Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"czesc 3 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-09, 18:52   #3421
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

nie mam mocy nadrabiac dzis

tylko co do ciuszkow w rozmiarze 56 - moj synek urodzil sie malutki wiec wiadomo, ze byly za duze ale moja kumpela urodzila synka 60cm i tez sie topil w tych 56 wiec wiecie jak to jest z tymi rozmiarami

warto kupic tyle samo i 56 i 62 tylko zeby nie przesadzac bo wiadomo, ze powyrasta

mojej kumpeli synek urodzil sie duzy bo 4300 i 61 dlugi i teraz ma juz 5 miesiecy a nosi dopiero 68-74

katarzynko - na zdjeciach usg sa Twoje dane, nie usunelas ich
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 19:05   #3422
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Fajne te szaliki, chyba też sobie kilka zamówię, bo niedrogie .
Dokładnie..ładne...cieńsz e, takie akurat na wiosnę...i niedrogie Jutro mam nadzieję że będą u mnie to dam znać czy na żywo też robią wrażenie
Stary 2009-04-09, 19:15   #3423
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Ale zazdroszczę tego jakże miłego zmęczenia Ja też ostatnio zafundowałam sobie nową fryzurkę i od razu się lepiej poczułam

Też sobie muszę w końcu kupić nowy biustonosz... Mieszczę się już tylko w jeden... i tak ubieram go tylko jak gdzieś wychodzę a tak to śmigam po domu bez... o ile lepiej się wtedy czuje

A jeśli zaś chodzi o spowiedź... też bym chętnie się wyspowiadała... Ale nie mam kiedy Albo pracuję albo spowiedzi nie ma... W sumie nie jestem berdzo niegrzeczną dziewczynką ale takie oficjalne oczyszczenie by się sprzydało
ja poszłam do kolezanki co ma zakład fryzjerski ... ja w ciazy, ona w ciązy, i jeszcze diwe klientki też w ciązy czułam się jak w specjalnym zakłądzie fryzjerskim dla ciężarnych

Ja też jestem grzeczna dziewczynka
Cytat:
Też uważam, że cudny , Aniu, możesz wpisać na liście imię - Kuba .

Ej tam, wyrobiona, czy nie, ale za to piękna
a jak! hehehe

Kubuś - ślicznie!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 19:15   #3424
UnholyOne
Ola-Unhola

Miramej, Kubuś słodki

Karolinko, fajne te szaliczki, też je mam w obserwowanych

A to moje wspomniane wcześniej zakupy. Drobne, bo obiecałam,że już nic nie kupuję tylko te drobne ubranka do szpitala.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03342b.jpg (29,5 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03344b.jpg (37,9 KB, 25 załadowań)
Stary 2009-04-09, 19:22   #3425
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Dobra mamuśki...
Ja spadam i powoli zbieram się do domu... tzn do knajpy bo jeszcze mój drogi mąż umówił się z naszymi znajomymi... Ma szczęście, że ja jutro nie muszę iść do pracy i wstawać wcześnie...

Odezwę się słoneczka w sobotę bo znowu będę w pracy...
A jutro zobaczę sie w końcu z moją siostrą która przyjechała z Norwegii (nie było jej jakieś 8 mies)...

A!! i powiem Wam, że wczoraj mnie coś wzięło na porządki w szafie... bo po co mam trzymać ciuchy w które nie wejdę albo sięgają mi do połowy brzucha...

I co się okazało?? Został mi 1 T-shirt i 2 koszulki na ramiączkach, dużo swetrów (na co mi one teraz jak jest ciepło??) i ze 4 koszulki z długim rękawem...
Nie dość, że trzeba kompletować wyprawkę dla maleństwa to jeszcze trzeba zaopatrzyć się w coś dla siebie bo niedługo będę chodzić chyba w stroju "Ewy" ehhhh skąd na to wszystko kasę brać?? Zwłaszcza, że się dostawiamy??

Ania to ja już sobie wyobrażam ile gadania było już się nie dziwię, że dopiero niedawno wróciłaś do domu
Ja też byłam u koleżanki... Ona niestety w ciąży jeszcze nie jest ale i tak się nagadałam ;p

I z tym o to jakże "optymistycznym" akcentem żegnamy się z Wami i Waszymi dzidziolami.
Do poczytania w sobotę Przynajmniej bede miałą co robić nadrabiając to co spłodzicie na tym wąteczku
Trzymajcie się zdrowo

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2009-04-09 o 19:25
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 19:41   #3426
anusia_82
Zadomowienie

GG do anusia_82

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Super że z Dzidziem wszystko dobrze
Chyba wszystkie z każdą kolejną wizytą spokojniej do nich podchodzimy
Też się cieszę Pamiętam jaka byłam zdenerwowana przed usg genetycznym i potem kiedy łożysko się odkleiło...teraz robię się coraz bardziej niecierpliwa i nie mogę się doczekać kiedy zobaczę synusia live
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

cudne wieści!!!!

Ach co za radość i jak fajnie, że się cieszycie ze mną

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

tylko co do ciuszkow w rozmiarze 56 - moj synek urodzil sie malutki wiec wiadomo, ze byly za duze ale moja kumpela urodzila synka 60cm i tez sie topil w tych 56 wiec wiecie jak to jest z tymi rozmiarami

warto kupic tyle samo i 56 i 62 tylko zeby nie przesadzac bo wiadomo, ze powyrasta

mojej kumpeli synek urodzil sie duzy bo 4300 i 61 dlugi i teraz ma juz 5 miesiecy a nosi dopiero 68-74

Sinecka dobrze, że to piszesz, ale teraz to ja już w ogóle nie wiem jaki rozmiar kupować mam bardzo mało 56 ale chyba jeszcze trochę kupię żeby nie było że nie mam!!
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Miramej, Kubuś słodki

Karolinko, fajne te szaliczki, też je mam w obserwowanych

A to moje wspomniane wcześniej zakupy. Drobne, bo obiecałam,że już nic nie kupuję tylko te drobne ubranka do szpitala.

Śliczne ciuszki!

Serafinek przyszedł na świat 5 sierpnia 2009

Gabriel przyszedł na świat 11 stycznia 2011
anusia_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 19:58   #3427
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie..ładne...cieńsz e, takie akurat na wiosnę...i niedrogie Jutro mam nadzieję że będą u mnie to dam znać czy na żywo też robią wrażenie
Fajnie by było, gdybyś napisała, jak prezentują się na żywo, ale nie wiem, czy możesz liczyć na Pocztę Polską

Cytat:
ja poszłam do kolezanki co ma zakład fryzjerski ... ja w ciazy, ona w ciązy, i jeszcze diwe klientki też w ciązy czułam się jak w specjalnym zakłądzie fryzjerskim dla ciężarnych
(...)
Kubuś - ślicznie!
To musi być fajny zakład fryzjerski . Dziękujemy , wiem, że to popularne imię, ale nasz Synek jest i tak wyjątkowy .

Cytat:
Miramej, Kubuś słodki
(...)
, koszulka z Sofiji? Fajna? Jak rozmiarowo? A skarpetusie słodkie

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 20:08   #3428
bibi23
Przyczajenie

Cytat:
Mnie krew nie leci, ale jak wydmuchuję nos, to krew jest .
mam to samo, niby krwawień z nosa nie ma a jednak są, czasem aż się boję wyczyścić nosek, ale podobno to też jest jak najbardziej naturalne, podobno... za każdym razem gdy chcę zapytać o to położną to wylatuje z głowy, chyba trzeba będzie spisywać pytania na karteczkach....

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
A to ładną niespodziankę będziecie mieli...a My tu wszystkie doczekać się nie moglyśmy kto w naszych brzuszkach siedzi...podziwiam bo chyba bym nie wytrzymała do końca
ja też się zastanawiam czy wytrzymamy, ale jak narazie dajemy radę

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:

Zamówiłam 6 kolorków tych szalików...
http://allegro.pl/item596144797_szal...orow_2009.html
i gawroszka w czerwono- czarne liście dla Mamy
http://allegro.pl/item598042931_gawr...0_kolorow.html
Pan wczoraj wysłał więc może jutro już będą u mnie
a ja też się skusiłam na 4 szaliczki, takie fajne wiosenne i cena też całkiem miła dla oka i portfela...
bibi23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 20:13   #3429
eleeri
Zakorzenienie

Uff nadrobiłam dzisiejsze zaległości

myłam okno z małżem, tzn ja umyłam tylko jedną szybę w oknie a on resztę czyli drzwi balkonowe i futrynę z okna.

Zdążyłam jeszcze tylko odkurzyć i padłam
jeszcze umyć podłogi i na dzisiaj koniec.

A jutro drugie okno

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Mnie nigdy nikt nie przepuścił Ostatnio stałam w kolejce do spowiedzi dobre 40 min. Wszyscy widzieli w jakim jestem stanie bo każdy co chwile zerkał na brzuszek ale nikt sie nie domyslił żeby przepuścić.
Nawet jak w Tesco stoje do kasy gdzie wyraźnie jest napisane, że pierszenstwo maja osoby niepełnosprawne i kobiety w ciąży to wyobrazcie sobie, że nikt nie przepuści
Równouprawnienie po prostu

a o swoje trzeba walczyć, upominać się i wykłócać

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Oto przedstawiam moja córunie.
Ślicznotka

Cytat:
Dziękuję wszystkim za kciuki , Mały dał podejrzeć to i owo , ale twarzyczkę to już tak tylko troszeczkę . Ale to nic i tak kocham Go najbardziej na świecie . Screeny porobię, jak będę miała troszkę więcej czasu, ale będą, obiecuję .
Mały jest zdrowy, wszystko jest w porządku (serduszko, nerki, żołądek, pęcherz moczowy) , waży już 651 g . Ziewnął sobie tak słodko na początku, prostował nóżki tak zabawnie i ssał... nadgarstek . Wypiął też dupkę, żeby można było zobaczyć sobie jajeczka , a potem odwrócił się pleckami i tyle Go widzieliśmy . Nasze małe Cudo . Ale wiecie co, oglądanie oglądaniem, ale i tak najbardziej lubię, jak gin mówi, że wszystko jest, jak być powinno .
Tak, ja też
i właściwie na to jedno zdanie czekam.

