Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-28, 13:11   #4801
zlotko855
Rozeznanie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. XI

witajcie,

dziewczyny poruszylyscie temat spowiedzi, tez uwazam, ze to Bog jedynie odpuszcza nam grzechy, a spowiedz wedlug mnie powinna byc powszechna. ale ostatnio pani w poradni nam powiedziala, ze Bog powiedzial, jak jest zapisane w pismie swietym "idzcie i odpuszczajcie im grzechy, komu odpuscicie bedzie im odpuszczone", czy jakos tak, takze niestety ksieza maja prawo do decyzji, czy dac rozgrzeszenie czy nie. na sama mysl mojej przedsluben spowiedzi brzuch mnie boli, ale przeciez tyle ludzie sie spowiada pewnie z jeszcze ciezszymi grzechami niz moje?? tak sobie to tlumacze.

aha motley a ja wiem, ze inny bukiet doszedl, bo rozmawiajac z mama spytalam jej gdzie polozyla sobie ta doniczke z bukietem a on "jaka doniczke? wlozylam bukiet do wazonu" dlatego wiem, ze przyszedl inny, ale to nic liczy sie sam fakt niespodzianki

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 13:12   #4802
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
A mozesz mi przypomnieć na co Ty masz iść, bo z tego co kojarzę to chyba podobnie do mnie...
Jeżeli chodzi o nadżerkę (w moim przypadku o ektopię) to zostawię ją na razie w spokoju albo wybiorę się do tego lekarza z Krakowa (autor tego artykułu), bardzo daleko no ale co się nie robi dla zdrowia.
A do szpitala mam iść z powodu braku okresu... albo baaardzo nieregularnego, na różne badania z krwi itp.

Cytat:
Napisane przez diya1983 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny nie było mnie kilka dni takze poodpisuje na posty jak uzupelnie zaleglosci
a tymczasem pisze zrozpaczona ksiądz z mojej parafii w ktorej juz nie mieszkam nie wie ze razem mieszkamy i z roznych powodow wole by nie wiedzial... dlatego mam 2 spowiedzi.
Do slubu zostalo 2 miesiace i w zasadzie juz teraz musimy isc sie wypowiadac po raz pierwszy, czy my w ogole dostaniemy rozgrzeszenie?
chcemy sie "poprawic" spac osobno przez ten czas, ale nie wiem czy to ksiedzu wystrczy, bo nadal bedziemy ze soba mieszkac. ratujcie
Wątpię, że ksiądz to zrozumie... z tego co wiem to, że będziecie spać osobno nie jest wytłumaczeniem, bo oni uważają, że jest to pokusa i można ulec.

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Co do tych książek, które wybrałam na podziękowania to dlatego, że moja mama je kiedyś ujżała i się jej bardzo spodobały dlatego wiem, że będzie jej miło jak dostanie taki prezent w dodatku z naszym zdjęciem Wiem, że się ucieszy Agatko trzymaj się na pewno wszystko będzie dobrze. Co do zapowiedzi to u mnie ksiądz nic nie wziął, a mój TŻ dał 20 zł tak sam z siebie
Dzisiaj mija nam z TŻ 5 latek i zrobił mi bardzo miłą niespoidziankę Pisałam wczoraj, że nie wiadomo czy będzie, bo mówił, że mają dużo pracy. Dzisiaj rano zadzwonił jak jechał niby do pracy i nagle słysze, że wysiada z auta więc się pytam czy się auto zepsuł (bo coś nam szwankuje ostatnio), a on, że mam spojżeć przez okno Wziął sobie wolne i przyjechał do mnie Tak się ucieszyłam, bo wiedziałam, że możemy się w ogóle nie zobaczyć. Teraz mój TŻ śpi sobie, bo wcześnie do mnie przyjechał, ale pewnie popołudniu nie będziemy się nudzić
Super!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 13:13   #4803
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
...
własnie go wzięlismy
...
świetny wybór

Cytat:
Dzięki Dziewczyny za wsparcie
Właśnie rano byłam na pobraniu krwi, bo musze mieć wszystkie badania porobione - inaczej mnie nie przyjmą na oddział. Staram sie o tym nie myśleć, ale wiadomo, ze człowiek zawsze sobie wyobraża najgorsze

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
To ja My takie będziemy mieć

Słodko

Witajcie PM
Jak humory?
o co chodzi z tymi podziękowaniami?;>

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
Kurde Gaduly poradzilybyscie cos mnie tez o tej dekoracji sali kurczaki, same to nie jestescie czekam!!!!!
Myślę, że pomysł ze złotymi dodatkami jest w porządku ...ale ogólnie uważam, że takie kolory jak czarny, biały, srebrny i zloty pasują do każdego koloru, jeżeli wszystko jest ładnie i porządnie "poukładane" .

Cytat:
Napisane przez __Madzia__ Pokaż wiadomość
...
I brwi i rzęsy, bardzo fajny efekt, jestem blondynka, wiec mam brwi troche ciemne-teraz mam wyrownane i porzadnie zrobione, natomiast rzęsu daja efekt, ze nie musze ich malowac na codzien, ale przy makijazu slubnym i tak mi makijazystka bedzie malowac.
Dla blondynki najlepsza propozycja to czarne rzęsy i grafitowe albo brązowe brwi...

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
...
Bo ja zerkłam na wagę- 47 kg przy 168 cm wzrostu... Należałoby przytyc chyba...
...
Ojj to faktycznie nie dużo, w końcu widzę osobę (), która waży mniej ja 49kg, ale 163cm

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
ja bym wybrała tę opcję na Twoim miejscu I tak jak pisałam wcześniej do kościoła może przyjść każdy (by z tego co pamiętam chodzi tylko o zaproszenie na ślub?) więc chyba nie ma potrzeby wpisywania osoby towarzyszącej chyba, że koleżanki są mężatkami.
...
Koleżanka jedna zamężna, dwie nie

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2009-05-28 o 13:14
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 13:14   #4804
agnes208
Zakorzenienie

No tez słyszałam o tym dowodzie ale sie nie martwie bo przeciez stary dowod oddaje sie w momencie odbierania nowego wiec jeśli chodzi o Wasze podroze poślubne to odbieracie nowy po powrocie i wszystko. Ja wniosek o swoj złoze w lipcu po ślubie a odbiore go dopiero w grudniu jak przylece na świeta, poprstu bede podrozowac na starym i nam nadzieje ze nic sie nie pokomplikuje ze nie kaza odrazu odbierac nowych po zrobieniu ich
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 13:23   #4805
diya1983
Zadomowienie

czyli co? albo się od siebe wyprowadzimy albo rozgrzeszenia nie dostane??????????

Edytowane przez diya1983
Czas edycji: 2009-05-28 o 14:37
diya1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 13:26   #4806
dekoderka
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny czy z tym dowodem to prawda??
Prawda, ale mi babeczka w urzędzie powiedziała że jak przyjde po 3 tygodniach to głowy mi nie urwie,bo wie że pewnie chcę wyjechać. USC ma obowiązek wyegzekwowania wyrobienia nowego dowodu do 3 miesięcy....
Stary 2009-05-28, 14:12   #4807
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
czyli co? albo się od siebe wyprowadzimy na 2 miesiace albo rozgrzeszenia nie dostane??????????
diya ja mialam ten problem co Ty, bo tez nie chcialam z pewnych powodow mowic ksiadzu, ze razem mieszkamy i nie wiedzialam co ze spowiedzia, ale problem u nas sam sie rozwiazal... bo teraz jestesmy w krk, ale od lipca az do slubu wracamy do swojej miejscowosci i doszlismy do wniosku, ze OFICJALNIE kazde z nas bedzie mieszkac w rodzinnych domach dla swietego spokoju, tylko przez to bedziemy miec 2 spowiedzi przedslubne pewnie:/
a u ciebie nie wiem jak to rozwiazac. bo wezmiesz kartke na 2 spowiedzi (bo niby mieszkacie osobno) i wyspowiadasz sie pierwszy raz z mieszkania z narzeczonym i co? a pozniej na spowiedzi zaraz przed slubem tez z tego ze mieszkalas z narzeczonym? moze niech doradza cos dziewczyny, ktore maja takie spowiedzi za soba? bo ja nie wiem

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-28, 14:30   #4808
MagdaZb
Raczkowanie

GG do MagdaZb

Czytam i jestem w szoku, mam slub pod koniec sierpnia a na podroz chcialam jechac pod koniec wrzesnia lub w pazdzierniku, wiec teraz nie wiem czy mozna nie wyrabiac dowodu przez 3 miesiace i paszportu tez nie trzeba? Ja mieszkam u siebie 2 lata a dowod mam na poprzedni adres zameldowania i narazie niktmnie nie scigal:d
MagdaZb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 14:37   #4809
motley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
a u ciebie nie wiem jak to rozwiazac. bo wezmiesz kartke na 2 spowiedzi (bo niby mieszkacie osobno) i wyspowiadasz sie pierwszy raz z mieszkania z narzeczonym i co? a pozniej na spowiedzi zaraz przed slubem tez z tego ze mieszkalas z narzeczonym? moze niech doradza cos dziewczyny, ktore maja takie spowiedzi za soba? bo ja nie wiem
mi się wydaje, że nie ma co z tą spowiedzią tak panikować. My z TŻ mieszkamy razem i przy mojej ostatniej spowiedzi ksiądz o to spytał i o współżycie też i nie robił żadnych problemów z rozgrzeszeniem. Prawdę mówiąc to o tym, że z takiego powodu można nie dostać rozgrzeszenia dowiedziałam się dopiero od Was A i jeszcze dodam, że to była spowiedź u proboszcza w raczej podeszłym wieku.

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 14:56   #4810
diya1983
Zadomowienie

motley tez mialas dwie spowiedzi?
diya1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 15:04   #4811
Lustereczko
Rozeznanie

Dziewczyny wszystko zalezy na jakie nazwisko rezerwujecie wycieczke jesli na wasze panienskie to nie musicie wyrabiac nowego paszportu tylko lecicie na tym co macie, bo trzeba miec przy sobie paszport a dowodu nie sprawdzają.
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 15:06   #4812
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liliputek Pokaż wiadomość
Dobrze, ze włascicielka jest uczciwa i godzi sie na takie warunki. Teraz to nie jest za czesto spotykane, wiekszosc chce zaliczke z góry w dodatku bez mozliwosci zwrotu, jesli bedzie mniej gosci.
tez sie ciesze

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Scio super

Obiecane spinki.
swietne..

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczynki, wypełniając zaproszenia, jakie dane wpisać, jeżeli zapraszam znajomych z pracy na ślub?

A i jeżeli zapraszacie tylko na uroczystość w kościele to chyba osobę samą, bez towarzyszącej? wiem że głupie pytanie, ale nie chce komuś sprawić przykrości...
ja pisalam takyrekcja i Pracownicy Przedszkola Niepublicznego....
a swoja pomoc napisalam na oddzielnym ale wyspialam tlko ja bo meza nie znam.. i na ten temat z nia niegadam..

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Martucha a ja zapomnialam pochwalic Twoich zaproszeń, to najładniejsze jakie do tej pory widziałam i takie Wasze.
dziekuje
Cytat:
Kreacja mamusi kosztowała 340 pln.

Dziewczyny ...muszę iść do szpitala pani ginekolog napisała mi dziś skierowanie na 2 czerwca, żeby przyjęli mnie na oddział i zrobili powtórnie wątpliwe badanie i jak faktycznie wyjdzie jeszcze raz coś podejrzanego, to zrobią ten wycinek na miejscu...mam nadzieję, że nic nie wyjdzie i nic mi nie będą pobierać. Jestem zrozpaczona...zamiast cieszyć się ślubem, to przepłakałam dziś pół dnia i się wykończe nerwowo chyba. Ale coż mam zrobić, lepeij sprawdzić, niż to zostawić. Także trzymajcie za mnie kciuki we wtorek...uffff
dasz rade

Cytat:
A ja zdjęcia popscene widziałam ale nie wiem czemu nie zdała nam wszytskim relacji, niedobra
A jupik zaginela w akcji chyba
to jak bedziesz z nia gadac to ja zbij od nas czemu my niewidzialysmy..

Cytat:
Dziewczyny, zmieniły sie przepisy i musimy wystapić o nowy dowód do 14 dni od zawarcia slubu!

Bo ja zerkłam na wagę- 47 kg przy 168 cm wzrostu... Należałoby przytyc chyba...
wiem slyszalam ale na szczescie stary oddasz jak dostaiesz nowy
przytylam z moich 52kg zrobilo sie 56 (172 cm wzrostu) ale po slubie chce dojsc do 60.. a dieta byla prosta jesc pregularnie 5 posilkow.. i tak jadlam w domu sniadanie (zawsze mam na 8 wiec jadlam o 7) jakies kanpki czy platki, potem zawsze o 9 z dziecmi w przedszkolu sniadanko, potem o 12 zawsze obiad tez w przedszkolu potem o 14 podwieczorek, no i jak przychodzialm do do domku to kolo 17 jakas kolacyjke w stylu zapiekanek czy makaronow albo cosik.. itak mi sie udalo

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
dziewczyny nie wiem czy jechac do lekarza czy nie
boli mnie brzuch cały czas a do tego wczorj i dzisiaj leciała mi krew z nosa nie wiem czy mam sie martwic czy nie
zmien lekarza ... naprawde bo moze sie cos niedobrego dzieje a on ci nawet karty niezalozyl..
Stary 2009-05-28, 15:10   #4813
motley
Zadomowienie

Cytat:
nie, to była zwykła spowiedź

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 16:16   #4814
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny czy 50 zł za bukiet na stoły do restauracji to dużo? tzn jedna bukiet tyle kosztuje a musze ich miec conamniej 10
mi mniej wiecej tez tyle powiedzieli - 30zl za skromna dekoracje (od bukiecika) do 50zl za bogatsze. Takze wydaje mi sie ok.
Ja tez licze ok 10
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 16:40   #4815
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:

Dziewczyny ...muszę iść do szpitala pani ginekolog napisała mi dziś skierowanie na 2 czerwca, żeby przyjęli mnie na oddział i zrobili powtórnie wątpliwe badanie i jak faktycznie wyjdzie jeszcze raz coś podejrzanego, to zrobią ten wycinek na miejscu...mam nadzieję, że nic nie wyjdzie i nic mi nie będą pobierać. Jestem zrozpaczona...zamiast cieszyć się ślubem, to przepłakałam dziś pół dnia i się wykończe nerwowo chyba. Ale coż mam zrobić, lepeij sprawdzić, niż to zostawić. Także trzymajcie za mnie kciuki we wtorek...uffff
z pewnością lepiej to sprawdzić, być moze zabieg nie będzie potrzebny. Ciesz się, że nie lekceważą Twojego stanu, będzie dobrzeTrzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez blondynka77 Pokaż wiadomość
witam wszystkie wiżażanki - PM 2009 Dołączam się do was i przyznaję szczerze, że mimo szczerych chęci nie dałam rady przebrnąć przez wszystkie strony tego wątku więc jestem tylko pośrednio zorientowana. Zauwazyłam, że nioektóre PM mają już wszystko i ich TŻ ubrani a u nas jeszcze w lesie...a ślub za 4 miesiące, troszkę chyba panikuję już.
Pozdrawiam
witaj spokojnie, wszystko załatwisz, jest jeszcze trochę czasu Rozpisz sobie co musisz w danym miesiący załątwić i realizuj to po kolei, ja tak robie i z przyjemnością odhaczam kolejne sprawy

Cytat:
Cieszę się że spinki przypadły do gustu
agatka będzie dobrze

A ja zdjęcia popscene widziałam ale nie wiem czemu nie zdała nam wszytskim relacji, niedobra
A jupik zaginela w akcji chyba
osz, szkoda że ja nie widziałam. Mam nadzieję,że popscene pojawi się tu niedługo i coś napisze

Cytat:
dziewczyny jak bede sobie robiła makijaz probny to chyba najepiej tego samego dnia zrobic sobie tez fryzure próbną co??
ja tak zrobiłam i się cieszę, bo widziałam jak to się razem komponuje
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-28, 16:41   #4816
Rybulka
Zakorzenienie

Na wtorek umówiłam się z proboszczem na spisanie protokołu

Cytat:
no co ty??
a jak wysptepie o nowy to jak?? zabiora mi stary?? poza tym jak bede miała nowy dowód to automatycznie paszport bedzie nie wazny a ja jade w podróz poslubna 2 wrzesia czyli miesiąc po slubie, wiec juz nowego nie zdaze wyrobic. i co z tym zrobic??
(...)
Podobno niedawno wszedł nowy przepis
Stary zabierają chyba w momencie odbioru nowego .

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
(...)
a co jak się wystąpi później? Jakieś konsekwencje są za to?
(...)
Nie mam pojęcia
ja się nie martwię, bo nie zamierza,my nigdzie wyjeżdzać na dłużej i zmusi mnie to do szybkiego załatwienia spraw z przemeldowaniem I szybciutko będzie dowód z nowym nazwiskiem

W ogóle dzis TŻowi ogromnie ulżyło jak powiedziałam w USC, że chcę nazwisko po mężu Tym bardziej, że chwile przedtem szptaliśmy sobie na ten temat i mu powiedziałam, że może wezmę sobie jednak podwójne A on mi powiedział: "Dzióbku, jak chcesz, to sobie weź obydwa nazwiska"

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
(...)wiem slyszalam ale na szczescie stary oddasz jak dostaiesz nowy
przytylam z moich 52kg zrobilo sie 56 (172 cm wzrostu) ale po slubie chce dojsc do 60.. a dieta byla prosta jesc pregularnie 5 posilkow.. i tak jadlam w domu sniadanie (zawsze mam na 8 wiec jadlam o 7) jakies kanpki czy platki, potem zawsze o 9 z dziecmi w przedszkolu sniadanko, potem o 12 zawsze obiad tez w przedszkolu potem o 14 podwieczorek, no i jak przychodzialm do do domku to kolo 17 jakas kolacyjke w stylu zapiekanek czy makaronow albo cosik.. itak mi sie udalo
(...)
Ja nie mam szans tak regularnie jeść... jak idę do pracy na 11.00, to w domu zjem tylko śniadanie, potem coś w pracy, ale to jakies kanapki, jogurt, albo cos słodkiego itd., a potem dopiero kolację. Zas jak idę na 7.30, to też zjem w domu śniadanie, potem coś w pracy, potem późny obiad i kolację.
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 16:46   #4817
zaaaabcia
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny

mam pytanko jesli slub mamy o 15 to na ktora mam sie umowic na fryzurke no i makijaz? bo nie mam zielonego pojecia

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 16:48   #4818
Daysy85
Zakorzenienie

Cześć
Cytat:

Nie martw sie na pewno będzie dobrze !!!!

Cytat:
Napisane przez nenur Pokaż wiadomość
Ja tez sie stresuje jak nie wiem...a najbardziej mnie wkurza ze wszyscy spoko luz nic sie nie denerwuja a mnie normalnie stres zzeraniby wszystko zalatwione pozamawiane ale jednak sie stresuje ze czegos nie mam...dzisiaj jade na przymiarke sukni moze juz bedzie u mie w domkuobypozdrawia m wszystkie zestresowane PM
Ja wciąz mysle , że czegoś nie załatwiłam i to najbardziej mnie stresuje
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Co do tych książek, które wybrałam na podziękowania to dlatego, że moja mama je kiedyś ujżała i się jej bardzo spodobały dlatego wiem, że będzie jej miło jak dostanie taki prezent w dodatku z naszym zdjęciem Wiem, że się ucieszy Agatko trzymaj się na pewno wszystko będzie dobrze. Co do zapowiedzi to u mnie ksiądz nic nie wziął, a mój TŻ dał 20 zł tak sam z siebie
Dzisiaj mija nam z TŻ 5 latek i zrobił mi bardzo miłą niespoidziankę Pisałam wczoraj, że nie wiadomo czy będzie, bo mówił, że mają dużo pracy. Dzisiaj rano zadzwonił jak jechał niby do pracy i nagle słysze, że wysiada z auta więc się pytam czy się auto zepsuł (bo coś nam szwankuje ostatnio), a on, że mam spojżeć przez okno Wziął sobie wolne i przyjechał do mnie Tak się ucieszyłam, bo wiedziałam, że możemy się w ogóle nie zobaczyć. Teraz mój TŻ śpi sobie, bo wcześnie do mnie przyjechał, ale pewnie popołudniu nie będziemy się nudzić
Ale słodko... zazdraszczam :P
Cytat:
Już kiedyś proponowałam ten tytuł na jakąś kolejną część wątku i wznawiam propozycję

PRZYGOTOWANIA W TOKU - BO ŚLUB JUŻ W TYM ROKU !!! PM 2009
Czaaaaaad ja głosuje na ten !!!!!!
Cytat:
dziewczyny nie wiem czy jechac do lekarza czy nie
boli mnie brzuch cały czas a do tego wczorj i dzisiaj leciała mi krew z nosa nie wiem czy mam sie martwic czy nie
Kasia może to ze stresu... ale najlepiej idz do lekarza. A jeżeli chodzi o brzuch to ponoc często boli...
Cytat:
oooo kurdę tego najbardziej się boje bo ja to już u spowiedzi nie byłam z 5 lat ... serio... bo akurat wtedy przezuywałam swój bunt...do kościola i do spowiedzi... plucia w ucho księdzu a potem o to ze swoimi kochankami testuje :P
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 17:01   #4819
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam szans tak regularnie jeść... jak idę do pracy na 11.00, to w domu zjem tylko śniadanie, potem coś w pracy, ale to jakies kanapki, jogurt, albo cos słodkiego itd., a potem dopiero kolację. Zas jak idę na 7.30, to też zjem w domu śniadanie, potem coś w pracy, potem późny obiad i kolację.
dlatego masz klopot z przytyciem, ja tez jadlam nieregularnie i nietylam.. ale jak sie zapisalam na jedzenie w przedszkolu to odrazu rach ciach 2 -3 miechy i waga rosnie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

mam pytanko jesli slub mamy o 15 to na ktora mam sie umowic na fryzurke no i makijaz? bo nie mam zielonego pojecia
ja mam slub na 14 i do fryzjera ide a 9, na makijarz na 11 w domku bede po 12 ubiore sie i przyjedzie tz na blogoslawienstwo... ciesze sie ze mam to tak dograne bo nie bede miala czasu na czekanie myslenie i denerwowanie sie
wiec mysle ze ty tez takie godzinki celuj

a jesli chodzi o temat postu to ja bym wolala ten co teraz jest, krotko i na temat

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-28, 17:08   #4820
myszka_maj
Zakorzenienie

Witajcie kochane, dawno nie pisałam, ale tyle sie dzieje mam teraz na studiach urwanie głowy, po 2 zaliczenia dziennie (włąśnie dzis jestem po dwóch), przygotowania powoli do przodu, z racji braku czasu nie amm kiedy robić zaproszen i chyba bede je robiła na bierząco tzn jak bedziemy chcieli komuś zawieść to wtedy zrobie.

Byłam dzisiaj na drugiej przymiarce, (po pierwszej nie byłam zbytnio zachwycona) ale dziś jestem zadowolona co prawda sukienka za bardzo sie nei zmieniła ale pani popoprawiała szczegóły i juz mi sie podoba, a jak jeszcze dojdzie do tego koronka i bolerko to ahhhh teraz już sie nei moge doczekac nastepnej, ale to dopiero pod koniec czerwca.

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 17:10   #4821
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

ja mam slub na 14 i do fryzjera ide a 9, na makijarz na 11 w domku bede po 12 ubiore sie i przyjedzie tz na blogoslawienstwo... ciesze sie ze mam to tak dograne bo nie bede miala czasu na czekanie myslenie i denerwowanie sie
wiec mysle ze ty tez takie godzinki celuj
kurcze a ja myslalam zeby o 11 isc do fryzjera ale to chyba za pozno juz bedzie .. w takim razie bede probowala sie umowic na 9-10 na wloski a na makijaz tak kolo 1 dziekuje slicznie

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 17:37   #4822
nenur
Raczkowanie

GG do nenur

Mam juz suknie w domu:ju pi:i kolejne zamartwianie ze nie bedzie na czas odeszlo w sina dalteraz moge spokojnie myslec co tu jeszcze mam do kupienia...ale powiem Wam ze jak przymierzylam wszystko to po prostu slicznie:sl ina: wszystko dobrane idealnie nawet pani z salonu tak powiedzialamama stwierdzila ze jak Tż mnie zobaczy to zemdleje i bedziemy musieli go cucic

Bartłomiej - 16.02.2011r.

nenur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 17:58   #4823
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość
witajcie,

dziewczyny poruszylyscie temat spowiedzi, tez uwazam, ze to Bog jedynie odpuszcza nam grzechy, a spowiedz wedlug mnie powinna byc powszechna. ale ostatnio pani w poradni nam powiedziala, ze Bog powiedzial, jak jest zapisane w pismie swietym "idzcie i odpuszczajcie im grzechy, komu odpuscicie bedzie im odpuszczone", czy jakos tak, takze niestety ksieza maja prawo do decyzji, czy dac rozgrzeszenie czy nie. na sama mysl mojej przedsluben spowiedzi brzuch mnie boli, ale przeciez tyle ludzie sie spowiada pewnie z jeszcze ciezszymi grzechami niz moje?? tak sobie to tlumacze.
Tak rzeczywiście jest napisane "idzcie i odpuszczajcie im grzechy, komu odpuscicie bedzie im odpuszczone, a komu zatrzymacie, będą zatrzymane!! ja tez mam takiego stracha iśc do spowiedzi tzn nie amm nic starsznego na sumieniu, ale jak niektóre piszecie jacy sa księża, ze mogą nie dac rozgrzeszenia i co wtedy....jak bedzie wyzywał

Cytat:
Napisane przez nenur Pokaż wiadomość
Mam juz suknie w domu:ju pi:i kolejne zamartwianie ze nie bedzie na czas odeszlo w sina dalteraz moge spokojnie myslec co tu jeszcze mam do kupienia...ale powiem Wam ze jak przymierzylam wszystko to po prostu slicznie:sl ina: wszystko dobrane idealnie nawet pani z salonu tak powiedzialamama stwierdzila ze jak Tż mnie zobaczy to zemdleje i bedziemy musieli go cucic
gratuluje... tez bym juz chciała mic swoją, fajnei że jestes taka zadowolona

Nasz Skarb
Stary 2009-05-28, 18:06   #4824
groszek80
Raczkowanie

Cytat:
ja bym sie wkurzyła jakbym miała jeszcze gotowac jakbym później wróciła z pracy.

Gold
chwila relaksu ci sie przyda

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Dziewczyny mój TZ miał kupic sbie smoking, ale chyba zrezygnuje, bo na co mu potem bedzie ten smoking, gdzie on go załozy co?? chyba lepiej kupic garnitur??
Madzialenka jak bardzo chce iść w smokingu, to może pożyczyć. Mój TZ pożycza surdut w New Manie. Garnitur jest bardziej praktyczny, ale nich idzie w czym chce, w końcu jak sie dobrze w tym czuje to czemu nie??

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
To ja My takie będziemy mieć
Justyna a gdzie mogę znaleźć ten mix?? : pliz:
groszek80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 18:08   #4825
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

Dziewczyny, zmieniły sie przepisy i musimy wystapić o nowy dowód do 14 dni od zawarcia slubu!

Ja juz dziś zrobiłam sobie zdjęcia dyplomowe i od razu do nowego dowodu
Nam nic takiego nie mowiono.A jak nie zmeinie to co?Ja na pewno nie zdaze bo wracam do IrlandiiEe potem bede sie martwic.

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-28, 18:13   #4826
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:

Ja juz dziś zrobiłam sobie zdjęcia dyplomowe i od razu do nowego dowodu

A czy to moga być takie same zdjęcia, bo słyszałam że do dyplomu musza byc zdjęcia robione "na prosto" a do dowodu z lekkiego profilu...

Nasz Skarb
Stary 2009-05-28, 18:23   #4827
groszek80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
kurcze a ja myslalam zeby o 11 isc do fryzjera ale to chyba za pozno juz bedzie .. w takim razie bede probowala sie umowic na 9-10 na wloski a na makijaz tak kolo 1 dziekuje slicznie
Ja mam ślub o 18.00, ja mam fryzjerkę na 13, makijaż na 15. Skończy się ok. godziny 16.Makijaż i fryzjer to ten sam salon, więc myślę, że będzie ok. Potem raz dwa prysznic, kiecka na tyłek, błogosławieństwo i do kościoła. Nie chcę zostawiać sobie za dużo czasu między kolejnymi etapami, aby się jeszcze bardziej nie stresować. Ale z tego co piszą dziewczyny, to nie wiem, czy nie przesunąć tego wszystkiego od 12??
Stary 2009-05-28, 18:29   #4828
__Madzia__
Raczkowanie

My dzisiaj bylismy na ostatniej (pierwszej ) spowiedzi. Przy podpisywaniu dokumentow ksiadz sie nas zapytal czy mieszkamy razem, odpowiedzielismy, ze tak, wiec wykreslil nam z karteczki peirwsza spowiedz, i powiedzial, ze do drugiej mamy przystapic 2 lub 1 dzien przed slubem i mam mojemu obwiązac, mamy bardzo mlodego i sympatycznego ksiedza wiec nam nie robil problemow.
Rok temu bylismy na slubie u znajomych i wtedy ten ksiądz pierwszy raz odprawial slub, to krzyczal na caly kosciol aaaallleeelllujjjaaaa, ciekawe jak u nas bedzie.
Stresik mam juz.
Stary 2009-05-28, 18:31   #4829
groszek80
Raczkowanie

AgatkaL nie martw się wszystko będzie dobrze!!! Wiem że się denerwujesz, w końcu pobyt w szpitalu to nic przyjemnego... Wiem z doświadczenia, bo ja już jestem weteranka szpitalna (6 pobytów 3 operacje). Czasami z tego wszystkiego sobie żartuję że cóż, przegląd techniczny też trzeba sobie zrobić. Inaczej bym chyba zwariowała. Musisz wierzyć, że wszystko będzie ok!!! Mocno trzymam kciuki za Ciebie!!!
Stary 2009-05-28, 19:14   #4830
stokrotka24
Zakorzenienie

hej dziewczyny
Cytat:
napisze jeszcze raz - moze mi ktos odpowie :

hej dziewczyny nie było mnie kilka dni takze poodpisuje na posty jak uzupelnie zaleglosci
a tymczasem pisze zrozpaczona ksiądz z mojej parafii w ktorej juz nie mieszkam nie wie ze razem mieszkamy i z roznych powodow wole by nie wiedzial... dlatego mam 2 spowiedzi.
Do slubu zostalo 2 miesiace i w zasadzie juz teraz musimy isc sie wypowiadac po raz pierwszy, czy my w ogole dostaniemy rozgrzeszenie?
chcemy sie "poprawic" spac osobno przez ten czas, ale nie wiem czy to ksiedzu wystrczy, bo nadal bedziemy ze soba mieszkac.
idźcie do jakiegoś innego kościoła do spowiedzi, gdzie wiecie, że ksiądz jest luzacki i po kłopocie. U nas pierwsza spowiedź może być gdzie chcemy. My tez już się powoli przymierzamy do spowiedzi, ale na razie się nie udało.

Ale miała dzisiaj pechowy dzień. Jechałyśmy z mamą do taty do szpitala i w połowie drogi zepsuł się nam samochód. I co tu zrobić, stałyśmy w jakiejś wiosce, do domu daleko, do szpitala też. Zadzwoniłam w końcu i kolega odholował nas do mechanika i oczywiście wydałam wszystkie pieniądze odłożone na dopłatę do sukni, welon, bolerko i ozdobę do włosów Ale jestem zła. Do taty pojechaliśmy drugi raz, już się martwił, że nie przyjedziemy, a ma jutro operację, więc dobrze, że udało się mechanikowi naprawić szybko auto.

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości