|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Cytat:
Malinko, piękny brzuszek! ja od kalafiora wolę brokuły. PS: właśnie licytuję mój wymarzony wózek, w wymarzonym kolorze, z gondolą, spacerówką, maxi cosi i dodatkami...w sklepie prawie 900 eu a tutaj za 180 eu... ciekawe...PS: zapomniałam dodać, wczoraj po południu poszłam na spacerek, potem do miasta i ... poszłam do fryzjera...teraz kiedy nareszcie zaczynam się świetnie czuć, przyszła wiosna, niedługo Paryż, postanowiłam: czas zacząć dobrze wyglądać. wielkich zmian niezrobiłam ale czuję się o niebo inaczej, trochę ściełam włoski, pani je ładnie uformowałam cięciem, zrobiła pasemka takie cieniutkie i tylko trochę jaśniejsze od moich własnych, żeby podkreślić kolor i żeby wyglądało naturalnie. rzadko wychodzę zadowolona od fryzjera ale tym razem wyszłąm zadowolona bardzo, pani poświęciła mi 2,5 ggodziny, zrobiła "test włosa" żeby zobaczyć czego im potrzeba i okazało się że loreal absolut repair nie jest wystarczający poradziła mi co używać, salon jest nowoczesny i piękny , używają dobrych kosmetyków i ... zapłaciłam 30 eu taniej niż w rotterdamie za to samo...
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-04-16 o 09:27 |
|
|
|
|
#3752 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
muszę się wypytać swojego lekarza czy można czy nie Cytat:
Cytat:
chociaż nie wiem czy te wózki przypadkiem nie mają za małej gondoli. Tutaj akurat nie ma takiej informacji ale poszukam na stronie producenta. W każdym bądz razie zakochałam się w tym kolorze nr 08 Cytat:
Cytat:
Do szkoły rodzenia też się wybieramCytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() za prezentację i wizytę u lekarza. Może wkońcu poznasz płeć Malucha![]() Cytat:
![]() ![]() za wizyty.Cytat:
O Matko! A już myślałam że tylko ja jestem takim zboczeńcem!!!! ![]() ![]() Foka ulżyłaś mi....
Edytowane przez margolcia1006 Czas edycji: 2009-04-16 o 09:46 |
|||||||||
|
|
|
#3753 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak czy siak powinni zająć się mną dobrze ![]() Cytat:
ale może uda mi się w tym w którym chce![]() Cytat:
Cytat:
ale bym wytarmosiła ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
zobaczysz, że z piekarnika też są dobre
|
|
#3754 |
|
Zadomowienie
|
Miss hot bardzo chetnie się z Tobą spotkam
w niedziele jadę do domu rodzinnego na tydzień bo moja mama przylatuje w poniedzialek i nie widziałyśmy się 2 miesiące i chce troszkę z nia pobyć, później już będe w Lublinie tak więc mysle że uda nam się spotkać ![]() margolcia ten wózek tako jest fajny ale ja jakos boje sie kupować na zime wózek z małymi kółeczkami z przodu
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-04-16 o 09:56 |
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
Potrzeba matką wynalazku... ponieważ nie mam tu dostępu do gina, właśnie zamówiłam sobie opakowanie pasków do sprawdzenia ph pochwy...
jak będzie za wysokie to wiadomo, że jest infekcja. są też inne paski specjalnie zrobione na wykrycie grzybicy... szok ale tym sposobem przynajmniej coś sobie namacalnie sprawdzę , bo lekarz dom to by mi leki na grzybice przepisal patrząc mi w oczy zamiast między nogi... PS: właśnie się zapisuję do szkoły rodzenia, ale zajęcia dopiero od 30 tc. póki co ćwiczę w domku z mężem
|
|
#3756 |
|
Zadomowienie
|
To ja i moja kruszynka w środku 2 tygodnie temu
|
#3757 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może to minie, bo inaczej do rozwiązania będę szczerbata.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chociaż nadal podoba mi się bardziej slider.. Nie wiem tylko jakie mogą być niedogodności związane z "kubełkową" spacerówką...Cytat:
Cztery lata się starałam o dziecko. Lata wyrzeczeń, niespełnionych nadziei i bolesnego leczenia. Teraz zamierzam sobie to wynagrodzić i urządzać wszystko tak jak sobie wymarzyłam. Cytat:
pochwal się
|
||||||
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
śliczny brzuszek
Zdjęcie znad Zalewu ![]() Ja nie mam jeszcze żadnych zdjęć odkąd jesteśmy 2 w 1, ale czas to chyba zmienić
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Aniu, ta kruszynka to już wcale nie taka kruszynka...... fajny brzuszek, ja to mam tylko taki balonik co się czasem wypnie
![]() Cytat:
co do fotek to musiałby je mąż zrobić a jest w pracy. ale naprawdę żadnego szału na głowie nie mam więc nie wiem czy jest co oglądać- ale mojemu samopoczuciu bardzo to pomogło. a ja zastanawiam się czy jeśli wylicytuję ten wymarzony wózek to czy to jest głupota kupić go teraz.... raczej mi sięzdanie nie zmieni...a martwię się, że już mi się takie cacko z pełnym kompletem w tym akurat kolorze za tą cenę nie trafi...heh...miss hot, pstrykaj fotki, fajna pamiątka potem, mój mąż od 8 tyg co tydzień w niedzielę pstryka fotki brzuszka a potem siedzi i ogląda wszystkie od początku jak rośnie okruszekw brzuszku...hahah
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-04-16 o 10:13 |
|
|
|
|
#3760 |
|
Zadomowienie
|
Miss.hot rób fotki Nika ma racjię bedzie pamiątka
Dokładnie zdjęcie robiona nad zalewm , bardzo lubię tam jeździć pospacerować ![]() Nika co do wózka to jeśli trafiła ci się taka okazjia to sie nie zastanawiaj tylko licytuj, ja nie jestem osoba przesądną, i dla mnie to głupota jeśli ktoś mówi że nic nie kupi dla dziecka żeby nie zapeszyć, ja mam zamiar kupić wszystko przed porodem i nie myśleć później że nie mam czegoś.
|
#3761 | ||
|
Zakorzenienie
|
śliczy brzunio
![]() Cytat:
![]() Cytat:
na mnie mówią jajko niespodzianka
|
|
#3762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dopiero od kilkunastu dni coś tam zaczęło się zaokrąglać
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
Bez przesady dziewczyny z tym dużym brzuchem u mnie. To bardziej efekt poświąteczny
Za to aniago jak na 11 (wtedy) tc miała spory. Ja to dopiero 15 tydzień zaczęłam![]() Nikuś, trzymam kciuki za licytację. Też się muszę w wybrać do fryzjera na pasemka. Trzeba jakoś wyglądać w tej ciąży, co nie?
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
Zważywszy na to, że przed ciążą miałam oponkę, to wystarczyło jeść przez całą niedzielę
Dzisiaj mam już mniejszy balonik Ale faktem jest, że wreszcie brzuszek się ruszył.
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
Oj do fryzjera to ja już jakieś dwa m-ce się zbieram
![]() Muszę podciąć trochę, bo już chyba ta długość mnie nudzi ![]() A jako, że jestem na zwolnieniu to mam nadzieję, że w końcu się wybiorę Złapałam przed chwilką za aparat i voila
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3768 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno jest co oglądać, czekamy z niecierpliwością, aż Twój mąż wróci z pracy ![]() Też sobie dziś zażyczę fotkę od TZ, mój brzuszek wieczorem jest już duuuży. Wczoraj powiedziałam mamie, że chcemy już zamówić wózek, ona odradzała, powiedziała że za wcześnie bo jeśli go kupię a potem coś się nie daj Boże stanie, to będzie mi przykro patrzeć na ten wózek.. Ale przecież to nie z powodu wózka byłoby mi przykro i w takim przypadku wielkośc mojej rozpaczy pewnie się nie zmieni z powodu wózka. Odpukać... Nic się złego nie stanie, wierzę w to i wózek zamówię.Cytat:
|
||
|
|
|
#3769 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3770 |
|
Zadomowienie
|
Miss.hot no i jest brzuszek ciążowy
a nie oponka, mi się wydaje że ja mam sredni brzuszek, rano jak wstaje i jestem głodna to prawie wogóle brzuszka nie mam, nie wiem wtedy gdzie ten dzidzius sie chowa, ale wieczorem to już jest na co popatrzeć
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
Miss hot- brzusio piekny. Ja przed ciążą miałam całkiem płaski brzuszek, więc u mnie w 8 tyg już zaczęłam odczuwać różnicę...
ja też nie jestem przesądna, nie wyobrażam sobie latać dopiero po porodzie szukać rzeczy dla dziecka, wtedy to ma być czas na wspólny odpoczynek i poznianie się jeszcze bliżej... kupuje wszystko przed porodem...i chyba kupimy ten wózek, mąż też chce..
|
|
#3772 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3773 |
|
Raczkowanie
|
nadrabiam watek ;]
dziewczyny a ja rano mam po prawej stronie bardziej wystajacy brzuch to normalne? jestem w 14 tygodniu i taki krzywy jest jak leze. odpiszcie bo sie martwie na USG 4 kwietnia dzidzius byl po lewej
|
|
|
|
#3774 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
Mój bobas jest taki jak moja siostra-przemieszcza się jak się położę, parę razy się powierci i spokój. No nie powiem dostałam porządnego kopa jak się na horrorze wystraszyłam (aż wyrzuty sumienia miałam, że dziecko stresuje)---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3775 |
|
Zadomowienie
|
Shine jak dla to jest normalne, leżysz na boku i tam sie dzidziuś przemieszcza, ja jak leże długo na boku też jest wtedy na dole wiekszy
Mamusie a może czas na obiadek? bo mój głodomorek się domaga
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-04-16 o 11:58 |
|
|
|
#3776 |
|
Zadomowienie
|
Ja do fryzjera od marca się wybieram. Teraz stwierdziłam, że przed komunią pójdę. Kurcze nie lubię chodzić do fryzjera...
|
|
|
|
#3777 |
|
Zadomowienie
|
A ja idę w sobote do fryzjera
|
#3778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja miałam i próbowali ja doleczyć w holandii ( objaw jedyny to delikatne swędzenie) , po lekach swędzenie przeszło myślałam że już po sprawei a w polsce jedno spojrzenie gina i mówi: ale tu nadal jest infekcja. dopiero on mnie wyleczył. teraz wiem, ze może być tak , że infekcja jest a objawów brak. dlatego zamierzam w ciązy testować się paskami ( ze względu na brak dostępu do gina) infekcje bakteryjne są dość groźne, mogęspowodowaćzarażenie wód płodowych a nawet przebicie balonika, przedwczesny poród itp. to się lepiej sprawdzę PS: też nie wiedziałam, że coś takiego jest, w holenderskiej gazecie dla ciężranych przeczytałam
|
|
|
#3780 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mówicie dziewczynki że małe kólka odpadają? hmmmm a mi się tylko takie podobają.... One są podobno pompowane i czytałam na forum że dobrze się prowadzi . No ale muszę sama go oblukać w sklepie i przetestować. W sumie ja tam się zimy nie boje bo w Warszawie śnieg na chodnikach to rzadkość. No nic, mam jeszcze czas do namysłu....Cytat:
. Normalnie jakaś mania mnie dopadła. Codziennie chodze na spacerek i zawsze zahaczam o jakiś ciucholand. A jak się ma dużo czasu to naprawdę można wyszukać super ciuszki ![]() JA tam lubię chodzić do fryzjera tylko u mnie niewiele da się zrobić z włosami bo mam burze loków na głowie więc jedynie mogę zmienić kolorek lub przyciąć je delikatnie. Ale dobre i tyle
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.

póki co na chwilę pomogła owocowa pasta dla dzieci
ciekawe...
muszę się wypytać swojego lekarza czy można czy nie

jest tylko ginekologiczny. Mieszkam w mieście liczącym ponad 450 000 mieszkańców a do wyboru mam tylko dwa szpitale - paranoja!
ale bym wytarmosiła