|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Może idź jeszcze raz i powiedz, że Ci nie pomogło
. I drąż do skutku ![]() Cytat:
Też się boję, że nie będę wiedziała, kiedy skurcze są takie, że trzeba się martwić ![]() ![]() Gratuluję sprzedania autka Cytat:
Cytat:
Cytat:
, a to "stawianie macicy" to groźne jest?Też nie lubię, jak ktoś przychodzi i się nie zapowiada ![]() No właśnie, ja mam w planach tylko to
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Zależy chyba od tego w jakim tygodniu ciąży jest kobieta. Bo to z reguły świadczy o tym, że macica przygotowuje sie do porodu.
Ja miałam to tylko raz, mam nadzieje ze jeszcze troche ponosze Kube w brzuszku. Niech tak szybko nie pcha sie na ten swiat.
|
|
#3093 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za wredne babsztyle!!! a czy to ten kwiatek co pachnie miodowo??? Tez mam taki, ale po moich przebojach z katarem i dusznościami w tamtym roku musiałam się go pozbyć ... doktorka mi powiedziała, że on powoduje uczulenie ... moze stąd ten Twój katar ![]() Cytat:
![]() a obiadek Cytat:
Cytat:
Cytat:
... Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3094 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Patent z tzw. fukaczem jest super ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
.Cytat:
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie
no i jeszcze mówiła, że potem można używac Białego Jelenia, a z Tantum Rose nie przesadzać zeby sobie nie wyjałowić fretki ![]() Opowiadała też, że jej koleżanka /pielęgniarka/ od małego myła swoją córkę płynami antybakteryjnymi i zrobiła jej tak wielką krzywdę, ze dziewczyna /teraz 18-letnia/ do tej pory za to płaci - jak wraca ze szkoły to od razu musi się umyć bo czuje się brudna, a żeby doprowadzić jej florę baktryjną do porządku, dokroce zajęło to kilka lat! ![]() Położna stwierdziła tylko, ze nie chce myślec co ta dziewczyna będzie przezywać jak zacznie współżycie
|
|
|
|
#3096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, dlatego ja chyba nie będę kąpała codzinnie w Oilatum czy Emolium, bo jak się zaczną jakieś problemy ze skórą, to nie będzie się czym ratować. Tak samo z Sudocremem - u mnie na pewno nie będzie stosowany codziennie, tylko jak mały dostanie pieluszkowego zapalenia skóry (odpukać ). Współczuję dziewczynie.Szkoda. ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Uciekam już od kompa, dobranoc
|
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobranoc Miramej
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro Wy już uciekacie to ja też
Lece do łóżeczka Dobranoc |
|
|
|
#3100 |
|
Zadomowienie
|
ja tez uciekam, bo juz ledwo widze na oczy ..Dobranoc
|
|
#3101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pewnie się wybiorę
ale do innego ![]() Cytat:
ale ja mam te kwiatki od dobrych 10 lat, kwitną co prawda dopiero z 5-6 lat ale nigdy nie miałam takich objawów, nawet w zimie ![]() nawet nie mówię małżowi, bo on profilaktycznie mi wszystkie kwiatostany ogoli ![]() Cytat:
![]() tzn do kiedy można używać Tantum bez obaw wyjałowienia? do zdjęcia szwów, czy dłużej? Nic tylko współczuć dziewczynie będzie się ciągle leczyła na grzybki i inne badziewia Nic dziewczynki ja też uciekam, bo w piekarniku piecze nam się pizza na kolację i zaraz będzie jeszcze film.Tak więc dobranoc, do jutra, pa
|
|
|
#3102 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobranoc
|
|
|
#3103 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hm no ja nie wiem własnie...
zapytałam bo ta liste z siora robilam.Moze ona nie swiadoma istnienia tantum ![]() Cytat:
do dresu, do jeansów, w domu,wciąż, bo poprostu nie mam innych a na 2mc papci w rozmiarze większym niż40 nie kupie i juz! w imie buntu Obrzękom mowie stanowcze nie!!!Czy spryskiwacz mi wystarczy? jak znam siebie będę czuć się brudna i nieswierza. Ta kora to jest w saszetkach i się ja zaparza jak herbatkę. Nie wiem co u mnie w szpitalu dają, chyba nic Musze dopytac siorke.Lista z apteki:kora debu,sol fizjologiczna,frida-aspirator(działanie jak gruszka do czyszczenia noska),masc majerankowa,czopki dla niemowlat,termometr,kupie w razie co glukoze i linomag, no i balneum do kapieli. W rossmanie: oliwka(choc nie planuje ciałka smarowac a ewentualnie ciemieniuche) mydełko,pampersy,chustecz ki mokre, puderek(pod paszki i pod szyjke.W koncu sam srodek lata bedzie) No i jeszcze na liscie mam pieluszki tetrowe,smoczek ale to obok apteki mam ![]() Cytat:
on przyjeżdża do domu do dziecka. Za gratulacje dziekuje wam-to naprawde sukces sprzedac autko 93rocznik jak przy dzisiejszych mozliwosciach tak łatwo sprowadzic sobie pomykadełko za śmieszne pieniazki.hmmm własciwie tak, ale juz z tego przeznaczonego budżetu zakupiłam farbę do naszej wspolnej sypialni i nim wóz to sie jeszcze cos z tego rozejdzie Cytat:
+- pierwsza buteleczka na ok. miesiac powinna mi wystarczyc. Cytat:
![]() moze niech sasiadka albo ktos zaopiekuje sie nimi na jakis czas i stwierdzisz czy to to cie zapycha. Ciąża to specyficzny stan, nie porownuj siebie przed zajscia
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-05-17 o 21:40 |
||||
|
|
|
#3104 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kwiatuszek cudny...muszę się też za takim rozejrzeć...
![]() Cytat:
Ja zawsze mówię że to lane kluzki a Mama mnie poprawia że kładzione ale one chyba też w naszych okolicach tylko są...mmm i taki rosołek z kluskami...pycha![]() Cytat:
![]() A Tżetowi to przydałyby się ![]() Cytat:
![]() :rotf l: ale się naśmiałam... I gratuluje dobrej transakcji ![]() Cytat:
Dobry wieczór Mamusie ![]() Ja coś zasnąć nie mogę...wiec przyszłam na Wizaż Tż śpi a ja czytam
|
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kaseta nadal w skrzynce nie wyciągne jej za chiny ludowe ![]() Ja tez jestem za korą ide robic koktajl truskawkowy i powolutku układac sie do snu buziaczki
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze zrobić na dniach bo dawno nie jadłam![]() Słodkich snów i przyjemnej nocy
|
|
#3107 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czy my go zaniedbujemy? pisałam już wcześniej, że to jest kot noszony, bawiony, przytulany, całowany i co tam jeszcze chcesz, jeśli coś to ewentualnie może być rozpieszczony ![]() Mocz wyszedł zupełnie dobry z wyjątkiem trochę podniesionych leukocytów, ale pani wet nie umiała wyjaśnić z jakich powodów te leukocyty mogły się podwyższyć. Na logikę myślimy o jakimś stanie zapalnym.. Ciężko byłoby go złapać w kuwecie, bo od tygodnia był tam słownie raz, w nocy na kupkę sikanie załatwia gdziebądź, oczywiście jak nikt nie widzi..Cytat:
![]() Cytat:
tak nam opowiadali w szkole rodzenia i właśnie na ostateczność polecali zachować |
||||
|
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sudocremu siorka uzywa na co dzien, bo tylko od tego dupka mu sie nie odparzala ![]() ile mam tyle opinii ale cementowac musi ostro bo powiedziala ze do dziewczynek sie nie nadaje.Ciezko go wymyc,zetrzec,"wyskrobac" z fałdek. dobranoc
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Czy już wszystkie mamusie układają się do spania?
![]() My mieliśmy dziś pracowity dzień więc udaję się powoli na spoczynek. Dobranoc wszystkim Kasiu musi być dobrze z futrem, nie ma innej opcji ;-) Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-05-17 o 22:55 |
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z wieczora
Dziewczyny macie rację- nie dajcie sobie brutalnie masować piersi. żadnych zastojów i ew stanów zapalnych nie będzie, jeśli będziecie regularnie, często karmić bobasy. Do powyższych często przyczynia się zabieranie maluchów na noc, aby mama się wyspała, a tam są dopajane butelką, aby było cicho . Niestety spotkałam się z tą praktyką w wielu polskich szpitalach. Masaż przypominający raczej głaskanie bardzo delikatne okrężne ruchy stosuje się przed odciąganiem pokarmu z piersi, ale musi to być zrobione z wyczuciem i najlepiej przez mamę. Można dla poślizgu użyć trochę oliwki. Taki masaż ma zrelaksować, a nie przynieść ból. Dopajanie mieszanką - ale gdy są ku temu przesłanki zdrowotne - spadek masy ciała poniżej 10% , gdy dzidziuś jest odwodniony, nie przybiera na wadze. Zamiast używać mieszanki można również odciągać pokarm z piersi między karmieniami i tą nadwyżką dokarmić malucha po karmieniu piersią (jęsli jest jej wystarczającą dużo). Poza tym odciąganie w tym wypadku wzmaga laktację. Takie jest moje zdanie i tak się praktykuje u mnie. -------- Co do kosmetyków... Różne są szkoły i różne podejścia. Ja po po porodzie będę się myła tym samym, co dotychczas czyli jakąś Ziają, bo służą mi wybitnie dobrze (chociaż u mnie zalecają czystą wodę, ale ja czułabym się jakaś taka niedomyta ). Chyba, że krocze będzie się źle goić, to wtedy wkroczę z czymś mocniejszym. Co do maluszka, to nie zdecydowałam jeszcze. Sama staram się używać kosmetyków nietestowanych na zwierzętach. Dla maluszka wybiorę pewnie coś bliższego naturze . Waham się pomiędzy Burt's Bees a Weledą, ze wskazaniem na Burt's Bees, bo kilka kosmetyków tej firmy już miałam i jestem bardzo zadowolona, a z Weledy tylko żel pod prysznic i pasty do zębów. Moje kosmetyki to mieszanka Avene i naturalnych/organicznych firm i na razie jestem bardzo zadowolona.
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
A że już poniedziałek
to Wszystkiego najlepszego dla naszych Imieninowych Solenizantek :
Truheart i UnholyOne
|
#3112 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam poniedziałkowo
I dobrze, może coś zaradzi Cytat:
![]() Moja lista podobna, mam jeszcze na niej roztwór wody morskiej do noska, Bepanthen i gaziki. No i filtry do fridy, bo chyba się coś tam wymienia. Kasia, a czopki to przeciwgorączkowe? Co do pediatry - też chcę takiego poleconego A ja postanowiłam myć od początku płynem Hippa, a w razie, jak nie będzie zdawawał egzaminu, włączę emolienty. Cytat:
![]() Tlenek cynku chyba tak cementuje Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- No i zapomniałam ![]() Wszystkiego najlepszego dla tru i UnholyOne z okazji imienin, spełnienia marzeń i dużo miłości
|
|
|
#3113 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najlepszego Truheart i Unholyone
Dziewczyny ja kupilam ta masc majerankowa i doczytalam ze mozna stosowac u dzieci powyzej 3 roku zycia. To jak to jest z ta mascia???? Wczoraj pytalam sie kolezanek co mam spakowac do szpitala a one ze nic . Mowia ze wszystko daja. Jak chce moge sobie wziasc swoja koszyle ale i to niepotrzebne bo te co daja sa bardzo ladne i nie ma sensu niszczyc swoich. Zadnych majtek, podkladow itp. No w szok sie wbilam. Wyglada na to ze wezme tylko ksiazke do czytania![]() Moje rybaczki i tunika Kwiecien-maj2009 200.jpg Kwiecien-maj2009 201.jpg I pierwsza rzecz jaka kupilam dla niuni. Wiem ze zupelnie niepraktyczna ale te napisy tak swiecily ze nie moglam przejsc obojetnie. Ehh sroka jestem ![]() 8 kwietnia 2009 025.jpg
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, byłam pewna, że można stosować już od co najmniej niemowlaczka .Porządne te norweskie szpitale ![]() Fajne ciuszki
|
|
|
#3115 |
|
Zadomowienie
|
wszystkiego dobrego dla solenizantek!!
A ja wczoraj byłam na targach baby care w krakowie... Co do ilości stoisk nie było ich imponująco dużo. Ale... Dostałam od przemiłego pana z firmy NUK siatkę prezentów ( wkładki laktacyjne ok6 par, 2 butelki do karmienia, przechowywania pokarmu i do podłączenia też do ich laktatora, smoczek +tasiemkę do przymocowania do ubranka i miniaturkę kremu dla dzidziusia i płynu do kąpieli Bardzo się z tych prezentów cieszę ![]() Poza tym jednak stwierdziłam że albo hustę do noszenia albo nosidełko musimy sobie kupić. Bardzo mi się podobały. I wystawiała się tez firma z tymi pieluszkami wielorazowego użytku. Wypytałam panią o wszystko, pomacałam, porównałam, i doszłam do wniosku że jednak będę stosować takie otulaczki. http://www.pieluszkarnia.pl/index.ph...e-na-pieluszke Bardzo mi się to podobało. Mojej mamie też. dodatkowo dookoła nóżek ma gumeczkę, która zapobieegnie przeciekaniu. Już mniej więcej wiem co będę stosować u noworodka, i u starszego dzidzia ![]() Jestem nimi zachwycona |
|
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
witam Was poniedziałkowo
ale się ostatnio nie wysypiam - śpać mogę tylko na boku, a oba mi drętwieją, a trzeciego nie mam ![]() wczoraj spakowaliśmy torbę do szpitala, więc mogę już rodzić , tzn jeszcze nie, bo nie mam jeszcze sesji z brzuszkiem muszę jeszcze dokupić stanik do karmienia, wanienkę, pościel do kołyski i kosmetyki - myślałam o Ziajce albo Bambino, ale Nivea ma fajne kosmetyki np. płyn do kapieli i szmpon w jednym, albo płyn do kapieli z oliwką i sama już nie wiem... jeśli któraś próbowała, albo coś wie o kosmetykach typu 2w1 z Nivei to proszę o opinie i muszę koniecznie kupić płyn do prania Lovella, bo wczoraj małż przywiózł worek małych ciuszków od swojej mamy, zebym sobie wybrała co mi się podoba i uprał to wszystko w naszym płynie i był zdziwiony, że dla dzidzi się pierze w czym innym cóż będzie prał jeszcze raz to co wybiorę
|
|
#3117 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję za pamięc z samego rana, a nawet tuz po północy ![]() Ja się dzisiaj nie wyspałam, wierciłam się, przekręcałam, patrzyłam w sufit...I to chyba wina tego, ze spałam w samym T-shircie z gołym dupskiem Jakoś mi tak dziwnie było ![]() Wczoraj trochę ogarnęła mnie mania sprzątania. Zauważyłam, że jak już mnie nachodzi to w niedzielę po południu. Sprzątnęłam łazienkę, kuchnię, salon, sypialnię. Pomyłam podłogi i jeszcze u Bartusia remanent. Starałam się usunąc jak najwięcej nieużywanych zabawek, żeby nie było siedliska kurzu, coś poprzestawiałam, coś zabrałam i jakoś to wyszło, ale chyba muszę jeszcze pomyślec o kolejnych zmianach, gdyż mnie to nie satysfakcjonuje do końca ![]() Acha, i jeszcze stwierdziłam, że w naszej szafie muszę jedną z szuflad oddac Antosiowi, bo u chłopców sie z ciuszkami we dwóch nie zmieszczą. Za każdym razem musiałabym wszystko wywalac, żeby coś znaleźc, a to mało praktyczne ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Kamilko, również dziękuję A czy nasza Pani Stomatolog to nie ma dzisiaj również imienin
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajne prezenty dostałaś Syla, świetnie, że nie musisz kupować tych wszystkich okropnych majtek i podkładów
|
|
|
#3119 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dziewuszki
Na początku Wredna Afrodyto, przyjmij ode mnie spóźnione życzenia urodzinowe - Życzonka wysyłam również w kierunku Unholy Mariolasl trzymam za dzisiaj.Aniu, super, że wesele udane i dobrze się bawiłaś Unholy, malunki synka - pierwsza klasa ![]() Nam się udało ściągnąć samochód od razu do mechanika, facen na szybko zajrzał do niego i okazało się, że (NA SZCZĘŚCIE) nie popsuło się nic drogiego. Coś tam się wypięło, ale oczywiście ja, główny mechanik tego kraju zapomniałam co. W każdym bądź razie koszt tej części to 150 zł plus robocizna, więc przeżyjemy i będziemy mogli sobie jeździć dalej.Niestety dopadł mnie w sobotę dół-gigant, trzymał jeszcze trochę w niedzielę. Niestety małża nie było w domku do soboty wieczora i jeszcze ta wstrętna pogoda. Ach... szkoda gadać. Pewnie tak będzie co jakiś czas. W każdym bądź razie, skontaktowałam się z jednym z lepszych specjalistów urologii dziecięcej z różnymi pytaniami (jeszcze raz dzięki Tru Dzisiaj muszę iść do pracy zanieść zwolnienie, nie chce mi się jak diabli. Dodam, że idę już od wtorku
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj nawet pastę jajeczną robiłam na raty robię małżowi awanturę, ze jak ja nie sprzątam to już taki brud, a on odkurzy i mówi, ze posprzątane, a ja prawie płaczę... i mam już dośćhmmm. chyba o mnie chodzi ja nie wiem kiedy mam imieniny chyba muszę się koło tego zakręcić , bo dotąd nie obchodziłam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

Jadlam az mi sie uszy trzesly 

... 
będzie się ciągle leczyła na grzybki i inne badziewia

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za dzisiaj.
MACIEJKA SYNEK KOCHANY