Maturzystki 2008 powracają do życia :P cz. XI - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-17, 21:36   #4231
tamia
Zadomowienie

Dot.: Maturzystki 2008 powracają do życia :P cz. XI

Nija, ja nie chcialam juz cie zalamywac i nic nie mowilam o pracy w orange..
ja pracowalam w incepto to partner orange i myslalam ze praca bedzie spoko, ale dzwonienie po ludziach przez caly dzien nie jest fajne
sprobuj poszukac pracy bardziej czynnie, poroznos te cv..
teraz mowisz o samochodzie, jako o swoim najwiekszym marzeniu,
2 tyg temu mowilas ze chcesz strasznie wyjechac,
4 tyg temu ze chcesz na wakacje wyjechac za granice..
Nija, tak jak mówi Wen porozmyslaj o tym wszytkim. spisz na kartke lub w glowie swoje priorytety, cele.
dokladnie przemyslalas kupno tego samochodu?
ok, Smart nie pali zbyt duzo, ale paliwo nie jest takie tanie i nie bedziesz jezdzic na powietrze..
poza tym, trzeba oplacac jakies tam ubezpieczenia..
uzywane samochody maja to do siebie, ze lubia sie psuc..

nie neguje Twojego pomyslu co do zakupu samochodu, ale moze warto to przemyslec..

bylam na Aniolach i Demonach i szczerze mowic to sie rozczarowalam.. hm ksiazka mi sie chyba bardziej podobala, chociaz dawno juz ja czytalam, podobaly mi sie za to efekty jak Ville mowila.. poza tym animacje byly fantastyczne.. jesli ktos sie zna na tym to wie jak trudno jest zanimowac ogien.. a tu to bylo perfekcyjne
dodatkowym plusem jest to ze film naprawde wciaga i te 2h20 min mijaja bardzo szybko
a ja powalam was na pysk.. !
tamia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 21:43   #4232
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

Cytat:
Napisane przez kalioppe Pokaż wiadomość
w tym też jest trochę racji, czuję nad sobą taki ciężar... bo wychodzi na to, że będę miała jeden warunek i dwa egzaminy na wrzesień
no ale staram sie o tym nie myśleć, bo przecież zamartwianie się nic nie da. i Ty też powinnaś tak myśleć do września wszystkiego się nauczymy i ślicznie pozaliczamy
warunek z etp dobrze pamiętam? a egzaminy?
nie martwmy się ja mam we wrześniu zaliczenie z matematyki i egzamin z geodezji ale tak jak już pisalam pierwszy termin mam we wrześniu

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość

I mam nadzieję, że w Rybniku będzie łatwiej zdać, bo Gliwice to jednak trudniejsze miasto (tramwaje itd.).
TŻ mowi, ze w Rybniku wcale nie jest łatwiej...
bo jest strasznie dużo rond i perfidne uliczki

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
super. gratuluje
sa sliczne. jednak po calymj dniu od 13 do 4 rano torche mnie o 3 rano zaczely bolec nogi. jakies wkladki zelowe sie przydadza, albo chociaz rozchodzic je wczesniej.. bo ja glupia mialam je na weslu pierwszy raz..
ja też miałam nowe buty teraz pierwszy raz na weselu i sprawdziły się świetniwe, nie obtarly mnie co jest aż dziwne bo mnie KAŻDE buty obcierają jak pierwszy raz założe, nawet japonki czy adidasy
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 22:07   #4233
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamia Pokaż wiadomość
Nija, ja nie chcialam juz cie zalamywac i nic nie mowilam o pracy w orange..
ja pracowalam w incepto to partner orange i myslalam ze praca bedzie spoko, ale dzwonienie po ludziach przez caly dzien nie jest fajne
sprobuj poszukac pracy bardziej czynnie, poroznos te cv..
teraz mowisz o samochodzie, jako o swoim najwiekszym marzeniu,
2 tyg temu mowilas ze chcesz strasznie wyjechac,
4 tyg temu ze chcesz na wakacje wyjechac za granice..
Nija, tak jak mówi Wen porozmyslaj o tym wszytkim. spisz na kartke lub w glowie swoje priorytety, cele.
dokladnie przemyslalas kupno tego samochodu?
ok, Smart nie pali zbyt duzo, ale paliwo nie jest takie tanie i nie bedziesz jezdzic na powietrze..
poza tym, trzeba oplacac jakies tam ubezpieczenia..
uzywane samochody maja to do siebie, ze lubia sie psuc..

