|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Cytat:
Mniam.Dziewczyny, czy Wy jeszcze pracujecie? Ja dziś stwierdziłam, że gdy na następnej wizycie lekarz zapyta czy chcę zwolnienie, to nie odmówię. W pracy mi coraz ciężej, wymiotuję kilka razy w tygodniu (a w biurowej toalecie to jest jeszcze nieprzyjemniejsze niż w domku), nogi mi puchną... A to już 18 tydzień Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2009-04-16 o 12:58 |
|
|
|
|
#3782 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co!Koleżanka powiedziała mi pewną rzecz i jak narazie się sprawdza, że nagle nie mamy brzuszka a jak się obudzimy to nagle jest i ogarnia nas zdziwnienie ![]() Cytat:
![]() masz ładny brzunio ![]() Cytat:
|
|
#3783 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i czuje juz mocne kopniaki. czasem to jak nad czyms sie zamysle to jak mnie kopnie to wystraszona podskakuje. wczoraj jak sie polozylismy spac to dzidzia szalał na całego. maz jak wczesniej przykładał reke to mowił ze cos czuc, ale on nie wie czy to ruchy, a wczoraj jak przyłozył to juz był pewny ze to kopniaki, takich mocnych babelkow to sie raczej nima. No i wczoraj tak leze, jedna reka z prawej strony brzucha, druga z lewej. dzidzia cały czas kopie w lewa, czasem leciutko w prawa, a w pewnym momencie jednoczesnie poczułam kopniak na lewej i prawej i to dosc silny. Podskoczyłam wystraszona i krzyknełam, bo nie spodziewałam sie ze dzidzia moze na raz stuknac z dwóch stron. no i dzidzia po tym na 5 minut sie uspokoiła, chyba moj krzyk ja wystraszył, a potem znowu szalała. Cytat:
Cytat:
a z tymi snami erotycznymi w ciazy to juz myslałam ze ja jakas nie normalna, ale one sa tak realne, ze ja tez sie w trakcie ich budze. a dzis miałam dosc ciezka noc. Na poczatku spałam na lewym boku z głowa na rece, miałam jakis katar wiec buzia mi sie otworzyła i slina mi tak wyciekała, az obudziłam sie z mokrym policzkiem, uchem reka i poduszka. musiałam isc sie umyc. potem spałam na prawym i cos mnie zaczeło kuc w gorze brzucha, wiec chciałam sie przewrocic na lewy bok, ale nie dałam rady bo jak sie polozyłam to czułam jak sciskam dzidzie, która ulozyła sie własnie po lewej stronie w dziwny sposób i musiałam spac na plecach, czego nie lubie. |
|||||
|
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki....chyba kupujemy ten wózek...właśnie się wybieram do sklepu żeby na żywo nim pojeździć , ale mąż to bym już dziś pojechał go kupić....
w sumie to cieszę się , bo wydatki nam się rozłożą , jak w każdym miesiącu coś powolutku kupimy...a wiadomo, że wóżek był jednym z większych wydatków...zobaczymy... lecę Tequillko myslałam o tym, co powiedziła ci mama: że jak coś się stanie bla bla bla...szczerze? nie cierpię takiego gadania! jabyśmy były mało świadome ile niebezpieczeństw czycha na nasze maleństwa..to już wo.ę tendencyjne: wszystko będzie dobrze... bo przecież będzie no nie?
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-04-16 o 13:21 |
|
|
|
#3785 |
|
Zadomowienie
|
I ja już po obiadku schab pieczony z sosikiem i ziemniaczki
poczekam aż mi sie obiadek ułoży, zjem porcjię lodów i do wieczora spokój ![]() Tequilla ja nie pracuję i bardzo sie ciesze, bo czasami mam takie dni że nie wiem jak ja bym w pracy wysiedziała w sumie każda kobieta przechodzi ciąże inaczej i może nie które czuja się na tyle dobrze że mogą pracować ale ja wolę być w domu
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-04-16 o 13:28 |
|
|
|
#3786 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2009-04-16 o 13:48 |
||
|
|
|
#3787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaraz zabieram się za robienie obiadku. Dziś młode ziemniaczki, boczniaki w jajku i tartej bułce i ogóreczki małosolne. Nie wiem czy to będzie wszystko do siebie pasować bo planowałam zamiast grzybków kupić kalafior ale cena mnie powaliła 7 zł.! |
|
|
|
|
#3789 | ||||
|
Zadomowienie
|
Aniago25 No widzę, że jadłospis taki jaku mnie
![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3790 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Piękne są ciążowe brzuszki - mniejsze czy większe zawsze wyglądają super
![]() Cytat:
i zaraz zjawisz się z dobrymi wiadomościami ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i co chwilę zmieniam zdanie.Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3792 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po świętach.
Zaczęła się na dobre wiosna, więc mam pełno roboty. W związku z tym będę na forum dużo rzadziej. Ale postaram się podczytywać. Tymczasem u nas wszystko dobrze, małą kopie zawzięcie. Po wczorajszej pracy (prowadzę zajęcia aerobikowe dla dzieci podczas gdy ich mamy ćeiczą na siłowni) padł mi kręgosłup. Mam dyskopatię i zrobiłam za dużo ćwiczeń na mięśnie grzbietu no i teraz chodzę jak połamana. Ale mądry Polak po szkodzie. Znikam zjeść obiad i spakować się dopracy. Życzę miłego dnia.
|
#3793 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3794 |
|
Zadomowienie
|
A ja lęce do krawcowej bo mam ostatnia przymiarkę sukienki, ja mam nadzieje że ona się do soboty wyrobi, bo jak nie to pójdę w spodniach ciążowych na wesele
oj to nie ta fotka sorki, pomyliłam sie
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-04-16 o 15:24 |
|
|
|
#3795 |
|
Zadomowienie
|
Poprawka
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-04-16 o 18:40 |
|
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zagłodzisz dzieciaka ![]() Wróciłam ze sklepu, ceny wóżków mnie powaliły , tylko mnie utwierdziło że kupuję używany.... w sprzedaży jest nowa wersja quinny, rozmiarowo taka sama ma tylko kilka udogodnień. ale prowadzi się jak marzenie... cena? za nowy 850 eu za gondole rame i spacerowke + maxi cosi koszt 250 eu......
|
|
|
#3797 |
|
Zadomowienie
|
Nika mój głodomorek nie da się zagłodzić
już zjadłam jabuszko i batonika wieczorem będzie kolacjia ale w międzyczasie coś się podje, to dobrze że utwierdziłas się w przekonaniu co do wózka, więc nie ma co sie zastanawiac tylko licytu
|
#3798 | ||
|
Zadomowienie
|
<<Domowy sposób na szybsze sprawdzenie, czy dziecko się rusza:
Napij się szklanki mleka i połóż się spokojnie. Dziecko po tak dużej dawce energetycznego białka często zaczyna więcej się ruszać.>>wyczytane w internecie, ale sprawdzę wieczorem czy działa ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzusio dziękuje za pochwały
Cytat:
Przy okazji wypadu na uczelnię, poszłam na zakupy i kupiła 2 lekkie bluzeczki odcinane pod biustem ![]() A teraz odpoczynek, bo trochę brzusio pobolewa
|
|
#3803 |
|
Zadomowienie
|
Od rana mam doła
ryczeć mi się chce powodem jest dziś wszystko
|
|
|
|
#3804 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Jest mi naprawdę dobrze i nie tęsknię za pracą. Jeszcze zdążę się w życiu napracować dlatego teraz staram się wykorzystać ten czas tylko dla siebie i nie myśleć o tym co będzie za kilka miesięcy . Wrócę do swojej pracy albo będę szukać nowej.... Czas pokaze...Cytat:
![]() A to ciekawe W takim razie mam nadzieję że przynajmniej będę mieć grzeczne dziecko....![]() Aniago ale Ty jesteś szczuplutka! I jaki piękny, okrąglutki i zgrabny brzuszek. |
||
|
|
|
#3805 |
|
Zadomowienie
|
margolcia dziekuje ale ja szczuplutka nie jestem, może tak na zdjeciu wyszłam
Własnie wróciłam od krawcowej, myślałam że nie będzie widać brzuszka bo sukieka jest luźna pod stanem ale niunio rosnie i brzuszek widać
|
#3806 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po wizycie
No i wstępnie się pochwalę (bo na 100% nie ma pewności) że prawdopodobnie będziemy mieć CÓRECZKĘ ![]() Następną wizytę mam standardowo za 4 tygodnie i dostałam namiary na USG 4D, bo mój lekarz radzi (jeśli oczywiście ktos chce) zrobić je jako połówkowe i wtedy z tym wynikiem mam przyjść na kolejną wizytę. Teraz czekam na relację Foki i Malinki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie przemęczaj sie tak i zaglądaj tu częściej, bo ostatnio strasznie nas zaniedbujesz ![]() Cytat:
A brzuszek śliczny na obu zdjęciach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3807 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
ale jeszcze 3 tyg musze czekać do usg połówkowego....![]() U mnie dziś dokładnie 17t4d więc mniej węcej jesteśmy na tym samym etapie i też z niecierpliwością wyczekuję pierwszych ruchów mojego Słoneczka![]() Aniago pochwal się sukieneczką
Edytowane przez margolcia1006 Czas edycji: 2009-04-16 o 19:50 |
|
|
|
|
#3808 |
|
Zadomowienie
|
precious ale ci fajnie ty juz po wizycie i super że wszystko ok
jutro odbieram sukienke jak zdąże zrobic zdjęcie to wam pokaże a jak nie to po weselu pokaże wam napewno
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
Sorejna, kochanie to tylko hormony
spróbuj pomyśleć o miłych rzeczach, trochę siebie czym rozpieścić - czymś ładnym do ubrania, albo czymś smacznym do zjedzenia...Precious My właśnie wróciliśmy z dużego sklepu dziecięcego , oglądaliśmy wózki i faktycznie quinny pasuje mi najbardziej choć teraz w sprzedaży jest tylko buzz, ale w sobotę jedziemy obejrzeć ten używany i wtedy będzie wiadomo ![]() poza tym w sklepie był outlet ciuchów esprit...nie uwierzycie ale nawet mieli mój rozmiar xs i... ciuchy z 40-50 eu były przecenione na 10 eu...no to kupiłam 4 sztuki śliczne bluzeczki... dostałam wypłatę więc się porozpieszczałam- od jutra oszczędzanie... ![]() co do płci to przypomniała mi się historia koleżanki- lekarz jej na 99% powiedział że dziewczynka nawet na ostatnim usg przed porodem a potem w czasie porodu powiedział tylko : ale jaja...bo tam były jaja...synek hahaha
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

bo mój głodomorek się domaga 
Dzisiaj mam już mniejszy balonik
a co!

to normalne? jestem w 14 tygodniu i taki krzywy jest jak leze. 

hmmmm a mi się tylko takie podobają.... One są podobno pompowane i czytałam na forum że dobrze się prowadzi