|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Uciekam, bo małż jakiś filmik puszcza z gwizdka,
Pa kochane, do jutra
|
|
#3032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Cytat:
Mysle ze odwazylabym sie chirurgowi na konsultacji... Cytat:
Tylko widze ze ledwo poprawa a okno juz w ruch chyba zaczarowala cie magia mozliwosci w krainie snua na kwiatkach to ja sie zupelnienie znam. Zadnego w domku nie mam bo spora czesc jest trujaca dla kotow a reszte by pozarły,urzadzily w nich kuwete lub poprzewracaly ![]() z forum kociarskich sie juz wyoutowalam.Zmienily sie priorytety ![]() inaczej od rana do nocy bylabym w sieci, a z dolegliwosciami najlepiej do weta,bo przypadek przypadkowi nierowny i czasem mozna najesc sie niepotrzebnie strachu,ale to tak jak ze wszystkim. jaki pieklas? rzuc przepisem czy mowa o takim z maszyny do wypieku? Tak sobie przypominam jak nawatku gru-sty dziewczyny wstawialy zakupy, to my podniecalysmy sie mdlosciami a teraz same szalejemy i czasu coraz mniej.I jeszcze wam szepne ze maz mnie blachostka zirytował.Az szkoda strzepic klawiatury i jezyka.Jutro wam opowiem
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-05-16 o 21:35 |
||
|
|
|
#3033 | |||
|
Zakorzenienie
|
Gizmiatko, dziekuje Ci kochana za ten link to wykładów
Svinecko, dziekuje Tobie także ![]() Cytat:
Zawsze chodze do kobiety, jakoś nie moge sie przełamać ![]() Cytat:
![]() A odnosnie wózków to samo zauwazyłam Cytat:
Zmykam juz spać bo jutro o 6 rano pobudka Na zajecia trzeba jechać...a potem dopiero za dwa tygodnie ostatni zjazd ).
|
|
|
#3034 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle czasami jak rano wszystko jest ok a wieczorem widzę ze pada to wystarczy dolać wodę, godzina i pięknie się podnosi![]() Piękne mieszkanko Cytat:
![]() Ekstra fura ![]() Fajny fotelik...a jaki właściciel zadowolony ![]() Cytat:
Nigdy nie miałam z tym problemu...może mnie ogladać z każdej strony...bo w końcu już się w życiu napatrzył![]() My niedawno wróciliśmy...dziękuję za życzenia I tak dzisiaj nachwaliłam Tżeta że mnie na koniec dnia zdenerwował...i poszedł spać...a ja siedzę na komputerze
|
|
#3035 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
No to wróciłam z panieńskiego
dziewczyny pojechały potańczyć, a mnie małż odholował do domu trochę mi żal szczerze mówiąc, ale tylko troszeczkę - tego balowania no i Adaś został obmacany z każdej strony ![]() ![]() Właśnie chciałam napisać, że nie mogę przetestować żeby Ci opowiedzieć o wrażeniach, ale po tym co napisała Eleeri może dam małżowi do cycka niech poczuje co mnie będzie czekało ![]() Cytat:
ale sprawdzimy te nerki dla bezpieczeństwa.Cytat:
Co do snu to chyba nawet wiem skąd mi się to wzięło jesteśmy na etapie kompletowania nowego akwarium z paletkami i tz chciał tam usilnie jeszcze neonki wetknąć ![]() Cytat:
![]() Co do skurczów - uparłam się i założyłam te buty na obcasie, efekt był taki, że myślałam, że nie dojdę do domu, bo złapało mnie jeszcze w drugą stopę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Od momentu wykastrowania był na karmie dla kastratów dbających właśnie o układ moczowy, teraz przerzuciliśmy go na tę antyalergiczną. Generalnie jest domowy, bo mieszkamy w bloku, ale jeśli jedziemy na działkę na weekend to oczywiście jedzie z nami (tam się w ogóle urodził, jego mama wciąż do nas na jedzenia przychodzi). Bomba ![]() Cytat:
Podobno sny ciężarnych są bardzo realistyczne, bardziej kolorowe niż innych
Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-05-16 o 22:08 |
||||||
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
udało misie wyczytac ze cos chcialas a ze ja na socjologii tam samo ukochalam ekonomie jak Ty postanowilam pomoc kolezance i zapodac linka co zreszta uczynilam Mam nadzieje ze sie przyda ![]() to fajnie ja moj wystawilam na balkon zeby troche podwiedl ale on jak na zlosc zyje pełnia zycia hihi i kwitnie . Co jakis czas obcinam te kwiaty bo po prostu misie nie podobuje -a ze kwaaita dostalam od mamy to sobie zyje tylko go przesadzam do coraz to wiekszej donicy
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#3037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wozeczek super ooo to jutro mamy birthday party a ja jestem wykonczona!!spac mi sie chce juz, a jeszcze goscie nie poszli....musimy posprzatac jeszcze dobranoc!!
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam w poniedziałek imieniny...ciekawe czy tz będzie pamiętał, bo jak narazie nic na to nie wskazuje
![]() Taaaka cisza ... to spadam, dobranoc mamusie
Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-05-16 o 23:19 |
|
|
|
#3039 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje za pochwalenie bryki
![]() Lece spac bo padam, a jutro(dziś) znow na zakupki tym razem dla mnie - Tż ma mi jakis prezent sprawic Dobranoc
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Serdecznie gratuluję i trzymam kciuki za wizytę u gina i ważne rozmowy!
Cytat:
Fajny brzusio! Gratuluje bryki! ![]() eleeri gratuluję zakupów!
|
|
#3041 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zadawala mi pyt dlaczego facet nie lyka anty i sie nie truje itp i czy to moim zdaniem jest szanowaniem siebie itp itd potem chciala zebym podpisala jej oswiadczenie ze prosze ja o recepte anty,bo jakbymw razie miala klopoty z zajsciem to zebym jej nie obwiniala Jakas porazka. Nic jej nie podpisalam, recepty nie otrzymałam, na fotel jej nie usiadłam tylko wyszlam z hukiem ![]() Opinie rozsiałam ![]() Wole panów. Cytat:
Moj kocur nie zakopuje po sobie... Robi to za niego kotka ![]() 2x zdażyło sie ze walnął kupe obok kuwety, bo poprostu miały niewybrane. Kotka sikała na posciel tylko wtedy jesli nas nie bylo w lozku a posciel leżała rozlozona-ale koty tak maja niestety,ze nie zrobia na podloge, tylko w przyjemne miejsce i nie bylo to objawem zlosliwosci tylko syndromem problemu urologicznego, zlogami itp A kocur jak jest glodny to otwiera wszystkie szafki w kuchni i sie na nich huśta, wiec mam pozakładane blokady i beda juz czekały na córcie.Robi to tylko jak juz swiatla pogaszone i lezymy w lozku ![]() Ale nie uwazalam tego za zlosliwosc a inteligencje.Poprostu szuka amciu ![]() W aucie tez strasznie miauczy ale to malo przyjemne dla kotów.Naturalny jest strach. Z ciekawych rzeczy, moj nie lubi obcych mężczyzn w domu, boi sie ich i ma to od zawsze.Arie odstawia i chowa sie po katach.Przy tym tak miauczy ze musze go zamykac samego w pokoju i tam pod lozkiem siedzi.Nigdy nikt mu krzywdy nie zrobil,nie wiem skad to ma. Co by nie zrobilo sie za bardzo OT na zakonczenie chcialam jeszcze dodac ze miedzy 1 a 2 paczką wet powiedział ze pierwsza karma powinna dzialac ok pol roku po skonczeniu opakowania, a w tym czasie mozemy podawac royala urinary i niestety kotka zaczeła znow lac, wiec wniosek ze musi byc nieprzerwanie na leczniczej karmie Cytat:
![]() ja slyszlalam ze szczypia po sutkach zeby pobudzic laktacje A ja po tostach z zoltym serem.Chcialam zasnac bez kolacji.Wczoraj juz probowalam i choc czulam lekki głód to mala tak boksowala ze musialam zjesc i dzis jedzac pozny obiad i chcac uniknac kolacji o poznej porze znow sie nie udalo.Mala sie kotłowała w brzuszku a teraz juz spi ![]() dobranoc
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#3042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
raz mi się udało i jestem pierwsza? obudził mnie głód i kot uwalony na nogach ![]() Może Adaś zostanie nurkiem ![]() Cytat:
dobrze, że ją olałaś Ja mam z kobietami i dobre i złe doświadczenia, a obecnie chodzę do faceta. Mogę się zgodzić, że chyba badają delikatniej, a poza tym płeć jest mi obojętna, byle by znali się dobrze na tym co robią ![]() Cytat:
Widzę po Twoim opisie, że każdy kot ma jakieś swoje humory i fanaberie. Ja przywykłam do psów, które biegają tylko po poziomie podłogi i bardziej słuchają właścicieli ![]() Dla mnie jeszcze straszny jest terror butelkowy. Ciągle słyszę, że znajomym (czy kuzynce) wmawiają, że mama ma za mało mleka, że dziecko jest głodne i trzeba dokarmić butelką, a najlepiej "niech pani sobie da spokój z tym cyckiem" jak wiadomo, że produkcja pokarmu nie uruchamia się z siłą wodospadu po porodzie tylko stopniowo się rozkręca, co może trwać nawet do 5 dni po porodzie.O malż też wstał i buszuje po lodówce więc zjemy coś razem. Miłej niedzieli, zajrzę później jak ktoś jeszcze wstanie
Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-05-17 o 05:47 |
||
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie dobre wiadomości czytam z samego rana Pisz nam tutaj jak tam na wizycie i jak się Wam układa, no i oczywiście jaka reakcja przyszłego tatusia ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Ponieważ większość ciuszków już mam, zabrałam się w końcu za dzidziowe zakupy ![]() pościel do łóżeczka (do tego dokupuję przybornik i śpiwór) - ta pierwsza w paseczki pomarańczowe http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=621374954 otulaczek: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=627846620 pościel do wózka: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=626453927 |
|
|
|
|
#3044 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien doberek
Tru nie kupilam jeszcze x-landera ale to moj typ i jeszcze maxi cosi mura....sie zastanawiam Dziewczyny jaki okropny mialam sen Snilo mi sie ze poronilam, teraz w szostym miesiacu . Splakalam sie strasznie.W dodatku znowu obudzil mnie skurcz, mam wrazenie ze nabieraja na sile ![]() No nic, slonko swieci wiec mam nadzieje ze dzien bedzie lepszy od nocy. Dzisiaj Nory beda chodzic podwojnie dumne. Nie dosc ze ich swieto narodowe to jeszcze norweg wygral eurowizje. Tak czulam ze tak bedzie.
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie dzisiaj obudzil potworny bol żołądka!! nie wiem z czego.......i cala noc latalam do kibelka bo mnie biegunka wziela!dzisiaj juz troche lepiej...nie wiedzialam co wziac na ten zołądek i wzielan nospe-chyba pomoglo, ale nadal troszke mnie cos kreci w zoladku mama zrobila mi jakas herbatke na trawienie, ktora ma w skladzie koperek , rumianek i miete-moze bede sie lepiej czuc .......Afrodytko WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CIEBIE I TWOJEGO BRZUSZKA ![]()
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Malga -gratulacje
trzymaj sie cieplutko ![]() Afrodytko Z urodzinowego korzystam zwyczaju, By przesłać życzeń tyle, ile kwiecia w maju I życzyć ci naprawdę z całą serdecznością By szczęście napełniło ci duszę radością Czegóż jeszcze Ci życzę? Zdrowia i dostatku! Szóstki w Totka, a także ogromnego spadku! Siedmiomilowych butów i czapki niewidki, Spełniającej życzenia małej złotej rybki Kury ze złotym jajem, Lampy Aladyna, Sezamu Ali Baby i szczodrego dżina, Niebieskich koralików, zwierciadeł magicznych, Dywanów latających i talentów licznych. Samych miłych perspektyw, uwag błyskotliwych, Wielu ludzi przyjaznych, niewielu życzliwych. Masy sukcesów małych, wielkich, gigantycznych, Poklasku i uznania i awansów licznych. Mieszkania w Nowym Jorku, willi w Kopenhadze, Przytulnej garsoniery gdzieś tam w Czeskiej Pradze, Rezydencji we Włoszech, w Alpach małej chatki, A w południowych Indiach plantacji herbatki. Super rancho w Meksyku, pałacu w Pekinie I innego schronienia w wybranej krainie. Rejsu dookoła świata, gdzieś w nieznane wypraw, Ekscytujących doznań, smaku nowych przypraw. Może nagrody Nobla w jakiejś kategorii, I życia w stanie choćby lekkiej euforii. Do tego wiele zdrowia, kondycji, miłości, Dużo radości z życia i wiecznej młodości.
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Spełnienia wszystkich marzeń, zdrowia i wszelkiej pomyślności!!! Cytat:
-------- A ja niedawno wstałam (u mnie godzina wcześniej, jeśli ratuje mnie takie tłumaczenie
|
|
#3048 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, nie chciałam ![]() Fajny fotelik ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To, co napisałaś o położnych mnie przeraża, rozumiem, że ja mogę nie umieć, ale one? I weź tu człowieku oddaj się w ręce służby zdrowia bez lęku
|
|
|
#3049 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, a pościeli do wózka nie kupuję (przynajmniej na razie), ale ta co wkleiłaś jest fajna ![]() Cytat:
![]() Hehe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
, miłego dnia )Afrodyta z okazji urodzin życzymy Ci z Kubusiem wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, dużo miłości i fajnych ludzi blisko siebie A tak w ogóle to dzień dobry wszystkim
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3050 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
WrednaAfrodytko duzo szczescia, zdrowka i wszystkiego czego sobie zamarzysz, a przede wszystkim pomyslnego rozwiazania i pociechy z maluszka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hej dziewczynki ![]() ![]() ![]() ale mialam dzis chwile zgrozy - dostalam rano jakis skurczy i sie przerazilam, zaczelam mierzyc juz nawet czas i co trzy minuty byly i przerazenie, ze jeszcze nie mam torby so szpitala, ze nie przeprowadzona jestem, no i najwazniejsze, ze maluszek za maly, juz chcialam dzwonic po TZ i do szpitala ale wzielam nospe polozylam sie i na szczescie ustalo - ale stracha mialam niezlego Cytat:
![]() Cytat:
![]() a przeciez nacisniecie odpowiedz albo dalej to zupelnie co innego bo to wgrywanie sie nowej witryny przeciez - a mi chodzi o sam tekst, ktory tak jak kasujesz to tez i przywracasz chyba nie wciskalas tych strzalek o ktore mi chodzilo
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A powiedz mi, to był ból jak na miesiączkę, czy twardnienie brzucha? Bo ja się boję, że nie poznam, że to skurcz
|
|
|
#3052 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Cytat:
![]() już nie wiem co mam robić, bo nic nie pomaga ![]() a najbardziej się boję, że zarażę młodego jak się urodzi i wtedy to już chyba się potnę ![]() chlebek: Składniki · 200 g zakwasu żytniego · 530 g mąki pszennej chlebowej · 280 g wody · 15 g soli · ewentualnie 1 łyżeczka słodu · ewentualnie przyprawy Mieszamy składniki, wyrabiamy przez około 10 minut, żeby ciasto było ładnie wyrobione i sprężyste, a następnie pozostawiamy przez 20 do 30 minut, żeby odpoczęło. Po tym czasie wyrabiamy ponownie przez minutę lub dwie i przekładamy do koszyczka. Koszyk z ciastem ląduje w piekarniku rozgrzanym do około 50 stopni i oczywiście wyłączonym. Jak wyrośnie (mniej więcej podwoi swoją objętość) przerzucamy go na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (posypanym mąką), nacinamy i wsuwamy do piekarnika (jakieś 240 stopni) na 10 minut. W tym czasie warto wygenerować trochę pary. Potem obniżam temperaturę do około 200 stopni i piekę tak kolejne 10 minut. Kolejne 30-35 minut w temp. 180 stopni. co zrobił Twój małż? Cytat:
No ja bym się zirytowała na maxa i nie wiem jak by się to skończyło - dla kota oczywiście ![]() Cytat:
No to świetna lekarka ![]() chemia ??? kurde lata łykałam tabletki i jakoś nie czuję się podtruta, a z zajściem w ciąże nie miałam problemu ![]() co do tabletek dla faceta to ja i tak wolałabym łykać sama, tak dla pewności, bo co by zależało "zapomnieć" facetowi przecież on nie zaciąży ![]() jakaś zacofana ta ginka szczypią po sutkach , no niech by mnie taka uszczypała w cycka ![]() Cytat:
Cytat:
Nie martw się to tylko sen Cytat:
![]() no nie wiem, ale chyba zapiszę w kalendarzu ![]() Afrodyto wszystkiego najlepszego ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
![]() no wkładanie do rożka i fotelika mamy juz opanowane ![]() Cytat:
A te Twoje skurcze to tak jak, np. skurcz łydki, czy jaki ![]() A źle się zrozumiałyśmy ![]() zacytuj kogoś i napisz mu odpowiedź, najedź kursorem na "buźkę" i naciśnij "backspace" powinno Cię wywalić z powrotem do wszystkich wiadomości na wątku, nie będziesz już w odpowiedzi, a jak dasz jeszcze raz "odpowiedz" albo "dalej" to nie będziesz miała już tego co wcześniej napisałaś odpowiadając na cytat
|
|
|
#3053 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
na szczescie nospa pomogla wiec moze to byly te przepowiadacze ulzylo mi bo juz sie wystraszylam powaznie - JESZCZE NIE CZAS! ale cos czuje, ze marcelek nie wytrwa do konca, oby jeszcze miesiac ponosic ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
nie wiem juz o co chodzi
|
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja pisałam to podkreślone ![]() spróbuj zrobić tak jak napisałam w tym tekście podkreślonym to zobaczysz o co mi chodzi i w czym mam problem
|
|
|
#3055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że nie ja jedna nie wiem do końca, jak może wyglądać skurcz , czuję się pocieszona ![]() Cytat:
No właśnie, chociaż jeszcze miesiąc
|
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to nawet nie jest katar, dziurki mam suche i puste, a nos zawalony i pozatykany gdzieś w górze, ale to nie zatoki, bo zostałam zmacana i nic nie bolało
|
|
|
#3057 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
no zle sie zrozumialysmy - ja myslalam, ze tylko skasowalo Ci tekst w okienku a Ciebie cofnelo calkowicie ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- o matko nie moge sie kompletnie zebrac zeby isc sie myc zrobcie cos ze mna skad bierzecie sily na ogarniecie sie? zwlaszcza jak trzeba glowe umyc
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale jak nie zatoki, to co to może być? A może lekarz nie-teges? ![]() Ja Was czytam (te objaśnienia, kiedy wywala, cofa, kasuje) i nic nie kumam
|
|
|
#3059 |
|
Ola-Unhola
|
Dzieńdoberek Kochane
Afrodyto, wsztystkiego najlepszego, dużo dużo szczęścia, miłości i przede wszystkim spełnienia marzeń Tru, ja też mam jutro imieniny Mój Małż chyba tez nie pamięta ![]() Frida, fajne zakupki. Pościel do łóżeczka ma fajny wzór Svinecka, no to się strachu najadłaś. Tłumacz, tłumacz Marcelkowi, zeby jeszcze posiedział Ale kurcze je tez coś mam z tym brzuchem. wczoraj wieczorem znowu bralam nospę, bo mnie pobolewał okresowo, a potem znowu te kłucia w środku ![]() Syla, to tylko sen. Mura, mura ![]() Mariola fajnie masz z tym śniadankiem. Mój Małż w niedziele jeszcze spi... Idę mieszac kapustkę bo się przypali ![]() Edit: Svinecko pytałaś o cenę tuniki w H&M - 119,90
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

chyba zaczarowala cie magia mozliwosci w krainie snu
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, ale mój obecny gin ma fajny sposób bycia i badanie już mnie tak nie krępuje.
Na zajecia trzeba jechać...a potem dopiero za dwa tygodnie ostatni zjazd
).
no i Adaś został obmacany z każdej strony

ale sprawdzimy te nerki dla bezpieczeństwa.

)

Afrodyto wszystkiego najlepszego