|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PM'2010, cz. VI
to nie wiem dlaczego, ale wydawalo mi się, że pracowala za granicą
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
ja też dołączam do nowej części wątku
![]() tak troche nie na temat... ale wiecie co normalnie ręce mi opadły przed chwilą..... jak można sprzątać coś co jest posprzątane... do rzeczy, wlaśnie mija weekend a mieszkanie nie jest posprzątane.. wiec pytam przed chwilką kolegi z którym wynajmujemy mieszkanie dlaczego nie posprzątał bo była jego kolej.. a on że sprzątał tydzien temu w sobote... hmm tylko że ja sprzątałam w piatek... bo siorka do mnie przyjechała i chciałam zeby było czysto i w sumie zapomniałam mu powiedzieć ale poźniej stwierdziłam że napewno zauważy !!!! haha a mój TŻ wogóle się nie zdziwił
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
buuu a mnie nie ma w kalendarzu
![]() cały dzień nikt nic nie pisał a jak się pojawił nowy wątek to od razu 2 strony ![]() my byliśmy dziś na obiedzie u mojego brata i jego rodziny, bo chcieliśmy im ogłosić tak osobiście a nie przez telefon że bierzemy ślub i chcieliśmy do jakiejś knajpki iść, ale zaprosili nas na obiad moja bratowa mówiła, żebym wybrała materiał i poszukała krawcowej, u niej suknia kosztowała 250 zł ale nawet jakbym chciała szyć to najpierw i tak będę musiała sporo poprzymierzać
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Kochane, zmieniłam z wielu powodów date z 18 września na 29 maja wieć proszę o zmianę w kalendarzu
|
|
|
|
#35 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
OMG mam dosyć zakupów na ten weekend
tak mnie nogi bola od chodzenia po sklepach że szok... ponad 600zł na siebie wydałam więc jestem w ciężkim szoku jak do tego w ogóle doszło skoro miało być zero no tak wiosna...![]() Kasia super że teściowa wreszcie na miejscu- teraz juz nie będziecie mieli na kogo zgonić braku przygotowań ślubnych
|
#37 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A adidaski musze kupowac co roku, z reguły to kupuje dwie pary rocznie, bo taki ze mnie wieśniak, że sie bujam w adidaskach często A powiedzcie mi - chyba powinnam przestac co?Powinnam byc raczej paniusiowata? Nie wyglądam jak laska dresa, ale chodzę często w sportowych butach zamiennie z jakimis balerinkami. Oczywiście moje adidasy nie wyglądaja jak takie do biegania, tylko mam takie ładniejsze, teraz mam takie (już z deka zniszczone )http://www.kaboodle.com/reviews/adid...ar-street-shoe moge w takich chodzić w moim poważnym wieku? Powaznie pytam ![]() Cytat:
Szkoda, że dziś nie mieliśmy aparatu, bo jechaliśmy przez las, ale jeszcze jest łyso, w lecie będzie pięknie.Dziś troche nabiliśmy kilomterów na rowerku, tylko jak jechaliśmy przez las to ja sie co chwile zatrzymywałam, bo nie umiem jeździć po błocie Ofiara ze mnie i tz powiedział, że dopóki nie będe wymiatać na błotku i korzeniach to w żadne góry na rower nie jedziemy, okrutny Póki co mam taka przypadłośc, że jak chce coś ominąć to w to wjeżdżam - np. prosta droga i kamyk to ja w ten kamyk Przejeżdza m obok pnia to łup W ogóle wyakrczowali troche lasu koło mojego domu NIe dużo, ale jak ostatni raz byłam to był tam taki ogrodzony teren zarośniety a teraz ślady po traktorze(on zrobił takie nierówności i błotko)i mniej drzewek. Ale mamy nudny tytuł. Ale z proponowanych był najfajniejszy. |
||||
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
to masz moja droga "bojowe" zadanie
juz od teraz intensywnie myśł nad nazwą dla nowej części ![]() ![]() |
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj nie ładnie nie ładnie ![]() a zdjęcia pędzie ogladać
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz wymyślenie nowego tytułu będzie sensem mojego życia![]() Nie no, nie będe się już wydurniać, zwłaszcza, że większośc PM nie była zadowolona z mojego pomysłu To ja juz wole nie wymyślać![]() Zbieram się do spania powoli. Wy tak o zakupach a ja musze sobie kupic buciki jakies ładne, ale juz mi słabo na myśl o tym, ze będe musiała iśc na zakupy. Papa do jutra
Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2009-04-05 o 21:46 |
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Melduję się w nowej części Za bardzo nie nadrabiałam, bo nie mam siły, ale jutro może nadrobię zaległości
|
|
|
|
#44 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i teraz już nie kupuję bluz z kapturem bo wiem że się w nich nie nachodzę bo do pracy tam gdzie chcę pracować raczej nie nadaje się bluza oczywiście w garniturze nie trzeba chodzić ale jest taki rodzaj ciuszków co się nazywa codzienna luźna elegancja i mi się baaardzo podoba![]() Cytat:
więc Samoa wymyśl coś a ja będę na ciebie głosować przy kolejnym głosowaniu
|
|
#45 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet jak jeszcze miałam być PM2011 to sobie pomyślałam: szkoda, że nie jestem 2010 bo tam są takie fajne dziewczyny, taką fajną nazwę wymyśliły ![]() a adidaski? ja nie chodzę ale nie dlatego, że nie wypada za to chodzę w glanach i trampkach nie przejmowałabym się, co wypada co nie a "paniusiowatego" ubrania nie znoszę
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no bo jak ubieram jeansy i zwykla koszulke to co sie bede silic na eleganckie obuwie moje sa chyba troszke mniej sportowe ![]() o takie: http://www.kaboodle.com/reviews/etni...black-charcoal z kwiatuszkami ![]() Cytat:
tzn. stoja w szafie, ale w uzytku sa tylko przy koncertach na ktorych ostro sie skacze (wiec wroca do lask juz 18 kwietnia ) i w zimie przy wiekszej chlapie u mnie na uczelni kierowniczka dziekanatu chodzila w glanach ![]() bleeee kto zmienil tytul na Panny Mlode ![]() przeciez bylo PM i tak mialo byc! ![]() ja wlasnie wrocilam z TZcikiem z wieczornego treningu... TZ zrobil pierwszy dluzszy wybieg pod maraton, a ja przesmigalam na rolkach ponad 20 km super sie jechalo, szczegolnie, ze jakos dzis wyjatkowo malo ludzi bylo i nie platali sie tak pod nogami
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-04-06 o 00:09 |
||
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 - cz. VI
Cytat:
Tylko do kantów zakładam inne buty. Dzieci nawet nie zwracają na to uwagi, a dorośli niech sobie myślą co chcą |
|
|
|
|
#48 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie w nowej części wątku
![]() No nareszczie mogłam włączyć wizaz bo od rana nie działał u mnie ![]() Ale jestem zmęczona Spać mi sie strasznie chce. Ta szkoła mnie wykończy kiedyś Mam nadzieję, że po południu uda mi się pospać.Weekend był bardzo udany spotkałam się z moją kochaną przyjaciółką I poplotkowałyśmy dużo Dowiedziałam się, że jadna z moich kumpeli z liceum już jest rozwódką. A ślub był w zeszłym roku. Niecały rok byli małżeństwem. Chodzili ze sobą 9 lat i podobno zrobiła skok w bok i koniec. Tak sobie myślę, że po co brała slub. Bo nie wierze, że po 9 latach chodzenia ot tak sobie i kilka miesięcy po ślubie wskoczyła do łożka innego faceta nie myśląć o tym wcześniej albo chociażby go nie znając wcześniej. I dlatego się dziwie po co brała ślub. Wiem, że napiszecie, że nie wiem dokładnie cos ię stało i tylko ploty powtarzam., Ale naprawdę byli super parą i i nie wiem co jej do głowy strzeliło.
|
#49 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też nie wierzę, że nagle jej się odmieniło... A mówią, że faceci to świnie
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
a mi sie tam bardziej podoba pełna nazwa Panny Młode niż skrót PM który prędzej mi się kojarzy z pms..
