|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Czesc dziewczyny na początku chce powiedziec
ULA GGGGRRRAAATTTUUULLLUUUJJJ EEE!!!!! A ja z Tz w piatek i w sobote remontowalismy domek.Teraz w piatek wylewamy posadzki i rozwalamy scianek ale sie nanosilam o matko...a niedziela spedzona na obiadku i oidpoczywaniu.... ![]() Dzis w pracy....wiecie co dziewczyny nie wiem czy to dziwne ale od kilku dni mam ciagle temp 36,8 i nie wacha sie a 20 czerwca szykujemy sie na wesele :pije my:i to co kobity lubia najbardziej...ZAKUPY....: ) A Patka jak sie czujesz????wiecie co u mojego w rodzinie coraz czesciej zaczynaja sie gadki na temat kiedy wreszcie dzidzie bedziemy miec i wogole a my odpowiadamy ze jeszcze zcas nie chce,my zeby ktokolwiek wiedzial.....Milego dzionka laseczki... Aha DRA czemu na liscie jestem na fioletowo to cos oznacza????
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
|
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane
po powrocie z Paryża wpadam do was ze świeżutkimi fluidkami od mojej maleńkiej córeczki , która rośnie zdrowo ( dziś mieliśmy usg połówkowe, wszystko w porządku) Ula, serdeczne gratulacje
|
|
#4173 |
|
Rozeznanie
|
Ciao
Lisica1 mocno wierze,że będzie wszystko o.k Strompka tak dobrze słyszałaś,że we Włoszech są straszne upały ja na szczęście mieszkam w terenie górskim coś ala nasze Zakopane ale i tak ten upał daje się mocno we znaki 43*C ![]() Serrita głowa do góry kochana a co mamy my powiedzieć co się staramy już prawie drugi rok musisz mocno wierzyć i nie tracić nadzieji bo to jest najważniejsze żeby sie nie poddawać i walczyć do końca bo jak to mówią nadzieja umiera ostatnia Witaj Nika jak tam było w Paryżu ??? Idę robić obiadek bo mężuś zaraz wróci z pracy a tu nic nie ma ![]() Wpadne później Edytowane przez edzia Czas edycji: 2009-05-25 o 14:57 |
|
|
|
#4174 |
|
Raczkowanie
|
edzia ehhh... wiem kochana, ze moj straz starankowy przy niektorych wymieka... tylko, ze ja mam taka nature niecierpliwca. Jak sie juz na cos decyduje to pelna geba. I dlatego sie tak mecze wlasnie;/ Wiem, ze to nie fair troche w stosunku do Was tak sie tu uzewnetrzniac;/ sorry dziewczyny... poniedzialek po prostu.
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paryż ładne miasto, kilka ciekawych miejsca do zobaczenia, ale ..te tłumy ludzi, te auta , ten hałas....jednak wakacje w dużym mieście są wyczerpujące... wyjazd był cudowny , bo moglismy cieszyć się sobą z mężem, maleńka też chyba się cieszyła, bo zaczęła sporo kopać. Sarrita specjalnie dla ciebie ciązowy tłusty wiosenny fluidek...
|
|
|
#4176 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki edzia - wlasnie to czekanie jest najgorsze
w koncu nam sie uda jak wam wszystkim.Przesylam buziole
|
|
|
|
#4177 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
witajcie
ostatnio jakies doły łapałam,ale nie chciałam pisać,ale jakoś tak wyszlo gorsze dni po prostu ale udałam sie do fryzjera,wyskrobałam pare zł i jestem w nowej fryzurce i z nowym kolorek i od razu z humorem ![]() Cytat:
i nic nie zepsułaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zrobisz badanka i zobaczysz co i jak idziesz do przodu a to ważne i miejmy nadzieje,ze tylko zapalenie i zniknie Cytat:
![]() na fioletowo jesteś ja nie widzę tego,jedynie moze podkreslać last,bo to wizaz podkresla nie ja Cytat:
czestuje sie ![]() i super,ze córeczka zdrowa ![]() Cytat:
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Chociaż dziś jest mój 1 dzien pracy po 2-tygodniowym wolnym to jedno wydarzenie jakie w ciągu nia się stało strasznie mnie ucieszyło!! Gościu od tej naszej kanapy wysłał mail że jutro ją przywiozą albo w środę!!! Tak się cieszę że szok! Będę z niecierpliwością czekała na ten dzień. W środę już zacznę pakować ciuszki i w czwartek je przewieziemy.
|
#4179 |
|
Raczkowanie
|
czesc...... poprosze o zmiane na liscie..... dzisiaj (25.05) przyszla do mnie @
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Strompka Gratulacje fasolinki u mnie nic ciekawego ![]() wczoraj sliczna pogoda byla i bylismy na malym shoppingu wkoncu kupilam sandalki na koturnie a dzis do 20 w pracy ale ruch mam to szybko mi leci
|
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
kochana nie smutac sie,uda sie kiedys,trzeba cierpliwie poczekac,ale nie smutaj się
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super to podaj adres wpadniemy na parapetowke
|
|
|
|
|
#4184 |
|
Raczkowanie
|
Ula87
a u mnie nadal mdłości i wymioty rano i wieczorem masakra jeszcze raz dużo zdrówka dla wszystkich i powodzenia |
|
|
|
#4185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------------------------------------------------------- a ja ledwożywa wrociłam z Krakowa. Na dodatek jak zwykle cos musi sie stac nie tak w Krakowie. Zaplanowałam sobie zakupy, chciałam nakupic sobie materiały do malowania troche papierów w sklepie dla plastyków uzbierało sie na ponad 100zł i zadowolona ze sobie w koncu pomaluje ide do kasy zeby zapłacic kartą, a tu niespodzianka karta odzucona. Teraz patrze na konto na necie ze kasa sciagnieta z konta a ja wszystkie materiały oddałam ![]() grrrrrr........ ale jestem zła ale mam nadzieje ze mi zwroca kase ze sklepu, bo teraz nawet nie mam za co u siebie takich rzeczy kupic. ..... Jak ja nie lubie tego miasta!!!!!!!
|
|
#4186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Własnie wydawało mi sie ze za gładko poszło na uczelni i zastanawiałam sie co sie stanie.... jutro bede ingerowac w tej sprawie bo 100zł to dla mnie nie malo
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wyjaśnij to,bo 100zł to nie lezy na ulicy i niech ci zwracają... ale tu pustki się robią,każda fasolkuje przechodzi na inny watek i coraz mniej nas tu,ciesze się ,że wam się udaje,ale tak jakoś pusto ostatnio ![]() niedługo wszystkie odejdą...
|
|
#4189 |
|
Zadomowienie
|
Dra i my niedługo tez przejdziemy na inne wątki
|
#4190 |
|
Rozeznanie
|
Byłam dziś u ginki. Jej zdaniem to 4 tydzień. Ponieważ jestem po 30tce i mam niski progesteron dała mi duphaston i zleciła badania - takie podstawowe z krwi, mocz, oznaczenie Rh. a opórcz tego HMS i jeszcze cos na 3 litery, czego nie umiem odczytać. OW cos tam? Miałyście takie badania?
w piatek odbieram wyniki beta hcg. Wczoraj z kolei miałam bardzo silne bóle - jak przy okresie w najgorszym wydaniu. Wystraszyłam się bardzo. Dziś nic nie boli. Myslicie, że się już nadaję na listę zafasolkowanych czy poczekac na wyniki bety? ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- To był HBS a nie HMS pani doktor jest urocza ale paskudnie pisze ![]() Drugiego badania nie umiem odcyfrowac... |
|
|
|
#4191 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie martw się, widzę po sobie, że tak szybko z tego wątku nie zniknę ... Zgodnie z zaleceniami endo-gina dziś zaczęłam brać duphaston, bo dziś już 39 dc i nic, a test miałam ujemny .... Miałam ostatnio jakiegoś doła, ale wychodzę na prostą i z początkiem nowego cyklu zaczynam pić dodatkowo ziółka .... Nie było mnie trochę, więc zabieram się za nadrabianie zaległości w czytaniu |
|
|
|
|
#4192 |
|
BAN stały
|
a ja w koncu mam zwolnienie,,,jutro zawioze je do pracy
|
|
|
|
#4193 | ||
|
Zakorzenienie
|
a pewnie ,ze i my się przeniesiemy
![]() Cytat:
Cytat:
ooo to cykle długie a co tam za ziółka będziesz pić?? ja piję też ziółka i teraz z ziółkami podchodzę drugi raz,bo miałam przerwę ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- no w końcu załatwiłaś a powiedz jak tam się wogóle czujesz??
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorowa pora
ja sie nudze w domu sama w tv nic nie ma a maz jeszcze w pracy ![]() milej nocki staraczki i mamusie
|
|
|
|
#4195 |
|
BAN stały
|
czuje sie swietnie....moge caly czas chodzic w ciazy
jedyne co czasem mi dokucza to jest bol kregoslupa ale to nie jest nie do wytrzymanieaha dzisiaj sluchalismy bicia serduszka 154 uderzen na minute ...wszystko jest super dzidzia sobie rosnie a juz nie moge sie doczekac porodu
|
|
|
|
#4196 |
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek
Wstawać śpiochy Ja wstaje tak wczas bo chcę coś podrobić sobie w domku póki jest chłodniej bo potem się nie da taki upał ![]() Jestem trochę zła bo miałam mieć robiony monitoring od 12 d.c co dwa dni i byłam wczoraj się umówić bo 12 d.c mam w sobotę i się okazało,że w sobotę nie pracują i kazały mi przyjść dzisiaj a to jest dopiero 8 d.c ponieważ w czwartek i piątek też mają nieczynne bo jakiś dzień wewnętrzny czy coś takiego a następny monitoring mam mieć 3 czerwca to jest środa i to jest mój 16 d.c Dzwoniłam wczoraj do tej mojej lekarki dopytać się co i jak teraz zrobić ponieważ między 8 d.c a 16 d.c nie będę miała monitoringu tak,że dzisiaj hulam na pierwszy monitoring i tak nic nie zobaczą dzisiaj memka87 tak mi przykro dra nie martw się my stare weteranki jeszcze jesteśmy tutaj ale może niedługo kto wie przeskoczymy na inny wątek przecież my też zafasolkujemy kiedyśgooha3 ej uważaj kochanie bo naraziłaś mi się tą opinią o Krakowie ![]() Miłego dnia życzę i do usłyszenia później |
|
|
|
#4197 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczynki!kurcze ale tu ostatnio pustki!dziewczyny nam uciakaja na watki mamusiowe
ale to dobrze-mam nadzieje ze wszystkie szybko znikniemy z tego forum i przeskoczymy na inne-mamusiowe Ja za tydzien mam dostac @-narazie nic nie czuje-oprocz tego ze mam wielkie cycki to nic na fasolke nie licze w ogole w tym meisiacu niestety bo sobie troszke odpuscilismy i nie wyliczalam owulki wiec pewnie nici w tym cyklu!Ulka pamietam jak pisalas ze przed zrobieniem testu juz cos czulas ze jestes w ciazy-powiedz mi co takiego czulas ze wiedzialas ze to ciaza??duzo dziewczyn wlasnie mowi ze czuje to i zastnawiam sie jakie to uczucie??Buziaki kochane i odzywac mi sie tu
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() i ja się melduję z rana ![]() zuzanna niezła godzina pisania posta róza nie wiem jakie odczucia miała Ula, ale po sobie mogę powiedzieć że miałam objawy typowo na @, ale oczywiście miałam nadzieję że to jest na fasolkę a nie na @. U mnie ok, czuję się dobrze, już nie mogę się doczekać wizyty u lekarza to już pojutrze
|
|
#4199 |
|
Zadomowienie
|
Mam takie pytanko:
Czy po inseminacji boli was cos? Bo mnie juz 3 dzien prawy bok boli i nawet lezenie nie pomaga :-( Moze ktoras z was miala taki przypadek? Bo ja nawet nie wiem czy moge chodzic? Boje sie ze cos tam moze byc i niczego nie chce zepsuc... |
|
|
|
#4200 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja też wiedziałam przed @ że jestem w ciąży ( w obu ciążach wiedziałam parę dni przed miesiączką) ok 6-9 dni po owu miałam zawroty głowy, zgagę codziennie ( a nigdy nie mam) żyłki na pierasiach, ból piersi , ale inny niż na @. ból podbrzusza jak na @ ale dużo za wcześnie... dla mnie wszystko było jasne: jestem w ciąży ![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:52.

:pije my:i to co kobity lubia najbardziej...ZAKUPY....: ) A Patka jak sie czujesz????
a my odpowiadamy ze jeszcze zcas nie chce,my zeby ktokolwiek wiedzial.....

ja na szczęście mieszkam w terenie górskim coś ala nasze Zakopane ale i tak ten upał daje się mocno we znaki
43*C 
a co mamy my powiedzieć co się staramy już prawie drugi rok
musisz mocno wierzyć i nie tracić nadzieji bo to jest najważniejsze żeby sie nie poddawać i walczyć do końca bo jak to mówią nadzieja umiera ostatnia 

i od razu z humorem