|
|
#2521 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Poprawiamy maturę w maju 2009 :)
Nebya czytając Twoje posty czuję jakbym czytała o sobie. U mnie jest dokładnie to samo. Ojciec narobił prawie 100 tys długów, które nie są spłacane - procenty rosną. Jeszcze żeby chociaż chciał coś z tym zrobić. A tu nie. Liczy na to, że ktoś za niego to spłaci. Jego rodzice ciągle mówią o dawaniu mu szansy, spłacili malutką część długów i namawiali moją mamę, żeby wzięła kredyt na spłatę jego długów, mimo tego, że ona zarabia niecałe 1500 złotych i ma kredyt hipoteczny do spłaty. Głupota. Czasami łapię się na tym, że mam do niej wielki żal - zamiast raz na zawsze odciąć się od męża-debila to tkwi z nim pod jednym dachem i znosi jego humory - a są po rozwodzie.
Często myślę o tym jakby się nam żyło gdyby ojciec umarł. Wiem, że to okropne, ale ja na prawdę chcę żeby On zniknął z mojego/naszego życia. A co do wyjazdów. Gwiazda mając szczęśliwą rodzinę, nie wyobrażasz sobie tego, że któreś z was opuszcza dom. Ale tkwiąc w rodzinie, którą łączy praktycznie tylko nazwisko tego wyjazdu tak się nie odczuwa. Moja mama nie raz myślała o wyjeździe do Włoch - głównie żeby zarobić: na moje studia, dom, spłatę kredytu. Ale wyjazd to też szansa na odpoczynek - od chorej atmosfery. I kto wie jak wiele osób kieruje się właśnie tym, stawrzając pozory wyjazdu zarobkowego. Durga nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem.Czytając wasze posty w większości o nieszczęśliwych rodzinach zaczynam zauważać, że to nie tylko ja zostałam tak skrzywdzona przez los. Zawsze myślałam: dlaczego ja, nie ktoś inny. Ale teraz wiem, że wiele osób ma takie same problemy i jakoś sobie radzi.
|
|
#2522 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, nie wiem czy mnie pamiętacie, ale też kiedyś udzielałam się w tym wątku. Czytając o Waszych rodzinach mam przed oczami swoją sprzed kilkunastu lat. Mój tata nie dość, że bez wykształcenia i perspektyw na jakąkolwiek prace, to pił bardzo dużo. Czasem znikał na całe tygodnie i nagle pojawiał się w domu taki zeszlajany i robił awantury. Do dziś pamiętam jedną sytuację jak mama była bardzo chora i nie umiała nawet wstać, a ojca to nic nie obchodziło wyszedł sobie do kolegów i ja taka malutka herbatę mamie robiłam na wodzie z kranu. Na szczęście to były ostatnie dni z tatą, mama się z nim rozwiodła. I tyle się słyszy, że dzieci przechodzą jakąś tramę wtedy, a ja poczułam ulgę. Potem ojciec próbował wszystko naprawić, ale on się nigdy nie zmieni. Przez te wszystkie lata zaczął zauważać mnie jak byłam już nastolatką, jak byłam mniejsza to gdy dzwonił to nigdy nie chciał ze mną rozmawiać tylko z mamą.
Na pewno kocham ojca na swój sposób, ale nie wyobrażam sobie z nim życia. A co do wyboru kierunku waham się między analityką na SUM, a biologią na Uś. Strasznie żałuję, że nie złożyłam papierów na analitykę w tamtym roku, bo bym się dostała ;/ Kilka stron wcześniej przeczytałam, że któraś z Was starała się o pracę w Camaieu Szczerze to nie masz czego żałować, że nie wyszło. Sama pracuję tam już prawie 3 miesiące, jedyne co jest na plus to świetna atmosfera, a poza tym to w tym sklepie jest masa biurokracji, co godzinę trzeba robić dziennik (liczyć wskaźnik itd), po pracy musisz obliczyć swoją strefowość, tak kierowniczka sprawdza czy wyrabiasz normę, gdy ktoś zwraca jakąś rzecz jest tyle do wypisywania, że masakra. Ostatnio moja koleżanka zrobiła manko na kasie na ponad 300 zł, pisała pisma do banku o ściągnięcie tej kwoty z danego konta, bank pieniądze ściągnął, jednak i tak musiała zapłacić ze swojej kieszeni, bo bank nie przesłał oficjalnego pisma, że pieniądze są na koncie Camaieu ;/
|
|
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, dziewczyny
Ja na szczęście nigdy nie miałam w domu problemów związanych z alkoholem. Raczej są to problemy emocjonalne, bo jednak dziwnie się żyje z kimś pod jednym dachem traktując tego kogoś jak powietrze.
|
|
#2524 |
|
Zadomowienie
|
Naprawde czasami się myśli , że tylko u Ciebie w domu nie jest za ciekawie , a tu jednak okazuje się , że nie tylko tobie życie dało po dupie . Dobrze się wygadać komuś kto zna to z własnego doświadczenia , bo czasem inni nie potrafią zrozumieć takich rzeczy . Jak np zawsze komus mówiłam cos niekorzystnie na temat mojego ojca to wszyscy sie dziwili czemu przeciez on jest taki fajny i sympatyczny . Tylko , że oni mieli z nim kontakt może 15-20 min na jakis czas a nie na codzien . Poza tym cięzko zrozumieć , że jesli jako małe dziecko ojca nie miało się przy sobie to inaczej sie na niego patrzy , inne ma się podejscie do osoby , która powinna byc blisko a jednak jej nie było . Wiem , że moje relacje z ojcem sie nie poprawią i jakos mi nie zalezy.. Ale wiem , że te nasze problemy maja poza złymi stronami tez dobre . Nigdy w zyciu nie chciałabym miec takiego męza jak mój ojciec i kiedys łapałam sie na tym , że jak poznałam jakiegos chłopaka i miał podobny charakter to nie chciałam sie z nim spotykac . Wiem , że zanim wyjde za mąż , zanim założe rodzine - bede bardzo ostrożna i pochopnie napewno nei podejmę zadnej decyzji . Poza tym takie sytuacje sprawiają , że jesteśmy silniejsze , naprawde. Widze po sobie , że kiedys strasznie wstydziłam sie tego , ze nei mam ojca , zle sie z tym czułam i wiem , że wszedzie jako nastolatka szukałam akceptacji ale teraz jestem inna i wydaje mi sie ze te zmiany wpłyną pozytywnie na moje zycie . Dlatego dziewczynki , głowa do gory
moze byc tylko lepiej Niedługo czeka was samodzielne życie , troche zdala od rodzinnych problemów
|
|
|
#2525 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie jakoś sobie przypadkiem przeglądałam szkoły w trójmiescie i natknęłam się na suuuuuuper 2
![]() 1. Wyższa Szkoła Stosunków Gospodarczych i Politycznych w Gdyni -kierunek Stosunki Międzynarodowe specjalność UWAGA UWAGA Skandynawistyka!!!!! jak zobaczyłam to padłam jeszcze jest amerykanistyka/arabistyka/japonistyka.. boshh .. poprostu cud miód i orzeszki ![]() gdyby nie czesne ! kierunek dzienny tylko .. miesięcznie 840zł!!!!!![]() jak oni mogą tak z ludzi zdzierać ![]() a jak to zobaczyłam to normalnie taka uradowana , pomyslałam czesne moze z 400zł a tu MASAKRAA ![]() 2. Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa - kierunek Bezpieczeństwo Wewnętrzne ( haha bede pracowac w ABW Chciałabym pójść na coś z kryminalistyką ale nigdzie czegoś takiego nie ma ( w WSB jedynie przedmiot taki ..) sama juz nie wiem gdzie szukać . Przecież gdzies ci kryminalistycy muszą się kształcić .. no kurde! No nic ide uczyc sie do egzaminu............
|
|
|
#2526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też przypadkiem przeglądam po raz setny ofertę WSB, GWSH i innych uczelni w moim regionie
|
|
|
#2527 |
|
Wtajemniczenie
|
Eh, dziewczyny tak to jest- ja też często zadaje sobie pytanie, dlaczego ja? Dlaczego u mnie w domu nie może być normalnie? Przecież taka sytuacja niczego mi nie ułatwia, raz startu w nowym mieście na studiach ( bo wiadomo że to kosztuje) dwa ogólnie nauki nawet tej w trakcie gimnazjum i liceum i tej z osttaniego roku do poprawki, uczyć się w takich warunkach jest naprawdę ciężko
Ale nikt tego człowieka nie potrafi zmienić, moja mama mówi że musi chyba spaść na samo dno i sam dojść do wniosku, że chce sie odbić z tego dna bo inaczej to nic z tego nie będzie. ja się zawsze wtedy jej pytam- tylko gdzie jest to dno..?Nenya masz prawie identyczną sytuację jak ja. Mój ojciec wziął pożyczkę ( pare tysięcy) i wydał ja przez dwa dni w kasynie jakiegoś hotelu w warszawie na zabawę ( alkohol, gry itd.)- to ostatni z jego wybryków. Ręce opadają. Naprawdę Cię rozumiem Misiu mimo tego co przeszłaś trochę Ci zazdroszczę, bo już się od ojca uwolniłaś. Twoja mama miała odwagę podjąć trudną decyzję, ale teraz dzięki temu jest wam lepiej. Moja mama boi się tego że same nie damy rady itd. i trochę ją rozumiem bo ja na studiach będę jednym wielkim ogromnym wydatkiem, a dom też trzeba utrzymać za coś. No i moja siostra jest młodsza ode mnie 4 lata, więc kiedy ona bedzie na szła na studia to ja moich jeszcze nie skoncze, czyli wydatki wtedy beda podwójne. Zabieram się za chwilę za rejestrację w Białymstoku i Zabrzu Słucham ostatniej płyty U2- lubi któraś z Was może? Świetna jest
|
|
#2528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uwielbiam Pezeta/Peje/Sokola/K44/WWO itp pozatym kocham Justina Timberlaka'e <33 {ahh mój ideał pod każdym względem } , stare kawałki np BeeGees , roling stonsów , i takie wpadające w ucho i czarną muzykę tez Ale ogólnie nie ma jakiejś zasady ze tylko hiphop i nic więcej . Kocham muzykę i kazda piosenka może mi się spodobać . Kiedys słuchalam jej nałogowo - teraz jakoś mniej ale nadal ponad 20GB muzyki na kompie mam Nie moge sie juz doczekac wyników matur i oczekiwania na rekrutacje >Mimo ze szanse mam male to i tak wole miec to za sobą
|
|
|
|
#2529 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i uważam, ze finanse i rachunkowosć to naprawde przyszłosciowy kierunek ,po tym ozna robić różne rzeczy i pracowac na etat gdzieś i dodatkowo prowadzić ksiegowosć jakiejsc firmy na przykład. wiecjem ozliwosci niż po ekonomii zwyklej. Cytat:
Cytat:
Ja znowu nigdy nie zastanawialam sie dlaczego ja a nie ktoś inny bo u mnie w domu jest to wszystko ukryte, ktoś z boku moze nic nie zauwazyc i domyśalam się ze jest tak w wielu rodzinach a nawet gorzej tylko dalsze otoczenie nie zdaje sobie z tego sprawy. Cytat:
Własnie jak byłam na godzinie probnej w Camaieu towidzialam ze jakas dziewczyna cos zapisywala w dziennikui liczyła i się zastanawialam co ona robi ![]() Mimo to trochę załuję tej pracy, zawsze byłby dodatkowy grosz, choć do egzaminow rzeczywiscie lepeij zebym nie pracowala tylko ćwiczyła... Dziekuję ze mogłam sie tak wygadać |
||||||
|
|
|
|
#2530 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam dziewczyny że ostatnio się nie odzywałam. Jakoś tak żyje z dnia na dzień i zapomniałam kompletnie o komputerze. Czas tak szybko mi mija że pewnie zaraz będą wyniki matur
![]() Przeczytałam tylko 2 ostatnie strony wątku i jestem zaskoczona bo nie spodziewałam się takich osobistych wypowiedzi, i że macie takie problemy. Dobrze że można się tym podzielić z innymi. Ja na szczęście nie mam takich problemów bo moja rodzina jest w pełni kompletna, zgrana i nie mamy poważnych kłopotów finansowych (aczkolwiek kryzys dotknął i nasz budżet domowy). I szczerze podziwiam moich rodziców, zawsze podziwiałam za to że właśnie z wykształceniem zawodowym, ze zwykłych niemajętnych rodzin osiągnęli to co osiągnęli. Słyszałam też opowieści jak to rodzice wyrzucali ich z domu i nie było gdzie mieszkać. Kiedy rozwinęli własny interes i mieli spore dochody bardzo pomagali rodzeństwu bo jednak w ich rodzinach już nie jest wesoło. Ja i moje rodzeństwo nigdy nie mogliśmy narzekać że mi czegoś niezbędnego brakowało. Chciałbym wam też tego życzyć, żeby wszystko się poukładało. No i ja sama mam nadzieje że u mnie w rodzinie nadal będzie jak było. Chociaż niby mam wszystko czego mi trzeba to brakuje mi czegoś w życiu ale sama nie wiem czego. I tak jakoś właśnie żyję sobie z dnia na dzień i nie potrafię znaleźć tego dopełnia do szczęścia czy zadowolenia z życia. Poza tym jestem bardzo skrytą w sobie osobą, nie umiem rozmawiać o sprawach osobistych, uczuciach i wszelkich sferach intymnych. Zawsze miałam z tym problem i boję się że właśnie to jest główna przeszkoda w doszukaniu się tego czegoś. Ale filozofuję... I jeszcze przegapiłam moment przedstawiania się i zaproszeń na naszej-klasie. Jestem Marlena kto chętny na zaproszenie to niech się zgłosi na priv.PS. od razu poczułam się lepiej kiedy to napisałam... edit. Przypomniało mi się że chciałam o paleniu napisać. No i to jest kolejna rzecz za co wielbię moich rodziców: nigdy nie było u nas papierosów, nigdy nie palili a ja sama nawet nie miałam papierosa w ustach ani ochoty na spróbowanie. Edytowane przez abercrombie&fitch Czas edycji: 2009-06-03 o 16:05 |
|
|
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale robię to dla dobrej pracy w przyszłości...Wiem, że mama nie wyobraża sobie jak to będzie jak się wyprowadzę. Mówi mi, żebym dalej mieszkała w domu i poszła na filię UŚ albo AE na studia dzienne do miasta gdzie chodziłam do LO. Albo żebym dojeżdżała na politechnikę Ale ja NIE CHCĘ. Po prostu płakać mi się chce jak sobie pomyślę, że miałabym mieszkać kolejne kilka lat w domu. Zresztą studiowanie zaoczne w Katowicach i mieszkanie w domu to również beznadziejne rozwiązanie, bo tutaj nie znajdę żadnej pracy i nie będę miała żadnych szans na rozwój. U nas dziewczyny z tytułem mgr, po dwóch kierunkach pracują w sklepach spożywczych A ja chciałabym odłożyć jakieś pieniądze, żeby zrobić FCE, chciałam też mieć ECDL (Europejski Certyfikat Umiejętności Komputerowych, ok. 350zł), chcę się uczyć języków - mogę sama, ale do tego potrzebuję książek i płyt. Chcę się usamodzielnić, mieć swoje pieniądze i sama decydować na co je wydam Dla mnie wyprowadzka do większego miasta i studia zaoczne to jedyna szansa na dobrą pracę w przyszłości...
|
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Też narzekałam na ojca, głównie na jego charakter ale na szczęście on na swój sposób o nas dba i jesteśmy w miarę szczęśliwą rodziną. Mimo iż nie mogę otwarcie powiedzieć o wszystkim rodzicom.
Bardzo chciałabym stać się niezależna, żeby nikt mi już niczego nie wypominał, ciekawe kiedy to nastąpi ![]() Współczuję Wam dziewczyny, że macie takich nieodpowiedzialnych ojców, nie wiem dlaczego większość facetów jest taka dziwna ale na pewno też jesteście o wiele silniejsze i więcej dacie rade wytrwać![]() Cytat:
nebya Zabieram się za chwilę za rejestrację w Białymstoku i Zabrzu Słucham ostatniej płyty U2- lubi któraś z Was może? Świetna jestBiałystok i Zabrze duża różnica w odległości. A na co składasz w Białym? |
|
|
|
|
|
#2533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Białystok- oczywiście medycyna
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Niech już nadejdzie sierpień i wreszcie zaniosę papiery na studia ![]() Jak przeglądam w internecie oferty pracy to w woj. śląskim wszędzie tylko Katowice, Katowice, Katowice... Zanudzę się na śmierć w domu przed kompem. Najgorsze jest to, że nie potrafię się zmobilizować do porządnej nauki języków. Mam te kursy podstawowe z niemieckiego i hiszpańskiego, książeczki leżą na biurku i niby mam je otwarte, tylko co z tego. Nie potrafię wyłączyć komputera i wziąć się do nauki Deborah100 Nie no, ja też muszę przyznać, ojciec pod względem finansowych dba o rodzinę. To on płaci wszystkie rachunki, aż się zastanawiam co mu zostaje z pensji jak opłaci prąd, wodę, internet, telefon, podatki i kupi sobie lekarstwa (choruje przewlekle) i papierosy Tylko gorzej u niego (a może u mnie?) z przystosowaniem do życia w rodzinie
|
|
#2535 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też tam się będę niedługo rejestrować. Oczywiście też na medycynę A co do odległości, to mi też żadna nie jest straszna. Rejestruje się też do Szczecina a odległość od mojego miasta to około 700 km A Coma... uwielbiam płytę "Pierwsze wyjście z mroku". Słucham jej non stop. Mimo tego, że słucham bardzo różnej muzyki zaczynając od klasycznej, przez techno trance, przez takie radiowe piosenki aż do Comy i innych rockowych zespołów
Edytowane przez 201607111047 Czas edycji: 2009-06-04 o 11:12 |
|
|
|
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tylko Białystok, na AiU i architekturę wnętrz.![]() Orientujecie się może czy jeśli składałam papiery w ubiegłym roku na kierunek ale nie poszłam na niego to czy moje dokumenty będą jeszcze na uczelni?? Aż wstyd się przyznać ale chciałabym zabrać z uniwerku, bo chyba będzie mi brakować świadectw III klasy, orginału nie znalazłam ![]() |
|
|
|
|
|
#2537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do Comy- posłuchaj drugiej płyty " Zaprzepaszczone siły wielkiej armii świętych znaków" a dokładniej piosenki " Ostrość na nieskończoności" albo " Tonacja"- moim zdaniem MISTRZOSTWO Trzecia płyta ( " Hipertrofia" ) też jest obłędna, choć inna zupełnie od poprzednich, ale w tej inności jest też coś fajnego Moi faworyci z tej płyty to " Popołudnia bezkarnie cytrynowe" , " Archipelagi", " Trujące rośliny" i ok, może już nie będę wymieniać bo zaraz wszystkie tytuły tu wypisze ![]() Co do muzy ogólnie- kocham rock Deborah raczej będą na uczelni, bo oni nie mogą wyrzucić dokumentów ( zwłaszcza cudzych). Aż dziwne, że Ci ich nie odesłali Moje dokumenty, choćby tylko kserówki i zdjęcia same poodsyłali pod koniec wakacji zaraz.
Edytowane przez nebya Czas edycji: 2009-06-04 o 11:27 |
|
|
|
|
|
#2538 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mi w poprzedniej pracy ksiegowy zgubil oryginal świadectwa ukończenia szkoly i teraz mam taki brzydki duplikat za który musiałam zapłacić 26 zł
|
|
|
|
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostałam się na dzienną historię i złożyłam dokumenty ale czekałam na wyniki we wrześniu odnośnie tej architektury. Gdy okazało się, że zostałam przyjęta na arch. to już nie zabierałam papierów z historii.W poniedziałek będę jechać na rysunek to od razu wstąpię na uniwerek, najwyżej ochrzanią mnie co robiłam przez rok A gdzie trzeba się udać aby wydano duplikat świadectwa? Edytowane przez Deborah100 Czas edycji: 2009-06-04 o 12:51 |
|
|
|
|
|
#2540 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry moje Poprawiaczki
Ja się muszę pochwalić, że jechałam dziś 30 minut na koniu ale dzis sie dalam namówic, bo wreszcie chciałam sprawdzic jak to dzieci jeżdzą i jednoczesnie cwiczą szacunek dla nich no ale oni mają asekuracje po boku (mnie ), a ja to kurczę grzywę konia jedynie American idziesz dziś na koncert pod Stocznię? kurcze ja bym sobie Scorpions posłuchała
|
|
|
#2541 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
).A powiedz dlaczego zrezygnowalas w tym roku z architektury skoro i tak planujesz na nią zlozyc papiery w tym roku ponownie? Moze juz o tym pisalas ale zapomnailam ![]() gwiazda ja sie boję koni, zawsz ewydawaly m isię niebezpieczne i brzydkie (wielki tułów na 4 chudych nożkach)
|
|
|
|
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Też bym sobie Scorpions posłuchała ale na pocieszenie będzie transmisja w tv
![]() Cytat:
, w takim razie wypada iść do byłego LO![]() Nie utworzono kierunku. Dokumenty złożyło tylko 11 osób a żeby utworzyć dany kierunek potrzeba 15 ![]() Później pod presją ojca i mamy poszłam na budownictwo ale doszłam do wniosku, że jak się mam męczyć to już na tym co kocham. Teraz mam nauczkę, że w takich sytuacjach nie można słuchać rodziców. Zrobiłabym to trochę inaczej, poszłabym na jednoroczne studium, tam był kierunek arch. wnętrz i jakieś rozeznanie bym miała ale oczywiście rodzice powiedzieli, że studia to jest coś, byle jaki kierunek aby studiować ![]() A teraz oczywiście tak bardzo się wstydzą, że nie studiuję, pod tym względem strasznie mnie wnerwiają |
|
|
|
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym się bała Moim zdaniem konie to wspaniałe, piękne zwierzęta. Mogłabym godzinami na nie patrzeć (jakbym miała możliwość ), ale nie wsiadłabym Moja kuzynka spadła z konia i miała potem długo jakieś problemy z kręgosłupem. Kurczę, moja rodzina jest naprawdę dziwna. Do tej pory słyszałam od babci, że jak się wyprowadzę to będę musiała sama się utrzymać i w ogóle, że ona nie ma pieniędzy, więc nie mam na co liczyć. A dzisiaj powiedziała, że bardzo chce mi pomóc i tak długo jak będzie mogła, będzie mnie wspierać ![]() No nic, szukam pracy, wysłałam zgłoszenie do Pizzy Hut, może mnie zechcą
|
|
|
#2544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na koncert sie nie wybieram , w sumie wczoraj stwierdziłam , że mogłabym pojsc bo miałam bilety za 10 zł :P ale taka pogoda , że raczej wole zostac w domu . Co jakis czas zaczyna tak lac , że szok a za chwile przestaje i tak w kółko . Poza tym muzyka jakas srednia Podjechałabym sobie zobaczyc te głowy naszego państwa i posłuchac co tam gadają ale ze ja jako jedyna chyba w moim otoczeniu interesuje sie polityką to samej mi się nie chce ![]() Ucze sie od rana rzymu i ten materiał jest tak cięzki , że sił mi brak Zycze słonecznego dnia
|
|
|
|
#2545 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do Comy, to chętnie przesłucham te piosenki, skoro tak bardzo polecasz ![]() O Boże te piosenki są OBŁĘDNE!! Od pierwszego posłuchania już mi się podobają, co mi się rzadko zdarza Coma wymiata!! Boże akurat dzisiaj u mnie w Lublinie grają i to za free, a ja się muszę uczyć na kolokwium Ale nie podaruje sobie, kiedyś muszę isć na ich koncert!
Edytowane przez 201607111047 Czas edycji: 2009-06-04 o 17:01 |
|
|
|
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja Babcia już ma sklerozę ale nie mogę powiedzieć jej wszystkiego, bo plotkara z niej Po egzaminach też zamierzam szukać pracy, gdybym wiedziała, jak ojciec będzie mi "płacił" to nie przystałabym na propozycję pomocy przy projektach. Nawet jakbym znalazła pracę za 800zł miesięcznie to przynajmniej miałabym co miesiąc wypłatę.Dla niego najlepszym rozwiązaniem byłoby abym robiła te projekty ale za przeproszeniem gówno z tego miała. Jezu mam nadzieję, że nie będę taka łasa na pieniądze jak on |
|
|
|
|
|
#2547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Gwiazda super sprawa z tym jeżdżeniem na koniu
Konie są według mnie bardzo pięknymi zwierzętami![]() Cytat:
![]() Jak ktoś lubi ich 'taką' muzykę to na pewno spodobają mu się te kawałki, o których napisałam Ja je uwielbiam po prostu, cieszę się że i Tobie się podobają![]() Ja też chcę na koncert Comy ! Mam na ich punkcie świra od dawna, a nigdy nie byłam na ich koncercie U mnie do
|
|
|
#2548 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pomyśl o tym w ten sposób - jak lezy na kanapie to przynajmniej denerwuje Cię tylko w jednym miejscu domu a gdyby się kręcil po całym to byś sie na niego wszędzie natykała i denerwowal by Cie bardziej ![]() Tez lubię Come i byłam nawet na ich koncercie chyba 2 czy 3 lata temu ale nic z niego nie pamietam gdyz doszlo w trakcie do zateżetowania z byłym byłym byłym Tż że koncertem się nie zajmowalam nic a nic
|
|
|
|
|
|
#2549 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Ostatnio źle śpię nie mogę usnąć bo ciągle myślę o rekrutacji, a rano nie chcę wstawać, bo wiem, że to coraz bliżej ehhhOglądałam wczoraj i koncert z Warszawy (nie wiedziałam, że tata zna tyle piosenek z tamtych lat ) i z Gdańska (achhhhhh Scorpions i ich the greatest hits ). I jak wszyscy mówili, 4 czerwca 1989, to czułam się taka dumna, że to mój (nasz) rocznik
|
|
|
#2550 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzisiaj nie zmrużyłam oka nawet na 5 minut Przesiedziałam całą noc, próbując się uczyć. A i tak mi nic do głowy nie weszło. Martwię się zaliczeniami, bo ciągle jeszcze nie mam zaliczonej ekologii, a egzaminy już zaczynają się za tydzień. Nie wspomnę o maturze i rekrutacji na studia. Mózg mi totalnie wysiada, a jeszcze cały miesiąc egzaminów, potem te wyniki...chyba długo tak nie pociągne...
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem.

Szczerze to nie masz czego żałować, że nie wyszło. Sama pracuję tam już prawie 3 miesiące, jedyne co jest na plus to świetna atmosfera, a poza tym to w tym sklepie jest masa biurokracji, co godzinę trzeba robić dziennik (liczyć wskaźnik itd), po pracy musisz obliczyć swoją strefowość, tak kierowniczka sprawdza czy wyrabiasz normę, gdy ktoś zwraca jakąś rzecz jest tyle do wypisywania, że masakra. Ostatnio moja koleżanka zrobiła manko na kasie na ponad 300 zł, pisała pisma do banku o ściągnięcie tej kwoty z danego konta, bank pieniądze ściągnął, jednak i tak musiała zapłacić ze swojej kieszeni, bo bank nie przesłał oficjalnego pisma, że pieniądze są na koncie Camaieu ;/
moze byc tylko lepiej 

} , stare kawałki np BeeGees , roling stonsów 
ale na pewno też jesteście o wiele silniejsze i więcej dacie rade wytrwać

ale dzis sie dalam namówic, bo wreszcie chciałam sprawdzic jak to dzieci jeżdzą i jednoczesnie cwiczą 
! Mam na ich punkcie świra od dawna, a nigdy nie byłam na ich koncercie