|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulacje kochania i tobie Pomaranczka tez ![]() U mnie nic ciekawego ostatnio sie nie dzieje, praca dom i remont i tak codziennie. Czekamy na dni płodne azby zaczac staranka, zobaczymy co ten cykl przyniesie. powodzenia wszyskim staraczkom i zafasolkowany aby dbały o siebie i fasolki. |
|||
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
es od Uli
wypisali ją ze szpitala jest na razie u mamy,bo męza nie ma,będzie wieczorkiem w domku to się odezwie
|
#4743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ula, czekamy na Ciebie Dra, dziękujemy za informację
|
|
#4744 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Strasznie mnie to wkurza teraz jak któraś z kobiet wpada w panika, bo zaszła, a nie chciała. To trzeba było pomyśleć wcześniej i już. Darusiu przede wszystkim spokój. Nie Twoje małpy nie Twój cyrk. |
|
|
|
|
#4745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jest to na tyle dziwna osoba,że nawet jak nie odpisuje nie odzywam sie i tak jest wstanie mi przysłac na dzien z 50esów lekko to minimum z narzekaniami... ale widocznie jej nie przeszkadza,że nie nie odpisuje,a mnie to denerwuje kurde normalne jest ktoś nie planuje dziecka niech sie zabezpiecza do choinki tyle co jest sposobów mamy XXI wiek i nigdy nie zrozumiem jak można rozpaczać i płakać,że prawdopodobnie moze być w ciąży,moje płakanie to by były ze szczescia,ale jak mozna rozpaczać nie rozumiem...
|
|
#4746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dra kochana olej ją i niech sie odczepi-kazdy ma swoje problemy-mogla uwazac a nie teraz rozpaczac-co za ludzie Nio Darusiu ja tak mam od kilku cykli ze 3-4 dni @ potem z 2 dni nic i na 6 czy 7 dzien cosik tam jeszcze sie pojawia-jakas koncoweczka wiec mam dziwnie-ale ze starankami czekamy gdzies do 14dc-wtedy zaczniemy-żołnierzyki niech nabiorą sił ![]() Magdulec dziekuje za pamięc i mile słowa Lenka posłuchaj kolezanek i nie odstawiaj sama leków-pragnelas fasolki wiec teraz pamietaj ze musisz myslec nie tylko o Twoim zlym samopoczuciu ale tez o zdrowiu i szczesciu fasolki ![]() Trzymam kciuki za oczekujace na @-oby nie przylazla ![]()
|
|
|
#4747 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Eeee chyba niee, jakoś tak mi dziwnie byłoby zapraszać po raz drugi znajomych,których miałam wcześniej
To umysł kreuje świat wokół nas i nawet gdybyśmy stanęli tuż obok siebie na tej samej łące moje oczy nigdy nie ujrzą tego co widzą twoje - G. Gissing http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008061400300330.png |
||
|
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
napisalam przed chwila posta i mi gdzies go wcielo @ dzis do mnie przylazla ![]() Dra prosze zmien mi na 4.06 Sweet Jelly GRATULACJE dzidziolka Aliisanka za usg Ula super ze juz w domku Edzia za te pecherzyki zeby sie spisaly Gooha Gratki za zaliczenie a ja wczoraj sobie kupilam rower i ciesze sie jak dziecko u nas dalej pogoda ladna ale juz troche chmurek na niebie sie pojawilo i tak nie parzy to slonce... ja dzis caly dzien w pracy ![]() buziaki i milego dzionka |
|
|
|
#4749 |
|
Rozeznanie
|
Ciao
Kobra913 tak jak wyżej Ci już napisała Pocierp to jest laporoskopia i jest robiona pod znieczuleniem ogólnym tz.spisz i o niczym nie wiesz przez pępek wprowadzają sondę przez którą mogą oglądać Twoje narządy rodne od środka i są jeszcze dwa nakłucia na jajnikach wielkości 0.5-1 cm u mnie się już ładnie wszystko zagoiło ale już minęło 9 miesięcy najgorsze jest tylko przygotowanie lewatywa i.t.d ja nie pamiętam momentu zakładania cewnika jak Pocierp miałam to chyba robione jak już spałam Nie jest wcale tak tragicznie jak niektórzy opowiadają jak trzeba będzie to jeszcze raz bez wahania bym się na to zgodziła bo co się nie robi,żeby w końcu mieć tą fasolkę ![]() dra skarbie olej takie smsy jeszcze tym bardziej,że to nie jest Twoja bliska przyjaciółka ula Witaj w domu ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- [quote=paulinaizabela;1261 1039]Hejka napisalam przed chwila posta i mi gdzies go wcielo @ dzis do mnie przylazla ![]() Dra prosze zmien mi na 4.06 Tak mi przykro
Edytowane przez edzia Czas edycji: 2009-06-04 o 15:03 |
|
|
|
#4750 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kochana za ciebie kciuki i oby ten cykl byl owocny ![]() Cytat:
ja załozyłam 2 raz i drugi raz zapraszałam ![]() ale tym razem z tymi co gadam i sie spotykam,a nie tylko na cześć na ulicy tych to juz nie Cytat:
o rowerek to bedziesz jezdzić ![]() a ja miałam sie szykowac do ginki na 16,ale zadzwoniłam tam i sie pytam ile osób jest i dość dużo to pójde pózniej sobie bo to na nfz i tam jak sie przyjdzie i jest kolejka to tak długo sie czeka a jak duzo jest to pojde pozniej,kurcze autka nie mam i będę śmigać rowerkiem,bo na piechote mi za daleko 3 km iść
|
|
#4751 |
|
Raczkowanie
|
Czesc kochane!
Widze, ze same dobre wiadomosci!! Mocno, mocno trzymam kciuki za Wasze fasoleczki! ![]() A ja wczoraj bylam na badaniach w 30dc czyli jakies 5-9 dni przed koncem cyklu. Dostalam skierowanie na TSH, TESTOSTERON I PROGESTERON, bo jak bylam w 19dc na usg to powiedziala mi gin, ze nie widzi zadnego jajeczka Czyli, ze moge nie miec owulacji w ogole Kiedys mialam podejrzenie o PCO, ale zmienilam gina i nie wiem w koncu czemu tak twierdzil...Moze pomozecie mi zinterpretowac wyniki zanim dobije sie do mojej gin. TSH 1,55 (norma 0,27-4,2) TESTOSTERON 0,73 (norma 0,06-0,82) PROGESTERON 30,53 (norma 1,7-27) W ogole skad oni w laboratorium wiedza jakie sa normy, przeciez one sie wahaja w zaleznosci od dnia cyklu a w ogole sie o to nie pytali... hmmmm
|
#4752 |
|
Rozeznanie
|
paulinaizabela i edzia
przykro mi.@ to jest taki dziwny pomiot, że jak chcemy, żeby w końcu przylazła, zrobiła swoje i poszła to nie. Natomiast jak nie chcemy jej na 9 miesięcy to radośnie wpada wcześniej i mówi a kuku
|
|
|
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z interpretacja nie pomogę,bo sie nie znam
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kochane jestescie
jakos tak dola nie mam bede cierpliwa bo cierplowosc poplaca ![]() a co sie odwlecze to nie uciecze... i kiedys tez bede mamusia
|
|
|
|
#4755 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pocierpku-Martusiu coś Ci się pomyliło
|
|
|
|
|
#4756 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc kobietki ooooo ile nowych niusow
Pomaranczka Sweet JellyGRATULUJE Irmusia witam Rozyczko juz jestem.ostatnio mam jakies takie dni leniwca.nic mi sie nie chce,a do tego mialam troche do pozalatwiania spraw. Rozyczko szybko przegon ta @,nie rozpaczaj tylko do roboty.niech Cie dolki nie lapia,bo normalnie bede po golej pu...pie lala ja wierze,ze nadejdzie ten upragniony dzionekMonia gratuluje nowej pracy.znosnego szefostwa i milej pracy Ci zycze Kaaamila trzymam.to kiedy tescik![]() Dra szybko przegon zle mysli jeszcze jednego cyklu nie skonczylas a juz o drugim myslisz.jak masz takie podejscie to moze chcesz rekordy w ilosciach cyklow bic .uszy do gory.za to myslenie masz ode mnie![]() buziaczek na szczescie Aliisanka wracaj z samymi dobrymi wiadomosciami Edziaoooo ile pecherzykow.to ktory bedzie szczesliwcem Ula wracaj szybko do nas.jak malenstwo a u mnie jak na razie zaczynaja sie dni plodne.jestem dobrej mysli a co.trzymajcie kobietki kciuki aby sie udalo |
|
|
|
#4757 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomóżcie!!!
Tak jak pisałam wczoraj dostałam pracę(bez znajomości) dzisiaj podpisałam umowę na okres próbny. Mam zrobić jutro badania i okazało się, że muszę zrobić rentgen klatki piersiowej ![]() ![]() ![]() Co teraz???a jeśli udało mi się zafasolkować??? Przytulałam się z mężem 3,7,8,9,10,11,12,14,15,17 ,18 d.c. dzisiaj mam 19 d.c. Cykle mam 30-34 dniowe. Same widzicie, że mam dużą szansę na fasolkę. Czytałam wszystkie informacje na temat rentgena klatki piersiowej a ciąży. Najbardziej niebezpiecznie jest go zrobić właśnie w pierwszych tygodniach ciąży począwszy od samego zapłodnienia. Co teraz???? Wczoraj tak się cieszyłam z dostania pracy, a dzisiaj jestem zagubiona, zła i przerażona. Dodam, że nadal mam śluz płodny więc istnieje szansa, że może owulacji jeszcze nie było... Jestem pewna, że nie mogę ryzykować tylko co z tymi obowiązkowymi badaniami zrobić???????Jak się wytłumaczyć??? |
|
|
|
#4758 |
|
Raczkowanie
|
Dra 'maly' hard core'k w pracy, eh.
Co sie dzieje z nasza Ulcia? Czytalam, ze sie wybierala do szpitaka... Ula! Ula! odzywaj sie! Dziewczyny jak ktoras bedzie znala sie na tych dziwnych jednostach hormonalnych pls zinterpretujcie mi te wyniki - cykam sie troszke.
|
#4759 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
a wyniki o kropka by wiedziala,bo to znawczyni wszystkiego ![]() ale nie wiem czy cos na pisze
|
|
#4760 |
|
Raczkowanie
|
Monia, wymysl cos, ze masz miesiaczke - nie wiem czy to ma jakis wplywa, ale moze ma
Ze masz goraczke... moze nie mozna rentgena robic przy jakis pospolitych objawac chorobowych. Najwazniejsze jest to, ze nie mozesz ryzykowac - bez wzgledu na prace. ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Z Ula wszytsko ok? Kropka pls, odezwij sie i spojrz na moje wyniki
|
#4761 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, że nie mogę ryzykować i nie będę. Dzidzia jest dla mnie najważniejsza
![]() ![]()
|
|
|
|
#4762 |
|
Raczkowanie
|
A badania musisz robic zrobic akurat w TYM terminie?
Nie mozesz pozniej?
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
tak juz dobrze,juz nic ja nie boli
![]() odezwie si i napisze wiecej wieczorem
|
#4764 |
|
Raczkowanie
|
Nooom to supero super
|
#4765 |
|
Raczkowanie
|
Sarrita niestety muszę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak mi smutno ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cudownie, że z Ulą wszystko dobrze |
|
|
|
#4766 |
|
Raczkowanie
|
Monia, cholerka... nie przejmuj sie.
Mozna na to spojrzec z drugiej strony... jesli Bog chce, zeby dzidzia byla to bedzie, bez wzgledu na wszystko!
|
#4767 |
|
Raczkowanie
|
Podjełam decyzję, że nie zrobię tego badania. Wytłumaczę to juto lekarzowi...może zrozumie i mi pomoże...
|
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze monia nie wiem coo masz wymyslec
a co to za praca,ze rengen jest potrzebny
|
#4769 |
|
Raczkowanie
|
Monia jakis jest podobno fartuch ochronny moze o to sie zapytaj
oto dwa raporty http://www.hc-sc.gc.ca/iyh-vsv/med/xray-radi ographie_e.html http://www.aafp.org/afp/990401ap/1813.html Jak ktoś ma problemy z przekładem wyjaśniam. Pojedyncze badanie RTG jakiejkolwiek części nie niesie za sobą najmniejszego ryzyka dla życia i rozwoju płodu. Konkretnie, żeby osiągnąć dawkę uważaną za niebezpieczną, należałoby wykonać 20 badań RTG miednicy. Głowa do góry! Oba artykuły są sygnowane przez doktorów medycyny, zaś nigdzie w angielskojęzycznym internecie nie znaleziono informacji o ryzyku. ediaja mimo bolu tez pujde na to bo chce miec dzidzie jak nie wiem co dzieki dziewczyny za wytlumaczenie jestescie kochane
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
Edytowane przez kobra913 Czas edycji: 2009-06-04 o 16:40 |
|
|
|
#4770 |
|
Raczkowanie
|
stanowisko kierownicze w dużej firmie.
Wiem, że jest fartuch ochronny, ale pomimo użycia go ryzyko istnieje... ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Koobra913 - dziękuję za info. Porozmawiam jutro z lekarzem może znajdzie jakieś wyjście |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

Wiem wiem wiem-mialam byc silna i staralam sie byc naprawde ale dzis zmierzylam temp zeby zobaczyc czy mam sie zabezpieczyc czy nie i byla 36,6(w zeszlym cyklu jak mi tak spadla w dzien okresu to dostalam od razu @)wiec dzis malpa przylezie do mnie-zreszta czuje to 

Nio Darusiu ja tak mam od kilku cykli ze 3-4 dni @ potem z 2 dni nic i na 6 czy 7 dzien cosik tam jeszcze sie pojawia-jakas koncoweczka wiec mam dziwnie-ale ze starankami czekamy gdzies do 14dc-wtedy zaczniemy-żołnierzyki niech nabiorą sił 
za wszystkie czekające na zrobienie testu i starające się intensywnie o ten wynik 

ja wierze,ze nadejdzie ten upragniony dzionek
jeszcze jednego cyklu nie skonczylas a juz o drugim myslisz.jak masz takie podejscie to moze chcesz rekordy w ilosciach cyklow bic
.uszy do gory.za to myslenie masz ode mnie