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
o rany mi też od rana wizaz nie działa ale wreszcie ruszyło się coś mam nadzieję że uda mi się wysłać wiadomość zanim zostanie skasowana samoistnie przez zawieszenie się wizazu....
Cytat:
![]() kupiłam dziś tżtowi krem do twarzy a sobie szczotkę do pleców- do masażu tak właśnie idzie mi oszczędzanie
|
|
#52 |
|
Wtajemniczenie
|
Różnie to w życiu sie układa. Ale po co brać ślub skoro ma się na boku innego.
Nie rozumiem tego.
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
matko! przez te ranne problemy z wejściem na wizaż o mało co zawału nie dostałam, ze mi wizaż zablokowali i co ja teraz robić będę!
Na szczęście nie ![]() Witam w nowej części z piękną skromną nazwą ![]() Ja też znam taką, co to w swoją 1 rocznicę ślubu się puściła. Mi też do takich ludzi brak szacunko, bo ta moja znajoma, to nie dość, ze zdradziła, to każde dziecko z innym ma, 2 razy poroniła (też każde z innym), teraz znów ma innego "kandydata na tatusia"... Paranoja, szkoda słów!
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
nie, ona była tam u córki i wnusiów
![]() Cytat:
jejku teściowa moja jest nie dośc, że kochana to jeszcze mi nawet kupiła prezenty perfumkę( zajefajny zapach) i cienie, szminkę, coś do demakijażu i tusz wszystko z estee lauder nawet nie liczyłam na takie fajne prezenty i wogóle dużo tego
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Helloł dziewczęta
i ja się z Wami witam w nowej, wiosennej części wątku![]() Przy okazji wpadło mi do głowy takie pytanko Na ile wyceniacie całkowity koszt wesela??? ( bez podróży poślubnej). U mnie koszty cały czas rosną, co chwilę dopisuję do listy nowe pozycje ( a i tak nie mam wielu, typu wypożyczenia auta, ciasto dla gości itp.) i na 70 osób mam teraz 27000!!! a miało byc 19000!!! Mam nadzieję, że już niczego dopisywac nie będe musiałaWasza Stała Czytelniczka
|
#56 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() okazalo sie, ze na nasza upatrzona wycieczke prawdopodobnie zostaly 2 ostatnie miejsca... teraz znajoma TZa stara sie nam je zarezerwowac... mam nadzieje, ze sie uda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
sala jakies 17500, zespol 2900, fotograf i kamerzysta to bedzie razem jakies 4250, alkohol... oj duuuuzo... ze 3000 sie pewno uzbiera; torty ciasta itp. to pewno kolejny 1000, do tego sam koszt slubu i spraw koscielny nastepny 1000... suknia, garnitur, buty, dodatki itp. kolejne kilka tysiecy... ![]() do tego fryjzer, wizazystka, paznokcie, kwiaty... zaproszenia, prezenty dla gosci... hotel i transport dla gosci, dla nas samochod... nawet mi sie tego jakos bardziej szczegolowo nie chce liczyc ![]() ale mam nadzieje ze w 40 tys sie zmiescimy
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-04-06 o 13:55 |
||
|
|
|
#57 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mi też przywiozła jakieś cuda z Egiptu- a papirusowe zakładki do książek to nawet używam bo mam dużo książek na kurs więc żeby sie nie pogubić sobie wkładam te zakłądki![]() Cytat:
ja na 180 osób planuję zmieścić się w 50 tys zł i mam nadzieję że jak się pójdzie po kosztach typu ciocia fryzjerka, mama dekoratorka samochodu, suknia szyta a nie z drogiego salonu to koszty te zmaleją ale rodzice i tak przeznaczają na to ok 60tys z tym że mój kosztorys ma max 50 tys. więcej na bank nie wydamy
|
|
#58 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A koszty mi wzrosły dlatego, że paru rzeczy nie policzyłam, niby nie zawrotne sumki, typu koszula na zmianę dla Pana Młodego ( jak ja mogłam na to nie wpaśc?:P), doszedł kamerzysta ( niezarezerwowany jeszcze, ale uwzględniony w kosztorysie ), ustrojenie kościoła ( nie chciałam, ale mój kościól jest dośc 'łysy' tzn ma surowy wystrój). Ale i tak wydam ' mało' w porównaniu do was. Ale cóż, ślub ma się tylko/zazwyczaj* (niepotrzebne skreślic ) raz![]() ![]()
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
dla tych które jeszcze o czymś zapomniały w swoim kosztorysie to wklejam listę jaką kiedyś tu stworzyłyśmy
![]() SALA WESELNA ZESPÓŁ KAMERZYSTA FOTOGRAFUSC odpis skrócony urodzenia zaświadczenie o braku okolicznosci wykluczających zawarcie małżeństwa KOŚCIÓŁ ślubkościelny organistka dekoracja nauki przedmałżeńskie zapowiedzi odpis aktu chrztu odpis aktu bierzmowania ZAPROSZENIA OBRĄCZKI SUKNIA ŚLUBNA+DODATKI SUKIENKA NA 2 DZIEŃ BUTY NA 1 DZIEŃ BUTY NA 2 DZIEŃ BIŻUTERIA BIELIZNAbiustonoszmajtkipończochy samonośne GARNITUR NA 1 DZIEŃ GARNITUR NA 2 DZIEŃ BUTY NA 1 DZIEŃ BUTY NA 2 DZIEŃ KOSZULE KRAWAT CZY COŚ TAM *2 BIELIZNA I SKARPETY KWIATY:bukiet dla panny młodejbukiet dla starszej2butonierkidekora cja autaewentualne bukiety dla rodziców na podziękowania SAKIEWKI JAKO PREZENTY DLA GOŚCI OWOCE CIASTA TORT WESELNY WÓDKA WINO INNE ALKOHOLE DEKORACJA SALI DEKORACJA KOŚCIOŁA NOCLEG DLA GOŚCI Z DALEKA FRYZJER KOSMETYCZKA:makijażpaznokcie KOSMETYKI DO SAMODZIELNEGO MAKIJAŻU CUKIERKI NA BRAMĘ I DO SAKIEWEK PARASOL PUDEŁKA NA CIASTA DLA GOŚCI PŁATKI RÓŻ, RYŻ I PIENIĄŻKI DO SYPANIA PRZED KOŚCIOŁEM sorry że tak dziwnie ale kopiowałam to z open offica i tak się jakoś dziwnie zrobiło.. poprawiłam jak się dało
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2009-04-06 o 14:17 |
|
|
|
#60 | |
|
Zadomowienie
|
Witam w nowym wątku
Fajna i krótka nazwa Kaśka fajnie, że teściowa już wróciła, teraz możecie spokojnie zająć się organizowaniem wszystkiego ![]() Cytat:
staraliśmy się zrobić dobry kosztorys, ale pewnie wszystko wyjdzie w praniu
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

bo siorka do mnie przyjechała i chciałam zeby było czysto i w sumie zapomniałam mu powiedzieć ale poźniej stwierdziłam że napewno zauważy !!!! haha a mój TŻ wogóle się nie zdziwił
31.07.2010 - żonka 

i chcieliśmy do jakiejś knajpki iść, ale zaprosili nas na obiad

Na ile wyceniacie całkowity koszt wesela??? ( bez podróży poślubnej). U mnie koszty cały czas rosną, co chwilę dopisuję do listy nowe pozycje ( a i tak nie mam wielu, typu wypożyczenia auta, ciasto dla gości itp.) i na 70 osób mam teraz 27000!!! a miało byc 19000!!! Mam nadzieję, że już niczego dopisywac nie będe musiała