Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - część 4 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-18, 09:55   #3151
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Poniedziałkowo
(...)
Ja mam jedną butelkę NUK i jedną AVENT...smoczki mam dwa...NUK i CANPOL(Tż kupił na samym początku...zielony, bo jeszcze nie wiedzieliśmy czy urodzi się córka czy synek...a nie mógł się powstrzymać)

A ja przez to że nie mogłam zasnąć zrobiłam sobie listę kosmetyków które muszę kupić i dzisiaj mam zamiar większosć już wziąć...zobaczymy jak się uda...a później wycieczka do Rodziców...już ich dawno nie widziałam, a wyjeżdzają na wycieczkę w tym tygodniu
Dzięki za odpowiedź , daj znać, co wybrałaś

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
na dniach pogadam z szefem, że w 9-tym miesiącu nie będę już pracować, ew raz w tygodniu, zeby dokończyć tylko to co zaczęłam - jak ja nie cierpię takich rozmów - taka jestem głupia, że nie lubię sprawiac innym kłopotu
za rozmowę

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Siemanko
I po weekendzie Ale to dobrze bo mam duzo roboty a najlepiej to tak z poniedziałku zaczac
Dzisiaj miałam okropną noc. O 2 obudziłam sie z potwornym bólem głowy ledwo zwlokłam sie z łóżka po Apap. Połknełam od razu całą tabletkę.
Miałam jakieś głupie sny...nic juz nie pamietam. Potem obudziłam sie o 4 , głowa nadal cmiła... teraz juz prawie przestała.
Chciałam zmierzyc cisnienie ale baterie w aparacie padły
Jak pech to pech...

A staniki będziesz kupowała o rozmiar miseczki większe?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 09:56   #3152
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Cytat:
Ja tak ciągle się zastanawiam gdzie teraz wszystkie narządy...pewnie gdzieś na plecach Pewnie dlatego tak nam duszno...już nie wspomnę o tym że ciągle za gorąco...Tż wchodzi do mieszkania i pierwsza uwaga...jak u zimno...a ja w krótkim rękawku siedzę i w ogóle nie wiem o co mu chodzi

Widziałam że znowu są promocje na kosmetyki dziecięce w aptece Super-Pharm...wybiorę się dzisiaj do niej, w tej samej galerii jest Rossmann więc sobie porównam dokładnie i mam nadzieję, że większość potrzebnych rzeczy kupię...szkoda że większość kosmetyków jest w dość dużych butelkach, bo fajnie by było gdyby były mniejsze i można by kupić z dwóch firm i porównać...

A jakie kupujecie wkładki laktacyjne? Jakiej firmy? Ma to jakieś znaczenie? Pamiętam że któraś Mamusia (nie pamiętam która niestety) kupiła Bella i są do
ja kupiłam 3 paczki - każde innej firmy, żeby wypróbować, ale póki co niec nie mogę powiedzieć o żadnych

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 10:01   #3153
magi77
Wtajemniczenie

Miramej
Unholy
P4w
Karolinak
Staram się myśleć pozytywnie i będę tak myślała, tylko są czasem takie chwile, że nic nie pomaga. wiem, że muszę szybko się otrząsnąć i wierzyć, że wszystko będzie oki.

Cytat:
daj znać, które wybrałaś i dlaczego

dziękuję za życzenia!!!

czyli jestem w ósmym miesiącu, a wg "claudii" w dziewiątym

na dniach pogadam z szefem, że w 9-tym miesiącu nie będę już pracować, ew raz w tygodniu, zeby dokończyć tylko to co zaczęłam - jak ja nie cierpię takich rozmów - taka jestem głupia, że nie lubię sprawiac innym kłopotu
Jaki kłopot, teraz jesteś w ciąży i to jest najważniejsze!

Spadam szykować się do pracy, brrr... Nie chce mi się, poewnie jak przyję, to pirewrsze pytanie będzie - kiedy wracam. No nic trzeba przeżyć, bo zwolnienie musi ktoś dostarczyc

Pa.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 10:01   #3154
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Fajne prezenty Pan Ci dał , a może wstawisz zdjęcia?
Nad chustą też się zastanawiamy
Czyli będziesz stosowała tetrowe pieluszki? Ja tego nie wykluczam, ale chyba pójdę na łatwiznę, zacznę od jednorazowych i zobaczę, jak Kubuś będzie je znosi
ja też Planowałam tylko jednorazówki, ale po przeglądnięciu tej strony, pojawiły mi się pewne wątpliwości... Chciałam kupić przynajmniej 1 taki otulaczek na pieluszkę żeby zobaczyć jak to będzie. Ale jak je pooglądałam, pomacałam, to zdecydowałam się jednak na tetrę. Jest tam pokazane w jaki sposób ją składać do takiego otulaczka. A jego samego zmienia sie max co 5 zmiane pieluszki, chyba że bardzo się zabrudzi., Jest baaardzo solidnie zrobiony i wiem że ta cena (niezbyt mała) jest jednak odpowiednia. Potem jak dzidziuś już przestanie robić 6 kupek dziennie, i to się ustabilizuje to prawdopodobnie zainwestuję w te pieluszki "rosnące z dzieckiem". Do nich się już tetry nie wkłada, tylko mają takie wkłady bardzo chłonne. Na samym początku gdybym tylko te chciała kupic to chyba bym splajtowała Według mnie sa bardziej ekonomiczne, bo poprostu wrzucam je do pralki, suszę i gotowe. Nie trzeba składować jednorazowych, Potem rośnie sterta brudnych... Mnie się to baaardzo spodobało
Po prawej stronie na www (pod reklamą kawy) są ciekawe info o wielorazówkach. M.in. zalety tych pieluszek i sposoby wiązania

A tu fotki moich prezentów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Brzuszek 047.jpg (145,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Brzuszek 049.jpg (135,3 KB, 20 załadowań)
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 10:14   #3155
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
ja też Planowałam tylko jednorazówki, ale po przeglądnięciu tej strony, pojawiły mi się pewne wątpliwości... Chciałam kupić przynajmniej 1 taki otulaczek na pieluszkę żeby zobaczyć jak to będzie. Ale jak je pooglądałam, pomacałam, to zdecydowałam się jednak na tetrę. Jest tam pokazane w jaki sposób ją składać do takiego otulaczka. A jego samego zmienia sie max co 5 zmiane pieluszki, chyba że bardzo się zabrudzi., Jest baaardzo solidnie zrobiony i wiem że ta cena (niezbyt mała) jest jednak odpowiednia. Potem jak dzidziuś już przestanie robić 6 kupek dziennie, i to się ustabilizuje to prawdopodobnie zainwestuję w te pieluszki "rosnące z dzieckiem". Do nich się już tetry nie wkłada, tylko mają takie wkłady bardzo chłonne. Na samym początku gdybym tylko te chciała kupic to chyba bym splajtowała Według mnie sa bardziej ekonomiczne, bo poprostu wrzucam je do pralki, suszę i gotowe. Nie trzeba składować jednorazowych, Potem rośnie sterta brudnych... Mnie się to baaardzo spodobało
Po prawej stronie na www (pod reklamą kawy) są ciekawe info o wielorazówkach. M.in. zalety tych pieluszek i sposoby wiązania

a te wielorazowe pieluszki można kupić też w normalnych sklepach?

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-05-18, 10:19   #3156
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
A jakie kupujecie wkładki laktacyjne? Jakiej firmy? Ma to jakieś znaczenie? Pamiętam że któraś Mamusia (nie pamiętam która niestety) kupiła Bella i są do
Anusia pisała, że Belli są do niczego i potwierdzają to opinie na forach , ja planuję kupić Chicco i Johnsona.

Cytat:
ogólnie jestem ostatnio zestresowana, bo muszę szefowi jeszcze powiedzieć o pewnym moim niedopatrzeniu i teraz nie wiem jak z tego wybrnąć i muszę sie go poradzić - mam dobrego szefa, więc na pewno mnie nie skrzyczy, ale i tak sie stresuję ze względu na pacjentkę , bo to jej będę musiała sie tłumaczyć - mam juz dość
a jak się skarżyłam małzowi i beczałam to stwierdził, że chyba przesadzam, bo przecież "głowy jej nie utną" - no to ja w bek jeszcze bardziej, ze nikt mnie nie rozumie - chyba już czas urodzić i się czymś zająć...
Ja Cię rozumiem, bo też się wszystkim przejmuję , ale ten się nie myli, kto nic nie robi , będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Miramej
(...)
Staram się myśleć pozytywnie i będę tak myślała, tylko są czasem takie chwile, że nic nie pomaga. wiem, że muszę szybko się otrząsnąć i wierzyć, że wszystko będzie oki.
(...)
Spadam szykować się do pracy, brrr... Nie chce mi się, poewnie jak przyję, to pirewrsze pytanie będzie - kiedy wracam. No nic trzeba przeżyć, bo zwolnienie musi ktoś dostarczyc
Pa.
Pozytywne myslenie naprawdę dużo znaczy
W pracy powiedz, że nigdy

Cytat:

Fajowe prezenty
Muszę się wgłębić w tę stronę, tylko kiedy? Dzięki za wyjaśnienia

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-05-18 o 10:22
Stary 2009-05-18, 10:21   #3157
truheart
Zakorzenienie

Dziękuję Wam wszystkim za życzenia

Sylusia zjadło mi Ciebie, a chciałam napisać, że bardzo ładne rybaczki kupiłaś i tunika mi się podoba strrrasznie, ona też z h&m?
Mariolę też mi zjadło.. a chciałam napisać, że właśnie tak nas uczyli jak piszesz-masowanie, a nie ugniatanie i że można odciągać pokarm mamusi...ale widziesz, tu wszystko 100 lat do tyłu...

Cytat:
I wystawiała się tez firma z tymi pieluszkami wielorazowego użytku. Wypytałam panią o wszystko, pomacałam, porównałam, i doszłam do wniosku że jednak będę stosować takie otulaczki. http://www.pieluszkarnia.pl/index.ph...e-na-pieluszke Bardzo mi się to podobało. Mojej mamie też. dodatkowo dookoła nóżek ma gumeczkę, która zapobieegnie przeciekaniu. Już mniej więcej wiem co będę stosować u noworodka, i u starszego dzidzia
Jestem nimi zachwycona
Kamilko z nieba mi spadłaś z tymi pieluszkami!! ja od kilku dni siedzę na tej stronie czytam i analizuje i właśnie strasznie żałuję, że nie mogę tego wszystkiego obmacać i zobaczyć. Ceny są wysokie i zamawianie w ciemno wiąże się z ryzykiem. A powiedz mi oglądałaś te, któe można używać przez cały okres pieluszkowania?:
http://www.pieluszkarnia.pl/index.ph...niczna-onesize
A pod otulaczki, które pieluchy kupisz?
Cytat:
Syla, świetnie, że nie musisz kupować tych wszystkich okropnych majtek i podkładów
No, u nas w szpitalach taka bida, że nawet swoje sztućce, kubek i paier toaletowy trzeba zabrać
Cytat:
Niestety dopadł mnie w sobotę dół-gigant, trzymał jeszcze trochę w niedzielę. Niestety małża nie było w domku do soboty wieczora i jeszcze ta wstrętna pogoda. Ach... szkoda gadać. Pewnie tak będzie co jakiś czas. W każdym bądź razie, skontaktowałam się z jednym z lepszych specjalistów urologii dziecięcej z różnymi pytaniami (jeszcze raz dzięki Tru za podanie linka). Muszę sobie to jakoś wszystko poukładać...
Dla Maćka musisz być spokojna Magi i musisz sobie powtarzać, że będzie dobrze. No, bo innej opcji przecież nie ma!
Cytat:
mnie mania sprzątania coraz częściej ogarnia, ale tylko psychicznie, bo widzę jak się robi brudno odkąd nie mam siły się schylać i stać
wczoraj nawet pastę jajeczną robiłam na raty

robię małżowi awanturę, ze jak ja nie sprzątam to już taki brud, a on odkurzy i mówi, ze posprzątane, a ja prawie płaczę... i mam już dość
Oj wiem coś o tym jak się schylam to zaczynam sapać jak jakaś stara babcia.. a tz ma zrywy, albo sprząta wszystko na wysoki połysk albo nie robi nic i mi mówi, że przeciez jest czysto. Wcześniej obiecał mi, że cały zeszły tydzień poświęci na wysptzątanie pokoju małego, bo on był zawalony głownie jego gratami, narzędziami i resztkami po remoncie. Oczywiście cały tydzień nie miał czasu i robiliśmy to oboje wczoraj do nocy. Część z tych rzeczy powinna wylądawać w piwnicy, do której powinien już dawno kupić regały, a ponieważ ich nie ma to leżą takie głupie rupiecie w przedpokoju akurat dziś kiedy chciałam mieć miło i czysto i przyjdą goście
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Mój Małż to samo, wczoraj po awanturze dopiero odkurzył. Chyba z 2 miesiące tego nie robił, bo ciągle ja już nie wytrzymywałam tych śmieci i brałam się za sprzątanie.
I wkurzył mnie, bo on mówi, że oczy go bola i zmęczony (cały week przed Tv i kompem) i nie ma siły odkurzac. To ja baba w ciąży sprzątam łazienkę, myję wanne ledwo schylona, podłogi itp. A on mi będzie o oczach mówił...wrrrr
Bo my widzisz takie głupie za przeproszeniem jesteśmy
[quote=Gizmiatko;12350544j a lece robic powtoreczke, dzis mam dwa kolokwia ehhh juz mi si enie chce a to dopiero poczatek sesji
miłego dzionka[/quote]
Trzymam kciuki za kolokwia!
Cytat:
Nie, mój nastrój nie był dobry od rana, musiałam się zapoznać z różnymi ewentualnościami i konsekwencjami wodonercza. Niestety nie wszystko jest piękne i różowe, co nie znaczy, że wszystko musi dotyczyć mojego synka. Jednak muszę wszystko wiedzieć, żeby później nie być zaskoczoną...
Panu dr opisałam wszystko ze szczegółami, odpisał, że na dzień dzisiejszy poszerzenia nie są duże (co nie znaczy, że nie mogą się powiększać), więc na razie tylko kontrola USG i jeżeli tak zostanie, to konsultacja u niego już po porodzie. Natomiast, jeżeli będą się powiększać, to... o tym staram się nie myśleć.
Trzymajcie kciuki, żeby zastoje moczu się nie powiększały, a nerki i moczowody nie poszerzały (tak jak teraz).
A za Wasze wsparcie
Nic się nie powiększy
Cytat:
Ja dzisiaj mam zamiar kupić kilka kosmetyków i na pewno będę wybierać między Hipp a Nivea...na miejscu wyjdzie które wezmę
Ja też będę brała Hippa, bo sama używałam ich oliwki
Cytat:
1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

2. Sposób ściągnięty z innego forum

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.
Matko, matko boję się, jestem w ósmym miesiącu
Cytat:
Ja juz tez musze w tym tygodniu spakowac torbe Cos czuje, ze naprawde wczesniej urodze
Ja też mam takie przeczucie, do końca maja chcę się spakować i będę spokojniejsza.
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 10:21   #3158
skierka1981
BAN stały

wredna afrodyto, spóźnione ale szczere życzonka wszystkiego naj naj
tru, najlepsze życzenia
unholy, także wszystkiego najlepszego
p4w, oczywiście i tobie wszystkiego naj

wreszcie doczytałam wszystko. u nas ok, tylko mąż miał nie wyjeżdżć już na dłużej a się okazało że ten koleś po wypadku jeszcze do siebie nie doszedł i mąż musi za niego jechać na tydzień i nie wiadomo czy z noclegami tam czy będzie wracać do domu . mam jednak nadzieję że wróci choć na noc...
ja z resztą zakupów czekam na zwrot podatku ( już maila wysłałam z zapytaniem czy mogą wysłać wcześniej i może się uda), ale zostały mi drobiazgi typu majtki te jednorazowe do szpitala jakieś rzeczy z apteki, szczotka do butelek i inne. tak ze 200 zł jeszcze pójdzie.
jakoś nic mnie już nie cieszy a wręcz przeciwnie - boję się coraz bardziej porodu, tego jak to będzie potem i w ogóle do a jeszcze mąż dzwonił wczoraj do domu i oczywiście teściowa a jak tam czy mieszkania szukacie, czy wszystko dla Amelki jest ( bo jak nie to ona nie pomoze bo jej też ciężko z kasą ), a kiedy przyjedziemy bo dla niej 200 km to daleki świat ( ja tam nie zamierzam już nigdzie jechać, a ją jak stać i chce na wesele do rodziny jeździć spod Suwałk do Rzeszowa to pojedzie)
dobra kończę bo na 13 mam wizytę u gin, odbiorę wyniki - też mnie ciekawią -i na fotelik i jeszcze czekają mnie jakieś dowcipne środki na to zapalenie trzymajcie kciuki - dam znać po wizycie, buźki

no i d..a, dzwonił mąż że jednak zostaje tam na cały tydzień czyli nawet do soboty..nie ma to jak dobre wieści z samego rana

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2009-05-18 o 10:29
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 10:33   #3159
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
jA tu fotki moich prezentów
Prezenty super...moja przyjaciółka własnie mi mówiła że jak się wychodzi ze szpitala to też jakieś dają

Cytat:
Anusia pisała, że Belli są do niczego i potwierdzają to opinie na forach , ja planuję kupić Chicco i Johnsona.
Ja właśnie też myślę o Johnsonie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
No, u nas w szpitalach taka bida, że nawet swoje sztućce, kubek i paier toaletowy trzeba zabrać
U mnie to samo Dodatkowo jeszcze ręczniki jednorazowe

Właśnie dzwoniłam do przyjaciółki żeby skonsultować listę kosmetyków...no i poradziła mi żeby kupić dla siebie Bepanthen, dla Malej na odparzenia Linomag, chyba że będą duże to Sudocrem. Emulsję nawilżającą do ciałka - Emolium, do kąpieli też Emolium, fridę, krem z filtrem na słońce - apteczny.
Poza tym: patyczki higieniczne, płatki, spirytus, sól fizjologiczna, płyn z kory dębu (ona używała tylko tego płynu i szybko wszystko wróciło do normy...już bez Tantum Rosa), roztwór z soli morskiej do noska (ale to najczęściej dają w szpitalu).
Odradzała wszelkie oliwki i pudry, gaziki i mydła....

Teraz nie wiem co z tymi kosmetykami, bo niby chciałam Hipp i Nivea a teraz wyskoczył Emolium...i chyba na początek kupię jak przyjaciółka poradziła Okaże się w aptece
Stary 2009-05-18, 10:33   #3160
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Ja tak ciągle się zastanawiam gdzie są teraz nasze wszystkie narządy...pewnie gdzieś na plecach Pewnie dlatego tak nam duszno...już nie wspomnę o tym że ciągle za gorąco...Tż wchodzi do mieszkania i pierwsza uwaga...jak u zimno...a ja w krótkim rękawku siedzę i w ogóle nie wiem o co mu chodzi

Widziałam że znowu są promocje na kosmetyki dziecięce w aptece Super-Pharm...wybiorę się dzisiaj do niej, w tej samej galerii jest Rossmann więc sobie porównam dokładnie i mam nadzieję, że większość potrzebnych rzeczy kupię...szkoda że większość kosmetyków jest w dość dużych butelkach, bo fajnie by było gdyby były mniejsze i można by kupić z dwóch firm i porównać...

U mnie wg małża syberia w domu

Ja nie pamiętam jakich wkładek używałam, chyba za każdym razem innych. Chyba na tamte czasy to Johnson były najlepsze. A teraz?

Cytat:
ciąża trwa od 38 do 42 tygodni, więc w pierwszej chwili myślałam, że już od 38 jest skończone 9 miesięcy, ale wtedy ten kto urodzi w 42 chodził w ciąży 10 miesięcy, ale jak widać miesiące ciąży nie liczy się tak normalnie

ogólnie jestem ostatnio zestresowana, bo muszę szefowi jeszcze powiedzieć o pewnym moim niedopatrzeniu i teraz nie wiem jak z tego wybrnąć i muszę sie go poradzić - mam dobrego szefa, więc na pewno mnie nie skrzyczy, ale i tak sie stresuję ze względu na pacjentkę , bo to jej będę musiała sie tłumaczyć - mam juz dość
a jak się skarżyłam małzowi i beczałam to stwierdził, że chyba przesadzam, bo przecież "głowy jej nie utną" - no to ja w bek jeszcze bardziej, ze nikt mnie nie rozumie - chyba już czas urodzić i się czymś zająć...
Tak, tak wiem, że od 38 do 42
Takie to dziwne liczenie. Ja pozostaję przy tygodniach, a jak ktoś sie pyta i nie ma zielonego pojecia, który miesiąc oznacza dany tydzień to mówię w przybliżeniu

Cytat:

Fajne prezenty.
A co do otulaczków, nigdy się nad nimi nie zastanawiałam i na pewno będę uzywała pampersów. Ale kto wie, moze od siedzenia w domu mnie natchnie
Stary 2009-05-18, 10:34   #3161
p4w
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny za słowa wsparcia

widzę, że ogólnie wszystkie jesteśmy w kiepskich nastrojach...

ja zaczęłam czytać o ruchach dziecka w ostatnich tygodniach i znów się zaczęłam stresować...

bo już nie wiem czy cały czas powinnam czuć ruchy dziecka? jaka przerwa powinna mnie zaniepokoić? mój synuś rusza się z bardzo różną częstotliwością - raz masakruje mnie wszystkimi swoimi kończynami, a innym razem jest bardziej leniwy i rusza się mało... czy to znaczy, że powinnam jechać do szpitala?

zaraz spróbuję go obudzić

a już podział na "słabsze" ruchy mnie powaliła - przecież zawsze jest tak, ze albo rusza sie mniej lub bardziej intensywnie

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-05-18, 10:36   #3162
mariolasl
Zakorzenienie

Witajcie Mamusie!
Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Moje rybaczki i tunika
I pierwsza rzecz jaka kupilam dla niuni. Wiem ze zupelnie niepraktyczna ale te napisy tak swiecily ze nie moglam przejsc obojetnie. Ehh sroka jestem
Świetne zakupy!
Cytat:
Mariolasl trzymam za dzisiaj.
(...)
Nam się udało ściągnąć samochód od razu do mechanika, facen na szybko zajrzał do niego i okazało się, że (NA SZCZĘŚCIE) nie popsuło się nic drogiego. Coś tam się wypięło, ale oczywiście ja, główny mechanik tego kraju zapomniałam co. W każdym bądź razie koszt tej części to 150 zł plus robocizna, więc przeżyjemy i będziemy mogli sobie jeździć dalej.
Dziękuję za kciuki, niedługo będę dzwonić, już na samą myśl mi niedobrze , bo atmosfera w pracy ostatnio nieciekawa.
Ciesze się, że z samochodem nic bardziej kosztownego
Cytat:
Nie, mój nastrój nie był dobry od rana, musiałam się zapoznać z różnymi ewentualnościami i konsekwencjami wodonercza. Niestety nie wszystko jest piękne i różowe, co nie znaczy, że wszystko musi dotyczyć mojego synka. Jednak muszę wszystko wiedzieć, żeby później nie być zaskoczoną...
Panu dr opisałam wszystko ze szczegółami, odpisał, że na dzień dzisiejszy poszerzenia nie są duże (co nie znaczy, że nie mogą się powiększać), więc na razie tylko kontrola USG i jeżeli tak zostanie, to konsultacja u niego już po porodzie. Natomiast, jeżeli będą się powiększać, to... o tym staram się nie myśleć.
Trzymajcie kciuki, żeby zastoje moczu się nie powiększały, a nerki i moczowody nie poszerzały (tak jak teraz).
A za Wasze wsparcie
Kochana, będziemy trzymać kciuki, aby nie było gorzej niż jest. Bardzo mi przykro, że musisz przez to wszystko przechodzić.
Cytat:
mnie mania sprzątania coraz częściej ogarnia, ale tylko psychicznie, bo widzę jak się robi brudno odkąd nie mam siły się schylać i stać
wczoraj nawet pastę jajeczną robiłam na raty
Rozumiem cie doskonale i pewnie nie tylko ja. Mnie ostatnio wszystko sprawia trudność. Na szczęście mam kochanego męża który sprząta i prasuje, pomaga mi w zakupach itp. Czasami mnie dobija to, że nawet przy garnkach w kuchni nie potrafię dłużej postać
Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
ja lece robic powtoreczke, dzis mam dwa kolokwia ehhh juz mi si enie chce a to dopiero poczatek sesji
Trzymamy mocno kciuki!
Cytat:
Ja tak ciągle się zastanawiam gdzie są teraz nasze wszystkie narządy...pewnie gdzieś na plecach Pewnie dlatego tak nam duszno...już nie wspomnę o tym że ciągle za gorąco...Tż wchodzi do mieszkania i pierwsza uwaga...jak u zimno...a ja w krótkim rękawku siedzę i w ogóle nie wiem o co mu chodzi
Ja ostatnio śpię na kołdrze, przytulona tylko do poduszki, bo inaczej nie zasnę - tak mi gorąco!
Cytat:
ogólnie jestem ostatnio zestresowana, bo muszę szefowi jeszcze powiedzieć o pewnym moim niedopatrzeniu i teraz nie wiem jak z tego wybrnąć i muszę sie go poradzić - mam dobrego szefa, więc na pewno mnie nie skrzyczy, ale i tak sie stresuję ze względu na pacjentkę
Na pewno wszystko będzie dobrze! Trzymamy kciuki!
Stary 2009-05-18, 10:36   #3163
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
wreszcie doczytałam wszystko. u nas ok, tylko mąż miał nie wyjeżdżć już na dłużej a się okazało że ten koleś po wypadku jeszcze do siebie nie doszedł i mąż musi za niego jechać na tydzień i nie wiadomo czy z noclegami tam czy będzie wracać do domu . mam jednak nadzieję że wróci choć na noc...
ja z resztą zakupów czekam na zwrot podatku ( już maila wysłałam z zapytaniem czy mogą wysłać wcześniej i może się uda), ale zostały mi drobiazgi typu majtki te jednorazowe do szpitala jakieś rzeczy z apteki, szczotka do butelek i inne. tak ze 200 zł jeszcze pójdzie.
jakoś nic mnie już nie cieszy a wręcz przeciwnie - boję się coraz bardziej porodu, tego jak to będzie potem i w ogóle do a jeszcze mąż dzwonił wczoraj do domu i oczywiście teściowa a jak tam czy mieszkania szukacie, czy wszystko dla Amelki jest ( bo jak nie to ona nie pomoze bo jej też ciężko z kasą ), a kiedy przyjedziemy bo dla niej 200 km to daleki świat ( ja tam nie zamierzam już nigdzie jechać, a ją jak stać i chce na wesele do rodziny jeździć spod Suwałk do Rzeszowa to pojedzie)
dobra kończę bo na 13 mam wizytę u gin, odbiorę wyniki - też mnie ciekawią -i na fotelik i jeszcze czekają mnie jakieś dowcipne środki na to zapalenie trzymajcie kciuki - dam znać po wizycie, buźki

no i d..a, dzwonił mąż że jednak zostaje tam na cały tydzień czyli nawet do soboty..nie ma to jak dobre wieści z samego rana
Nie martw się...na pewno to chwilowy zły nastroj...ostatnio większość z nas go miewa.... Szkoda że Mąż musiał wyjechać...ale masz zawsze nas a My będziemy starały się poprawić Ci humor

I trzymam kciuki za wizytę dzisiejszą
Stary 2009-05-18, 10:43   #3164
p4w
Zakorzenienie

jak go poszturam to się przeciągnie ze dwa razy i znów nic...

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie!

Rozumiem cie doskonale i pewnie nie tylko ja. Mnie ostatnio wszystko sprawia trudność. Na szczęście mam kochanego męża który sprząta i prasuje, pomaga mi w zakupach itp. Czasami mnie dobija to, że nawet przy garnkach w kuchni nie potrafię dłużej postać
a jak Twoje L4?

mój też jest kochany... nie pozwala mi nic robić, bo przeciez mi nie wolno i on wszystko zrobi, a w praktyce wygląda to tak, że On chyba widzi chyba tylko 1/10 tego co ja, bo jak posprząta to ja wcale nie widzę różnicy przed i po i w ogóle "o co chodzi, przeciez jest czysto"

ja tez nie cierpię być od kogoś zależna i najchętniej robie wszystko sama i o nic nie proszę

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-05-18, 10:46   #3165
eleeri
Zakorzenienie

Cześć kochane
nie doczytałam jeszcze do końca, ale odpiszę na raty bo jeszcze mi coś znowu zeżre

na początek

Wszystkiego naj, naj, naj dla
dzisiejszych solenizantek
dla Tru
dla Unholy
dla P4W

Cytat:
Ciężko byłoby go złapać w kuwecie, bo od tygodnia był tam słownie raz, w nocy na kupkę sikanie załatwia gdziebądź, oczywiście jak nikt nie widzi..

Sudocrem jest dość mocny i podobno trzyma się skóry jak cement tak nam opowiadali w szkole rodzenia i właśnie na ostateczność polecali zachować
Oj, to coś złośliwy ten Twój kotek

o sudocremie właśnie takie opinie czytałam w necie i nie podoba mi się, żeby potem zeskrobywać nadmiar ze skóry młodego, choć u nas w szkole bardzo panie polecały

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
A sudocremu siorka uzywa na co dzien, bo tylko od tego dupka mu sie nie odparzala
ile mam tyle opinii
ale cementowac musi ostro bo powiedziala ze do dziewczynek sie nie nadaje.Ciezko go wymyc,zetrzec,"wyskrobac" z fałdek.
no i bądź tu człowieku mądry
chyba trzeba będzie wypróbować samemu czy "podchodzi", czy nie

Cytat:
Dziewczyny ja kupilam ta masc majerankowa i doczytalam ze mozna stosowac u dzieci powyzej 3 roku zycia. To jak to jest z ta mascia????
Wczoraj pytalam sie kolezanek co mam spakowac do szpitala a one ze nic. Mowia ze wszystko daja. Jak chce moge sobie wziasc swoja koszyle ale i to niepotrzebne bo te co daja sa bardzo ladne i nie ma sensu niszczyc swoich. Zadnych majtek, podkladow itp. No w szok sie wbilam. Wyglada na to ze wezme tylko ksiazke do czytania

I pierwsza rzecz jaka kupilam dla niuni. Wiem ze zupelnie niepraktyczna ale te napisy tak swiecily ze nie moglam przejsc obojetnie. Ehh sroka jestem
Z tą maścią to pierwsze słyszę
wyczytałam na forach, że mamusie stosują ją u niemowlaków, sama też ją już kupiłam, co prawda na razie sama stosuję ale teraz to już nie wiem

no co dzo szpitali u Was to szok, że nic nie trzeba
hmm, ciekawe kiedy i u nas tak będzie,
hmm czy w ogóle tak kiedyś będzie

no to jak pierwsza rzecz kupiona, to już pójdzie z górki i ani się obejrzysz jak będziesz mieć całą wyprawkę

Cytat:
jeśli któraś próbowała, albo coś wie o kosmetykach typu 2w1 z Nivei to proszę o opinie
ja nie pomogę

zazdroszczę tej spakowanej torby, ja dalej w lesie

Cytat:
I wkurzył mnie, bo on mówi, że oczy go bola i zmęczony (cały week przed Tv i kompem) i nie ma siły odkurzac. To ja baba w ciąży sprzątam łazienkę, myję wanne ledwo schylona, podłogi itp. A on mi będzie o oczach mówił...wrrrr
Mój też wiecznie zmęczony (komputer )
ale ja mam juz wszystko w i sama też nie sprzątam, staram się za to nie patrzeć na ten syf i też wlepiam oczy w monitor

Cytat:
Oczywiście mocno zaciśnięte

Cytat:
Dziewczynki, powiedzcie mi, czy kupujecie butelki i smoczki-uspokajacze tej samej firmy? Czy można mieszać? Bo ja zastanawiam się na początek nad butelką Tommee Tippee, a nad smoczkiem uspokajającym Nuka. A może jakieś inne propozycje?
ja nie mam żadnych propozycji ale z chęcią poczytam

Cytat:
dziewczyny czy któraś ma gdzies pod ręką tygodnie ciąży przyporządkowane do miesięcy ciąży?
ja mam, zaraz wklejam
Pierwszy miesiąc to: 1- 4 tygodnia
Drugi miesiąc to; 5- 8 tygodnia
Trzeci miesiąc to: 9 - 13 tygodnia
Czwarty miesiąc to: 14 do 17 tygodnia
Piąty miesiąc to: 18 - 22 tygodnia
Szósty miesiąc to: 23 do 27 tygodnia
Siódmy miesiąc to: 28 do 31 tygodnia
Ósmy miesiąc to: 32 do 35 tygodnia
Dziewiąty miesiąc to: 36 do 40 tygodnia

lece czytać dalej, ale pierwsze muszę coś zjeść bo nic jeszcze nie jadłam a już prawie południe i młody się właśnie burzy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 10:50   #3166
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
a kiedy jest to potem?
tzn do kiedy można używać Tantum bez obaw wyjałowienia?
do zdjęcia szwów, czy dłużej?

Nic tylko współczuć dziewczynie będzie się ciągle leczyła na grzybki i inne badziewia
ogólnie to chodziło o to, że nie częsciej niż 2 razy dziennie ... ja pewnie będę używać dopóki sie wszystko nie zagoi
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Witam z wieczora

Dziewczyny macie rację- nie dajcie sobie brutalnie masować piersi. żadnych zastojów i ew stanów zapalnych nie będzie, jeśli będziecie regularnie, często karmić bobasy. Do powyższych często przyczynia się zabieranie maluchów na noc, aby mama się wyspała, a tam są dopajane butelką, aby było cicho . Niestety spotkałam się z tą praktyką w wielu polskich szpitalach. Masaż przypominający raczej głaskanie bardzo delikatne okrężne ruchy stosuje się przed odciąganiem pokarmu z piersi, ale musi to być zrobione z wyczuciem i najlepiej przez mamę. Można dla poślizgu użyć trochę oliwki. Taki masaż ma zrelaksować, a nie przynieść ból.

Dopajanie mieszanką - ale gdy są ku temu przesłanki zdrowotne - spadek masy ciała poniżej 10% , gdy dzidziuś jest odwodniony, nie przybiera na wadze. Zamiast używać mieszanki można również odciągać pokarm z piersi między karmieniami i tą nadwyżką dokarmić malucha po karmieniu piersią (jęsli jest jej wystarczającą dużo). Poza tym odciąganie w tym wypadku wzmaga laktację.

Takie jest moje zdanie i tak się praktykuje u mnie.
--------
Co do kosmetyków... Różne są szkoły i różne podejścia. Ja po po porodzie będę się myła tym samym, co dotychczas czyli jakąś Ziają, bo służą mi wybitnie dobrze (chociaż u mnie zalecają czystą wodę, ale ja czułabym się jakaś taka niedomyta ). Chyba, że krocze będzie się źle goić, to wtedy wkroczę z czymś mocniejszym.
jak zwykle służysz nam mądrą radą!
Cytat:
Wczoraj pytalam sie kolezanek co mam spakowac do szpitala a one ze nic. Mowia ze wszystko daja. Jak chce moge sobie wziasc swoja koszyle ale i to niepotrzebne bo te co daja sa bardzo ladne i nie ma sensu niszczyc swoich. Zadnych majtek, podkladow itp. No w szok sie wbilam. Wyglada na to ze wezme tylko ksiazke do czytania

Moje rybaczki i tunika

Załącznik 2254424

Załącznik 2254425

Załącznik 2254426
super rybaczki i tuniczka!!! no i bluzeczka dla niuni również!
ale masz fajnie z tym szpitalem ... my będziemy pakować torby, a Ty torebkę
Cytat:
i muszę koniecznie kupić płyn do prania Lovella, bo wczoraj małż przywiózł worek małych ciuszków od swojej mamy, zebym sobie wybrała co mi się podoba i uprał to wszystko w naszym płynie i był zdziwiony, że dla dzidzi się pierze w czym innym cóż będzie prał jeszcze raz to co wybiorę
czyli będziesz prała w Lovelli? Też sie nad nią zastanawiałam
Cytat:
Nam się udało ściągnąć samochód od razu do mechanika, facen na szybko zajrzał do niego i okazało się, że (NA SZCZĘŚCIE) nie popsuło się nic drogiego. Coś tam się wypięło, ale oczywiście ja, główny mechanik tego kraju zapomniałam co. W każdym bądź razie koszt tej części to 150 zł plus robocizna, więc przeżyjemy i będziemy mogli sobie jeździć dalej.

Niestety dopadł mnie w sobotę dół-gigant, trzymał jeszcze trochę w niedzielę. Niestety małża nie było w domku do soboty wieczora i jeszcze ta wstrętna pogoda. Ach... szkoda gadać. Pewnie tak będzie co jakiś czas. W każdym bądź razie, skontaktowałam się z jednym z lepszych specjalistów urologii dziecięcej z różnymi pytaniami (jeszcze raz dzięki Tru za podanie linka). Muszę sobie to jakoś wszystko poukładać...
fajnie, ze naprawa dużo Was nie wyniesie!
co do dołka to mma nadzieję, ze szybko Ci przejdzie, bo wiesz - napewno wszystko będzie dobrze!!!
Cytat:
ja lece robic powtoreczke, dzis mam dwa kolokwia ehhh juz mi si enie chce a to dopiero poczatek sesji
miłego dzionka

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
czesc Dziewczyny
Chcialam się tylko przypomniec i przywitac, nie udzielam sie juz dluuugo ale podgladam Pozdrawiam Was serdecznie i chyba wlacze sie znow w dyskusje
witamy ponownie koleżankę ... proszę nas już tak nie zaniedbywać
Cytat:
Dzisiaj miałam okropną noc. O 2 obudziłam sie z potwornym bólem głowy ledwo zwlokłam sie z łóżka po Apap. Połknełam od razu całą tabletkę.
Miałam jakieś głupie sny...nic juz nie pamietam. Potem obudziłam sie o 4 , głowa nadal cmiła... teraz juz prawie przestała.
Chciałam zmierzyc cisnienie ale baterie w aparacie padły
Jak pech to pech...

Ja juz tez musze w tym tygodniu spakowac torbe Cos czuje, ze naprawde wczesniej urodze
współczuje bólu głowy!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 10:53   #3167
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry dziewczynki

Unholy
Truheart
p4w
wszystkiego najlepszego z okazji imieninek

ehhhh co doczytałam do końca to kolejna strona mi wyskakiwała ... macie powera

U mnie dzisaij pięęęęęękna pogoda! Chyba pójde się opalać
Ale kto za mnie posprząta

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 10:55   #3168
Karolinak82
Zakorzenienie

Uciekam dziewczyny Miłego dnia...a dla Solenizantek miłego świętowanie
Stary 2009-05-18, 11:05   #3169
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

czyli będziesz prała w Lovelli? Też sie nad nią zastanawiałam

prawie wszyscy znajomi jej używali, więc zacznę od niej, a w razie potrzeby zmienię na coś innego

Cytat:
dzień dobry dziewczynki

Unholy
Truheart
p4w
wszystkiego najlepszego z okazji imieninek

ehhhh co doczytałam do końca to kolejna strona mi wyskakiwała ... macie powera

U mnie dzisaij pięęęęęękna pogoda! Chyba pójde się opalać
Cytat:
Uciekam dziewczyny Miłego dnia...a dla Solenizantek miłego świętowanie
dzięki dziewczyny

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-05-18, 11:07   #3170
Cassandra 23
Zakorzenienie

Post Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz

Szybko zasuwacie z tym pisaniem, nie nadąrzam czytać
Nie wiem w co mam ręce włozyć. Chciałam pranie małego nastawić ale mam nie posegregowane rzeczy...
Jeszcze kilka szafek mi zostało uporządkować i w koncu musze to dzisiaj skonczyc.
Mysle nad obiadem i robie sałatke z ryzem i tuńczykiem...
TŻ kosi trawę
Jak znajde chwilke to pocytuje troche postów teraz lece do kuchni konczyc sałatkę

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 11:30   #3171
Tulipfever
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny!

Witam serdecznie, jestem tu nowa. Mam na imie Maja, pochodze ze Slaska, ale pisze do Was z Holandii, w ktorej mieszkam juz od ponad 2 lat. Moj maz jest Holendrem, wiec wyglada na to, ze tu pozostane W grudniu zeszlego roku odkrylismy, ze jestem w ciazy. Jestesmy z tego powodu przeszczesliwi! Termin wg OM mam na 20 sierpnia, nie mozemy sie doczekac To tyle, moge do Was dolaczyc?
Pozdrawiam!
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 11:32   #3172
eleeri
Zakorzenienie

Ha i mimo wszystko wcięło mi cytat

Cytat:
tzn ze lepszy katar,zapchany nos i noce bezsenne?
moze niech sasiadka albo ktos zaopiekuje sie nimi na jakis czas i stwierdzisz czy to to cie zapycha.
Ciąża to specyficzny stan, nie porownuj siebie przed zajscia
To na pewno nie wina kwiatka

pomijam już, że w ciąży mogłam zrobić się bardziej wrażliwa (w co wątpie ) na niektóre czynniki, ale małż przecież w ciąży nie jest

ja mam katar od Świąt, kwiatek ma kwiatki od kilku dni więc nie ma związku
nawet małż miał katar wcześniej niż pojawiły się kwiatki

ja stawiam na zwykłe przeziębienie

ciągle jest mi duszno i gorąco, okna mam otwarte, odkrywam się w nocy i takie są skutki

dzisiaj biorę koc zamiast kołdry
zresztą nawet małż ostatnio narzeka, że gorąco i duszno

Cytat:
miłego dzionka
powodzenia

Cytat:
trzeba było wysłać zwolnienie pocztą
poleconym za potwierdzeniem odbioru

Cytat:
Skierka będzie dobrze, zobaczysz
nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło

kciuki za wizytę

Cytat:
bo już nie wiem czy cały czas powinnam czuć ruchy dziecka? jaka przerwa powinna mnie zaniepokoić? mój synuś rusza się z bardzo różną częstotliwością - raz masakruje mnie wszystkimi swoimi kończynami, a innym razem jest bardziej leniwy i rusza się mało... czy to znaczy, że powinnam jechać do szpitala?

a już podział na "słabsze" ruchy mnie powaliła - przecież zawsze jest tak, ze albo rusza sie mniej lub bardziej intensywnie
nie martw się u mnie jest podobnie, młody raz jest oszczędny w ruchach, innym razem wcale się nie rusza, by zaraz potem tak mnie zbombardować, że aż mam dość

dzisiaj w nocy cały czas się kokosił, a teraz pewnie odsypia bo cisza jak makiem zasiał

Cytat:
krasnoludki

u mnie też pięknie i ... gorąco
pralka ciężko pracuje, a ja sie lenię

Stary 2009-05-18, 11:33   #3173
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Kasia, a czopki to przeciwgorączkowe?
tak lepiej miec je pod ręką w raziepotrzeby niż leciec dopiero do pateki.To jest chyba Eferalgan 50, ale pewna nie jestem.Pani farmaceutka mi poleci jakis.

Cytat:

Dziewczyny ja kupilam ta masc majerankowa i doczytalam ze mozna stosowac u dzieci powyzej 3 roku zycia. To jak to jest z ta mascia????
hmmm, a w gazecie "Mamo to ja" piszą że jeśli dziecko ma sapkę itp to do smarowania pod noskiem nadaje sie od pierwszych dni.

Cytat:

Maj piękny miesiąc, na imieninki w sam raz
i na urodzinki

Cytat:
Wyobrażam sobie, jaka to musi być trudna dla Ciebie sytuacja , uważam, że świetnie sobie radzisz, a płacz przynosi ulgę i ukojenie. Będziemy mocno trzymać kciuki, żeby nic się nie powiększało i nie poszerzało , ja mocno wierzę, że będzie dobrze
dokładnie tak własnie
Cytat:
Dziewczynki, powiedzcie mi, czy kupujecie butelki i smoczki-uspokajacze tej samej firmy? Czy można mieszać? Bo ja zastanawiam się na początek nad butelką Tommee Tippee, a nad smoczkiem uspokajającym Nuka. A może jakieś inne propozycje?
ja dostalam avent od siostry ale moze sie okazac ze corunia bedzie miala za mala buzkę jak u siorki i bede musiala kupic nuka.
Ale jesli juz to skompletuje wszystko jednej firmy.Dlatego ze siostrzenica miala kilka butelek(prezentów przyniesionych) i kazdy mial inna wielkosc dziurki przez co mala lykała powietrze a potem bym okropny płacz wole zeby z jednego sie nauczyla i przyzwyczaila.

Cytat:
W pracy powiedz, że nigdy
albo ze masz w planie machnąć drugie Napewno buzie im pozamykasz

A my dzis dlug pospalismy.Wstawiłam posciele zeby do wieczora wyschły i zebym w pachnacej spala
Zaraz zmykam pod prysznic a potem na pedicure.
Chcialabym czerwone, mysle ze u stop nie bedzie z tym problemu, bo ze u rąk to wiem ze nie powinno się miec pomalowanych.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 11:36   #3174
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny!

Witam serdecznie, jestem tu nowa. Mam na imie Maja, pochodze ze Slaska, ale pisze do Was z Holandii, w ktorej mieszkam juz od ponad 2 lat. Moj maz jest Holendrem, wiec wyglada na to, ze tu pozostane W grudniu zeszlego roku odkrylismy, ze jestem w ciazy. Jestesmy z tego powodu przeszczesliwi! Termin wg OM mam na 20 sierpnia, nie mozemy sie doczekac To tyle, moge do Was dolaczyc?
Pozdrawiam!
Witaj,
jasne że możesz do nas dołączyć, w końcu lepiej późno niż wcale
Jak Ania wróci z opalania to dopisze Cię na listę

Stary 2009-05-18, 11:43   #3175
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam ostatnio podobnie , trzymamy za wizytę
, posiedzisz z nami dłużej

Cytat:
Właśnie dzwoniłam do przyjaciółki żeby skonsultować listę kosmetyków...no i poradziła mi żeby kupić dla siebie Bepanthen, dla Malej na odparzenia Linomag, chyba że będą duże to Sudocrem. Emulsję nawilżającą do ciałka - Emolium, do kąpieli też Emolium, fridę, krem z filtrem na słońce - apteczny.
Poza tym: patyczki higieniczne, płatki, spirytus, sól fizjologiczna, płyn z kory dębu (ona używała tylko tego płynu i szybko wszystko wróciło do normy...już bez Tantum Rosa), roztwór z soli morskiej do noska (ale to najczęściej dają w szpitalu).
Odradzała wszelkie oliwki i pudry, gaziki i mydła....

Teraz nie wiem co z tymi kosmetykami, bo niby chciałam Hipp i Nivea a teraz wyskoczył Emolium...i chyba na początek kupię jak przyjaciółka poradziła Okaże się w aptece
A gaziki czemu odradzała? Ja chciałam kupić do przemywania dziąsełek .
A właśnie - będziecie od początku smarowały kremem z filtrem? Bo są chyba 2 szkoły - jedna, żeby od początku używać, druga - żeby do 6 miesiąca żadnych tego typu kremów nie stosować
Karolina jak zaczniesz od początku kąpać w Emolium, bez wskazań ze względu na problemy ze skórą, to czego użyjesz, jeśli takowe się pojawią?

Cytat:
dzięki dziewczyny za słowa wsparcia

widzę, że ogólnie wszystkie jesteśmy w kiepskich nastrojach...

ja zaczęłam czytać o ruchach dziecka w ostatnich tygodniach i znów się zaczęłam stresować...

A gdzie to przeczytałaś? Ja w piątek pytałam gina, czy aktywność dzidzia powinna być na stałym poziomie, mówił, że nie. Że jednego dnia może hasać jak młoda sarenka , a drugiego nie, bo będzie zmęczony.

Cytat:
jak go poszturam to się przeciągnie ze dwa razy i znów nic...
(...)
mój też jest kochany... nie pozwala mi nic robić, bo przeciez mi nie wolno i on wszystko zrobi, a w praktyce wygląda to tak, że On chyba widzi chyba tylko 1/10 tego co ja, bo jak posprząta to ja wcale nie widzę różnicy przed i po i w ogóle "o co chodzi, przeciez jest czysto"

ja tez nie cierpię być od kogoś zależna i najchętniej robie wszystko sama i o nic nie proszę
Mój ma to samo

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Cześć kochane
(...)
Mój też wiecznie zmęczony (komputer )
ale ja mam juz wszystko w i sama też nie sprzątam, staram się za to nie patrzeć na ten syf i też wlepiam oczy w monitor
I to jest jakieś rozwiązanie

H. MacLeod

.
Stary 2009-05-18, 11:47   #3176
p4w
Zakorzenienie

• Cytat:
    Czesc Dziewczyny!
Cytat:
Pozdrawiam!

myślę, ze możesz
Cytat:
tak lepiej miec je pod ręką w raziepotrzeby niż leciec dopiero do pateki.To jest chyba Eferalgan 50, ale pewna nie jestem.Pani farmaceutka mi poleci jakis.

hmmm, a w gazecie "Mamo to ja" piszą że jeśli dziecko ma sapkę itp to do smarowania pod noskiem nadaje sie od pierwszych dni.

i na urodzinki

dokładnie tak własnie

ja dostalam avent od siostry ale moze sie okazac ze corunia bedzie miala za mala buzkę jak u siorki i bede musiala kupic nuka.
Ale jesli juz to skompletuje wszystko jednej firmy.Dlatego ze siostrzenica miala kilka butelek(prezentów przyniesionych) i kazdy mial inna wielkosc dziurki przez co mala lykała powietrze a potem bym okropny płacz wole zeby z jednego sie nauczyla i przyzwyczaila.

albo ze masz w planie machnąć drugie Napewno buzie im pozamykasz

A my dzis dlug pospalismy.Wstawiłam posciele zeby do wieczora wyschły i zebym w pachnacej spala
Chcialabym czerwone, mysle ze u stop nie bedzie z tym problemu, bo ze u rąk to wiem ze nie powinno się miec pomalowanych.
ale Ty szalejesz z tym pedicurem

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-05-18, 11:50   #3177
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

, za dużo różności wczoraj

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
ale mialam dzis chwile zgrozy - dostalam rano jakis skurczy i sie przerazilam, zaczelam mierzyc juz nawet czas i co trzy minuty byly i przerazenie, ze jeszcze nie mam torby so szpitala, ze nie przeprowadzona jestem, no i najwazniejsze, ze maluszek za maly, juz chcialam dzwonic po TZ i do szpitala ale wzielam nospe polozylam sie i na szczescie ustalo - ale stracha mialam niezlego
czyzby to jakis znak ze urodzisz wczesniej??

Cytat:
Dzień dobry mamusie!
Ja własnie po weselu super było bawilismy się do 1,30 ... moja siostra nawet wymiękła i pojechali do domu przed 12
Wszyscy dziwnie na mnie spoglądali jak wyszłam z małzem na parkiet i zaczęłam tańczyć i nawet obroty były ... objadłam się strasznie! Tylko dla małego muzyka była czasem za głosna i musieliśmy wychodzic z sali

Teraz lecę do teściów ... a potem na jakiś mecz małż mnie wyciąga
ale imprezowiczka z ciebie!!
Cytat:
może jakaś skórka od pomidora czy coś? mnie tak kiedyś dawno, dawno temu męczyła, od tamtej pory zawsze obieram pomidory ze skórki...człowiek uczy się na błędach
przypuszczam ze to z zimnych frytek......bo zjadlam pare takich

Cytat:
Czekoladko, w Tesco była dostawa towaru (przynajmniej u mnie) i przywieźli te kompleciki zielono-pasiaste (spodenki i koszulki też), więc będziesz mogła dokupić - nadal są w promocji
super!!dzieki za info

Cytat:

Jesteś niesamowita, czuję się przy Tobie, jak stara babcia .

ee tam bez przesady

ja chce kupic 2 butelko-chyba Avent kupie, ale nie wiem czy ma jakies smoczki uspokajajace czy antykolkowe

Cytat:
No to zaszalałaś. Mi się tyłka do sklepu nie chce ruszyc

powiem szczerze ze bylam wykonczona- za duzo to jak na mnie teraz....nogi mialam w dupie....

Cytat:

uuuu to musialo być wydarzenie...dziadek z dziewczyną...mam nadzieję, że wszystko się ułoży i będzie szczęśliwy
Fajnie tak usłyszeć że ktoś z bliskich jest w ciąży, można się wymieniać doświadczeniami, chociaż pewnie kuzynka będzie do Ciebie teraz dzwonić z milionem pytań jakie My same miałyśmy

zaluje tylko ze sie z nim nie spotkalam........

Kochane nasze mamusie solenizantki !
Wszystkiego najlepszego i duzo usmiechu na twarzy!!

Mam cos z komputerem i pisze z laptopa brata.........wiec nie wiem czy jeszcze dzis sie odezwe- bo brat wroci z pracy i bedzie siedzial przy kompie........chyba dopiero jutro rano zajrze, albo jak tż naprawi nasz laptop tzn. dziala ale internet nie chce nam chodzic

ja uciekam na sloneczkomilego dnia!!

P.S trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 11:51   #3178
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Dziewczyny!

Pozdrawiam!
jasne ze mozesz do nas dołączyc tylko udzielaj sie czesto

znacie płeć dziecka?

Jeszcze ja dorzucam garstkę życzen dla naszych mamuś
dla Truheart
dla UnholyOne
dla P4W

Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-18, 12:05   #3179
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
mój też jest kochany... nie pozwala mi nic robić, bo przeciez mi nie wolno i on wszystko zrobi, a w praktyce wygląda to tak, że On chyba widzi chyba tylko 1/10 tego co ja, bo jak posprząta to ja wcale nie widzę różnicy przed i po i w ogóle "o co chodzi, przeciez jest czysto" :eek:

No mój identycznie, poupycha wszystko w szafkach bez ładu i składu, przeleci pobieznie odkurzaczem i jak to on sie nie narobił i jak wszystko lśni ;)

Cytat:
dzień dobry dziewczynki :cmok:

Unholy :roza::roza: :roza:
Truheart :roza: :roza: :roza:
p4w :roza: :roza: :roza:
wszystkiego najlepszego z okazji imieninek :cmok: :cmok: :cmok:

ehhhh co doczytałam do końca to kolejna strona mi wyskakiwała :> ... macie powera :D

U mnie dzisaij pięęęęęękna pogoda! Chyba pójde się opalać :cool:
Ale kto za mnie posprząta :confused:
:cmok:
U nas tez słoneczko, ja wychodze na dworek tylko wieszac pranie. Nie chce mi sie siedziec, wolę przed monitorem ;)

Cytat:
Uciekam dziewczyny:) Miłego dnia...a dla Solenizantek miłego świętowanie:)
Również miłego dnia :)

Cytat:
Szybko zasuwacie z tym pisaniem, nie nadąrzam czytać :D
Nie wiem w co mam ręce włozyć. Chciałam pranie małego nastawić ale mam nie posegregowane rzeczy...
Jeszcze kilka szafek mi zostało uporządkować i w koncu musze to dzisiaj skonczyc. :o
Mysle nad obiadem i robie sałatke z ryzem i tuńczykiem...
TŻ kosi trawę :rolleyes:
Jak znajde chwilke to pocytuje troche postów :ehem: teraz lece do kuchni konczyc sałatkę :)
Kończ kończ :) A potem zawitaj na wizażu ;)
Ja mam zupkę z wczoraj i kapustkę z ziemniaczki, także nic tylko się objadac ;)

Cytat:
Czesc Dziewczyny!

Witam serdecznie, jestem tu nowa. Mam na imie Maja, pochodze ze Slaska, ale pisze do Was z Holandii, w ktorej mieszkam juz od ponad 2 lat. Moj maz jest Holendrem, wiec wyglada na to, ze tu pozostane ;) W grudniu zeszlego roku odkrylismy, ze jestem w ciazy. Jestesmy z tego powodu przeszczesliwi! Termin wg OM mam na 20 sierpnia, nie mozemy sie doczekac :) To tyle, moge do Was dolaczyc?
Pozdrawiam!
Witamy :cmok:

Cytat:

i na urodzinki :]

A my dzis dlug pospalismy.Wstawiłam posciele zeby do wieczora wyschły i zebym w pachnacej spala :)
Jeszcze się na maj załapałaś ;)

Też musze na pedicure, bo sama to już je ledwo obcinam...a co dopiero malowanie...

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

Kochane nasze mamusie solenizantki !
Wszystkiego najlepszego i duzo usmiechu na twarzy!!

Mam cos z komputerem i pisze z laptopa brata.........wiec nie wiem czy jeszcze dzis sie odezwe- bo brat wroci z pracy i bedzie siedzial przy kompie........chyba dopiero jutro rano zajrze, albo jak tż naprawi nasz laptop tzn. dziala ale internet nie chce nam chodzic:confused:

ja uciekam na sloneczko:cool:milego dnia!!

P.S trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:kciuki:

Zajrzyj koniecznie :)

Skierko trzymam za wizytę :kciuki:
Stary 2009-05-18, 12:06   #3180
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
jasne ze mozesz do nas dołączyc tylko udzielaj sie czesto

znacie płeć dziecka?

Jeszcze ja dorzucam garstkę życzen dla naszych mamuś
dla Truheart
dla UnholyOne
dla P4W

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości