|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Halo.. Kurde ja tez juz mam duzo ciuchow ciazowych, dzis dziadkowie z Niemiec dali ciuchy: spodnie lniane, spodnie 3/4, i , leginsy, z 6tuniczek... tam kupione,wlasnie z clockhouse lub HM mama,bo u nas nie ma takich skelpow
takze spodni mam wystarczajaco, ostatnio kupilam swietne takie biale, przecena ze 120/39zl tylko trza skrocic.. Po ciazy tez te ciuchy beda sie nadawaly Jutro porobie zdjecia to wkleje..Brzuchol mnie strasznie boli,caly dzien dzis siedzialam i gumka z jeansow juz mi sie chyba wrzynala i dlatego, bede musiala sie polozyc bo inaczej samo nie przejdzie... Placz dziecka tez mnie drazni, albo jak jestem u kogos i mi lataja kolo nosa i sie dra ![]() Co do dnia Matki to tez nie mam pomyslow, tyle ze moja mama ma urodziny 29 maja takze 3 dni po wiec mysle ze dostanie jeden prezent i raz kwiatki ode mnie.... a ze dowiem sie 28jaka plec wiec w kartce z zyczeniami napisze zycza Mirek, Klaudia i Wnuczek (wnusia) - mama sie strasznie niecierpliwi jezeli chodzi o plec no i odlozone mam zdj ostatniego Usg, ktore jak wczesniej pisalam wloze jej do albumu na zdjecia ktory chciala dostac
Edytowane przez klaudiaaa86 Czas edycji: 2009-05-19 o 21:41 |
|
|
|
#1622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Albo czemu nie zamyka drzwi od pokoju i nie podglasnia TV? Bo chyba tak bym zrobila jakby mnie jakis bachor wkurzal ![]() fajna, ladna koszulka nie zawsze musi byc sexi, mysle, ze w naszych czasach mamy taki wybor, ze mozna kupic cos ladnego i wygodnego Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-05-19 o 22:01 |
|
|
|
|
#1623 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór, dziewczynki
Widziałam dzisiaj kolegę z żoną w ciąży i byłam zaskoczona, gdy oznajmiła, że na dniach ma rodzić. Wcale brzuch nie musi być aż tak monstrualny Cytat:
![]() Mój TŻ raczej ma przyzwoite pojęcie o kadrowaniu, tylko to zdjęcie nie było pozowane i na dodatek zmierzałam w jego stronę, hy. No i również jest niezbędny do smażenia Naleśniki, omlety, jajecznice z dodatkami to jego specjalność. Ale ostatnio była u nas na naleśnikach moja Mama i chyba się zestresował, bo poprosił mnie, żebym go wyręczyła... Więc miałam swój debiut i mogę się pomądrzyć, jak się smaży naleśniorki ![]() Cytat:
I popieram rozsądne odżywianie w ciąży Ja przed zajściem w ciążę jadłam raczej zdrowo, więc nie miałam jakiś trudnych do wyeliminowania przyzwyczajeń. Niestety, od jakiegoś czasu mam apetyt na słodkie po południu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja sobie wyobrażam, że po porodzie można być sexy, ale im więcej czytam o połogu, tym mniej w to wierzę Czas pokaże.Dobrej nocki, mamuśki!
|
|
#1624 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1625 | |
|
Zadomowienie
|
nie mogę zasnąć
![]() siedzę sobie i piję kakao, przed chwilką przebiegł przez pokój taki wieelki pająk pewnie wszedł przez okno... a ja się boję pająków Cytat:
|
|
|
|
|
#1626 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamusie mnie mąż obudził na śniadanie o 5.50
już go do pracy zawiozłam, super jest powietrze bo całą noc padało u mnie i troszkę spać nie mogłam bo prawy bok mnie bolał ale podczas snu nie moge kontrolowac na którym boku śpie
|
#1627 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze same problemy z tym spaniem. W końcu zasnęłam koło 3, ale co chwilę się budziłam bo też mnie bolało w boku, przy każdej zmianie pozycji musiałam na chwilę usiąść. Wkurzyłam się w końcu i wstałam przed 6. Poszłam do ogrodu- ciepłe miękkie światło, ptaki śpiewały jak szalone. Po nocnym deszczu wszystko było takie czyściutkie i rześkie. Wyrosły już 4 rzodkieweczki i szczypiorek, więc na śniadanie zrobiłam sobie i dzidziusiowi pyszny zdrowy twarożek- same witaminy, zero konserwantów i ulepszaczy
Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2009-05-20 o 07:35 |
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
A ja spałam dziś ja zabita, nawet nie słyszałam jak mąż o 5 wstawał
![]() U nas dziś słońca brak, ale przynajmniej da się normalnie oddychać nie to co wczoraj A dziś mam dzień pełen wrażeń - najpierw spotkanie z Aniago , potem wizyta w mojej pracy, potem u teściowej, a na koniec spotkanie ze znajomymi Miłego dnia
|
#1629 |
|
Zadomowienie
|
Ja też życzę miłego dnia, znając życie będe miała co czytać jak wróce po połódniu do domu
![]() Miss.hot mój mąż się śmieje że na randkę się z kimś umówiłam a nie z koleżanką z poznaną na necie
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Ale dziś u mnie duszno jest i to od samego rana. Zapowiadają deszcz po południu. Póki co świeci słońce. Od kilku nocy nawet dobrze śpię, tzn. budzę się dopiero przed samym budzikiem albo razem z nim, i dopiero wtedy idę do toalety. Kot też śpi grzecznie i nie marudzi nad ranem. Za to w ciągu dnia nachodzi mnie senność. Chyba wszystko przez te skoki ciśnienia.
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie zobaczyłam w Twoim podpisie, że dziś zaczynamy 19 tc
|
|
#1632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobra, przedstawię Wam poglądowo skalę mojego szaleństwa ciuszkowego |
|
|
|
|
#1633 |
|
Zadomowienie
|
Miss.hot PW
Dokładnie dzisiaj zaczełysmy 19 tydzień ![]() Foka jakie to wszystko śliczne a te body z czapeczką w zajączki jakie fajniusie
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-05-20 o 08:38 |
|
|
|
#1634 |
|
Zadomowienie
|
Helo, u nas dzis zimno znow. Rano taka mgla ze nic nie bylo widac.
Malin30 kiedy do tej Wisly sie wybieracie? Na te wozki przyjezdacie do Cieszyna zobaczec? Moja mama wczoraj tam byla ![]() Wklejam fotki ciuchow ktore dziadkowie kupili, nie przymierzone jeszcze ale powinny pasowac ![]() Wszystko na kobity ciazowe
|
|
#1635 |
|
Zadomowienie
|
witam wszystkie mamusie
ja spalam dobrze ale niestety zaczyna mnie bolec glowa- musze wypic kawe. zreszta i tak musze wypic kawe by sprawdzic czy poczuje kopniaczki malenstwa (zawsze po kawie malenstwo buszowalo w brzuszku) . Potrzebuje tego poniewaz dzisiaj jestem nieco zaniepokojona bo do tej pory nie poczulam ruchow dziecka, a ostattnio zawsze po sniadanku malenstwo uszczesliwialo mamusie .zreszta wczoraj wieczorem rowniez nie bylo kopniaczkow
|
|
|
|
#1636 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To dla mnie jedno z najbardziej obrzydliwych stworzeń na świecie!!!!!!!!!Ja też dziś spałam nie najlepiej Całą noc się wierciłam i próbowałam znaleźć wygodną dla siebie pozycję. I jak już udało mi się zasnąć to przyśniło mi się że mój mąż przystawiał się do mojej siostry . Co za koszmary.....Piję właśnie kawkę. Może postawi mnie na nogi
|
|
#1637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(pies prawdopodobnie chory, ale badanie krwi i moczu jak dotad nic nie wykazalo specjalnegoJa tez wcinam serek (codziennie na sniadanie, albo serek, albo jogurt naturalny ![]() o mamo !!! lece na zakupy, bo wszyscy maja wiecej niz ja ![]() ![]() Sliczne te ciuszki, dzis bede w miescie, bo musze szampon koloryzujacy w koncu znalesc, mam nadzieje, ze dzis go dostane
|
|
|
|
|
#1638 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
|
|
#1639 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Normalnie hurtownia, a ja dopiero w 6 miesiącu i cały czas się rozkręcam ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1640 |
|
Zadomowienie
|
Foka i widzisz co narobiłaś
dzisiaj wszystkie pójdziemy na zakupy mobilizacjia pełna.Ja już ci sie nie dziwie że przed mężem się chowasz bo do 9 miesiąca to pokaźny sklep dziecinny będzie u ciebie w domu
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-05-20 o 09:00 |
|
|
|
#1641 | |
|
Rozeznanie
|
Dzieńdoberek, piękne panie!
Aniago25 i miss.hot - miłej randki! Ależ macie fajnie...Klaudio, świetne ciuszki Cytat:
![]() A własnego ogrodu i plonów zazdroszczę Imponująca kolekcja! Widzę nawet pewne moje typy ![]() Zabieram się do pracy!
|
|
#1642 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Właśnie wróciłam od lekarza, z dzidzią wszystko w porządku, słyszałam tętno i lekarka wytłumaczyła mi gdzie mam przykładać słuchawki lekarskie w żeby usłyszeć dzidzię. Ale jak wróciłam do domu to oczywiście nic nie słyszałam. Mój mąż jeszcze nie słyszał tętna i ciągle się pyta jak to jest usłyszeć bo on tez chce. No i jak wracałam od lekarza, to skusiłam sie na pyszne truskawki (to na sniadanko) i na młodą fasolkę szparagową (to dla mnie na obiadek). A tak w ogóle to doszło do mnie że za 2 tygodnie będe miałam połowe ciązy. Jak ten czas leci. Pamiętam jak w 3 tygodniu ciąży poleciałam do ginki, żeby mi potwierdziła czy jestem w ciąży czy nie, a tu już zaczyna się 19 tydzień. Edytowane przez III78 Czas edycji: 2009-05-20 o 09:24 |
|
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoja mama była i co? Nie wszyscy, bo ja oprócz tych 3 par skarpetek, które dostaliśmy od kumpeli w piątek, nie mam nic dla dziecka i jakoś się tym nie przejmuję. Kupiłam sobie trochę truskawek. Drogie (12 zł), ale już nasze i takie pachnące ![]() PS. Qrcze, zapomniałam, że dziś środa i że dziś skończyliśmy 19 tc. Jeszcze dwa tygodnie i będzie półmetek
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-05-20 o 11:05 |
|
|
|
|
#1644 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też mi się śnią ostatnio dziwne, niepokojące sny zupełnie bez związku z ciążą i porodem... Dobrze że siostry nie mam, jeden koszmar z głowy Cytat:
. I jak ja mam odespać zarwaną noc??? Cytat:
![]() Fajnie tak usłyszeć dzidziusia, zobaczyć że wszystko ok Humorek poprawiony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Robię dziś porządki w szafie, wynoszę zimowe i ciasne rzeczy, zostawiam luźne wiosenno- letnie i okazuje się, że prawie nic nie zostało Dwie sukienki, dwie pary spodni, parę dresów, jakaś tunika i kilka bluzeczek... Muszę koniecznie iść na zakupy ubraniowe, bo na dziadków nie mam co liczyć
|
|||||
|
|
|
#1645 |
|
Zadomowienie
|
dzieńdoberek Dziewuszki
spało mi się średnio, tzn. sny miałam znów głupie, uciekałam przed potworem morskim. no i o 3 oczywiście obowiązkowo pobudka by sprawdzić czy wc wszystko gra ![]() wczoraj odwiedziłam rodziców i ... przeraziłam się ogromem ciuszków skompletowanych przez moją mamę - 6 reklamówek siedziałyśmy, oglądałyśmy, a ja byłam tak wzruszona widząc te maleńkie rzeczy, że aż się popłakałam. mama sama wyciągając kolejną porcję z kolejnej torby przyznała, że chyba trochę przesadziła. rzeczy zostały u niej, bo mi trudno byłoby znaleźć dla nich miejsce. dziś jedziemy zamówić komandora, więc jedną komódkę oddamy dzidzi i wtedy ciuszki sprowadzimy do nas. założę się, że kolekcja się powiększy - moja mama ma bzika , byleby ucieszyło i mojego
|
|
|
|
#1646 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie mam kompletnie żadnego pomysłu, może jutro wybiorę się po sklepach i coś wpadnie mi w oko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale w sumie do tego chyba chusta nie jest potrzebna - wydaje mi się, że do sprzątania czy gotowania to raczej niezbyt wygodnie z dzieckiem w chuście a znowu jak się siądzie na chwilę z dzieckiem na kanapie to też można bez chusty. |
||||||
|
|
|
#1647 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Malinko skoro dziś kończycie 19 tydzień to do półmetku już tylko tydzień a nie dwa? ![]() Cytat:
Ja wczoraj już zrobiłam porządki w szafie i zosatły mi gołe półki!!!!! Pięć rzeczy na krzyż w szafie Koniecznie trzeba będzie się zaopatrzyć w kilka nowych ciuszków.Cytat:
I na udach zaczyna pojawiać się już mały cellulit
|
|
#1648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1649 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zjadałam pierwsze w tym roku truskawki. Pycha
|
|
#1650 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
Słyszałyście o tym , że w trakcie snu w ciągu całego życia ludzie zjadają 5 pająków...---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

takze spodni mam wystarczajaco, ostatnio kupilam swietne takie biale, przecena ze 120/39zl tylko trza skrocic.. Po ciazy tez te ciuchy beda sie nadawaly
Jutro porobie zdjecia to wkleje..
no i odlozone mam zdj ostatniego Usg, ktore jak wczesniej pisalam wloze jej do albumu na zdjecia ktory chciala dostac

Together forever

ja z reguly robie za 3ech w tej kwesti, mame, operatora aparatu i zabawiacza
moj to juz przeważliwony na tym punkcie bo sie zawsze dre
Ja przed zajściem w ciążę jadłam raczej zdrowo, więc nie miałam jakiś trudnych do wyeliminowania przyzwyczajeń. Niestety, od jakiegoś czasu mam apetyt na słodkie po południu