Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-02, 08:39   #4111
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Karenina, będzie dobrze

Dziewczyny, Wam też te krewetki tak wyskakują?
Bo mi to strasznie na nerwy działa
KREWETKI?? WYSKAKUJACE ? ? straszne....

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Też tak myślę że jakoś zielony do niebieskiego hmmm trochę nie bardzo. No i niebieski jest taki strasznie oklepany. A powiedz mi jak macie że jedną ścianę inną czy jakoś tak fragmentami jeden kolor taki jeden taki??

U nas na jednej scianie bedzie blekitne niebo z bialutkimi chmurkami i gwiazdkami swiecacymi w nocy A na innej scianie nakleimy takie naklejki na sciane

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 08:41   #4112
2befree
Raczkowanie

Witam Was Dziewczyny czwartkowo,
przepraszam, że nie zdałam relacji wczoraj, ale byłam w domku bardzo późno, bo byliśmy jeszcze z tż na zakupach i u teściów.

Dziękuję ślicznie za - dzidzia zdrowa i wszystko w jak najlepszym porządku. Tym razem nie dała pokazu w postaci machania wszystkimi możliwymi częściami ciała, bo spała. Niestety gin jej nie mierzył i nie mówił ile waży, więc nie wiem jak się zmieniła od ostatniej wizyty. Sprawdzał tylko po długości kości udowej wiek płodu - i znowu wyszło, że jest tydzień "młodsza" niż by wynikało z om. Płeć trudno było zgadnąć, mimo iż lekarz próbował podejść dzidzię z każdej strony. Może następnym razem.

Radość z oglądania dzidzi przyćmiła mi informacja, że przytyłam 5kg od ostatniej wizyty. Nie ważę się codziennie, bo nie mam wagi w domu i to był dla mnie szok. Dlatego, że wcale się nie objadam, a tu taki skok Fakt, że ostatni miesiąc byłam na urlopie, więc mój styl życia zmienił się nagle na mocno stacjonarny, a i deszcze nie zachęcały do spacerów i taki jest efekt. Łącznie przytyłam od początku ciąży 7kg, a to nawet nie połowa.

Wyszłam od lekarza i się poryczałam jak dziecko. Tż próbował mnie pocieszać, że dla niego jestem piękna i że taki urok tego stanu itd. Doceniam jego starania, ale i tak byłam przybita cały wieczór. Problem w tym, że ja od początku ciąży mam problem z akceptacją swojego zmieniającego się ciała, czuję się nieatrakcyjna i ta waga tylko pogłębiła ten dyskomfort. Myślałam, że to minie, ale niestety się pogłębia

Wprawdzie nie znam jeszcze płci i wcześniej myślałam, że to może chłopak, ale im dalej w las, tym częściej myślę, że może być dziewczynka...
2befree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 08:46   #4113
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 2befree Pokaż wiadomość
Radość z oglądania dzidzi przyćmiła mi informacja, że przytyłam 5kg od ostatniej wizyty. Nie ważę się codziennie, bo nie mam wagi w domu i to był dla mnie szok. Dlatego, że wcale się nie objadam, a tu taki skok Fakt, że ostatni miesiąc byłam na urlopie, więc mój styl życia zmienił się nagle na mocno stacjonarny, a i deszcze nie zachęcały do spacerów i taki jest efekt. Łącznie przytyłam od początku ciąży 7kg, a to nawet nie połowa.

Wyszłam od lekarza i się poryczałam jak dziecko. Tż próbował mnie pocieszać, że dla niego jestem piękna i że taki urok tego stanu itd. Doceniam jego starania, ale i tak byłam przybita cały wieczór. Problem w tym, że ja od początku ciąży mam problem z akceptacją swojego zmieniającego się ciała, czuję się nieatrakcyjna i ta waga tylko pogłębiła ten dyskomfort. Myślałam, że to minie, ale niestety się pogłębia

Wprawdzie nie znam jeszcze płci i wcześniej myślałam, że to może chłopak, ale im dalej w las, tym częściej myślę, że może być dziewczynka...

Hej, nie smutac sie nam tutaj waga , bo akurat waga w ciazy to chyba jedyna rzecz, na ktora mamy prawie zaden wplyw - jedne przybieraja malo a inne wiecej i czesto niezaleznie od tego ile sie je...
Jak maluchy pojawia sie na swiecie to zrobimy sobie akcje zrzucania dodatkowych kg i bedzie dobrze Najwazniejsze, ze maluszek zdrowy i tz'ta tez masz kochanego

Stary 2009-07-02, 08:53   #4114
2befree
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Hej, nie smutac sie nam tutaj waga , bo akurat waga w ciazy to chyba jedyna rzecz, na ktora mamy prawie zaden wplyw - jedne przybieraja malo a inne wiecej i czesto niezaleznie od tego ile sie je...
Jak maluchy pojawia sie na swiecie to zrobimy sobie akcje zrzucania dodatkowych kg i bedzie dobrze Najwazniejsze, ze maluszek zdrowy i tz'ta tez masz kochanego
Dziękuję Kareninko Wiem, że powinnam się cieszyć, że dziecko zdrowe, a nie myśleć o wadze, ale to nie takie proste kiedy te 7kg poszło mi w ciało, bo brzuch mi ledwo odstaje. Ale postaram się na tym nie skupiać, bo jak o tym myślę, to zaraz ryczę, a to niedobre dla dzidzi, bo na pewno czuje, że jestem smutna. Przyjaciółka mnie wczoraj pocieszała, że może te kg pójdą mi potem w brzuch, bo przecież kiedyś musi zacząć rosnąć
Stary 2009-07-02, 09:04   #4115
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Kareninko Wiem, że powinnam się cieszyć, że dziecko zdrowe, a nie myśleć o wadze, ale to nie takie proste kiedy te 7kg poszło mi w ciało, bo brzuch mi ledwo odstaje. Ale postaram się na tym nie skupiać, bo jak o tym myślę, to zaraz ryczę, a to niedobre dla dzidzi, bo na pewno czuje, że jestem smutna. Przyjaciółka mnie wczoraj pocieszała, że może te kg pójdą mi potem w brzuch, bo przecież kiedyś musi zacząć rosnąć

A wiesz, ze kolezanka moze ma racje? A w ktorym miesiacu jestes??
U mnie np. jest tak, ze teoretycznie mam na plusie 4 kg w 23 tyg, ALE moje biodra tak juz sie rozsunely, ze szkoda gadac...i co z tego co pokazuje waga skoro lustro pokazuje to co pokazuje..?
Oczywiscie moj tz twierdzi, ze wcale nie i nawet ostatnio pokazal mi, ze w moje jeansy przed-ciazowe wchodze w biodrach wlasnie....sama juz nie wiem, mi sie wydaje, ze sie rozsunely i juz

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2009-07-02 o 09:06
Stary 2009-07-02, 09:12   #4116
2befree
Raczkowanie

Cytat:

A wiesz, ze kolezanka moze ma racje? A w ktorym miesiacu jestes??
U mnie np. jest tak, ze teoretycznie mam na plusie 4 kg w 23 tyg, ALE moje biodra tak juz sie rozsunely, ze szkoda gadac...i co z tego co pokazuje waga skoro lustro pokazuje to co pokazuje..?
Oczywiscie moj tz twierdzi, ze wcale nie i nawet ostatnio pokazal mi, ze w moje jeansy przed-ciazowe wchodze w biodrach wlasnie....sama juz nie wiem, mi sie wydaje, ze sie rozsunely i juz
Jesteś mistrzynią pocieszania Dzięki
Stary 2009-07-02, 09:18   #4117
konspiracja
Zakorzenienie

Witajcie,
TYYYYYLE pięknych brzuszków!
Mi też sie wszystkie podobają: Zaharii, Marii, Malinki- drobinki i Domi oczywiście. Piękne brzuszki, mam nadzieję że nikogo nie pominęłam.
Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
DZIEKI dziewczyny, ze zauwazacie moj odstajacy brzuszek:jupi :, wiec nie naleze do tych jedynych ktorzy widza moja ciaze. DOMI ty jestes chudzinka i tez dlugo zapewne nie bedzie widac wybrzuszenia.
I musze powiedzieć że tu akurat żadnych regul nie ma, czy chudzinka, czy nie przed ciażą, rożnie sie ciąża zaczyna uwidaczniać.
Zahario bylas szczuplutka i brzuszek masz malutki. Domi byla szczuplutka i brzuszek ma calkiem, calkiem juz w 16 tyg... U Kareniny też brzuszek szybko wyszedł. Z kolei inne dziewczyny pisaly, że dlugo brzuszka pod warstewą tłuszczyku nie było widac... Tu nie ma żadnych reguł
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Musiałam sobie zrobić zdjecia w takim samym ujęciu jak ma Maria dla porównania
i dla porównania zdjecie z pierwszych dni ciazy a może i godzin ( wtedy chwallam sie spodniami:P)
Domi, ja wyglądałam przed bardzo podobnie i chyba wielkościowo też mam teraz podbny brzuszek. 18 tc i nie ma żadnych wątpliwości.
I wreszcie z początkiem 5 m-ca powiedziałam w pracy

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
To mamusie, ja sie powoli odmeldowuje. Przynajmniej jutro bede offline, bo nie przychodze do pracy, ale ide do lekarza.
Tak wiec trzymajcie kciuki, zeby z malenstwem bylo wszystko dobrze i zeby sie ukazalo, kim jest.
Jak wszystko bedzie ok, to raport zdam w piatek.
Trzymamy kciuki.

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Witam. Gratuluje pięknych brzuszków, które dzis sie pokazały Dziewczyny wygladacie pieknie

Ja własnie wróciłam z USG genetycznego- i jestem bardzo zadowolona bo dzidzius- nadal chłopiec- jest zdrowy, pani doktor wszystko sprawdziła i jest OK. Problem był tylko z buźką bo jakoś nie chciał sie nam pokazać ale w ostateczności udało sie sprawdzić wargi które są całe wiec nie ma żadnego rozszczepu itp U mnie 21tc i synus waży prawie 500g

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty
Gratulacje zdrowego synusia!

Cytat:
Też tak myślę że jakoś zielony do niebieskiego hmmm trochę nie bardzo. No i niebieski jest taki strasznie oklepany. A powiedz mi jak macie że jedną ścianę inną czy jakoś tak fragmentami jeden kolor taki jeden taki??
JA akurat mam ściany całe żołte, a dodatki - elementy mebelków, rolety, inne pierdółki - ktore dopiero bedą - soczyście zielone. Bardzo fajnie wygląda to połączenie, naprawde polecam.

Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość
Witam was !!!!!!!!!

BYŁAM U LEKARZA WCZORAJ JEST WSZYSTKO W PORZADKU,DZIDZIA ROŚNIE SOBIE
Mam taką prośbę do Paczki:
Czy mogłabyś pisać normalną trzcionką i normalnymi kolorami? Tego sie po prostu nie da czytać...

Cytat:
Glowa do gory, dzidziuś zdrowy, nie martw sie tymi kg. Na pewno tak bardzo ich nie widać, a brzuszek rośnie swoim tempem. Sprobuj się jakoś fajnie ubrać, uczesać - czasem to dobrze robi. Tak, aby poczuć sie lepiej , taką zadbaną ciężaróweczką...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2009-07-02 o 09:22
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 09:23   #4118
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteś mistrzynią pocieszania Dzięki

Do uslug... A tak na marginesie - nie jestem pewna, ale chyba zobaczylam wlasnie malego rozstepa na brzuszku...taki 2-3 cm...ale nie wiem jeszcze czy to na pewno to...

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Domi, ja wyglądałam przed bardzo podobnie i chyba wielkościowo tez mam teraz podbny brzuszek. 18 tc i nie ma żadnych wątpliwości.
I wreszcie z początkim 5 m-ca powiedziałam w pracy

U mnie na uczelni zauwazyli w tamtym tygodniu czyli w 22 tc!! Slepoki jakies czy co..?

Stary 2009-07-02, 09:25   #4119
katekatee
Zadomowienie

Witam ja dziś zaczynam 23tc Jeszcze tylko 17

Cytat:
KREWETKI??

U nas na jednej scianie bedzie blekitne niebo z bialutkimi chmurkami i gwiazdkami swiecacymi w nocy A na innej scianie nakleimy takie naklejki na sciane
No ja też myślałam o jakiś chmurkach czy innych pierdółkach tylko nie wiem czy tż się podejmie bo on jakoś tak plastycznie uzdolniony nie jest. A od szablonu też trzeba umieć odrysować Więc chyba zostaną naklejki Muszę się porozglądać na allegro za jakimiś.

Cytat:
Witam Was Dziewczyny czwartkowo,
przepraszam, że nie zdałam relacji wczoraj, ale byłam w domku bardzo późno, bo byliśmy jeszcze z tż na zakupach i u teściów.

Dziękuję ślicznie za - dzidzia zdrowa i wszystko w jak najlepszym porządku. Tym razem nie dała pokazu w postaci machania wszystkimi możliwymi częściami ciała, bo spała. Niestety gin jej nie mierzył i nie mówił ile waży, więc nie wiem jak się zmieniła od ostatniej wizyty. Sprawdzał tylko po długości kości udowej wiek płodu - i znowu wyszło, że jest tydzień "młodsza" niż by wynikało z om. Płeć trudno było zgadnąć, mimo iż lekarz próbował podejść dzidzię z każdej strony. Może następnym razem.

Ojej nie przejmuj się. Ja też mam duży problem z zaakceptowaniem siebie. I np nie kupuje takich obcisłych ciążowych rzeczy tylko takie luźne żeby jeszcze coś "ukryć". Tż też mi gada że fajnie wyglądam i takie tak ale jak już kiedyś pisałam, ja zaczynałam ciąże z 3kg (w trakcie sesji sobie za dużo pozwalałam) na + więc w porównaniu z moją wagą normalną także ja sobie cały czas to licze i do mojej wagi "wyjściowej" brakuje mi już 7 kg Chociaż wszyscy gadają mi że nie moge tych mich 3 kg doliczyć to ja to i tak będę musiała zaraz po ciąży zrzucić.... Teraz bez przerwy zakuwam na egzaminy ale jak będę po to myślę że zaczne trochę ćwiczyć z tą płytką z m jak mama tylko nie wiem czy to już nie będzie za późno

Idziemy się uczyć Mój Wiki to przezemnie znienawidzi szkołe jak codziennie od ponad miesiąca musi coś zakuwać i jeżdzić na zajęcia
katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 09:29   #4120
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie na uczelni zauwazyli w tamtym tygodniu czyli w 22 tc!! Slepoki jakies czy co..?
Nie wiem Przecież pokazywalaś zdjęcia i brzuszek tam był!

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2009-07-02, 09:31   #4121
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Witam ja dziś zaczynam 23tc Jeszcze tylko 17
Witam w klubie

Cytat:
No ja też myślałam o jakiś chmurkach czy innych pierdółkach tylko nie wiem czy tż się podejmie bo on jakoś tak plastycznie uzdolniony nie jest. A od szablonu też trzeba umieć odrysować
Zdradze sekret - tapety... Moj tz ma wieeeele zalet, ale akurat o talent plastyczny na pewno nie moge go posadzic....
Jak mi ostatnio narysowal slonia to zajelo mi z 5 minut zgadniecie co to moze byc...a moze to ja taka niedomyslna..?

Cytat:
Idziemy się uczyć Mój Wiki to przezemnie znienawidzi szkołe jak codziennie od ponad miesiąca musi coś zakuwać i jeżdzić na zajęcia
Nie przejmuj sie - moje ma tak samo...

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Nie wiem Przecież pokazywalaś zdjęcia i brzuszek tam był!

Noooo wlasnie...a fotki pokazywalam jeszcze z chyba 15-16 tyg a oni dopiero TERAZ ! ! Juz chcialam sobie bluzeczke kupic z napisem "W tym brzuszku ktos mieszka" czy cos w tym stylu...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2009-07-02 o 09:33
Stary 2009-07-02, 09:37   #4122
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
KREWETKI?? WYSKAKUJACE ? ? straszne....
Tobie nie wyskakują?
Chodzi mi o tę reklamę z McDonaldsa, to okienko wyskakuje mi prawie cały czas.

2befree cieszę się, że dzidziolek zdrowy
A kilogramami się nie przejmuj, tak jak pisała Karenina, często nie mamy na to wpływu. Przecież nie obżerasz się do nieprzytomności, więc sumienie masz czyste

Cytat:
I jak? Byli zaskoczeni, czy się domyślali?

Cytat:
Mam taką prośbę do Paczki:
Czy mogłabyś pisać normalną trzcionką i normalnymi kolorami? Tego sie po prostu nie da czytać...
Dołączam do prośby. Mam wrażanie, że ktoś do mnie krzyczy

Muszę się pochwalić, że kliknęłam sobie wczoraj spodnie lniane ciążowe i tunikę. Zaraz mi się humor poprawił. Co prawda w bluzki swoje wchodzę bez problemu, bo zawsze lubiłam dłuższe i luźniejsze, ale z gatkami to już jest większy problem.

Mały mi się chyba bokiem ułożył, bo czułam kopanie w podbrzuszu a od dzisiejszego ranka czuje je z boku.

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 09:38   #4123
2befree
Raczkowanie

Cytat:

Ojej nie przejmuj się. Ja też mam duży problem z zaakceptowaniem siebie. I np nie kupuje takich obcisłych ciążowych rzeczy tylko takie luźne żeby jeszcze coś "ukryć". Tż też mi gada że fajnie wyglądam i takie tak ale jak już kiedyś pisałam, ja zaczynałam ciąże z 3kg (w trakcie sesji sobie za dużo pozwalałam) na + więc w porównaniu z moją wagą normalną także ja sobie cały czas to licze i do mojej wagi "wyjściowej" brakuje mi już 7 kg Chociaż wszyscy gadają mi że nie moge tych mich 3 kg doliczyć to ja to i tak będę musiała zaraz po ciąży zrzucić.... Teraz bez przerwy zakuwam na egzaminy ale jak będę po to myślę że zaczne trochę ćwiczyć z tą płytką z m jak mama tylko nie wiem czy to już nie będzie za późno
Katekatee ja też preferuję raczej luźne tuniki i takie tam. Nie mam tej płyty z m jak mama, ale zażyczyłam sobie na urodziny dvd Fitmama, a to już w poniedziałek, więc będę mogła już niebawem ćwiczyć w domu. Poza tym od przyszłego tygodnia zaczynam chodzić na zajęcia dla ciężarnych - 2 razy w tygodniu. Mam nadzieję, że to coś pomoże i poczuję się lepiej sama ze sobą
Stary 2009-07-02, 09:39   #4124
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

Noooo wlasnie...a fotki pokazywalam jeszcze z chyba 15-16 tyg a oni dopiero TERAZ ! ! Juz chcialam sobie bluzeczke kupic z napisem "W tym brzuszku ktos mieszka" czy cos w tym stylu...

Koleżanka mi opowiadala, jak jej mama powiedziala o ciąży dopiero w 7 m-cu

Dziewczyny czy Wam tez tak zmalał apetyt? Ja po pierwszym trym, gdy bylam CAŁY CZAS glodna, zaczynam jeść normlanie, jak przed ciażą, niby dobrze, ale czy Wy tez tak macie?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2009-07-02, 09:42   #4125
2befree
Raczkowanie

Dzięki brombusia

Można na Was liczyć jak się ma gorszy moment

A co do krewetek to mnie też wkurzają
Stary 2009-07-02, 09:45   #4126
katekatee
Zadomowienie

Cytat:

JA akurat mam ściany całe żołte, a dodatki - elementy mebelków, rolety, inne pierdółki - ktore dopiero bedą - soczyście zielone. Bardzo fajnie wygląda to połączenie, naprawde polecam.
Ja najprawdopodobniej będę miała odwrotnie tj. ściany zielone a reszta żółta Choć będę namawiać tż-ta na zmiane tego odcienia bo jest strasznie piżdżący i kojarzy mi się z teściową bo ona takie kolory uwielbia Nawet dom z zewnątrz kiedyś na taki cukierkowy róż chciała pomalować.....

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

Stary 2009-07-02, 09:46   #4127
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

I jak? Byli zaskoczeni, czy się domyślali?
Jedna kolezanka mowila, ze od tygodnia coś zaczela podejrzewać. Ja sie zawsze inaczej ubieralam, a ostatnio same luźne rzeczy....
A reszta zaskoczona. No ale teraz mam z głowy, dzis mam bluzkę ze sporym dekoltem i czuje sie wreszcie lepiej
Wiecie co, mamy naprawdę fajnie bo teraz są te tuniki modne i jest ich spory wybór...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2009-07-02, 09:48   #4128
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Katekatee ja też preferuję raczej luźne tuniki i takie tam. Nie mam tej płyty z m jak mama, ale zażyczyłam sobie na urodziny dvd Fitmama, a to już w poniedziałek, więc będę mogła już niebawem ćwiczyć w domu. Poza tym od przyszłego tygodnia zaczynam chodzić na zajęcia dla ciężarnych - 2 razy w tygodniu. Mam nadzieję, że to coś pomoże i poczuję się lepiej sama ze sobą
U mnie takich zajęć nie prowadzą Jedynie aquaaerobic ale jakoś się boje bo w takiej wodzie to mogą różne rzeczy pływać. Także mi pozostaje jedynie poćwiczyć w domu

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

Stary 2009-07-02, 09:55   #4129
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym od przyszłego tygodnia zaczynam chodzić na zajęcia dla ciężarnych - 2 razy w tygodniu. Mam nadzieję, że to coś pomoże i poczuję się lepiej sama ze sobą
Co to za zajęcia? Szkoła rodzenia czy coś innego?

Cytat:
Dziewczyny czy Wam tez tak zmalał apetyt? Ja po pierwszym trym, gdy bylam CAŁY CZAS glodna, zaczynam jeść normlanie, jak przed ciażą, niby dobrze, ale czy Wy tez tak macie?
Ja praktycznie cały czas mam apetyt , ale zawsze miałam
Zauważyłam, że mi się trochę upodobania zmieniły, tzn. nie sięgam tak często po słodycze, przed ciążą nie lubiłam za bardzo wody mineralnej, wolałam soki albo ice tea, teraz po sokach mam zgagę, więc przynajmniej butelkę wody mineralnej wypijam dziennie.
Ale to chyba lepiej dla mnie i dla Małego
No i jeszcze mleko, kiedyś sporadycznie, teraz piję prawie codziennie, tak mi smakuje

Cytat:
Wiecie co, mamy naprawdę fajnie bo teraz są te tuniki modne i jest ich spory wybór...
Moda nam sprzyja. Ja też się cieszę, że nie muszę chodzić w sukienkach- namiotach jak moja Mama Wyglądałabym już zupełnie jak hipopotam

Stary 2009-07-02, 10:27   #4130
2befree
Raczkowanie

Cytat:
Co to za zajęcia? Szkoła rodzenia czy coś innego?
To są zajęcia w klubie fitness, ale specjalnie dla ciężarnych. Czyli bez skakania i szaleństw, raczej sama gimnastyka, rozciąganie i takie tam. Tak przynajmniej wynika z opisu Idę pierwszy raz w środę, bo teraz była przerwa urlopowa, wtedy będę wiedziała więcej. Na pewno zdam relację
Stary 2009-07-02, 10:33   #4131
gissh
Raczkowanie

Cytat:
Ja jakieś dwa tygodnie temu pochwaliłam się dwóm koleżankom z pracy że będę mamusią Jedna była w ciężkim szoku (bo stwierdzila, że nic nie widać), a druga trochę mniej zaskoczona - ale nie dlatego, że zauważyła mój brzuszek czy coż takiego tylko z powodu zmian w mojej garderobie - bo rzeczywiście zaczęłam nosić luźniejsze ubrania, dłuższe tuniki i tak dalej... I to jej właśnie dało do myślenia
Ale znowu trzy dni temu spotkałam się z koleżanką która mieszka w Anglii i która nie wiedziała o mojej ciąży i... nic nie zauważyła. A nawet jak jej powiedziałam to była zdziwiona
Generalnie oprócz tych osób, którym powiedziałam o ciąży nikt jak dotąd sam jej nie zauważył - a to już przecież 17 tydzień i brzuch jest jak nic Ślepi ci ludzie czy co?

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 10:35   #4132
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Ja jakieś dwa tygodnie temu pochwaliłam się dwóm koleżankom z pracy że będę mamusią Jedna była w ciężkim szoku (bo stwierdzila, że nic nie widać), a druga trochę mniej zaskoczona - ale nie dlatego, że zauważyła mój brzuszek czy coż takiego tylko z powodu zmian w mojej garderobie - bo rzeczywiście zaczęłam nosić luźniejsze ubrania, dłuższe tuniki i tak dalej... I to jej właśnie dało do myślenia
Ale znowu trzy dni temu spotkałam się z koleżanką która mieszka w Anglii i która nie wiedziała o mojej ciąży i... nic nie zauważyła. A nawet jak jej powiedziałam to była zdziwiona
Generalnie oprócz tych osób, którym powiedziałam o ciąży nikt jak dotąd sam jej nie zauważył - a to już przecież 17 tydzień i brzuch jest jak nic Ślepi ci ludzie czy co?
U mnie tak samo nikt sam z siebie nie zauwazył

Ja mam dzis twardy brzuszek, czy Wy też tak czasem macie?

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-07-02 o 10:36
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 10:42   #4133
tarasia
Wtajemniczenie

2befree tak jak dziuewczyny pisały, na przyrost wagi w ciąży prawie nie mamy wpływu - niestety. Każda chciałaby być zgrabna i powabna ale niestety ciałka musi trochę przybyć.
Nie przejmuj się tym. Znam dziewczynę, która w ciąży przytyła 30kg a teraz jest szczuplejsza niż przed ciążą!

Cytat:
Witajcie,
to teraz będziesz się czuła luźniej!

macie jakiś pomysł na obiad? zupełnie nie mam koncepcji :/

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 10:43   #4134
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
2befree tak jak dziuewczyny pisały, na przyrost wagi w ciąży prawie nie mamy wpływu - niestety. Każda chciałaby być zgrabna i powabna ale niestety ciałka musi trochę przybyć.
Nie przejmuj się tym. Znam dziewczynę, która w ciąży przytyła 30kg a teraz jest szczuplejsza niż przed ciążą!

ja bede robiła spagetthi dziś

Stary 2009-07-02, 10:52   #4135
2befree
Raczkowanie

Cytat:

Dzięki tarasiu

Ja wczoraj zrobiłam zrazy z wołowiny - mąż był zachwycony. Zawsze to miła odmiana od mięsa drobiowego. Polecam
Stary 2009-07-02, 10:57   #4136
kachula27
Zakorzenienie

hej mamcie a ja dzis od rana znowu na chwilke bo zaraz lece podpisac umowe o roletki bo okna wymienione a roletek brak jeszcze a przy tych temperaturach to ugotowac sie idzie a slonce mam od poludnia do wieczora wiec w tym mieszkaniu normalnie

Zajrze wieczorkiem kochane

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 11:01   #4137
domi7ks
Zakorzenienie

Dziewczyny odpowiedzcie mi jak to jest z tym twardym brzuszkiem, bo dzis mam twardy, głownei na dole, gdzie jest pecherz i nie wiem, moze No-spe zazyję

Stary 2009-07-02, 11:07   #4138
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Mialam taki czas, ze jadlam mniej, ale ostatnio apetyt znow mi wrocil...

Cytat:
Ja mam dzis twardy brzuszek, czy Wy też tak czasem macie?
Tak, wtedy dobrze jest wziac magnez i troche odpoczac

Stary 2009-07-02, 11:13   #4139
kachula27
Zakorzenienie

heheheh Brombusia mnie tez te krewetki wkurzaja na maksa!!!!

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 11:19   #4140
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj robię papryki faszerowane mięsem i ryżem w sosie pomidorowym

Cytat:
Dziewczyny odpowiedzcie mi jak to jest z tym twardym brzuszkiem, bo dzis mam twardy, głownei na dole, gdzie jest pecherz i nie wiem, moze No-spe zazyję
Tak jak Karenina pisała dobrze wziąć magnez, ale jak Ci bardzo dokucza, to no-spa też Ci nie zaszkodzi. Najlepiej połóż się i odpocznij i się nie denerwuj.

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
heheheh Brombusia mnie tez te krewetki wkurzaja na maksa!!!!
Najlepsze jest to, że kliknęłam, zobaczyłam o co chodzi i teraz mam smaka na te krewetki
Ale w ciąży nie można chyba, więc muszę się obejść ze smakiem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości