Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-01, 10:35   #4051
brombusia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe

Cheloł
Ale dzisiaj ciepło, robię porządki w szafach, części już nie włożę, bo mi się brzuchol nie mieści
Najbardziej szkoda mi letnich spódnic, bo jakoś ciążowych za bardzo nie widziałam, wszędzie sukienki,a ja nie przepadam za sukienkami, lubię właśnie spódnice.

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Mialam dzis szalona noc, przez co zmeczona jestem.
Miałam tak samo Guciu.
Budziłam się chyba 4 razy (ale tylko jeden raz wędrowałam do toalety), jakoś mi niewygodnie było, w dodatku Mały wyprawiał w brzuchu straszne harce, ale chyba raczej nie z tego powodu się budziłam.

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Strasznie jestem ciekawa która z nas pierwsza urodzi!
Oj, jeszcze mamy dużo czasu

Cytat:
Napisane przez 82gosia Pokaż wiadomość
Widzę, że mamy przewagę mężczyzn na forum, więc i ja zapisuję się do tej niebieskiej ligii
Gratuluję synka w takim razie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Wydaje mi sie tez, ze od weekendu mam skurcze Braxtona- Hicksa... musze sie popytac gina jak czesto moga wystepowac...
To już czas na te skurcze

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Ja chyba tez zaczelam je miec, bo czasami czuje takie nieprzyjemne napiecie w brzuchu, ale nic nie boli, tylko brzuch jest troche twardszy. Zapytam jutro na wizycie
Mnie też ostatnio brzuch stwardniał, trochę się wystraszyłam, ale tylko dwa razy w niedzielę i od tamtej pory mam spokój.

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 10:50   #4052
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
ja pomalu zaczynam myslec o pokoiku dla miriam, poogladalam lozeczka i kolyski, komody...
a dzis zamowilam napis na sciane.
www.peticado.pl
tarasia - ladny brzusio, a mamusia niezla laseczka
bardzo podobaja mi się takie napisy ale ja jeszcze muszę poczekac bo nawet płci jeszcze nie znam
a brzuszek dla mnie najładniejszy bo w środeczku siedzi moja dzidzia!
Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
W biodrach też mam o 4cm więcej niż przed ciążą,
jak to jest z tymi biodrami... czy one się po ciąży zejdą? bo jestem tym pzrerażona!
Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
obroniłam się na 5
Gratulacje!!
Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
To i ja pokaze brzuchola-zdjecie z pobytu nad morzem,ja to ta wieksza po lewej,druga brzuchatka to moja siostra
Kachulko piękne brzuszki, a wy żeczywiście tryskacie energią!
Ja uważam, że ciąża to taki okres kiedy nieważne czy się ma w pasie 5 cm mniej czy więcej - ważne, żęby ten, kto siedzi w środeczku był zdrowy!
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Dziewczyny orientujecie sie moze na co zwracac uwage przy kupnie pralki?
ja zwracałam uwagę na pojemność i niezawodność. sporo czytałam w internecie na temat opinii o produktach. ludzie piszą o włąsnych doświadczeniach i można się zorientować, która pralka się psuje po roku a, która jest trwała.

u nas dzisiaj też cieplutko, ale ja siedzę w domu bo mam parę rzeczy do tłumaczenia więc...

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 10:50   #4053
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Witam MamusieJ

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Hej mamuśki!
Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
A czy któraś myślała już o takim trójwymiarowym usg? Wiem, że nie wnosi nic pod względem diagnostycznym, ale za to fajna pamiątka. W którym tyg warto takie zrobić i czy orientujecie się ile kosztuje?

Kolanosiu – ja te „ważne” usg robię na sprzęcie 4d i płacę za wizytę 200zł a płytkę dostaję gratis – jak jesteś z Wa-wy lub okolic to polecam przychodnię Pro-life na Saskiej Kępie /ja tam jeżdżę bo to jeden z 3 gabinetów gdzie mogę spotkać mojego lekarza prowadzącegoJ

[QUOTE=pietrusia;13023846]Ja sie nawet nigdy to tej pory nie mierzylam nawet jestem ciekawa ile mam w pasie jak tylko sie zmierze to wam napisze

[COLOR=black]Ja jestem w 20 tc i przytylam 4 kg wydaje mi sie ze chyba nie tak duzo co ??

Pietrusia – ja też mam 20tc i też ok. 4kg do przodu idziemy równoJ

Dziewczyny a ja wczoraj byłam z Tz-em na pierwszych zajęciach w szkolea rodzeniaJ!!
Normalnie zaczyna się chodzić po 25tc ale u mnie jast kilak szkół i ja z polecenia bardzo chciałam iść do tej jednej a tu kolejna grupa będzie jeszcze w trakcie kursu jak ja już będę rodzić więc postanowiliśmy wybrać się wcześniejJ!! No i jest super choć zajęcia strasznie długo trwają… od 19 prawie 3hJ
Ale w ramach kursu jest 10 zajęć 1xtydz + 11 spotkanie w szpitalu na zwiedzanie porodówkiJ
Kurs prowadzony jest super i strasznie się cieszę że już tam chodzę bo to mnie jakoś tak zaczęło przybliżać to tego dzidziusiaJ no i jest miło i ludzie są fajni – w sumie tylko 10 par więc kameralnie i prowadzi to babka z jajemJ

A.. i w sobotę na 11 idę do lekarza – i zobaczymy czy mojej córci ptaszek nie urósł
Ale że od razu jedziemy z Tz-em na weekend do jego dziadków to wrażenia z wizyty opowiem Wam dopiero w poniedziałekJ

Miłego dniaJ
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 10:55   #4054
zaharia
Rozeznanie

witam srodowo mamuski!!

ja dopiero sniadanko koncze, ale dzisiaj dalam czadu, tak fajnie bylow lozeczku,
miriam juz daje sie we znaki fika jakies koziolki, bo raz ja czuje nad pepkiem a zaraz na dole w podbrzuszu. moja "spotsmenka"

Brombusia - CIEPLO!!! super! w koncu jakas poprawa, ciekawe na jak dlugo??

domi-nie przejmuj sie tym brzuszkiem, ja tez przez dlugi czas mialam pod pepkiem, dopiero jakis tydzien temu macica zaczela sie przesuwac w gore, pytalam mojej gim i piwiedziala mi, ze to naturalne i u szczuplych kobiet jest bardziej widoczne, bo nie ma na brzuchu tluszczyku. wiec czekaj na 20 tc i sama zauwazysz roznice.

karenina - jak mamusia sie czuje???

82gosia - grtulacje!! kolejny z meskiego rodu
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 11:10   #4055
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
jak to jest z tymi biodrami... czy one się po ciąży zejdą? bo jestem tym pzrerażona!
...
jako mam listopadowa 08 pozwole sie sobie wciąć w wasz wątek

miednica najbardziej rozchodzi sie w ostatnich miesiącach gdy dziecko jest juz ciężkie no i w trakcie porodu sn bo przecież maluch musi kosci rozepchnać by się przecisnąć

biodra sie schodza po porodzie ale trwa to troche dluzej niz wchłanianie brzzuszka.. ale przy maleństwie jest tyle zajęc ze nawet nie zauważysz jak szybko to się stanie

wszystkie macie piękne brzuszki ! serdecznie gratulacje dla wszystkich mamuś!!
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 11:10   #4056
domi7ks
Zakorzenienie

Mamusie zobaczcie co wyczytałam
"20 tydzien. Gratulacje! Jesteś w połowie ciąży! Twój pępek może hucznie dać znać o sobie i wyskoczyć na zewnątrz. Będzie to świadczyło o tym, że góra macicy przekroczyła wysokość pępka" *

*http://www.brzuszek.net/index.php?op...d=39&Itemid=60

Czyli w takim razie te mamsuie, którym już sterczy pepek w 20 tyg, maja macice nad pepkiem

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 11:13   #4057
Ravenne
Raczkowanie

Witam mamusie w ten upalny dzień

Dziękuję za wszystkie gratulacje

Co do brzuszka, to ja mierzyłam na wysokości pępka, a macica też już mi się podniosła do góry. Pępek zaczyna się spłycać, ale jeszcze mi nie wyskoczył

82gosia - gratuluje synka!

Ja dzisiaj mam w planach porządki w szafie (podział na to w co się mieszczę, a w co już nie) i odnowa fotelika samochodowego dla Alicji, bo dostaliśmy używany, więc trzeba go przeprać.

Miłego dnia kochane!

Edytowane przez Ravenne
Czas edycji: 2009-07-01 o 11:14
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 11:15   #4058
zaharia
Rozeznanie

Cytat:
"20 tydzien. Gratulacje! Jesteś w połowie ciąży! Twój pępek może hucznie dać znać o sobie i wyskoczyć na zewnątrz. Będzie to świadczyło o tym, że góra macicy przekroczyła wysokość pępka" *

Czyli w takim razie te mamsuie, którym już sterczy pepek w 20 tyg, maja macice nad pepkiem
widzisz sloneczko, nie masz sie czym martwic twoja macica jest jeszcze ponizej pepka, u mnie sie dopiero zaczela przemieszczac, jeszcze pepek nie sterczy ale sie wyraznie zmienia, rowniez brzuch zaczyna sterczec.
12.12.12 zoi

Stary 2009-07-01, 11:40   #4059
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

82gosia gratulacje synusia

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

lucky1910 a mierzylas sie w pasie na wysokosci pepka?? Ile masz?? Może znów mamy tak samo ja mam 85 cm

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 11:50   #4060
katekatee
Zadomowienie

Witam mamusie. Wczoraj miałam pracowity dzień jak nie zakupy to kawka z koleżanką i wróciłam do domu po 22.00
Dziękuje bardzo za trzymanie kciuków Obecnie jestem na etapie doboru kolorów na ścianach w pokoju małego Skoro już wiem ży będzie mały to trzeba mu zrobić super pokoik Mamy zieloną farbę, taki groszek ale chce jedną ściąne zrobić inną myślałam o żółtym albo o niebieskim. ALe z tym niebieskim to sama nie wiem. CO myślicie zielono-niebieskich ścianach??

I dziś pierwszy raz w życiu przebrałam pampersa Jest u mnie chrześniak tż-ta w październiku będzie miał 3 latka i jeszcze mu czasem pampersa zakładają. (dzięki bogu bo jakby narobił w spodnie to by dopiero było) Mały nagle mówi że kupa, po 2 minutach skapłam się o co chodzi. Chciałam poczekać aż ktoś przyjedzie ale stwierdziłam że "raz się żyje". Wszystko poszło ok Byłam z siebie taka dumna a tu mały jak wstał z nowym papersem to sięgł po starego i wywalił kupe na podłogę.... Będę miała nauczkę na przyszłość że pampersa się kładzie dalekooooooo od dziecka Mam nadzieje że mały się nie wygada i nie powie mamie że ciocia zbierała kupe z podłogi
A i jeszcze na koniec powiedział "udało się" myślałam że padne

Cytat:

Ja jutro zaczynam 23 tc i mam jeszcze pępek normalnie. Nic mi na razie nie sterczy Fajna stronka. Wg niej moj mały powinen mieć około 400g a ma 560 CHyba czas na jakąś dietę

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
Witam mamusie w ten upalny dzień

Dziękuję za wszystkie gratulacje

Co do brzuszka, to ja mierzyłam na wysokości pępka, a macica też już mi się podniosła do góry. Pępek zaczyna się spłycać, ale jeszcze mi nie wyskoczył

82gosia - gratuluje synka!

Ja dzisiaj mam w planach porządki w szafie (podział na to w co się mieszczę, a w co już nie) i odnowa fotelika samochodowego dla Alicji, bo dostaliśmy używany, więc trzeba go przeprać.

Miłego dnia kochane!
JA też tak mam spłycony ale jeszcze w środku A porządku też już zrobiłam i muszę sobie kupić jakieś nowe rzeczy bo ostatnio proporcje tego w co się mieszcze a tego w co nie znacznie się różnią Dziewczyny co o tym myślicie??

http://allegro.pl/item666913168_legg...owe_3_4_l.html

czy któraś coś takiego ma?? Bo ja się zastanawiam czy sobie nie kupić takich leginsów. Ostatnio byłam na zakupach ciążowych to rzeczy są albo strasznie drogie 150 zł za sztukę albo okropne CHyba zacznę zamawiać na allegro. Może wy coś polecicie??
katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 12:01   #4061
elalank
Zadomowienie

katekatee - ja sobie kupiłam na allegro takie spodnie:
http://allegro.pl/item642592374_spod...50_roz_38.html

i muszę powiedzieć, że rozstać się z nimi nie mogę. A co do leginsów, to gdybym miała zgrabne nogi to pewnie tez bym kupiła

A z kupą myślałam, że się popłaczę ze śmiechu! Ale oczywiście gratuluję pierwszej przebranej pieluchy!

Mój pępek też się odrobinę spłycił, ale daleko mu do wystawania.
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 12:03   #4062
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

Ten pępek to przeraża mnie najbardziej
Na szczęście nie wszystkim nam wyskoczy...

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam mamusie. Wczoraj miałam pracowity dzień jak nie zakupy to kawka z koleżanką i wróciłam do domu po 22.00
Dziękuje bardzo za trzymanie kciuków Obecnie jestem na etapie doboru kolorów na ścianach w pokoju małego Skoro już wiem ży będzie mały to trzeba mu zrobić super pokoik Mamy zieloną farbę, taki groszek ale chce jedną ściąne zrobić inną myślałam o żółtym albo o niebieskim. ALe z tym niebieskim to sama nie wiem. CO myślicie zielono-niebieskich ścianach??

I dziś pierwszy raz w życiu przebrałam pampersa Jest u mnie chrześniak tż-ta w październiku będzie miał 3 latka i jeszcze mu czasem pampersa zakładają. (dzięki bogu bo jakby narobił w spodnie to by dopiero było) Mały nagle mówi że kupa, po 2 minutach skapłam się o co chodzi. Chciałam poczekać aż ktoś przyjedzie ale stwierdziłam że "raz się żyje". Wszystko poszło ok Byłam z siebie taka dumna a tu mały jak wstał z nowym papersem to sięgł po starego i wywalił kupe na podłogę.... Będę miała nauczkę na przyszłość że pampersa się kładzie dalekooooooo od dziecka Mam nadzieje że mały się nie wygada i nie powie mamie że ciocia zbierała kupe z podłogi
A i jeszcze na koniec powiedział "udało się" myślałam że padne
Ja bedę miała pokoik dla maluszka wlaśnie w żołto zielonej tonacji. Wygląda super Jest radosny i sloneczny, taki wesoły, w sam raz dla dziecka.
Natomiast niebieskiego nie lubie, ale moze lepiej już zołto- niebieski niż zielono-niebieski?

Ale miałaś pampresowe szkolenie

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 12:08   #4063
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
82gosia gratulacje synusia

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

lucky1910 a mierzylas sie w pasie na wysokosci pepka?? Ile masz?? Może znów mamy tak samo ja mam 85 cm
Pietrusiumój brzunio jest większy Mam dokładnie 89cm na wysokości pępka
dziś postaram się zrobić fotkę
Stary 2009-07-01, 12:15   #4064
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Pietrusiumój brzunio jest większy Mam dokładnie 89cm na wysokości pępka
dziś postaram się zrobić fotkę
to tylko 4 centy mam nadzieje ze szybko Cie dogonie

Jak tam u was dziewczynki dzis z pogoda u mnie straszny upał 30 st C w cieniu masakra idzie sie ugotowac

Aniołek[*]
Stary 2009-07-01, 12:30   #4065
tarasia
Wtajemniczenie

Nie pamiętam czy była już o tym mowa ale chcę kupić sobie jakąś książkę o ciąży.
Możecie coś polecić?

Stary 2009-07-01, 12:35   #4066
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Ja myślę, że 2 cm od pępka to właśnie to miejsce, gdzie brzuszek ciążowy jak najbardziej ma prawo sobie rosnąć i zwiększać obwód.

Do bioder trochę mi za daleko. Ale to tylko moje zdanie.
u mnie 2 cm pod pepkiem, to juz hacze o miednice, ktora mialam na mysli wczesniej

A co do pepka, to troche mi sie splycil, ale do wystawania jeszcze troche

Tarasia, niestety nie poradze, bo z ksiazek o ciazy zrezygnowalam na rzecz internetu, gdzie jest mnostwo informacji.
Natomiast ksiazke to kupie sobie o dorastaniu maluszka i dodatkowo jakis przewodnik dla tz, zeby sie troche psychicznie przygotowal do porodu ze mna Zreszta sama chetnie poczyta, bo zielonego pojecia nie mam jak to sie odbywa. A na kurs pojde dopiero w sierpniu.

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2009-07-01 o 12:52
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 12:53   #4067
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Tarasiu ja mam sporo książek ale chyba najlepsza jest "w oczekiwaniu na dziecko" - polecam
Stary 2009-07-01, 13:02   #4068
kachula27
Zakorzenienie

Czesc mamusie ja tylko wpadam sie przywitac i odmeldowuje sie bo uciekam do mamusi mojej,od dzis ma 3 tyg urlopu wiec pewnie bedziemy sobie troszke jezdzic w tym czasie na wies do jej domku a tam jest super bo duzo lasow a ja uwielbiam takie spacerki

Umnie duszno ze szok lece pod prysznic bo nie wytrzymam zaraz
Milego dzionka

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 13:08   #4069
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pamiętam czy była już o tym mowa ale chcę kupić sobie jakąś książkę o ciąży.
Możecie coś polecić?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=329054

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 13:12   #4070
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

[QUOTE=elalank;13036351]katekatee - ja sobie kupiłam na allegro takie spodnie:

i muszę powiedzieć, że rozstać się z nimi nie mogę. A co do leginsów, to gdybym miała zgrabne nogi to pewnie tez bym kupiła

Jaki to jest materiał? chodzi mi czy są cienkie i miękkie? pisze że to jeans
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 13:23   #4071
zaharia
Rozeznanie

dziewczynki moje kochane, wklejam zdjecia dzisiaj 1 dzien polmetka,(2o tygodni skonczone) ,
soki i mleczne napoje dobrze schlodzone dzisiaj sie u nas leja, dla kazdego kto nas odwiedzi, zapraszam i was!!!!
a moja miriam z okazji swieta otrzymala pierwsze pantofelki

2.jpg

DSC04760.jpg

3.jpg
12.12.12 zoi

Stary 2009-07-01, 13:28   #4072
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Pokaże mój brzuszek jaki jest większy od ostatnich zdjęć

ostatnie zdjęcie jest w 15tc robione

zaharia ślicznie wyglądasz w 20tc brzuszek malutki ,zgrabniutki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuszek 17tc (2).jpg (56,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brzuszek 17tc (3).jpg (60,5 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brzuszek 15tc (4).jpg (132,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brzuszek 15tc (2).jpg (125,8 KB, 17 załadowań)

Edytowane przez Maria2008
Czas edycji: 2009-07-01 o 13:32
Stary 2009-07-01, 13:29   #4073
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
dziewczynki moje kochane, wklejam zdjecia dzisiaj 1 dzien polmetka,(2o tygodni skonczone) ,
soki i mleczne napoje dobrze schlodzone dzisiaj sie u nas leja, dla kazdego kto nas odwiedzi, zapraszam i was!!!!
a moja miriam z okazji swieta otrzymala pierwsze pantofelki

Załącznik 2346815

Załącznik 2346816

Załącznik 2346817
Brzuszek sliczny taki zgrabniutki a pantofelki kochaniutkie

Aniołek[*]
Stary 2009-07-01, 13:29   #4074
domi7ks
Zakorzenienie

Zahario brzusio zaczyna Ci ładnie rosnąc, w ogóole sliczna masz figure i podejrzewam buzie, ale nie widac dokładnie

Tarasia ja mam książę "Twoja ciąża tydzien po tygdoniu", dosyć fajna, ale w necie to samo pisza, naprawde

Ja robie liste co na trzeba do mieszkanka, wszytsko od podstaw i sie załamuję napad na bank musimy zorbić mamuśki, co Wy na to?

Stary 2009-07-01, 13:30   #4075
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Łał Maria duzy ten brzusiu jak na 17 tydzien, bardzo mi sie podoba

Aniołek[*]
Stary 2009-07-01, 13:40   #4076
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Łał Maria duzy ten brzusiu jak na 17 tydzien, bardzo mi sie podoba
Nie da się ukryć jak na 17tc to jest już spory. Rośnie mały(a)
Stary 2009-07-01, 13:43   #4077
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
już tam byłam
chciałam się dowiedzieć co nasze jesienno-zimowe mamuśki czytają.
zahario i Mario
piękny brzuszeczki! Każda z nas ma inny brzuch, a to jest takie słodkie!!

Stary 2009-07-01, 13:43   #4078
elalank
Zadomowienie

[QUOTE=Maria2008;13037701]
Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
katekatee - ja sobie kupiłam na allegro takie spodnie:

Jaki to jest materiał? chodzi mi czy są cienkie i miękkie? pisze że to jeans
nie to nie jeans, jest to miękki materiał (jeanso-podoby), są przewiewne i lekkie, fajnie się dopasowują do figury.

zaharia - ale masz figurkę! no, no, niezła laseczka To chyba te soki spijane pod palemką na leżaku, tak tak działają

Maria - piękny brzusio, już się nie wyprzesz ciąży I to dopiero 17 tydzień?

Ale w sumie co ja się dziwię, ostatnio moja koleżanka mi się pytała czy jestem w drugim miesiącu? Bo prawie nic po mnie nie widać.

Ja dostałam książkę: http://www.empik.com/ciaza-poradnik-...a,prod570110,p
Jest do poczytania, ale bez rewelacji.
Miałam też "w oczekiwaniu na dziecko" ale ją sprzedałam, nie byłam z niej zadowolona. Chyba najwięcej i tak dowiadujemy się z internetu i forum od innych mamuś

domi - jestem jak najbardziej za napadem na bank. Powoli robię listę co musimy kupić do nowego mieszkania i można się załamać ile potrzebujemy pieniędzy..
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 13:51   #4079
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

ostatnie zdjęcie jest w 15tc robione

zaharia ślicznie wyglądasz w 20tc brzuszek malutki ,zgrabniutki.

Maria jak piekny

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość

domi - jestem jak najbardziej za napadem na bank. Powoli robię listę co musimy kupić do nowego mieszkania i można się załamać ile potrzebujemy pieniędzy..

no daj spokój, porazka to, co robiłam i liczyłam wczesniej (czyli moja pierwsza lista) to sma była mniejsza, ale jak sie teraz zacynam orientowac w rzeczach typu pralka, lodówka, to suma wzrasta, dodatkowo zapomniaąłm wczesniej o takich rzeczach jak stół do kuchni, zlew, itp

Stary 2009-07-01, 13:58   #4080
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Możecie coś polecić?
Ja dostałam "Ciężarówką przez 9 miesięcy" Kaz Cook.
Fajnie się ją czyta, bo autorka dosyć dowcipna jest.
Myślę, że lepiej zainwestować w jakiś poradnik dla rodziców dotyczący opieki, rozwoju dziecka etc.

Cytat:
A palemki gdzie?
Tak w ogóle to GRATULACJE z okazji półmetka
No, brzuszek zgrabny i powabny, malutki, ale już widać

Cytat:
Maria, dorodny masz brzucholek, jak na 15 tydzień edit: nie doczytałam, że to 17 tc
Bardzo fajny

Wy tak bez skrępowania publikujecie te brzuchole, może ja też się skuszę. Tyle, że ja bardziej z tych wstydliwych jestem

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2009-07-01 o 14:00
brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości