![]() |
#31 |
Realistka
|
Dot.: nasz język polski intymny
ja sie zgadzam ze stwierdzeniem ze jezyk polski jest pod tym wzgledem baaaardzo ubogi ale chyba kazda para ma jakies swoje zwrotyuy wyrazenia ktore odpowiadaja im indywidualnie
![]() ![]() raz moja kolezanka sie przyznala ze jak jej tz ma ochote to mowi do niej: chodz zrobimy fiku miku na kocyku ![]()
Don’t strive to make your presence noticed, just make your absence felt. ![]() Edytowane przez FALLinLOVE Czas edycji: 2009-07-01 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się, zdecydowanie brakuje określeń, które nie byłyby ani infantylne, ani wulgarne.
Ja najczęściej mówię o kopulacji, ewentualnie parzeniu się, albo po prostu rżnięciu. Narządy: łono, krocze. Wszystko to brzmi nieco groteskowo.
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I z niewyjaśnionych przyczyn bawi mnie słowo "moszna".
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#35 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Używam tych słów bardziej jeśli chodzi o osoby trzecie: 'wczoraj nakryłam X i Y na kopulacji', albo jako wstęp do rozmowy na ten jakże śliski temat: 'wiesz kochanie, muszę ci coś powiedzieć o kopulacji'. Albo w ramach pochwały: świetna była dzisiejsza kopulacja. Czy to idiotyczne? ![]()
![]() |
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chociaż "spółkowanie" też jest niezłe. ![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na tym forum każdy lubi sobie dogryzac ![]() A nawiązując do tematu to usłyszałam kiedys w jakimś filmie śmieszny tekst, który utknął w mojej pamięci: "Ej mała... przetrzepac Ci sakwę?" ![]() ---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ---------- Hahaha śmiesznie brzmi "parzyc się" i "kopulacja" i "deptac" ![]() Ja zawsze używam słów: bzykanko, dygu dygu, fiku miku, cyku cyku itp ![]()
![]() |
![]() |
#39 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Czy to nie było w "Testosteronie"? Mój TŻ tak do mnie mówi a to mnie doprowadza do szału.... Po prostu nie cierpię jak używa cytatów z filmów, chyba że jakichś ładnych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Wierz mi, nie każdy, są tu po prostu osoby przekonane o swej nieomylności i uwielbiające rozwalać każdy wątek. Ale to na szczęście wyjątki, reszta jest sympatyczna
![]()
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bezczelna jestes - pilnuj siebie i tego co i jak piszesz, a nie sie znalazla arbiter forumowy. Ja z kims polemizowalem o tresciach zwiazanych z tematem watku, a Ty wpadasz ni z gruszki ni z pietruszki z jakimis polajankami i jeszcze masz tupet pisac o rozwalaniu watku? Nie zamierzam z Toba na ten temat wiecej dyskutowac. Kolezanka zadna moja nie jestes, autorytem tym bardziej, nie wiem za kogo sie uwazasz, ze tu probujesz uskuteczniac jakies polajanki. Naprawde z kilku wzgledow Twoje zdanie biore na tyle pod uwage na ile biore, a juz na pewno nie zamierzam czegokolwiek zmieniac na podstawie Twoich tekstow, wiec albo przyjmiesz to do wiadomosci, albo pisz sobie w kosmos posty; tylko sie zastanow, co komu zarzucasz i co sama robisz, bo to nawet smieszne nie jest. Koniec offa z mojej strony.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja mówię seks, ewentualnie "kochać się" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mosznaby się nad tym zastanowić.. Spółkowanie wymiata ![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-07-02 o 09:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze są określenia staropolskie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
tzn??
spólkowanie spoko choc pierwszy raz to słysze dzis zaskocze tZ spotkałam sie z okresleniem: bzyknąc, puknąć, zerżnąć, ugi bugi, dungi, dunguś (tez z jakiegos filmu) parzył ją, pompował i tyle pamietam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bezczelny to jesteś Ty. O, Wyrak, poczułeś się dotknięty takim obrotem sprawy? Też niewiadomo za kogo się uważasz, a jednak wszyscy muszą czytać Twoje docinki. A Twoje całe polemizowanie polega na psuciu atmosfery i próbie udowodnienia komuś, że jest głupi, niedorozwinięty i wiele innych. Weź się zastanów. ![]() A w temacie, każda para to chyba ma swój jakiś tam słowniczek. No i może trochę jest jeszcze tak, że Polska wstydliwa jest, więc nowych określeń się nie tworzy, tylko po prostu staramy się o tym nie rozmawiać. Edytowane przez last week Czas edycji: 2009-07-02 o 10:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Wyrak się wkurzył, bo ktoś odważył się powiedzieć, że nie jest zachwycony jego yntelektem
![]() Pozwolę sobie nie komentować dalej jego zachowania, bo brakuje mi na to słów ![]()
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
![]() A "uprawianie seksu"? Od razu mam przed oczyma grządkę marchewek... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
może chędożyć, wychędożyć? straszne są te określenia
![]()
![]() |
#51 | |||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Jeśli Was irytuje, to go ignorujcie. Pisanie w wątku tekstów typu: Cytat:
Cytat:
Nikt nikogo tu nie musi lubić, ale w takim wypadku istnieje opcja ignorowania czyichś postów, z której można skorzystać i już sobie nie podnosić ciśnienia. Cieszcie się, że ją macie i korzystajcie, bo moderatorom nie wypada jej używać ![]() ![]() Wyrak, no wiesz, ja też zauważyłam, że zwykle (szczególnie jakoś ostatnio) zamiast przedstawić swoje zdanie - zaczynasz od krytykowania czyjegoś. Nie dziw się więc, że reakcje są takie a nie inne. Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-07-02 o 11:37 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Wtajemniczenie
|
Przypomniał się jeszcze jeden kwiatek..."gzić się".
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Bodajże u Drzyzgi widziałam Pana który miał w zwyczaju pytac się swojej małżonki, odnośnie miłosnych planów na wieczór, w słowach "BĘDZIE DZISIAJ ROBOTA?"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam : "gździć"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Stara polszczyzna ogolnie wymiata, np. okryla sie sromem (nic zwiazanego z seksem, tylko zawstydzila sie, ale jak brzmi
![]() Tak jak pisalem, stara polszczyzna ![]() Nie wiem czy mi sie wydaje, czy po prostu taki byl konteskt wypowiedzi, ale wiekszosc osob odniosla sie po prostu do nazywania aktu uprawiania milosci, interkursu ( ![]() ![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2009-07-02 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
hahaha z Sapkowskim mi się to kojarzy
![]()
![]() |
#59 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.