mamusie wrześniowo - październikowe 2009! - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-16, 12:57   #3781
Tequillla
Zadomowienie

Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Mamusie a może czas na obiadek? bo mój głodomorek się domaga naszło mnie dzisiaj ja jakąś sałatke i po obiadku zabieram sie do krojenia
Oj tak, ja już z obiadku wróciłam. Dziś był barszczyk ukraiński i kotlet schabowy z ziemniakami Mniam.

Dziewczyny, czy Wy jeszcze pracujecie? Ja dziś stwierdziłam, że gdy na następnej wizycie lekarz zapyta czy chcę zwolnienie, to nie odmówię. W pracy mi coraz ciężej, wymiotuję kilka razy w tygodniu (a w biurowej toalecie to jest jeszcze nieprzyjemniejsze niż w domku), nogi mi puchną...
A to już 18 tydzień

Edytowane przez Tequillla
Czas edycji: 2009-04-16 o 12:58
Tequillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 13:07   #3782
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Zważywszy na to, że przed ciążą miałam oponkę, to wystarczyło jeść przez całą niedzielę Dzisiaj mam już mniejszy balonik Ale faktem jest, że wreszcie brzuszek się ruszył.
ja też miałam oponkę ae teraz sobie wmawiam, że mój brzusek to tylko ciążowy a co!
Koleżanka powiedziała mi pewną rzecz i jak narazie się sprawdza, że nagle nie mamy brzuszka a jak się obudzimy to nagle jest i ogarnia nas zdziwnienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Oj do fryzjera to ja już jakieś dwa m-ce się zbieram
Muszę podciąć trochę, bo już chyba ta długość mnie nudzi
A jako, że jestem na zwolnieniu to mam nadzieję, że w końcu się wybiorę

Złapałam przed chwilką za aparat i voila
też muszę iść do fryzjera
masz ładny brzunio

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Ja bym powiedziała, że znacznie przyśpieszają wypadanie sierści. Kupuje się je u weterynarza. Nie pamiętam które jak się stosuje, (bo używałyśmy jakieś 10 lat temu) ale chyba do pyska. Używałyśmy Kerabol i Gammolet (jakoś tak to się nazywało) i jest zasadniczy plus w ogólnym wyglądzie sierści. Jak psy miały gotowane jedzonko to często dosypywałyśmy też siemię lniane dla ogólnej kondycji sierści i skóry. Teraz mamy boksera i jest na suchej karmie i w znacznie chłodniejszym mieszkaniu i nie ma większych problemów z wypadaniem sierści.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Jak tylko trafia się taka okazja to nie ma na co czekać!

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Ja poza moim ginem w tym szpitalu mam jeszcze znajomego też zresztą ginekologa który jest dyrektorem na ginekologii i położnictwie, więc myślę, że będzie dobrze.
będzie dobrze napewno

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 13:07   #3783
aaaaniusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Co do ćwiczeń to znalazłam tu ciekawe propozycje http://www.babyboom.pl/ciaza/cwiczen...t_w_ciazy.html a w następnym numerze "M jak mama" ma być płytka z ćwiczeniami
dzieki wielkie za link i info o plytce
Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
Chciałam zpytać jak u was jest z myciem ząbków?? Bo ja jak myje wieczorem to prawie zawsze wymiotuje.
koszmarnie. od poczatku ciazy mam z tym problem. czasem wystarczy ze tylko włoze szczoteczke i juz mam odruchy. Paste zmieniłam na ziołowa i jest troche lepiej, ale kupiłam tez plyn do plukania, bo nie zawsze dam rade je dokładnie umyc, szczegolnie jesli chodzi o osemki. Wiekszy problem mam z tym rano, ale wieczorem tez sie trafia.

Cytat:
Napisane przez doda22 Pokaż wiadomość
Witam u mnie dzionek minal fajnie,ladna pogoda wiec mozna cos zawsze porobic.Pozatym jezeli chodzi o ruchy dziecka to czuje juz i nawet wam powiem ze nieraz intensywnie a jestem w 18 tyg.ciazy i bedzie to moje 1 dzieciatko.A jak sie klade spac to wtedy tam u mnie w brzuchu jest party heheheh
u mnie tez 18 tc, a nawet juz prawie 19 i czuje juz mocne kopniaki. czasem to jak nad czyms sie zamysle to jak mnie kopnie to wystraszona podskakuje. wczoraj jak sie polozylismy spac to dzidzia szalał na całego. maz jak wczesniej przykładał reke to mowił ze cos czuc, ale on nie wie czy to ruchy, a wczoraj jak przyłozył to juz był pewny ze to kopniaki, takich mocnych babelkow to sie raczej nima. No i wczoraj tak leze, jedna reka z prawej strony brzucha, druga z lewej. dzidzia cały czas kopie w lewa, czasem leciutko w prawa, a w pewnym momencie jednoczesnie poczułam kopniak na lewej i prawej i to dosc silny. Podskoczyłam wystraszona i krzyknełam, bo nie spodziewałam sie ze dzidzia moze na raz stuknac z dwóch stron. no i dzidzia po tym na 5 minut sie uspokoiła, chyba moj krzyk ja wystraszył, a potem znowu szalała.
Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
tery i suzi śliczne piesie czy one kłaczą tak jak większość psiaków?
ja z moim przeżywam koszmar. mam ciemne panele, psinka jest biała. zdarza się, że włączam odkurzacz 3 razy dziennie!
tery i suzi sliczne te Twoje psiaki, my wczoraj swego kapalismy, dzis jest bialutki i pachnacy. a co do odkurzania to one nie zostawiaja nic włosa, na upartego mozna odkurzac raz na tydzien i to nie temu zeby zebrac włos, a po to zeby pozbyc sie kurzu. No jak w zime miał długie włosy to troche sie on platał, ale nie po ziemi, tylko zawsze na moim polarze.
Cytat:
Napisane przez Shine01 Pokaż wiadomość
nadrabiam watek ;]
dziewczyny a ja rano mam po prawej stronie bardziej wystajacy brzuch to normalne? jestem w 14 tygodniu i taki krzywy jest jak leze. odpiszcie bo sie martwie na USG 4 kwietnia dzidzius byl po lewej
ja jak rano wstaje to z prawej strony mam taka gule na brzuchu. zauwazyłam ze jak pojde zrobie siusiu to ona znika. ja w nocy do kibelka nie wstaje, a gdzies to sie musi zebrac.
a z tymi snami erotycznymi w ciazy to juz myslałam ze ja jakas nie normalna, ale one sa tak realne, ze ja tez sie w trakcie ich budze.
a dzis miałam dosc ciezka noc. Na poczatku spałam na lewym boku z głowa na rece, miałam jakis katar wiec buzia mi sie otworzyła i slina mi tak wyciekała, az obudziłam sie z mokrym policzkiem, uchem reka i poduszka. musiałam isc sie umyc. potem spałam na prawym i cos mnie zaczeło kuc w gorze brzucha, wiec chciałam sie przewrocic na lewy bok, ale nie dałam rady bo jak sie polozyłam to czułam jak sciskam dzidzie, która ulozyła sie własnie po lewej stronie w dziwny sposób i musiałam spac na plecach, czego nie lubie.
aaaaniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 13:09   #3784
Nika1980
Zakorzenienie

Dziewczynki....chyba kupujemy ten wózek...właśnie się wybieram do sklepu żeby na żywo nim pojeździć , ale mąż to bym już dziś pojechał go kupić....
w sumie to cieszę się , bo wydatki nam się rozłożą , jak w każdym miesiącu coś powolutku kupimy...a wiadomo, że wóżek był jednym z większych wydatków...zobaczymy...
lecę

Tequillko myslałam o tym, co powiedziła ci mama: że jak coś się stanie bla bla bla...szczerze? nie cierpię takiego gadania! jabyśmy były mało świadome ile niebezpieczeństw czycha na nasze maleństwa..to już wo.ę tendencyjne: wszystko będzie dobrze...

bo przecież będzie no nie?

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-04-16 o 13:21
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 13:27   #3785
aniago25
Zadomowienie

I ja już po obiadku schab pieczony z sosikiem i ziemniaczki poczekam aż mi sie obiadek ułoży, zjem porcjię lodów i do wieczora spokój
Tequilla ja nie pracuję i bardzo sie ciesze, bo czasami mam takie dni że nie wiem jak ja bym w pracy wysiedziała w sumie każda kobieta przechodzi ciąże inaczej i może nie które czuja się na tyle dobrze że mogą pracować ale ja wolę być w domu

Edytowane przez aniago25
Czas edycji: 2009-04-16 o 13:28
aniago25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 13:46   #3786
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
I ja już po obiadku schab pieczony z sosikiem i ziemniaczki poczekam aż mi sie obiadek ułoży, zjem porcjię lodów i do wieczora spokój
Tequilla ja nie pracuję i bardzo sie ciesze, bo czasami mam takie dni że nie wiem jak ja bym w pracy wysiedziała w sumie każda kobieta przechodzi ciąże inaczej i może nie które czuja się na tyle dobrze że mogą pracować ale ja wolę być w domu
Ach lody

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Tequillko myslałam o tym, co powiedziła ci mama: że jak coś się stanie bla bla bla...szczerze? nie cierpię takiego gadania! jabyśmy były mało świadome ile niebezpieczeństw czycha na nasze maleństwa..to już wo.ę tendencyjne: wszystko będzie dobrze...

Oczywiście, że będzie

Edytowane przez Tequillla
Czas edycji: 2009-04-16 o 13:48
Tequillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 14:02   #3787
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Mówicie dziewczynki że małe kólka odpadają? hmmmm a mi się tylko takie podobają.... One są podobno pompowane i czytałam na forum że dobrze się prowadzi. No ale muszę sama go oblukać w sklepie i przetestować. W sumie ja tam się zimy nie boje bo w Warszawie śnieg na chodnikach to rzadkość. No nic, mam jeszcze czas do namysłu....
Małe kółka są dobre tylko na równe drogi. Gorzej sprawdzają się przy piaszczystym i pofałdowanym terenie, np. w lesie, na śniegu i gdy w mieście są wysokie krawężniki. A jeśli dodać do tego podwójne, to zapychają się śniegiem. Znam to z opowieści znajomej.

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wy jeszcze pracujecie? Ja dziś stwierdziłam, że gdy na następnej wizycie lekarz zapyta czy chcę zwolnienie, to nie odmówię. W pracy mi coraz ciężej, wymiotuję kilka razy w tygodniu (a w biurowej toalecie to jest jeszcze nieprzyjemniejsze niż w domku), nogi mi puchną...
A to już 18 tydzień
Ja pracuję cały czas i nie mam zamiaru wybierać się na zwolnienie.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 14:11   #3788
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
Oj tak, ja już z obiadku wróciłam. Dziś był barszczyk ukraiński i kotlet schabowy z ziemniakami Mniam.

A to już 18 tydzień
Dla odmiany ja chętnie wróciłabym do pracy, gdybym tylko mogła. Od początku marca jestem na zwolnieniu i dla mnie siedzenie w domu wcale takie fajne nie jest.

Zaraz zabieram się za robienie obiadku. Dziś młode ziemniaczki, boczniaki w jajku i tartej bułce i ogóreczki małosolne. Nie wiem czy to będzie wszystko do siebie pasować bo planowałam zamiast grzybków kupić kalafior ale cena mnie powaliła 7 zł.!
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 14:38   #3789
19martusia86
Zadomowienie

Aniago25 No widzę, że jadłospis taki jaku mnie

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Małe kółka są dobre tylko na równe drogi. Gorzej sprawdzają się przy piaszczystym i pofałdowanym terenie, np. w lesie, na śniegu i gdy w mieście są wysokie krawężniki. A jeśli dodać do tego podwójne, to zapychają się śniegiem. Znam to z opowieści znajomej.

Ja pracuję cały czas i nie mam zamiaru wybierać się na zwolnienie.
Dokładnie, dlatego pomimo tego, że bardzo podobają mi się tego typu wózki zdecyduje się na wózek o normalnych kółkach. póki co mieszkam właściwie w centrum , ale około października wyprowadzimy się na przedmieścia, będziemy mieć blisko do lasu więc wybór jest prosty.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Dziewczynki....chyba kupujemy ten wózek...właśnie się wybieram do sklepu żeby na żywo nim pojeździć , ale mąż to bym już dziś pojechał go kupić....
w sumie to cieszę się , bo wydatki nam się rozłożą , jak w każdym miesiącu coś powolutku kupimy...a wiadomo, że wóżek był jednym z większych wydatków...zobaczymy...
lecę

Musi być dobrze!!!

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Ja też się cieszę, że spędzam czas w domu. Jest różnie, czasem mam dni lesze a czasem gorsze. Zwłaszcza, że nie potrafię robić czegoś połowicznie i ciężko mi było zwalać cięższe obowiązki na koleżanki.

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez aaaaniusia Pokaż wiadomość
dzieki wielkie za link i info o plytce

koszmarnie. od poczatku ciazy mam z tym problem. czasem wystarczy ze tylko włoze szczoteczke i juz mam odruchy. Paste zmieniłam na ziołowa i jest troche lepiej, ale kupiłam tez plyn do plukania, bo nie zawsze dam rade je dokładnie umyc, szczegolnie jesli chodzi o osemki. Wiekszy problem mam z tym rano, ale wieczorem tez sie trafia.

u mnie tez 18 tc, a nawet juz prawie 19 i czuje juz mocne kopniaki. czasem to jak nad czyms sie zamysle to jak mnie kopnie to wystraszona podskakuje. wczoraj jak sie polozylismy spac to dzidzia szalał na całego. maz jak wczesniej przykładał reke to mowił ze cos czuc, ale on nie wie czy to ruchy, a wczoraj jak przyłozył to juz był pewny ze to kopniaki, takich mocnych babelkow to sie raczej nima. No i wczoraj tak leze, jedna reka z prawej strony brzucha, druga z lewej. dzidzia cały czas kopie w lewa, czasem leciutko w prawa, a w pewnym momencie jednoczesnie poczułam kopniak na lewej i prawej i to dosc silny. Podskoczyłam wystraszona i krzyknełam, bo nie spodziewałam sie ze dzidzia moze na raz stuknac z dwóch stron. no i dzidzia po tym na 5 minut sie uspokoiła, chyba moj krzyk ja wystraszył, a potem znowu szalała.

tery i suzi sliczne te Twoje psiaki, my wczoraj swego kapalismy, dzis jest bialutki i pachnacy. a co do odkurzania to one nie zostawiaja nic włosa, na upartego mozna odkurzac raz na tydzien i to nie temu zeby zebrac włos, a po to zeby pozbyc sie kurzu. No jak w zime miał długie włosy to troche sie on platał, ale nie po ziemi, tylko zawsze na moim polarze.

ja jak rano wstaje to z prawej strony mam taka gule na brzuchu. zauwazyłam ze jak pojde zrobie siusiu to ona znika. ja w nocy do kibelka nie wstaje, a gdzies to sie musi zebrac.
a z tymi snami erotycznymi w ciazy to juz myslałam ze ja jakas nie normalna, ale one sa tak realne, ze ja tez sie w trakcie ich budze.
a dzis miałam dosc ciezka noc. Na poczatku spałam na lewym boku z głowa na rece, miałam jakis katar wiec buzia mi sie otworzyła i slina mi tak wyciekała, az obudziłam sie z mokrym policzkiem, uchem reka i poduszka. musiałam isc sie umyc. potem spałam na prawym i cos mnie zaczeło kuc w gorze brzucha, wiec chciałam sie przewrocic na lewy bok, ale nie dałam rady bo jak sie polozyłam to czułam jak sciskam dzidzie, która ulozyła sie własnie po lewej stronie w dziwny sposób i musiałam spac na plecach, czego nie lubie.
Oj, chciałabym żeby dzidzia już szalała. Niestety bobas to pewnie typ leniwca i jak się parę razy powierci wieczorkiem to maks, ale dobre i to
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 14:38   #3790
precious_81
Wtajemniczenie

Piękne są ciążowe brzuszki - mniejsze czy większe zawsze wyglądają super

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
A na 14 ginekolog i podglądanie. Pokaże wreszcie maleństwo co ma między nóżkami, czy znów się na nas obrazi?
Już pewnie jesteś po wizycie i zaraz zjawisz się z dobrymi wiadomościami

Cytat:
Co do szkoły rodzenia, to się okaże w trakcie bo ja chyba na cc się nastawiam tak więc szkoła rodzenia może byc nie potrzebna.
Ja właśnie dzwoniłam się umówić, bo boję się, że później nie będzie miejsce i pani powiedziała mi, że to nie tylko przygotowanie do samego porodu, ale też wszelkie sprawy związane z opieką nad dzieckiem, karmieniem, problemami w połogu, ćwiczenia rozciągające, relaksujące, masaże itp.

Cytat:
Foczka, ja też mam dziś wizytę u ginka, ale dopiero na 17.45 (ale pewnie wejdę po 18). Potem pewnie spotkamy się z koleżanką, więc nie wiem, kiedy wejdę wieczorem na Wizaż, żeby napisać, co i jak z brzdącem. Eh... chciałabym już być po...
Ja też idę dzisiaj, zaraz po pracy i do tej pory się nie stresowałam, ale już im bliżej to czuję motylki w brzuszku

Cytat:
PS: właśnie się zapisuję do szkoły rodzenia, ale zajęcia dopiero od 30 tc. póki co ćwiczę w domku z mężem
Ja też się dzisiaj zapisałam wstępnie i zajecia ruszą albo na początku maja (to będzie mój 18-19 tc) albo na początku czerwca. Zapomniałam tylko spytać jaki strój obowiązuje, na filmach pokazują w dresikach

Cytat:
a ja zastanawiam się czy jeśli wylicytuję ten wymarzony wózek to czy to jest głupota kupić go teraz.... raczej mi sięzdanie nie zmieni...a martwię się, że już mi się takie cacko z pełnym kompletem w tym akurat kolorze za tą cenę nie trafi...heh...
Jeśli jesteś na 100% pewna, że chcesz tylko ten i za miesiąc nie zmienisz zdania to czemu nie kupić teraz, jeśli to używany to i tak nie leci Ci gwaranacja, więc nic nie tracisz. Tylko fotelik samochodowy kupiłabym jednak nowy.

Cytat:
Wczoraj powiedziałam mamie, że chcemy już zamówić wózek, ona odradzała, powiedziała że za wcześnie bo jeśli go kupię a potem coś się nie daj Boże stanie, to będzie mi przykro patrzeć na ten wózek.. Ale przecież to nie z powodu wózka byłoby mi przykro i w takim przypadku wielkośc mojej rozpaczy pewnie się nie zmieni z powodu wózka. Odpukać... Nic się złego nie stanie, wierzę w to i wózek zamówię.
Ja nie kupiłabym wózka teraz ze względów czysto praktycznych - jak kupię teraz to gwarancja już będzie leciała a szkoda bo pół roku gwarancji do dużo. Poza tym ja dalej nie wiem jaki chcę i co chwilę zmieniam zdanie.

Cytat:
A to już 18 tydzień
Ja pracuję i nie planuję iść na zwolnienie. Nie chciałabym siedzieć w domu.
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 14:49   #3791
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Ja nie kupiłabym wózka teraz ze względów czysto praktycznych - jak kupię teraz to gwarancja już będzie leciała a szkoda bo pół roku gwarancji do dużo. Poza tym ja dalej nie wiem jaki chcę i co chwilę zmieniam zdanie.
Masz rację, przecież gwarancja... I ten argument mnie przekonuje. Dzięki za Twoją opinię Chyba jednak trochę poczekam. Co ja bym zrobiła bez tego forum
Stary 2009-04-16, 15:10   #3792
DDosiek
Wtajemniczenie

Witam po świętach.
Zaczęła się na dobre wiosna, więc mam pełno roboty. W związku z tym będę na forum dużo rzadziej. Ale postaram się podczytywać.
Tymczasem u nas wszystko dobrze, małą kopie zawzięcie. Po wczorajszej pracy (prowadzę zajęcia aerobikowe dla dzieci podczas gdy ich mamy ćeiczą na siłowni) padł mi kręgosłup. Mam dyskopatię i zrobiłam za dużo ćwiczeń na mięśnie grzbietu no i teraz chodzę jak połamana. Ale mądry Polak po szkodzie.
Znikam zjeść obiad i spakować się dopracy. Życzę miłego dnia.

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 15:14   #3793
aaaaniusia
Raczkowanie

Cytat:
Ja też się cieszę, że spędzam czas w domu. Jest różnie, czasem mam dni lesze a czasem gorsze. Zwłaszcza, że nie potrafię robić czegoś połowicznie i ciężko mi było zwalać cięższe obowiązki na koleżanki.
ja nie wyobrazam sobie zebym musiała siedziec w pracy, a tym bardziej do niej dojechac. Dzis jezdziłam do labolatorium by zbadac krew i była to dla mnie meka. strasznie szybko słabne, boje sie gdzies dalej sama ruszac. Na spacer czy do sklepu to moge isc, ale dalej sama w zadnym wypadku. Przed swietami jak z mezem robilismy zakupy to musielismy szybciej sie ewakuowac ze sklepu, bo słabłam. Dlatego nie mam wyrzutów sumienia, ze siedze w domu.
Cytat:
Oj, chciałabym żeby dzidzia już szalała. Niestety bobas to pewnie typ leniwca i jak się parę razy powierci wieczorkiem to maks, ale dobre i to
Jeszcze bedzie szalał, zobaczysz. Ja leniwiec, maz leniwiec, a dzidzia jak widac ani troche.
aaaaniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 15:23   #3794
aniago25
Zadomowienie

A ja lęce do krawcowej bo mam ostatnia przymiarkę sukienki, ja mam nadzieje że ona się do soboty wyrobi, bo jak nie to pójdę w spodniach ciążowych na wesele pokaże wam jeszcze mój dzisiejszy brzuszek i już mnie nie ma oj to nie ta fotka sorki, pomyliłam sie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ania.jpg (45,5 KB, 16 załadowań)

Edytowane przez aniago25
Czas edycji: 2009-04-16 o 15:24
Stary 2009-04-16, 15:25   #3795
aniago25
Zadomowienie

Poprawka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuszek.jpg (34,0 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez aniago25
Czas edycji: 2009-04-16 o 18:40
Stary 2009-04-16, 15:31   #3796
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
zagłodzisz dzieciaka

Wróciłam ze sklepu, ceny wóżków mnie powaliły , tylko mnie utwierdziło że kupuję używany....
w sprzedaży jest nowa wersja quinny, rozmiarowo taka sama ma tylko kilka udogodnień. ale prowadzi się jak marzenie...

cena? za nowy 850 eu za gondole rame i spacerowke + maxi cosi koszt 250 eu......

Stary 2009-04-16, 15:36   #3797
aniago25
Zadomowienie

Nika mój głodomorek nie da się zagłodzić już zjadłam jabuszko i batonika wieczorem będzie kolacjia ale w międzyczasie coś się podje, to dobrze że utwierdziłas się w przekonaniu co do wózka, więc nie ma co sie zastanawiac tylko licytu
Stary 2009-04-16, 15:51   #3798
19martusia86
Zadomowienie

<<Domowy sposób na szybsze sprawdzenie, czy dziecko się rusza:
Napij się szklanki mleka i połóż się spokojnie. Dziecko po tak dużej dawce energetycznego białka często zaczyna więcej się ruszać.>>wyczytane w internecie, ale sprawdzę wieczorem czy działa

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Nika mój głodomorek nie da się zagłodzić już zjadłam jabuszko i batonika wieczorem będzie kolacjia ale w międzyczasie coś się podje, to dobrze że utwierdziłas się w przekonaniu co do wózka, więc nie ma co sie zastanawiac tylko licytu
A ja przez tego diabelnego loda utytłałam sobie bluzkę czekoladą... cholera...

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Napisane przez aaaaniusia Pokaż wiadomość
ja nie wyobrazam sobie zebym musiała siedziec w pracy, a tym bardziej do niej dojechac. Dzis jezdziłam do labolatorium by zbadac krew i była to dla mnie meka. strasznie szybko słabne, boje sie gdzies dalej sama ruszac. Na spacer czy do sklepu to moge isc, ale dalej sama w zadnym wypadku. Przed swietami jak z mezem robilismy zakupy to musielismy szybciej sie ewakuowac ze sklepu, bo słabłam. Dlatego nie mam wyrzutów sumienia, ze siedze w domu.

Jeszcze bedzie szalał, zobaczysz. Ja leniwiec, maz leniwiec, a dzidzia jak widac ani troche.
Wszystkie dzieci są inne. Jak moja mama była w ciąży z siostrą to odczuwała ledwie kilka ruchów właśnie wtedy gdy się położyła. Natomiast ze mną wystarczyło, że się pochyliła to przy prostowaniu brzuch ruszał się na wszystkie strony. pociesza mnie to, że siostra była bardzo grzecznym dzieckiem i przesypiała (w przeciwieństwie do mnie) wszystkie noce
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 16:16   #3799
Tequillla
Zadomowienie

Zazdroszczę Wam, kiedy ja poczuję ruchy Ale ten mój leniuszek nawet na usg się prawie nie rusza to co ja mam czuć...
Stary 2009-04-16, 16:21   #3800
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Piękne są ciążowe brzuszki - mniejsze czy większe zawsze wyglądają super

Już pewnie jesteś po wizycie i zaraz zjawisz się z dobrymi wiadomościami

Ja właśnie dzwoniłam się umówić, bo boję się, że później nie będzie miejsce i pani powiedziała mi, że to nie tylko przygotowanie do samego porodu, ale też wszelkie sprawy związane z opieką nad dzieckiem, karmieniem, problemami w połogu, ćwiczenia rozciągające, relaksujące, masaże itp.

Ja też idę dzisiaj, zaraz po pracy i do tej pory się nie stresowałam, ale już im bliżej to czuję motylki w brzuszku

Ja też się dzisiaj zapisałam wstępnie i zajecia ruszą albo na początku maja (to będzie mój 18-19 tc) albo na początku czerwca. Zapomniałam tylko spytać jaki strój obowiązuje, na filmach pokazują w dresikach

Jeśli jesteś na 100% pewna, że chcesz tylko ten i za miesiąc nie zmienisz zdania to czemu nie kupić teraz, jeśli to używany to i tak nie leci Ci gwaranacja, więc nic nie tracisz. Tylko fotelik samochodowy kupiłabym jednak nowy.

Ja pracuję i nie planuję iść na zwolnienie. Nie chciałabym siedzieć w domu.
A co tak wcześnie? U nas w szpitalu szkoła rodzenia to dopiero od 29 tygodnia
Stary 2009-04-16, 16:39   #3801
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
u nas od 30 tyg

Stary 2009-04-16, 17:02   #3802
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Brzusio dziękuje za pochwały

Cytat:
A to już 18 tydzień
Ja właśnie jestem na dwutygodniowym zwolnieniu, ale zamierzam wrócić po nim do pracy, a potem to zobaczymy - w sumie chciałabym jak najdłużej pracować

Przy okazji wypadu na uczelnię, poszłam na zakupy i kupiła 2 lekkie bluzeczki odcinane pod biustem
A teraz odpoczynek, bo trochę brzusio pobolewa

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 17:41   #3803
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Od rana mam doła ryczeć mi się chce powodem jest dziś wszystko
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 19:18   #3804
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:

A to już 18 tydzień
Ja nie pracuję praktycznie od samego początku ponieważ pierwszą ciążę poroniłam. Mam beznadziejnego szefa który nie toleruje kobiet w ciąży dlatego teraz siedze w domku bezstresowo i nie narzekam. Jest mi naprawdę dobrze i nie tęsknię za pracą. Jeszcze zdążę się w życiu napracować dlatego teraz staram się wykorzystać ten czas tylko dla siebie i nie myśleć o tym co będzie za kilka miesięcy. Wrócę do swojej pracy albo będę szukać nowej.... Czas pokaze...

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
<<Domowy sposób na szybsze sprawdzenie, czy dziecko się rusza:
Napij się szklanki mleka i połóż się spokojnie. Dziecko po tak dużej dawce energetycznego białka często zaczyna więcej się ruszać.>>wyczytane w internecie, ale sprawdzę wieczorem czy działa

Wszystkie dzieci są inne. Jak moja mama była w ciąży z siostrą to odczuwała ledwie kilka ruchów właśnie wtedy gdy się położyła. Natomiast ze mną wystarczyło, że się pochyliła to przy prostowaniu brzuch ruszał się na wszystkie strony. pociesza mnie to, że siostra była bardzo grzecznym dzieckiem i przesypiała (w przeciwieństwie do mnie) wszystkie noce
Będę dziś testować z tym mlekiem ale znając życie pewnie i tak nic nie poczuję...
A to ciekawe W takim razie mam nadzieję że przynajmniej będę mieć grzeczne dziecko....

Cytat:
Poprawka
Aniago ale Ty jesteś szczuplutka! I jaki piękny, okrąglutki i zgrabny brzuszek.

Cytat:
margolcia1006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 19:31   #3805
aniago25
Zadomowienie

margolcia dziekuje ale ja szczuplutka nie jestem, może tak na zdjeciu wyszłam Własnie wróciłam od krawcowej, myślałam że nie będzie widać brzuszka bo sukieka jest luźna pod stanem ale niunio rosnie i brzuszek widać
Stary 2009-04-16, 19:35   #3806
precious_81
Wtajemniczenie

Ja już po wizycie wszystko super, wyniki dobre, dzidzia rośnie - lekarz badał łożysko, macicę, wody płodowe, zmierzył główkę, kość udową, sprawdził żołądek i serduszko i wszystko jest super
No i wstępnie się pochwalę (bo na 100% nie ma pewności) że prawdopodobnie będziemy mieć CÓRECZKĘ

Następną wizytę mam standardowo za 4 tygodnie i dostałam namiary na USG 4D, bo mój lekarz radzi (jeśli oczywiście ktos chce) zrobić je jako połówkowe i wtedy z tym wynikiem mam przyjść na kolejną wizytę.

Teraz czekam na relację Foki i Malinki

Cytat:
Masz rację, przecież gwarancja... I ten argument mnie przekonuje. Dzięki za Twoją opinię Chyba jednak trochę poczekam. Co ja bym zrobiła bez tego forum
Proszę bardzo

Cytat:
Napisane przez DDosiek Pokaż wiadomość
Witam po świętach.
Zaczęła się na dobre wiosna, więc mam pełno roboty. W związku z tym będę na forum dużo rzadziej. Ale postaram się podczytywać.
Tymczasem u nas wszystko dobrze, małą kopie zawzięcie. Po wczorajszej pracy (prowadzę zajęcia aerobikowe dla dzieci podczas gdy ich mamy ćeiczą na siłowni) padł mi kręgosłup. Mam dyskopatię i zrobiłam za dużo ćwiczeń na mięśnie grzbietu no i teraz chodzę jak połamana. Ale mądry Polak po szkodzie.
Znikam zjeść obiad i spakować się dopracy. Życzę miłego dnia.
Jeszcze rzadziej niż teraz
Nie przemęczaj sie tak i zaglądaj tu częściej, bo ostatnio strasznie nas zaniedbujesz

Cytat:
A ja lęce do krawcowej bo mam ostatnia przymiarkę sukienki, ja mam nadzieje że ona się do soboty wyrobi, bo jak nie to pójdę w spodniach ciążowych na wesele pokaże wam jeszcze mój dzisiejszy brzuszek i już mnie nie ma oj to nie ta fotka sorki, pomyliłam sie
Pochwal się później sukieneczką.
A brzuszek śliczny na obu zdjęciach

Cytat:
Zazdroszczę Wam, kiedy ja poczuję ruchy Ale ten mój leniuszek nawet na usg się prawie nie rusza to co ja mam czuć...
Dzisiaj pytałam o to lekarza (bo też ciągle czytam że któraś czuje ruchy a ja nic) i powiedział, że za ok. 2-3 tygodnie powinnam czuć ruchy (akurat przy tym usg połówkowym). Z tego co pamiętam to masz zbliżony termin do mojego (ja teraz jestem w 17/18 tc) wiec pozostaje nam tylko cierpliwie czekać

Cytat:
No właśnie pytałam dzisiaj kiedy najlepiej się zapisać i pani powiedziała, że nie ma to większego znaczenia, a nawet lepiej wcześniej, bo jak zacznę w 30 tc to zajęcia będą prawie do 40 tc (to jest 10 zajeć raz w tygodniu), więc trochę już późno. Wolę teraz zacząć ok. 20 tc i skończyć w 30 tc, a ćwiczenia można wykonywać później w domu samemu. Poza tym u mnie jest tylko jedna szkoła rodzenia, którą prowadzi położna z mojego szpitala (a na tym mi zależało) i albo w maju albo w czerwcu ruszają zajęcia, a następne nie wiadomo kiedy.

Cytat:
jutro będzie lepiej.
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 19:48   #3807
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Ja już po wizycie wszystko super, wyniki dobre, dzidzia rośnie - lekarz badał łożysko, macicę, wody płodowe, zmierzył główkę, kość udową, sprawdził żołądek i serduszko i wszystko jest super
No i wstępnie się pochwalę (bo na 100% nie ma pewności) że prawdopodobnie będziemy mieć CÓRECZKĘ
Dzisiaj pytałam o to lekarza (bo też ciągle czytam że któraś czuje ruchy a ja nic) i powiedział, że za ok. 2-3 tygodnie powinnam czuć ruchy (akurat przy tym usg połówkowym). Z tego co pamiętam to masz zbliżony termin do mojego (ja teraz jestem w 17/18 tc) wiec pozostaje nam tylko cierpliwie czekać .
No to wspaniale!!!!!!!!:j upi: Ojej ja też bym już chciała znać płeć ale jeszcze 3 tyg musze czekać do usg połówkowego....
U mnie dziś dokładnie 17t4d więc mniej węcej jesteśmy na tym samym etapie i też z niecierpliwością wyczekuję pierwszych ruchów mojego Słoneczka

Aniago pochwal się sukieneczką

Edytowane przez margolcia1006
Czas edycji: 2009-04-16 o 19:50
margolcia1006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-16, 20:07   #3808
aniago25
Zadomowienie

precious ale ci fajnie ty juz po wizycie i super że wszystko ok jutro odbieram sukienke jak zdąże zrobic zdjęcie to wam pokaże a jak nie to po weselu pokaże wam napewno
Stary 2009-04-16, 20:46   #3809
Nika1980
Zakorzenienie

Sorejna, kochanie to tylko hormony wiadomo, że każdej z nas zdarza się gorszy dzień pod względem samopoczucia, przynajmniej ja miewam gorsze dni czasem, choć teraz rzadziej bo nareszcie się dobrze czuję spróbuj pomyśleć o miłych rzeczach, trochę siebie czym rozpieścić - czymś ładnym do ubrania, albo czymś smacznym do zjedzenia... i daj znać jutro jak się czujesz

Precious super wieści!

My właśnie wróciliśmy z dużego sklepu dziecięcego , oglądaliśmy wózki i faktycznie quinny pasuje mi najbardziej choć teraz w sprzedaży jest tylko buzz, ale w sobotę jedziemy obejrzeć ten używany i wtedy będzie wiadomo

poza tym w sklepie był outlet ciuchów esprit...nie uwierzycie ale nawet mieli mój rozmiar xs i... ciuchy z 40-50 eu były przecenione na 10 eu...no to kupiłam 4 sztuki śliczne bluzeczki... dostałam wypłatę więc się porozpieszczałam- od jutra oszczędzanie...

co do płci to przypomniała mi się historia koleżanki- lekarz jej na 99% powiedział że dziewczynka nawet na ostatnim usg przed porodem a potem w czasie porodu powiedział tylko : ale jaja...bo tam były jaja...synek hahaha

Stary 2009-04-16, 21:23   #3810
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Poszłam do lekarza, siedziałam sobie pół godziny, a tu się dowiaduję, że pan doktor musi wyjść i że w zastępstwie będzie nas przyjmował jego brat. No żesz kur... Ja rozumiem, że czasem gin musi gdzieś lecieć, do szpitala chociażby, ale jak się człowiek zapisuje 4 tygodnie naprzód i tyle czeka się z niecierpliwością na wizytę, to nerwy ponoszą. Nie miałam zamiaru iść do jego brata, bo po 1. to nie wizyta kontrolna, po 2. to nie on prowadzi moją ciążę (a miałam tyle pytań do ginka), a po 3. nie należy do "specjalistów", tzn. głupi jest i tyle. Nie miałam też zamiaru czekać kolejnego tygodnia, szczególnie że kolejna wizyta będzie pewnie po 4 tygodniach, a to by było przed samym wyjazdem, a ja muszę wiedzieć tydzień wcześniej, czy mogę jechać ostatecznie na ten urlop. Więc wcisnęłam się na jutro na 17.10. Najgorzej, że mąż jedzie jutro do Warszawy i będę na wizycie sama...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości