Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz. V - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-23, 21:20   #3751
tancerka212
Zakorzenienie

Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
yyy to ja za mniej niż rok mam zaproszenia rozwozić
ty to już za jakieś 10 miesięcy będziesz rozwozić moja droga a za rok to już będziesz potwierdzenia kończyć zbierać o rany już się nie mogę doczekać!!! ale to musi być nieziemskie uczucie składać taką przysięgę w Kościele i zakładać sobie obrączki i w ogóle

Gosia nie tylko Samoa cię dowartościowje! ja też uważam że jesteś bardzo mądra dziewczyna że sobie nie dasz w kaszę pluć i nie siedzisz jak szara mysz w poczekaniu na decyzję jaśnie pana czy raczy kiwnąć palcem w twoim kierunku czy nie...
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 21:23   #3752
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
ty to już za jakieś 10 miesięcy będziesz rozwozić moja droga a za rok to już będziesz potwierdzenia kończyć zbierać o rany już się nie mogę doczekać!!! ale to musi być nieziemskie uczucie składać taką przysięgę w Kościele i zakładać sobie obrączki i w ogóle
też tak myślę jestem ciekawa czy do wakacji obrączki kupimy

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 21:26   #3753
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
dla mnie przysięga to będzie najbardziej stresująca rzecz z całego ślubu i wesela ja tracę głos, albo mi się mega załamuję jak się tak mocno stresuję... już się boję

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 21:28   #3754
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
też tak myślę jestem ciekawa czy do wakacji obrączki kupimy
a jak w końcu z tym waszym wzorem bo kiedyś pisałaś że jakis tam co wam się podobał już nie jest produkowany??? czy mi się przewidziało??? fajnie by było jakbyście sobie kupili. ja się strasznie boję że mi się jakoś rozmiar delikatnie zmieni i będzie lipa.. tata mi mówił jak oni tak wcześniej kupili obrączki i na ślubie ledwo co mamie ją wcisnął na palec

a tak w ogóle to przymierzaliśmy sobie w weekend z tżtem takie okrągłe klasyczne obrączki i brzydko w nich oboje wyglądamy- tż to jak jakiś dziadek wygląda dlatego na bank obrączki będą płaskie stwierdzam że obrączki są jedną z rzeczy tych bardziej mnie rajcujących w ślubie
Stary 2009-03-23, 21:30   #3755
kaska87
Zakorzenienie

a ja jak sobie pomyślę, że mam przysięgać TZ tak przy wszystkich to się boję, bo ja jestem bardzoooo nieśmiała

Stary 2009-03-23, 21:35   #3756
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
dla mnie przysięga to będzie najbardziej stresująca rzecz z całego ślubu i wesela ja tracę głos, albo mi się mega załamuję jak się tak mocno stresuję... już się boję
ja jak się denerwuję a mam cos publicznie wygłaszać to mi zasycha w ustach i jak coś mam więcej gadać to muszę strasznie kombinować zebym nie "mlaskała" przez tą suchość.. poza tym na pewno będę miała uśmiech na twarzy ale kąciki będą rozedrgane i będą leciały jakoś w dół ze wzruszenia. dobrze że tż będzie mnie za rękę trzymał to nie będzie widać jak mi ręce się trzęsą gorzej przy wkładaniu obrączek mam nadzieję że tż będzie mi mocno dłoń trzymał hehehe żeby na nagraniu nie wyszła jak u paralityka jak mi będzie obrączkę zakładał ja to ciekawa jestem emocji mojego tżta- bo w takiej sytuacji to jeszcze go nie widziałam i raczej widzieć nie będę wcześniej! jak mi się oświadczał to mu tak serce waliło że szok!!! chyba w życiu mu tak nie waliło bo jak się przytuliłam to mało nie wyskoczyło mu z piersi dobrze że przysięga będzie już ułożona to przynajmniej będzie wiedział co mówić bo na zaręczynach to zaczął ze 3 zdania i żadnego chyba nie skończył taaaaa ja się śmieję ale ciekawe co sama odstawię!!! moja kuzynka się pomyliła i powiedziała "i ślubuję ci wierność, wierność i uczciwość małżeńską" czyli zapomniała o milości za to wierna będzie podwójnie
Stary 2009-03-23, 22:07   #3757
centipede
Zadomowienie

Dziewczyny Wam też tak muli wiżaż?
Chciałam napisać odpowiedź, zacytować i mi zmuliło!
Z tego co pamiętam...
Lain współczuję, że Cię to spotkało ale zrobiliście wszystko co mogliście i na pewno Kotek był szczęśliwy

Angluka bardzo miło ze strony teściów! No to teraz macie niemały dylemat pewnie z jednej strony fajnie byłoby zamieszkać razem w mieszkanku już teraz, ale tak jak piszesz dochodzą dodatkowe koszty, które moglibyście przeznaczyć na wykończenie domku i przez to moglibyście się prędzej wprowadzić. Ale znowu mieszkanie można wynajmować i już masz dodatkowy dochód, a w przyszłości może mieszkanie dla dzieci

Obca gratuluję zdania wszystkiego!!! Zdolniacha
Aniołku dziękuję za gratulacje! Mam nadzieję, że już wkrótce będziemy Tobie gratulować!

Zaraz może uda mi się napisać więcej, tylko niech się ten wizaż uspokoi w końcu

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
ale Ci faaaaaajnie!!!! jeszcze 3 dni max rozumiem oczekiwania na mieszkanko? jej co ja bym dała żeby móc już z tżtem mieszkać i tak się fajnie męczyć nad urządzaniem i remontowaniem mieszkanka no a jak sobie kupie lodówkę, kuchenkę i resztę to już całkiem szczęście.. ale mam nadzieję że jeszcze w tym roku ruszy remont naszego kącika i będziemy tu razem się cieszyć meblowaniem itp
też się nie mogę doczekać kiedy będziemy tutaj radzić jaki dywan, jaką lampę itd

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Heej dziewczyny Wam..
Tak sobie wpadłam Wam napisac, że możecie mnie wykreślic spokojnie z mojej daty ślubu gdyż się on nie odbędzie.. Póki co w ogóle się Piotrek nie odzywa... Ale ja dużo myślę i dochodzę do wniosku, że nie ma co podejmowac decyzji o ślubie z człowiekiem który takie numery robi... Nawet jak wrócimy do siebie do śłubu już na pewno nie będzie.. Nie mam na to totalnie ochoty...
Biedactwo Gosiu ja cały czas miałam nadzieję, że wszystko się ułoży i że wkrótce się odezwie. Życzę Ci jak najlepiej Słoneczko, mam nadzieję, że wszystko poukłada się tak jak sobie tego życzysz
Mam nadzieję, że mama szybko wróci do zdrowia!

Cytat:
heh weszłam sobie zerknąć na wątek PM 2011. póki co tylko 16 stron zapisały ale grono się powiększa. I znalazłam już 2 panny młode na 20 sieprnia 2011 czyli rok po mnie i jak włączyłam sobie ich suwaczek to od razu mi się buzia uśmiechnęła bo do ślubu jeszcze 2 lata 4 miesiące i ileś tam dni a ja rok mniej dobrze że ja nie musialam tyle aż odliczac bo bym chyba do wesela znienawidziła swój suwaczek a tak poważnie to w święta całkiem niedawno Kasia miała rok i 4 miesiące i wszystkim szczęka opadała jak to u niej już blisko ślubu hehehe a teraz ja patrzę na swój 1 rok 4 miesiące i ileś tam dni i mnie w ogóle nie rusza bo to tyyyle czasu jeszcze ale te 3 miesiące roku to piorunem zleciały nawet nie wiem kiedy!!! oby do sierpnia
A wiesz Madziu, że też ostatnio o tym myślałam? u mnie suwaczek dzisiaj wskazuje 1 rok 4 miesiące i 1 dzień i tak patrzę i myślę, jak to Kasi zazdrościłam jak miała rok i 3 czy 4 miesiące a teraz już tyle u nas też jest

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
no tak czas strasznie szybciutko teraz leci, a co dopiero jak zostanie mniej niż rok

z tego wszystkiego zapomniałam Wam napisać że dzisiaj z TZtem mamy 4 latka, ale niestety nie bedziemy sie widzieć ale w sumie spędziliśmy fajny weekend ze sobą więc sobie tą rozląkę tak jakby odbilismy, ale co zrobić on praca ja studia, chociaz bardzo się cieszę że ma pracę
Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Dziewczynki z mieszkankami i zmywarkami - strasznie miło mi sie czyta, ze Wam się tak układa Mam nadzieję, ze my za rok zaczniemy sie powoli rozglądać, ale to życie pokaże

W ogóle trochę mnie przeraziło to, że juz za równy rok będziemy jeździc z zaproszeniami...jak ten czas leci, trzeba się odchudzać
Mam nadzieję, że już wkrótce wszystkie będziemy dyskutować na temat urządzania własnego gniazdka
Stary 2009-03-23, 22:07   #3758
centipede
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
no to tego samego dnia slubujemy

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

tez tak bym chciałazarezerwowac termin u ksiedza mozna by bylo a tak to troche za wczesnie

a apropo winietek to u mnie chyba beda ,bo od strony narzeczonego 80% osób, a od mojej pozostałe 20% i troche nie sprawiedliwie by bylo jakby najgorsze miejsca im sie trafily.Chociaz nasze wesele i tak na ponizej 40 osób bedzie ,bo mała mamy rodzine,a przeciez nie bedziemy zapraszac tylu znajomych by ich wiecej niz rodziny byloTylko ci najblizsi przyjaciele. Tak bardziej kameralnie
Takie kameralne wesela na pewno mają swój urok i nigdzie nie jest powiedziane, że udane wesele musi być na 100 osób zobaczysz, będzie super! Będziesz wśród najbliższych i będziecie się wyśmienicie bawić A nie możecie już teraz zarezerwować w kościele? musicie czekać?

Cytat:
Napisane przez mysiulek Pokaż wiadomość
chcemy sie wprowadzic jeszcze przed swietami wielkanocnymi tego roku oczywiscie czekac nie ma co...swoj wiek tez juz mamy wiec...
a pochwale sie ejszcze ze wczoaj kupilismy juz lodowke, kuchenke i zmywarke ale jestem szczesliwa
tak, mieszkanko kupowalismy an ynku wtornym bo bylo duzo tansze...remont poki co bedziemy robi jednego pokoju i kuchni....w pozniejszym czasie chcemy zrobic lazienke, toalete i przedpokoj....a pozniej reszte....na wszystko przyjdzie czas....oczywiscie chcielibysmy zrobic wszystko odrazu, ale nie ma tak dobrze, fundusze na to nie pozwalaja...cale szczescie ze mieszkanie nie jest zniszczone i prawde mowiac to da sie w nim mieszkac bez zadnego remontu...oczekiwanie na klucze jest najgorsze ale mam nadzieje ze ten zcas szybko zleci...my mamy je dostac w momecie gdy pojda pieniadze z banku....a maja na to 5 dni roboczych wiec ostatecznie w srode powinny pojsc....wiec mysle ze najpozniej w czwartek kluczyki znajda sie w naszych raczkach a potem do roboty...ale mysle ze taka praca bedzie bardziej cieszyc niz meczyc bo bedziemy to robic dla siebie...formalnosci zaczelismy zalatwiac na samym poczatku marca wiec szybciutko to poszlo )) zycze wam wszystkim abyscie tez mogly cieszyc sie tym do czego dazycie...
Na spokojnie się wszystkim zajmiecie, bezstresowo i w ogóle najważniejsze, że mieszkanko nie wymaga wielkiego remontu czyli możecie już mieszkać ale Wam super, że będziecie mieszkać już teraz RAZEM! Gratuluję zakupu sprzętów kuchennych! a mogę zapytać jakiej firmy i jakiej wielkości lodówkę kupiliście?
To szybciutko Wam poszło załatwianie wszystkich formalności jakieś sprawniejsze masz urzędy tylko długo czekacie na przelew pieniążków, bo u nas w ciągu godziny poszły ale za to czasowo urzędy nadrobiły
Stary 2009-03-23, 22:32   #3759
Karlain
Rozeznanie

