|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Cytat:
hihi Widze ze temat wagi na tapecie byl, no ja jestem 13 kilo do przodu z tym ze ostanie 4 kilo to w ciagu miesiaca przybralam !!!!! i jestem ciekawa cyz to jets normlane ? pozatym zaczynam odczuwac pewien dyskomfort z powodu brzucha, zauwazyalam ze duzej ilosc czynnosci juz nie umiem robic, co dla mnie jest kara bo ja zawsze sama wsyztsko robic chicalam i robilam a teraz musze nieslubnego prosic o pomoc- co oczywiscie go ciesyz ze w koncu ma kobiete ktora potrzebuje swojego księcia i rycerza do prac domowych a nie sama wsyztsko robi MAcie jakies sprawdzone DOBRE przpepisy na ciasta - wiecie z seri łatwe szybkie i przyjemne ? bo moj pan ma w tym miesiącu urodzinki i chce zrobic z 2 ciasta i tort i tyle . Czyli ciasto kawa i wypad z domu ;] bo jakos oboje nie mamy nastroju na robienie i wyprawianie duzej uroczystosci i stanie przy garach
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Cytat:
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
ja kupuje zwykle lozeczko tylko z szuflada i wyjmowanymi szczebelkami...
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nad ranem dziecię musi dołożyć mamusi pod żebro coby się mamusia już obudziła ![]() a ostatnio tak mi się wypiął z prawej strony, że wyglądałam jakbym połknęła taki mały bochenek chleba ![]() malż się z lekka przeraził gdy to zobaczył ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- No dziewczyny to Wy dość tolerancyjne jesteście ![]() ja bym mu zaraz powiedziała "tłuścioszku" ...
|
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież to chyba za mało miejsca, zeby dzieciaczek mógł sobie wyjść i wejść
|
|
|
#875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to sama prawda
|
|
|
#877 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super że wyjazd się udał i wróciłaś wypoczętaNo i za studniówkę![]() Cytat:
Cytat:
Szybki, łatwy...no nie da się go zepsućCytat:
![]() Dzień dobry Mamusie ![]() Ja dzisiaj późno bo spać nie mogłam...położyłam się o 24...a ostatni raz na zegarek spojrzałam o 3...kręciłam się i zasnąć nie mogłam...ale sie namęczyłam...a rano obudził mnie Tż...to jego pierwszy dzień w nowej pracy...no i później wysłał mi wiadomość że śniadanko jest w lodówce...pyszne kanapeczki z serkiem, szyneczką, pomidorkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem Muszę go pochwalić od samego rana![]() A Maluda dzisiaj chyba fikołki robiła w brzuszku co od razu sprawiło że humor super od rana
|
|
#878 |
|
Ola-Unhola
|
Jezeli chodzi o szczebelki, to spokojnie mieści się między nie dziecko. My to stosowaliśmy i było ok
![]() Jutro idę na glukoze 75 g. Cały tydzień nie jadłam słodyczy, nie obżerałam się, nie piłam coli. Tylko woda, warzywka i drób z grilla. Mam nadzieję, że tym razem wynik będzie ok i nie będę musiała się stresowac ![]() Ale co ja będę robiła przez 2 godzi w laboratorium, chyba stos gazet kupię ![]() Wpłaciłam pieniądze za kosz i mam nadzieję, że jutro-pojutrze go dostarczą
|
#879 | ||||
|
Zakorzenienie
|
to tak jak napisala czekoladka
czasami tak bywa ze życie uklada nam sie nie tak jakbysmy tego chcieli........ Ja tez moge byc malym przykladem, co by nie wywlekac historii kolezanek ![]() Mój mąż nie jest moja pierwsza,wielka miloscia, pomimo ze kocham go szalenie i za zadne skarby nie zamienila na innego ![]() Wielka milosc jest jedna, a kochac mozna kilka razy ![]() Tak sie ulozylo, nie moglismy byc razem, za zadne skarby swiata... Nawet nie mozemy miec ze soba kontaktu Nad czym juz nie ubolewam po takim czasie, ale pamietam...Cytat:
zgarnąłby od razu... a krzyki słyszylybyscie az u siebie ![]() I to dotyczy stanu w ciazy jak i bez. A czy twoj maz to chodzacy idea? nie ma sie do czego doczepic, ze tak jezdzi po tobie? Moja kolezanka ma tak samo.Maz wciaz jej powtarza o cellu gdzie ma itp.W efekcie po paru latach jest zakomleksiona i zahukana dziewczyna, ktora w rzeczywistosci nosi rozmiar 36, dupke ma waska i ogolnie jest chudzinka a czuje sie jak spaślak. Cytat:
polecamkazdym bylam zachwycona szybko, sprawnie i wszystko w paczce i do tego efektowne. Cytat:
Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#881 |
|
Zadomowienie
|
Mój Tż na szczęście mi nie dokucza a niech by spróbował!!!!
|
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj brat np. chodzil z laska 5 lat- mialo byc dziecko-poronila, mial byc slub- odwolali bo tragedia w jej rodzinie byla, mial byc 2 raz slub w tym roku dokladnie 1 sierpnia czyli moj t.p. ........ nie odbedzie sie- bo w zeszlym roku laska go zostawila dla innego.........teraz ona juz nie jest z tym gosciem i chce wrocic do mojego brata- a moj brat ja bardzo kocha i wszystko jej wybaczy- teraz pojechali razem na mojowke niby jako kumple- ale nie wiadomo czy znowu nie beda razem- a czuje ze beda..... wiec roznie sie w zyciu uklada....... ja na szczescie nie mialam takich perypetii milosnych.....
|
|
#883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z resztą ja tez nie pozostaję mu dłużna zależy co komu można powiedzieć - mąż tej koleżanki się zwyczajnie nad nią znęca , bo jak widzi, ze to idzie w złym kierunku to powinien przystopować !!!ja tego tak nie odbieram, bo na każdym kroku oprócz ew docinków ja czuję się adorowana i kochana i wiem jak mu sie podobam trzeba się dobrze znać, zeby wiedzieć gdzie jest granica, za którą takie uwagi staja się udręką dodam jeszcze, ze nie słyszę komentarzy na każdym kroku, a tylko w okreslonych sytuacjach, nigdy przy innych i są zawsze jakieś dowcipne, a nigdy złośliwe i z pretensją, ze nie mam figury modelki... mój małż oprócz języka jak ze Szczecina do Warszawy ma też dużo empatii i jak widzi, ze mój humor albo minka jest inna niż zwykle to nie pozwala sobie na żadne uwagi, które mogłyby pogorszyć moje samopoczucie Cytat:
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2009-05-04 o 11:32 |
||
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej, u mnie po weekendzie tez ok. nie zagladalam tu od czwartku, ale tak mam zazwyczaj w weekendy, ze nie chce mi sie przy kompie siedziec.
Dzisiaj juz po sniadanku jestem i pije kawke bezkofeinowa i jem sucharka z dżemem
|
|
|
|
#885 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moją pierwszą miłością też nie jest mój Małż. To był zupełnie ktoś inny i wtedy wydawało mi się bez niego życie niemożliwe. Teraz wiem (tzn juz dawno ), że dobrze się stało, bo nie do końca byłoby dobrze jakbyśmy byli razem...A mojego Tż, kocham na zabój
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
zmykam do pracy...
do zobaczenia mamusie
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Ty to masz "końskie" drowie
![]() Nie obraź się za pytanie, ale czy Ty w ogóle wybierasz się na L4 ![]() czy urodzisz między pacjentami ![]() Nie wiem, czy juz nie pisałam o koleżance ze studiów, która rodziła dzieci między egzaminami nie opuściła ani jednych zajęć i ani jednego zaliczenia
|
|
#889 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie te harce bardzo smyrają,często chce mi się śmiać szczególnie jeśli gmera przy kości biodrowej ![]() Cytat:
Żadna z nas idealna nie była inie będzie, ale chodzi tak jak napisałam wyżej o dobre samopoczucie we własnej skórze Cytat:
Cytat:
ostatnio przypaliłak brzuch żelazkiem, bo nie jestem przyzwyczajona, że cos mi tak z przodu wystaje, obijam się czasem o blaty, denerwuje mnie, że niewygodnie sznuruje mi się buty..itd..itp...ach uroki ciąży ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#890 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. To wypinanie jest zabawne, ale robi się czasem bolesne ![]() Cytat:
. Wiecie co? Przez to przeziębienie kiepsko spałam przez ostatnie noce i wiem już, że moje dziecko kochane całe noce harcuje, zamiast spać .Cytat:
.---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
.Cytat:
|
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tymi szczebelkami to chyba sie pomylilam ups ![]() rzeczywiscie 2 szczebelki a nie 3.........
|
|
#892 |
|
Ola-Unhola
|
Antoś tez czasami tak się smiesznie wypnie, ale rzeczywiście to czasami aż boli.
Ostatnio leżałam na lewym boku i pod brzuszek podłozyłam rękę, ale sobie fikał ![]() Poczułam główkę i rączkę i zrobiło mi się jakoś tak dziwnie Smiesznie tak dokładnie poczuc Dzieciątko przez skórę.Bartuś tak bardzo nie fikał, więc tak poważnych ruchów doświadczam po raz pierwszy ![]() A z tymi szczebelkami, to macie rację - wyjmują się dwa. Nie wiem dlaczego pisałam o 3 Ach ta skleroza.![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Znalazłam pościel do wózka naszej ukochanej firmy Amy ![]() http://allegro.pl/item624297765_swee..._do_wozka.html
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#894 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() UnholyOne gratuluje 100-dniówki ![]() dziś wizyta i dostanie mi sie od pani doktor i to słusznie a za co- wkońcu udalo nam sie skorzystac z weekendu majowego w niedziele bo do tego czasu moj mąż za remonty sie brał gladziowal itp. więc w niedziele pojechalismy na rybki, no i żadnej nie złowilismy jedna ogromna nam nie dosc ze robaki i kukurydze zjadla to jeszcze haczykiem się poczęstowała, druga tylko kukurydze zżarla, tak miło posiedzielismy 5h na pelnym słonku patrząc hipnotyzująco w splawik, ze nie zauwazylismy ze sa z nas raczki. Tak więc dziś mam piekny rożowy kolor rączek czólka i nóżek od kolanka w dół. EHHH tylko lać w ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- co do glukozy mimo ksiązki usypiałam przez te 2h czekania, do snu jeszcze zachęcala mnie muzyczka z personalnego klasyczna i spokojna
|
|
#895 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamuśki po weekendzie
Nigdzie nie wyjeżdżała, ale w domu też bywałam tylko na noc ![]() Widzę, że wszystkie wypoczęte i z nowymi siłami. A ja zdałam sobie sprawę, że zostały nam 3 miesiące do porodu i zupełnie nie wiem kiedy to zleciało w ogóle się nie czuję na ten etap ciąży!Chyba czas na poważnie zabrać się za wyprawke bo póki co mam ciuszki ale też nie wszystkie. Wózek już wiemy, że będzie mutsy urban rider tylko nad kolorem myślimy fotelik maxi cosi cabrio fix.I to by bylo na tyle z tego co wiemy
|
#896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#897 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.Super jest ta pościel z Amy Cytat:
|
|
|
#898 | |
|
Raczkowanie
|
Nie przejmuj się wagą - zrzucisz wkrótce po porodzie, szczególnie jak planujesz karmienie piersią... Ciąża to taki szczególny czas na dogadzanie sobie, a nie odchudzanie i zamartwianie
Poza tym teraz Dzidziuą nabiera masy, więc i nam szybciej przybywa. Z szybkich ciast polecam np. babę cytrynową---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
Poza tym teraz Dzidziuą nabiera masy, więc i nam szybciej przybywa. Z szybkich ciast polecam np. babę cytrynową
|
|
|
|
|
#899 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Na poczatku to wiadomo kocyk, pielusia itp. a jesienią i zimą grubszy koc i śpiworek Także, jak sobie kto życzy. ![]() Dobrze, dobrze kombinujesz
|
|
#900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

hihi 
)
. Ciasno Mu już, to pcha się, gdzie może
.
...
za studniówkę
Szybki, łatwy...no nie da się go zepsuć

Nad czym juz nie ubolewam po takim czasie, ale pamietam...

, bo jak widzi, ze to idzie w złym kierunku to powinien przystopować !!!
.