Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - część 4 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-17, 11:45   #3061
eleeri
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
o matko nie moge sie kompletnie zebrac zeby isc sie myc
zrobcie cos ze mna

skad bierzecie sily na ogarniecie sie? zwlaszcza jak trzeba glowe umyc
Ja też tak mam

a głowy to ostatnio nienawidzę myć nie wiem czemu, nigdy nie miałam takiego problemu, dopiero od niedawna

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Kurczę, to naprawdę nieciekawie , ale jak nie zatoki, to co to może być? A może lekarz nie-teges?

Ja Was czytam (te objaśnienia, kiedy wywala, cofa, kasuje) i nic nie kumam
Lekarz to jeden z lepszych w tym ośrodku
a małż ma to samo
dzisiaj już mu zapowiedziałam, że ma się ciepło ubrać, bo ja śpię przy otwartym oknie

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Dziewczyny jak się robi pierogi z truskawkami, to te truskawki trzeba najpierw rozmrozić, czy daje się takie mrożone ?

Ja to robiłam tylko z normalnych truskawek sezonowych a dzisiaj mam na nie ochotę ale nie wiem czy mam je pierwsze rozmrozić, czy nie?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 11:45   #3062
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Edit: Svinecko pytałaś o cenę tuniki w H&M - 119,90
drogo mialam nadzieje, ze tansza to bym kupila ale tak to lipa, na szafki zbieram
Cytat:
Patrzymy na swoje odbicie w lustrze i to nas przekonuje ostatecznie
hmm mnie to jakos nie mobilizuje
jakies inne sposoby?
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 11:47   #3063
UnholyOne
Ola-Unhola

Oj Eleeri, to teraz razem się męzycie z Małżem. jak ja nie lubię zatkanego nosa

Dzisiejsze malunki mojego synka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03417.jpg (28,8 KB, 34 załadowań)
Stary 2009-05-17, 12:17   #3064
UnholyOne
Ola-Unhola

Svinecko, może u Ciebie taniej.
U nas jest różnica w cenach (zależy w jakiej galerii jest sklep H&M...), a poza tym widzę, ze rybaczki u Ciebie za 39 a u mnie za 59...

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
J
Dziewczyny jak się robi pierogi z truskawkami, to te truskawki trzeba najpierw rozmrozić, czy daje się takie mrożone ?

Ja to robiłam tylko z normalnych truskawek sezonowych a dzisiaj mam na nie ochotę ale nie wiem czy mam je pierwsze rozmrozić, czy nie?

Wg pani Wachowicz daje się zamrożone
Stary 2009-05-17, 13:03   #3065
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:

maly pomadke mamusi dorwal?
Cytat:
U nas jest różnica w cenach (zależy w jakiej galerii jest sklep H&M...), a poza tym widzę, ze rybaczki u Ciebie za 39 a u mnie za 59...
no mozliwe - ale i tak teraz nie mam kompletnie kasy na takie rzeczy - przedwczoraj bylismy kupic durne uchwyty do lazienki i zaplacilismy prawie 400zl
teraz nam gosc dal wycene za szafe do przedpokoju i szafki do lazienki i 2400zl trzeba kombinowac yhh masakra z tym wszystkim

a jeszcze musimy kupic lozko do sypialni zanim maly sie urodzi zebysmy mogli spac z nim, bo narazie to bedziemy na narozniku w salonie
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 13:41   #3066
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
mój pies uwielbia
szczególnie jak go zostawić sam na sam z kwiatkiem

ostatnio smakował fiołki, difenbafię, skrzydłokwiat, dracenę i zeżarł mi całą szeflerę jej było mi najbardziej szkoda, bo został sam pień

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Mnie dziś obudził masakryczny skurcz łydki, w życiu takiego nie miałam, słabł i wracał, myślałam, że urodzę - jakby mi ktoś nogę rozrywał. Ja kiedyś miałam często skurcze i znam ten ból dobrze, ale dzisiejszy....to był hard core od razu mi poród stanąl przed oczami..
Do tej pory kuleję, a chciałam na wieczór panieński założyć buty na obcasie
Ale miałam dziś sen! Odeszły mi wody płodowe i pomna nauk zs szkoły rodzenia chciałam je obejrzeć jaki mają kolor. No więc miałam garstkę tych wód w dłoniach, ale pływały tam rybki!! neonki jakby któraś wiedziała to sobie wyobrazi oł dżizas, ciekawe co to znaczy
o mamo!!! co za sen! ... rybki mówisz?
Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
[/COLOR]No to ja też pochwale sie Moim Brzusiem
175cm/85kg/107cm brzusio
super domek dla dzidziołka!
Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Moje czerwone ferrari
superowe!!!
Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
A ja jeszcze nigdy nie byłam u ginka- faceta Zawsze chodze do kobiety, jakoś nie moge sie przełamać
ja mam tak samo
Cytat:
No to wróciłam z panieńskiego dziewczyny pojechały potańczyć, a mnie małż odholował do domu trochę mi żal szczerze mówiąc, ale tylko troszeczkę - tego balowania no i Adaś został obmacany z każdej strony

Co do skurczów - uparłam się i założyłam te buty na obcasie, efekt był taki, że myślałam, że nie dojdę do domu, bo złapało mnie jeszcze w drugą stopę

Pani doradca laktacyjny nas uprzedzała, żebyśmy broniły się rękami i nogami przed położnymi w szpitalach, które chcą nam masować piersi. Podobno wiele z nich nie ma o tym pojęcia, ugniatają cycki jak jakiejś krowie do dojenia i dziewczyny mają potem zapalenia i inne historie.
to ja się chyba też nie dam tknąć żadnej położnej ... usg jeszcze obleci, ale żeby mi ktoś masował i zgniatał cycki o nieeee!!!

A co do butów to współczuje! ... ja o dziwo wytrzymałam wczoraj na weselu do 2 w nocy w sandałkach
Cytat:
hej dziewczynki
ale mialam dzis chwile zgrozy - dostalam rano jakis skurczy i sie przerazilam, zaczelam mierzyc juz nawet czas i co trzy minuty byly i przerazenie, ze jeszcze nie mam torby so szpitala, ze nie przeprowadzona jestem, no i najwazniejsze, ze maluszek za maly, juz chcialam dzwonic po TZ i do szpitala ale wzielam nospe polozylam sie i na szczescie ustalo - ale stracha mialam niezlego
o kurcze! Dobrze, ze ta nospa pomogła!
Cytat:
A źle się zrozumiałyśmy
zacytuj kogoś i napisz mu odpowiedź,
najedź kursorem na "buźkę" i naciśnij "backspace"

powinno Cię wywalić z powrotem do wszystkich wiadomości na wątku, nie będziesz już w odpowiedzi,
a jak dasz jeszcze raz "odpowiedz" albo "dalej" to nie będziesz miała już tego co wcześniej napisałaś odpowiadając na cytat
tez tak czasem mi się robi! oj strasznie to jest wkurzajace!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 13:42   #3067
Karolinak82
Zakorzenienie

Dzień dobry Niedzielnie

Ja dopiero teraz dotarłam na Wizaż...coś mi dzisiaj źle...plecy bolą, brzuch boli...za duzo chyba wczoraj sobie pozwoliłam...i tak sobie leżę cały dzień

WrednaAfrodytko dużo szczęścia przede wszystkim...zdrówka...rad ości każdego dnia...bezbolesnego rozwiązania i pociechy ze zdrowego Bobaska...oraz wszystkiego czego sama pragniesz
: roza::r oza:

Cytat:
ale mialam dzis chwile zgrozy - dostalam rano jakis skurczy i sie przerazilam, zaczelam mierzyc juz nawet czas i co trzy minuty byly i przerazenie, ze jeszcze nie mam torby so szpitala, ze nie przeprowadzona jestem, no i najwazniejsze, ze maluszek za maly, juz chcialam dzwonic po TZ i do szpitala ale wzielam nospe polozylam sie i na szczescie ustalo - ale stracha mialam niezlego
Oj to się musiałaś wystraszyć...niech sobie Marcelek jeszcze siedzi w brzuszku

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
pościel do łóżeczka (do tego dokupuję przybornik i śpiwór) - ta pierwsza w paseczki pomarańczowe
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=621374954
Dostałaś już pościel? Daj znać czy fajna, bo ja się czaiłam cały czas na tego samego sprzedawcę...tylko na krateczkę beżową...od razu nie kupię skoro będę miała kołyskę, ale później na pewno i jestem ciekawa jakiej jest jakości ta pościel...bardzo proszę o opinie

Cytat:
Nie rozmraża się

Cytat:
Jakie fajne dzieło sztuki Ekstra

Cytat:
Ja wczoraj patrzyłam na te rybaczki i u mnie kosztowały 79...chyba że Wasze były na wyprzedaży?
Stary 2009-05-17, 13:46   #3068
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:

piękny malunek!
Nam położna dała takie zadanie domowe ... małż ma namalować dzidzie na moim brzuszku a potem zrobić foitkę do albumu

Malguś gratuluję serdecznie!!!! ... mam nadzeję, ze tym razem wszystko będzie dobrze!!!!!

Afrodytko wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek! i pełnienia wszystkich marzeń!!!
.....................
Dzień dobry mamusie!
Ja własnie po weselu super było bawilismy się do 1,30 ... moja siostra nawet wymiękła i pojechali do domu przed 12
Wszyscy dziwnie na mnie spoglądali jak wyszłam z małzem na parkiet i zaczęłam tańczyć i nawet obroty były ... objadłam się strasznie! Tylko dla małego muzyka była czasem za głosna i musieliśmy wychodzic z sali

Teraz lecę do teściów ... a potem na jakiś mecz małż mnie wyciąga

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 14:03   #3069
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
pościel do łóżeczka (do tego dokupuję przybornik i śpiwór) - ta pierwsza w paseczki pomarańczowe
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=621374954

otulaczek:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=627846620

pościel do wózka:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=626453927
Oglądałam tę pościel i tez mi się podoba ta w paseczki
Otulaczek również u mnie zagościł
Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Dzien doberek.

Tru nie kupilam jeszcze x-landera ale to moj typ i jeszcze maxi cosi mura....sie zastanawiam.

Dziewczyny jaki okropny mialam sen Snilo mi sie ze poronilam, teraz w szostym miesiacu. Splakalam sie strasznie.
W dodatku znowu obudzil mnie skurcz, mam wrazenie ze nabieraja na sile
Kochana to tylko sen, nie sprawdzi się inaczej to czego ja bym się miała w moim brzuchu spodziewać?
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
mnie dzisiaj obudzil potworny bol żołądka!! nie wiem z czego.......i cala noc latalam do kibelka bo mnie biegunka wziela!dzisiaj juz troche lepiej...nie wiedzialam co wziac na ten zołądek i wzielan nospe-chyba pomoglo, ale nadal troszke mnie cos kreci w zoladkumama zrobila mi jakas herbatke na trawienie, ktora ma w skladzie koperek , rumianek i miete-moze bede sie lepiej czuc .......
może jakaś skórka od pomidora czy coś? mnie tak kiedyś dawno, dawno temu męczyła, od tamtej pory zawsze obieram pomidory ze skórki...człowiek uczy się na błędach

