|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Cytat:
![]() a głowy to ostatnio nienawidzę myć nie wiem czemu, nigdy nie miałam takiego problemu, dopiero od niedawna ![]() Cytat:
![]() a małż ma to samo dzisiaj już mu zapowiedziałam, że ma się ciepło ubrać, bo ja śpię przy otwartym oknie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Dziewczyny jak się robi pierogi z truskawkami, to te truskawki trzeba najpierw rozmrozić, czy daje się takie mrożone ? Ja to robiłam tylko z normalnych truskawek sezonowych a dzisiaj mam na nie ochotę ale nie wiem czy mam je pierwsze rozmrozić, czy nie?
|
|
|
#3062 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
drogo
mialam nadzieje, ze tansza to bym kupila ale tak to lipa, na szafki zbieram hmm mnie to jakos nie mobilizuje ![]() jakies inne sposoby?
|
|
#3063 |
|
Ola-Unhola
|
Oj Eleeri, to teraz razem się męzycie z Małżem.
![]() Dzisiejsze malunki mojego synka
|
#3064 | |
|
Ola-Unhola
|
Svinecko, może u Ciebie taniej.
U nas jest różnica w cenach (zależy w jakiej galerii jest sklep H&M...), a poza tym widzę, ze rybaczki u Ciebie za 39 a u mnie za 59... ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
Wg pani Wachowicz daje się zamrożone
|
|
#3065 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
Cytat:
![]() teraz nam gosc dal wycene za szafe do przedpokoju i szafki do lazienki i 2400zl trzeba kombinowac yhh masakra z tym wszystkim a jeszcze musimy kupic lozko do sypialni zanim maly sie urodzi zebysmy mogli spac z nim, bo narazie to bedziemy na narozniku w salonie
|
|
|
#3066 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
... rybki mówisz? ![]() Cytat:
superowe!!! Cytat:
![]() Cytat:
to ja się chyba też nie dam tknąć żadnej położnej ... usg jeszcze obleci, ale żeby mi ktoś masował i zgniatał cycki o nieeee!!! A co do butów to współczuje! ... ja o dziwo wytrzymałam wczoraj na weselu do 2 w nocy w sandałkach Cytat:
Cytat:
oj strasznie to jest wkurzajace!
|
|||||||
|
|
|
#3067 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Niedzielnie
Ja dopiero teraz dotarłam na Wizaż...coś mi dzisiaj źle...plecy bolą, brzuch boli...za duzo chyba wczoraj sobie pozwoliłam...i tak sobie leżę cały dzień ![]() WrednaAfrodytko dużo szczęścia przede wszystkim...zdrówka...rad ości każdego dnia...bezbolesnego rozwiązania i pociechy ze zdrowego Bobaska...oraz wszystkiego czego sama pragniesz Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakie fajne dzieło sztuki Ekstra![]() Ja wczoraj patrzyłam na te rybaczki i u mnie kosztowały 79...chyba że Wasze były na wyprzedaży?
|
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam położna dała takie zadanie domowe ... małż ma namalować dzidzie na moim brzuszku a potem zrobić foitkę do albumu ![]() Malguś gratuluję serdecznie!!!! Afrodytko wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek! ..................... Dzień dobry mamusie! Ja własnie po weselu super było ... moja siostra nawet wymiękła i pojechali do domu przed 12 ![]() Wszyscy dziwnie na mnie spoglądali jak wyszłam z małzem na parkiet i zaczęłam tańczyć i nawet obroty były ... objadłam się strasznie! Tylko dla małego muzyka była czasem za głosna i musieliśmy wychodzic z sali Teraz lecę do teściów ... a potem na jakiś mecz małż mnie wyciąga
|
|
|
|
|
#3069 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otulaczek również u mnie zagościł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja poznałam jedną super położną i chciałabym z nią rodzić, problem w tym, że w "jej szpitalu" porodówka ma całe dwa łózka więc nikt mi nie zagwarantuje, że akurat będzie wolne miejsce tam ![]() Cytat:
w szpitalu mojego gina rodziła niedawno koleżanka szwagierki. Panie usilnie jej wmawiały, że dziecko strasznie traci na wadze, co jest jej winą, bo ma za mało pokarmu i jeśli nie zacznie go dokarmiać butelką to one nie pozwolą wypisać dziecka. Biedna dziewczyna się poddała, powodowana oczywiście troską o własne dziecko. Przy wypisie, gdy odbierali dokumenty okazało się, że spadek wagi najzupełniej mieściła się w tych 5 czy 10% ubytku wagi po porodzie i nie był to żaden dramat. No, ale dzieci upasione butelkami są spokojniesze, mniej się drą, a panie nie mają tyle roboty z "nauką" karmienia cyckiem każdej dziewczyny.Mały kuzynki z kolei nie leżał z nią ze względu na stan zdrowia więc panie karmiły go butelką. Ona nie dawała za wygraną i non stop tam przychodziła, to po pierwsze szybko ją wyganiały, po drugie jak widziały, że mały nie chce cyca to nie doradziły żeby kupiła nakładki na sutki, bo może na przykład mały przywykł do butli, którą karmiły, tylko ją wyganiały i mówiły, żeby nie męczyła dziecka siostra sama wpadła na to i kupiła nakładki, od tej pory mały ssie cyca jak marzenie![]() Cytat:
Cytat:
ja jestem cały czas na granicy, tylko dzidzia na tym cierpi, a kot ma wszystko w *upie.Dziś zebraliśmy jego mocz do buteleczki, bo zesikał się pomysłowo do wanny, zobaczymy co z nim. Jeśli się okaże, że jest zdrowy, to poważnie się zastanowię nad oddaniem go do pani, która ma jego brata i mieszka na wsi. Zadzwonili moi rodzice i się zapowiedzieli z wizytą na jutro więc musiałam go poinformować, że przyjadą. Najpierw zapytał "A po co? Przecież rocznicę mamy za tydzień " , ale po mojej minie zaczął usilnie szukać w pamięci i zaskoczył nagle...ale bez tego wiem, że by nie pamiętał...Słodkie ![]() Afrodytko - sto lat w zdrowiu i miłości!!!
|
||||||||
|
|
|
#3070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3071 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brak ![]() Mały Picasso ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale masz kondycję ![]() Cytat:
, a tu takie gadki. Przecież od tego można pokarm stracić
|
|
|
#3072 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Fajnie, że się dobrze bawiliście. Ja nie idę na wesele tylko sam ślub, bo raczej nie dam rady. Poza tym te moje bóle brzucha... Czyzbym tylko ja i Miramej na wątku ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Miramejku, nie denerwuj się. My jestesmy baby z charakterem i nie pozwolimy sobie tak Żadna połozna nie będzie nas stresowała
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby nikt nas nie stresował
|
|
|
#3074 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzę, że rośnie Ci artysta ![]() Dzięki kochane na szczęście nie rozmroziłam, już jesteśmy po, ale były dobre, mmm, polane jogurtem i z cukrem pycha i jaka miła odmiana od dań mięsnych ![]() Cytat:
![]() no Ania to twarda jesteś ![]() do 1:30 no, no Cytat:
![]() ja nie mam pojęcia, myślałam, że lekarz mi powie proszę
|
|
|
#3075 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może potrzebuje więcej czułości, nie zaniedbujecie go ostatnio? Napisz jaki wyszedl wynik moczu bo kwałek dalej doczytałam z udało sie pobrac. U nas kotka sika prosto do pojemniczka na mocz.Powaga. Mąż czai się kiedy pójdzie do kuwetki a potem podkłada jej pojemnik i za kazdym razem sie udaje ![]() no właśnie, az strach, po przezyciach siostry wiem ze nie bede leczyc małej w rejonowej przychodni...Synek dzis mógłby nie życ gdyby nie ich szybka reakacja i wizyta w szpitalu... Cytat:
![]() ![]() tylko czekac az mi sie to przytrafi.Skad mam wiedziec ze to sa przepowiadajace? je mozemy zbagatelizowac? Cytat:
Mąż wiedział ze koles przyjedzie ale nie spodziewalismy sie ze od razu kupi. Jak spisalismy umowe itp zeszlam ostatni raz rzucic okiem czy wszystko pobralam,czy bagaznik pusty itp. Nie wymontowywałam radia,a właściwie kaseciaka,bo antene kiedys ktos mi ułamał,a kasete jak bozie kocham sluchalam od roku...jednej ![]() Starych numerów typu :venga boys czy jakos tak,light house family itp taka składanka jakas Bravo hits 93 rok. Wszyscy składali sie ze smiechu jak to puszczałam.Przypominaly sie stare klimaty ![]() Mozecie sobie wyobrazic jak byla zajechana ta kaseta,przeciagała na maksa, czasem sie wkrecala i takie tam historie. Jak wczoraj koles kupowal auto to nie marzylam o niczym innym jak o tym zeby zszedl mi z oczu z tym złomem ![]() A Mąż dzwoni i pyta jak transakcja i czy kasete wyciagnelam z auta,no myslalam ze pekne ze smiechu ![]() Tymbardziej ze cała wierze Technicsa wydałam kolezance bo stala i kurzyla sie od ponad roku, a w nowym aucie mam CD Ale on na powaznie drążył temat a ja go smiechem brałam i na koncu to juz sama nie wiedzialam czy on zartuje czy na [powaznie mu sie rozchodzi. Błachostka ale w ciazy jakze wielka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzieki za przepis na chlebek, ale chyba sie nie skusze...za duzo grzebania. ogladasz Ewe Wachowicz ? dzis mama zaprosiła nas na obiad wg jej przepisu.Tak sie obzarlismy ze szok. Piers indycza z tymiankiem zapiekana pod boczkiem czy jakos tak.Naprawde doskonale polaczenie ziół z miesem.Do tego młode ziemniaki, mloda slodka kapustka,pieczarki z cebulka i kompocik z rabarberu Jadlam az mi sie uszy trzesly ![]() Cytat:
Sto lat sto lat dla naszej solenizantki ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||||
|
|
|
#3076 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Fajny ten kwiatek, a można go tak na ścianie przypiąc, żeby się piął przy suficie? Cytat:
![]() Co do kasety tez mam takie, ale wywiozłam do rodziców. Co rok się pytają czy moga to już wyrzucic, a ja stanowcze zabraniam ![]() Oglądałam kilka razy i korzystałam tez z jej stronki: http://www.ewawachowicz.pl/ewa-gotuje-odc0.htm
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczny malunek
![]() Świetnie, że dobrze się bawiłaś. Ja dziś leniuchuję na kanapie . I upiększam się maseczkami itp. Mąż ugotował obiad, oglądamy filmy. Fajnie jest w domu ![]() Mimo, iż ruszam się niewiele, to często dziś boli mnie w dole brzucha i twardnieje mi częściej niż zazwyczaj. Zobaczę, jak będzie rano. Rozważam telefon do pracy i poinformowanie ich, że niedobrze się czuję, a więc na nockę nie przyjdę. Wzięłam No-Spę i Paracetamol, na razie efekt mierny.
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A chwile temu ktos podjechal pod dom,patrze a to ten koles co wcz auto kupowal od nas i serce mi stanelo, wyobrazilam sobie ze chce odstapic od umowy kupna złomu A on do skrzynki wrzucił ...kasete. Ludzie trzymajcie mnie bo padne ![]() Stronek dodałam do ulubionych.Dziekuje
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3079 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
U mnie dzisiaj zabiegany dzien od rana. Wstałam o 6 rano, prysznic, umyłam włoski i o mały włos bym sie na uczelnie spózniła. Zjadłam tylko jedna kanapeczke, tak na szybkiego ![]() Na uczelni totalne nudy, wykład z nieszczęsnej ekonomii (referatów dzisiaj jeszcze nie zbierał). Wróciłam do domu ledwo zywa... cos mnie glowa zaczeła bolec. Położyłam sie na chwilke i słyszę dzwonek do drzwi. Znajomi przyjechali na kawę. Zdąrzyłam podać kawę, znów dzwonek do drzwi. Rodzinka sie zjechała prosić na wesele Jakos nie bardzo sie ucieszyłam z tych wizyt (nie lubie takich niespodziewanych). Dobrze, że chociaż miałam ciastka i piernika [quote=Karolinak82;1233469 1]Ja miałam do kwiatka przyczepioną kartkę że podlewać co 5-7 dni...tak podlewałam i padał ciągle...aż mi Mama podpowiedziała żeby włożyć go do drugiej większej doniczki i tam wlać wodę...tak by cały czas mógł sobie pobierać i od tamtej pory jest ekstra W ogóle czasami jak rano wszystko jest ok a wieczorem widzę ze pada to wystarczy dolać wodę, godzina i pięknie się podnosi quote]Jakbym mojego 5 dni nie podlewała to nic by z niego juz nie zostało Cytat:
Sama moge to zrobić, niech wytłumaczy tylko jak. Cytat:
Dziekuje raz jeszcze Cytat:
Moja ginka jest super, bardzo delikatna, moge z nia o wszystkim pogadac, lubi zartować ![]() Narazie nie zamierzam jej zmieniać. Cytat:
Sny czyta sie na opak, więc bedzie dobrze. Cytat:
Ja dzisiaj na wykładzie tez miałam stracha Bo czułam straszne pęcznienie brzucha, tak jakby gazy mi sie w srodku zbierały ![]() Trwało to kilka sekund i puszczało. Po chwili znów twardnienie. Takie dziwne uczucie. Mama mówi, że to może macica sie juz kurczyć, tzw. stawianie sie macicy. Nie brałam nospy, samo przeszło. ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- WrednaAfrodyto Wszystkiego najlepszego, dużooo zdrówka, miłości i lekkiego porodu A myślałam, że tylko ze mnie taki wstydek ![]() Dziekuje za fotki. Poczytałam troszke na necie o tym kwiatku ![]() Podoba mi sie Chcę takiego Popytam w kwiaciarniach.
|
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt nie przepada za niezapowiedzianymi goścmi.Gdyby ktoś teraz mnie nawiedził, zastałby mnie w niewyjsciowej fryzurze, z niedokonca rozpakowanymi zakupami, i w trakcie gotowania zupki ogorkowej.Już z myslą o jutrze zabrałam sie do gotowania.
Do tego zwykle kluseczki.Chyba "kładzione" sie na nie mówi.
|
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co tam, mogli sie zapowiedzieć to bym sie wystroiła ![]() A ja dzisiaj nie miałam obiadu TŻ miał tak cos zrobić ale biedak zasiedział sie na necie i nie miał juz czasu ugotować
|
|
|
#3082 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla małża wielkie ![]() bo ta kaseta to już zabytek i może dużo warta kiedy właśnie ten przepis na chlebek jest najkrótszy i najmniej pracochłonny jaki znalazłam ![]() a chlebek bez porównania wychodzi o niebo lepszy niż kupowany w markecie czy piekarni mi się właśnie pieką kolejne dwa, potem je zamrożę i będę miała na cały tydzień podczas gdy chleb z piekarni mam na 1 dzień i nieraz jeszcze brakuje, jakieś takie nadmuchane są ![]() Ja sama potrafię zjeść ponad pół bochenka na raz ![]() Mmm, obiad widzę, że był I klasa ![]() Cytat:
![]() ja ostatnio pakowałam kasety do pudła i znosiłam do piwnicy, a za chiny nie chciałam ich wywalić część zostawiłam w szafce, nie wiem po co bo magnetofonu to nie słuchałam już chyba od kilku lat, zawsze tylko radio ![]() jakiś sentyment, czy co ![]() Cytat:
w pracy na pewno sobie poradzą bez Ciebie Cytat:
![]() możesz dać ja małżowi
|
|
|
#3083 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() na nic nie mają czasu ... skąd ja to znam ![]() Cytat:
czyli raz na tydzień, półtora i wszystkie jeszcze żyją ![]() he, he mają zadziwiającą wole przetrwania ![]() i jeszcze mi kwitną pewnie w ramach podziękowania, że w ogóle je podlewam
|
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kobiety!!! musicie podac sobie rece z moim mezem, co was na te kasety pogięło ? wspomnialam wam o jednej ale w szafie jest jeszcze cala siatka.Wszystko kawalerskie mężusia ![]() Ja to nie mam sentymentów,wywalam równo , jak leci jak mam cos czego dłuższy okres nie uzywalam ani nie potrzebowalam.Ciuchy,kosm etyki.A z kasetami to zadnego problemu bym nie miala. Oddał kasete bo: albo zadzw z jakims pytaniem o auto do męża a on poprosił o zwrot kasety lub mąż sam zadzwonil i poprosił o podrzucenie Nie pytam go nawet jak do tego doszlo, bo to malo istotne. I wiecie co? strasznie musi mu zalezec na tej kasecie, bo pan zadzwonil ze wrzucil do skrzynki, mąż ładnie podziekowal a kaseta nadal w skrzynce śmiac mi sie chce na maxa buaha ha ha ha
|
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
wpadam na chwilkę, żeby złożyć życzenia Afrodycie
![]() ![]() ![]() Czekoladko, w Tesco była dostawa towaru (przynajmniej u mnie) i przywieźli te kompleciki zielono-pasiaste (spodenki i koszulki też), więc będziesz mogła dokupić - nadal są w promocji
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
oddalam sie na spoczynek
nogi mi odmawiaja posluszenstwa poloze sie z gazetka,plotki poczytam Zrobilam liste do apteki i do rossmana...sporo tego A zadna nie wspominala o korze dębu.Nie bedziecie stosowac do podmywania ?
|
|
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za ciasne ubrania na przykład, trzymam, no bo mam nadzieję, że w końcu schudnę i się w nie zmieszczę ![]() stare kosmetyki wywalam, leki też, dokumentów ja pilnuję i też mam porządek, ale kasety ? Jakoś nie mogę ![]() no to niezły artysta z tego Twojego męża Jak zrobisz chlebek to daj znać, czy Ci smakował. ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- A samo Tantum to nie wystarczy?
|
|
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak już o tym mowa - jak ten proszek rozrobić - trzeba mieć jakąś miseczkę czy zostawić sobie buteleczkę z pompką po innym płynie? i nie mogę znaleźć jak to rozrabiać...
|
|
|
#3089 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje Wam kochane jesteście
Zawsze z przyjemnośćią wchodze na ten wątek zeby was poczytać![]() Bylismy dzis w Tesco i są tam świetne ubranka dla dzieci cherokee , ale musze powiedziec ze ceny sa dosc wysokie body np 29 zl . Ale i tak jedne kupilam takie z tygryskiem no i śliniak z misiem cuda![]() Tż miał mi coś kupic z okazjii urodzin ale niestety nic mi sie nie podobalo..... Lece odpoczywac bo padnięta jestem...Tż pojechałdo Ostrołeki a ja znow musze sama byc w tej Warszawie.....Ale jeszcze tak do konca czerwca i bede lezec do gory brzuchem i nic nie robic
|
|
#3090 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te buty mają na gorze taką gumkę i takgumka wrzyna mi sie w nogę i jest jedna wielka dziura Naprawde okropnie to wygląda... Wczoraj było mi zimno w stopy i zalozyłam luzne skarpetki to potem i po nich miałam slad w miejsu gumki. Jedno wielkie wgłębienie ![]() Nie myślałam żeby kupic korę dębu. Może to Tantum wystarczy? ![]() Podziel sie listą zakupów Może masz na niej cos czego ja nie mam i zapomniałam to kupić. Cytat:
Nic nie wyrzucam z myslą, że schudne. Chociaż te maciupeńkie ciuszki (rozmiar 36) w których chodziłam jak wazyłam 50 kg już dawno pooddawałam szwagierkom Do takich rozmiarów napewno nie schudnę ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
To sie rozrabia z wodą. Eleeri wymysliła, że mozna ten płyn przelać do spryskiwacza np. do kwiatków i opryskiwać fredkę Chyba tak własnie będę robiła Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

nie wiem czemu, nigdy nie miałam takiego problemu, dopiero od niedawna

Zawsze chodze do kobiety, jakoś nie moge sie przełamać 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Jadlam az mi sie uszy trzesly