nie neguje Twojego pomyslu co do zakupu samochodu, ale moze warto to przemyslec..
Ja, za granicę? Chyba nie To, że wspomniałam, że wproszę się do wujka do Niemiec to raczej mało realne, bo oni mają swoje problemy i nie będę im zawracać głowy. Mogłam też pożalić się, że jest mi przykro, że nie wyjeżdżałam nigdy na wakacje za granicę, ale na pewno nie planowałam żadnego wyjazdu za wakacje zagraniczne.

Ja po prostu myślę, że samochód będzie tańszy w utrzymaniu niż płacenie za pokój, opłaty, bilet miesięczny i "życie" w mieście. Tak, wiem, że samochód trzeba będzie najpierw kupić, ale to jest pewna inwestycja na przyszłość, na pewno większość z Was planuje mieć w przyszłości samochód Na pokój i inne wydatki wydałabym pewnie ok. 800zł/mc. Na benzynę (i inne wydatki związane z samochodem) wydam na pewno nie więcej niż 300-400zł. Kiedyś robiłam takie wyliczenia na podstawie km i cen benzyny i wyszło mi, że jadąc do centrum R. tam i z powrotem wydałabym na benzynę 8zł dziennie przy założeniu, że samochód pali 7l/100km. 8*30=240.

Ściągam sobie Anioły i demony - rzeczywistość czy fikcja? Nie wiem dlaczego to ściągam, skoro nie przeczytałam książki ani nie obejrzałam filmu, ale obejrzę sobie wieczorem. Eeee chyba w nocy bo dopiero ściągam pierwszy z trzech plików.

Edytowane przez Nija_
Czas edycji: 2009-06-17 o 22:08
Nija_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 22:15   #4234
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tesiaczek Pokaż wiadomość

A u ciebie wystarczy ta zgoda? W żaden sposób nie bierzesz udziału w rekrutacji? Opłacasz coś?

nie wiem, ale i tak stwierdzilam ze to bez sensu, strata czasu, bo dla przyszlego pracodawcy to bedzie bez roznicy [bo to bardzo podobne kierunki w sumie] a i tak tego czego sie bede miala nauczyc, bede musiala nauczyc sie sama.
na razie skupie sie na prawku, pracy i jezykach

Cytat:
Ja po prostu myślę, że samochód będzie tańszy w utrzymaniu niż płacenie za pokój, opłaty, bilet miesięczny i "życie" w mieście. Tak, wiem, że samochód trzeba będzie najpierw kupić, ale to jest pewna inwestycja na przyszłość, na pewno większość z Was planuje mieć w przyszłości samochód Na pokój i inne wydatki wydałabym pewnie ok. 800zł/mc. Na benzynę (i inne wydatki związane z samochodem) wydam na pewno nie więcej niż 300-400zł. Kiedyś robiłam takie wyliczenia na podstawie km i cen benzyny i wyszło mi, że jadąc do centrum R. tam i z powrotem wydałabym na benzynę 8zł dziennie przy założeniu, że samochód pali 7l/100km. 8*30=240.
hmm, dodaj do tego ubezpieczenie i raty za ten samochod ; )
poza tym po kilku latach nie bedzie on juz tak samo sprawny.
no jak chcesz, choc ja jestem pewna, ze za 2 tyg nam napiszesz ze jednak nie kupujesz samochodu, tylko jeszcze cos inengo

nudzii mi sie, choc powinnam sie uczyc, i cwiczyc i foooooogole.

a ja chce na impreze ;|
nawet nie wiem co z moja grupa, chyba nie imprezuja teraz, jak juz w swoich malych gronach

ViLLeMkA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 22:17   #4235
tamia
Zadomowienie

a na jakies zbieranie owocow czy tamczego za granice nie chcialas jechac? cos mi sie kojrzy, ale moze to nie ty ;p

w jakim sensie rzeczywistosc czy fikcja?
bo ogolnie nie ma tam prawd prawdziwych ze tak powiem.. te fakty sa zmyslone przez Dana Browna. mimo licznych animacji i grafiki film wydaje sie byc rzeczywisty
Stary 2009-06-17, 22:19   #4236
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HulaGirl Pokaż wiadomość
TŻ mowi, ze w Rybniku wcale nie jest łatwiej...
bo jest strasznie dużo rond i perfidne uliczki
Jestem skazana na Rybnik, bo nie chciałoby mi się jeździć do owianego złą sławą Jastrzębia (DsC ) czy Bytomia. Może mi się uda

tamia Ja tak jak pisałam najbardziej chciałabym pracować w Cinema City/Multikinie albo w jakiejś kawiarence jako kelnerka. Mogłabym też być hostessą, też wydaje mi się to fajnym zajęciem (Vill ). Oczywiście wszystkimi innymi sklepami w CH też nie pogardzę.
Ale dopóki nie mam własnego środka transportu to zostaje mi staż (7-15/8-16) albo Orange. Oczywiście o ile mnie w ogóle zechcą i nie wyślą mnie np. do pracy w punkcie Orange w CH.

Pójdę na tę rekrutację i zobaczę co oferują. Może akurat będzie fajnie Dziewczyny na wizażu też piszą, że na stażu niczego się nie nauczyły i w ogóle bylo beznadziejnie, a ja akurat ze stażuy byłam BARDZO zadowolona.
Stary 2009-06-17, 22:25   #4237
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Nija, ale hostessowanie w Twojej sytuacji to sredni pomysl;x
zreszta za jeden weekend mam jakies 180 zl na reke [jesli mam ponad 20h]
teraz ide na 15.
w przypadku studiow dziennych to super zajecie.
a napisalam do tego goscia z netii ze nie ebdzie mnie teraz 2 miesiace we wro i ze chcetnie wspolprcowalabym ale od sierpnia wrzesnia jesli jest taka mozliwosc, a on ze jasne i ze zaprasza po wakacjach

i w ogole mama po mnie przyjedzie w poniedzialek i sie ciesze
jeszcze tylko ten pokoj i juz w ogole bedzie super
[i zdany egzamin z mikro i integracji.. integracji! : ( - zaliczylybyscie mi chociaz na troche pytanie o etapy rozszerzenia wspolnot a ja wypisalam wszyzstkie wspolnoty od poczatku i unie gosp walutowa tez i wszystkie etpy wprowadzania unii monetarnej ? ale panstw nie wymienilam. hmm.. no coz, na poprawke sie przynajmniej naucze leeeeepiej ale wolalabym oddac index do dziekanatu i miec spokoj. ]

nudno mi, nudno siedziec samej w pokoju a w aku pusto ;x

Stary 2009-06-17, 22:31   #4238
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ViLLeMkA Pokaż wiadomość
nie wiem, ale i tak stwierdzilam ze to bez sensu, strata czasu, bo dla przyszlego pracodawcy to bedzie bez roznicy [bo to bardzo podobne kierunki w sumie] a i tak tego czego sie bede miala nauczyc, bede musiala nauczyc sie sama.
na razie skupie sie na prawku, pracy i jezykach

hmm, dodaj do tego ubezpieczenie i raty za ten samochod ; )
poza tym po kilku latach nie bedzie on juz tak samo sprawny.
no jak chcesz, choc ja jestem pewna, ze za 2 tyg nam napiszesz ze jednak nie kupujesz samochodu, tylko jeszcze cos inengo

nudzii mi sie, choc powinnam sie uczyc, i cwiczyc i foooooogole.

a ja chce na impreze ;|
nawet nie wiem co z moja grupa, chyba nie imprezuja teraz, jak juz w swoich malych gronach

Cytat:
a na jakies zbieranie owocow czy tamczego za granice nie chcialas jechac? cos mi sie kojrzy, ale moze to nie ty ;p
Zastanawiałyśmy się z koleżanką, ale pomysł umarł śmiercią naturalną Naczytałyśmy się złych opinii o agencjach pośrednictwa pracy, żadna z nas nie odważyłaby się jechać w ciemno. A niestety nie mamy nikogo znajomego, kto mógłby nam pomóc w Holandii/UK w razie niepowodzenia.

Vill No właśnie, miałam już o tym nie pisać na razie Tylko spokojnie się zastanowić i napisać za tydzień
A co do rat za samochód to tak - to co mama chciała mi dać na "start" czyli 450zł zaliczki i 500zł za pokój (czynsz za lipiec) dam do koperty z napisem "na samochód". Do tego 350zł mojego zwrotu z podatku (ciekawe kiedy znajdzie się na moim koncie ). To już coś, a ja przecież nie chcę żadnego luksusowego mercedesa

KOLEJNY RAZ NAPISZE SŁOWO SAMOCHÓD, MIESZKANIE, POKÓJ, KATOWICE, PRACA ZA TYDZIEŃ !

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Nija, ale hostessowanie w Twojej sytuacji to sredni pomysl;x
zreszta za jeden weekend mam jakies 180 zl na reke [jesli mam ponad 20h]
teraz ide na 15.
Dlaczego średni? Czyżbym była za brzydka? Hehe, no wiem, idealnie nie jest ale dlaczego średni pomysł? Jeżeli poszłabym jednak na te studia zaoczne to i tak miałabym 2 weekendy wolne w miesiącu.
A te 180zł za weekend to moim zdaniem dużo za 2 dni pracy
Chyba nie ma zakazu pracy jednocześnie np. na pół etatu czy cały etat w CH i hostessowania w czasie wolnym?

Edytowane przez Nija_
Czas edycji: 2009-06-17 o 22:44
Stary 2009-06-17, 22:36   #4239
tamia
Zadomowienie

mi sie wydaje Nija, ze Ty nie widzisz wszytkiego realnie..
masz 100 pomyslow na siebie, na przyszlosc. I Super!
tylko, zeby te pomysly byly poukladane, przemyslane to juz bys polowe rzeczy zrealizowala
i prosze Ciebie, przestan wierzyc we wszystko co ludzie w internecie pisza ( nie mowie tu o nas, bo my chcemy Ci doradzic szczerze )
bedzoe dobrze
Stary 2009-06-17, 22:47   #4240
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Cytat:

Dlaczego średni? Czyżbym była za brzydka? Hehe, no wiem, idealnie nie jest ale dlaczego średni pomysł? Jeżeli poszłabym jednak na te studia zaoczne to i tak miałabym 2 weekendy wolne w miesiącu.
A te 180zł za weekend to moim zdaniem dużo za 2 dni pracy
Chyba nie ma zakazu pracy jednocześnie np. na pół etatu czy cały etat w CH i hostessowania w czasie wolnym?
prosze Cie, przeciez w marketach nie ma wymogow urodowych
zreszta nie za 2 dni tylko 3 dni
raz 6 h i razy po 8

teraz za 3 dni po 5h bede miec jakies 110zl na reke [chyba]

po prostu trzeba dojechac, a dojazdy w Twoim przypadku sa jak mowisz meczace. do tego przez 2 weekendy zarobisz jakies 300 zl. no chyba ze chcesz oprocz tego robic cos jeszcze
promocje na tygodniu zdarzaja sie bardzo rzadko [sa np w makro]
a tez wez pod uwage ze bedziesz strasznie zmeczoona, i nawet ja w tamtym sem mialam trudnosci jak mialam na 7:30 w pt do 13:30 zajecia a potem od razu w autobus zeby sie dostac na 15 na drugi koniec miasta.. i wracalam o 21/22 [pierwszy raz jak tak mialam - dodatkowo bolaly mnie strsznie nogi - rzucilam sie na lozko i nie mialam sily sie ruszyc (nogi bola tylko na poczatku, potem 8 h stania to nic strasznego ; ) )]

teraz jest lepiej bo mam promocje z lepszym dojazdem i tylko niemiecki rano w pt
mam nadzieje ze w nast semestrze tez bede miala luzniejszy piatek.. ;|

'dlatego uwazam ze to sredni pomysl.

ale jak tam chcesz ; )

Edytowane przez ViLLeMkA
Czas edycji: 2009-06-17 o 22:50
Stary 2009-06-17, 22:55   #4241
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
mi sie wydaje Nija, ze Ty nie widzisz wszytkiego realnie..
masz 100 pomyslow na siebie, na przyszlosc. I Super!
tylko, zeby te pomysly byly poukladane, przemyslane to juz bys polowe rzeczy zrealizowala
i prosze Ciebie, przestan wierzyc we wszystko co ludzie w internecie pisza ( nie mowie tu o nas, bo my chcemy Ci doradzic szczerze )
bedzoe dobrze
No nie wiem czy udałoby mi się połączyć FiR, medycynę i historię Kościoła

Ja nie umiem brać wszystkiego do siebie i np. uznać, że jestem beznadziejna, bo nie poszłam na studia od razu po maturze, bo nie potrafiłam zdecydować, jaki wybrać kierunek.

Nie umiem nakreślić jednej ścieżki i potem konsekwentnie nią podążać, jeżeli w czasie tej "wędrówki" coś zaczyna mi się nie podobać. Wtedy zmieniam plany tak, żeby mi było dobrze, żebym była zadowolona.

Mam kilka koleżanek, które za bardzo się wszystkim przejmują i dla nich każde najmniejsze niepowodzenie to życiowa porażka, bo wszystko musi być idealnie. Schemat: najlepsze liceum-> świetnie zdana matura (korepetycje, szkoły językowe itd.) -> studia dzienne na państwowej uczelni, a potem świetna praca.
Ja nie chcę żyć wg schematów, które ludzie w moim otoczeniu uznają za jedyną właściwą drogę życia. Chcę żyć tak, żebym była zadowolona
Stary 2009-06-17, 22:56   #4242
DsC
Zakorzenienie

Nija, właśnie byłam wczoraj w WORDzie i bylam w szoku, że takie pustki od razu sobie pomyślałam, że otwierają w Rybniku No i dobrze, nie będzie takich zatorów na Jastrzębiu
Stary 2009-06-17, 23:05   #4243
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
prosze Cie, przeciez w marketach nie ma wymogow urodowych
zreszta nie za 2 dni tylko 3 dni
raz 6 h i razy po 8

teraz za 3 dni po 5h bede miec jakies 110zl na reke [chyba]

po prostu trzeba dojechac, a dojazdy w Twoim przypadku sa jak mowisz meczace. do tego przez 2 weekendy zarobisz jakies 300 zl. no chyba ze chcesz oprocz tego robic cos jeszcze
Ja myślałam o hostessowaniu jako dodatkowym zajęciu, jeżeli np. nie dostałabym pracy w CH na cały etat tylko na pół.*

Co do dojazdów to szlag mnie trafiał jak kończyłam pracę o 15, a musiałam czekać na autobus do 15.50, a próg domu przekraczałam o 17. A wiem, że dojeżdżając samochodem byłabym w domu najpóźniej o 15.30. Codziennie półtorej godziny straconego czasu, bo ile można chodzić po mieście oglądając wciąż te same sklepowe wystawy. Myślę, że 3,5 roku to zbyt długo (myślę o LO i stażu ).

Na jazdach nie odczuwałam większego zmęczenia faktem jazdy, ale wiadomo, że trzeba być skupionym bo kierując samochodem jest się odpowiedzialnym nie tylko za swoje życie, ale też za innych kierowców i pieszych Jestem tego świadoma

EDIT: *albo miałabym wolny weekend, to jeszcze zależy od tego czy pójdę na studia

Edytowane przez Nija_
Czas edycji: 2009-06-17 o 23:08
Stary 2009-06-17, 23:06   #4244
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Cytat:
Schemat: najlepsze liceum-> świetnie zdana matura (korepetycje, szkoły językowe itd.) -> studia dzienne na państwowej uczelni, a potem świetna praca.
Ja nie chcę żyć wg schematów, które ludzie w moim otoczeniu uznają za jedyną właściwą drogę życia. Chcę żyć tak, żebym była zadowolona
a ja nie mam nic rpzeciwko takiemu schemacikowi
zebym jeszcze miala ta swietna prace

ale w sumie po wakacjach polacze hostessowanie z netia [przy okazji wypytam chlopakow jak im idzie i moze dadza mi jakies rady bo beda juz miec 3 mies doswiadczenia ] wiec z kasa nie bedzie chyba zle

przegladam program moich studiow i coraz bardziej mi sie podoba <3
bede miec w choelre rachunkowosci i finansow [finanse publiczne, smakie, zarzadzanie strategiczne, podstawy rachunkowosci, rachunkowosc zarzadcza [to chyba bedzie rzez ], prawo cywilne i handlowe, ekonometria, ekonomia rozwoju, ekonomia matematyczna logistyka miedzynarodowa ]
wiec duzo zwiazane z finansami, tym bardziej fir to strata czasu.

dobra, sie musze zebrac i pocwiczyc w koncu bo moj brzuch wola o dawke ruchu [do tego mozna sie przyzwyczaic bardzo ;x ]

potem poucze sie mikro starych rozdzialow, do poduszki ksiazka po angielsku.
w sumie spalam 4 h w dzien dzisiaj to jak nowo narodzona

Stary 2009-06-17, 23:25   #4245
tamia
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie umiem brać wszystkiego do siebie i np. uznać, że jestem beznadziejna, bo nie poszłam na studia od razu po maturze, bo nie potrafiłam zdecydować, jaki wybrać kierunek.
no i bardzo dobrze ze nie bierzesz jakichs niepowodzen do siebie!

oj, czytam opisy kierunkow, forum itp i kurde juz naprawde nie wiem ;p
powiem wam gdzie pojde dopiero jak sie dostane tam
a chcialabym chciala

Edit.
DsC- wiesz cos o schronisku mlodziezowym w katowicach na sokolskiej?slyszalas cos o warunkach itp? i wlasnie mialam zapytac, do kiedy bediesz nad morzem?

Edytowane przez tamia
Czas edycji: 2009-06-17 o 23:51
Stary 2009-06-18, 00:09   #4246
ViLLeMkA
Zakorzenienie

EdiTchyba mam za duzo ciuchow
o kosmetykach sie nie bede wypowiadac bo zastanawiam sie co wyrzucic przed wyjazdem, bo np balsam ktorego nigdy nie uzywalam [x n bo nie jeden ]
lata zbierania

mam i nawilzajacy i ladnie pachnacy i brazujacy i drugi pachnacy i zwalniajacy odrastanie wloskow i antycellulitowy
nie wiedzialam ze jest tak zle

ehh, typowa kobieta
za to torebek mam malo i chyba musze zakupic cos
ale postanowilam ze teraz nie bede nic kupowac i odkladac jak najwiecej.

EDIT calkiem zapomnialam o melonowym
chyba zaraz zaczne to w siebie wcierac naraz zeby zuzyc ;x

Edytowane przez ViLLeMkA
Czas edycji: 2009-06-18 o 00:11
Stary 2009-06-18, 00:30   #4247
tamia
Zadomowienie

a ja wlasnie ide juutro kupic balsam oliwkowy do rossmana;D
Stary 2009-06-18, 00:38   #4248
ViLLeMkA
Zakorzenienie

ja teraz pokrece hula hop, zrobie 8 min abs, potem wetre w siebie melon + na cellulit [jedyne co do czego sie zmuszam dzien w dzien bo jest swietny, efekt pupci niemowlaka u mnie ;x wcieram w uda i brzuch]

a potem poczytam mikro a jutro ide walczyc o pokoj

Stary 2009-06-18, 01:09   #4249
tamia
Zadomowienie

good night Ladies
Stary 2009-06-18, 02:03   #4250
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez Tesiaczek Pokaż wiadomość
I to, że mieszkam w domu nie oznacza wcale, że nie mam wydatków. Jasne, nie płacę tak jak wy za miaszkanie, ale różne rzeczy jak szampony czy inne środki czystości kupuję sama, bo nie chce mi się nigdy czekać aż zdecydują się jechać do sklepu. Takie zwykłe rzeczy jak ciuchy i kosmetyki, to wiadomo, od dawna ze swoich, ale często też bilety czy jedzenie. I nieszczęsne ksero, nawet niewyobrażacie sobie jaki mam skład makulatury u siebie:P
Ja mam tak samo, od x lat płacę sama za wszystko - z wyjątkiem czynszu i tego jedzenia, które zdobędę w domu.

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Pisałyście o językach itp. Nie ma zmiłuj, za dwa lata albo trzy idę na francuski, o!
I bardzo dobrze, o!

Zapomniałam wcześniej napisać, że wiem jak destrukcyjnie działają złe relacje rodzinne.. Ja strasznie nie lubię takich chorych sytuacji, a wiem, że ciężko się od nich odciąć.

Cytat:
Napisane przez h2o0 Pokaż wiadomość
Żyję obecnie oprócz nauki takimi wydarzeniami: w piątek jadę do Krakowa na 'wianki'
Oo, właśnie. Któraś jeszcze wybiera się na Wianki? Szkoda tylko, że w sobotę ma lać.

Cytat:
Napisane przez Olunia1989 Pokaż wiadomość
ahahahah znalazłam Cie zagubiona w mej pamieci!!
i jak sie prostownica sprawuje?;>
Prostownica sprawuje się super, bez zastrzeżeń.

Stary 2009-06-18, 09:26   #4251
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Olunia, koniec swiata. Ja dopiero dzisiaj patrze, a Ty jestes na PK na inzynierii srodowiska. Opowiadaj mi zaraz czy trudno sie dostac i czy ciezko utrzymac.

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-18, 09:30   #4252
Nija_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Zaraz jadę do WORDu
Stary 2009-06-18, 09:41   #4253

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
2 dni i jadę domu
O, świetnie Rodzina pewnie umiera ze szczęścia

Cytat:
Naczytałyśmy się złych opinii o agencjach pośrednictwa pracy, żadna z nas nie odważyłaby się jechać w ciemno.
KOLEJNY RAZ NAPISZE SŁOWO SAMOCHÓD, MIESZKANIE, POKÓJ, KATOWICE, PRACA ZA TYDZIEŃ !
Ja niestety też poczytałam opinie o takich agencjach i to jeszcze o tych, do których wysłałyśmy CV Jeżeli nie uda się z zagranicą, to pojadę nad morze, przeglądałam oferty, jest tego dużo. Tylko że ja chcę jechać z moją koleżanką!

Nija, trzymam kciuki, żeby się udało. I żebyś była zadowolona z wyboru

Cytat:

ja teraz pokrece hula hop, zrobie 8 min abs (...)
Ja tym zajmę się już w środę, bo teraz szkoda mi czasu. Jeżdżę tylko na rowerze. No i zmiana sposobu odżywiania. I widzę efekty!

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Oo, właśnie. Któraś jeszcze wybiera się na Wianki? Szkoda tylko, że w sobotę ma lać.
Lenny Czemu nie mógłby być za tydzień?! I w ogóle przez te głupie egzaminy nie będę obchodzić Nocy Kupały!
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-18, 09:42   #4254
kalioppe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lele Pokaż wiadomość
a wiesz, ze ja tez jestem juz w oln?
oo, to od kiedy Ty już masz wakacje?

Cytat:
Napisane przez HulaGirl Pokaż wiadomość
warunek z etp dobrze pamiętam? a egzaminy?
nie martwmy się ja mam we wrześniu zaliczenie z matematyki i egzamin z geodezji ale tak jak już pisalam pierwszy termin mam we wrześniu
tak, warunek z etp (teraz, kiedy parę osob było już u niego, żeby wpisał te dwóje, on powiedział, że właściwie mógłby nam zrobić poprawkę, ale skoro kilka osób ma już 2 w indeksie to jest za późno...) a egzaminy z matmy i geo, tak jak u Ciebie. teoretycznie nie mam jeszcze wyników, ale czuję, że tak to się skończy.

Kiedy bogowie chcą nas ukarać, spełniają nasze prośby./
O.Wilde

UWAGA jeżdżę
kalioppe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-18, 10:01   #4255
tamia
Zadomowienie

;(
zycie jest strasznie kruche..
zona mojego chrzestnego poronila w 8 mcu ciazy..

jestes zalamana..
chcialam do nich napisac smsa, ale nie moge znakezc slow..
;[
Stary 2009-06-18, 10:17   #4256
Tesiaczek
Zakorzenienie

GG do Tesiaczek

Cytat:
Mieliśmy ze znajomymi w planach, ale raczej nie da rady, bo czeka nas ciężki egzamin.

Tamia, przykro mi. też nigdy nie wiem, co powiedzieć w takich sytuacjach.

Muszę jeszcze dzisiaj po wpis jechać i wymyślił sobie 16. Cały dzień z głowy, wolałabym na 10. Ale może do Silesii pojadę wcześniej, bo dawno nie byłam
Stary 2009-06-18, 10:44   #4257
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Cytat:
;(

jestes zalamana..
;[
poronienie jest tylko do 22 tyg.
przeciez w tym miesiacu mozna juz urodzic spokojnie

zycie jest kruche, zwlaszcza dla tych dzieci nieurodzonych.
10-15% ciazy konczy sie poronieniem, z tego baaardzo duza czesc w pierwszym trymestrze - keidy nikt o tym nawet nie wie, p;o porstu okres sie spoznia.

to musi byc straszne, zwlaszcza, ze tak malo zostalo do porodu. czyli psychicznie juz tak jakby mieli dziecko.

Stary 2009-06-18, 10:57   #4258
Olunia1989
Zadomowienie

Cytat:

Prostownica sprawuje się super, bez zastrzeżeń.
wianki - jak najbardziej
a zakupu prostownocy mam nadzieje nie bede żałować w takim wypadku

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Olunia, koniec swiata. Ja dopiero dzisiaj patrze, a Ty jestes na PK na inzynierii srodowiska. Opowiadaj mi zaraz czy trudno sie dostac i czy ciezko utrzymac.
czy trudno się dostać- raczej śrenio, tzn bez orlich wyników na maturze sie raczej dostaniesz [hm.. ale też oczywiście zależy na co] ale z utrzymaniem jest b. ciężko wg mnie. przynajmniej caly I rok jest okropny. Ja np musiałam nadrobić duuużo matmy po LO i w 1 sem było ok teraz niestety - wrzesień i to nie tylko u mnie, ale i u ludzi którzy byli na mat-fiz i mieli jakieś te smieszne konstrukcje całkowe
denerwuje mnie podejście niektorych, że student na I roku to nie student i trzeba sprawdzic jego wytrzymalosc/odpornosc i zobaczyc czy przejdzie ten rok... straszne to jest , bo czasem sie czujemy jak nie wiem co i to opinia duzego grona pierwszkaów.

są przedmioty na które chodzi się z przyjemnościa ale i takie że idzie się z bólem brzucha. ja narazie jakoś żyje, bo po prostu sam kierunek mi się baaardzo podoba i niektóre niepowodzenia jakoś szczególnie mnie jeszcze nie zraziły. Fajne były laborki przy mikrosopach i geometria wykreślna i informatyka też w sumie i... i jeszcze kilka

Wiadomo, że są chwile załamania i ja kiedyś czułam się jak głup, że Wy tu wszystkie tak wzorowo i do przodu, a mi coś tam nie wyszło.. Żałuje tylko wyboru klasy w LO.. bo teraz by mi było po prostu lżej z matma i nie musiałabym tyle nadrabiać w I sem [bo z takich przedmiotow jak biola czy chemia to raczej równy poziom mielismy, to łatwiej można było odszukać nauczyć sie itd]

Wrzucałam dla pretty liste przedmiotów , ale prosze jeszcze raz
http://www.wis.pk.edu.pl/modules.php?name=nauka&fi le=index&func=program

I bardzo duzo zalezy od ludzi w grupie [jak wszedzie z resztą], bo niektórzy lubią być ponad i za chiny nie pomogą, chociaż mają taką możliwość*...

*nawiasem mówiąć tego nie rozumiem... ktoś udający dobrą koleżankę wykręca takie numery.. ;/

Cytat:
;(

jestes zalamana..
;[
ehh... bo odpowiednie słowa nie istenieją...

ekhm..

.no !
Olunia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-18, 12:37   #4259
Mariolcia =P
Zakorzenienie

dziewczyny nie zdalam

mialam corse luk ok gorka ok wszystko ok egzaminator bardzo mily, mialam skret w lewo i nie ustawilam sie do osi jezdni, zaraz po tym kazal mi zaparkowac wiec zaparkowalam ok i mi powiedzial, ze na tamtym skrecie popelnilam blad, a nie powiedzial jaki, ja sie zaczelam zastanawiac o co chodzi zestresowalam sie i przy wyjezdzie z parkingu wymusilam pierwszenstwo... a juz wiekszosc zadan mialam zaliczonych i krzyzowke i autobus rowerzyste...

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-18, 12:39   #4260
HulaGirl
Zakorzenienie

GG do HulaGirl

już jestem w domu, jak mi dobrze z tą świadomością

trochę się nie wyspałam, bo nocowałam u TŻta i jeszcze brzuch mnie boli bo okres mam ale to nic ważne że jestem w domu i mogę sobie odpocząć
HulaGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości