|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Cytat:
![]() A co do wizyty u lekarza to napewno dobrze będzie ![]() Zartownis ide coś zrobić jesc, bo ja tu czatuje na wasze wypowiedzi, a dzidzia głodna ... co ze mnie za matka ![]()
![]() |
#4652 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Posprzątałam na błysk i jeszcze żwirek do akwarium wypłukałam i wysuszyłam. Cytat:
![]() To nie da się w garnuszku z ciepłą wodą czy jakoś tak? Jeszcze jednego grata mam kupowac? Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4653 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() moj maz na poczatku jak mielismy tylko jednego laptopa to wkurzal sie ze on potrzebuje kompa zeby popracowac lub poczytac wazne rzeczy, a ja siedze tylko na jakims bezuzytecznym forum. potem jak kupilismy drugiego laptopa to troszke sie odemnie odczepil z tymi zarzutami ![]() ale jak bylismy w jednym sklepie dzieciecym i zaczelam ze sprzedwca rozmiawiac "fachowym jezykiem" i widac bylo ze jestem doskonale przygotowana do zakupow dla naszego skarba to po wyjsciu ze sklepu powiedzial "a jednak te forum wcale nie jest takie bezuzyteczne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4654 | |||
Wtajemniczenie
|
uff nadrobiłam
![]() takie macie tempo, że chyba nigdy nie będę na bieząco ![]() Cytat:
jasne, że lepiej mieć świadomość, że się coś zrobiło, a czy pomoże wyjdzie w praniu (a w zasadzie przy porodzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobrego dnia i wracam do pracy chciałam Was o coś zapytać, ale zapomniałam o co ![]() wiec jak mi się przypomni to napiszę
![]() ![]() |
![]() |
#4655 |
Zadomowienie
|
Dobra firma, chociaż my używaliśmy tylko kubka niekapka tej marki, ale generalnie słyszałam bardzo dobre opinie dot. tommy tippee. Co do butelek, mimo wszystko pozostaję wierna AVENT.
#4656 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Laptop leży na biurku, ale jakoś nie mogę się do Niego przyzwyczaić ![]() ![]()
![]() |
#4657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę to jak np 3 dni odpuszczę to czuję po kręgosłupie. nie narzekam na skurcze łydek i też uważam, że zawdzięczam to ćwiczonkom. no i przede wszystkim dają to bardzo przyjemne uczucie odprężenia. ![]() a przy porodzie, zobaczymy- nie będę miała porównania, bo nie dowiem się jakby było gdybym nie ćwiczyła ![]() ......................... .... postanowiłam zacząć dzień od kilku miłych wpisów w pamiętniku ciąży- na dobry początek dnia ![]() ![]() Lenka próbuje się wydostać przez pępek...mówię jej , że za wcześnie i nie tędy droga, ale najwidoczniej ona tak lubi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4658 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A sen to miałam co najmniej dziwny ... śniło mi się, że siedziałam z mamą przy stole i w pewnym momencie przez skórę wyszła rączka dziecka ... zaraz się schowała i żadnej dziurki nie było. I za chwilę znowu to samo, wyszła rączka taka malusieńka i się schowała ... jak się obudziłam, to sprawdzałam, czy brzucha nie mam dziurawego ![]() Jeju muszę mieszkanko posprzatać ... tak mi się nie chce, że szok ... ale gościa będę miała po 16 więc się muszę wziąśc do pracy ... ale leniuch się ze mnie zrobił ![]()
![]() |
#4659 | |
Wtajemniczenie
|
a mnie niedługo zacznie kopać, to też będę mogła troszkę emocji przeżyć jak Wy
![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A wiesz, ze o podgrzewaniu w ogniu nie pomyslalam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale na stronie z pampersem (gdzie opisują tydzień po tygodniu dzieciaczka i moją ciąże) to pisze, że mogą się śnic takie banialuki ... np. że rodzisz dorosłego człowieka, albo kocięta ![]() Kopnijcie mnie, żebym miała motywacje do sprzatania ![]()
![]() |
#4662 | |||||
Rozeznanie
|
Ech, dziewczyny, wielkie dzięki za wszystkie słowa pocieszenia, współczucia i otuchy! Jesteście nieocenione
![]() Chociaż to nie mnie się należą, ale mnie ta sytuacja też - zwłaszcza chyba teraz w ciąży - strasznie poruszyła ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Myślę, że jak się od miesięcy planuje i próbuje, to też inaczej przyjmuje się taką wiadomość o ciąży i radość chyba jednak jest większa - nie zakłócona zdziwieniem i oszołomieniem i plejadą odczuć, które ja wtedy w sobie miałam... A i smutek po stracie musi być większy. Cytat:
![]() Tak sobie myślałam, o tym wszystkim, co napisałaś ostatnio o poronieniu i żałobie... Nie chcę Ci teraz przypominać tego wszystkiego, ale chyba jeszcze bardziej mnie to rozstrajało ![]() Ale tak samo nie wiem, jak się zachować ![]() ![]() Dziewczynki, dzięki i znikam już Was nie zasmucać! Hodujcie ładnie brzuszki i miłego dnia wszystkim życzę ![]()
![]() |
#4663 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny potrzebuje prostego przepisu na parowki w ciescie. ktoras z was ostatnio robila i naszla mnie na nie ogromna ochota. chodzi mi o taki przepis by do zrobienia ciasta nie trzeba bylo dodawac drozdzy- a w internecie nie moge znalesc takiego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() robię wpisy w pamiętniku ciąży..ciekawe czy moja córeczka kiedyś to przeczyta...może gdy sama będzie już dorosłą kobietką oczekującą na dziecko... ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
jeśli komuś mogę pomóc opowiadając o tym, co przeżyłam to cieszę się. to normalne, że nie wiesz jak sięzachować, nie obwiniaj się. no i spróbuj być spokojna, bo przecież nosisz dziecko pod sercem.
![]() ![]() |
![]() |
#4665 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() natomiast rozmawialam z dziewczyna ktora strasila swoje dziecko w 20 tygodniu ciazy i opowiadala ze widziala swojego niezyjacego synka, ze wygladal jak normalny noworodek, tylko ze byl taki czerwony jak bez skorki. no i ona czesto o tym mowila jakby jej ulge przynosilo to opowiadanie o zaistnialej sytuacji. nie ulega watpliwosci ze bardzo to przezyla- zaczela mocno wierzyc w Boga, modlic sie, wszystko inaczej przezywac. no wiadomo- kazdy jest inaczej skonstruowany |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4666 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Świetna wizja, taka plastyczna ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A potem nauczyłam się rozpoznawać tę rybkę w brzuchu, która z dnia na dzień zaczęła intensywniej się ujawniać ![]() Potem zaczyna być widać ruchy przez skórę ![]() Aż strach pomyśleć, co będzie dalej, hihi... Ale to jedno z najcudowniejszych doświadczeń, jakie miałam w życiu - czuć ruchy dziecka w brzuchu ![]()
![]() |
#4667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i 3 dni po usg poczułam- i tak jak u ciebie- potem była przerwa( dzidzia się pewnie ruszała, ale ja czułam tylko te silniejsze pchnięcia) a potem to już coraz intensywniej, mocniej częściej i w końcu ze skrzydełek motylka ruchy przerodziły się w kopniaczki ![]() u nas też przez brzuch widać! ![]() masz rację Karamari- najcudowniejsze uczucie te ruchy, a jeszcze gdy mała odpowiada na moje puknięcia, albo podpływa tam gdziep rzesunę rekę...to jest niezwykłe bo mam poczucie kontaktu z nią: ja wiem, że ona czuje i ona wie , że ja czuję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4668 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jak chodzę, coś robię, np. teraz nieduolnie próbuję sprzatać ![]() ![]()
![]() |
#4669 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4670 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Chociaż po przeczytaniu niektórych postów, to nie wiem, czy taki dobry
![]() Ja jak zwykle wstaję po 6-ej, ale nie dlatego, że mi się chce, tylko muszę - na 7.30 chodzę do pracy. Myślałam, że ubiorę dziś klapki (nawet wczoraj pomalowałam sobie pazury u stóp), ale przywitał mnie deszcz. Na szczęście już przestał padać i wyszło słońce. Jesteśmy po drugim śniadanku. Tylko czekać, aż brzdąc zacznie fikołki ![]()
#4671 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na poczatku tez nie moglam doczekac sie ruchow malenstwa. w 16 tygodniu jak zaczelo sie cos dziac to myslalam ze to odzywaja sie moje jelitka. ale z czasem jak stalo sie to bardziej intensywne i wyrazne wiedzialam ze to moje dzieciatko ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() . Bardzo pięknie o tym opowiadasz i cieszę się, że to wspomnienie nie budzi w Tobie demonów... Świadczy chyba o pogodzeniu się z sytuacją, przepracowaniu doświadczenia. Świetny symboliczny gest z tym malowaniem i wieszaniem obrazka ![]() Mam nadzieję, że i bratowa TŻ poradzi sobie z tym doświadczeniem ![]() Na razie oboje bardzo są przygnębieni i jest to zrozumiałe... Najbardziej mnie prywatnie deprymuje, że mówiłaś o złości na wszystkich i cały świat... I na kobiety w ciąży i z małymi dziećmi. Bo to wyklucza mnie z kręgu pocieszycieli, a ja strasznie chciałabym jej jakoś pomóc w tej sytuacji, wesprzeć - a tymczasem jestem ku temu najmniej pożądaną osobą w rodzinie ![]() Brat nawet od 2 dni nie odbiera telefonu od TŻ ![]() ![]() Cytat:
Słuszna uwaga - każdy reaguje inaczej ![]() Ja już wcześniej byłam w trudnym położeniu, o czym Wam tu już opowiadałam - bo oni długo przed nami starali się o dziecko, a my zrobiliśmy tak nagle! Czyli 'niezasłużenie'. Moja ciąża była bojkotowana przez ostentacyjną ignorancję. Potem w końcu udało im się, była wielka radość i nagle ta wiadomość... ![]()
![]() |
#4673 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, nie budzi już demonów, smutek czasem powraca, łzy płyną, ale zaakceptowałam fakt, że to się mi zdarzyło. i nie chcę o okruszku nigdy zapomnieć... wiesz, Karamari , to nie jest taka złość personalna...myslę, że nie ma co do nich dzwonić teraz, potrzebujączasu dla siebie, potrzebują wspólnie popłakać, być blisko w bólu, odciąć się od świata, który nie rozumie. u nas tak było. Spędziliśmy trzy dni w sypialni ( bardzo źle się czułam, najpierw okropny ból, potem osłabienie) tylko ze sobą i tak było dobrze. Płakaliśmy, rozmawialiśmy, milczeliśmy. Przyjdzie czas, że otworzą się wyjdą na świat, ale potrzeba czasu. Daj bratowej czas, ona nie potrzebuje teraz pocieszycieli. Potrzebuje ramion męża,żeby płakać, krzyczeć , złorzeczyć światu i bogu, żeby wypłakać ten ból. Żeby się pożegnać. Będzie lepiej. Potem.
![]() ![]() |
![]() |
#4676 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u mnie dzis znowu upal, chyba naleje sobie chlodnej wody do wanny i przeczekam te najgorsze godziny. Mialam dzis zrobic golabki, ale chyba bede musiala pomyslec na czyms szybkim... hmmm zamowie pizze!! ![]()
![]() |
#4678 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na szczególne smakołyki nie reaguje, po prostu na dostawę cukru do krwi ![]() Cytat:
![]() Siła rażenia podobna do zobaczenia centymetrowego kosmity z wielkim bijącym sercem na USG ![]()
![]() |
#4679 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4680 |
Zakorzenienie
|
Wracam do roboty. Narka!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.