|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Witam mamusie
,trochę się przestraszyłam tej glukozy, za ok. 2 tyg. muszę ją zrobić, a od ponad tygodnia mam takiego smaka na słodycze, że szok . Ale przynajmniej nic jak na razie mi nie puchnie, a co do wagi - w ogóle nie przytyłam, a jestem małym wielorybkiem tak na co dzień - 80 kg na 1, 63 cm wzrostu. Jem normalnie, dziecko ponad 600 g (25 tydz.), zdrowe. Aha, i będę miała najprawdopodobniej córeczkę!!! Trzymam kciuki za tę paczkę ukradzioną - walcz dziewczyno! |
|
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Cytat:
To niesmaczne i nieetyczne...jak juz dzis wspomnialam. Jestes zeby byc, a myslami bladzisz, jestes nieefektywnym i niewydajnym pracownikiem ktory meczy sie zeby tylko dotrwac do 20,zeby przykro nie bylo innym. Nie popieram, nie rozumiem. Popros jutro o L4 i wyluzuj matko ![]() witam a moja w 24tyg i 5dniu miała 850g, tzn ze gigantkę bede miała ?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3993 | |
|
Ola-Unhola
|
Hejka, jestem już. A co tu takie pustki?
Ja najadłam się naleśnikami i własnie małż wrócił. Kupił mi Perfect Mama do stóp na opuchliznę. Zaraz się wysmaruję i zobaczę czy działa choc trochę. Jakbym się nie odezwała juz, to miłego wieczorku Wam życzę ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
|
|
#3994 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a mnie boli kolejny zab
i to mocno nie wiem jak bedzie w nocyi to jeszcze jest zab, na ktorym jest korona a najgorsze w tym wszystkim jest to, ze moj dentysta jest na urlopie do wtorku yhh moze nie umrepocieszam sie tym, ze jutro ide do fryzjera
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A lekarz nie robil ci przegladu co jeszcze ewentualnie byloby do zrobienia zeby umowic sie w miare jaknajszybciej zeby uniknąc kolejnych nieprzespanych nocy? sypia ci sie ząbki, sypią w 1 ciazy tez tak miałas?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3996 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
no ale na tym zebie co mnie boli jest korona i teoretycznie nie powinien juz nigdy bolec - boje sie, ze moze byc do usuniecia, bo martwy zab nie powinien bolec, kurcze nie stac mnie na implant ![]() ![]() ![]() ![]() mam masakre z zebami - maly ciagnie ode mnie na maksa w pierwszej ciazy nie mialam zadnych problemow z zebami ahh wykoncze sie
|
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
ja własnie planuje zapisac sie tak kontrolnie. I chyba jutro to zrobie.
A tymczasem mam apetyt na parówki, na ciepło, a jest to ostatnią rzeczą jaką jadłam nie będąc w ciąży. Mąz jak usłyszał co bym zjadła to wielkie oczy zrobił
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-04-16 o 20:03 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3998 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
jejku Wy wszystkie powinnyscie sie zapisac - wiem co mowie, nie ma zartow
tak poza tym to zeby przewaznie zaczynaja sie sypac po porodzie - ja w pierwszej ciazy nie chodzilam do dentysty wcale, no bo po co jak nic nie boli nie, a po porodzie zostawialam kawalki zebow w bulce a smialam sie jak kolezanka mi mowila wczesniej, ze zobacze jak mi sie po ciazy zeby posypia ahh jak cierpie ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
no i ostatnio ciagle truskawki a w sumie tez specjalnie nie przepadalam
|
|
|
#3999 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymamy kciukasy za wszystkie jutrzejsze wizyty ![]() ![]() ![]() Wróciłam z hurtowni dziecięcej. Zdecydowaliśmy się na wózek, jutro wszystko napiszę. Miłego wieczoru brzuchatki
|
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Schodzac z fotela uslyszalam "teraz mozna zachodzic w ciaze" ![]() Ale jutro dzwonie i sie umawiam, bo dla mnie bol zeba jest najgorszym z mozliwych wszystkie chyba na serial patrza, że takie pustki ![]() Ost wciagnełam sie w Brzydule pierwsza telenowela na jaką patrze, i ubolewam jak przegapię, kto wie kiedy jest powtorka z poprzedniego dnia?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-04-16 o 20:33 |
|
|
|
|
#4001 |
|
BAN stały
|
Svinecka
a ja dziś sen miałam niezły, że zaczęłam rodzić i do szpitala jechałam, krwawienia jakieś miałam i w szpitalu mi przeszło i się cieszyłam, że jeszcze nie bo to tak na dzień dzisiejszy było i za wcześnie na poród. śmieszne sny. a mąż rano mówi że jemu się śniło, że mi dobrze robił ![]() a ostatnio trochę źle mi się śpi. przewrócić się niewygonie i w nocy najczęściej to bolą mnie chyba mięśnie między nogami , no bo nie wiem co to ale mnie tam boli - wy też tak macie?? i dziś w dzień po spacerku się położyłam to tak samo jak się przekładałam i potem wstawałam. dziwne...ja na męża czekam, zaraz z pracy wraca a jutro rocznica - i brak pomysłu na spędzenie czasu po jego pracy. może coś fajnego piątkowego na kolację wymyślę, nie wiem sama. jakoś bez entuzjazmu podchodzę do tego ![]() katarzynka powtórka następnego dnia rano o 8 (właśnie na program spojrzałam) Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-04-16 o 20:41 |
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecka
|
|
#4003 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
to jedyny serial, ktory tak zawziecie ogladamale ja jestem w goracej wodzie kapana i zawsze wieczorem sciagam sobie odcinek, ktory bedzie nastepnego dnia zaraz bede ogladac jutrzejszy
|
|
|
#4004 |
|
Raczkowanie
|
to nadrabiam , ale nie wiem od czego by tu zacząć więc zaczne od srodka i przedstawie mojego maluszka. Tak więc synek ma 22 tyg i 5 dni
, narazie póki się nam nie odmieni nazywa się Gabriel ostatnio Pan Dr podejrzał go na USG i wkoncu dowiedzielismy się ze nasza kruszynka to chłopiec zdrowy z długimi nózkami ( długość kości udowej 40mm) i ze wazy 580g. Jednak wciąż się łapie ze zamiast mówić w formie on ( czyli dzidziek ) mówie ona (dzidzia) ale mysle ze z czasem mi to przejdzie, synek kopnie pare razy to sie mama nawróci na poprawna forme.A siłe to ma, uwielbia z mamą jeść jabłka i niestety słodycze. Pozatym Lubi sobie postukać i poodpowiadac na pukanie mamy. Najbardziej jest jednak w niebowziety jak tatuś czyta mu Harrego Pottera Jeśli chodzi o mnie to siedze na zwolnieniu i dostaje czesto dola od tego "siedzenia", pozatym walcze czasami z bólami kregosłupa o dziwno na wysokosci łopatek oraz lekkimi bólami w podbrzuszu, to pewnie znacie czasami zakuje tu czasami tam (albo mały kopie albo sie skóra naciaga), zgaga narazie mnie nie męczy tfu tfu i oby nie ,za to walcze z zaparciami oraz rozstepami na piersiach.![]() Z nowinek które sie dowiedzialam to moge wam powiedziec ze jabłka którymi się opycham moga zapobiec rozwojowi astmy u maluszka. Co do dentysty ja mam wyleczone ząbki ale ostatnia plombe jaka miałam robiona mam chyba źle wstawiona bo czyje czasami ze odlece przy zimnych i goracych potrawach tak jakby mi cos pod nią wpływało ehhh. A kasy z Zusu niet, i zastanawiam sie ile sie czeka na nią od chwili złozenia zwolnienia u pracodawcy? Czy któraś z Was miała ten problem? do adaikaka fajny pomysł z tymi pasami ja nadal trzymam dolny pas by mi brzuszka nie ściskał, zastanawiam sie czy Twoj sposób jest w 100% bezpieczny? |
|
|
|
#4005 |
|
Ola-Unhola
|
Oj, ja też uwielbiam Brzydulę, ale jestem cierpliwa i czekam na następny odcinek bez ściągania
![]() szkoda, że to takie krótkie, bo w jednym odcinku czasami za mało się dzieje ![]() Viki, witaj. Co do wypłaty z Zus, to wiem, że ma max 30 dni od złożenia wszystkich papierów potrzebnych do zasiłku chorobowego ( L4) przez pracodawcę. ja na szczęscie nie muszę na to czekac, bo u mnie wypłaca pracodawca, a z Zusem to wiadomo jak jest. Zaglądaj do nas częściej. Svinecka, bidulko, a Ty znowu z tymi kiełkami Trzymam kciuki, żeby ból się nie rozhulał
|
#4006 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
viki najwazniejsze, ze synus zdrowy
![]() tak z zusu czeka sie ok 30 dni a ja musialam wziac paracetamol ale pewnie i tak nie pomozeoby przetrwac noc mam nadzieje, ze moze przejdzie jutro i jakos wytrwam, ale nie wiem narazie pocieszam sie fryzjerem jutrzejszym
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
Viki gratuluję zdrowego synusia
Bądź z nami częściej, czas Ci się wypełni .Do jutra dziewczynki
|
|
#4008 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja jestem i cierpie w samotnosci
|
|
#4009 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć słoneczka,
myślałam że już dzisiaj nie zajrzę na forum, wróciłam od gina wszystko OK ![]() mam odpoczywać i się nie przesilać - to na twardnienia brzucha - i nadal łykać Asmag potem pojechaliśmy do sklepu, potem do moich rodziców i musiałam się położyć bo mnie brzuch rozbolał ![]() no a teraz jestem jak nowo narodzona ![]() Dziękuję Wam wszystkim za kciuki jesteście kochane Cytat:
![]() może faktycznie to przez zmęczenie, albo jakieś chwilowe osłabienie organizmu Cytat:
Cytat:
kto jest dla Ciebie ważniejszy Twoje koleżanki, czy Ty i Twoje dziecko? przecież kobieto się wykończysz. Twój organizm pokazuje Ci to w bardzo wyraźny sposób, że potrzebuje odpoczynku. idź lepiej na zwolnienie i odpocznij sobie a w pracy na pewno sobie poradzą bez Ciebie żeby wszystko było OK i ominął Cię szpitalCytat:
![]() współczuję
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
cass trzymam kicuki za wizyte zeby bylo wsio ok ! mnie nogi tez puchna ale tylko troche i oby tak zostało !!
svinecka -dlatego zeby nie miec probemow z ząbkami ja stosuje co tydzien tzn raz w tygodniu zel elmeks dla wzmocnienia ząbkow, no i chodze jak przykazano co 3 miesiace go dentysty na wizyty kontrolne.
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#4011 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
matko tyle kosztuje położna???Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja też pracuję i pacjenci się tylko dopytują do kiedy mają się sprężyć z leczeniem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziekuje
Svinecko, ogromnie wspolczuje ![]() Eleeri ciesze sie, ze tryskasz energia i humorem po wizycie! Ogromnie sie ciesze
|
#4013 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dzieki dziewczyny
![]() eleeri super, ze wszystko ok ![]() ja z tego wszystkiego zapomnialam wrzucic ostatnie zakupki, zrobie to jutro a w ogole moj TZ zapomnial odebrac moje wyniki
|
|
#4014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli tylko my 3 pasjonujemy się losami Ulki ze wszystkich mam?Cytat:
No i ostatnio patrze, a tam urywek jak Ulka z Markiem sie całują i zgłupiałam czy to było naprawdę, czy jej sniło, czy co? wiec oświećcie mnie laseczki bo nie mam nigdy w zwyczaju buszować po necie i szukać streszczen odcinków. Działo sie cos powazniejszego w tym tygodniu? edit: gdzie te brzuchy wywiało, znowu nikogo nie ma, to ide precz ha ha haIde z gazetką do łóżeczka buziaki
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-04-16 o 23:10 |
||
|
|
|
#4015 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
chodzi Ci o pocalunek u marka w biurze? to byl koszmar pauli
oj dzialo sie dzialo ostatnio - ja to nie umiem przegapic ani jednego odcinka no i wiem co bedzie sie dzialo dlugo naprzod i zawsze ogladam dzien wczesniej po co czatowac na powtorki? na peb.pl sa codziennie wrzucane nowe odcinki - ja sciagam wersje rmvb bo szybko sie sciaga
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój necik to ostatnio nie jest demonem szybkości ale moze sie uda.Jutro poddam go próbie ![]() Mam już nieco rozjasnione ze to koszmar...szkoda Thx
|
|
|
|
#4017 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() a juz w 131 odc marek z ula bedzie na randce w restauracji i paula ich przylapie a w 137 albo 138 bedzie randka w palmiarni
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobrek
Lecę zaraz na wyniki i na chwilę do pracy, bo dziewczyna która mnie zastępuje prosiła żebym przyszła jej pomóc.Tż wczoraj wrócił z pracy z 8 szwami na nodze. Szedł przez budowę, na której pracuje i wpadł w jakiś wykop. Skończyło się na szyciu. Dobrze, że nie na złamaniu i gipsie. Zresztą idzie z rana do lekarza po L4 (bo niby na pogotowiu nie dają) to się dowiemy czegoś więcej. Historia lubi się powtarzać. Tż mojej siostry (pod koniec jej ciąży) tak spadł ze schodów, że miał całą rękę w gipsie ( aż do barku) a złamanie było tak paskudne, że w gipsie chodził ponad pół roku a rehabilitacja po tym trwała następne pół. Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-04-17 o 06:01 |
|
|
|
#4019 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ceny za położną są różne, np. w mieście, w którym mieszkam jest to koszt 300-500 zł, ale ja tu nie chcę rodzić, bo nasz szpital nie ma dobrej opinii (a raczej złą). Poza tym w razie jakichkolwiek komplikacji nie mają tu odp. sprzętu, więc jeżeli mam taką możliwoś, to wybieram inny. Cytat:
Frida, uściskaj męża od nas Idę na powtórkę Brzyduli, bo też należę do jej fanek
|
|
|
#4020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie i Brzuszki
Cytat:
. Tak sobie myślę, że ciężko nie przesadzać w ciąży, zwłaszcza pierwszej .Dzięki za kciuki, przydadzą się Cytat:
.Svinecka jak minęła Ci noc?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

,
. 

teraz mam dreszcze, mocne zawroty głowy... usiadłam na fotelu i normalnie zasnęłam od kopa... obudził mnie gość :/
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

w 1 ciazy tez tak miałas?

...we dwie będzie nam raźniej
, wiec napisze tylko ogolnie: piekne brzuszki widze i nowe ubranka dla bobasow.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
, no bo nie wiem co to ale mnie tam boli - wy też tak macie?? i dziś w dzień po spacerku się położyłam to tak samo jak się przekładałam i potem wstawałam. dziwne...

nazywa się Gabriel
z tymi pasami ja nadal trzymam dolny pas by mi brzuszka nie ściskał, zastanawiam sie czy Twoj sposób jest w 100% bezpieczny?