|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
nie mam mocy nadrabiac dzis
tylko co do ciuszkow w rozmiarze 56 - moj synek urodzil sie malutki wiec wiadomo, ze byly za duze ale moja kumpela urodzila synka 60cm i tez sie topil w tych 56 wiec wiecie jak to jest z tymi rozmiarami warto kupic tyle samo i 56 i 62 tylko zeby nie przesadzac bo wiadomo, ze powyrasta mojej kumpeli synek urodzil sie duzy bo 4300 i 61 dlugi i teraz ma juz 5 miesiecy a nosi dopiero 68-74 katarzynko - na zdjeciach usg sa Twoje dane, nie usunelas ich
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Dokładnie..ładne...cieńsz e, takie akurat na wiosnę...i niedrogie
Jutro mam nadzieję że będą u mnie to dam znać czy na żywo też robią wrażenie
|
#3423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... ja w ciazy, ona w ciązy, i jeszcze diwe klientki też w ciązy czułam się jak w specjalnym zakłądzie fryzjerskim dla ciężarnych Ja też jestem grzeczna dziewczynka ![]() Cytat:
heheheKubuś - ślicznie! |
||
|
|
|
#3424 |
|
Ola-Unhola
|
Miramej, Kubuś słodki
Karolinko, fajne te szaliczki, też je mam w obserwowanych A to moje wspomniane wcześniej zakupy. Drobne, bo obiecałam,że już nic nie kupuję tylko te drobne ubranka do szpitala.
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra mamuśki...
Ja spadam i powoli zbieram się do domu... tzn do knajpy bo jeszcze mój drogi mąż umówił się z naszymi znajomymi... Ma szczęście, że ja jutro nie muszę iść do pracy i wstawać wcześnie... Odezwę się słoneczka w sobotę bo znowu będę w pracy... A jutro zobaczę sie w końcu z moją siostrą która przyjechała z Norwegii (nie było jej jakieś 8 mies)... A!! i powiem Wam, że wczoraj mnie coś wzięło na porządki w szafie... bo po co mam trzymać ciuchy w które nie wejdę albo sięgają mi do połowy brzucha... I co się okazało?? Został mi 1 T-shirt i 2 koszulki na ramiączkach, dużo swetrów (na co mi one teraz jak jest ciepło??) i ze 4 koszulki z długim rękawem... Nie dość, że trzeba kompletować wyprawkę dla maleństwa to jeszcze trzeba zaopatrzyć się w coś dla siebie bo niedługo będę chodzić chyba w stroju "Ewy" ehhhh skąd na to wszystko kasę brać?? Zwłaszcza, że się dostawiamy?? ![]() Ania to ja już sobie wyobrażam ile gadania było już się nie dziwię, że dopiero niedawno wróciłaś do domu ![]() Ja też byłam u koleżanki... Ona niestety w ciąży jeszcze nie jest ale i tak się nagadałam ;p I z tym o to jakże "optymistycznym" akcentem żegnamy się z Wami i Waszymi dzidziolami. Do poczytania w sobotę Przynajmniej bede miałą co robić nadrabiając to co spłodzicie na tym wąteczku ![]() Trzymajcie się zdrowo Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2009-04-09 o 19:25 |
|
|
|
#3426 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamiętam jaka byłam zdenerwowana przed usg genetycznym i potem kiedy łożysko się odkleiło...teraz robię się coraz bardziej niecierpliwa i nie mogę się doczekać kiedy zobaczę synusia liveAch co za radość i jak fajnie, że się cieszycie ze mną Cytat:
mam bardzo mało 56 ale chyba jeszcze trochę kupię żeby nie było że nie mam!!Cytat:
Śliczne ciuszki!
|
|
#3427 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Dziękujemy .Cytat:
, koszulka z Sofiji? Fajna? Jak rozmiarowo? A skarpetusie słodkie
|
|
|
#3428 | ||
|
Przyczajenie
|
mam to samo, niby krwawień z nosa nie ma a jednak są, czasem aż się boję wyczyścić nosek, ale podobno to też jest jak najbardziej naturalne, podobno... za każdym razem gdy chcę zapytać o to położną to wylatuje z głowy, chyba trzeba będzie spisywać pytania na karteczkach....
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3429 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Uff
nadrobiłam dzisiejsze zaległości ![]() myłam okno z małżem, tzn ja umyłam tylko jedną szybę w oknie a on resztę czyli drzwi balkonowe i futrynę z okna. Zdążyłam jeszcze tylko odkurzyć i padłam ![]() jeszcze umyć podłogi i na dzisiaj koniec. A jutro drugie okno ![]() Cytat:
![]() a o swoje trzeba walczyć, upominać się i wykłócać ![]() Ślicznotka Cytat:
i właściwie na to jedno zdanie czekam. Czy na tym drugim zdjęciu mamusia wystawiła klejnoty rodowe czy mi się zdaje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Widzę, że szalejecie na zakupach
![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png Edytowane przez eleeri Czas edycji: 2009-04-09 o 20:16 |
|||||
|
|
|
#3430 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratuluję ślicznej córci Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a ja dziś czułam się o wiele lepiej i pojechałam do siostry, nawet udało nam się upiec ciasto na święta mi też co prawda jeszcze nikt nie ustąpił, ani nie przepuścił w kolejce, raz tylko magister w aptece mnie ochrzanił, że stoję w kolejce. a tak poza tym to mnie akurat nie denerwuje, że nikt mnie nie przepuszcza, bo chyba i tak bym nie skorzystała, przecież jak czuję się dobrze to mogę postać i poczekać na swoją kolej ...jak mi brzuch urośnie
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wystawiła, wystawiła, ale mam nadzieję, że Mały się nigdy nie dowie, bo nici z dobrych stosunków ![]()
|
|
|
#3432 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ja kiedys pisalam, ze zamowilam, ale pewnie nie pamietacie - od innego sprzedawcy ale jestem bardzo zadowolona bo szaliczki sa naprawde fajne no i cena niska tu link: http://www.allegro.pl/item595482255_...zapraszam.html
|
|
|
#3433 |
|
BAN stały
|
mężuś na spotkaniu klubu a ja poukładałam wszystkie ciuszki i zrobiłam listę wszystkiego.
tak wam napiszę a wy zerknijcie proszę i powiedzcie czy waszym zdaniem jest wszystko z grubsza i w odpowiedniej ilości no więc kosmetyki: oliwka w żelu, krem bambino, puder, płyn do ciała i włosów (1 nivea i 1 bobini), patyczki do uszu, husteczki (ok 300 szt różne nivea i dzidziuś), pieluszki jednorazowe (1 pampers i 1 huggies) - brałam różne rodzaje na wypadek uczuleń 2 butelki 1 o poj. 300 ml, 2 o poj. 150, 2 smoczki +klipsy nożyczki + obcinacz, szczotka do włosów z naturalnego włosia proszek do prania jelp aspirator do nosa reszta łóżeczko + materac + pościel, pościel wózek, wanienka z termometrem, rożek z usztywnieniem i bez, okrycie kąpielowe i ręcznik, śpiworek, przewijak + pokrowiec, ceratki większe i mniejsze, pieluchy flanelowe 5 szt, tetra biała 3 szt i tetra z nadrukiem 3 szt, kocyk 90x110 2 szt. ciuszki rozmiar 56 body krótki rękaw - 3 body długi rękaw - 2 Spiochy - 8 półśpiochy - 1 rampers - 1 kaftanik - 4 koszulki rozpinane długi rękaw - 2 ciuszki rozmiar 62 body krótki rękaw - 5 body długi rękaw - 2 body bez rekawka - 2 śpiochy - 5 półśpiochy - 2 rampers - 1 koszulki krótki rękaw - 3 koszulki rozpinane długi rękaw - 1 poza tym skarpetki - 6 par czapeczki - 6 szt łapki - 2 pary śliniaczek 1 bluza rozmiar 68 -1 szt komplet spodenki + bluza (grubsze) rozmiar 62 - 1 szt komplet spodenki+bluzeczka z krótkim rękawem, rozm.62 - 1 szt sukieneczka (taka z majteczkami) rozmiar coś koło 56 - 60 - bo nie pisze - 1 szt i to wszystko co mam trochę tego jest. ale jeszcze brakuje termometru (poproszę o wskazówki czy normalny może być czy np. w smoczku?), sudokrem, może herbatka na kolkę?, coś jeszcze??a dla siebie mam 2 koszule, szlafrok, podkłady poporodowe (2 opakowania po 10 szt, wystarczy??), tylko majtek tych do szpitala nie mam, stanika też do karmienia brak . i to wszystko co mi do głowy przychodzi, a wózek od koleżanki. policzyłam i na to wydałam ok 2000 zł. co myślicie? |
|
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To praktycznie te same szaliki![]() Właśnie leci Moment prawdy
|
|
#3435 |
|
Ola-Unhola
|
Pamiętamy,pamiętamy
Od tamtej pory mam ochotę je kupic, tylko jakoś ciągle do działu dla dzieci zaglądam a o sobie nie myślę. Nawet z mamą już kilka kolorków sobie wybrałyśmy i doopa Zawsze coś ważniejszego
|
#3436 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
skierko no widze, ze masz juz praktycznie cala wyprawke
![]() ja bym tylko dorzucila mydelko takie w kostce bo jak dla mnie lepiej na poczatku myc takim dziecko a dopiero potem plynem termometr najlepszy jest taki co sie na czolo przyklada no i termometr do wanienki musi byc sudokrem jak najbardziej sie przyda, herbatki tez ale to juz mozna kupic jak dzidzius bedzie na swiecie
|
|
#3437 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mydełko jest tylko pominęłam , termometr do wanienki też. a termometr to widziałam taki w paskach - o taki ci chodzi? to się cieszę że już wszystko jest |
|
|
|
|
#3438 |
|
Ola-Unhola
|
Skierka, rzeczywiście jakoś tak nagle wyskoczyła z zakupami
![]() Cicho, cichutko a tu nagle codziennie zakupy prezentuje i już parwie wszystko ma ![]() Ja też myłam mydełkiem na początku. Sudocrem miałam, ale nie używałam. Najlepszy dl nas był najprostszy w świecie linomag i maśc Bepanthen (ta co do brodawek jako próbka dawana jest w szpitalu) http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...-masc-30g.html Polecam termometr do ucha na 2 s, ale te lepsze już troszkę więcej kosztują niż zwykły. A wodę w wanience sprawdzałam łokciem , ale myślę, że termometr może się przydac do kąpieli
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a ja w lesie . Kupię na pewno więcej pieluch tetrowych, myślę, że 10-15 sztuk, a laktator? Kupujesz? Poza tym jestem tak oszołomiona ilością, że nic więcej nie powiem ![]() My w zeszłym tygodniu przez chwilę oglądaliśmy i ułożyliśmy dokończenie tytułu "czyli najkrótsza droga do rozwodu" ![]() A nam położna w szkole rodzenia radziła kupić taki, którym mierzy się temperaturę w odbycie, bo jest najdokładniejszy ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- UnholyOne pytałam wcześniej, ale może nie widziałaś . Chodzi o tę koszulkę ze zdjęcia, to z Sofiji? Fajna jest? I jak Twoim zdaniem rozmiarowo? Bo chcę kupić
|
|
|
#3440 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a jesli nie to lepiej niech nie ryzykuje poza tym jakies tam dziesiate stopnia chyba nie sa az tak wazne zeby meczyc tak dziecko ja cale zycie mierzylam mu przykladajac termometr na czolo i jesli ma goraczke to co za roznica czy jest 38,6 czy 38,7 - wazne, ze jest i trzeba z dzieckiem do lekarza wiadomo, ze dziecko chore to marudne a jeszcze mu aplikowac niespodzianke w odbyt to ja dziekuje
|
|
|
#3441 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
ja juz dokumentnie sobie go odpuscilam.
Cytat:
No nie mogę nierozgarniętych kobiet przepraszać za to że jestem w ciąży ![]() Poprostu wale jak w ogień na pierwszy plan ![]() Dziś przeszłam się z Mężem spacerkiem na szczepienie naszego pieska. Wchodze...3krzesełka.Na jednym pani z pieskiem pod kroplókwka, reszta tzw. "pseudo uprzejmasów"Wśród nich lala (serdecznie pozdrawiam, choć i tak nie odczyta ) w niebieskiej spódniczce bombce, niebieskich rajstopkach i niebieskich szpilkach, góra oczywiście niebieski top i jej Tz. Marzyłam żeby usiaść bo spacerek spory miałam a jeszcze droga powrotna nas czekała.Dałam pani szanse...kilka chwil żeby mi zeszła.Nie pokwapiła się wiec poprosiłam Męża żeby wszedł do poczekalni. Zawsze jedno z nas zajmuje kolejke, bo nasz pies u weterynarza to bawil by sie ze wszystkimi psami i wcale nie ma stresa, a jak mu sie nie pozwala to skomli i ujada, i ciągnie w kierunku kompana jak to pies. (co jest do opanowania, ale tym razem celowo mu pozwolilam ) Pani nabawiła sie oczek w rajstopkach od swojego pupila bo nasz tak ujadał na niego ze wskoczyl jej na kolanka Zsunęły sie jej okulary słoneczne, włoski posypały sie na twarz, torebka spadła z ramienia...wyszła opuszczajac kolejke... Gdyby tylko ustapila ciezarnej inny bylby scenariusz ![]() Cytat:
![]() Modelka moja własnie odpowiada kopniaczkami ![]() Cytat:
gdybym wstawiła wam fotkę przed ciążą i teraz w trakcie to pomyslalybyscie ze to az nie do wiary jak kobieta moze sie zmienic. Moze tez przez to ze zapuszczam włosy i sie zaokraglilam i cera sie popsula(choc obecnie przywolana jest do porzadku) to to wszystko na raz sprawilo ze jestem zupelnie inna kobietka Cytat:
ja coś nie umiem sie okreslic ![]() Mama i siostra mówia że podobna jest do męża, ale to i tak się jeszcze może zmienic. Cytat:
jak sobie pomysle ze kiedys mamy nie mogły miec tyle udogodnien i mozliwosci podejrzenia krasnalka to zaraz milutko mi sie robi ze w tych czasach zyje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||||
|
|
|
#3442 |
|
Ola-Unhola
|
Miramejku, psieplasiam, psieplasiam
![]() Miałam napisac i zapomniałam. Wybacz Jest fajna, to sofija seria obłoczek. Moim zdaniem jest akurat dokładnie jak rozmiar 56. Ma fajne wywijane rękawki, które zastępuję spadające często niedrapki i jest zapinana na napkę również w środku - nie przesuwa się. Chciałam kupic też żółtą, ale była z kwiatuszkiem takim delikatnym haftem na przodzie ![]() Jest ładniejsza niż te wiązane z kolorową lamówką i owieczką (chyba) Czy nadrobiłam moją wpadkę tym opisem
|
#3443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3444 |
|
BAN stały
|
z laktatorem na razie też poczekam a co do mierzenia temperatury w odbycie to w ostatecznośći - pamiętam do dziś jak miałam kilka latek i musiałam dostawać czopki w
pomyślę nad tym termometrem do ucha i czoła bo na allegro można od 50 zł kupić. jeszcze 600 zł zwrotu podatku to coś z tej sumki uszczknę ![]() a ja to lubię mieć coś na zapas albo coś szybciej. a i jeszcze koleżanka ma mi worek ubrań od swojej koleżanki to ciuszki już odpuszcze, niestety lubię kupować i mimo że staram się nie za dużo różu to i tak zawsze coś tam się znajdzie, ale Amelce raczej już nic nie wyrośnie 7 maja się upewnimy. i kilka mydełek dokupię jak mówicie że na początek lepiej mężowi na naszą rocznicę ślubu - trzecią ( 17 kwietnia) kupiłam podgrzewane manetki do motoru - takie na kierownicę żeby w łapki było ciepło, bo chciał bardzo a zawsze kasy brak, a kosztyje 170 zł. ucieszył się bardzo bo oczywiście nie wytrzymałam i już mu dałam ![]() widzę reklamę super filmu "hrabia monte christo" polecam |
|
|
|
#3445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jesli okaze sie ze dzidzia bedzie malutka to zawsze mozna dokupic mniejsze, ale wydaje mi sie ze raczej kupie wieksze, a kilka w 56 Cytat:
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
prawdziwy Sherlock z ciebie, dzieki
![]() niezła gafa, z reguły pamietam o takich niuansach. Powinnam załozyc sobie prywatna galerie, tylko doczytam gdzie i jak. Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3447 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
zgadzam się katarzynka to żeś panią wypłoszyła, a raczej psina ![]() mi tylko raz pani ustąpiła miejsca w auttobusie w drodze na miasto, a tak to
|
|
|
|
|
#3448 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() o smoczkach sie nie wypowiem bo nigdy nie uzywalam takiego termometru - chyba za czasow mojego malego nie bylo
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten smoczek osztuje cos ok 20zl, wiec to żadne pieniadze.
|
|
|
|
#3450 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I przecież nie każę Tobie takiego kupować , czasem przekazujesz swoje odmienne zdanie w dziwny sposób.Cytat:
To prawda, że żyjemy w ciekawych czasach .Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Dziewczynki, ja uciekam spać. Trzymajcie za mnie kciuki jutro rano, bo idę na glukozę .Dobrej nocy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

NIE LUBIĘ TROLLI

Albo pracuję albo spowiedzi nie ma... W sumie nie jestem berdzo niegrzeczną dziewczynką ale takie oficjalne oczyszczenie by się sprzydało

bez makijażu 

chyba można w ciąży co?
i czekamy na zdjęcia
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

.