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
A ja niedawno wstałam (u mnie godzina wcześniej, jeśli ratuje mnie takie tłumaczenie ), dobudzam się nad szklanką soku, a małż robi śniadanie
Co będziesz sobie żałować w niedzielę
Cytat:
Jak Twój TŻ przetestuje to zdaj relację
To, co napisałaś o położnych mnie przeraża, rozumiem, że ja mogę nie umieć, ale one? I weź tu człowieku oddaj się w ręce służby zdrowia bez lęku
Są ludzie i ludzie. Jedni się dokształcają, cały czas są na bierząco, a inni od 30 lat te same teorie i nie ważne czy działają czy nie
Ja poznałam jedną super położną i chciałabym z nią rodzić, problem w tym, że w "jej szpitalu" porodówka ma całe dwa łózka więc nikt mi nie zagwarantuje, że akurat będzie wolne miejsce tam
Cytat:
Ale kto wmawia? Lekarze, położne czy ciocie "dobra rada"? Nie ma to jak wsparcie
Pielęgniarki na salach poporodowych w szpitalu mojego gina rodziła niedawno koleżanka szwagierki. Panie usilnie jej wmawiały, że dziecko strasznie traci na wadze, co jest jej winą, bo ma za mało pokarmu i jeśli nie zacznie go dokarmiać butelką to one nie pozwolą wypisać dziecka. Biedna dziewczyna się poddała, powodowana oczywiście troską o własne dziecko. Przy wypisie, gdy odbierali dokumenty okazało się, że spadek wagi najzupełniej mieściła się w tych 5 czy 10% ubytku wagi po porodzie i nie był to żaden dramat. No, ale dzieci upasione butelkami są spokojniesze, mniej się drą, a panie nie mają tyle roboty z "nauką" karmienia cyckiem każdej dziewczyny.
Mały kuzynki z kolei nie leżał z nią ze względu na stan zdrowia więc panie karmiły go butelką. Ona nie dawała za wygraną i non stop tam przychodziła, to po pierwsze szybko ją wyganiały, po drugie jak widziały, że mały nie chce cyca to nie doradziły żeby kupiła nakładki na sutki, bo może na przykład mały przywykł do butli, którą karmiły, tylko ją wyganiały i mówiły, żeby nie męczyła dziecka siostra sama wpadła na to i kupiła nakładki, od tej pory mały ssie cyca jak marzenie i panie już jej nie mogły wyganiać
Cytat:
Ojoj dobrze, że przeszło
Cytat:
No ja bym się zirytowała na maxa i nie wiem jak by się to skończyło - dla kota oczywiście
No myślałam, że go rozniosę ja jestem cały czas na granicy, tylko dzidzia na tym cierpi, a kot ma wszystko w *upie.
Dziś zebraliśmy jego mocz do buteleczki, bo zesikał się pomysłowo do wanny, zobaczymy co z nim. Jeśli się okaże, że jest zdrowy, to poważnie się zastanowię nad oddaniem go do pani, która ma jego brata i mieszka na wsi.
Cytat:
Tru, ja też mam jutro imieniny Mój Małż chyba tez nie pamięta
Zadzwonili moi rodzice i się zapowiedzieli z wizytą na jutro więc musiałam go poinformować, że przyjadą. Najpierw zapytał "A po co? Przecież rocznicę mamy za tydzień " , ale po mojej minie zaczął usilnie szukać w pamięci i zaskoczył nagle...ale bez tego wiem, że by nie pamiętał...
Cytat:
Słodkie

Afrodytko - sto lat w zdrowiu i miłości!!!
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 14:06   #3070
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
to ja się chyba też nie dam tknąć żadnej położnej ... usg jeszcze obleci, ale żeby mi ktoś masował i zgniatał cycki o nieeee!!!
No i nie musze chyba wspominać jak taki "masaż" boli
Cytat:
A co do butów to współczuje! ... ja o dziwo wytrzymałam wczoraj na weselu do 2 w nocy w sandałkach
Mam nadzieję, że za dwa tygodnie też jakoś dam radę na weselu na obcasach
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 15:54   #3071
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Lekarz to jeden z lepszych w tym ośrodku
a małż ma to samo
dzisiaj już mu zapowiedziałam, że ma się ciepło ubrać, bo ja śpię przy otwartym oknie
Ale to musi od czegoś być. Strasznie długo Cię trzyma i jeszcze Małż ma tak samo

Cytat:
hmm mnie to jakos nie mobilizuje
jakies inne sposoby?
Brak

Cytat:
Mały Picasso

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Niedzielnie

Ja dopiero teraz dotarłam na Wizaż...coś mi dzisiaj źle...plecy bolą, brzuch boli...za duzo chyba wczoraj sobie pozwoliłam...i tak sobie leżę cały dzień
, odpoczywaj

Cytat:
Dzień dobry mamusie!
Ja własnie po weselu super było bawilismy się do 1,30 ... moja siostra nawet wymiękła i pojechali do domu przed 12
Wszyscy dziwnie na mnie spoglądali jak wyszłam z małzem na parkiet i zaczęłam tańczyć i nawet obroty były ... objadłam się strasznie! Tylko dla małego muzyka była czasem za głosna i musieliśmy wychodzic z sali

Fajnie, że się dobrze bawiliście

Ale masz kondycję

Cytat:
Pielęgniarki na salach poporodowych w szpitalu mojego gina rodziła niedawno koleżanka szwagierki. Panie usilnie jej wmawiały, że dziecko strasznie traci na wadze, co jest jej winą, bo ma za mało pokarmu i jeśli nie zacznie go dokarmiać butelką to one nie pozwolą wypisać dziecka. Biedna dziewczyna się poddała, powodowana oczywiście troską o własne dziecko. Przy wypisie, gdy odbierali dokumenty okazało się, że spadek wagi najzupełniej mieściła się w tych 5 czy 10% ubytku wagi po porodzie i nie był to żaden dramat. No, ale dzieci upasione butelkami są spokojniesze, mniej się drą, a panie nie mają tyle roboty z "nauką" karmienia cyckiem każdej dziewczyny.
Mały kuzynki z kolei nie leżał z nią ze względu na stan zdrowia więc panie karmiły go butelką. Ona nie dawała za wygraną i non stop tam przychodziła, to po pierwsze szybko ją wyganiały, po drugie jak widziały, że mały nie chce cyca to nie doradziły żeby kupiła nakładki na sutki, bo może na przykład mały przywykł do butli, którą karmiły, tylko ją wyganiały i mówiły, żeby nie męczyła dziecka siostra sama wpadła na to i kupiła nakładki, od tej pory mały ssie cyca jak marzenie i panie już jej nie mogły wyganiać
No wiecie co? A tak się niby propaguje karmienie piersią , a tu takie gadki. Przecież od tego można pokarm stracić Zdenerwowałam się, no

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 15:58   #3072
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
piękny malunek!
Nam położna dała takie zadanie domowe ... małż ma namalować dzidzie na moim brzuszku a potem zrobić foitkę do albumu

Malguś gratuluję serdecznie!!!! ... mam nadzeję, ze tym razem wszystko będzie dobrze!!!!!

Afrodytko wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek! i pełnienia wszystkich marzeń!!!
.....................
Dzień dobry mamusie!

Fajnie, że się dobrze bawiliście. Ja nie idę na wesele tylko sam ślub, bo raczej nie dam rady. Poza tym te moje bóle brzucha...

Czyzbym tylko ja i Miramej na wątku

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Miramejku, nie denerwuj się. My jestesmy baby z charakterem i nie pozwolimy sobie tak Żadna połozna nie będzie nas stresowała
Stary 2009-05-17, 16:31   #3073
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Czyzbym tylko ja i Miramej na wątku

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Miramejku, nie denerwuj się. My jestesmy baby z charakterem i nie pozwolimy sobie tak Żadna połozna nie będzie nas stresowała
Widzę, że pojawiły się inne mamusie

Oby nikt nas nie stresował , bo ja bardzo chcę karmić piersią

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 16:44   #3074
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

przynajmniej jest mi raźniej

widzę, że rośnie Ci artysta

Cytat:
Cytat:
Nie rozmraża się
Dzięki kochane
na szczęście nie rozmroziłam, już jesteśmy po, ale były dobre,
mmm, polane jogurtem i z cukrem
pycha i jaka miła odmiana od dań mięsnych

Cytat:
piękny malunek!

Dzień dobry mamusie!
a my malowaliśmy na zajęciach i położne robiły nam zdjęcia do albumu na stronie internetowej

no Ania to twarda jesteś
do 1:30 no, no

Cytat:
Ale to musi od czegoś być. Strasznie długo Cię trzyma i jeszcze Małż ma tak samo

ja nie mam pojęcia, myślałam, że lekarz mi powie

Cytat:
Co to za kwiatek hoja? Poproszę o zdjęcie
proszę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hoja.jpg (57,2 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hoja 2.jpg (67,4 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hoja 1.jpg (40,7 KB, 3 załadowań)

Stary 2009-05-17, 16:56   #3075
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
No dziś w nocy do 3 były miauki, aż się zmęczył i zasnął.
Widzę po Twoim opisie, że każdy kot ma jakieś swoje humory i fanaberie. Ja przywykłam do psów, które biegają tylko po poziomie podłogi i bardziej słuchają właścicieli
pieska tez mam
Może potrzebuje więcej czułości, nie zaniedbujecie go ostatnio?
Napisz jaki wyszedl wynik moczu bo kwałek dalej doczytałam z udało sie pobrac.
U nas kotka sika prosto do pojemniczka na mocz.Powaga.
Mąż czai się kiedy pójdzie do kuwetki a potem podkłada jej pojemnik i za kazdym razem sie udaje

Cytat:
I weź tu człowieku oddaj się w ręce służby zdrowia bez lęku
no właśnie, az strach, po przezyciach siostry wiem ze nie bede leczyc małej w rejonowej przychodni...Synek dzis mógłby nie życ gdyby nie ich szybka reakacja i wizyta w szpitalu...

Cytat:
kurcze, kolejna mama miala taka akcje...

tylko czekac az mi sie to przytrafi.Skad mam wiedziec ze to sa przepowiadajace? je mozemy zbagatelizowac?

Cytat:

co zrobił Twój małż?

szczypią po sutkach , no niech by mnie taka uszczypała w cycka
wczoraj w końcu sprzedałam swoje stare autko.Zainteresowanie było znikome, wiec wolalam opuscic 200zł niz sie targowac chocby o 50zł za które wczoraj zatankowałam.
Mąż wiedział ze koles przyjedzie ale nie spodziewalismy sie ze od razu kupi.
Jak spisalismy umowe itp zeszlam ostatni raz rzucic okiem czy wszystko pobralam,czy bagaznik pusty itp.
Nie wymontowywałam radia,a właściwie kaseciaka,bo antene kiedys ktos mi ułamał,a kasete jak bozie kocham sluchalam od roku...jednej
Starych numerów typu :venga boys czy jakos tak,light house family itp taka składanka jakas Bravo hits 93 rok.
Wszyscy składali sie ze smiechu jak to puszczałam.Przypominaly sie stare klimaty
Mozecie sobie wyobrazic jak byla zajechana ta kaseta,przeciagała na maksa, czasem sie wkrecala i takie tam historie.
Jak wczoraj koles kupowal auto to nie marzylam o niczym innym jak o tym zeby zszedl mi z oczu z tym złomem
A Mąż dzwoni i pyta jak transakcja i czy kasete wyciagnelam z auta,no myslalam ze pekne ze smiechu
Tymbardziej ze cała wierze Technicsa wydałam kolezance bo stala i kurzyla sie od ponad roku, a w nowym aucie mam CD
Ale on na powaznie drążył temat a ja go smiechem brałam i na koncu to juz sama nie wiedzialam czy on zartuje czy na [powaznie mu sie rozchodzi.
Błachostka ale w ciazy jakze wielka

Cytat:

o matko nie moge sie kompletnie zebrac zeby isc sie myc
zrobcie cos ze mna

skad bierzecie sily na ogarniecie sie? zwlaszcza jak trzeba glowe umyc
Ja prysznic brałam wczoraj po 1 w nocy , a rano tez mi ciezko

Cytat:

Ja Was czytam (te objaśnienia, kiedy wywala, cofa, kasuje) i nic nie kumam
ja tez , witaj w klubie

Cytat:

ja zawsze gotowy produkt kupuje.
Dzieki za przepis na chlebek, ale chyba sie nie skusze...za duzo grzebania.

Cytat:

ogladasz Ewe Wachowicz ? dzis mama zaprosiła nas na obiad wg jej przepisu.Tak sie obzarlismy ze szok.
Piers indycza z tymiankiem zapiekana pod boczkiem czy jakos tak.Naprawde doskonale polaczenie ziół z miesem.Do tego młode ziemniaki, mloda slodka kapustka,pieczarki z cebulka i kompocik z rabarberu Jadlam az mi sie uszy trzesly

Cytat:

Dziś zebraliśmy jego mocz do buteleczki, bo zesikał się pomysłowo do wanny, zobaczymy co z nim. Jeśli się okaże, że jest zdrowy, to poważnie się zastanowię nad oddaniem go do pani, która ma jego brata i mieszka na wsi.
ja go tam nie bronie, a zwierzeta nie powiedza ze cos je boli tylko w dziwny sposob staraja sie zasygnalizowac ze cos nie tak sie dzieje.

Sto lat sto lat dla naszej solenizantki
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 17:06   #3076
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
przynajmniej jest mi raźniej

widzę, że rośnie Ci artysta

Dzięki kochane
na szczęście nie rozmroziłam, już jesteśmy po, ale były dobre,
mmm, polane jogurtem i z cukrem
pycha i jaka miła odmiana od dań mięsnych

a my malowaliśmy na zajęciach i położne robiły nam zdjęcia do albumu na stronie internetowej

no Ania to twarda jesteś
do 1:30 no, no

ja nie mam pojęcia, myślałam, że lekarz mi powie

proszę

Fajny ten kwiatek, a można go tak na ścianie przypiąc, żeby się piął przy suficie?

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
pieska tez mam
Może potrzebuje więcej czułości, nie zaniedbujecie go ostatnio?
Napisz jaki wyszedl wynik moczu bo kwałek dalej doczytałam z udało sie pobrac.
U nas kotka sika prosto do pojemniczka na mocz.Powaga.
Mąż czai się kiedy pójdzie do kuwetki a potem podkłada jej pojemnik i za kazdym razem sie udaje

no właśnie, az strach, po przezyciach siostry wiem ze nie bede leczyc małej w rejonowej przychodni...Synek dzis mógłby nie życ gdyby nie ich szybka reakacja i wizyta w szpitalu...

kurcze, kolejna mama miala taka akcje...

tylko czekac az mi sie to przytrafi.Skad mam wiedziec ze to sa przepowiadajace? je mozemy zbagatelizowac?

wczoraj w końcu sprzedałam swoje stare autko.Zainteresowanie było znikome, wiec wolalam opuscic 200zł niz sie targowac chocby o 50zł za które wczoraj zatankowałam.
Jak spisalismy umowe itp zeszlam ostatni raz rzucic okiem czy wszystko pobralam,czy bagaznik pusty itp.
Nie wymontowywałam radia,a właściwie kaseciaka,bo antene kiedys ktos mi ułamał,a kasete jak bozie kocham sluchalam od roku...jednej
Starych numerów typu :venga boys czy jakos tak,light house family itp taka składanka jakas Bravo hits 93 rok.
Wszyscy składali sie ze smiechu jak to puszczałam.Przypominaly sie stare klimaty
Mozecie sobie wyobrazic jak byla zajechana ta kaseta,przeciagała na maksa, czasem sie wkrecala i takie tam historie.
Jak wczoraj koles kupowal auto to nie marzylam o niczym innym jak o tym zeby zszedl mi z oczu z tym złomem
A Mąż dzwoni i pyta jak transakcja i czy kasete wyciagnelam z auta,no myslalam ze pekne ze smiechu
Tymbardziej ze cała wierze Technicsa wydałam kolezance bo stala i kurzyla sie od ponad roku, a w nowym aucie mam CD
Ale on na powaznie drążył temat a ja go smiechem brałam i na koncu to juz sama nie wiedzialam czy on zartuje czy na [powaznie mu sie rozchodzi.
Błachostka ale w ciazy jakze wielka

Ja prysznic brałam wczoraj po 1 w nocy , a rano tez mi ciezko

ja tez , witaj w klubie

ja zawsze gotowy produkt kupuje.

ogladasz Ewe Wachowicz ? dzis mama zaprosiła nas na obiad wg jej przepisu.Tak sie obzarlismy ze szok.
Piers indycza z tymiankiem zapiekana pod boczkiem czy jakos tak.Naprawde doskonale polaczenie ziół z miesem.Do tego młode ziemniaki, mloda slodka kapustka,pieczarki z cebulka i kompocik z rabarberu Jadlam az mi sie uszy trzesly

ja go tam nie bronie, a zwierzeta nie powiedza ze cos je boli tylko w dziwny sposob staraja sie zasygnalizowac ze cos nie tak sie dzieje.

Sto lat sto lat dla naszej solenizantki
Gratuluję sprzedania furki
Co do kasety tez mam takie, ale wywiozłam do rodziców. Co rok się pytają czy moga to już wyrzucic, a ja stanowcze zabraniam

Oglądałam kilka razy i korzystałam tez z jej stronki:
http://www.ewawachowicz.pl/ewa-gotuje-odc0.htm
Stary 2009-05-17, 17:09   #3077
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczny malunek
Cytat:
Ja własnie po weselu super było bawilismy się do 1,30 ...
Świetnie, że dobrze się bawiłaś.
Ja dziś leniuchuję na kanapie . I upiększam się maseczkami itp. Mąż ugotował obiad, oglądamy filmy. Fajnie jest w domu

Mimo, iż ruszam się niewiele, to często dziś boli mnie w dole brzucha i twardnieje mi częściej niż zazwyczaj. Zobaczę, jak będzie rano. Rozważam telefon do pracy i poinformowanie ich, że niedobrze się czuję, a więc na nockę nie przyjdę.
Wzięłam No-Spę i Paracetamol, na razie efekt mierny.
Stary 2009-05-17, 17:18   #3078
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Co do kasety tez mam takie, ale wywiozłam do rodziców. Co rok się pytają czy moga to już wyrzucic, a ja stanowcze zabraniam

Oglądałam kilka razy i korzystałam tez z jej stronki:
http://www.ewawachowicz.pl/ewa-gotuje-odc0.htm
no to ty mi wytłumacz tak jak kobieta kobiecie w czym tkwi fenomen w tych kasetach... bo ja nie moge tego pojąć

A chwile temu ktos podjechal pod dom,patrze a to ten koles co wcz auto kupowal od nas i serce mi stanelo, wyobrazilam sobie ze chce odstapic od umowy kupna złomu A on do skrzynki wrzucił ...kasete. Ludzie trzymajcie mnie bo padne
Stronek dodałam do ulubionych.Dziekuje

Stary 2009-05-17, 17:52   #3079
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej mamusie
U mnie dzisiaj zabiegany dzien od rana. Wstałam o 6 rano, prysznic, umyłam włoski i o mały włos bym sie na uczelnie spózniła. Zjadłam tylko jedna kanapeczke, tak na szybkiego
Na uczelni totalne nudy, wykład z nieszczęsnej ekonomii (referatów dzisiaj jeszcze nie zbierał).
Wróciłam do domu ledwo zywa... cos mnie glowa zaczeła bolec. Położyłam sie na chwilke i słyszę dzwonek do drzwi. Znajomi przyjechali na kawę.
Zdąrzyłam podać kawę, znów dzwonek do drzwi. Rodzinka sie zjechała prosić na wesele Jakos nie bardzo sie ucieszyłam z tych wizyt (nie lubie takich niespodziewanych).
Dobrze, że chociaż miałam ciastka i piernika

[quote=Karolinak82;1233469 1]Ja miałam do kwiatka przyczepioną kartkę że podlewać co 5-7 dni...tak podlewałam i padał ciągle...aż mi Mama podpowiedziała żeby włożyć go do drugiej większej doniczki i tam wlać wodę...tak by cały czas mógł sobie pobierać i od tamtej pory jest ekstra W ogóle czasami jak rano wszystko jest ok a wieczorem widzę ze pada to wystarczy dolać wodę, godzina i pięknie się podnosiquote]

Jakbym mojego 5 dni nie podlewała to nic by z niego juz nie zostało On bardzo lubi wodę, codziennie go podlewam. Masz rację szybko sie podnosi

Cytat:
Pani doradca laktacyjny nas uprzedzała, żebyśmy broniły się rękami i nogami przed położnymi w szpitalach, które chcą nam masować piersi. Podobno wiele z nich nie ma o tym pojęcia, ugniatają cycki jak jakiejś krowie do dojenia i dziewczyny mają potem zapalenia i inne historie.
Ja to napewno nie pozwole, żeby jakis babsztyl masował mi cycuchy Sama moge to zrobić, niech wytłumaczy tylko jak.

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
Prosze udało misie wyczytac ze cos chcialas a ze ja na socjologii tam samo ukochalam ekonomie jak Ty postanowilam pomoc kolezance i zapodac linka co zreszta uczynilam Mam nadzieje ze sie przyda
Bardzo sie przydało
Dziekuje raz jeszcze

Cytat:
a ja raz udalam sie do babki(jeszcze w liceum), bo zle wyliczylam tabletki anty i urlop mojego ginka.Była ostra wymiana zdan,pani opi***a*ala mnie-doslownie,nawet obrazala, stawiala za wzor swoja corka ktora nie lyka chemii a jest x czasu z jakims gosciem.
Zadawala mi pyt dlaczego facet nie lyka anty i sie nie truje itp i czy to moim zdaniem jest szanowaniem siebie itp itd
potem chciala zebym podpisala jej oswiadczenie ze prosze ja o recepte anty,bo jakbymw razie miala klopoty z zajsciem to zebym jej nie obwiniala
Jakas porazka.
Nic jej nie podpisalam, recepty nie otrzymałam, na fotel jej nie usiadłam tylko wyszlam z hukiem
Opinie rozsiałam
Wole panów.
No to naprawde nie masz miłych wspomnień.
Moja ginka jest super, bardzo delikatna, moge z nia o wszystkim pogadac, lubi zartować
Narazie nie zamierzam jej zmieniać.

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki okropny mialam sen Snilo mi sie ze poronilam, teraz w szostym miesiacu. Splakalam sie strasznie.
W dodatku znowu obudzil mnie skurcz, mam wrazenie ze nabieraja na sile
Nic sie nie martw
Sny czyta sie na opak, więc bedzie dobrze.

Cytat:
Svinecko jak te skurcze wyglądały??
Ja dzisiaj na wykładzie tez miałam stracha
Bo czułam straszne pęcznienie brzucha, tak jakby gazy mi sie w srodku zbierały
Trwało to kilka sekund i puszczało. Po chwili znów twardnienie. Takie dziwne uczucie.
Mama mówi, że to może macica sie juz kurczyć, tzw. stawianie sie macicy.
Nie brałam nospy, samo przeszło.

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

WrednaAfrodyto Wszystkiego najlepszego, dużooo zdrówka, miłości i lekkiego porodu
Cytat:
ja mam tak samo
A myślałam, że tylko ze mnie taki wstydek

Cytat:
proszę
Dziekuje za fotki. Poczytałam troszke na necie o tym kwiatku
Podoba mi sie
Chcę takiego Popytam w kwiaciarniach.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 17:53   #3080
katarzynka00
Zakorzenienie

Nikt nie przepada za niezapowiedzianymi goścmi.Gdyby ktoś teraz mnie nawiedził, zastałby mnie w niewyjsciowej fryzurze, z niedokonca rozpakowanymi zakupami, i w trakcie gotowania zupki ogorkowej.Już z myslą o jutrze zabrałam sie do gotowania.
Do tego zwykle kluseczki.Chyba "kładzione" sie na nie mówi.

Stary 2009-05-17, 17:59   #3081
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Nikt nie przepada za niezapowiedzianymi goścmi.Gdyby ktoś teraz mnie nawiedził, zastałby mnie w niewyjsciowej fryzurze, z niedokonca rozpakowanymi zakupami, i w trakcie gotowania zupki ogorkowej.Już z myslą o jutrze zabrałam sie do gotowania.
Do tego zwykle kluseczki.Chyba "kładzione" sie na nie mówi.
A ja miałam na sobie wielkie, rozciągnięte spodnie dresowe (najwygodniej mi w nich) i zwykłą koszulkę Ale co tam, mogli sie zapowiedzieć to bym sie wystroiła

A ja dzisiaj nie miałam obiadu TŻ miał tak cos zrobić ale biedak zasiedział sie na necie i nie miał juz czasu ugotować

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-05-17, 19:00   #3082
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:

dla małża wielkie
bo ta kaseta to już zabytek i może dużo warta

kiedy właśnie ten przepis na chlebek jest najkrótszy i najmniej pracochłonny jaki znalazłam

a chlebek bez porównania wychodzi o niebo lepszy niż kupowany w markecie czy piekarni
mi się właśnie pieką kolejne dwa, potem je zamrożę i będę miała na cały tydzień podczas gdy chleb z piekarni mam na 1 dzień i nieraz jeszcze brakuje, jakieś takie nadmuchane są
Ja sama potrafię zjeść ponad pół bochenka na raz

Mmm, obiad widzę, że był I klasa

Cytat:
Fajny ten kwiatek, a można go tak na ścianie przypiąc, żeby się piął przy suficie?

Mój kwiatek wisi na ścianie a właściwie wszystkie 7

ja ostatnio pakowałam kasety do pudła i znosiłam do piwnicy, a za chiny nie chciałam ich wywalić
część zostawiłam w szafce, nie wiem po co bo magnetofonu to nie słuchałam już chyba od kilku lat, zawsze tylko radio

jakiś sentyment, czy co

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Mimo, iż ruszam się niewiele, to często dziś boli mnie w dole brzucha i twardnieje mi częściej niż zazwyczaj. Zobaczę, jak będzie rano. Rozważam telefon do pracy i poinformowanie ich, że niedobrze się czuję, a więc na nockę nie przyjdę.
Wzięłam No-Spę i Paracetamol, na razie efekt mierny.
ja bym się nie przejmowała tylko szła na Twoim miejscu na zwolnienie
w pracy na pewno sobie poradzą bez Ciebie

Cytat:
A chwile temu ktos podjechal pod dom,patrze a to ten koles co wcz auto kupowal od nas i serce mi stanelo, wyobrazilam sobie ze chce odstapic od umowy kupna złomu A on do skrzynki wrzucił ...kasete. Ludzie trzymajcie mnie bo padne
Nie spodobała się mu
możesz dać ja małżowi

Stary 2009-05-17, 19:11   #3083
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje za fotki. Poczytałam troszke na necie o tym kwiatku
Podoba mi sie
Chcę takiego Popytam w kwiaciarniach.
Gdybyś mieszkała bliżej to bym Ci dała całego, bo mam ich kilka

Cytat:
Nikt nie przepada za niezapowiedzianymi goścmi.Gdyby ktoś teraz mnie nawiedził, zastałby mnie w niewyjsciowej fryzurze, z niedokonca rozpakowanymi zakupami, i w trakcie gotowania zupki ogorkowej.
Ja bardzo nie lubię takich gości

Cytat:
A ja dzisiaj nie miałam obiadu TŻ miał tak cos zrobić ale biedak zasiedział sie na necie i nie miał juz czasu ugotować
Ach faceci
na nic nie mają czasu ... skąd ja to znam

Cytat:
Ja miałam do kwiatka przyczepioną kartkę że podlewać co 5-7 dni...tak podlewałam i padał ciągle...aż mi Mama podpowiedziała żeby włożyć go do drugiej większej doniczki i tam wlać wodę...tak by cały czas mógł sobie pobierać i od tamtej pory jest ekstra W ogóle czasami jak rano wszystko jest ok a wieczorem widzę ze pada to wystarczy dolać wodę, godzina i pięknie się podnosi
Ja podlewam kwiatki jak już zobacze, że są takie ... smutne czyli raz na tydzień, półtora i wszystkie jeszcze żyją

he, he mają zadziwiającą wole przetrwania
i jeszcze mi kwitną pewnie w ramach podziękowania, że w ogóle je podlewam

Stary 2009-05-17, 19:16   #3084
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
kiedy właśnie ten przepis na chlebek jest najkrótszy i najmniej pracochłonny jaki znalazłam

a chlebek bez porównania wychodzi o niebo lepszy niż kupowany w markecie czy piekarni
mi się właśnie pieką kolejne dwa, potem je zamrożę i będę miała na cały tydzień podczas gdy chleb z piekarni mam na 1 dzień i nieraz jeszcze brakuje, jakieś takie nadmuchane są
Ja sama potrafię zjeść ponad pół bochenka na raz

ja ostatnio pakowałam kasety do pudła i znosiłam do piwnicy, a za chiny nie chciałam ich wywalić
część zostawiłam w szafce, nie wiem po co bo magnetofonu to nie słuchałam już chyba od kilku lat, zawsze tylko radio
jakiś sentyment, czy co

Nie spodobała się mu
możesz dać ja małżowi
skoro tak, to raz sprobuje w jakis luzniejszy dzionek i zdam relacje czy chlebus wart grzebania

kobiety!!! musicie podac sobie rece z moim mezem, co was na te kasety pogięło ?
wspomnialam wam o jednej ale w szafie jest jeszcze cala siatka.Wszystko kawalerskie mężusia
Ja to nie mam sentymentów,wywalam równo , jak leci jak mam cos czego dłuższy okres nie uzywalam ani nie potrzebowalam.Ciuchy,kosm etyki.A z kasetami to zadnego problemu bym nie miala.

Oddał kasete bo:
albo zadzw z jakims pytaniem o auto do męża a on poprosił o zwrot kasety
lub
mąż sam zadzwonil i poprosił o podrzucenie
Nie pytam go nawet jak do tego doszlo, bo to malo istotne.
I wiecie co? strasznie musi mu zalezec na tej kasecie, bo pan zadzwonil ze wrzucil do skrzynki, mąż ładnie podziekowal a kaseta nadal w skrzynce
śmiac mi sie chce na maxa
buaha ha ha ha

Stary 2009-05-17, 19:22   #3085
p4w
Zakorzenienie

wpadam na chwilkę, żeby złożyć życzenia Afrodycie

Czekoladko
, w Tesco była dostawa towaru (przynajmniej u mnie) i przywieźli te kompleciki zielono-pasiaste (spodenki i koszulki też), więc będziesz mogła dokupić - nadal są w promocji

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 19:33   #3086
katarzynka00
Zakorzenienie

oddalam sie na spoczynek
nogi mi odmawiaja posluszenstwa
poloze sie z gazetka,plotki poczytam
Zrobilam liste do apteki i do rossmana...sporo tego
A zadna nie wspominala o korze dębu.Nie bedziecie stosowac do podmywania ?

Stary 2009-05-17, 19:41   #3087
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to nie mam sentymentów,wywalam równo , jak leci jak mam cos czego dłuższy okres nie uzywalam ani nie potrzebowalam.Ciuchy,kosm etyki.A z kasetami to zadnego problemu bym nie miala.

Oddał kasete bo:
albo zadzw z jakims pytaniem o auto do męża a on poprosił o zwrot kasety
lub
mąż sam zadzwonil i poprosił o podrzucenie
Nie pytam go nawet jak do tego doszlo, bo to malo istotne.
I wiecie co? strasznie musi mu zalezec na tej kasecie, bo pan zadzwonil ze wrzucil do skrzynki, mąż ładnie podziekowal a kaseta nadal w skrzynce
śmiac mi sie chce na maxa
buaha ha ha ha
Ja to się staram wywalać, ale nie zawsze mi to wychodzi, z kasetami w ogóle nie wyszło

za ciasne ubrania na przykład, trzymam, no bo mam nadzieję, że w końcu schudnę i się w nie zmieszczę
stare kosmetyki wywalam, leki też, dokumentów ja pilnuję i też mam porządek, ale kasety ? Jakoś nie mogę

no to niezły artysta z tego Twojego męża

Jak zrobisz chlebek to daj znać, czy Ci smakował.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
A samo Tantum to nie wystarczy?

Stary 2009-05-17, 19:47   #3088
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
oddalam sie na spoczynek
ja kupiłam saszetki Tantum Rosa na pierwsze dni, a potem planuję Lactacyd

Cytat:

A samo Tantum to nie wystarczy?
jak już o tym mowa - jak ten proszek rozrobić - trzeba mieć jakąś miseczkę czy zostawić sobie buteleczkę z pompką po innym płynie?
i nie mogę znaleźć jak to rozrabiać...

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 19:48   #3089
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Dziękuje Wam kochane jesteście Zawsze z przyjemnośćią wchodze na ten wątek zeby was poczytać

Bylismy dzis w Tesco i są tam świetne ubranka dla dzieci cherokee , ale musze powiedziec ze ceny sa dosc wysokie body np 29 zl . Ale i tak jedne kupilam takie z tygryskiem no i śliniak z misiem cuda
Tż miał mi coś kupic z okazjii urodzin ale niestety nic mi sie nie podobalo.....

Lece odpoczywac bo padnięta jestem...Tż pojechałdo Ostrołeki a ja znow musze sama byc w tej Warszawie.....Ale jeszcze tak do konca czerwca i bede lezec do gory brzuchem i nic nie robic
Stary 2009-05-17, 19:57   #3090
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
oddalam sie na spoczynek
Ja dzisiaj od 6 na nogach byłam. W domu jak w kapciach chodze to nie widac tak bardzo opuchlizny. ale jak założe takie wyjsciowe buty (jedyne które moge jeszcze włozyć) to po sciagnieciu moje stopy wyglądają okropnie. Te buty mają na gorze taką gumkę i takgumka wrzyna mi sie w nogę i jest jedna wielka dziura
Naprawde okropnie to wygląda... Wczoraj było mi zimno w stopy i zalozyłam luzne skarpetki to potem i po nich miałam slad w miejsu gumki. Jedno wielkie wgłębienie

Nie myślałam żeby kupic korę dębu. Może to Tantum wystarczy?

Podziel sie listą zakupów Może masz na niej cos czego ja nie mam i zapomniałam to kupić.

Cytat:
za ciasne ubrania na przykład, trzymam, no bo mam nadzieję, że w końcu schudnę i się w nie zmieszczę
Robie dokładnie to samo Nic nie wyrzucam z myslą, że schudne.
Chociaż te maciupeńkie ciuszki (rozmiar 36) w których chodziłam jak wazyłam 50 kg już dawno pooddawałam szwagierkom Do takich rozmiarów napewno nie schudnę

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja kupiłam saszetki Tantum Rosa na pierwsze dni, a potem planuję Lactacyd

jak już o tym mowa - jak ten proszek rozrobić - trzeba mieć jakąś miseczkę czy zostawić sobie buteleczkę z pompką po innym płynie?
i nie mogę znaleźć jak to rozrabiać...
Ja Lactacyd uzuwam juz od dawna Polecam! Nawet juz teraz warto kupić i używać.

To sie rozrabia z wodą.
Eleeri wymysliła, że mozna ten płyn przelać do spryskiwacza np. do kwiatków i opryskiwać fredkę Chyba tak własnie będę robiła

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Bylismy dzis w Tesco i są tam świetne ubranka dla dzieci cherokee , ale musze powiedziec ze ceny sa dosc wysokie body np 29 zl . Ale i tak jedne kupilam takie z tygryskiem no i śliniak z misiem cuda
Tż miał mi coś kupic z okazjii urodzin ale niestety nic mi sie nie podobalo.....
Tak, te ubranka w Tesco sa super. A ceny rzeczywiście dość wysokie ale często są przeceny, przynajmniej u nas.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości