|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Cytat:
Cytat:
za rozmowę ![]() Cytat:
A staniki będziesz kupowała o rozmiar miseczki większe?
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
Cytat:
|
|
|
#3153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Miramej
Unholy P4w Karolinak Staram się myśleć pozytywnie i będę tak myślała, tylko są czasem takie chwile, że nic nie pomaga. wiem, że muszę szybko się otrząsnąć i wierzyć, że wszystko będzie oki. Cytat:
Spadam szykować się do pracy, brrr... Nie chce mi się, poewnie jak przyję, to pirewrsze pytanie będzie - kiedy wracam. No nic trzeba przeżyć, bo zwolnienie musi ktoś dostarczyc Pa.
|
|
|
#3154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Według mnie sa bardziej ekonomiczne, bo poprostu wrzucam je do pralki, suszę i gotowe. Nie trzeba składować jednorazowych, Potem rośnie sterta brudnych... Mnie się to baaardzo spodobało![]() Po prawej stronie na www (pod reklamą kawy) są ciekawe info o wielorazówkach. M.in. zalety tych pieluszek i sposoby wiązania A tu fotki moich prezentów
|
|
|
|
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3156 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, będzie dobrze ![]() Cytat:
W pracy powiedz, że nigdy ![]() Cytat:
Muszę się wgłębić w tę stronę, tylko kiedy? Dzięki za wyjaśnienia
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-05-18 o 10:22 |
||||
|
|
|
#3157 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam wszystkim za życzenia
Sylusia zjadło mi Ciebie, a chciałam napisać, że bardzo ładne rybaczki kupiłaś i tunika mi się podoba strrrasznie, ona też z h&m? ![]() Mariolę też mi zjadło.. a chciałam napisać, że właśnie tak nas uczyli jak piszesz-masowanie, a nie ugniatanie i że można odciągać pokarm mamusi...ale widziesz, tu wszystko 100 lat do tyłu...![]() Cytat:
http://www.pieluszkarnia.pl/index.ph...niczna-onesize A pod otulaczki, które pieluchy kupisz? Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak się schylam to zaczynam sapać jak jakaś stara babcia.. a tz ma zrywy, albo sprząta wszystko na wysoki połysk albo nie robi nic i mi mówi, że przeciez jest czysto. Wcześniej obiecał mi, że cały zeszły tydzień poświęci na wysptzątanie pokoju małego, bo on był zawalony głownie jego gratami, narzędziami i resztkami po remoncie. Oczywiście cały tydzień nie miał czasu i robiliśmy to oboje wczoraj do nocy. Część z tych rzeczy powinna wylądawać w piwnicy, do której powinien już dawno kupić regały, a ponieważ ich nie ma to leżą takie głupie rupiecie w przedpokoju akurat dziś kiedy chciałam mieć miło i czysto i przyjdą goście ![]() Cytat:
![]() [quote=Gizmiatko;12350544j a lece robic powtoreczke, dzis mam dwa kolokwia ehhh juz mi si enie chce a to dopiero poczatek sesji miłego dzionka[/quote] Trzymam kciuki za kolokwia! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też mam takie przeczucie, do końca maja chcę się spakować i będę spokojniejsza. |
||||||||
|
|
|
#3158 |
|
BAN stały
|
wredna afrodyto, spóźnione ale szczere życzonka wszystkiego naj naj
tru, najlepsze życzenia unholy, także wszystkiego najlepszego p4w, oczywiście i tobie wszystkiego naj wreszcie doczytałam wszystko. u nas ok, tylko mąż miał nie wyjeżdżć już na dłużej a się okazało że ten koleś po wypadku jeszcze do siebie nie doszedł i mąż musi za niego jechać na tydzień i nie wiadomo czy z noclegami tam czy będzie wracać do domu . mam jednak nadzieję że wróci choć na noc...ja z resztą zakupów czekam na zwrot podatku ( już maila wysłałam z zapytaniem czy mogą wysłać wcześniej i może się uda), ale zostały mi drobiazgi typu majtki te jednorazowe do szpitala jakieś rzeczy z apteki, szczotka do butelek i inne. tak ze 200 zł jeszcze pójdzie. jakoś nic mnie już nie cieszy a wręcz przeciwnie - boję się coraz bardziej porodu, tego jak to będzie potem i w ogóle do ), a kiedy przyjedziemy bo dla niej 200 km to daleki świat ( ja tam nie zamierzam już nigdzie jechać, a ją jak stać i chce na wesele do rodziny jeździć spod Suwałk do Rzeszowa to pojedzie) dobra kończę bo na 13 mam wizytę u gin, odbiorę wyniki - też mnie ciekawią -i na fotelik i jeszcze czekają mnie jakieś dowcipne środki na to zapalenie trzymajcie kciuki - dam znać po wizycie, buźkino i d..a, dzwonił mąż że jednak zostaje tam na cały tydzień czyli nawet do soboty..nie ma to jak dobre wieści z samego rana Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-05-18 o 10:29 |
|
|
|
#3159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Prezenty super...moja przyjaciółka własnie mi mówiła że jak się wychodzi ze szpitala to też jakieś dają
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dodatkowo jeszcze ręczniki jednorazowe![]() Właśnie dzwoniłam do przyjaciółki żeby skonsultować listę kosmetyków...no i poradziła mi żeby kupić dla siebie Bepanthen, dla Malej na odparzenia Linomag, chyba że będą duże to Sudocrem. Emulsję nawilżającą do ciałka - Emolium, do kąpieli też Emolium, fridę, krem z filtrem na słońce - apteczny. Poza tym: patyczki higieniczne, płatki, spirytus, sól fizjologiczna, płyn z kory dębu (ona używała tylko tego płynu i szybko wszystko wróciło do normy...już bez Tantum Rosa), roztwór z soli morskiej do noska (ale to najczęściej dają w szpitalu). Odradzała wszelkie oliwki i pudry, gaziki i mydła.... Teraz nie wiem co z tymi kosmetykami, bo niby chciałam Hipp i Nivea a teraz wyskoczył Emolium...i chyba na początek kupię jak przyjaciółka poradziła Okaże się w aptece
|
|
#3160 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Ja nie pamiętam jakich wkładek używałam, chyba za każdym razem innych. Chyba na tamte czasy to Johnson były najlepsze. A teraz? Cytat:
![]() Takie to dziwne liczenie. Ja pozostaję przy tygodniach, a jak ktoś sie pyta i nie ma zielonego pojecia, który miesiąc oznacza dany tydzień to mówię w przybliżeniu ![]() Cytat:
A co do otulaczków, nigdy się nad nimi nie zastanawiałam i na pewno będę uzywała pampersów. Ale kto wie, moze od siedzenia w domu mnie natchnie
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za słowa wsparcia
widzę, że ogólnie wszystkie jesteśmy w kiepskich nastrojach... ja zaczęłam czytać o ruchach dziecka w ostatnich tygodniach i znów się zaczęłam stresować... bo już nie wiem czy cały czas powinnam czuć ruchy dziecka? jaka przerwa powinna mnie zaniepokoić? mój synuś rusza się z bardzo różną częstotliwością - raz masakruje mnie wszystkimi swoimi kończynami, a innym razem jest bardziej leniwy i rusza się mało... czy to znaczy, że powinnam jechać do szpitala? ![]() zaraz spróbuję go obudzić a już podział na "słabsze" ruchy mnie powaliła - przecież zawsze jest tak, ze albo rusza sie mniej lub bardziej intensywnie
|
|
#3162 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, bo atmosfera w pracy ostatnio nieciekawa. Ciesze się, że z samochodem nic bardziej kosztownego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja ostatnio śpię na kołdrze, przytulona tylko do poduszki, bo inaczej nie zasnę - tak mi gorąco!Na pewno wszystko będzie dobrze! Trzymamy kciuki!
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I trzymam kciuki za wizytę dzisiejszą
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
jak go poszturam to się przeciągnie ze dwa razy i znów nic...
---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
mój też jest kochany... nie pozwala mi nic robić, bo przeciez mi nie wolno i on wszystko zrobi, a w praktyce wygląda to tak, że On chyba widzi chyba tylko 1/10 tego co ja, bo jak posprząta to ja wcale nie widzę różnicy przed i po i w ogóle "o co chodzi, przeciez jest czysto" ![]() ja tez nie cierpię być od kogoś zależna i najchętniej robie wszystko sama i o nic nie proszę
|
|
|
#3165 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
nie doczytałam jeszcze do końca, ale odpiszę na raty bo jeszcze mi coś znowu zeżre ![]() na początek dzisiejszych solenizantek dla Tru ![]() dla Unholy ![]() dla P4W ![]() ![]() Cytat:
![]() o sudocremie właśnie takie opinie czytałam w necie i nie podoba mi się, żeby potem zeskrobywać nadmiar ze skóry młodego, choć u nas w szkole bardzo panie polecały ![]() Cytat:
![]() chyba trzeba będzie wypróbować samemu czy "podchodzi", czy nie ![]() Cytat:
![]() wyczytałam na forach, że mamusie stosują ją u niemowlaków, sama też ją już kupiłam, co prawda na razie sama stosuję ale teraz to już nie wiem ![]() no co dzo szpitali u Was to szok, że nic nie trzeba ![]() hmm, ciekawe kiedy i u nas tak będzie, hmm czy w ogóle tak kiedyś będzie ![]() no to jak pierwsza rzecz kupiona, to już pójdzie z górki i ani się obejrzysz jak będziesz mieć całą wyprawkę ![]() Cytat:
![]() zazdroszczę tej spakowanej torby, ja dalej w lesie Cytat:
) ale ja mam juz wszystko w ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pierwszy miesiąc to: 1- 4 tygodnia Drugi miesiąc to; 5- 8 tygodnia Trzeci miesiąc to: 9 - 13 tygodnia Czwarty miesiąc to: 14 do 17 tygodnia Piąty miesiąc to: 18 - 22 tygodnia Szósty miesiąc to: 23 do 27 tygodnia Siódmy miesiąc to: 28 do 31 tygodnia Ósmy miesiąc to: 32 do 35 tygodnia Dziewiąty miesiąc to: 36 do 40 tygodnia lece czytać dalej, ale pierwsze muszę coś zjeść bo nic jeszcze nie jadłam a już prawie południe i młody się właśnie burzy
|
|
|
#3166 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale masz fajnie z tym szpitalem ... my będziemy pakować torby, a Ty torebkę Cytat:
Cytat:
co do dołka to mma nadzieję, ze szybko Ci przejdzie, bo wiesz - napewno wszystko będzie dobrze!!! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry dziewczynki
Unholy Truheart p4w wszystkiego najlepszego z okazji imieninek ehhhh co doczytałam do końca to kolejna strona mi wyskakiwała ... macie powera U mnie dzisaij pięęęęęękna pogoda! Chyba pójde się opalać ![]() Ale kto za mnie posprząta
|
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam dziewczyny
Miłego dnia...a dla Solenizantek miłego świętowanie
|
#3169 | ||
|
Zakorzenienie
|
prawie wszyscy znajomi jej używali, więc zacznę od niej, a w razie potrzeby zmienię na coś innego
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Szybko zasuwacie z tym pisaniem, nie nadąrzam czytać
![]() Nie wiem w co mam ręce włozyć. Chciałam pranie małego nastawić ale mam nie posegregowane rzeczy... Jeszcze kilka szafek mi zostało uporządkować i w koncu musze to dzisiaj skonczyc. ![]() Mysle nad obiadem i robie sałatke z ryzem i tuńczykiem... TŻ kosi trawę Jak znajde chwilke to pocytuje troche postów
|
|
#3171 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny!
Witam serdecznie, jestem tu nowa. Mam na imie Maja, pochodze ze Slaska, ale pisze do Was z Holandii, w ktorej mieszkam juz od ponad 2 lat. Moj maz jest Holendrem, wiec wyglada na to, ze tu pozostane W grudniu zeszlego roku odkrylismy, ze jestem w ciazy. Jestesmy z tego powodu przeszczesliwi! Termin wg OM mam na 20 sierpnia, nie mozemy sie doczekac To tyle, moge do Was dolaczyc?Pozdrawiam!
|
#3172 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ha i mimo wszystko wcięło mi cytat
![]() Cytat:
pomijam już, że w ciąży mogłam zrobić się bardziej wrażliwa (w co wątpie ) na niektóre czynniki, ale małż przecież w ciąży nie jest ![]() ja mam katar od Świąt, kwiatek ma kwiatki od kilku dni więc nie ma związku ![]() nawet małż miał katar wcześniej niż pojawiły się kwiatki ja stawiam na zwykłe przeziębienie ciągle jest mi duszno i gorąco, okna mam otwarte, odkrywam się w nocy i takie są skutki dzisiaj biorę koc zamiast kołdry ![]() zresztą nawet małż ostatnio narzeka, że gorąco i duszno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
poleconym za potwierdzeniem odbioru ![]() Cytat:
nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło kciuki za wizytę ![]() Cytat:
![]() dzisiaj w nocy cały czas się kokosił, a teraz pewnie odsypia bo cisza jak makiem zasiał ![]() krasnoludki ![]() u mnie też pięknie i ... gorąco ![]() pralka ciężko pracuje, a ja sie lenię
|
|
|
#3173 | |||
|
Zakorzenienie
|
lepiej miec je pod ręką w raziepotrzeby niż leciec dopiero do pateki.To jest chyba Eferalgan 50, ale pewna nie jestem.Pani farmaceutka mi poleci jakis.Cytat:
i na urodzinki ![]() Cytat:
Cytat:
Ale jesli juz to skompletuje wszystko jednej firmy.Dlatego ze siostrzenica miala kilka butelek(prezentów przyniesionych) i kazdy mial inna wielkosc dziurki przez co mala lykała powietrze a potem bym okropny płacz wole zeby z jednego sie nauczyla i przyzwyczaila.albo ze masz w planie machnąć drugie Napewno buzie im pozamykasz ![]() A my dzis dlug pospalismy.Wstawiłam posciele zeby do wieczora wyschły i zebym w pachnacej spala ![]() Zaraz zmykam pod prysznic a potem na pedicure. Chcialabym czerwone, mysle ze u stop nie bedzie z tym problemu, bo ze u rąk to wiem ze nie powinno się miec pomalowanych.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jasne że możesz do nas dołączyć, w końcu lepiej późno niż wcale ![]() Jak Ania wróci z opalania to dopisze Cię na listę
|
|
|
#3175 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, trzymamy za wizytę![]() Cytat:
. A właśnie - będziecie od początku smarowały kremem z filtrem? Bo są chyba 2 szkoły - jedna, żeby od początku używać, druga - żeby do 6 miesiąca żadnych tego typu kremów nie stosować ![]() Karolina jak zaczniesz od początku kąpać w Emolium, bez wskazań ze względu na problemy ze skórą, to czego użyjesz, jeśli takowe się pojawią? Cytat:
Ja w piątek pytałam gina, czy aktywność dzidzia powinna być na stałym poziomie, mówił, że nie. Że jednego dnia może hasać jak młoda sarenka , a drugiego nie, bo będzie zmęczony.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, ze możesz ![]() Cytat:
|
|
|
#3177 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja chce kupic 2 butelko-chyba Avent kupie, ale nie wiem czy ma jakies smoczki uspokajajace czy antykolkowe ![]() powiem szczerze ze bylam wykonczona- za duzo to jak na mnie teraz....nogi mialam w dupie.... Cytat:
Kochane nasze mamusie solenizantki ! Wszystkiego najlepszego i duzo usmiechu na twarzy!! Mam cos z komputerem i pisze z laptopa brata.........wiec nie wiem czy jeszcze dzis sie odezwe- bo brat wroci z pracy i bedzie siedzial przy kompie........chyba dopiero jutro rano zajrze, albo jak tż naprawi nasz laptop tzn. dziala ale internet nie chce nam chodzic ![]() ja uciekam na sloneczko milego dnia!!P.S trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko udzielaj sie czesto ![]() znacie płeć dziecka? Jeszcze ja dorzucam garstkę życzen dla naszych mamuś dzisiejszych solenizantek dla Truheart ![]() dla UnholyOne ![]() dla P4W ![]() ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3179 | |||||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
U nas tez słoneczko, ja wychodze na dworek tylko wieszac pranie. Nie chce mi sie siedziec, wolę przed monitorem ;) Cytat:
Również miłego dnia :) Cytat:
Ja mam zupkę z wczoraj i kapustkę z ziemniaczki, także nic tylko się objadac ;) Cytat:
Cytat:
Też musze na pedicure, bo sama to już je ledwo obcinam...a co dopiero malowanie... Cytat:
Zajrzyj koniecznie :) Skierko trzymam za wizytę :kciuki:
|
|
#3180 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

)
za rozmowę
Ale to dobrze bo mam duzo roboty a najlepiej to tak z poniedziałku zaczac
ledwo zwlokłam sie z łóżka po Apap. Połknełam od razu całą tabletkę.
Potem obudziłam sie o 4 , głowa nadal cmiła... teraz juz prawie przestała.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 
Dzięki za wyjaśnienia 

). Chyba, że krocze będzie się źle goić, to wtedy wkroczę z czymś mocniejszym.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)