|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Filiżanka inki z mlekiem, a do tego drożdżówka z makiem, i czuję, jak energia wraca (choć maleństwu jej cały czas nie brakuje
)Wiaderko do kąpania niemowlaka? No nie wiem
|
#3692 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Bąbelki, ja właśnie zjadłam lekki obiadek, bo mąż dziś w domu, i zgłodniał juz i mus był
pyszna rybka zapiekana, i kapustka kiszona mmm zrobiłam tą drożdżówkę, ale powiem Wam szczerze że ani kawałka nie zjadłam bo ochoty nie mam w ogóle na nią a zawsze lubiłam ciepłą z mleczkiem ale mąż na chwilę rano do pracy jechał, to kolegom pół zawiózł, no i sam zjadł na śniadanie, tak więc nie zmarnuje się ![]() potem idę do sklepu w poszukiwaniu jakiegoś dobrego samoopalacza, ale coś naprawdę z górnej półki bo z samoopalaczami to różnie bywa
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3693 | |
|
Zadomowienie
|
może i wiaderko wygląda dziwnie, ale dla nas to jest jakieś rozwiązanie. Przede wszystkim nie zabiera dużo miejsca. Doszłam do wniosku, że warto je wypróbować, majątku nie kosztuje, a jak się nie sprawdzi to ostatecznie wymieni się na wanienkę (choć nie wiem gdzie mielibyśmy ją trzymać...)
no i martwię się, jak będą później wyglądały kąpiele, bo my mamy tylko prysznic. ale najwyżej wymienimy na głębszy brodzik, to też jest jakieś wyjście bo wanna za żadne skarby się nam nie zmieści, choć ja tak marzę o wannie, ehno ale trzeba sobie jakoś radzić, no nie ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
la roche-posay autohelios gl-creme to nawilżający samoopalacz do twarzy i ciała. do nabycia w aptekach Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-06-17 o 13:41 |
|
|
|
|
#3694 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ciężko powiedzieć... takie coś między wanilią a kremem- uniwersalnie i ciepło, a mocnymi akcentami będą dodatki.
Cytat:
co do gąbki to ja tak samo, tetra a być może wkładka... Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiecie co.... parę dni temu mąż w pracy dostał takie wiadro od szefa, przywiózł do domu i mówi, że to do kąpania dziecka, ja go oczywiście wysmiałam i mówię: chyba coś źle usłyszałeś, jak ja mam w tym dzieciaka kąpać? mąz się poddał, bo się nie zna... a tu proszę.... Cytat:
----------------- no i pozazrodściłam wam tych wczorajszych sukieneczek...zaszłam do tego sklepu z używanymi ciuszkami, który znalazłam i...no i kupiłam... niebieska sukieneczka jest super fajna: można ją na dwie strony zakładać, wiem, że koszulka z krótkim rękawkiem się nie przyda ale kosztowała 1 euro....
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
Nikuś, ładne ciuszki
![]() Dzisiaj środa, więc też "skręcę" do lumpiku koło mnie ![]() Zjadłam jeszcze po nektarynce i brzoskwini. Uff, do obiadu starczy
|
#3696 |
|
Raczkowanie
|
znowu 14 stron do czytania, zalamka
jutro ide na badanie glukozy 50g aaaaaaaa brrrr... jak to w koncu z tym jest, trzeba samemu kupic czy dadza tam? bo moja gonekolog zawsze mi opowiada o badaniach, ale nie mowila ze mam cos kupowac...? |
|
|
|
#3697 |
|
Zadomowienie
|
Nika sliczne ubranka
A ja sie dzisiaj w końcu zmobilizowałam i zrobiłam listę rzeczy którę kupie na allegro juz mnie tyłek od tego siedzenia boli, czekam tylko na męża i zamawiamy dzisiaj mam tylo jeden dylemat nie wiem jakie butelki zamówić Tommee Tippee czy LoviMnie tak ciągnie do lumpka ale jestem twardziutka i trzymam sie postanowienia że narazie koniec z ubrankami ale zaraz wam pokaże co kupiłam ostatnio
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-06-17 o 13:57 |
|
|
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja mam już chyba aż za dużo ciuszków małych, nadal nic na 62- może to moja intuicja podpowiada , że nie będą potrzebne bo jakoś ciągle nie mogęw tym rozmiarze nic kupić... ale kupię przynajmniej 3 komplety na wszelki wypadek...
|
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde muszę się zabrać bo jutro 2 egzaminy ![]() Nika ja za to kupuję same na 62 cm, ostatnio każdy mi podpowiada, że raczej 56 będą za małe
♥ Edytowane przez sweetpinky Czas edycji: 2009-06-17 o 14:02 |
|
|
|
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pinky , ale moje siostry urodziły się małe, mojej siostry synek mały ( mniej niż 50 cm) więc liczę, że będzie ok. zresztą ja kupiłam te dzisiejsze ciuszki i kilka innych a resztę dostałam i mam już całą wyprawkę dla noworodka. muszę tylko dokupić te 62 cm...ale to mi się wydaje bardzo nierealne , że mi się takie duże dziecko urodzi... mam jeszcze 3 i pół miesiąca żeby rozmiar 62 skompletować
|
|
|
#3701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I mi się podoba. Też mamy łazienkę micro (3,4 m2) i prysznic tylko. Wannę mam w marzeniach. Brodzik jest głębszy, ale nie jakoś bardzo. Tyle co stopy wymoczyć i wypumeksować. Tummy Tub wygląda dla mnie zachęcająco i na pewno rozważę jego zakup, kiedy przyjdzie czas na wanienkę.Nika wyszperałaś cudeńka. Szczególnie podoba mi się ta haftowana sukienusia. Kurcze, zaraz zacznę stroić misia, bo już się nie mogę doczekać aż to wszystko w użytku będzie ![]() Pochłonęłam przed chwilą miskę surówki i dwie kanapki z pastą pomidorowo-bakłażanową, i tak mi teraz sennie, że chyba się zdrzemnę... Ale najpierw jeszcze wciągnę śliwkę. Albo dwie.
|
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz zmykam pielić ogródek...rety jak ja tego nie lubię ale ktoś to musi robić...
|
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nic zobaczymy najwyżej tatuś będzie po sklepach biegał
|
|
#3704 |
|
Zadomowienie
|
A to ja ze ściętymi włosami, sporo skróciłam ale wygodnie mi bardzo
|
#3705 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mi sie podobaja butelki Dr.Brown's(chyba dobrze napisalam )i smoczki do butelek lovi... i sama nie mam pojecia co kupic Tippee mam smoczki uspokojacze , podobno butelki nie mieszcza sie w zwykle termoopakowania... a to koniecznie chce z baby-nova, tylko te widzialam z odpinana raczka i z folia w srodku zamiast styropianu... tylko jak narazie nie spotkalam w sklepie niebieskich.Cytat:
|
||
|
|
|
#3706 |
|
Zadomowienie
|
Oglądam swoje zdjęcia slubne i tak sobie myśle jaka ja byłam szczupła rok temu
uciekam gotować obiad dzisiaj u mnie leczo z młodymi ziemniaczkami.
|
#3707 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jest u mnie, w dwóch punktach, w których mialam przyjemność oddawać swą mało słodką krew.... ![]() Cytat:
jak ja kocham bakłażany!!! prawie tak jak pomidory!!!Ja zjadłam przed chwilą kawał ciasta drożdżowego z rabarbarem i kruszonką, jeszcze trochę ciepłe. Nie robię zdjęcia, by nie drażnić niektórych koleżanek
|
||
|
|
|
#3708 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
nareszcie nadrobiołam 10stron...
wszystkie zakupy ciuszkowe śliczne. aż sama chciałam podjechać do lumpka, bo dzić nowa dostawa. ale trzymam sie mocno krzesła, bo najpierw muszę zrobić rozeznanie w tym co mam i kupić już tylko brakujące rzeczy, a nie 50 pajacyk. Cytat:
Juz nie pamiętam kto pytał o wózek baracuda. Chyba woman. My kupiliśmy i na razie jeżdzimy nim po salinie i korytarzu i jesteśmy bardzo zadowoleni. wszystko lekko sie składda i zakłada, wcale sie cięko nie podbija, wszystko sie łatwo ściąga do prania. i jest lekki. Jedyną wadą jest to, że przy skrętnych kołach jazda w tył to totolotek. Oś kół jest za stelażem i dlatego w tył nie da się nim kierować. żeby wycofać na zakręcie trzeba go podbić. ale nam to nie przeszkadza.Do przodu jedzie tak jak sobie tego życzę. a zawsze można zablokować skrętne koła. najlepiej samemu sprawdzić w sklepie. Mnie przekonała m.in.duża gondola, która wizualnie nie jest wielgachna. Cytat:
Wszystkiego najlepsiejszego na nowej drodze zycia. No i czekamy na fotki. Cytat:
Cytat:
no i teraz mi ślinka leci. a gdzie ja tu znajde taką drożżówę??? a sama lepiej żebym się nie brała za pieczenie. Mój małż ma dzisiaj urodziny, ale lepiej będzie jak kupię ciacho niż podam mu zakalec własnej roboty... Cytat:
jej, jeszcze tylko w sobotę ostatni występ, we wtorek zakończenie sezonu i wolne!!!! w niedzielę wróciliśmy z kolejnymi pucharami z konkursu. wiem, że nie wyp[ada się chwalić, ale co tam ![]() uciekam w końcu się ubrać, bo jak usiadłam o 9.00 przy komputerze to dopiero Was nadrobiłam i odpowiedziałąm. Fasolko, poszukaj bezpłatnych rad ekspertów. Na pewno coś da się zrobić.
|
|
#3709 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U babci pierożki ciamu ciamu i ledwo się ruszam. Jak wracałam to mnie burza złapała i gdyby nie brzuch to bym uciekała a tak to tylko ciągnełam psa za sobą i krzyczałam szybciej szbciej bo pada ... mam nadzieje ze nikt mnie nie widział jak w deszcz toczyłam się w bluzce na ramiączkach
|
|
#3710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z czym były pierożki? |
|
|
|
|
#3711 |
|
Raczkowanie
|
Witam was w tak piękny dzionek
![]() Byłam dziś na USG połówkowym (z tego co pamiętam, ktoraś z was też miala miec dzisiaj ) i jestem bardzo szczęśliwa, jak też pozytywnie "przerażona" Moja dzidzia prawidłowo się rozwija, ale co mnie zastanowiło... waga mojej KLUSECZKI A mój dzidziuś ma 580 g co o takiej wadze sądzicie?? , ale niekoniecznie.. co do płci, to oczywiście nózkami się pozakrywalo i nie bardzo bylo widac, ale pod koniec conieco zauwazyl, ale powiedzial ze nie chce mowic, bo następnym razem moze powiedziec co innego.. Powiedzial tyle: nie będe mowil, ale nic nie odstawalo, na 70% dziewucha czyli jak narazie moje przeczucie nie zawodzi.. chyba że gdzieś sie podwinął sprzęcik (16 października to ja sobie wyliczyłam termin, poniewaz cykl mialam 31-dniowy, a nie 28)Zaczynam was nadrabiac.. ale to już jest masakra jak Wy pędzicie
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 |
|
|
|
#3712 |
|
Rozeznanie
|
Pierożki były z serkiem, kartofelkami ... a potem także z serkiem i kaszką
![]() A teraz oto ja i moje zwierzątka ![]() DSC00231.jpg DSC00232.jpg DSC00230.jpg DSC00235.jpg anglia3.jpg DSC00044.jpg DSC00090.jpg
|
#3713 |
|
Raczkowanie
|
to mam leciec do szpitala teraz zeby sie dowiedziec czy mam glukoze przyniesc?, no zalamka.. inna sprawa ze ja za badania place, wiec mogli by juz dac ta glukoze <sciana> raz widzialam jak babka leciala do lazienki z pojemnikiem na mocz.. chyba tez jej dali...
|
|
|
|
#3714 | |
|
Zadomowienie
|
Pisałyście coś o gąbkach do wanienki - faktycznie nie są one wcale takie praktyczne jakby mogło się wydawać, mi też odradzano zakup, przy Gabi obyło się bez żadnego wkładu, na początku kąpaliśmy ją razem z TZ, on ją trzymał a ja myłam, potem już doszłam do wprawy i sama ją kąpałam
) ja88 teraz Twoje dzidzi jest większe, ale nie znaczy to, że urodzisz duże dziecko - dzieci rozwijają się w różnym tępie, teraz maleństwo przybrało więcej ciałka, a potem może przybierać na wadze wolniej, więc spookooojnie - może nie urodzisz kolosa ))U nas kolejny postęp wychowawczy, a mianowicie - Gabi w końcu sama zaczęła robić do sedesu, ufffff...NARESZCIE!!!! Ubranka już posegregowane i przygotowane do prania - tylko że mojego proszku do prania nie mogę nigdzie znaleźć (DZIDZIUŚ). ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
Fasoleczk4 niezły masz zwierzyniec w domu ))))
Gabrysia Edytowane przez Orzeszek.1 Czas edycji: 2009-06-17 o 15:26 |
|
|
|
|
#3715 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez 13pazdziernik, tydzien temu moj chlopak na USG wazyl 470g tez chyba sporo, ale nie tyle co Twoja
|
|
|
|
|
#3716 |
|
Zadomowienie
|
Im więcej czytam na temat tych wiaderek, tym bardziej jestem przekonana, że będzie to słuszna decyzja.
Porozmawiam dziś ze swoim, co on o tym myśli, ale czuję, że przyzna mi rację. Zobaczymy jak to się sprawdzi w praktyce ![]() Pańcia i zwierzaczki słodziutkie, szczególnie psinka, która widocznie preferuje ten sam sposób opalania co moja ![]() Dziewczyny, coś mnie ostatnio żołądek pobolewa, nie zmieniłam przez ostatnie dni sposobu żywienia, więc nie wiem czemu Nie jest to zbyt uciążliwy ból, ale jednak boli. Może to dzidzia go uciska, bo mam wrażenie jakby zmieniła miejsce...aha, dla niektórych z Was może to być obrzydlistwo, ale u mnie dziś na obiad flaczki
|
|
|
|
#3717 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3718 |
|
Rozeznanie
|
Ha! Ja też się strasznie nakręciłam na to wiaderko do kąpieli, jak je zobaczyłam i przeczytałam opinie ekspertów od producenta
Wygodne dla myjącego na pewno... A czy dla dziecka naprawdę? Uważam, że nasza rola polega na ułatwieniu dziecku przejścia ze świata wewnątrz matki do zewnętrznego i akomodację do nowych warunków, a nie zupełnie naśladowanie środowiska łonowego. Swoją drogą, wiadro za stówkę to dla mnie mistrzostwo marketingu Zwłaszcza, że długo nie posłuży. No i wróciłam do wanienki - myć będę na komodzie obok łóżeczka, więc parametry łazienki nie mają dla mnie znaczenia. Piękne dziewczyny się nam dzisiaj objawiają w wątku - Ania ślubna i ciążowa i Fasoleczka z wielkim brzucholem! Super masz zwierzaki
|
#3719 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nika, Aniago - śliczne ubranka
|
|
#3720 |
|
Zadomowienie
|
Fasoleczka ale masz sliczny brzusio
piękne masz zwierzaczki szkoda że jestem uczulona na koty bo je lubie bardzo.margolcia butelki Aventu też są dobre, też nad nimi się zastanawiam.
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-06-17 o 16:12 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

)
No nie wiem
pyszna rybka zapiekana, i kapustka kiszona mmm
bo wanna za żadne skarby się nam nie zmieści, choć ja tak marzę o wannie, eh
Nie tak dosłownie, to tylko pasowało mi do rymu, ale masło w ciąży i w czasie karmienia nie jest zbrodnią, a wręcz przeciwnie. Teraz są już magraryny do smarowania o całkiem przyzwoitym składzie więc jak ktoś je lubi to proszę bardzo, ale jesczze kilka lat temu gdy robiłam badania do pracy mgr większość nie nadawała się do spożycia przez matki w ciąży i karmiące. Na szczęście ja wolę masełko. Prawdziwe 82%tł, a nie jakieś mixy...
Tommee Tippee czy Lovi

I tak siedziałam do teraz oglądając rzeczy dla dzidzi 

jak ja kocham bakłażany!!! prawie tak jak pomidory!!!