Cytat:
Gosia nie tylko Samoa cię dowartościowje! ja też uważam że jesteś bardzo mądra dziewczyna że sobie nie dasz w kaszę pluć i nie siedzisz jak szara mysz w poczekaniu na decyzję jaśnie pana czy raczy kiwnąć palcem w twoim kierunku czy nie...

tancerko, ja też już nie mogę się doczekać

Cytat:
ja tak samo będę się stresować ...oj

Cytat:
ja jak się denerwuję a mam cos publicznie wygłaszać to mi zasycha w ustach i jak coś mam więcej gadać to muszę strasznie kombinować zebym nie "mlaskała" przez tą suchość.. poza tym na pewno będę miała uśmiech na twarzy ale kąciki będą rozedrgane i będą leciały jakoś w dół ze wzruszenia. dobrze że tż będzie mnie za rękę trzymał to nie będzie widać jak mi ręce się trzęsą gorzej przy wkładaniu obrączek mam nadzieję że tż będzie mi mocno dłoń trzymał hehehe żeby na nagraniu nie wyszła jak u paralityka jak mi będzie obrączkę zakładał ja to ciekawa jestem emocji mojego tżta- bo w takiej sytuacji to jeszcze go nie widziałam i raczej widzieć nie będę wcześniej! jak mi się oświadczał to mu tak serce waliło że szok!!! chyba w życiu mu tak nie waliło bo jak się przytuliłam to mało nie wyskoczyło mu z piersi dobrze że przysięga będzie już ułożona to przynajmniej będzie wiedział co mówić bo na zaręczynach to zaczął ze 3 zdania i żadnego chyba nie skończył taaaaa ja się śmieję ale ciekawe co sama odstawię!!! moja kuzynka się pomyliła i powiedziała "i ślubuję ci wierność, wierność i uczciwość małżeńską" czyli zapomniała o milości za to wierna będzie podwójnie
mi też zasycha w ustach...ciekawe jak to wyjdzie

gosica502 trzymaj się cieplutko przytulam Cię mocno <przytul>....nie wiem jak to jest u Ciebie, w czym problem, ale powiem Ci żebyś się nie zmuszała do związku jesli czujesz się niepewnie...tez przez to kiedys przechodizłam.....w związku, w którym ludzie się kochają nie ma miejsca na brak szacunku dla siebie na wzajem...nie powinno być miejsca na zachowania raniące drugą osobę... na przetrzymywanie drugiej osoby w niepewności....robienie sobie na złość
Gosiu zasługujesz na Prawdziwą MIŁOSĆ
napewno podejmiesz słuszną decyzję... to naprawdę możliwe choć niepewność będzie Ci mącić w głowie, ale właśnie ta niepewność świadczy o tym, że nie wiesz czegoś napewno (takie masło maślane) ale gdybyś czegoś chciała na bank, to byś się nie wachała... napewno podejmiesz właściwą dla siebie decyzję, przemyśl, przewartościuj...czy ta osoba zawsze będzie Ci pomocą, zaufaną, przyjazną????

(dodam tylko od siebie...mój TZ jest taki, że nawet jakbyśmy się pokłócili, to zawsze pomoże...przyszły mąż to nie tylko nasz "kochanek" (w sensie tego jedynego partnera, z którym spędzamy niesamowite chwile) to także największy przyjaciel.....lojalny, kochający, pomocny

buziunie
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 22:47   #3760
lusmarija
Wtajemniczenie

uciekam spać, bo już mi się literki w tej mojej pracy przestawiają i wszystko co napisałam wydaje mi się bez sensu, a więc czas zakończyć na dzisiaj

buziale kociaczki

Stary 2009-03-23, 23:20   #3761
tancerka212
Zakorzenienie

chyba i ja lecę spać bo rano muszę wstać na zajęcia a jeszcze obiecałam przed wyjściem tżtowi zerknąć na jego nowy rozdział w pracy mag. czy nie ma tam jakiś błędów itp także dobranocka panny młode
Stary 2009-03-24, 07:20   #3762
can't be perfect
Wtajemniczenie

dzień doberek

coś widzę dziewczynki że ostatnio jakoś nie szczególne tempo macie

nie żebym narzekała, przynajmniej mniej jest do nadrabiania

tak z przyzwyczjenia już wstałam, ogarnę pokój i potem jadę pozałatwiać kilka spraw m.in praktyki zawodowe, a potem jadę do p-nia na uczelnię i siedzę dzis do 20 bo mam jakieś szkolenie bhp więc w domku będę 0 23, dobrze że jutro mam wieczorem tylko angielski to się wyspie
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 07:58   #3763
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie u mnie tak samo- musiałabym wywieźć gości z 15km za miasto- a to już dochodzą koszty transportu itp.. z reszta te miejsca to są okropne dziury zapuszczone które najpierw trzebaby samemu wysprzątać i doprowadzić do stanu użyteczności... nieeee to nie jest w mojej okolicy dobre wyjście.

w ogóle to właśnie zwątpiłam trochę w rzecz zwaną weselem tyle myślenia i obmyślania wszystkiego ehhh dekoracja sali, te nieszczęsne winietki, wybieranie wszystkiego, szukanie, niezdecydowanie na kolor na wzór na wszystko mógłby ktoś za mnie to zrobić... ale za organizatorkę wesel zapłaciłabym drugie tyle więc sama muszę to wszystko zrobić takie durnoty nawet jak zaproszenia trzeba się wziąć, pójść gdzieś, wybrać kolor, wzór, wierszyk, rysunek, i inne pierdoły, potem to rozdać i tak dalej.. tyle roboty z samymi zaproszeniami a co mówić i całej długaśnej liście rzeczy do zrobienia eeeeeeehhhhhhhhh.....
Z drugiej strony nigdy już takie przygotowania Ci się nie przytrafią. To fakt, są one męczące chwilami i ma się zwątpienie "gdzie tu sens tego wszystkiego", ale z drugiej strony to impreza 1 na całe życie (przynajmniej tak zakładamy i planujemy). Potem taka druga, to już tylko naszych dzieci i wnucząt będzie

A co do tej sali+kucharka, to oczywiście nie dość, że transport, to jeszcze nocleg w moim przypadku gdzieś niewiadomo gdzie, więc też trzeba by tam gości przetransportować później ;/
Cytat:
Napisane przez angluka Pokaż wiadomość
A ja czekam na wypłete (w tym tygodniu bedzie) żeby kupić reszte materiałów i dokończyć zaproszenia
Ten tydzień mam caly zawalony bo dzisiaj mam nadgodziny takze ok 18 będe w domu, jutro ide na 10 do 18 w środe po pracy z psem na szczepienie i pojade po prezent dla mojej kolezanki (tej co ide na wieczór panieński w sobote), czwartek w pracy kocioł będzie, w piątek może do kina skoczymy z TŻ, w sobote ten wieczór panieński i dopiero w niedziele odpocze w ramoinach TŻcika
Nooo kochana pokaż te swoje cuda Dla siebie już robisz, czy dla kogoś? Masz moze tam kalkę techniczną? taka zwykła morze być, czy jest jakaś specjalna co zaproszeń?
Cytat:
nie ukrywam że chciałbym zeby był już siepień choć rok do ślubu
ojjj nie ukrywam, że ja już bym wrzesień chciała, bo zamierzam na jesieni poszukać sukni
Cytat:
dobrze będę myśleć o wszystkich PM
jak miło, dziękujemy

Cytat:
my też jeszcze w ogóle nie myślimy o zakupie obrączek, bo ja sobie nie wyobrażam, żeby własnie tak jak Tancerka mówi, kupić i zeby tyle czasu lezały, myslę, ze góra pół roku przed ślubem zaczniemy się rozglądać za obrączkami... na razie w najbliższych planach mamy tego nieszczęsnego fotografa i na jesieni nauki przedmałzeńskie... to wszystko

czas ucieka bardzo szybko to fakt, sale rezerwowaliśmy 11 maja 2008 i pamietam jak powiedzieliśmy to rodzicom TZ a Jego mama tak..."super cieszę się, ale to jeszcze tyle czasu trzeba czekać" a tu proszę już niedługo rok minie jak rezerwowaliśmy sale... super
My się rozglądaliśmy, ale szczerze powiem, że nic mi się specjalnie niepodobało Nie wiem, jak to z wyborem będzie!
Ojjj Wy salę 2,5 roku przed rezerwowaliście?

Co do obrączek, to wspomniałam Tżtowi o moim pomyśle, bo obrączkiz amówić u Złotnika i stwierdził, ze to neizły pomysł, że trzeba się popytać ile by to kosztowało
Mierzyliśmy obraczki takie pół matowe, pół błyszczące i Pani nam powiedziała, ze ten mat, to się i tak za jakiś czas zetsze. Naprawdę tak się stanie? ;/

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-03-24 o 08:00
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 08:08   #3764
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość

Co do obrączek, to wspomniałam Tżtowi o moim pomyśle, bo obrączkiz amówić u Złotnika i stwierdził, ze to neizły pomysł, że trzeba się popytać ile by to kosztowało
Mierzyliśmy obraczki takie pół matowe, pół błyszczące i Pani nam powiedziała, ze ten mat, to się i tak za jakiś czas zetsze. Naprawdę tak się stanie? ;/
Siostra mi mówiła, że jubiler odradzał im matowe obrączki właśnie dlatego, że się ściera.
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 08:11   #3765
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojjj Wy salę 2,5 roku przed rezerwowaliście?
no nie zupełnie, 2 lata i ponad 3 m-ce
ale niestety jeśli chodzi o moje strony to tak jest, ten 2010 rok to jakiś bardzo ślubny się zrobił. Jak my rezerwowaliśmy salę na sierpień to został akurat jeszcze TYLKO ten nasz termin, który chcielismy i 28 sierpnia (to kiedy Ci ludzie zarezerwowali te pozostałe soboty )

a tak w ogóle to czesć u mnie znowu pada śnieg z deszczem ... o luuuuuuudzie

Stary 2009-03-24, 08:32   #3766
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć U mnie tez pada a już myślałam, że w tym roku śniegu nie zobaczę
Stary 2009-03-24, 08:36   #3767
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Siostra mi mówiła, że jubiler odradzał im matowe obrączki właśnie dlatego, że się ściera.
To kurdę jaki to ma sens! Nie dość, ze droższe, ścierac się pewnie będą nierównomiernie, to i tak się zrobią "zwykłe" ;/A szkoda, bo mis ię takie jedne nawet w oczy rzuciły
Cytat:
no nie zupełnie, 2 lata i ponad 3 m-ce
ale niestety jeśli chodzi o moje strony to tak jest, ten 2010 rok to jakiś bardzo ślubny się zrobił. Jak my rezerwowaliśmy salę na sierpień to został akurat jeszcze TYLKO ten nasz termin, który chcielismy i 28 sierpnia (to kiedy Ci ludzie zarezerwowali te pozostałe soboty )

Łoooo matko! Nooo ale ostatnio słyszałam, że koleżanka na 2012 chce już rezerwować, więc tamci przed Tobą też pewnie jakieś 3 lata przed rezerwowali
Ja bym nie rezerwowała te 1,7 przed, ale wiekszość terminów już była zajęta
Stary 2009-03-24, 08:41   #3768
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja rezerwowałam 2 lata wcześniej i też letnie terminy były pozajmowane. Tylko, że ja miałam sale już wybraną i zespół też, więc pod ich kątem patrzałam Zespół miał 2 terminy wolne sala jeden na okres wakacyjnyWłaścicielka sali mówiła, że jakbym dzwoniła dzień póżniej to by nam ktoś zajął nasz termin
Stary 2009-03-24, 09:01   #3769
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Cześć U mnie tez pada a już myślałam, że w tym roku śniegu nie zobaczę
coś czuję, że na Wielkanoc jeszcze ten śniego moze nam zrobić niespodzianke oby nie

Cytat:
To kurdę jaki to ma sens! Nie dość, ze droższe, ścierac się pewnie będą nierównomiernie, to i tak się zrobią "zwykłe" ;/A szkoda, bo mis ię takie jedne nawet w oczy rzuciły

Łoooo matko! Nooo ale ostatnio słyszałam, że koleżanka na 2012 chce już rezerwować, więc tamci przed Tobą też pewnie jakieś 3 lata przed rezerwowali
no to jeśli te obrączki się ścierają, to ktoś je w ogóle kupuję??? ktoś kto oczywiscie wie, ze prędzej czy później tak sie stanie... dziwne

tak jak dla mnie to jest jedna wielka paranoja, ale o tym nie raz się już tu wywodziłam ale to ludzie sami napędzają to wszystko, jeszcze jakieś 4 lata wstecz nie byo takiego problemu z weselami, a teraz

Stary 2009-03-24, 09:58   #3770
chilanes
Zakorzenienie

lusmarija now łasnie nei wiem, trochę to bez sensu. Poc o mi obraczka za którą zapłacę więcej, niż za zwykłą, a która za jakiś czas zwykłą sie stanie ;/
Stary 2009-03-24, 10:00   #3771
tancerka212
Zakorzenienie

hej!!! ale mi się nic nie chcę.. muszę iść na uczelnię i w zasadzie to sie śpieszę nawet ale do was przy śniadanku musiałam zajrzeć

co do sali to rzeczywiście szalone czasy nastały na urządzanie wesela ja rezerwowałam 2 lata przed ślubem salę i już na sierpień jak chciałam się decydować to musiałam od razu tak lub nie bo już jedna para pytała o termin ale jeszcze mieli pomysleć no a jako że już od razu wiedzialam jaka sala i jaka orkiestra to musiałam od razu bo orkiestra mówiłą że jakbym choć kilka dni zwlekała to bym swojego terminu nie miała uffff co za tempo na szczęście mamy swoją kochaną datę i taaak się cieszę i już dzis wcale nie mam depresyjno-weselnego nastroju tylko mam ochotę już wszystko wybierać i przebierać i wybierać najlepsze

a z tym matowym złotem to podobno w tych drozszych jubilerach gdzie jest dożywotnia gwarancja to odnawiają to starte złoto które było wcześniej matowe i znów robia je matowe jak poprosisz ale to się ściera to złoto i na starość obrączka będzie tak cienka ze szok tak mi się wydaje że na wizażu tak dziewczyny pisały. bo ja doświadczenia z obrączkami nie mam ale i tak chcę błyszczące
Stary 2009-03-24, 10:27   #3772
angluka
Rozeznanie

Cytat:
Nooo kochana pokaż te swoje cuda Dla siebie już robisz, czy dla kogoś? Masz moze tam kalkę techniczną? taka zwykła morze być, czy jest jakaś specjalna co zaproszeń?

hej
Dla siebie bede po mału robiła, bo musze zrobić ok 100 szt a wiadomo że z czasem trodno wyrobić, bo duż jest zawsze na głwoei takze po malutku sobie bede robiła, na butelki juz mam zrobonych 50 szt, takze teraz zabiore sie za zaproszenia jak wszystko pozmawiam, będzie u mnie chyba klaka techniczna, w tym tygodniu wypróuje wydrukowac zdjęcie na mojej drukarce i jak dobrze wyjdzie to wprowadze ten element do zaproszenia ale jeszcze nie wiem na 100% za jakies dwa tygodnie sie dopiero za to zabiore, bo zanim zamówie materiały i zanim dojdą...także jak zrobie pierwsze to wkleje zdjęcia napewno
angluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 10:41   #3773
kaska87
Zakorzenienie

cześć

co do sali do mój TZ rezerwował 1,5 roku przed ślubem ale to był kwiecień więc wiadomo, ale po tygodniu pani dzwoniła, z pytaniem czy nadal aktualne bo jakaś inna para się pytała o 17.04 hihi

ja wstałam o 10:00 teraz idę się ubrać, zjeść i zabieram się za pisanie pracy

Stary 2009-03-24, 10:42   #3774
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
hej
Dla siebie bede po mału robiła, bo musze zrobić ok 100 szt a wiadomo że z czasem trodno wyrobić, bo duż jest zawsze na głwoei takze po malutku sobie bede robiła, na butelki juz mam zrobonych 50 szt, takze teraz zabiore sie za zaproszenia jak wszystko pozmawiam, będzie u mnie chyba klaka techniczna, w tym tygodniu wypróuje wydrukowac zdjęcie na mojej drukarce i jak dobrze wyjdzie to wprowadze ten element do zaproszenia ale jeszcze nie wiem na 100% za jakies dwa tygodnie sie dopiero za to zabiore, bo zanim zamówie materiały i zanim dojdą...także jak zrobie pierwsze to wkleje zdjęcia napewno

kurczę szczerze podziwiam dziewczyny które będą robić zaproszenia samodzielnie.. ja to może i ze dwa bym zrobiła ale sto sztuk to bym chyba sie zanudziła na śmierc całe szczęście u mnie siostra się rajcuje takimi rzeczami to może coś zdziała chociaż zawieszki na alkohol. Ale znowu jak mają być te nieszczęsne winietki na weselu to chyba pasowałoby dobrać winietki i zawieszki na alkohol żeby mniej więcej całość tworzyły... a nie wiem czy winietki zamawiać czy samemu robic???? myślicie że takie grube papiery sztywne do winietek można przez drukarkę przepuścic???????

ja to zmykam na zajęcia i będę wieczorkiem papapa
Stary 2009-03-24, 10:47   #3775
kaska87
Zakorzenienie

a my z TZ-em póki co stoimy w miejscu-wszelkie sprawy związane ze ślubem są odłożone do czasu aż znajdzie pracę dodam, że do czerwca nie będzie jej szukał bo studiujemy dziennie ehhh

Stary 2009-03-24, 10:48   #3776
angluka
Rozeznanie

Cytat:
myślicie że takie grube papiery sztywne do winietek można przez drukarkę przepuścic???????
oczywiście ja juz drukowałam bynajmniej moja drukarka nie ma problemu
ja uwielbiam takie manualne rzeczy robic, mam to po mamie
Stary 2009-03-24, 11:00   #3777
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
hej
Ja się boję, ze mis ię tusz rozmarze na kalce lub papierze wizytówkowym ;/ Hmm chyba jutro spróbuję wydrukować i zobaczę, jak to będzie, bo przeciez nie będe latała do drukarni wydrukować tekstu
Stary 2009-03-24, 11:46   #3778
angluka
Rozeznanie

Cytat:
Ja się boję, ze mis ię tusz rozmarze na kalce lub papierze wizytówkowym ;/ Hmm chyba jutro spróbuję wydrukować i zobaczę, jak to będzie, bo przeciez nie będe latała do drukarni wydrukować tekstu
Na papierze wizytówkowym juz drukowałam te przywieszki na wódke i nic mi sie nie rozmwało. oczywiście nie układac tych katerk jedno na druga tylko obok siebie niech tusz doschnie spokojnie. na kalce któegos dnia etraz spóbuje jak mój TŻcik obrobi zdjęcie
Stary 2009-03-24, 11:48   #3779
kaska87
Zakorzenienie

ja będę kupować gotowe zaproszenia bo nie chce mi się bawić z tym

Stary 2009-03-24, 11:51   #3780
angluka
Rozeznanie

ja tez chciałam kupić, ale mi to sprawia przyjemnośc jak już wcześneij pisałami czas mi szybciej płynie bo sie czyms zajmuje

u mnie własnie zaczął padać deszcz ze sniegiem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości