|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Wróciłam od prawnika ...
Jestem załamana ![]() ![]() ![]() Myślałam, że będzie dobrze, a tu wychodzi na to, że jest tragicznie, a będzie jeszcze gorzej ... Ide leczyć się z depresji ... nawet obiadu nie zjadłam, przeszła mi ochota na cokolwiek zupełnie. Nawet kopniaczki dziecka mnie nie cieszą ![]()
#3542 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja się ginekolożce prowadzącej z moich szalonych pomysłów nie zwierzam ![]() Jeśli akcja domowa się nie powiedzie, jest ona i jej szpital moim planem B ![]() Cytat:
Przynajmniej to nie moja rodzina ![]() Cytat:
![]() Mój mąż cały maj pracował w innym mieście i wpadał do domu tylko na weekend lub samą niedzielę - rozumiem Twój ból ![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj po raz kolejny rozmawiałam o porodach domowych z Babcią i Ciocią i im więcej ich słucham, tym bardziej nie chcę rodzić w szpitalu. Tylko nie potrafię zrozumieć, czemu one uważają, że to takie super miejsce do rodzenia, skoro mają takie doświadczenia? Kobieca logika jest nieprzewidywalna ![]() Ale serio, jak nie jesteś przekonana, to nie możesz się zalogować do szpitala? Nie ma w Holandii takiej opcji zupełnie? Ja bym chyba nie bała się rodzić w szpitalu Holandii - tam procedury wyglądają chyba lepiej niż u nas ![]()
![]() |
#3543 |
Raczkowanie
|
Dobra dziewczęta, koniec tego dobrego, już kilka godzin tu siedzę a do książki nawet nie zajrzałam. Ba, nawet się do niej nie zbliżyłam! Sło0ńce u nas wyszło, to idę sobie na balkonie posiedzieć.
![]() Załączam na koniec kilka fotek - to mój debiut więc może być różnie. W każdym razie miało być kilka fotek ciuszków, które wczoraj w lumpie wyszperałam no i ja 2 w 1 - 185 cm szalejących hormonów ![]() Słonecznego miłego dnia!
#3544 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3545 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kochanie, my wstępnie jesteśmy zapisani do szpitala. zdanie mogę zmienić w każdej chwili nawet jak się zaczną pierwsze skurcze mogę powiedzieć położnej: chcę zostać w domu, albo: chcę jechać do szpitala. tutaj do szpitala jedzie się i tak z rozwarciem 7-8 cm, wcześnije to do domu cię odeślą, żebyś odczekała aż będzie rozwarcie. więc poród "częściowo " i tak przebiega w domu. ja nie boję się rodzić w szpitalu, ale miałam jakąs taką wizję porodu, pamiętasz rozmawiałyśmy o tym- że to będzie w domu. ale te wszystkie głupie komentarze mnie martwią i trochę deprymują. nic to, nadal czytamy z mężem, myslimy. mamy ten komfort, że możemy zmienić zawsze decyzję - zobaczymy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3546 |
Wtajemniczenie
|
kashin, rewelacyjnie wyglądasz
![]() ![]() Wy to potraficie się napisać ![]() ![]() ![]() sama już nie wiem, czy mam dziś więcej energii, czy staram się zmuszać do robienia czegoś w domku ![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3547 |
Zakorzenienie
|
nawet białe rzeczy są do 40 stopni, pewnie firmy się tak zabezpieczają żeby reklamacji nie było bo takie g.ówniane te rzeczy teraz robią przecież, znając życie teraz bawełna jest sto razy gorsza niż kiedyś
![]() Alisanka ka kocham pierogi ruskie ![]()
♥ Edytowane przez sweetpinky Czas edycji: 2009-06-16 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3548 | |||||||
Zakorzenienie
|
Heh! a samej to się nie chce poczytać?
![]() W każdym razie, jak przebrnę przez całość tego wątku, to może uda mi się zrobić jakieś zestawienie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja teoretycznie nie widzę nic trudnego w naciąganiu body na pieluchę.
![]() |
#3549 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dowiedziałam się tylko, że są wspaniałe. ![]() ![]() Detergenty częściowo niszczą bakterie poprzez hydrolizę ścian komórkowych. Także częściowo je usuną. Sama temperatura 40 stopni działa tylko na niewielką grupę mikroorganizmów - więc nie będzie tutaj czynnikiem bójczym. Tylko pytanie, czy naprawdę chcemy pomordowac te drobnoustroje i czy dobrze trzymac dziecko w calkiem jałowym środowisku? Poza tym chyba większosc z Was opowiedziała się za prasowaniem ciuszków - więc jakby problem z głowy. EDIT: wow, mój 1000 post ![]() Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-06-16 o 13:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3551 |
Rozeznanie
|
Chyba nic nie możecie zrobić ...
dzisiaj się dowiedziałam, że nawet jesli ojciec dziecka jest cpunem, najgorszym z najgorszych, ma prawo spotykac sie z dzieckiem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3552 |
Zakorzenienie
|
Rzeczy z bawełny można prać w 60 stopniach. Na wszystkich t-shirtach mojego męża na metce podają, że prać w 40 stopniach, a ja piorę w 60 i nic się nie dzieje. Tylko syntetyki muszą być prane w chłodniejszej wodzie, czyli wszelkie polarki i welury, które nie były dostępne, gdy się same urodziłyśmy.
Dla tych, które decydują się na "tetrę" - pieluszek się nie prasuje, bo to zmniejsza ich chłonność.
#3553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3554 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Upiera się, żeby spotykac się z dzieckiem, a potem pier... głupoty o gazetach ???? Trzymaj się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3555 |
Rozeznanie
|
Można, i pewnie jeszcze niejednego odwiedze, i nie jedną sprawe w sadzie będę miała. Moje dziecko będzie miało od początku życia przerąbane, ale to przez głupią matkę i głupiego ojca. Ten prawnik za 15 minut rozmowy wziął 120 złotych ... jeszcze troche i zbankrutuje ![]()
#3556 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja własnie przejrzałam ciuszki Lenki i... ani jendej sukienki, ani jendej rożowej rzeczy...no jutro musze iść na zakupy bo moja dziewczynka będzie jak chłopiara wyglądała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ale sytuacja straszna faktycznie...co za gość........... ![]() Cytat:
![]() ja idę poćwiczyć mięśnie kegla i inne.... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3557 | |||
Raczkowanie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3558 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() mój mąż miał jechać we wrześniu na drogie szkolenie do Warszawy na 3 dni, które miał mieć przez firmę zasponsorowane, ale zrezygnował, bo akurat przypada na termin porodu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uważam, że używane buty i materace odpadają, ze względów higienicznych. My kupujemy wszystko nowe ze względu na męża, który się wszystkiego brzydzi (do tego stopnia, że nie je nic u znajomych np.). Miałam np. okazję kupić wózek od koleżanki, ale się nie zgodził, więc na siłę zmuszać go nie będę. A wszystkie rzeczy po synku i tak sprzedam na Allegro i część nakładów się zwróci. Cytat:
![]() ![]() Jeżeli chodzi o Pachnidło to film zrobił na mnie wrażenie, że wszystko tak naturalnie było przedstawione, np. scena na targu. Zawsze mam problem z książkami i filmami, bo czytając książkę, zawsze wszystko lepiej sobie wyobrażę i film mnie rozczarowuje. Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3559 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3560 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Muszę się Wam poskarżyć. Pojechałam dzisiaj tramwajem na rynek, co prawda tylko 2 przystanki, żeby kupić kurki. Oczywiście z zakupów wróciłam z dwoma pełnymi siatkami ekologicznymi, bo jeszcze pomidorki, truskawki, czereśnie, ziemniaczki, marchewki itd, więc naprawdę miałam co dźwigać. Wyobraźcie sobie, że nikt mi w tramwaju miejsca nie ustąpił, większość pasażerów to młodzież wracająca ze szkoły. Jak wcale nie potrzebuję to mnie bez kolejki w sklepie obsługują, a teraz jak naprawdę potrzebowałam, żeby ktoś mi miejsce zwolnił to nikogo chętnego nie było, żeby babie z brzuchem i siatami zejść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3561 |
Zadomowienie
|
Fasoleczka trafiłaś na jakegoś durnia, nie martw się na zapas, głupią matką nie jesteś i wszystko sie ułoży
![]() kashin śliczna mama z ciebie a te malutkie sukieneczki mnie rozczulają ![]() ja pierogi ruskie wczoraj jadłam , mama mi chyba ze 40 dała, czekam na męża zjemy obiad i jedziemy do teściów nie chce mi sie strasznie i jeszcze na dworze takie zimno normalnie jesień.
#3562 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz facet jak chce miec prawa rodzicielskie, a nie jest mężem cięzarnej to musi robic badania genetyczne. http://wiadomosci.onet.pl/1988650,11,1,1,,item.html Wydaje mi się, że jak ojciec się uprze, to fasoleczka niestety nie ma nic do powiedzenia i badania będzie musiała mu umożliwic. Poza tym ojciec NN to miecz obosieczny. Z jednej strony sama decyduje w wielu ważnych kwestiach dotyczących dziecka (m.in. wyjazdy zagraniczne), z drugiej sąd nie przyzna jej alimentów - a pieniądze samotnej mamie są bardzo potrzebne. Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-06-16 o 15:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3563 |
Wtajemniczenie
|
hello, nadrobialm was, maialm poczytac i uciekać... no ale nie mogę...
Fasoleczko czy jestes prawnie związana z ojcem dziecka, tzn macie slub ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3564 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z nazwiskiem to rzeczywiście jest problem, bo ojciec dziecka musi wyrazić zgodę na to, żeby dziecko nosiło nazwisko matki. Natomiast co do widzeń to jest mniej oficjalny sposób. Najpierw sądownie zaskarżyć o alimenty -nie umownie, a potem utrudniać widzenia, nie otwierać drzwi, nie odbierać telefonu. Ojciec będzie musiał iść do Sądu, żeby ten ustanowił widzenia, a to trochę potrwa to raz, a dwa to może nie będzie miał na to kasy. A kurator sądowy to nic strasznego, może tylko źle się słyszy. Mam podobną sytuację w rodzinie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fasoleczko, faktycznie sytuacja jest trudna, ale mysle, że powinnaś poszukać innego prawnika, własnie może jakiejś organizacji, pomocy, porady. musi być jakieś wyjście z sytuacji. nie poddawaj się tak łatwo , kochana, a poza tym NIE JESTEŚ GŁUPIA!! być może to był błąd , że związałaś się z takim a nie innym człowiekiem- ale owoc tego związku wynagrodzi ci wszelkie trudy i smutki. Trzymaj się ciepło... i nie daj się! walcz jak lwica! ![]() ---------------------- i mnie dzis jakieś doły ogarniają, ale wszystko przez tą moją sytuację rodzinną. wogóle już nie daję rady zrobić relaksacji po ćwiczeniach , bo zwykle kończy się łzami , zamiast pustki w głowie, pozytywnych wibracji i relaksu , ja mam same smutne myśli...dziś mnie Lenka kopnęła , chyba chciała powiedzieć: mamo, to jest czas dla nas! heh...no właśnie.
![]() ![]() |
![]() |
#3566 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tutaj jest przeklęte forum dla tych, co nie wiedzą, co robić z czasem: http://chusty.info/forum/viewforum.php?f=17 I mniejsze na gazecie: http://forum.gazeta.pl/forum/f,61482...elorazowe.html Tak jak pisała Malin, na stronie Pieluszkarni jest trochę wstępnych informacji. Cytat:
Ja większość naszych ubrań piorę w 30 stopniach i nie uważam, żebyśmy chodzili brudni ![]() Pozy tym, po szale odkażania i w konsekwencji fali wyjałowionych alergików, chyba opadła moda na absolutną sterylność? Cytat:
Pojawiają się u nas co prawda pierwsze jaskółki - podsyłałam Wam linki do artykułów z gazet i nad morzem czytałam w ostatnim numerze Wprost tekst o rodzeniu w domu, ale to dopiero początki. Ja jestem wewnętrznie przekonana i niczyje argumenty mnie nie odwiodą, chyba, że wskazania medyczne. Najważniejsze, że masz wybór! Chciałabym, aby i w Polsce kiedyś tak było. Sama będziesz wiedziała, co dla Ciebie najlepsze ![]() Cytat:
I jak Ci idzie praca + studia? Bo z maluchem to się wkrótce okaże ![]() Tutaj znalazłam jeszcze wątek o ciuszkach do wielorazówek: http://chusty.info/forum/viewtopic.php?f=17&t=18428 Cytat:
![]()
![]() |
#3567 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wszyscy wkolo mi mowia ze ona za bardzo do mnie przywiązana, rozpieszona i powinnam to zmienić jak ![]() ![]() ![]() o ironia sytuacji rodzeństwo chcieliśmy z mysla dla niej, zeby nie była sama
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-06-16 o 15:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3568 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
natomiast również mama mojego męża ( Holenderka ![]() ![]() no cóż...myslę, że im bliżej porodu tym bardziej wyklaruje się czego chce. damy radę. najwazniejsze, żeby wszystko było dobrze, żeby dzidzia się przekręciła i żeby było sn ![]() fajne linki , ale chyba potrzebuję z miesiąc, żeby przebrnąć przez te fora..no nic..już zaczęłam... ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
własnie mnie to martwi troszkę, że my tu tak sami jesteśmy...siotra daleko, przyjaciele daleko, babcia daleko ( mama męża) - wiem, że mogę na nią liczyć i jak powiem :prosze przyjedź , pomóż, to będzie jak najszybciej się da... ale jednak. myślmy pozytywnie... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3569 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że nie ja jedna uważam, że używane buty to przegięcie. Teściowie naprawdę robią mi takie pranie mózgu, że zawsze po wizycie u nich przez 4 dni dochodzę do siebie i zastanawiam się, czy to może jednak nie po ich stronie leży racja i ja wszystko robię źle i na opak ![]() Zgadzam się, że sekwencja otwierająca na targu była cudownie naturalistyczna i porażająca! Ale potem film się robi przygodowy, ujęcia nozdrzy jak u psa gończego są dla mnie obraźliwe, jako widza (tak, rozumiem przenośnie! potrafię myśleć abstrakcyjnie!), no i protagonista wychodzi na psychopatę o trudnych do rzszyfrowania pobudkach, a książka to fantastyczne studium przypadku. No i obsada jak dla mnie nietrafiona, z charakterystycznym Hoffmanem na czele... Cytat:
![]() Przewietrzyć głowę, iść popływać, plotki z koleżanką przy kawie, z mężem poprzytulać - cokolwiek Ci pomaga ![]() W ciąży powinno przysługiwać prawo do separacji od rodziny, poważnie. Ja przynajmniej bym skorzystała ![]()
![]() |
#3570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
separacji od rodziny, albo przynajmniej od ich problemów...ja staram się zajmować głowę czymś innym cały czas, coś robić itp...ale w tych chwilach relaksacji nie umiem oczyścić mysli przez ten stres. budzę się ostatnio o 5,5.30 rano i czekam do 7 aż budzik zadzwoni.. poczytałam o tych pieluszkach...nawet znalzałm dwie fajne holenderskie strony o pieluszkach wielorazowych w tym....jedną dla dorosłych osób, które lubią sobie pieluszki nakładać... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.