|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Cytat:
Synuś faktycznie śliczny! Cytat:
Zwykle mam ciśnienie w normie. Z myciem ząbków ok.. gorzej z umawianiem się do denysty. Już od miesiąca twierdzę, że zaraz zadzwonię ![]() Cytat:
Co do snów erotycznych, to w moim przypadku już jakaś patologia... Odkąd jestem w ciąży już 3 razy obudził mnie... orgazm ![]() Wcześniej raz w życiu mi się zdażyło coś takiego... wiele, wiele lat temu. |
|||
|
|
|
#3722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do leków, to obecnie przyjmuję luteine dopochwowo rano i wieczorem oraz witaminki - feminatal 400. Jak leżałam w szpitalu oprócz ww. musiałam brać cyclonamine i no-spe. Ty rzeczywiście musisz się trochę tego nałykać ale pomyśl, że tak trzeba i wbrew pozorom to wszystko robisz dla dzidzi. Dla pocieszenia powiem Tobie, ze luteinę bierze się max. do 16 tyg. Więc jesteśmy bliżej niż dalej końca ![]() Jeśli chodzi o mycie zębów, to nie mam z tym żadnych problemów. Zęby myję szczoteczką elektryczną ale jak kiedyś myłam zwykłą szczególnie język to rzeczywiście zbierało mi się na wymioty ![]() i zauważyłam, że ostatnio już po 2 godzinach od ostatniego posiłku robię się bardzo głodna i z chęcią zjadłabym coś ale za bardzo nie wiem co ... ? no chyba, że dziś tą golonkę
|
|
|
|
|
#3723 |
|
Zakorzenienie
|
Strona producenta: http://www.bebetto.pl/
A tu wózek, jaki chciałabym mieć: http://www.allegro.pl/item611048027_...lik_torba.html
|
#3724 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3726 |
|
Zadomowienie
|
Nad wózkiem jeszcze się nie zastanawiałam. Ale słyszałam, że najlepiej to kupić taki pełny, klasyczny bo np. te które ostatnio ktoś ze znajomych rodziców nazwał "szpanerskimi" są do wszystkiego i do niczego. Więc nie wiem co o tym myśleć, ale wychodzę z założenia, że jeszcze na wybór mam czas
![]() Mam do Was jeszcze pytanie. Czy któraś z Was ma taką swoją położną, na którą może liczyć w czasie porodu? Podobno słono sobie liczą za taką pomoc...więc zastanawiam się czy poszukać takiej, która pracować będzie w szpitalu, w którym będę rodzić, czy dać sobie spokój i liczyć kompetencje osób tam pracujących a w razie czego na mojego mężczyznę, który jak trzeba będzie postawi cały oddział do pionu ![]() Co myślicie o szkołach rodzenia, potrzebne to jest czy nie? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? |
|
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Położną jest moja teściowa, więc mam problem z głowy 3. Szkoła rodzenia - uważam, że obowiązkowo
|
|
#3728 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny zapraszam was na kalafior w jajku i bulce tartej mmmm pychotka niema to jak jesc na noc heheh no ale musze miec sily bo w nocy dopada mnie energia i sprzatam heeheh
|
|
|
|
#3729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3730 |
|
Zadomowienie
|
Mam ten problem, że mój lekarz nie pracuje w szpitalu, w którym będę rodzić. W szpitalu, w którym leżałam i w którym pracuje mój lekarz niestety nie ma oddziału położniczego
jest tylko ginekologiczny. Mieszkam w mieście liczącym ponad 450 000 mieszkańców a do wyboru mam tylko dwa szpitale - paranoja!Malin-zazdroszczę teściowej
|
|
|
|
#3731 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o wózek to wciąż jestem kompletnie zielona w tym temacie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż przerzucił zdjęcia z ostatniej wycieczki świątecznej na wydmy ruchome na mój komputer, no i mogę wkleić NASZE zdjęcie ze spacerku
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty mówiłaś, że nic a nic nie widać
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
no bo zaczęło mnie wreszcie "wybrzuszać"
|
#3736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3737 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!!! Nie dawno wrocilismy z polski i musze sie pochwalic ze mamy juz od piatku druga sunie shih tzu. Jest kochana, bardzo energiczna, caly czas glodna i nauczona czystosci ( robi tylko w jednym miejscu na gazety, narazie jej nie moge nauczyc na dwor bo dopiero za dwa tygodnie bedzie mogla wychodzic) ale najwazniejsze jest to ze moja TERI ja zaakceptowala i bawia sie razem
A na dole dodaje zdjecia moich kochanych psiaczkow
URODZIŁEŚ SIĘ 19 WRZEŚNIA... TEGO DNIA ŚWIAT NA CHWILĘ STANĄŁ W MIEJSCU... OD WTEDY NIC JUŻ NIE JEST TAKIE SAMO... KOCHAMY CIĘ SYNECZKU... NASZ SLUB : AMOR OMNIA VINCIT... Edytowane przez tery i suzy Czas edycji: 2009-04-15 o 21:35 |
|
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3739 |
|
Zadomowienie
|
Malin, ale się objadłaś w te święta
hihimiss.hot widziałam, że mamy podobne terminy porodu, według lekarza w którym tyg. ciąży jesteś? tery i suzi śliczne piesie czy one kłaczą tak jak większość psiaków?ja z moim przeżywam koszmar. mam ciemne panele, psinka jest biała. zdarza się, że włączam odkurzacz 3 razy dziennie! Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-04-15 o 22:37 |
|
|
|
#3740 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No to trochę podbieram ![]() Cytat:
Cytat:
Do szkoły rodzenia zdecydowanie sie wybieramy - dla własnego komfortu i obycia z porodem i opieką nad niemowlakiem, poza tym muszę się dopytać o wszystkie szczegóły działania naszego oddziału położniczego no i może kontakty z położnymi też się później przydadzą. Cytat:
![]() Cytat:
dzidzia sie wypchnęła do zdjęcia na pierwszy plan - super ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3741 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę bliskości morza!---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
póki co na chwilę pomogła owocowa pasta dla dzieci ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Uwielbiam kalafiora! |
|||
|
|
|
#3742 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale mialam kiedys psa owczarka niemieckiego to byla porazka bo siersci bylo tak duzo ze czasem trzeba bylo tak jak Ty odkurzac 3 razy dziennie. Ale to nic, jak jest kochany to wynagradza Ci napewno sprzatanie
|
|
#3743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko ta sierść! wychowywałam się wśród pudli królewskich i nie było tego problemu czasami zastanawiam się jakby to było, gdybym ją ogoliła na pewno straciłaby na swym uroku bo ma rude łatki m.in. na oku i przypomina Reksia
|
|
|
|
|
#3744 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My chcemy labradora kupić więc jesteśmy przygotowani na częste sprzątanko.---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To krople do pyska ?Dostanę je w sklepie zoologicznym? Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-04-15 o 23:25 |
|
|
|
|
#3746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tery i suzy, te pieski to wyglądaja jak maskotki. Dziś od rana jestem w podwójnym stresie. Najpierw szkolenie.... mam chyba jakąś fobię na punkcie wystąpień publicznych. Mam nadzieję, że wystarczająco dopieściłam moją prezentację. Brrr... A na 14 ginekolog i podglądanie. Pokaże wreszcie maleństwo co ma między nóżkami, czy znów się na nas obrazi?
|
|
|
|
|
#3747 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie, ja już mam stresa a dopiero jutro wizyta u lekarza :/
malin30 ale fajny masz brzusio ![]() tery i suzy psiaczki masz kochane a ten malutki jak kuleczka, ja bym go chyba zagłaskała ![]() Co do szkoły rodzenia, to się okaże w trakcie bo ja chyba na cc się nastawiam tak więc szkoła rodzenia może byc nie potrzebna.
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Foczka, ja też mam dziś wizytę u ginka, ale dopiero na 17.45 (ale pewnie wejdę po 18). Potem pewnie spotkamy się z koleżanką, więc nie wiem, kiedy wejdę wieczorem na Wizaż, żeby napisać, co i jak z brzdącem. Eh... chciałabym już być po...
---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pieska też mamy - właśnie owczarka niemieckiego - tyle tylko, że mieszkamy w domku i pies jest na dworze Foka czekamy więc na relację z wizyty po południu Malinko - Ty też chyba dziś idziesz dziewczynyA ja niedawno wstałam..... jak nigdy do 8 spałam ![]() Dziś muszę wyskoczyć na uczelnię do promotorki - zawsze to jakaś odmiana od siedzenia w domu Aniago - tak sobie pomyślałam, że może byśmy się kiedyś umówiły na spotkanie ? Jeśli oczywiście masz ochotę
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-04-16 o 09:12 |
|
|
|
|
#3750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

Mam slicznego synusia FILIPA
co prawda raczej tak raz w tygodniu na wszelki wypadek, ale za to jakie sny erotyczne mi się często śnią

i niunia miala wtedy 6 cm

dziewczyny