Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-04, 13:57   #4741
magdulec
Zadomowienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

Cytat:
Napisane przez roza26 Pokaż wiadomość
Czesc kochane!Dziekuje za kciuki ale chyba musicie je przelozyc na kolejny miesiac Wiem wiem wiem-mialam byc silna i staralam sie byc naprawde ale dzis zmierzylam temp zeby zobaczyc czy mam sie zabezpieczyc czy nie i byla 36,6(w zeszlym cyklu jak mi tak spadla w dzien okresu to dostalam od razu @)wiec dzis malpa przylezie do mnie-zreszta czuje to Jechalam dzis rano do pracy i same łzy lecialy mi z oczu-dlaczego ja?dlaczego tak dlugo nie moge miec dzidziusia Co robie nie tak ze Bog nie chce wysluchac moich prosb Wiecie co w sobote byli u nas tacy dalsi znajomi z 6cio miesiecznym synkiem i jak zobaczylam jak jego mama go tarkktuje i w jaki sposob sie do niego odzywa to az plakac mi sie chcialo-jak mozna do takiego malego kochanego malenstwa powiedziec-"zamknij ten ryj"-opowiadala tez ze jak ja wkurza to daje mu klapsy-Boze co za ludzie-tacy w ogole nie powinni miec dzieci albo powinni dorosnac do tego zeby je miec!Przepraszam ze Wam tak smuce i nie odp na wszystkie posty ale złapałam strasznego doła-nie umiem sobie z nim poradzicWiem ze nie powinnam sie smutac bo nie nastawialam sie pozytywnie w tym cyklu ale to samo z siebie przychodzi-niestetyWiem ze moze powiecie ze poki nie ma @ to jest nadzieja-ale niestety czuje @ juz za rogiem wiec nie mam sie co łudzic!Mam nadzieje ze chociaz inne oczekujace na @ ujrza II kreseczki-zycze Wam tego z calego serca bo wiem jak boli rozczarowanie Pomaranczka jak Twoja temp?Mialas bardzo ladna!Pozdrawiam Was kochane i zycze milego dnia i wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka-zostancie szybko mamusiami!
Cytat:
No i @ przylazła na dobre-a niech ją szlag.....
nie smutkaj sie Kochana, na kazda przyjdzie czas, wiem ze łatwo jest mówic a gorzej robic, ale głowka do góry

Cytat:
Napisane przez moonia26 Pokaż wiadomość
Kochane Staraczki,

Chciałabym bardzo do Was dołączyć jeśli nie będziecie mieć nic przeciwkoWspólnie z Mężusiem postanowiliśmy starać się o dzidziusia. To moje pierwsze prawdziwe staranka(z liczeniem dni płodnych). Mam nadzieję, że się uda

Bardzo Wam wszystkim kibicuję i cieszę się ze szczęscia już zafasolkowanych
Witaj i powodzonka1

Cytat:
Napisane przez Lenka1000 Pokaż wiadomość
Mam wyniki bety - w dniu robienia badania czyli 21 maja był wynik na poziomie 3-4 tygodnia ciąży

Przesyłam fluidki :mag ia:: magia::magi a:

Gratulacje kochania i tobie Pomaranczka tez zabieram na szczescie

U mnie nic ciekawego ostatnio sie nie dzieje, praca dom i remont i tak codziennie. Czekamy na dni płodne azby zaczac staranka, zobaczymy co ten cykl przyniesie.

powodzenia wszyskim staraczkom i zafasolkowany aby dbały o siebie i fasolki.
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 13:59   #4742
dra
Zakorzenienie

es od Uli
wypisali ją ze szpitala jest na razie u mamy,bo męza nie ma,będzie wieczorkiem w domku to się odezwie
Stary 2009-06-04, 14:05   #4743
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
es od Uli
wypisali ją ze szpitala jest na razie u mamy,bo męza nie ma,będzie wieczorkiem w domku to się odezwie
O to super
Ula, czekamy na Ciebie
Dra, dziękujemy za informację
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 14:21   #4744
pacierp
Rozeznanie

Cytat:
kurcze jestez zła
koleżanka zasypuje mnie esami,że @ jej się spóźnia źle sie czuje,ale ona w ciązy nie chce być i ryczy z rozpaczy,kurde nie ma do kogo napisać tylko do mnie,szlag mnie terafi zaraz
Dra musisz się wyłączyć i za przeproszeniem olać to. Zależy też jak blisko jesteś z tą osobą, żeby jej nie zranić. Ale pamiętaj, że Ty jesteś od niej ważniejsza. Powiedz, że sama masz ostatnio trochę rzeczy na głowie i nie zmieścisz już cudzych. Niech się odczepi.

Strasznie mnie to wkurza teraz jak któraś z kobiet wpada w panika, bo zaszła, a nie chciała. To trzeba było pomyśleć wcześniej i już.

Darusiu przede wszystkim spokój. Nie Twoje małpy nie Twój cyrk.
pacierp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 14:27   #4745
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pacierp Pokaż wiadomość
Dra musisz się wyłączyć i za przeproszeniem olać to. Zależy też jak blisko jesteś z tą osobą, żeby jej nie zranić. Ale pamiętaj, że Ty jesteś od niej ważniejsza. Powiedz, że sama masz ostatnio trochę rzeczy na głowie i nie zmieścisz już cudzych. Niech się odczepi.

Strasznie mnie to wkurza teraz jak któraś z kobiet wpada w panika, bo zaszła, a nie chciała. To trzeba było pomyśleć wcześniej i już.

Darusiu przede wszystkim spokój. Nie Twoje małpy nie Twój cyrk.
nie blisko nie jestem z ta osoba
ale jest to na tyle dziwna osoba,że nawet jak nie odpisuje nie odzywam sie i tak jest wstanie mi przysłac na dzien z 50esów lekko to minimum z narzekaniami...
ale widocznie jej nie przeszkadza,że nie nie odpisuje,a mnie to denerwuje

kurde normalne jest ktoś nie planuje dziecka niech sie zabezpiecza do choinki tyle co jest sposobów mamy XXI wiek i nigdy nie zrozumiem jak można rozpaczać i płakać,że prawdopodobnie moze być w ciąży,moje płakanie to by były ze szczescia,ale jak mozna rozpaczać nie rozumiem...
Stary 2009-06-04, 14:35   #4746
roza26
Raczkowanie

Cytat:
es od Uli
witaj Ulcia w domku
Dra kochana olej ją i niech sie odczepi-kazdy ma swoje problemy-mogla uwazac a nie teraz rozpaczac-co za ludzie Nio Darusiu ja tak mam od kilku cykli ze 3-4 dni @ potem z 2 dni nic i na 6 czy 7 dzien cosik tam jeszcze sie pojawia-jakas koncoweczka wiec mam dziwnie-ale ze starankami czekamy gdzies do 14dc-wtedy zaczniemy-żołnierzyki niech nabiorą sił
Magdulec dziekuje za pamięc i mile słowa
Lenka posłuchaj kolezanek i nie odstawiaj sama leków-pragnelas fasolki wiec teraz pamietaj ze musisz myslec nie tylko o Twoim zlym samopoczuciu ale tez o zdrowiu i szczesciu fasolki
Trzymam kciuki za oczekujace na @-oby nie przylazla
Stary 2009-06-04, 14:37   #4747
strompka
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie kochane staraczki i przyszłe mamuśki!

U mnie dzis oki-małpa sie konczy hi hi-niedlugo zaczna sie staranka buziole i milego dnia
Różyczko owocnych staranek, same przyjemności cię teraz czekają

Cytat:
Napisane przez pomarnczka Pokaż wiadomość

U mnie w miarę się uspokoiło.. ale miałam stracha, że mnie grypa bierze. Gardło bolało niemiłosiernie i z wtorku na środę cały czas się w nocy budziłam, temp podwyższona.. brr ogólne.. ale w dzień jakoś rozchodziłam, wieczorem zagryzłam chlebkiem z miodem i chyba (odpukać) przeszło..
za to rozwaliła mnie koleżanka stwierdzeniem, że dowiedziała się, że nasza wspólna znajoma (która niedawno urodziła) starała się o drugie dziecko ponad dwa lata i tu jej hasło - że jej się wydaje, że to niemożliwe, aby ona się tak długo musiała starać.. stwierdziłam tylko, że możliwe i nie drążyłam tematu.. i tak by nie zrozumiała, bo zaszła bez problemu..

za wszystkie czekające na zrobienie testu i starające się intensywnie o ten wynik niech nas lutowych mam będzie jak najwięcej
To dbaj o siebie teraz kochana, ja staram się dbać a tu nie wiadomo skąd się ostatnio katar do mnie przypałętał, na szczęście już minęło

Cytat:

to załóż nowe

Eeee chyba niee, jakoś tak mi dziwnie byłoby zapraszać po raz drugi znajomych,których miałam wcześniej

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008061400300330.png
strompka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 14:57   #4748
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hejka

napisalam przed chwila posta i mi gdzies go wcielo
@ dzis do mnie przylazla
Dra prosze zmien mi na 4.06

Sweet Jelly GRATULACJE dzidziolka
Aliisanka za usg
Ula super ze juz w domku
Edzia za te pecherzyki zeby sie spisaly
Gooha Gratki za zaliczenie

a ja wczoraj sobie kupilam rower i ciesze sie jak dziecko bede sobie smigac hehe
u nas dalej pogoda ladna ale juz troche chmurek na niebie sie pojawilo i tak nie parzy to slonce...
ja dzis caly dzien w pracy ale po sobie pojezdze na mojej nowej maszynie

buziaki i milego dzionka
Stary 2009-06-04, 15:06   #4749
edzia
Rozeznanie

GG do edzia Send a message via Skype™ to edzia

Ciao

Kobra913 tak jak wyżej Ci już napisała Pocierp to jest laporoskopia i jest robiona pod znieczuleniem ogólnym tz.spisz i o niczym nie wiesz przez pępek wprowadzają sondę przez którą mogą oglądać Twoje narządy rodne od środka i są jeszcze dwa nakłucia na jajnikach wielkości 0.5-1 cm u mnie się już ładnie wszystko zagoiło ale już minęło 9 miesięcy najgorsze jest tylko przygotowanie lewatywa i.t.d ja nie pamiętam momentu zakładania cewnika jak Pocierp miałam to chyba robione jak już spałam
Nie jest wcale tak tragicznie jak niektórzy opowiadają jak trzeba będzie to jeszcze raz bez wahania bym się na to zgodziła bo co się nie robi,żeby w końcu mieć tą fasolkę

dra skarbie olej takie smsy jeszcze tym bardziej,że to nie jest Twoja bliska przyjaciółka

ula Witaj w domu

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

[quote=paulinaizabela;1261 1039]Hejka

@ dzis do mnie przylazla

Tak mi przykro ale następny cykl następna szansa

Edytowane przez edzia
Czas edycji: 2009-06-04 o 15:03
edzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 15:09   #4750
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Dra kochana olej ją i niech sie odczepi-kazdy ma swoje problemy-mogla uwazac a nie teraz rozpaczac-co za ludzie Nio Darusiu ja tak mam od kilku cykli ze 3-4 dni @ potem z 2 dni nic i na 6 czy 7 dzien cosik tam jeszcze sie pojawia-jakas koncoweczka wiec mam dziwnie-ale ze starankami czekamy gdzies do 14dc-wtedy zaczniemy-żołnierzyki niech nabiorą sił
no ja też teraz mam krótkie ,wczesniej to po 7 dni,a teraz nieraz 2 dni no tak do 5 dni sie zdaza
trzymam kochana za ciebie kciuki i oby ten cykl byl owocny
Cytat:
Napisane przez strompka Pokaż wiadomość

Eeee chyba niee, jakoś tak mi dziwnie byłoby zapraszać po raz drugi znajomych,których miałam wcześniej
e tam
ja załozyłam 2 raz i drugi raz zapraszałam
ale tym razem z tymi co gadam i sie spotykam,a nie tylko na cześć na ulicy tych to juz nie
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
@ dzis do mnie przylazla

a ja wczoraj sobie kupilam rower i ciesze sie jak dziecko bede sobie smigac hehe
u nas dalej pogoda ladna ale juz troche chmurek na niebie sie pojawilo i tak nie parzy to slonce...
ja dzis caly dzien w pracy ale po sobie pojezdze na mojej nowej maszynie

buziaki i milego dzionka
eh @ glupia
o rowerek to bedziesz jezdzić

a ja miałam sie szykowac do ginki na 16,ale zadzwoniłam tam i sie pytam ile osób jest i dość dużo to pójde pózniej sobie
bo to na nfz i tam jak sie przyjdzie i jest kolejka to tak długo sie czeka
a jak duzo jest to pojde pozniej,kurcze autka nie mam i będę śmigać rowerkiem,bo na piechote mi za daleko 3 km iść
Stary 2009-06-04, 15:16   #4751
sarrita
Raczkowanie

Czesc kochane!
Widze, ze same dobre wiadomosci!!: jupi:
Mocno, mocno trzymam kciuki za Wasze fasoleczki!

A ja wczoraj bylam na badaniach w 30dc czyli jakies 5-9 dni przed koncem cyklu.
Dostalam skierowanie na TSH, TESTOSTERON I PROGESTERON, bo jak bylam w 19dc na usg to powiedziala mi gin, ze nie widzi zadnego jajeczka Czyli, ze moge nie miec owulacji w ogole Kiedys mialam podejrzenie o PCO, ale zmienilam gina i nie wiem w koncu czemu tak twierdzil...

Moze pomozecie mi zinterpretowac wyniki zanim dobije sie do mojej gin.
TSH 1,55 (norma 0,27-4,2)
TESTOSTERON 0,73 (norma 0,06-0,82)
PROGESTERON 30,53 (norma 1,7-27)

W ogole skad oni w laboratorium wiedza jakie sa normy, przeciez one sie wahaja w zaleznosci od dnia cyklu a w ogole sie o to nie pytali... hmmmm
Stary 2009-06-04, 15:28   #4752
pacierp
Rozeznanie

paulinaizabela i edzia przykro mi.

@ to jest taki dziwny pomiot, że jak chcemy, żeby w końcu przylazła, zrobiła swoje i poszła to nie. Natomiast jak nie chcemy jej na 9 miesięcy to radośnie wpada wcześniej i mówi a kuku
pacierp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 15:36   #4753
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarrita Pokaż wiadomość
Czesc kochane!
Widze, ze same dobre wiadomosci!!: jupi:
Mocno, mocno trzymam kciuki za Wasze fasoleczki!

A ja wczoraj bylam na badaniach w 30dc czyli jakies 5-9 dni przed koncem cyklu.
Dostalam skierowanie na TSH, TESTOSTERON I PROGESTERON, bo jak bylam w 19dc na usg to powiedziala mi gin, ze nie widzi zadnego jajeczka Czyli, ze moge nie miec owulacji w ogole Kiedys mialam podejrzenie o PCO, ale zmienilam gina i nie wiem w koncu czemu tak twierdzil...

Moze pomozecie mi zinterpretowac wyniki zanim dobije sie do mojej gin.
TSH 1,55 (norma 0,27-4,2)
TESTOSTERON 0,73 (norma 0,06-0,82)
PROGESTERON 30,53 (norma 1,7-27)

W ogole skad oni w laboratorium wiedza jakie sa normy, przeciez one sie wahaja w zaleznosci od dnia cyklu a w ogole sie o to nie pytali... hmmmm
witaj kobieto w końcu sie odzywasz

z interpretacja nie pomogę,bo sie nie znam
Stary 2009-06-04, 15:54   #4754
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dziewczyny kochane jestescie

jakos tak dola nie mam bede cierpliwa bo cierplowosc poplaca
a co sie odwlecze to nie uciecze... i kiedys tez bede mamusia
Stary 2009-06-04, 15:57   #4755
edzia
Rozeznanie

GG do edzia Send a message via Skype™ to edzia

Cytat:
Napisane przez pacierp Pokaż wiadomość
paulinaizabela i edzia przykro mi.

@ to jest taki dziwny pomiot, że jak chcemy, żeby w końcu przylazła, zrobiła swoje i poszła to nie. Natomiast jak nie chcemy jej na 9 miesięcy to radośnie wpada wcześniej i mówi a kuku

Pocierpku-Martusiu coś Ci się pomyliło bo do mnie jeszcze nie przylazła @ ale jak tak piszesz to może w ogóle nie zawita do mnie
edzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 15:59   #4756
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc kobietki ooooo ile nowych niusow

Pomaranczka Sweet JellyGRATULUJEoby malenstwa zdrowe rosly

Irmusia witam

Rozyczko juz jestem.ostatnio mam jakies takie dni leniwca.nic mi sie nie chce,a do tego mialam troche do pozalatwiania spraw.
Rozyczko szybko przegon ta @,nie rozpaczaj tylko do roboty.niech Cie dolki nie lapia,bo normalnie bede po golej pu...pie lala ja wierze,ze nadejdzie ten upragniony dzionek ty tez musisz mocno wierzyc

Monia gratuluje nowej pracy.znosnego szefostwa i milej pracy Ci zycze

Kaaamila trzymam.to kiedy tescik

Dra szybko przegon zle mysli jeszcze jednego cyklu nie skonczylas a juz o drugim myslisz.jak masz takie podejscie to moze chcesz rekordy w ilosciach cyklow bic.uszy do gory.za to myslenie masz ode mnie tak jak Aliisanka zawsze tu powtarza ,,wiara gory przenosi i cuda czyni,, Dra odpedz smutki a szczescie samo Cie znajdzie
buziaczek na szczescie

Aliisanka wracaj z samymi dobrymi wiadomosciami

Edziaoooo ile pecherzykow.to ktory bedzie szczesliwcem

Ula wracaj szybko do nas.jak malenstwo

a u mnie jak na razie zaczynaja sie dni plodne.jestem dobrej mysli a co.trzymajcie kobietki kciuki aby sie udalo
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 16:01   #4757
moonia26
Raczkowanie

Dziewczyny pomóżcie!!!
Tak jak pisałam wczoraj dostałam pracę(bez znajomości) dzisiaj podpisałam umowę na okres próbny. Mam zrobić jutro badania i okazało się, że muszę zrobić rentgen klatki piersiowej
Co teraz???a jeśli udało mi się zafasolkować???
Przytulałam się z mężem 3,7,8,9,10,11,12,14,15,17 ,18 d.c. dzisiaj mam 19 d.c. Cykle mam 30-34 dniowe. Same widzicie, że mam dużą szansę na fasolkę. Czytałam wszystkie informacje na temat rentgena klatki piersiowej a ciąży. Najbardziej niebezpiecznie jest go zrobić właśnie w pierwszych tygodniach ciąży począwszy od samego zapłodnienia.
Co teraz???? Wczoraj tak się cieszyłam z dostania pracy, a dzisiaj jestem zagubiona, zła i przerażona.
Dodam, że nadal mam śluz płodny więc istnieje szansa, że może owulacji jeszcze nie było...
Jestem pewna, że nie mogę ryzykować tylko co z tymi obowiązkowymi badaniami zrobić???????Jak się wytłumaczyć???
moonia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 16:01   #4758
sarrita
Raczkowanie

Dra 'maly' hard core'k w pracy, eh.

Co sie dzieje z nasza Ulcia? Czytalam, ze sie wybierala do szpitaka... Ula! Ula! odzywaj sie!

Dziewczyny jak ktoras bedzie znala sie na tych dziwnych jednostach hormonalnych pls zinterpretujcie mi te wyniki - cykam sie troszke.
Stary 2009-06-04, 16:03   #4759
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Dziewczyny kochane jestescie

jakos tak dola nie mam bede cierpliwa bo cierplowosc poplaca
a co sie odwlecze to nie uciecze... i kiedys tez bede mamusia
Cytat:
Napisane przez edzia Pokaż wiadomość
Pocierpku-Martusiu coś Ci się pomyliło bo do mnie jeszcze nie przylazła @ ale jak tak piszesz to może w ogóle nie zawita do mnie
mylło jej sie,bo edziu bo zacytowalas pauline,ale cos ci sie nie udalo zacytowac i wyszedł post jakbys to ty dostała

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Dra 'maly' hard core'k w pracy, eh.

Co sie dzieje z nasza Ulcia? Czytalam, ze sie wybierala do szpitaka... Ula! Ula! odzywaj sie!

Dziewczyny jak ktoras bedzie znala sie na tych dziwnych jednostach hormonalnych pls zinterpretujcie mi te wyniki - cykam sie troszke.
ula dzis wyszla ze szpitala,odezwie sie wieczorkiem

a wyniki o kropka by wiedziala,bo to znawczyni wszystkiego
ale nie wiem czy cos na pisze
Stary 2009-06-04, 16:05   #4760
sarrita
Raczkowanie

Monia, wymysl cos, ze masz miesiaczke - nie wiem czy to ma jakis wplywa, ale moze ma Ze masz goraczke... moze nie mozna rentgena robic przy jakis pospolitych objawac chorobowych.
Najwazniejsze jest to, ze nie mozesz ryzykowac - bez wzgledu na prace.

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Z Ula wszytsko ok?
Kropka pls, odezwij sie i spojrz na moje wyniki
Stary 2009-06-04, 16:06   #4761
moonia26
Raczkowanie

Wiem, że nie mogę ryzykować i nie będę. Dzidzia jest dla mnie najważniejsza tylko co mam wymyślić. Muszę zrobić kompletne badania bo to jest warunek mojej umowy
Stary 2009-06-04, 16:09   #4762
sarrita
Raczkowanie

A badania musisz robic zrobic akurat w TYM terminie?
Nie mozesz pozniej?
Stary 2009-06-04, 16:11   #4763
dra
Zakorzenienie

Cytat:

Z Ula wszytsko ok?
tak juz dobrze,juz nic ja nie boli
odezwie si i napisze wiecej wieczorem
Stary 2009-06-04, 16:12   #4764
sarrita
Raczkowanie

Nooom to supero super
Stary 2009-06-04, 16:15   #4765
moonia26
Raczkowanie

Sarrita niestety muszę

Jak mi smutno

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cudownie, że z Ulą wszystko dobrze
Stary 2009-06-04, 16:18   #4766
sarrita
Raczkowanie

Monia, cholerka... nie przejmuj sie.
Mozna na to spojrzec z drugiej strony... jesli Bog chce, zeby dzidzia byla to bedzie, bez wzgledu na wszystko!
Stary 2009-06-04, 16:22   #4767
moonia26
Raczkowanie

Podjełam decyzję, że nie zrobię tego badania. Wytłumaczę to juto lekarzowi...może zrozumie i mi pomoże...
Stary 2009-06-04, 16:30   #4768
dra
Zakorzenienie

kurcze monia nie wiem coo masz wymyslec
a co to za praca,ze rengen jest potrzebny
Stary 2009-06-04, 16:32   #4769
kobra913
Raczkowanie

Monia jakis jest podobno fartuch ochronny moze o to sie zapytaj
oto dwa raporty

http://www.hc-sc.gc.ca/iyh-vsv/med/xray-radi ographie_e.html
http://www.aafp.org/afp/990401ap/1813.html

Jak ktoś ma problemy z przekładem wyjaśniam. Pojedyncze badanie RTG jakiejkolwiek części nie niesie za sobą najmniejszego ryzyka dla życia i rozwoju płodu. Konkretnie, żeby osiągnąć dawkę uważaną za niebezpieczną, należałoby wykonać 20 badań RTG miednicy.
Głowa do góry! Oba artykuły są sygnowane przez doktorów medycyny, zaś nigdzie w angielskojęzycznym internecie nie znaleziono informacji o ryzyku.

ediaja mimo bolu tez pujde na to bo chce miec dzidzie jak nie wiem co dzieki dziewczyny za wytlumaczenie jestescie kochane
Opłakiwanie tego, co nie wróci,
co zostało stracone bezpowrotnie,
jest najgorsza z ludzkich słabości."
- Khalil Gibran

Edytowane przez kobra913
Czas edycji: 2009-06-04 o 16:40
kobra913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 16:45   #4770
moonia26
Raczkowanie

stanowisko kierownicze w dużej firmie.
Wiem, że jest fartuch ochronny, ale pomimo użycia go ryzyko istnieje...

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Koobra913 - dziękuję za info. Porozmawiam jutro z lekarzem może znajdzie jakieś wyjście
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości