nasz język polski intymny - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-01, 20:09   #31
FALLinLOVE
Realistka

Dot.: nasz język polski intymny

ja sie zgadzam ze stwierdzeniem ze jezyk polski jest pod tym wzgledem baaaardzo ubogi ale chyba kazda para ma jakies swoje zwrotyuy wyrazenia ktore odpowiadaja im indywidualnie ja swoich wymieniac nie bede

raz moja kolezanka sie przyznala ze jak jej tz ma ochote to mowi do niej: chodz zrobimy fiku miku na kocyku

Edytowane przez FALLinLOVE
Czas edycji: 2009-07-01 o 20:10
FALLinLOVE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 23:22   #32
Tetrix
Rozeznanie

Zgadzam się, zdecydowanie brakuje określeń, które nie byłyby ani infantylne, ani wulgarne.
Ja najczęściej mówię o kopulacji, ewentualnie parzeniu się, albo po prostu rżnięciu. Narządy: łono, krocze. Wszystko to brzmi nieco groteskowo.

Tetrix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 23:28   #33
Kira87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tetrix Pokaż wiadomość
Zgadzam się, zdecydowanie brakuje określeń, które nie byłyby ani infantylne, ani wulgarne.
Ja najczęściej mówię o kopulacji, ewentualnie parzeniu się, albo po prostu rżnięciu. Narządy: łono, krocze. Wszystko to brzmi nieco groteskowo.
Kocham dowcip o "mymłonie".
I z niewyjaśnionych przyczyn bawi mnie słowo "moszna".
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."
~Lineage2 & Sigur Ros fan
Kira87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 23:38   #34
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, może to zbyt intymne pytanie, ale mnie zainteresowałaś: czy mówisz na przykład: "Wczoraj ja i X parzyliśmy się, było super" lub: "Mam ochotę trochę pokopulować"?
Stary 2009-07-01, 23:59   #35
Tetrix
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jeanne90 Pokaż wiadomość
Przepraszam, może to zbyt intymne pytanie, ale mnie zainteresowałaś: czy mówisz na przykład: "Wczoraj ja i X parzyliśmy się, było super" lub: "Mam ochotę trochę pokopulować"?
Zasadniczo nikomu się nie zwierzam z kopulacji a o ochocie także nie zdarza mi się mówić, chyba że na gg, ale od tego mamy emotki :P
Używam tych słów bardziej jeśli chodzi o osoby trzecie: 'wczoraj nakryłam X i Y na kopulacji', albo jako wstęp do rozmowy na ten jakże śliski temat: 'wiesz kochanie, muszę ci coś powiedzieć o kopulacji'. Albo w ramach pochwały: świetna była dzisiejsza kopulacja.
Czy to idiotyczne?

Stary 2009-07-02, 00:11   #36
Kira87
Wtajemniczenie

Cytat:
Zasadniczo nikomu się nie zwierzam z kopulacji a o ochocie także nie zdarza mi się mówić, chyba że na gg, ale od tego mamy emotki :P
Używam tych słów bardziej jeśli chodzi o osoby trzecie: 'wczoraj nakryłam X i Y na kopulacji', albo jako wstęp do rozmowy na ten jakże śliski temat: 'wiesz kochanie, muszę ci coś powiedzieć o kopulacji'. Albo w ramach pochwały: świetna była dzisiejsza kopulacja.
Czy to idiotyczne?
Dla mnie nie - śmisznie brzmi.
Chociaż "spółkowanie" też jest niezłe.
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."
Stary 2009-07-02, 00:13   #37
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
Czy to idiotyczne?
Nie, to nie idiotyczne, tylko takie trochę niezwykłe Dla mnie słowa, których używasz, są pozbawione emocji, nie umiałabym ich używać w tym kontekście. To jest jednak kwestia bardzo subiektywna, ja używam słowa "bzykanie", a dla kogoś może być to wulgarne

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-02, 00:41   #38
KochanaGadzinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Przeciez caly czas mowie o tym, co sama piszesz pogrubione Sama z soba polemizujesz ?

Nie mowie, ze masz problemy, tylko ze jedna z mozliwych opcji jest to, ze sama masz problemy z takich wyrazaniem, stad takie a nie inne nastawienie Przy czym podalem to jako jedna z wielu mozliwosci, zeby nie bylo ze cos Ci sugeruje. Takze z calym szacunkiem, nie nazywam faktu posiadania przez Ciebie zdania problemem, wiec nie dopisuj sobie czegos czego nie ma Co najwyzej dywaguje, jaki jest powod posiadania takiego a nie innego zdania.

Na tym forum każdy lubi sobie dogryzac

A nawiązując do tematu to usłyszałam kiedys w jakimś filmie śmieszny tekst, który utknął w mojej pamięci:
"Ej mała... przetrzepac Ci sakwę?"

---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ----------

Hahaha śmiesznie brzmi "parzyc się" i "kopulacja" i "deptac"
Ja zawsze używam słów: bzykanko, dygu dygu, fiku miku, cyku cyku itp

Rozjaśnię w końcu te czarne kłaki!
KochanaGadzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-02, 00:50   #39
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Czy to nie było w "Testosteronie"? Mój TŻ tak do mnie mówi a to mnie doprowadza do szału.... Po prostu nie cierpię jak używa cytatów z filmów, chyba że jakichś ładnych
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-02, 01:07   #40
Jeanne90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KochanaGadzinka Pokaż wiadomość
Na tym forum każdy lubi sobie dogryzac
Wierz mi, nie każdy, są tu po prostu osoby przekonane o swej nieomylności i uwielbiające rozwalać każdy wątek. Ale to na szczęście wyjątki, reszta jest sympatyczna
Stary 2009-07-02, 04:51   #41
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Wierz mi, nie każdy, są tu po prostu osoby przekonane o swej nieomylności i uwielbiające rozwalać każdy wątek. Ale to na szczęście wyjątki, reszta jest sympatyczna
To po grzyba juz poswiecasz na takie pouczanie i rozwalanie kolejny post ?

Bezczelna jestes - pilnuj siebie i tego co i jak piszesz, a nie sie znalazla arbiter forumowy.

Ja z kims polemizowalem o tresciach zwiazanych z tematem watku, a Ty wpadasz ni z gruszki ni z pietruszki z jakimis polajankami i jeszcze masz tupet pisac o rozwalaniu watku?

Nie zamierzam z Toba na ten temat wiecej dyskutowac. Kolezanka zadna moja nie jestes, autorytem tym bardziej, nie wiem za kogo sie uwazasz, ze tu probujesz uskuteczniac jakies polajanki. Naprawde z kilku wzgledow Twoje zdanie biore na tyle pod uwage na ile biore, a juz na pewno nie zamierzam czegokolwiek zmieniac na podstawie Twoich tekstow, wiec albo przyjmiesz to do wiadomosci, albo pisz sobie w kosmos posty; tylko sie zastanow, co komu zarzucasz i co sama robisz, bo to nawet smieszne nie jest.

Koniec offa z mojej strony.

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-02, 07:02   #42
lady karen
Zadomowienie

Cytat:
Nie, to nie idiotyczne, tylko takie trochę niezwykłe Dla mnie słowa, których używasz, są pozbawione emocji, nie umiałabym ich używać w tym kontekście. To jest jednak kwestia bardzo subiektywna, ja używam słowa "bzykanie", a dla kogoś może być to wulgarne
Ooo nie nie znoszę słowa "bzykanie", jak je słyszę od razu mam przed oczami Bridget Jones i jej wielkie gacie
ja mówię seks, ewentualnie "kochać się"
lady karen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-02, 09:00   #43
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Ja najczęściej mówię o kopulacji, ewentualnie parzeniu się, albo po prostu rżnięciu.
No rżnięcie to dla mnie mega wulgarne określenie..A kopulować używam też w sumie w negatywnym kontekście - że ktoś tam uprawiał seks bez względu na okoliczności i np. z kimś nowopoznanym, w sensie - bez uczucia, tak na "zimno"

Cytat:
Napisane przez Kira87 Pokaż wiadomość
I z niewyjaśnionych przyczyn bawi mnie słowo "moszna".
Mosznaby się nad tym zastanowić..

Cytat:
Chociaż "spółkowanie" też jest niezłe.
Spółkowanie wymiata Stosunek też jest głupi w sumie..

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2009-07-02 o 09:01
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-02, 09:14   #44
awia
Zakorzenienie

Najlepsze są określenia staropolskie
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-02, 09:35   #45
aanitkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość
tzn??

spólkowanie spoko choc pierwszy raz to słysze dzis zaskocze tZ

spotkałam sie z okresleniem: bzyknąc, puknąć, zerżnąć, ugi bugi, dungi, dunguś (tez z jakiegos filmu)
parzył ją, pompował i tyle pamietam

aanitkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-02, 10:01   #46
last week
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
To po grzyba juz poswiecasz na takie pouczanie i rozwalanie kolejny post ?

Bezczelna jestes - pilnuj siebie i tego co i jak piszesz, a nie sie znalazla arbiter forumowy.

Ja z kims polemizowalem o tresciach zwiazanych z tematem watku, a Ty wpadasz ni z gruszki ni z pietruszki z jakimis polajankami i jeszcze masz tupet pisac o rozwalaniu watku?

Nie zamierzam z Toba na ten temat wiecej dyskutowac. Kolezanka zadna moja nie jestes, autorytem tym bardziej, nie wiem za kogo sie uwazasz, ze tu probujesz uskuteczniac jakies polajanki. Naprawde z kilku wzgledow Twoje zdanie biore na tyle pod uwage na ile biore, a juz na pewno nie zamierzam czegokolwiek zmieniac na podstawie Twoich tekstow, wiec albo przyjmiesz to do wiadomosci, albo pisz sobie w kosmos posty; tylko sie zastanow, co komu zarzucasz i co sama robisz, bo to nawet smieszne nie jest.

Koniec offa z mojej strony.

Bezczelny to jesteś Ty. O, Wyrak, poczułeś się dotknięty takim obrotem sprawy? Też niewiadomo za kogo się uważasz, a jednak wszyscy muszą czytać Twoje docinki. A Twoje całe polemizowanie polega na psuciu atmosfery i próbie udowodnienia komuś, że jest głupi, niedorozwinięty i wiele innych. Weź się zastanów.

A w temacie, każda para to chyba ma swój jakiś tam słowniczek. No i może trochę jest jeszcze tak, że Polska wstydliwa jest, więc nowych określeń się nie tworzy, tylko po prostu staramy się o tym nie rozmawiać.

Edytowane przez last week
Czas edycji: 2009-07-02 o 10:03
last week jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-02, 10:47   #47
Jeanne90
Zakorzenienie

Wyrak się wkurzył, bo ktoś odważył się powiedzieć, że nie jest zachwycony jego yntelektem
Pozwolę sobie nie komentować dalej jego zachowania, bo brakuje mi na to słów
Stary 2009-07-02, 11:24   #48
Kira87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Mosznaby się nad tym zastanowić..

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Spółkowanie wymiata Stosunek też jest głupi w sumie..
A "uprawianie seksu"? Od razu mam przed oczyma grządkę marchewek...
Stary 2009-07-02, 11:34   #49
sine.ira
BAN stały

Cytat:

A "uprawianie seksu"? Od razu mam przed oczyma grządkę marchewek...
No, uprawianie to mi się z ciężką harówą kojarzy...jak oranie pola

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-02, 11:34   #50
stasiek
Wtajemniczenie

może chędożyć, wychędożyć? straszne są te określenia
Stary 2009-07-02, 11:35   #51
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Wyrak się wkurzył, bo ktoś odważył się powiedzieć, że nie jest zachwycony jego yntelektem
Pozwolę sobie nie komentować dalej jego zachowania, bo brakuje mi na to słów
Przystopujcie tu wszyscy, bo widzę że posty Wyraka budzą coraz większe emocje i wychodzą z tego spięcia.
Jeśli Was irytuje, to go ignorujcie. Pisanie w wątku tekstów typu:

Cytat:
kolejny wątek z udziałem pewnego pana, ostatnio to odechciewa się wszystkiego jak to widzę
Cytat:
Wyrak, kurka no, na jaki wątek nie wejdę, to Ty już tu jesteś, czepiasz się wszystkich po kolei, udowadniasz swoje racje i za wszelką cenę próbujesz psuć atmosferę.
Tak, wiem, mogę "dać Ci ignora", ale naprawdę mógłbyś odpuścić, bo to już zrobiło się nudne i irytujące.
nijak ma się do tematu wątku, nie jest szczególnie grzeczne ani na miejscu.
Nikt nikogo tu nie musi lubić, ale w takim wypadku istnieje opcja ignorowania czyichś postów, z której można skorzystać i już sobie nie podnosić ciśnienia. Cieszcie się, że ją macie i korzystajcie, bo moderatorom nie wypada jej używać i muszą sobie ciśnienie różnymi osobami podnosić non stop

Wyrak, no wiesz, ja też zauważyłam, że zwykle (szczególnie jakoś ostatnio) zamiast przedstawić swoje zdanie - zaczynasz od krytykowania czyjegoś. Nie dziw się więc, że reakcje są takie a nie inne.

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2009-07-02 o 11:37
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-02, 11:36   #52
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
może chędożyć, wychędożyć?
Że o ruchaniu nie wspomnę..bleee..
Stary 2009-07-02, 11:40   #53
Kira87
Wtajemniczenie

Przypomniał się jeszcze jeden kwiatek..."gzić się".
Stary 2009-07-02, 12:35   #54
winogrono
Raczkowanie

Bodajże u Drzyzgi widziałam Pana który miał w zwyczaju pytac się swojej małżonki, odnośnie miłosnych planów na wieczór, w słowach "BĘDZIE DZISIAJ ROBOTA?"
winogrono jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-02, 12:35   #55
Malinka Wola
Rozeznanie

Cytat:
Przypomniał się jeszcze jeden kwiatek..."gzić się".
Ewentualnie - się grzmocić
Malinka Wola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-02, 12:43   #56
hula_hula
Zakorzenienie

GG do hula_hula

Ja słyszałam : "gździć"
hula_hula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-02, 12:54   #57
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość
Stara polszczyzna ogolnie wymiata, np. okryla sie sromem (nic zwiazanego z seksem, tylko zawstydzila sie, ale jak brzmi )
Cytat:
Tak jak pisalem, stara polszczyzna

Nie wiem czy mi sie wydaje, czy po prostu taki byl konteskt wypowiedzi, ale wiekszosc osob odniosla sie po prostu do nazywania aktu uprawiania milosci, interkursu (). Nie wiem czy stad wniosek, ze dziwnie to brzmi po polsku, ale wydaje mi sie, ze autorce chodzilo nie tylko o to, ale to co sie mowi przed i w trakcie Wg mnie w duzej czesci to naprawde kwestia poprobowania troche jakie jezyk daje mozliwosci Moszna czasem cos fajnego wymyslic :P

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.

Edytowane przez Wyrak
Czas edycji: 2009-07-02 o 12:55
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-02, 12:54   #58
Tetrix
Rozeznanie

Cytat:
hahaha z Sapkowskim mi się to kojarzy

Stary 2009-07-02, 13:27   #59
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez winogrono Pokaż wiadomość
"BĘDZIE DZISIAJ ROBOTA?"
Genialne
Stary 2009-07-02, 13:57   #60
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
hahaha z Sapkowskim mi się to kojarzy
Mnie też Może dlatego nie wydają mi się aż takie straszne, nie biorę ich serio
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości