Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - część 4 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-17, 20:03   #3091
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość

ja nie mam pojęcia, myślałam, że lekarz mi powie
Może idź jeszcze raz i powiedz, że Ci nie pomogło . I drąż do skutku

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
no właśnie, az strach, po przezyciach siostry wiem ze nie bede leczyc małej w rejonowej przychodni...Synek dzis mógłby nie życ gdyby nie ich szybka reakacja i wizyta w szpitalu...

kurcze, kolejna mama miala taka akcje...

tylko czekac az mi sie to przytrafi.Skad mam wiedziec ze to sa przepowiadajace? je mozemy zbagatelizowac?
(...)
ja tez , witaj w klubie
No właśnie, muszę się rozejrzeć za jakimś sensownym pediatrą
Też się boję, że nie będę wiedziała, kiedy skurcze są takie, że trzeba się martwić

Gratuluję sprzedania autka

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Mimo, iż ruszam się niewiele, to często dziś boli mnie w dole brzucha i twardnieje mi częściej niż zazwyczaj. Zobaczę, jak będzie rano. Rozważam telefon do pracy i poinformowanie ich, że niedobrze się czuję, a więc na nockę nie przyjdę.
Wzięłam No-Spę i Paracetamol, na razie efekt mierny.

Cytat:
A chwile temu ktos podjechal pod dom,patrze a to ten koles co wcz auto kupowal od nas i serce mi stanelo, wyobrazilam sobie ze chce odstapic od umowy kupna złomu A on do skrzynki wrzucił ...kasete. Ludzie trzymajcie mnie bo padne

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Svinecko jak te skurcze wyglądały??
Ja dzisiaj na wykładzie tez miałam stracha
Bo czułam straszne pęcznienie brzucha, tak jakby gazy mi sie w srodku zbierały
Trwało to kilka sekund i puszczało. Po chwili znów twardnienie. Takie dziwne uczucie.
Mama mówi, że to może macica sie juz kurczyć, tzw. stawianie sie macicy.
Nie brałam nospy, samo przeszło.
, a to "stawianie macicy" to groźne jest?

Cytat:
Ja bardzo nie lubię takich gości
Też nie lubię, jak ktoś przychodzi i się nie zapowiada

Cytat:
A samo Tantum to nie wystarczy?
No właśnie, ja mam w planach tylko to

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 20:10   #3092
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
, a to "stawianie macicy" to groźne jest?
Zależy chyba od tego w jakim tygodniu ciąży jest kobieta. Bo to z reguły świadczy o tym, że macica przygotowuje sie do porodu. Ja miałam to tylko raz, mam nadzieje ze jeszcze troche ponosze Kube w brzuszku. Niech tak szybko nie pcha sie na ten swiat.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 20:11   #3093
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Pielęgniarki na salach poporodowych w szpitalu mojego gina rodziła niedawno koleżanka szwagierki. Panie usilnie jej wmawiały, że dziecko strasznie traci na wadze, co jest jej winą, bo ma za mało pokarmu i jeśli nie zacznie go dokarmiać butelką to one nie pozwolą wypisać dziecka. Biedna dziewczyna się poddała, powodowana oczywiście troską o własne dziecko. Przy wypisie, gdy odbierali dokumenty okazało się, że spadek wagi najzupełniej mieściła się w tych 5 czy 10% ubytku wagi po porodzie i nie był to żaden dramat. No, ale dzieci upasione butelkami są spokojniesze, mniej się drą, a panie nie mają tyle roboty z "nauką" karmienia cyckiem każdej dziewczyny.
Mały kuzynki z kolei nie leżał z nią ze względu na stan zdrowia więc panie karmiły go butelką. Ona nie dawała za wygraną i non stop tam przychodziła, to po pierwsze szybko ją wyganiały, po drugie jak widziały, że mały nie chce cyca to nie doradziły żeby kupiła nakładki na sutki, bo może na przykład mały przywykł do butli, którą karmiły, tylko ją wyganiały i mówiły, żeby nie męczyła dziecka siostra sama wpadła na to i kupiła nakładki, od tej pory mały ssie cyca jak marzenie i panie już jej nie mogły wyganiać
co za wredne babsztyle!!!
Cytat:
proszę
a czy to ten kwiatek co pachnie miodowo??? Tez mam taki, ale po moich przebojach z katarem i dusznościami w tamtym roku musiałam się go pozbyć ... doktorka mi powiedziała, że on powoduje uczulenie ... moze stąd ten Twój katar
Cytat:
wczoraj w końcu sprzedałam swoje stare autko.Zainteresowanie było znikome, wiec wolalam opuscic 200zł niz sie targowac chocby o 50zł za które wczoraj zatankowałam.
Mąż wiedział ze koles przyjedzie ale nie spodziewalismy sie ze od razu kupi.
Jak spisalismy umowe itp zeszlam ostatni raz rzucic okiem czy wszystko pobralam,czy bagaznik pusty itp.
Nie wymontowywałam radia,a właściwie kaseciaka,bo antene kiedys ktos mi ułamał,a kasete jak bozie kocham sluchalam od roku...jednej
Starych numerów typu :venga boys czy jakos tak,light house family itp taka składanka jakas Bravo hits 93 rok.
Wszyscy składali sie ze smiechu jak to puszczałam.Przypominaly sie stare klimaty
Mozecie sobie wyobrazic jak byla zajechana ta kaseta,przeciagała na maksa, czasem sie wkrecala i takie tam historie.
Jak wczoraj koles kupowal auto to nie marzylam o niczym innym jak o tym zeby zszedl mi z oczu z tym złomem
A Mąż dzwoni i pyta jak transakcja i czy kasete wyciagnelam z auta,no myslalam ze pekne ze smiechu
Tymbardziej ze cała wierze Technicsa wydałam kolezance bo stala i kurzyla sie od ponad roku, a w nowym aucie mam CD
Ale on na powaznie drążył temat a ja go smiechem brałam i na koncu to juz sama nie wiedzialam czy on zartuje czy na [powaznie mu sie rozchodzi.
Błachostka ale w ciazy jakze wielka

ogladasz Ewe Wachowicz ? dzis mama zaprosiła nas na obiad wg jej przepisu.Tak sie obzarlismy ze szok.
Piers indycza z tymiankiem zapiekana pod boczkiem czy jakos tak.Naprawde doskonale polaczenie ziół z miesem.Do tego młode ziemniaki, mloda slodka kapustka,pieczarki z cebulka i kompocik z rabarberu Jadlam az mi sie uszy trzesly
gratuluję sprzedaży autka ... teraz można kupować wóz dla Laurki

a obiadek
Cytat:
Świetnie, że dobrze się bawiłaś.
Ja dziś leniuchuję na kanapie . I upiększam się maseczkami itp. Mąż ugotował obiad, oglądamy filmy. Fajnie jest w domu

Mimo, iż ruszam się niewiele, to często dziś boli mnie w dole brzucha i twardnieje mi częściej niż zazwyczaj. Zobaczę, jak będzie rano. Rozważam telefon do pracy i poinformowanie ich, że niedobrze się czuję, a więc na nockę nie przyjdę.
odpoczywaj!!!
Cytat:
A chwile temu ktos podjechal pod dom,patrze a to ten koles co wcz auto kupowal od nas i serce mi stanelo, wyobrazilam sobie ze chce odstapic od umowy kupna złomu A on do skrzynki wrzucił ...kasete. Ludzie trzymajcie mnie bo padne

Cytat:
Ja podlewam kwiatki jak już zobacze, że są takie ... smutne czyli raz na tydzień, półtora i wszystkie jeszcze żyją

he, he mają zadziwiającą wole przetrwania
i jeszcze mi kwitną pewnie w ramach podziękowania, że w ogóle je podlewam
to tak jak ja ...
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja kupiłam saszetki Tantum Rosa na pierwsze dni, a potem planuję Lactacyd

jak już o tym mowa - jak ten proszek rozrobić - trzeba mieć jakąś miseczkę czy zostawić sobie buteleczkę z pompką po innym płynie?
i nie mogę znaleźć jak to rozrabiać...
nam polożna mówiła, że można nasypać troszke proszku /ok pół łyżeczki/ na rękę i dodać troszke wody - rozetrzeć na dłoni i wtedy się podmyć - to już w domu, bo w szpitalu jest Tantum Rosa rozrobiony w takich psikaczach /jak płyn do mycia okien/ - tzn u nas w szpitalu

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 20:15   #3094
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Bylismy dzis w Tesco i są tam świetne ubranka dla dzieci cherokee , ale musze powiedziec ze ceny sa dosc wysokie body np 29 zl . Ale i tak jedne kupilam takie z tygryskiem no i śliniak z misiem cuda
Tż miał mi coś kupic z okazjii urodzin ale niestety nic mi sie nie podobalo...
Ubranka Cherokee są fajne , czasem są wielopaki np. pajacyków czy body w przyjaznych cenach. A fotki gdzie?

Cytat:
To sie rozrabia z wodą.
Eleeri wymysliła, że mozna ten płyn przelać do spryskiwacza np. do kwiatków i opryskiwać fredkę Chyba tak własnie będę robiła
Współczuję Wam tej opuchlizny na nogach , myślę, że jak się zrobi cieplej, to i mnie to spotka.
Patent z tzw. fukaczem jest super

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Zależy chyba od tego w jakim tygodniu ciąży jest kobieta. Bo to z reguły świadczy o tym, że macica przygotowuje sie do porodu. Ja miałam to tylko raz, mam nadzieje ze jeszcze troche ponosze Kube w brzuszku. Niech tak szybko nie pcha sie na ten swiat.
Dzięki za odpowiedź . No ja też mojemu tłumaczę, że jeszcze trzeba posiedzieć w brzuszku - przecież dobrze nam razem .

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
nam polożna mówiła, że można nasypać troszke proszku /ok pół łyżeczki/ na rękę i dodać troszke wody - rozetrzeć na dłoni i wtedy się podmyć - to już w domu, bo w szpitalu jest Tantum Rosa rozrobiony w takich psikaczach /jak płyn do mycia okien/ - tzn u nas w szpitalu
Czyli tak, jak eleeri pisała

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-17, 20:24   #3095
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli tak, jak eleeri pisała
dokładnie

no i jeszcze mówiła, że potem można używac Białego Jelenia, a z Tantum Rose nie przesadzać zeby sobie nie wyjałowić fretki

Opowiadała też, że jej koleżanka /pielęgniarka/ od małego myła swoją córkę płynami antybakteryjnymi i zrobiła jej tak wielką krzywdę, ze dziewczyna /teraz 18-letnia/ do tej pory za to płaci - jak wraca ze szkoły to od razu musi się umyć bo czuje się brudna, a żeby doprowadzić jej florę baktryjną do porządku, dokroce zajęło to kilka lat!
Położna stwierdziła tylko, ze nie chce myślec co ta dziewczyna będzie przezywać jak zacznie współżycie

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-05-17, 20:24   #3096
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Cytat:
Ubranka Cherokee są fajne , czasem są wielopaki np. pajacyków czy body w przyjaznych cenach. A fotki gdzie?
No kurcze Tż zabrał aparat i nie mam czym zrobić
Stary 2009-05-17, 20:30   #3097
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie

no i jeszcze mówiła, że potem można używac Białego Jelenia, a z Tantum Rose nie przesadzać zeby sobie nie wyjałowić fretki

Opowiadała też, że jej koleżanka /pielęgniarka/ od małego myła swoją córkę płynami antybakteryjnymi i zrobiła jej tak wielką krzywdę, ze dziewczyna /teraz 18-letnia/ do tej pory za to płaci - jak wraca ze szkoły to od razu musi się umyć bo czuje się brudna, a żeby doprowadzić jej florę baktryjną do porządku, dokroce zajęło to kilka lat!
Położna stwierdziła tylko, ze nie chce myślec co ta dziewczyna będzie przezywać jak zacznie współżycie
, dlatego ja chyba nie będę kąpała codzinnie w Oilatum czy Emolium, bo jak się zaczną jakieś problemy ze skórą, to nie będzie się czym ratować. Tak samo z Sudocremem - u mnie na pewno nie będzie stosowany codziennie, tylko jak mały dostanie pieluszkowego zapalenia skóry (odpukać ). Współczuję dziewczynie.

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
No kurcze Tż zabrał aparat i nie mam czym zrobić
Szkoda.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Uciekam już od kompa, dobranoc

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-17, 20:31   #3098
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
, dlatego ja chyba nie będę kąpała codzinnie w Oilatum czy Emolium, bo jak się zaczną jakieś problemy ze skórą, to nie będzie się czym ratować. Tak samo z Sudocremem - u mnie na pewno nie będzie stosowany codziennie, tylko jak mały dostanie pieluszkowego zapalenia skóry (odpukać ).
To samo uważam

Dobranoc Miramej

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 20:40   #3099
Ania0104
Zakorzenienie

Skoro Wy już uciekacie to ja też

Lece do łóżeczka
Dobranoc

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-05-17, 20:48   #3100
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

ja tez uciekam, bo juz ledwo widze na oczy ..Dobranoc
Stary 2009-05-17, 20:58   #3101
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Może idź jeszcze raz i powiedz, że Ci nie pomogło . I drąż do skutku
Pewnie się wybiorę
ale do innego

Cytat:
a czy to ten kwiatek co pachnie miodowo??? Tez mam taki, ale po moich przebojach z katarem i dusznościami w tamtym roku musiałam się go pozbyć ... doktorka mi powiedziała, że on powoduje uczulenie ... moze stąd ten Twój katar
To chyba ten, tak dusząco pachnie i tylko nocą
ale ja mam te kwiatki od dobrych 10 lat, kwitną co prawda dopiero z 5-6 lat ale nigdy nie miałam takich objawów, nawet w zimie

nawet nie mówię małżowi, bo on profilaktycznie mi wszystkie kwiatostany ogoli

Cytat:

a kiedy jest to potem?
tzn do kiedy można używać Tantum bez obaw wyjałowienia?
do zdjęcia szwów, czy dłużej?

Nic tylko współczuć dziewczynie będzie się ciągle leczyła na grzybki i inne badziewia

Nic dziewczynki ja też uciekam, bo w piekarniku piecze nam się pizza na kolację i zaraz będzie jeszcze film.

Tak więc dobranoc, do jutra, pa

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 21:26   #3102
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj od 6 na nogach byłam. W domu jak w kapciach chodze to nie widac tak bardzo opuchlizny. ale jak założe takie wyjsciowe buty (jedyne które moge jeszcze włozyć) to po sciagnieciu moje stopy wyglądają okropnie. Te buty mają na gorze taką gumkę i takgumka wrzyna mi sie w nogę i jest jedna wielka dziura
Naprawde okropnie to wygląda... Wczoraj było mi zimno w stopy i zalozyłam luzne skarpetki to potem i po nich miałam slad w miejsu gumki. Jedno wielkie wgłębienie

Nie myślałam żeby kupic korę dębu. Może to Tantum wystarczy?

Podziel sie listą zakupów Może masz na niej cos czego ja nie mam i zapomniałam to kupić.

Ja Lactacyd uzuwam juz od dawna Polecam! Nawet juz teraz warto kupić i używać.

To sie rozrabia z wodą.
Eleeri wymysliła, że mozna ten płyn przelać do spryskiwacza np. do kwiatków i opryskiwać fredkę Chyba tak własnie będę robiła
ja też cały czas używam Lactacyd, ale zastanawiam się kiedy po porodzie można już znów go używać zamiast Tantum Rosa

Cytat:

ale niepraktyczne są te saszetki - co zrobić z taką otwartą w szpitalu...

Cytat:
Pewnie się wybiorę
ale do innego

ale ja mam te kwiatki od dobrych 10 lat, kwitną co prawda dopiero z 5-6 lat ale nigdy nie miałam takich objawów, nawet w zimie

a kiedy jest to potem?
tzn do kiedy można używać Tantum bez obaw wyjałowienia?
do zdjęcia szwów, czy dłużej?

Nic tylko współczuć dziewczynie będzie się ciągle leczyła na grzybki i inne badziewia

Nic dziewczynki ja też uciekam, bo w piekarniku piecze nam się pizza na kolację i zaraz będzie jeszcze film.

Tak więc dobranoc, do jutra, pa
no właśnie - jak długo...

dobranoc

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 21:35   #3103
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
-A samo Tantum to nie wystarczy?
hm no ja nie wiem własnie...
zapytałam bo ta liste z siora robilam.Moze ona nie swiadoma istnienia tantum

Cytat:
Ja dzisiaj od 6 na nogach byłam. W domu jak w kapciach chodze to nie widac tak bardzo opuchlizny. ale jak założe takie wyjsciowe buty (jedyne które moge jeszcze włozyć) to po sciagnieciu moje stopy wyglądają okropnie. Te buty mają na gorze taką gumkę i takgumka wrzyna mi sie w nogę i jest jedna wielka dziura
Naprawde okropnie to wygląda... Wczoraj było mi zimno w stopy i zalozyłam luzne skarpetki to potem i po nich miałam slad w miejsu gumki. Jedno wielkie wgłębienie

Podziel sie listą zakupów Może masz na niej cos czego ja nie mam i zapomniałam to kupić.

To sie rozrabia z wodą.
Ja to śmigam w japonkach.Do wszystkiego, calymi dniami do dresu, do jeansów, w domu,wciąż, bo poprostu nie mam innych a na 2mc papci w rozmiarze większym niż40 nie kupie i juz! w imie buntu Obrzękom mowie stanowcze nie!!!

Czy spryskiwacz mi wystarczy? jak znam siebie będę czuć się brudna i nieswierza.
Ta kora to jest w saszetkach i się ja zaparza jak herbatkę.
Nie wiem co u mnie w szpitalu dają, chyba nic Musze dopytac siorke.

Lista z apteki:kora debu,sol fizjologiczna,frida-aspirator(działanie jak gruszka do czyszczenia noska),masc majerankowa,czopki dla niemowlat,termometr,kupie w razie co glukoze i linomag, no i balneum do kapieli.

W rossmanie:
oliwka(choc nie planuje ciałka smarowac a ewentualnie ciemieniuche) mydełko,pampersy,chustecz ki mokre, puderek(pod paszki i pod szyjke.W koncu sam srodek lata bedzie)

No i jeszcze na liscie mam pieluszki tetrowe,smoczek ale to obok apteki mam

Cytat:
No właśnie, muszę się rozejrzeć za jakimś sensownym pediatrą

Gratuluję sprzedania autka
ja korzystam z przetartego sladu po siorze i tego samego dr.wezme-
on przyjeżdża do domu do dziecka.

Za gratulacje dziekuje wam-to naprawde sukces sprzedac autko 93rocznik jak przy dzisiejszych mozliwosciach tak łatwo sprowadzic sobie pomykadełko za śmieszne pieniazki.

Cytat:
gratuluję sprzedaży autka ... teraz można kupować wóz dla Laurki
hmmm własciwie tak, ale juz z tego przeznaczonego budżetu zakupiłam farbę do naszej wspolnej sypialni i nim wóz to sie jeszcze cos z tego rozejdzie

Cytat:
, dlatego ja chyba nie będę kąpała codzinnie w Oilatum czy Emolium, bo jak się zaczną jakieś problemy ze skórą, to nie będzie się czym ratować. Tak samo z Sudocremem - u mnie na pewno nie będzie stosowany codziennie, tylko jak mały dostanie pieluszkowego zapalenia skóry (odpukać ). Współczuję dziewczynie.
balneum chce tylko na sam poczatek a potem jakis plyn do kapieli z oliwka.
+- pierwsza buteleczka na ok. miesiac powinna mi wystarczyc.

Cytat:

tzn ze lepszy katar,zapchany nos i noce bezsenne?
moze niech sasiadka albo ktos zaopiekuje sie nimi na jakis czas i stwierdzisz czy to to cie zapycha.
Ciąża to specyficzny stan, nie porownuj siebie przed zajscia
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-05-17 o 21:40
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 22:02   #3104
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
proszę
Kwiatuszek cudny...muszę się też za takim rozejrzeć...

Cytat:
Ehh zadzwoń...jakos dadzą radę jedną noc..a później już L4

Cytat:
Do tego zwykle kluseczki.Chyba "kładzione" sie na nie mówi.
Ja zawsze mówię że to lane kluzki a Mama mnie poprawia że kładzione ale one chyba też w naszych okolicach tylko są...mmm i taki rosołek z kluskami...pycha

Cytat:
A ja miałam na sobie wielkie, rozciągnięte spodnie dresowe (najwygodniej mi w nich) i zwykłą koszulkę Ale co tam, mogli sie zapowiedzieć to bym sie wystroiła

A ja dzisiaj nie miałam obiadu TŻ miał tak cos zrobić ale biedak zasiedział sie na necie i nie miał juz czasu ugotować
Gdyby chociaż goście zapowiedzieli się z godzine wcześniej to można się ogarnąć...a tak to Ja zawsze do wszystkich dzwonię, ja nie lubię niespodziewanych gości więc sama staram się nie być...

A Tżetowi to przydałyby się za brak obiadu...jak dba o żołądki skarbów swoich

Cytat:
Oddał kasete bo:
albo zadzw z jakims pytaniem o auto do męża a on poprosił o zwrot kasety
lub
mąż sam zadzwonil i poprosił o podrzucenie
Nie pytam go nawet jak do tego doszlo, bo to malo istotne.
I wiecie co? strasznie musi mu zalezec na tej kasecie, bo pan zadzwonil ze wrzucil do skrzynki, mąż ładnie podziekowal a kaseta nadal w skrzynce
śmiac mi sie chce na maxa
buaha ha ha ha
Historia kasetowa jest ekstra:rotf l: ale się naśmiałam...

I gratuluje dobrej transakcji

Cytat:
A zadna nie wspominala o korze dębu.Nie bedziecie stosowac do podmywania ?
Ja będę stosować korę dębu...przyjaciółka polecała bo sama używała...

Dobry wieczór Mamusie

Ja coś zasnąć nie mogę...wiec przyszłam na Wizaż Tż śpi a ja czytam
Stary 2009-05-17, 22:23   #3105
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Ja zawsze mówię że to lane kluzki a Mama mnie poprawia że kładzione ale one chyba też w naszych okolicach tylko są...mmm i taki rosołek z kluskami...pycha

Historia kasetowa jest ekstra:rotf l: ale się naśmiałam...

I gratuluje dobrej transakcji

Ja będę stosować korę dębu...przyjaciółka polecała bo sama używała...
lane to do rosołku to tez tak mówie, a takie do ogorkowej to takie większych rozmiarów, i ciasto chyba to samo ale gęściejsze.Te gotuje się w osolonym wrzątku i na wyłowione i ciepłe daję sie odrobinkę masełka.

A kaseta nadal w skrzynce nie wyciągne jej za chiny ludowe

Ja tez jestem za korą
ide robic koktajl truskawkowy i powolutku układac sie do snu
buziaczki

Stary 2009-05-17, 22:30   #3106
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
lane to do rosołku to tez tak mówie, a takie do ogorkowej to takie większych rozmiarów, i ciasto chyba to samo ale gęściejsze.Te gotuje się w osolonym wrzątku i na wyłowione i ciepłe daję sie odrobinkę masełka.

A kaseta nadal w skrzynce nie wyciągne jej za chiny ludowe

Ja tez jestem za korą
ide robic koktajl truskawkowy i powolutku układac sie do snu
buziaczki
A to nawet nie wiedziałam że róznią się wielkością...ale moje najlepsze kluski na świecie...to właśnie ciasto na kladzione (mają być większe) kluski plus serek homo...i na ugotowane śmietanka i cukier...mmmmmm pycha Musze zrobić na dniach bo dawno nie jadłam

Słodkich snów i przyjemnej nocy
Stary 2009-05-17, 22:30   #3107
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
No wiecie co? A tak się niby propaguje karmienie piersią , a tu takie gadki. Przecież od tego można pokarm stracić Zdenerwowałam się, no
Ja też byłam zdziwiona takiemu terrorowi butelkowemu w łódzkich szpitalach
Cytat:
pieska tez mam
Może potrzebuje więcej czułości, nie zaniedbujecie go ostatnio?
Napisz jaki wyszedl wynik moczu bo kwałek dalej doczytałam z udało sie pobrac.
U nas kotka sika prosto do pojemniczka na mocz.Powaga.
Mąż czai się kiedy pójdzie do kuwetki a potem podkłada jej pojemnik i za kazdym razem sie udaje
Ja wiem, że pieska też masz
Czy my go zaniedbujemy? pisałam już wcześniej, że to jest kot noszony, bawiony, przytulany, całowany i co tam jeszcze chcesz, jeśli coś to ewentualnie może być rozpieszczony
Mocz wyszedł zupełnie dobry z wyjątkiem trochę podniesionych leukocytów, ale pani wet nie umiała wyjaśnić z jakich powodów te leukocyty mogły się podwyższyć. Na logikę myślimy o jakimś stanie zapalnym.. Ciężko byłoby go złapać w kuwecie, bo od tygodnia był tam słownie raz, w nocy na kupkę sikanie załatwia gdziebądź, oczywiście jak nikt nie widzi..
Cytat:
A zadna nie wspominala o korze dębu.Nie bedziecie stosowac do podmywania ?
Nie zaszkodzi kupić
Cytat:
Tak samo z Sudocremem - u mnie na pewno nie będzie stosowany codziennie, tylko jak mały dostanie pieluszkowego zapalenia skóry
Sudocrem jest dość mocny i podobno trzyma się skóry jak cement tak nam opowiadali w szkole rodzenia i właśnie na ostateczność polecali zachować
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 22:53   #3108
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Mocz wyszedł zupełnie dobry z wyjątkiem trochę podniesionych leukocytów, ale pani wet nie umiała wyjaśnić z jakich powodów te leukocyty mogły się podwyższyć. Na logikę myślimy o jakimś stanie zapalnym.. Ciężko byłoby go złapać w kuwecie, bo od tygodnia był tam słownie raz, w nocy na kupkę sikanie załatwia gdziebądź, oczywiście jak nikt nie widzi..

Sudocrem jest dość mocny i podobno trzyma się skóry jak cement tak nam opowiadali w szkole rodzenia i właśnie na ostateczność polecali zachować
w taki razie trzymam kciuki za zdrowie futrzaka.

A sudocremu siorka uzywa na co dzien, bo tylko od tego dupka mu sie nie odparzala
ile mam tyle opinii
ale cementowac musi ostro bo powiedziala ze do dziewczynek sie nie nadaje.Ciezko go wymyc,zetrzec,"wyskrobac" z fałdek.

dobranoc

Stary 2009-05-17, 22:54   #3109
truheart
Zakorzenienie

Czy już wszystkie mamusie układają się do spania?
My mieliśmy dziś pracowity dzień więc udaję się powoli na spoczynek.
Dobranoc wszystkim

Kasiu musi być dobrze z futrem, nie ma innej opcji ;-)

Edytowane przez truheart
Czas edycji: 2009-05-17 o 22:55
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-17, 23:07   #3110
mariolasl
Zakorzenienie

Witam z wieczora

Dziewczyny macie rację- nie dajcie sobie brutalnie masować piersi. żadnych zastojów i ew stanów zapalnych nie będzie, jeśli będziecie regularnie, często karmić bobasy. Do powyższych często przyczynia się zabieranie maluchów na noc, aby mama się wyspała, a tam są dopajane butelką, aby było cicho . Niestety spotkałam się z tą praktyką w wielu polskich szpitalach. Masaż przypominający raczej głaskanie bardzo delikatne okrężne ruchy stosuje się przed odciąganiem pokarmu z piersi, ale musi to być zrobione z wyczuciem i najlepiej przez mamę. Można dla poślizgu użyć trochę oliwki. Taki masaż ma zrelaksować, a nie przynieść ból.

Dopajanie mieszanką - ale gdy są ku temu przesłanki zdrowotne - spadek masy ciała poniżej 10% , gdy dzidziuś jest odwodniony, nie przybiera na wadze. Zamiast używać mieszanki można również odciągać pokarm z piersi między karmieniami i tą nadwyżką dokarmić malucha po karmieniu piersią (jęsli jest jej wystarczającą dużo). Poza tym odciąganie w tym wypadku wzmaga laktację.

Takie jest moje zdanie i tak się praktykuje u mnie.
--------
Co do kosmetyków... Różne są szkoły i różne podejścia. Ja po po porodzie będę się myła tym samym, co dotychczas czyli jakąś Ziają, bo służą mi wybitnie dobrze (chociaż u mnie zalecają czystą wodę, ale ja czułabym się jakaś taka niedomyta ). Chyba, że krocze będzie się źle goić, to wtedy wkroczę z czymś mocniejszym.

Co do maluszka, to nie zdecydowałam jeszcze. Sama staram się używać kosmetyków nietestowanych na zwierzętach. Dla maluszka wybiorę pewnie coś bliższego naturze. Waham się pomiędzy Burt's Bees a Weledą, ze wskazaniem na Burt's Bees, bo kilka kosmetyków tej firmy już miałam i jestem bardzo zadowolona, a z Weledy tylko żel pod prysznic i pasty do zębów. Moje kosmetyki to mieszanka Avene i naturalnych/organicznych firm i na razie jestem bardzo zadowolona.
Stary 2009-05-17, 23:17   #3111
mariolasl
Zakorzenienie

Smile Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

A że już poniedziałek to

Wszystkiego najlepszego dla naszych Imieninowych Solenizantek :
Truheart i UnholyOne

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chocsflow.jpg (86,3 KB, 2 załadowań)
Stary 2009-05-18, 07:29   #3112
Miramej
Zakorzenienie

Witam poniedziałkowo

Cytat:
To samo uważam

Cytat:
Pewnie się wybiorę
ale do innego
I dobrze, może coś zaradzi

Cytat:
Czy spryskiwacz mi wystarczy? jak znam siebie będę czuć się brudna i nieswierza.
Ta kora to jest w saszetkach i się ja zaparza jak herbatkę.
Nie wiem co u mnie w szpitalu dają, chyba nic Musze dopytac siorke.

Lista z apteki:kora debu,sol fizjologiczna,frida-aspirator(działanie jak gruszka do czyszczenia noska),masc majerankowa,czopki dla niemowlat,termometr,kupie w razie co glukoze i linomag, no i balneum do kapieli.

W rossmanie:
oliwka(choc nie planuje ciałka smarowac a ewentualnie ciemieniuche) mydełko,pampersy,chustecz ki mokre, puderek(pod paszki i pod szyjke.W koncu sam srodek lata bedzie)
(...)
ja korzystam z przetartego sladu po siorze i tego samego dr.wezme-
on przyjeżdża do domu do dziecka.
(...)
balneum chce tylko na sam poczatek a potem jakis plyn do kapieli z oliwka.
+- pierwsza buteleczka na ok. miesiac powinna mi wystarczyc.
Może i ja kupię tę korę? Niech sobie będzie

Moja lista podobna, mam jeszcze na niej roztwór wody morskiej do noska, Bepanthen i gaziki. No i filtry do fridy, bo chyba się coś tam wymienia. Kasia, a czopki to przeciwgorączkowe?

Co do pediatry - też chcę takiego poleconego , popytam znajomych z okolicy.

A ja postanowiłam myć od początku płynem Hippa, a w razie, jak nie będzie zdawawał egzaminu, włączę emolienty.

Cytat:
Ja też byłam zdziwiona takiemu terrorowi butelkowemu w łódzkich szpitalach
(...)
Bo to naprawdę jest dziwne
Tlenek cynku chyba tak cementuje

Cytat:
A sudocremu siorka uzywa na co dzien, bo tylko od tego dupka mu sie nie odparzala
ile mam tyle opinii
ale cementowac musi ostro bo powiedziala ze do dziewczynek sie nie nadaje.Ciezko go wymyc,zetrzec,"wyskrobac" z fałdek.
Bo my też może parę miesięcy po porodzie napiszemy coś innego, teraz mamy plany

Cytat:
Witam z wieczora

Dziewczyny macie rację- nie dajcie sobie brutalnie masować piersi. żadnych zastojów i ew stanów zapalnych nie będzie, jeśli będziecie regularnie, często karmić bobasy. Do powyższych często przyczynia się zabieranie maluchów na noc, aby mama się wyspała, a tam są dopajane butelką, aby było cicho . Niestety spotkałam się z tą praktyką w wielu polskich szpitalach. Masaż przypominający raczej głaskanie bardzo delikatne okrężne ruchy stosuje się przed odciąganiem pokarmu z piersi, ale musi to być zrobione z wyczuciem i najlepiej przez mamę. Można dla poślizgu użyć trochę oliwki. Taki masaż ma zrelaksować, a nie przynieść ból.

Dopajanie mieszanką - ale gdy są ku temu przesłanki zdrowotne - spadek masy ciała poniżej 10% , gdy dzidziuś jest odwodniony, nie przybiera na wadze. Zamiast używać mieszanki można również odciągać pokarm z piersi między karmieniami i tą nadwyżką dokarmić malucha po karmieniu piersią (jęsli jest jej wystarczającą dużo). Poza tym odciąganie w tym wypadku wzmaga laktację.

Takie jest moje zdanie i tak się praktykuje u mnie.
--------
Co do kosmetyków... Różne są szkoły i różne podejścia. Ja po po porodzie będę się myła tym samym, co dotychczas czyli jakąś Ziają, bo służą mi wybitnie dobrze (chociaż u mnie zalecają czystą wodę, ale ja czułabym się jakaś taka niedomyta ). Chyba, że krocze będzie się źle goić, to wtedy wkroczę z czymś mocniejszym.

Co do maluszka, to nie zdecydowałam jeszcze. Sama staram się używać kosmetyków nietestowanych na zwierzętach. Dla maluszka wybiorę pewnie coś bliższego naturze. Waham się pomiędzy Burt's Bees a Weledą, ze wskazaniem na Burt's Bees, bo kilka kosmetyków tej firmy już miałam i jestem bardzo zadowolona, a z Weledy tylko żel pod prysznic i pasty do zębów. Moje kosmetyki to mieszanka Avene i naturalnych/organicznych firm i na razie jestem bardzo zadowolona.
Znów wrzuciłam posta do ulubionych

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

No i zapomniałam

Wszystkiego najlepszego dla tru i UnholyOne z okazji imienin, spełnienia marzeń i dużo miłości

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-18, 07:44   #3113
syla39
Wtajemniczenie

Wszystkiego najlepszego Truheart i Unholyone

Dziewczyny ja kupilam ta masc majerankowa i doczytalam ze mozna stosowac u dzieci powyzej 3 roku zycia. To jak to jest z ta mascia????
Wczoraj pytalam sie kolezanek co mam spakowac do szpitala a one ze nic. Mowia ze wszystko daja. Jak chce moge sobie wziasc swoja koszyle ale i to niepotrzebne bo te co daja sa bardzo ladne i nie ma sensu niszczyc swoich. Zadnych majtek, podkladow itp. No w szok sie wbilam. Wyglada na to ze wezme tylko ksiazke do czytania

Moje rybaczki i tunika

Kwiecien-maj2009 200.jpg

Kwiecien-maj2009 201.jpg

I pierwsza rzecz jaka kupilam dla niuni. Wiem ze zupelnie niepraktyczna ale te napisy tak swiecily ze nie moglam przejsc obojetnie. Ehh sroka jestem

8 kwietnia 2009 025.jpg

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 07:51   #3114
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja kupilam ta masc majerankowa i doczytalam ze mozna stosowac u dzieci powyzej 3 roku zycia. To jak to jest z ta mascia????
Wczoraj pytalam sie kolezanek co mam spakowac do szpitala a one ze nic. Mowia ze wszystko daja. Jak chce moge sobie wziasc swoja koszyle ale i to niepotrzebne bo te co daja sa bardzo ladne i nie ma sensu niszczyc swoich. Zadnych majtek, podkladow itp. No w szok sie wbilam. Wyglada na to ze wezme tylko ksiazke do czytania

Moje rybaczki i tunika

Załącznik 2254424

Załącznik 2254425

I pierwsza rzecz jaka kupilam dla niuni. Wiem ze zupelnie niepraktyczna ale te napisy tak swiecily ze nie moglam przejsc obojetnie. Ehh sroka jestem

Załącznik 2254426
Kurczę, nie wiem , byłam pewna, że można stosować już od co najmniej niemowlaczka .

Porządne te norweskie szpitale

Fajne ciuszki , tunika super , sroczko

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-18, 07:52   #3115
kamilka
Zadomowienie

wszystkiego dobrego dla solenizantek!!

A ja wczoraj byłam na targach baby care w krakowie... Co do ilości stoisk nie było ich imponująco dużo. Ale... Dostałam od przemiłego pana z firmy NUK siatkę prezentów ( wkładki laktacyjne ok6 par, 2 butelki do karmienia, przechowywania pokarmu i do podłączenia też do ich laktatora, smoczek +tasiemkę do przymocowania do ubranka i miniaturkę kremu dla dzidziusia i płynu do kąpieli Bardzo się z tych prezentów cieszę

Poza tym jednak stwierdziłam że albo hustę do noszenia albo nosidełko musimy sobie kupić. Bardzo mi się podobały.

I wystawiała się tez firma z tymi pieluszkami wielorazowego użytku. Wypytałam panią o wszystko, pomacałam, porównałam, i doszłam do wniosku że jednak będę stosować takie otulaczki. http://www.pieluszkarnia.pl/index.ph...e-na-pieluszke Bardzo mi się to podobało. Mojej mamie też. dodatkowo dookoła nóżek ma gumeczkę, która zapobieegnie przeciekaniu. Już mniej więcej wiem co będę stosować u noworodka, i u starszego dzidzia
Jestem nimi zachwycona
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 08:01   #3116
p4w
Zakorzenienie

witam Was poniedziałkowo

ale się ostatnio nie wysypiam - śpać mogę tylko na boku, a oba mi drętwieją, a trzeciego nie mam i się tylko kręcę i budzę co chwilę

wczoraj spakowaliśmy torbę do szpitala, więc mogę już rodzić , tzn jeszcze nie, bo nie mam jeszcze sesji z brzuszkiem

muszę jeszcze dokupić stanik do karmienia, wanienkę, pościel do kołyski i kosmetyki - myślałam o Ziajce albo Bambino, ale Nivea ma fajne kosmetyki np. płyn do kapieli i szmpon w jednym, albo płyn do kapieli z oliwką i sama już nie wiem...

jeśli któraś próbowała, albo coś wie o kosmetykach typu 2w1 z Nivei to proszę o opinie

i muszę koniecznie kupić płyn do prania Lovella, bo wczoraj małż przywiózł worek małych ciuszków od swojej mamy, zebym sobie wybrała co mi się podoba i uprał to wszystko w naszym płynie i był zdziwiony, że dla dzidzi się pierze w czym innym cóż będzie prał jeszcze raz to co wybiorę

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-05-18, 08:06   #3117
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
A że już poniedziałek to

Wszystkiego najlepszego dla naszych Imieninowych Solenizantek :
Truheart i UnholyOne

Cytat:

Wszystkiego najlepszego dla tru i UnholyOne z okazji imienin, spełnienia marzeń i dużo miłości
Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego Truheart i Unholyone

Dziękuję za pamięc z samego rana, a nawet tuz po północy

Ja się dzisiaj nie wyspałam, wierciłam się, przekręcałam, patrzyłam w sufit...I to chyba wina tego, ze spałam w samym T-shircie z gołym dupskiem Jakoś mi tak dziwnie było

Wczoraj trochę ogarnęła mnie mania sprzątania. Zauważyłam, że jak już mnie nachodzi to w niedzielę po południu.
Sprzątnęłam łazienkę, kuchnię, salon, sypialnię. Pomyłam podłogi i jeszcze u Bartusia remanent. Starałam się usunąc jak najwięcej nieużywanych zabawek, żeby nie było siedliska kurzu, coś poprzestawiałam, coś zabrałam i jakoś to wyszło, ale chyba muszę jeszcze pomyślec o kolejnych zmianach, gdyż mnie to nie satysfakcjonuje do końca
Acha, i jeszcze stwierdziłam, że w naszej szafie muszę jedną z szuflad oddac Antosiowi, bo u chłopców sie z ciuszkami we dwóch nie zmieszczą. Za każdym razem musiałabym wszystko wywalac, żeby coś znaleźc, a to mało praktyczne

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Kamilko, również dziękuję

A czy nasza Pani Stomatolog to nie ma dzisiaj również imienin
Stary 2009-05-18, 08:06   #3118
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
wszystkiego dobrego dla solenizantek!!

A ja wczoraj byłam na targach baby care w krakowie... Co do ilości stoisk nie było ich imponująco dużo. Ale... Dostałam od przemiłego pana z firmy NUK siatkę prezentów ( wkładki laktacyjne ok6 par, 2 butelki do karmienia, przechowywania pokarmu i do podłączenia też do ich laktatora, smoczek +tasiemkę do przymocowania do ubranka i miniaturkę kremu dla dzidziusia i płynu do kąpieli Bardzo się z tych prezentów cieszę

Poza tym jednak stwierdziłam że albo hustę do noszenia albo nosidełko musimy sobie kupić. Bardzo mi się podobały.

I wystawiała się tez firma z tymi pieluszkami wielorazowego użytku. Wypytałam panią o wszystko, pomacałam, porównałam, i doszłam do wniosku że jednak będę stosować takie otulaczki. http://www.pieluszkarnia.pl/index.ph...e-na-pieluszke Bardzo mi się to podobało. Mojej mamie też. dodatkowo dookoła nóżek ma gumeczkę, która zapobieegnie przeciekaniu. Już mniej więcej wiem co będę stosować u noworodka, i u starszego dzidzia
Jestem nimi zachwycona
oczywiście od nas również życzenia
fajne prezenty dostałaś

Syla, świetnie, że nie musisz kupować tych wszystkich okropnych majtek i podkładów

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-05-18, 08:07   #3119
magi77
Wtajemniczenie

Dzień dobry dziewuszki

Na początku Wredna Afrodyto, przyjmij ode mnie spóźnione życzenia urodzinowe -
Życzonka wysyłam również w kierunku Unholy i Truheart

Mariolasl trzymam za dzisiaj.

Aniu, super, że wesele udane i dobrze się bawiłaś

Unholy, malunki synka - pierwsza klasa

Nam się udało ściągnąć samochód od razu do mechanika, facen na szybko zajrzał do niego i okazało się, że (NA SZCZĘŚCIE) nie popsuło się nic drogiego. Coś tam się wypięło, ale oczywiście ja, główny mechanik tego kraju zapomniałam co. W każdym bądź razie koszt tej części to 150 zł plus robocizna, więc przeżyjemy i będziemy mogli sobie jeździć dalej.

Niestety dopadł mnie w sobotę dół-gigant, trzymał jeszcze trochę w niedzielę. Niestety małża nie było w domku do soboty wieczora i jeszcze ta wstrętna pogoda. Ach... szkoda gadać. Pewnie tak będzie co jakiś czas. W każdym bądź razie, skontaktowałam się z jednym z lepszych specjalistów urologii dziecięcej z różnymi pytaniami (jeszcze raz dzięki Tru za podanie linka). Muszę sobie to jakoś wszystko poukładać...

Dzisiaj muszę iść do pracy zanieść zwolnienie, nie chce mi się jak diabli. Dodam, że idę już od wtorku

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 08:10   #3120
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Wczoraj trochę ogarnęła mnie mania sprzątania. Zauważyłam, że jak już mnie nachodzi to w niedzielę po południu.
Sprzątnęłam łazienkę, kuchnię, salon, sypialnię. Pomyłam podłogi i jeszcze u Bartusia remanent. Starałam się usunąc jak najwięcej nieużywanych zabawek, żeby nie było siedliska kurzu, coś poprzestawiałam, coś zabrałam i jakoś to wyszło, ale chyba muszę jeszcze pomyślec o kolejnych zmianach, gdyż mnie to nie satysfakcjonuje do końca
Acha, i jeszcze stwierdziłam, że w naszej szafie muszę jedną z szuflad oddac Antosiowi, bo u chłopców sie z ciuszkami we dwóch nie zmieszczą. Za każdym razem musiałabym wszystko wywalac, żeby coś znaleźc, a to mało praktyczne

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Kamilko, również dziękuję

A czy nasza Pani Stomatolog to nie ma dzisiaj również imienin
mnie mania sprzątania coraz częściej ogarnia, ale tylko psychicznie, bo widzę jak się robi brudno odkąd nie mam siły się schylać i stać
wczoraj nawet pastę jajeczną robiłam na raty

robię małżowi awanturę, ze jak ja nie sprzątam to już taki brud, a on odkurzy i mówi, ze posprzątane, a ja prawie płaczę... i mam już dość

hmmm. chyba o mnie chodzi ja nie wiem kiedy mam imieniny
chyba muszę się koło tego zakręcić , bo dotąd nie obchodziłam

3220g 54 cm

------------------

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości