|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Cytat:
|
|
|
|
|
#3512 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() PATKA - ![]() SWEETJELLY - oj niestety doskonale Cię rozumiem ,może weź sobie jednak parę dni wolnego to odreagujesz troszkę. Sama mam atmosferę w pracy do bani tyle ze u mnie miedzy pracownikami jest oki ale juz miedzy dyrekcja niebardzo Też stresuję się przeogromnie i zastanawiam nad zwolnieniem bo już psychicznie nie wyrabiam ale odwlekam ciągle bo szkoda mi dziewczyn ktore zostana same z moja robotą EDZIA - lekarz najpierw chce sprobowac obnizyc mi prolaktyne i zobaczyc czy owu sama nie wroci, jesli sie nie uda to w nastepnym cyklu mam przyjsc i wtedy stymulacja owulki. Jeśli dobrze kojarze to tez masz PCO. A ty mialas laparo od razu? Jeśli moge zapytać to czy mialaś nakłuwane jajniki w celu zmniejszenia grubości "skorupki" i przywrócenia owu? I jeśli tak to czy zadzialalo? Bo czytalam ze nie zawsze sie udaje ![]() Pozdrawiam
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka dziewczyny
nie mam czasu Was podczytac wiec tylko sie witam i pozniej zajrze bo narazie ruch... buziaki
|
|
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() U mnie 25 dc, w ostatnich dniach bolały mnie piersi, teraz przestały, dziś poczułam lekkie pobolewanie brzucha jak na @ wiec chyba nie będę się łudzić, to raczej znak @ a nie fasolki do @ jeszcze 3 dni więc poczekam cierpliwieTrzymam kciuki za wszystkie testujące w najbliższych dniach |
|
|
|
#3515 |
|
Wtajemniczenie
|
KROPECZKA była
Kropeczko, jak będziesz to przesyłam Ci gorące buziaki
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3516 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Sweet bierz zwolnienie i odpoczij troche od babsztylów miłego wieczoru przepraszam że nie odpisuję na swszystkie posty ale łeb mi pęka , chyba bede musiała tablete wziąść
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#3517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do Was. |
|
|
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Czy i ja mogę się dołączyć?
Wczoraj podjęliśmy z TŻ decyzję, że spróbujemy w przyszłym miesiącu. Bo decyzję o dziecku odkładamy od samego ślubu, a to już półtora roku... Zdecydowaliśmy, że nie ma na co czekać, tylko zabieramy się do roboty ![]() Tylko że ja mam tyle pytań i jeszcze tyle wątpliwości... Do tego nie mieszkam w Polsce tylko w UK, a tutejsza służba zdrowia to dla mnie coś niepojętego... siedzę tylko w necie i szukam informacji co i jak załatwiać... Chyba wyjdzie na to, że zanim załatwię sobie lekarza to nam się to staranie odwlecze ![]() Ale mimo to jestem pełna nadziei Obyśmy nie musieli długo czekać na naszą fasolkę
|
|
|
|
#3520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3522 |
|
BAN stały
|
czesc wam jeszcze nie czytalam co napisalyscie ale zycze owocnej nocki
|
|
|
|
#3523 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z chęcią je przechwycę ale dziewczyny przekaże też Wam trochę ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
Lekarz uznał, że stosowanie tych leków może się okazać pomocne w staraniach o fasolkę ... A o obserwacji tempki, śluzu i szyjki zdecydowałam sama Aż wstyd, że się dopiero tego uczę ... Ale staram się jak mogę najlepiej |
||
|
|
|
#3524 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
nadal trzyma kciuki Cytat:
umnie starania cała parą choc staramyem sie powstrzymyywac doowulacji bo nam zależy na chlopcu coreczke juz mamy wiec jestem ciekaw co z tego wyjdzie ![]() wszystkim życze wytrwałości i powodzenia ![]()
|
|||
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie lekarz wie co mówi. Ja jestem tylko analitykiem medycznym. Życzę powodzenia. |
|
|
|
|
#3526 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
Ale numer jestem dzisiaj pierwsza Ah chyba jednak nie Kropka mnie ubiegła ![]() hanjah Witaj w naszym gronie achaia ja nie miałam od razu robionej laporoskopi byłam wcześniej tylko na lekach tak gdzieś od listopada 2007 a lekarz zdecydował się na laporoskopię w zeszłym roku jak nie było efektu Ja tez słyszałam,że jest róznie ale większości dziewczyn udaje się jednak zajść w ciąże w pierwszych cyklach po laporo.Miłego dnia życzę
Edytowane przez edzia Czas edycji: 2009-05-12 o 11:23 |
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiecie jaką fajną maksymę znalazłam ??? "Bądź jak gołąb.... Sraj na wszystko!" od dziś to moja nowa maksyma ![]() ......... o kurcze jak ten czas leci ..toć to już 8 dzień cyklu u mnie
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boska.
|
|
|
|
|
#3529 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale się uśmiałammuszę to sobie zapamiętać ![]() ja mam dziś 24dc i jeszcze 10 dni do @ może jak znajdę trochę czasu to wrzuce Wam mój wykres bezowulacyjny , ale muszę zdjęcie zrobić , bo piszę na kartce zeby pózniej z laptopem do giny nie latać miłego dnia
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normlanie boskie ![]() zostawiam fluidki dla "starych" bywalczyn i tych nowych
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#3531 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie po cichu rzymam kciuki i w ogole wiem ze bedzie odbrze teraz duzo odpoczywaj kochaniutka ![]() Cytat:
kwestia czasu ![]() Cytat:
a dopiero co sie ciesyzlam ze w ciayz ejstes - tzn ciesze sie dalej ale to juz 18 tydzien normlanie szok !
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|||
|
|
|
#3532 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na tym wątku jest dużo dziewczyn, które mieszkają za granicą, więc zadaj tu pytania jakie chcesz a jak ktoś coś będzie wiedział to Ci odpowie ![]() Cytat:
hehehe, dobre - ustawiłam sobie na gg ![]() _________________________ ________________ A ja wróciłam od gina. Ale od początku wam opowiem. Na wizytę przeczekałam ponad godzinę - fakt że lekarka dokładna, ok. Okazało się, że nie ma mnie na liście że dzisiaj powinnam być przyjęta, ale to nic, bo oni mają 2 listy i na drugiej byłam. Czekam. Weszłam na wizytę, lekarka sie mnie o wszystko pyta, patrzy na moje wyniki i mówi że ja się nie kwalifikuje żeby chodzić do poradni patologii ciąży do niej na wizyty i mam wybrać innego lekarza... Normalnie szczęka mi opadła... Usg tam nie mają, w badaniu wyszła że ładna macica i że mam piękną szyjkę macicy Z tego wszystkiego zapomniałam się zapytać to kiedy mam teraz iść na następną wizytę Poszłam od razu wykupić tą luteinę i duphaston (obydwa miałam razy 2) i zapłaciłam 90 zł... Masakra... Poza tym powiedziała, że ten wynik co mam za wysoki to owszem juz mam podwyższone ryzyko, ale poronienia mogą się zdażyć każdemu. I teraz nie wiem, czy mam iść do tej poradni państwowo tylko do normalnego gina, czy iść do swojego prywatnie? I czy jak pójdę prywatnie to jak mam mu powiedzieć, że byłam u innego lekarza i on mi przepisał takie leki i już je biorę? (bo mam zamiar je od dziś od razu zacząć brać). Ogólnie wolałabym państwowo, bo to wiadomo ile kasy zaoszczędzone, ale z drugiej strony bardzo lubię mojego gina i on jest zastępcą ordynatora w szpitalu. I co teraz robić?? ps. wiem, że się rozpisałam hehehe
|
|
|
#3534 |
|
Zadomowienie
|
Patka ja jestem zdania że wizyty prywatne to wizyty prywatne inaczej cie traktują i słuchają co się do nich mówi
myślę że ten gin prywatnie też przepisałby ci duphaston ja też go dostałamMój jest ordynatorem jak mnie tylko bolał brzuch zadzwoniłam odrazu mnie przyjął na oddział a łóżek nie było dla innych więc wszystko zrozumiałe
|
#3535 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a lekarz dopiero nastepne wiztyty ma za dwa dni, wiec poszłam prywatnie, bez problemów i czekania.To jest Twoj wybor gdzie chodzisz, poza tym niektórzy panstowi lekrze przyjmuja tez prywatnie. Mezus na urlopie a ja w pracy, ten cykl sobie odpuscilismy bo jakos czas szybko leci i naprawde juz jest połowa maja prawie. nie wiem czy była owulka o terminie, bo dopiero wczoraj i dzisiaj mnie jajniki zaczeły kuc. zobaczymy w nastepnym cyklu. Powodzenia zycze staraczkom i |
|||
|
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokładnie tak jest mój na szczęście nie bierze dużo za wizytę ale zawsze to kasa mimo to będę do niego chodziła
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie u prywatnego to zawsze kasa, jeszcze za wizytę to pal licho, ale za wszystkie badania płacić... To już wyjdzie dużo ![]() Wziełam pierwszą tabletkę duphastonu Kurcze normalnie teraz czuję że teraz coś robię dla tej ciąży ![]() A wiecie co? Dzisiaj zrobiłam test, oczywiście nie mogłam się powstrzymać mój mąż się śmieje, że będe chyba te resty robiła codziennie i zbankrutujemy
|
|
|
#3539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj szkoda
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

ale się uśmiałam
normlanie boskie 
mocno trzymam kciuki i wysyłam fluidki specjalnie na nowy zaczynający się cykl....nie ch maj będzie szczęśliwy !
a lekarz dopiero nastepne wiztyty ma za dwa dni, wiec poszłam prywatnie, bez problemów i czekania.