Czy na tym drugim zdjęciu mamusia wystawiła klejnoty rodowe
czy mi się zdaje

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wszedzie pisza zeby kupic kilka rzeczy w rozmiarze 56, a reszta w 62........a ja zamierzalam wszystko kupywac na 62 i teraz nie wiem ile sztuk kupic w 56? np. jedne spioszki, jeden pajacyk, rampers.....czy body z krotkim rekawiem......
Ja rozmiaru 56 mam tylko po 1 sztuce, tak na wyjście ze szpitala, a reszta to od 62 w górę.

Cytat:
Proszę bardzo Przy okazji pokażę Wam swoją twarz bez makijażu i zniekształconą przez ciążę (bo strasznie mnie ta ciąża zmieniła i jak jest prawdą, że to córka zabiera urodę mamie to dziołcha rośnie we mnie jak złoto).
I przez przypadek zauważyłam, że aparat w moim telefonie troszkę mnie wyszczupla
Brzuszek fajny

Cytat:
I mam pytanie mamuśki moje kochane... macie krwawienia z nosa??? Jak często, jak tak?? Bo mi się zdarzają coraz cześciej
Ja miałam tak tylko raz, ale jak wydmuchiwałam nos, więc chyba się nie liczy

Widzę, że szalejecie na zakupach

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

Edytowane przez eleeri
Czas edycji: 2009-04-09 o 20:16
eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 20:26   #3430
mirika
Rozeznanie

Cytat:
A dzisiaj kwasy (zgaga) spędziła mi sen z powiek... przysypiałam troszkę ale na siedząco bo jak tylko się położyłam to kwasy zalewały mi przełyk i gardło Rano aż plułam krwią A to wszystko przez to, że wczoraj tak zachciało mi się kiślu pomarańczowego, że jak go sobie zrobiłam i expressowo wystudziłam to pochłonęłam go w niesamowitym tempie (0,5 litra)... A potem zaczął się kabaret ze zgagą
mnie też niestety męczy zgaga i chyba też czeka mnie spanie na siedząco ...najgorzej jest wieczorami

Cytat:

Oto przedstawiam moja córunie.
gratuluję ślicznej córci

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Miramej 3mamy kciuki ja i dzidziuś Mnie dziś jakoś kłuje w brzuchui jestem jakaś niespokojna, płakać mi się chcę-chyba po prostu zły dzień mam

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamuśki

Dziękuje Kochane za Wszystkie kciuki za mnie i za pieska
Na WAs zawsze można liczyć

Dałam radę wypić glukozę ale prawie był paw cukier oczywiście w normie!! Synuś waży 600 gr i ma 28 cm długości Szyjka zamknięta a moje łożysko na swoim miejscu uffff

Przepraszam ale nie dam rady nadrobić teraz zaległości bo zmęczona jestem strasznie (byłam jeszcze na budowie i zakupach) Od razu mi lżej na sercu.
cieszę się, że wszystko w porządku

Cytat:
Jestem dziewczymki .

Dziękuję wszystkim za kciuki , Mały dał podejrzeć to i owo , ale twarzyczkę to już tak tylko troszeczkę . Ale to nic i tak kocham Go najbardziej na świecie . Screeny porobię, jak będę miała troszkę więcej czasu, ale będą, obiecuję .
Mały jest zdrowy, wszystko jest w porządku (serduszko, nerki, żołądek, pęcherz moczowy) , waży już 651 g . Ziewnął sobie tak słodko na początku, prostował nóżki tak zabawnie i ssał... nadgarstek . Wypiął też dupkę, żeby można było zobaczyć sobie jajeczka , a potem odwrócił się pleckami i tyle Go widzieliśmy . Nasze małe Cudo . Ale wiecie co, oglądanie oglądaniem, ale i tak najbardziej lubię, jak gin mówi, że wszystko jest, jak być powinno .
tak, to prawda ...najważniejsze jest, że dzidziuś zdrowy

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
W sumie to mało bo 4 , ale wyglądam jakby mi przybyło więcej.No ale ja zawsze bardzo dbałam o linię więc stad teraz moj strach przed tyciem
Kochana to tylko 4 kg ...naprawdę nie przejmuj się

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Aleście naskrobały witam w ogóle już ze słonecznego Olsztyna - ale też lało. ja od rana w biegu i dopiero tylko kanapki i czekam na męża i obiad. rano pojechałam z mężem - on opony zmienić w służbowym samochodzie a ja do reala. kupiłam jedne pieluchy pampers, kosmetyki - czyli oliwka, żel do mycia, puder, mydełko, szmpon, 2 smoczki + klipsy, i 2 butelki większą i mniejszą i chusteczki 3 paczki po 73 szt. 2 body i kilka koszulek. potem pojechałam już sama na miasdto do hurtowni, tam wanienka, aspirator do noska, rożek usztywniany, pościel taka lżejsza do wózka, jakieś ceratki, patyczki do uszu, pokrowiec na przewijak. no i ledwo dojechałam do hurtowni bo wentylator przestał działać i nie chłodziło silnika ale mąż zdrogi zadzwonił do kolegi z klubu i on mi pomógł tzna zrobił, że działa. potem odebrałam od kuriera otelik samochodowy i zakupy zroiłam na postne dni i wreszcie w domu.. a łóżeczko, pościel, śpiworek, przewijak zamówiłam przez allegro, po świętach będzie więc wyprawkę mam w sumie z głowy. a i jeszcze sobie kupiłam szlafrok taki na zamek i 2 koszule z krótkim rękawem i w tej samej hurtowni takie dresiki (głównie o bluzę mi chodziło), i sukieneczka. jakieś zdjęcia to już jutro bo dziś mam dość wszystkiego

super że u was ok wizyty udane, cieszę się
zaszalałaś , ale tak jest chyba najlepiej ...wszystko za jednym razem

a ja dziś czułam się o wiele lepiej i pojechałam do siostry, nawet udało nam się upiec ciasto na święta

mi też co prawda jeszcze nikt nie ustąpił, ani nie przepuścił w kolejce, raz tylko magister w aptece mnie ochrzanił, że stoję w kolejce. a tak poza tym to mnie akurat nie denerwuje, że nikt mnie nie przepuszcza, bo chyba i tak bym nie skorzystała, przecież jak czuję się dobrze to mogę postać i poczekać na swoją kolej ...przynajmniej ja wychodzę z takiego założenia. choć pewnie to się niedługo zmieni ...jak mi brzuch urośnie

mirika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 20:39   #3431
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Tak, ja też
i właściwie na to jedno zdanie czekam.

Czy na tym drugim zdjęciu mamusia wystawiła klejnoty rodowe
czy mi się zdaje
Bo tak naprawdę to jest najważniejsze - żeby maluszek był zdrowy .
No wystawiła, wystawiła, ale mam nadzieję, że Mały się nigdy nie dowie, bo nici z dobrych stosunków

Cytat:
Napisane przez mirika Pokaż wiadomość
tak, to prawda ...najważniejsze jest, że dzidziuś zdrowy

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-09, 21:03   #3432
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
widze, ze szaliki na topie
ja kiedys pisalam, ze zamowilam, ale pewnie nie pamietacie - od innego sprzedawcy ale jestem bardzo zadowolona bo szaliczki sa naprawde fajne no i cena niska

tu link:
http://www.allegro.pl/item595482255_...zapraszam.html
Stary 2009-04-09, 21:17   #3433
skierka1981
BAN stały

mężuś na spotkaniu klubu a ja poukładałam wszystkie ciuszki i zrobiłam listę wszystkiego. tak wam napiszę a wy zerknijcie proszę i powiedzcie czy waszym zdaniem jest wszystko z grubsza i w odpowiedniej ilości

no więc kosmetyki: oliwka w żelu, krem bambino, puder, płyn do ciała i włosów (1 nivea i 1 bobini), patyczki do uszu, husteczki (ok 300 szt różne nivea i dzidziuś), pieluszki jednorazowe (1 pampers i 1 huggies) - brałam różne rodzaje na wypadek uczuleń

2 butelki 1 o poj. 300 ml, 2 o poj. 150, 2 smoczki +klipsy
nożyczki + obcinacz, szczotka do włosów z naturalnego włosia
proszek do prania jelp
aspirator do nosa

reszta
łóżeczko + materac + pościel, pościel wózek, wanienka z termometrem, rożek z usztywnieniem i bez, okrycie kąpielowe i ręcznik, śpiworek, przewijak + pokrowiec, ceratki większe i mniejsze, pieluchy flanelowe 5 szt, tetra biała 3 szt i tetra z nadrukiem 3 szt, kocyk 90x110 2 szt.

ciuszki rozmiar 56

body krótki rękaw - 3
body długi rękaw - 2
Spiochy - 8
półśpiochy - 1
rampers - 1
kaftanik - 4
koszulki rozpinane długi rękaw - 2

ciuszki rozmiar 62

body krótki rękaw - 5
body długi rękaw - 2
body bez rekawka - 2
śpiochy - 5
półśpiochy - 2
rampers - 1
koszulki krótki rękaw - 3
koszulki rozpinane długi rękaw - 1

poza tym

skarpetki - 6 par
czapeczki - 6 szt
łapki - 2 pary
śliniaczek 1
bluza rozmiar 68 -1 szt
komplet spodenki + bluza (grubsze) rozmiar 62 - 1 szt
komplet spodenki+bluzeczka z krótkim rękawem, rozm.62 - 1 szt
sukieneczka (taka z majteczkami) rozmiar coś koło 56 - 60 - bo nie pisze - 1 szt

i to wszystko co mam trochę tego jest. ale jeszcze brakuje termometru (poproszę o wskazówki czy normalny może być czy np. w smoczku?), sudokrem, może herbatka na kolkę?, coś jeszcze??

a dla siebie mam 2 koszule, szlafrok, podkłady poporodowe (2 opakowania po 10 szt, wystarczy??), tylko majtek tych do szpitala nie mam, stanika też do karmienia brak . i to wszystko co mi do głowy przychodzi, a wózek od koleżanki. policzyłam i na to wydałam ok 2000 zł. co myślicie?
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 21:19   #3434
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
widze, ze szaliki na topie
ja kiedys pisalam, ze zamowilam, ale pewnie nie pamietacie - od innego sprzedawcy ale jestem bardzo zadowolona bo szaliczki sa naprawde fajne no i cena niska

tu link:
http://www.allegro.pl/item595482255_...zapraszam.html
Ja pamiętam To praktycznie te same szaliki

Właśnie leci Moment prawdy
Stary 2009-04-09, 21:22   #3435
UnholyOne
Ola-Unhola

Pamiętamy,pamiętamy
Od tamtej pory mam ochotę je kupic, tylko jakoś ciągle do działu dla dzieci zaglądam a o sobie nie myślę. Nawet z mamą już kilka kolorków sobie wybrałyśmy i doopa Zawsze coś ważniejszego
Stary 2009-04-09, 21:22   #3436
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

skierko no widze, ze masz juz praktycznie cala wyprawke

ja bym tylko dorzucila mydelko takie w kostce bo jak dla mnie lepiej na poczatku myc takim dziecko a dopiero potem plynem

termometr najlepszy jest taki co sie na czolo przyklada

no i termometr do wanienki musi byc

sudokrem jak najbardziej sie przyda, herbatki tez ale to juz mozna kupic jak dzidzius bedzie na swiecie
Stary 2009-04-09, 21:28   #3437
skierka1981
BAN stały

Cytat:
skierko no widze, ze masz juz praktycznie cala wyprawke

ja bym tylko dorzucila mydelko takie w kostce bo jak dla mnie lepiej na poczatku myc takim dziecko a dopiero potem plynem

no i termometr do wanienki musi byc

sudokrem jak najbardziej sie przyda, herbatki tez ale to juz mozna kupic jak dzidzius bedzie na swiecie

mydełko jest tylko pominęłam , termometr do wanienki też. a termometr to widziałam taki w paskach - o taki ci chodzi? to się cieszę że już wszystko jest
Stary 2009-04-09, 21:30   #3438
UnholyOne
Ola-Unhola

Skierka, rzeczywiście jakoś tak nagle wyskoczyła z zakupami
Cicho, cichutko a tu nagle codziennie zakupy prezentuje i już parwie wszystko ma

Ja też myłam mydełkiem na początku. Sudocrem miałam, ale nie używałam. Najlepszy dl nas był najprostszy w świecie linomag i maśc Bepanthen (ta co do brodawek jako próbka dawana jest w szpitalu)
http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...-masc-30g.html
Polecam termometr do ucha na 2 s, ale te lepsze już troszkę więcej kosztują niż zwykły.
A wodę w wanience sprawdzałam łokciem , ale myślę, że termometr może się przydac do kąpieli
Stary 2009-04-09, 21:41   #3439
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
mężuś na spotkaniu klubu a ja poukładałam wszystkie ciuszki i zrobiłam listę wszystkiego. tak wam napiszę a wy zerknijcie proszę i powiedzcie czy waszym zdaniem jest wszystko z grubsza i w odpowiedniej ilości

no więc kosmetyki: oliwka w żelu, krem bambino, puder, płyn do ciała i włosów (1 nivea i 1 bobini), patyczki do uszu, husteczki (ok 300 szt różne nivea i dzidziuś), pieluszki jednorazowe (1 pampers i 1 huggies) - brałam różne rodzaje na wypadek uczuleń

proszek do prania jelp
aspirator do nosa

reszta
łóżeczko + materac + pościel, pościel wózek, wanienka z termometrem, rożek z usztywnieniem i bez, okrycie kąpielowe i ręcznik, śpiworek, przewijak + pokrowiec, ceratki większe i mniejsze, pieluchy flanelowe 5 szt, tetra biała 3 szt i tetra z nadrukiem 3 szt, kocyk 90x110 2 szt.

ciuszki rozmiar 56

body krótki rękaw - 3
body długi rękaw - 2
Spiochy - 8
półśpiochy - 1
rampers - 1
kaftanik - 4

ciuszki rozmiar 62

body krótki rękaw - 5
body długi rękaw - 2
body bez rekawka - 2
śpiochy - 5
półśpiochy - 2
rampers - 1

poza tym

skarpetki - 6 par
czapeczki - 6 szt
łapki - 2 pary
śliniaczek 1
bluza rozmiar 68 -1 szt
sukieneczka (taka z majteczkami) rozmiar coś koło 56 - 60 - bo nie pisze - 1 szt

i to wszystko co mam trochę tego jest. ale jeszcze brakuje termometru (poproszę o wskazówki czy normalny może być czy np. w smoczku?), sudokrem, może herbatka na kolkę?, coś jeszcze??

a dla siebie mam 2 koszule, szlafrok, podkłady poporodowe (2 opakowania po 10 szt, wystarczy??), tylko majtek tych do szpitala nie mam, stanika też do karmienia brak . i to wszystko co mi do głowy przychodzi, a wózek od koleżanki. policzyłam i na to wydałam ok 2000 zł. co myślicie?
skierka Ty już prawie wszystko kupiłaś , a ja w lesie . Kupię na pewno więcej pieluch tetrowych, myślę, że 10-15 sztuk, a laktator? Kupujesz? Poza tym jestem tak oszołomiona ilością, że nic więcej nie powiem

Cytat:
Właśnie leci Moment prawdy
My w zeszłym tygodniu przez chwilę oglądaliśmy i ułożyliśmy dokończenie tytułu "czyli najkrótsza droga do rozwodu"

Cytat:
A nam położna w szkole rodzenia radziła kupić taki, którym mierzy się temperaturę w odbycie, bo jest najdokładniejszy .

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

UnholyOne pytałam wcześniej, ale może nie widziałaś . Chodzi o tę koszulkę ze zdjęcia, to z Sofiji? Fajna jest? I jak Twoim zdaniem rozmiarowo? Bo chcę kupić .

H. MacLeod

.
Stary 2009-04-09, 21:46   #3440
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
A nam położna w szkole rodzenia radziła kupić taki, którym mierzy się temperaturę w odbycie, bo jest najdokładniejszy .
no jak ktos lubi jak jego dziecko drze sie w nieboglosy to moze sobie mierzyc

a jesli nie to lepiej niech nie ryzykuje

poza tym jakies tam dziesiate stopnia chyba nie sa az tak wazne zeby meczyc tak dziecko

ja cale zycie mierzylam mu przykladajac termometr na czolo i jesli ma goraczke to co za roznica czy jest 38,6 czy 38,7 - wazne, ze jest i trzeba z dzieckiem do lekarza
wiadomo, ze dziecko chore to marudne a jeszcze mu aplikowac niespodzianke w odbyt to ja dziekuje
Stary 2009-04-09, 21:47   #3441
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Może komuś się spodoba - podróbka boldera
mikado boston
ja juz dokumentnie sobie go odpuscilam.

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
My też często robimy zakupy w Tecso, bo akurat mamy najbliżej i powiem Ci, e kasa pierwszeństwa nie była jeszcze otwarta ani razu. A w normalnych kolejkach oczywiście znieczulica.
Mnie jakoś tak głupio się odezwać "przepraszam jestem w ciąży, proszę mnie przepuścić" a pewnie każda z nas powinna się tego nauczyć
ooo nie mi słowo przepraszam bardzo trudno przechodzi przez gardło, jeśli nie mam konkretnie za co.
No nie mogę nierozgarniętych kobiet przepraszać za to że jestem w ciąży
Poprostu wale jak w ogień na pierwszy plan
Dziś przeszłam się z Mężem spacerkiem na szczepienie naszego pieska.
Wchodze...3krzesełka.Na jednym pani z pieskiem pod kroplókwka, reszta tzw. "pseudo uprzejmasów"Wśród nich lala (serdecznie pozdrawiam, choć i tak nie odczyta ) w niebieskiej spódniczce bombce, niebieskich rajstopkach i niebieskich szpilkach, góra oczywiście niebieski top i jej Tz.
Marzyłam żeby usiaść bo spacerek spory miałam a jeszcze droga powrotna nas czekała.Dałam pani szanse...kilka chwil żeby mi zeszła.Nie pokwapiła się wiec poprosiłam Męża żeby wszedł do poczekalni.
Zawsze jedno z nas zajmuje kolejke, bo nasz pies u weterynarza to bawil by sie ze wszystkimi psami i wcale nie ma stresa, a jak mu sie nie pozwala to skomli i ujada, i ciągnie w kierunku kompana jak to pies. (co jest do opanowania, ale tym razem celowo mu pozwolilam )
Pani nabawiła sie oczek w rajstopkach od swojego pupila bo nasz tak ujadał na niego ze wskoczyl jej na kolanka
Zsunęły sie jej okulary słoneczne, włoski posypały sie na twarz, torebka spadła z ramienia...wyszła opuszczajac kolejke...
Gdyby tylko ustapila ciezarnej inny bylby scenariusz

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Tż właśnie grilla rozpala mmmm uwielbiam taką kaszaneczkę chyba można w ciąży co?

katarzynka00
prześliczna Laurka jak modelka zapozowała
kaszaneczka, jaaaaa ja tez chce
Modelka moja własnie odpowiada kopniaczkami

Cytat:
Proszę bardzo Przy okazji pokażę Wam swoją twarz bez makijażu i zniekształconą przez ciążę (bo strasznie mnie ta ciąża zmieniła i jak jest prawdą, że to córka zabiera urodę mamie to dziołcha rośnie we mnie jak złoto).
prawda po stokroć
gdybym wstawiła wam fotkę przed ciążą i teraz w trakcie to pomyslalybyscie ze to az nie do wiary jak kobieta moze sie zmienic.
Moze tez przez to ze zapuszczam włosy i sie zaokraglilam i cera sie popsula(choc obecnie przywolana jest do porzadku) to to wszystko na raz sprawilo ze jestem zupelnie inna kobietka

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Jak cudownie! Wiosna za oknem i u Ciebie też wszystko kwitnie
Wiem jak to jest bez Tż bo mój pływa...ale dla tych powrotów warto żyć
Mam nadzieję, że pogoda w niedzielę dopisze- trzymam kciuki i czekamy na zdjęcia no bo wiesz bez zdjęć to się nie liczy
chcialam sie zapytac na ile czasu Mężus sie opuszcza?

Cytat:
Jaka śliczna Laurka Widzicie już podobieństwo?
ja coś nie umiem sie okreslic
Mama i siostra mówia że podobna jest do męża, ale to i tak się jeszcze może zmienic.

Cytat:
Wiesz, Mały nie spał (zjadłam batonika ), ale poza jednym ujęciem zasłaniał rączką buźkę. Za to widzieliśmy, jak gimnastykuje nóżki - prostuje i zgina
to też słodkie
jak sobie pomysle ze kiedys mamy nie mogły miec tyle udogodnien i mozliwosci podejrzenia krasnalka to zaraz milutko mi sie robi ze w tych czasach zyje

Cytat:

To dla Was, wizażowe ciotki: to, co mi się udało najfajniejszego wyłowić
dzie-ku-je-my

Cytat:
I mam pytanie mamuśki moje kochane... macie krwawienia z nosa??? Jak często, jak tak?? Bo mi się zdarzają coraz cześciej
Cytat:
Mnie krew nie leci, ale jak wydmuchuję nos, to krew jest .
własnie mam tak samo, nawet teraz troszke mniej, ale to jest normalne, nie ma sie czym niepokoic, chyba ze sa czeste, i obfite.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 21:49   #3442
UnholyOne
Ola-Unhola

Miramejku, psieplasiam, psieplasiam
Miałam napisac i zapomniałam. Wybacz

Jest fajna, to sofija seria obłoczek. Moim zdaniem jest akurat dokładnie jak rozmiar 56. Ma fajne wywijane rękawki, które zastępuję spadające często niedrapki i jest zapinana na napkę również w środku - nie przesuwa się. Chciałam kupic też żółtą, ale była z kwiatuszkiem takim delikatnym haftem na przodzie
Jest ładniejsza niż te wiązane z kolorową lamówką i owieczką (chyba)

Czy nadrobiłam moją wpadkę tym opisem
Stary 2009-04-09, 21:53   #3443
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

poza tym jakies tam dziesiate stopnia chyba nie sa az tak wazne zeby meczyc tak dziecko

ja cale zycie mierzylam mu przykladajac termometr na czolo i jesli ma goraczke to co za roznica czy jest 38,6 czy 38,7 - wazne, ze jest i trzeba z dzieckiem do lekarza
wiadomo, ze dziecko chore to marudne a jeszcze mu aplikowac niespodzianke w odbyt to ja dziekuje
Dokładnie...jakoś sobie nie wyobrażam żeby męczyć takiego Maluszka takim termometrem...

Cytat:
My w zeszłym tygodniu przez chwilę oglądaliśmy i ułożyliśmy dokończenie tytułu "czyli najkrótsza droga do rozwodu"
hehehe coś w tym jest...ale sami się na to zgadzają, nikt ich tam na siłę nie ciągnął...ja pierwszy raz oglądam bo jakos nigdy nie było okazji...
Stary 2009-04-09, 21:53   #3444
skierka1981
BAN stały

z laktatorem na razie też poczekam a co do mierzenia temperatury w odbycie to w ostatecznośći - pamiętam do dziś jak miałam kilka latek i musiałam dostawać czopki w to dziękuję do dziś pamiętam pomyślę nad tym termometrem do ucha i czoła bo na allegro można od 50 zł kupić. jeszcze 600 zł zwrotu podatku to coś z tej sumki uszczknę
a ja to lubię mieć coś na zapas albo coś szybciej. a i jeszcze koleżanka ma mi worek ubrań od swojej koleżanki to ciuszki już odpuszcze, niestety lubię kupować i mimo że staram się nie za dużo różu to i tak zawsze coś tam się znajdzie, ale Amelce raczej już nic nie wyrośnie 7 maja się upewnimy.
i kilka mydełek dokupię jak mówicie że na początek lepiej

mężowi na naszą rocznicę ślubu - trzecią ( 17 kwietnia) kupiłam podgrzewane manetki do motoru - takie na kierownicę żeby w łapki było ciepło, bo chciał bardzo a zawsze kasy brak, a kosztyje 170 zł. ucieszył się bardzo bo oczywiście nie wytrzymałam i już mu dałam

widzę reklamę super filmu "hrabia monte christo" polecam
Stary 2009-04-09, 21:57   #3445
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

i oczywiście wyspowiadana ojjjj jak ja dawno u spowiedzi nie byłam ... ale coś mnie natchnęło dzisaij

Pędze sprzątac ... bo troche nie wyrobiona jestem z tym wszystkim
ja jutro zamierzam isc na spowiedz bom grzeszna byla

Cytat:

no tak z roznych firm sa rozne rozmiary i stad taka rozbieznosc ze niektore 56 sa jak 62.......
jesli okaze sie ze dzidzia bedzie malutka to zawsze mozna dokupic mniejsze, ale wydaje mi sie ze raczej kupie wieksze, a kilka w 56

Cytat:

proszek do prania jelp
aspirator do nosa

reszta

ciuszki rozmiar 56

body krótki rękaw - 3
body długi rękaw - 2
Spiochy - 8
półśpiochy - 1
rampers - 1
kaftanik - 4

ciuszki rozmiar 62

body krótki rękaw - 5
body długi rękaw - 2
body bez rekawka - 2
śpiochy - 5
półśpiochy - 2
rampers - 1

poza tym

skarpetki - 6 par
czapeczki - 6 szt
łapki - 2 pary
śliniaczek 1
bluza rozmiar 68 -1 szt

no niezla masz juz wyprawke!! ja narazie tworze sobie liste, a ty juz prawie wszystko masz

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 21:58   #3446
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
prawdziwy Sherlock z ciebie, dzieki
niezła gafa, z reguły pamietam o takich niuansach.
Powinnam załozyc sobie prywatna galerie, tylko doczytam gdzie i jak.

Cytat:

a ja widzialam chyba firmy Canpol smoczek-termometr.Kupie zwykły i taki.

Stary 2009-04-09, 21:59   #3447
skierka1981
BAN stały

Cytat:

zgadzam się

katarzynka to żeś panią wypłoszyła, a raczej psina i
mi tylko raz pani ustąpiła miejsca w auttobusie w drodze na miasto, a tak to no ale panów muszę pochwalićbo dziś jak miałam podniesioną maskę w aucie (chłodziłam silnik) to kilku zapytałoczy nie pomóc w czymś
Stary 2009-04-09, 22:07   #3448
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
prawdziwy Sherlock z ciebie, dzieki
niezła gafa, z reguły pamietam o takich niuansach.
Powinnam załozyc sobie prywatna galerie, tylko doczytam gdzie i jak.

a ja widzialam chyba firmy Canpol smoczek-termometr.Kupie zwykły i taki.
nie za ma co

o smoczkach sie nie wypowiem bo nigdy nie uzywalam takiego termometru - chyba za czasow mojego malego nie bylo
Stary 2009-04-09, 22:15   #3449
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

o smoczkach sie nie wypowiem bo nigdy nie uzywalam takiego termometru - chyba za czasow mojego malego nie bylo
kumpelka kupila term. do ucha. Być moze wygodny i dokładny ale ale okropnie drogi, do tak sporadycznego uzytku MZ strata pieniedzy.
Ten smoczek osztuje cos ok 20zl, wiec to żadne pieniadze.

Stary 2009-04-09, 22:22   #3450
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Napisałam tylko, co mówiła położna, jeszcze nie zdecydowałam, jaki kupię . I przecież nie każę Tobie takiego kupować , czasem przekazujesz swoje odmienne zdanie w dziwny sposób.

Cytat:
Dziś przeszłam się z Mężem spacerkiem na szczepienie naszego pieska.
Wchodze...3krzesełka.Na jednym pani z pieskiem pod kroplókwka, reszta tzw. "pseudo uprzejmasów"Wśród nich lala (serdecznie pozdrawiam, choć i tak nie odczyta ) w niebieskiej spódniczce bombce, niebieskich rajstopkach i niebieskich szpilkach, góra oczywiście niebieski top i jej Tz.
Marzyłam żeby usiaść bo spacerek spory miałam a jeszcze droga powrotna nas czekała.Dałam pani szanse...kilka chwil żeby mi zeszła.Nie pokwapiła się wiec poprosiłam Męża żeby wszedł do poczekalni.
Zawsze jedno z nas zajmuje kolejke, bo nasz pies u weterynarza to bawil by sie ze wszystkimi psami i wcale nie ma stresa, a jak mu sie nie pozwala to skomli i ujada, i ciągnie w kierunku kompana jak to pies. (co jest do opanowania, ale tym razem celowo mu pozwolilam )
Pani nabawiła sie oczek w rajstopkach od swojego pupila bo nasz tak ujadał na niego ze wskoczyl jej na kolanka
Zsunęły sie jej okulary słoneczne, włoski posypały sie na twarz, torebka spadła z ramienia...wyszła opuszczajac kolejke...
Gdyby tylko ustapila ciezarnej inny bylby scenariusz
(...)
to też słodkie
jak sobie pomysle ze kiedys mamy nie mogły miec tyle udogodnien i mozliwosci podejrzenia krasnalka to zaraz milutko mi sie robi ze w tych czasach zyje
Niezła akcja .
To prawda, że żyjemy w ciekawych czasach .

Cytat:
Miramejku, psieplasiam, psieplasiam
Miałam napisac i zapomniałam. Wybacz

Jest fajna, to sofija seria obłoczek. Moim zdaniem jest akurat dokładnie jak rozmiar 56. Ma fajne wywijane rękawki, które zastępuję spadające często niedrapki i jest zapinana na napkę również w środku - nie przesuwa się. Chciałam kupic też żółtą, ale była z kwiatuszkiem takim delikatnym haftem na przodzie
Jest ładniejsza niż te wiązane z kolorową lamówką i owieczką (chyba)

Czy nadrobiłam moją wpadkę tym opisem
Dziękuję, kochana . Kupuję więc . Mogę wiedzieć, ile kosztowała? A o której wiązanej z kolorową lamówką piszesz, są na allegro? Coś nie mogę skojarzyć

Cytat:
hehehe coś w tym jest...ale sami się na to zgadzają, nikt ich tam na siłę nie ciągnął...ja pierwszy raz oglądam bo jakos nigdy nie było okazji...
Kasa ich ciągnie, tylko czy gra jest warta świeczki?

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Dziewczynki, ja uciekam spać.

Trzymajcie za mnie kciuki jutro rano, bo idę na glukozę .

Dobrej nocy

H. MacLeod

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości