Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-02, 08:39   #541
aniago25
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

A ja leże Laurą do góry i nam gorąco, nawet nie podchodzę do okna sprawdzić ile jest stopni bo nie chce się dołować, nasze mieszkanie na 4 pietrze jest na poddaszu możecie sobie wyobrazić jaka mam saune w domu., musze się jeszcze do dentysty zapisać ale jakos tak odwlekam to bo się boję a jak ja dziecko urodzę
Stary 2009-07-02, 08:43   #542
Tequillla
Zadomowienie

Zabieram się za drugie śniadanie, tym razem kanapeczki- ser biały z miodem
Jeśli któraś z Was jest ciekawa jak wygląda zawartość tesco bladym świtem: nieciekawie. Tylko jedna kasa jest otwarta, więc trochę musiałam postać w kolejce za emerytami, którzy przyszli po bułki... chyba też spać nie mogą....
Zrobiłam pranie, a zaraz zmykam się pakować. Jutro rano jedziemy na weekend do żubrów,do puszczy białowieskiej. Nigdy tam nie byłam. Mam nadzieję że kleszcze mnie nie zjedzą
Stary 2009-07-02, 08:46   #543
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
A ja leże Laurą do góry i nam gorąco, nawet nie podchodzę do okna sprawdzić ile jest stopni bo nie chce się dołować, nasze mieszkanie na 4 pietrze jest na poddaszu możecie sobie wyobrazić jaka mam saune w domu., musze się jeszcze do dentysty zapisać ale jakos tak odwlekam to bo się boję a jak ja dziecko urodzę
Współczuję, ja mieszkam na 8 piętrze na 11, ale tu jest strasznie gorąco, pomimo otwartych okien i przeciągów - istna sauna.

Tequillko na pewno spodoba Ci się tam-jest przepięknie!!!!!!
Stary 2009-07-02, 08:52   #544
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
ja się muszę do lekarza domowego zapisać niestety , bo mi chyba tachykardia wraca a do tego mam kłopot z nadgarstkiem, strasznie boli jak odginam a już jak próbuję unieść ciało na tej ręce to się nie da...więc muszę iść.
odwlekam bo nie lubię lekarzy.

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Zabieram się za drugie śniadanie, tym razem kanapeczki- ser biały z miodem
Jeśli któraś z Was jest ciekawa jak wygląda zawartość tesco bladym świtem: nieciekawie. Tylko jedna kasa jest otwarta, więc trochę musiałam postać w kolejce za emerytami, którzy przyszli po bułki... chyba też spać nie mogą....
Zrobiłam pranie, a zaraz zmykam się pakować. Jutro rano jedziemy na weekend do żubrów,do puszczy białowieskiej. Nigdy tam nie byłam. Mam nadzieję że kleszcze mnie nie zjedzą
oooo suuuper, miłego weekendu!!

zmykam po zakupy bo potem będzie za duszno!

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 09:11   #545
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

witam Brzuszki!
Ja narazie senna nie jestem... w dzień nie śpie tylko zdycham i pocę się z gorąca ufffff za to w nocy śpie jak dziecko..
Ja smaruje się vischy, mustellą, oliwką Hippa i tak mam rozstępy na cycolach ( o fisanem też się smarowałam ale niepodoba mi się ten zapach)
a mleko pije codziennie ale nie dlatego ze muszę tylko mam na nie ogromną ochotę
Myślę i myślę o tym wózku (jumper x) ktoś tu pisał że cięzko go podbić mnie też było ciężko... a sprzedawca się patrzy na mnie i mówi że nie możliwe sam podbija i faktycznie twardo... patrze co on tam majstruje przy tych kołach... okazało się ze one mają blokadę przy armortyzatorach na zawieszenie twarde lub miękkie więc jak zmienił już było rewelacyjnie... myślę o tym kolorze http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=222 jak wam się podoba?
Stary 2009-07-02, 09:16   #546
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
super wieści, a zdjęcia bajka, podglądanie takiego malucha w brzuszku, to jak wejście do innego świata

siedzę na działeczce 10 km od centrum miasta i tam upał i słońce, a u mnie rześkie powietrze, chmurki i kropi deszczyk

myślałam, że na maszynie szyłaś, a tu proszę "własnymi ręcami" chylę czoła (tu w czapce)

coraz bardziej przekonuję się, że to może być prawda ale jak każą łykać, to łykam...

nigdy nie piłam mleka 0%, zawsze 3,2, ostatnio zaczęłam pić 2 ale jakiejś szczególnej różnicy nie wyczułam, może dlatego, że samego nie piję tylko z płatkami i przyznam, że uzależniłam się od rannej miseczki mleka z musli lub kuleczkami nesquika

czasami tak bywa, nie przejmuj się pod wieczór może się rozkręcisz

a ja wczoraj byłam u endokrynologa, spojrzał na wyniki krwi, zrobił ze mną wywiad, zbadał dokładnie (śmieszne badania) . Wola guzowate są, mam się nie przejmować bo jest ok ale na wszelki wypadek, by wykluczyć wszystkie ewentualności skierował mnie na kolejne badania
Byłam z mamą więc po drodze zaciągnęła mnie do lumpiku i kupiłam sobie 5 naprawdę fajnych ciuszków za 58 zł. (ostatnio za 100 kupiłam 3 bluzeczki w normalnym sklepie) Tak się ucieszyłam z nowego dobytku, że zrobiłam remanent w szafie i powywalałam resztę przykusawych bluzeczek i sweterków. Teraz mnie czeka wyprawa w poszukiwaniu tych ostatnich ale póki co luzik, już wiem gdzie uderzać
Sorejna wszystko będzie dobrze najważniejsze że jesteś pod opieką odpowiedniego lekarza

Cytat:
Napisane przez kashin Pokaż wiadomość
Tak, zwracajcie uwagę na towarzystwo witaminy C w otoczeniu żelaza Ja np. codziennie piję szklaneczkę naparu pokrzywy z cytrynką. Dla niektórych brzmi kosmicznie, ale mi to naprawdę smakuje. I jest bardzo orzeźwiająca. Nie jem żadnego mięsa, a wyniki mam bardzo dobre, aż położna uwierzyć nie może.

Dziewczyny, nie mogę się napatrzeć na te zdjęcia w 3D. My się na nie nie zdecydowaliśmy, ale cudownie jest pooglądać te Wasze skarby. I klejnoty

Podobno na dworze jest skwar, ale ja na szczęście tego nie czuję. Zrobiłam obiadek i odpakowałam kołyskę, która dzisiaj przyszła i to właściwie wszystko czego dzisiaj dokonałam. Lenia mam .
Pościel dostałam gratis, nie wiem czy jej będę używać, bo wygląda na jakąś taką "niedorobioną". Nikowa o wiele ładniejsza

PS. Ostatnie dwa dni pracowałam nad arkuszem w Excelu obrazującym czego nam brakuje dla Malucha - co, za ile, w jakiej ilości itp. Wyniki są przerażające Czy któraś ma jakiś sprawdzony system Lotto?
Na zdjęciu kołyska wygląda super

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem skąd Wy dziewczyny siłę macie. Od soboty jestem śnięta i do niczego się nie nadaje... piję tylko wodę i pocę się, o zrobieniu czegoś nawet nie myślę. Dzisiaj ugotowałam obiad i czuje się jak bym na K2 wlazła...

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Kashin piękna ta kołyska

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Jeszcz mi 75 dni do finiszu zostało... jestem w szoku !
Nam zostało 82 dni! A dziś też przez te cholerne upały pół nocy nie spałam. Latałam co chwilę do łazienki zmoczyć recznik i robiłam sobie takie zimne okłady i właśnie dziś po raz pierwszy uświadomiłam sobie że godzina "zero" zbliża się wielkimi krokami i przyznam się że aż mi serce mocniej zabiło ze strachu

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
hej
Obroniłam się
Gratulację!!!!!!!!!!!!!!! !!

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!

Witam dziewczynki właśnie wróciłam ze sklepu z wózkami ; Co sądzicie o Jumperze X?
Wiele razy był już poruszany temat tego wózka głownie przeze mnie i Malin. My już go kupiliśmy. Jak dla mnie rewelacja i co najwazniejsze cena bardzo przystępna Jeśli chodzi o prowadzenie to ja nie mam żadnych zastrzeżeń. Wracaliśmy z nim ze sklepu do domku. Wypróbowałam go na krawężnikach i innych nierównościach i dla mnie spisał się na 6! Poza tym podoba mi się wizualnie

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!
Melduje się nocny kara-marek
Dopiero o tej porze temperatura do życia, bo w dzień straszliwe były dziś u nas upały... Zrobiłam więc sobie wakacje i relaks nad wodą

Ja czytałam wczoraj na stronie jednego ze sprzedawców materacy, że do 6 miesiąca na kokosie, a potem na gryce. Trudno mi ocenić, na ile wiarygodne są takie opinie.

Foczko, gratuluję pięknego Stanisława o cudnych klejnotach!
My też rozważamy zawsze kwestię zgodności imienia z nazwiskim, a że nazwisko specyficzne, to i imię musi być odpowiednie
Dzisiaj moje dwie przyjaciółki oprotestowały Kosmę i Kirę, głosując za Wiktorem i Konstancją Trudny wybór, w sumie nie chcemy robiś kuku dzidzi na starcie...

Przybij piątkę!

My jeszcze nie mamy ani fotelika, ani wózka - ale do Quinny planujemy właśnie Maxi Cosi

Gratulacje!!!

Mogę Cię pocieszyć, że ja dopiero w zeszłym tygodniu kupiłam pierwsze ubranka i to jeszcze nie komplet.
Wózek + fotelik oraz meble mamy przynajmniej wybrane.
Jeszcze tylko musimy dokanać zakupu

Jakie dolegliwości ciążowe?
Obyś przetrwała lekko do porodu!

Ja używam Fissanu na noc od 4 miesiąca - najpierw rozgrzewam go w dłoniach, a potem masuję od ud po biust. Daje super poślizg do masażu i na ciało po kąpieli całkiem nieźle się wchłania. Może mam bardziej suchą skórę?
Na dzień faktycznie za bardzo przylepiał by mi się do ubrań i spływał w takie upały, więc stosuję naturalne oleje z witaminą E.

U mnie za wcześnie na oceny, ponieważ dopiero zaczęłam 7 miesiąc i wszystko jeszcze przede mną... Ostatnio czytałam, że rozstępy potrafią się robić nawet po porodzie Na mój babski rozum to nielogiczne - wtedy skóra się obkurcza, a nie rozciąga, a rozstępy powstają wskutek rozciągania?
Jedyne złe opinie, jakie słyszałam, to że Fissan potrafi uczulać, więc od III trymestru zastanawiam się, czy go na wszelki wypadek nie odstawić na rzecz samych olejków...

Ale dzisiaj baluję po nocy
To rozgrzewka przed weekendem

Wszystkim rannym ptaszkom, które mnie jutro przeczytają, życzę pięknego dnia!
Niestety rozstępy robią się na skutek rozciągania i gwałtownego obkurczania skóry Mi się porobiły na tylku pare lat temu jak zaczęłam się intensywnie odchudzać

Cytat:
Napisane przez bea83 Pokaż wiadomość
GRATULUJE

Chyba z Chicago upal do Polski powedrowal w zeszlym tygodniu ja umieralam z nadmiaru upalu a w tym tygodniu wy a tutaj sie schlodzilo i mamy cieplo zamiast upalu

Dochodzi godz 22 to czas isc pod prysznic i spac

Wy niedlugo bedziecie juz powoli wstawac to zycze wam Milego Dnia
Witaj Kochana Tak teraz my męczymy się z tymi upałami

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Mnie przez pół roku oszczędzało. Poza lekkim jadłowstrętem w I trymestrze, to był luzik. W III trymestrze niestety mam pełna klasykę objawów typowych dla tego okresu ciąży

Co ta kobieta Ci naopowiadała?
Tak mnie zszokowałaś, ze aż zaczęłam się wczytywac w skład mojego kremiku przeciwko rozstępom (Perfecta mama).
Nie ma w nim ani kofeiny ani alkoholu. Dodatkowo chwalą się pozytywną opinią Instytutu Matki i Dziecka.
Zresztą po co kofeina w kremach na rozstępy? Ona pomaga zwalczyc cellulitis, ale rozstępy to chyba nie bardzo.

Dzięki!

Jak na mój gust: Kosma, Kira, Wiktor - ok. Konstanja -
Ja też mam teraz perfecta mama i nie doczytałam się w składzie ani kofeiny ani alkoholu

W przyszłym tygodniu tj od środy jedziemy na tydzień nad morze Znając moje szczęście pewnie w przyszłym tygodniu po upałach nie będzie ani śladu Ale co tam! Cieszę się że będę miała męża cały tydzień tylko dla siebie i pojemy rybek do syta
Stary 2009-07-02, 09:17   #547
Tequillla
Zadomowienie

Biedroneczko bardzo mi się podoba ten kolor, wiosenny, świeży i radosny

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-02, 09:18   #548
zartownis
Zadomowienie

hej
Bylam tu o 7 00, ale poszlam dalej spac i wstalam o 9 30, a jak juz goraco

Cytat:

U mnie za wcześnie na oceny, ponieważ dopiero zaczęłam 7 miesiąc i wszystko jeszcze przede mną... Ostatnio czytałam, że rozstępy potrafią się robić nawet po porodzie Na mój babski rozum to nielogiczne - wtedy skóra się obkurcza, a nie rozciąga, a rozstępy powstają wskutek rozciągania?
Jedyne złe opinie, jakie słyszałam, to że Fissan potrafi uczulać, więc od III trymestru zastanawiam się, czy go na wszelki wypadek nie odstawić na rzecz samych olejków...
Rozstepy robia sie przy tyciu i chudnieciu, generalnie czytałam ze szybkie zmiany gestosci skóry (czyli gwałtowne chudniecie badz gwaltowne tycie) są przyczynami ich powstania.

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
Fasoleczka zacznij pić mleko Ja piję codziennie pół litra, a witaminy jem sporadycznie jak mi się przypomni i mam małego tłuścioszka w brzuchu
Pij mleko będziesz wielka
Ja biorę witaminy od początku i moja dzidzia niby malutka ... więc to chyba się nie sprawdza
A mleka nie piję wcale
Pochwal się zakupami noooo.....
Kikunia czytam Twoj post i ...nic nie kumam
A moze juz mi slonce resztki mozgu wypalilo
Cytat:
Wspolczuje, bo my podobnie w miescie mieszkalismy, co prawda na trzecim, ale z duplexem na poddaszu mielismy dodatkowo dwa pokoje i dach bez izolacji, nie szlo wytrzymac

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-07-02 o 09:23
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 09:26   #549
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Witam!!!!

100 dni do porodu!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Nie ma chyba nic gorszego niż okna od zachodu... tragedia. Znam ten ból niestety. Dlatego przy wybieraniu mieszkania kierowałam się głównie stroną na którą są okna. Będzie wschód-słoneczko z rana i święty spokój niestety dopiero od października.
Ja mieszkam w tym samym mieszkaniu od 32 lat. To rodzice się przenieśli Mamy działkę, więc kiedyś się wybudujemy, dlatego nie zmieniam mieszkania. Oprócz tego nasłonecznienia ma mnóstwo zalet. Dobra okolica, mnóstwo zieleni, no i widok na całe miasto. Jak są pokazy ogni sztucznych, to wystarczy tylko siedzieć w oknie w kuchni

Cytat:
Myślę i myślę o tym wózku (jumper x) ktoś tu pisał że cięzko go podbić mnie też było ciężko... a sprzedawca się patrzy na mnie i mówi że nie możliwe sam podbija i faktycznie twardo... patrze co on tam majstruje przy tych kołach... okazało się ze one mają blokadę przy armortyzatorach na zawieszenie twarde lub miękkie więc jak zmienił już było rewelacyjnie... myślę o tym kolorze http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=222 jak wam się podoba?
Ja już Ci napisałam, że ten wózek to nasz numer 1 i już żadnego innego nie szukam, oraz że trzeba samemu obejrzeć wózek i się do niego przymierzyć, bo jednej osobie przypasuje, a innej nie.

Kolorek ładny, taki wiosenny (ja chcę czerwony, ale ze wstawką w kółka)

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Nam zostało 82 dni! A dziś też przez te cholerne upały pół nocy nie spałam. Latałam co chwilę do łazienki zmoczyć recznik i robiłam sobie takie zimne okłady i właśnie dziś po raz pierwszy uświadomiłam sobie że godzina "zero" zbliża się wielkimi krokami i przyznam się że aż mi serce mocniej zabiło ze strachu
Ja to przeżyłam wczoraj. Do tego doszedł dół, że robię się coraz większa, co mnie dodatkowo przeraziło. Mąż mnie pocieszał, tylko nie wiem, na jak długo to starczy
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 09:34   #550
Orzeszek.1
Zadomowienie

Dziewczyny, widzę że nie tylko ja miewam napad paniki co do nowego członka rodziny. Ostatnio miałam taki napad jak wieszałam uprane ubranka dzidziusia - przeraziłam się, JAK JA DAM SOBIE RADĘ!!!??? Czy podołam nowym obowiązkom? Niektórzy myślą, że jak się już rodziło jedno dziecko, to przy drugim nie będzie takich obaw jak przy pierwszym - ALEŻ SKĄD! Są i to chyba większe, bo teraz będzie się odpowiedzialnym za 2 istoty. O Boshhh....znów zaczynam panikować..
Stary 2009-07-02, 09:35   #551
Nika1980
Zakorzenienie

Wróciłam ze sklepu....rety jak gorąco!!!! dramat!

popijam sok z pomarańczy z kostkami lodu i zajadam morele, bo gdzieś czytałam że zawierają żelazo...prawda to?

Cytat:
witam Brzuszki!
Ja narazie senna nie jestem... w dzień nie śpie tylko zdycham i pocę się z gorąca ufffff za to w nocy śpie jak dziecko..
Ja smaruje się vischy, mustellą, oliwką Hippa i tak mam rozstępy na cycolach ( o fisanem też się smarowałam ale niepodoba mi się ten zapach)
a mleko pije codziennie ale nie dlatego ze muszę tylko mam na nie ogromną ochotę
mi się nie podobają te kółka z przodu, ale kochana, jak on ci się dobrze prowadzi to się nie zastanawiaj ma się tobie podobać

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość

W przyszłym tygodniu tj od środy jedziemy na tydzień nad morze Znając moje szczęście pewnie w przyszłym tygodniu po upałach nie będzie ani śladu Ale co tam! Cieszę się że będę miała męża cały tydzień tylko dla siebie i pojemy rybek do syta
hehehe oj tak godzina zero zbliża się dzień po dniu

wow, nad morze, ale fajnie...też bym się nad polskiego morze przejechała...albo na moją kochaną suwalszczyznę...eeehh...m oże za rok...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-02, 09:38   #552
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Wróciłam ze sklepu....rety jak gorąco!!!! dramat!

popijam sok z pomarańczy z kostkami lodu i zajadam morele, bo gdzieś czytałam że zawierają żelazo...prawda to?
Chyba tak. W każdym razie lipcowe morele są bardzo polecane kobietom w ciąży. Ja i tak je jem, bo lubię (dodatkowo to "wygodne" w jedzeniu owoce)
Stary 2009-07-02, 09:40   #553
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Chyba tak. W każdym razie lipcowe morele są bardzo polecane kobietom w ciąży. Ja i tak je jem, bo lubię (dodatkowo to "wygodne" w jedzeniu owoce)

to prawda , człowiek się wogóle nie brudzi hihihi, bo jak brzoskwinki jem to mi sok aż po brodzie cieknie

dobra biorę się za robotę- podobno robota nie zając i nie ucieknie, ale czas pędzi jak szalony...

PS: wszędzie piszą tylko o zawartości żelaza w suszonych morelach....a takie świeże? jakoś przykro jeść suszone latem kiedy można kupić świeże...

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-07-02 o 09:44
Stary 2009-07-02, 09:43   #554
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
to prawda , człowiek się wogóle nie brudzi hihihi, bo jak brzoskwinki jem to mi sok aż po brodzie cieknie

dobra biorę się za robotę- podobno robota nie zając i nie ucieknie, ale czas pędzi jak szalony...
Mi też od brzoskwiń i nektarynek

W pracy wreszcie się chłodniej zrobiło, ale i tak musimy robić przeciągi. Siedzę z nogami położonymi na drugim krześle.
Stary 2009-07-02, 09:57   #555
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Nie ma chyba nic gorszego niż okna od zachodu... tragedia. Znam ten ból niestety. Dlatego przy wybieraniu mieszkania kierowałam się głównie stroną na którą są okna. Będzie wschód-słoneczko z rana i święty spokój niestety dopiero od października.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Ja teraz też oliwki używam, bo już mi zapach nie przeszkadza. Akurat za niedługo mi się skończy więc muszę się rozglądnąć za jakimś smarowidłem
Owszem jest Okna od południa jeśli się do pracy nie chodzi plus 12 piętro masakra!!!!!!!!

Cytat:
witam Brzuszki!
Biedroneczka ja właśnie taki wózek chciałam kupić! Zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia ale mojemu męzowi ta wstawka w kółka się nie podobała i kupiliśmy w tych samych kolorach tyle że gładki.
No właśnie chciałam Ci napisac o tych amortyzatorach jak sa odblokowane to wózek sam się prowadzi!
Stary 2009-07-02, 10:06   #556
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

a ja przeczytałam gdzieś o tostach, i teraz mus zjeść mi tosta na wczesny obiad
posprzątałam trochę, porobiłam porządki, bo od siedzenia mnie pupa boli
no i miałam nie iść do sklepu, ale muszę, bo tosty przecież! no i obiecałam mężowi ogórki małosolne zrobić, to ogórki muszę kupić

mnie jakoś na razie duchota nie dokucza, w mieszkaniu mam ok 24-25 stopni, ale ogólnie jakoś parno nie jest
no nic, muszę powoli zbierać się do sklepu TOSTY
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 10:14   #557
Irysowa
BAN stały

Cytat:
Dzięki za życzenia!

Co do przemiany materii, to ja już nie kumam. Każdy kilogram, który mi przybył w ciąży to wiele kilogramów jedzenia - w tym całej masy słodyczy - więc spalanie mam niezłe. Zdecydowanie łatwiej mi się przybierało na masie przed ciążą (wieczna dieta). A z drugiej strony jelita jakby wcale nie pracowały

Uff, jestem w trakcie prasowania.
Chyba jak skończę to zaraz skoczę pod prysznic.

Dzwoniła mama, pytała co u nas. Powiedziałam jej, że wieczorem na USG ze Stasiem jedziemy. Moja mama na to krzyknęła: COOOOOOO???????? Na co ja jej spokojnie odpowiadam, że na USG, a ona "TYLKO NIE STAŚ!!!!!!"
Za późno...
Bardzo ladne imie....moja siostra ma Stasia....i jest extra chlopakiem...

Cytat:
Napisane przez ja88 Pokaż wiadomość
Aniago25 GRAULUJE CÓRECZKI
Ja tez gratuluje.....

Cytat:
hej
Obroniłam się
Wielkie Gratulacje!!!!!

Cytat:
Witam!!!!

100 dni do porodu!!!!!!!!!!!!!
Gratuluje.....co raz bliej do rozwiazania.......

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, widzę że nie tylko ja miewam napad paniki co do nowego członka rodziny. Ostatnio miałam taki napad jak wieszałam uprane ubranka dzidziusia - przeraziłam się, JAK JA DAM SOBIE RADĘ!!!??? Czy podołam nowym obowiązkom? Niektórzy myślą, że jak się już rodziło jedno dziecko, to przy drugim nie będzie takich obaw jak przy pierwszym - ALEŻ SKĄD! Są i to chyba większe, bo teraz będzie się odpowiedzialnym za 2 istoty. O Boshhh....znów zaczynam panikować..
NOo wlasnie Ja oszczeke tez czasem mam takie napady leku....Najbardziej boje sie ze Mikuś bedzie zazdrosny o sisotre i ze jej nie zaakceptuje.... No..i jeszcze mam MASE ale.....ehhee

Witajcie

przepraszam ze do was tak rzadko ostanio zagladam.....ale Mikuś łobuzuje....a pozatym ten upał..... w Krakowie od 3 dni jest goraco....a pod wieczor sa chmury ale zadnego deszczu burzy nie ma....:nie : A ja tak bym chciala....

Naszczecie mama super mamsusie....ktora...z checia pomoze mi przy malym..i teraz psozli na spacerek...a ja leniuchuje.....

Woogle to dzis moja corka jest nadruchliwa.....eheh tak sie rusza...ze mnie wszystko zaczyna bolec heheh..

Dzis jestem jakas taka...sflustrowana...cos ostatnio mnie maz....wkurza....:mu r: i to jak......
Irysowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 10:23   #558
kashin
Raczkowanie

GG do kashin

Cytat:
PS: wszędzie piszą tylko o zawartości żelaza w suszonych morelach....a takie świeże? jakoś przykro jeść suszone latem kiedy można kupić świeże...
Dużo żelaza, potasu, i wit. A i E... A w dodatku mają o wiele więcej wapnia niż świeże. Ale świeże też są dobre i zdrowe, zatem wcinać na zdrowie!

Cytat:
85 dni do rozwiązania yoopiiiii!!! Och ja bym chciała żeby ten nasz maluszek był już na świecie - już powoli mam dość bycia w ciąży i ciążowych dolegliwości. Aż śmiać mi się chce jak sobie przypomnę co mówiłam przed ciążą: JA TO BYM MOGŁOA CHODZIĆ CAŁE ŻYCIE W CIĄŻY - dziś mówię stanowczo- NIE! Oby do porodu
Kurcze, a ja mam zupełnie na odwrót. Jako jedna z pierwszych z tego grona będę przechodzić niewątpliwy cud porodu (o jezusićku!). I w tej chwili coraz częściej przechodzi mi przez głowę myśl, żeby młoda jednak tam została. Po zakończeniu 15 tygodnia czuję się w ciąży doskonale, nie licząc rwy kulszowej, ale to się da przeżyć. A i Matylda zdaje się nie narzekać że jej tam źle... To może.... Nie?

Cytat:
Och, a wczoraj udało mi się wymacać główkę kruszynki. Raaaanyyy jakież to jest maleństwo!!!!
No ale jak?! Ja to wiem że tam jest dziecko i czasem wydaje mi się że wymacałam plecki. I tyle. No i jak kopnie, to mniej więcej wiem gdzie jest nóżka. I tyle

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam czy biegunka która ostatnio mnie męczy nie ma związku właśnie z żelazem, zbiegło się to w czasie gdy zaczęłam je przyjmować
Hmmm, po żelazie syntetycznym to raczej właśnie odwrotnie - trzeba się czasem mocno namęczyć i śliwek suszonych najeść żeby coś wyszło

Cytat:
Przybij piątkę!

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Hello
Bardzo mało sypiam teraz w 3 trymestrze... Wieczorem nie mogę zasnąć do ok. 1 -2 w nocy, potem ze dwa razy wstaję do toalety, a koło 5-6 jestem już na nogach . O spaniu w dzien nie ma mowy, nie zasnę choćbym godzinę leżała bez ruchu
Czy Wy też macie takie objawy czy jestem nienormalna? Chyba nie ma sensu tego zrzucać na upaly, bo zanim nastąpiły było bardzo podobnie.
No nic... wezmę samochód i pojade na zakupy, dobrze że Tesco jest całodobowe Zdążę wrocić przed upałem
Mam podobnie...Zamiast spać mam takie duże oczy i przewracam się z boku na bok. Upałów w mieszkaniu nie mam, wciąż śpię pod grubą kołdrą U mnie to pewnie nerwy, bo jak sobie pomyślę że to już tak niedługo...

Cytat:
A my juz dzisiaj sie wprowadzamy nareszcie bo juz miałam dość tego sprzatanie. Poukładam sobie wszystko dla malenstwa i bede wiedziała co mi brakuje, łóżeczko wstawimy jak mąż wrócił ale miejsce już jest

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
Kashin przesłodka kołyska
Właśnie obdzwoniłam z pół tuzina zakładów stolarskich z pytaniem czy ktoś mi tę cholerną farbę zeszlifuje. No i znalazłam majstra, który chce się tego podjąć i przyjdzie jeszcze dziś ocenić stan i podać wycenę. Sama bym to zrobiła, ale mój chłopak mi zabronił

Mój ojciec jest Stasiu i mój dziadek Stanisław Senior. I wujek Stachu. U nas Stachami obrodziłoooo. Więc jak Matyldzie wyrosną jajka, to będzie Ivo

A jeszcze wracając do mazideł na rozstępy, to przez od 4 do 6 m-ca używałam Fissana, a teraz już tylko oliwki. Wiele razy zetknęłam się z opinią, żeby odpuścić sobie kosmetyki apteczne i drogeryjne więc stwierdziłam w końcu że to musi być prawda Najważniejsza jest technika masowania. Można do tego użyć najzwyklejszej oliwy z oliwek, albo np. olejku migdałowego, czy z avocado. Chodzi o to żeby przy tym masowaniu szczypać delikatnie fałdy skóry - to podobno cały sekret powodzenia. Na razie (podkreślam) u mnie się to sprawdza. Moja mama ma sporo rozstępów po dwóch ciążach, więc mam skłonności genetyczne do odziedziczenia takiej pamiątki. Zamierzam stosować tę metodę do 4 m-ca po porodzie. Zobaczymy co z tego wyjdzie. no w końcu najbardziej rozciągające 2 miesiące jeszcze przed nami
Stary 2009-07-02, 10:31   #559
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Dużo żelaza, potasu, i wit. A i E... A w dodatku mają o wiele więcej wapnia niż świeże. Ale świeże też są dobre i zdrowe, zatem wcinać na zdrowie!

Kurcze, a ja mam zupełnie na odwrót. Jako jedna z pierwszych z tego grona będę przechodzić niewątpliwy cud porodu (o jezusićku!). I w tej chwili coraz częściej przechodzi mi przez głowę myśl, żeby młoda jednak tam została. Po zakończeniu 15 tygodnia czuję się w ciąży doskonale, nie licząc rwy kulszowej, ale to się da przeżyć. A i Matylda zdaje się nie narzekać że jej tam źle... To może.... Nie?

No ale jak?! Ja to wiem że tam jest dziecko i czasem wydaje mi się że wymacałam plecki. I tyle. No i jak kopnie, to mniej więcej wiem gdzie jest nóżka. I tyle

Hmmm, po żelazie syntetycznym to raczej właśnie odwrotnie - trzeba się czasem mocno namęczyć i śliwek suszonych najeść żeby coś wyszło

Mam podobnie...Zamiast spać mam takie duże oczy i przewracam się z boku na bok. Upałów w mieszkaniu nie mam, wciąż śpię pod grubą kołdrą U mnie to pewnie nerwy, bo jak sobie pomyślę że to już tak niedługo...

Właśnie obdzwoniłam z pół tuzina zakładów stolarskich z pytaniem czy ktoś mi tę cholerną farbę zeszlifuje. No i znalazłam majstra, który chce się tego podjąć i przyjdzie jeszcze dziś ocenić stan i podać wycenę. Sama bym to zrobiła, ale mój chłopak mi zabronił

Mój ojciec jest Stasiu i mój dziadek Stanisław Senior. I wujek Stachu. U nas Stachami obrodziłoooo. Więc jak Matyldzie wyrosną jajka, to będzie Ivo

A jeszcze wracając do mazideł na rozstępy, to przez od 4 do 6 m-ca używałam Fissana, a teraz już tylko oliwki. Wiele razy zetknęłam się z opinią, żeby odpuścić sobie kosmetyki apteczne i drogeryjne więc stwierdziłam w końcu że to musi być prawda Najważniejsza jest technika masowania. Można do tego użyć najzwyklejszej oliwy z oliwek, albo np. olejku migdałowego, czy z avocado. Chodzi o to żeby przy tym masowaniu szczypać delikatnie fałdy skóry - to podobno cały sekret powodzenia. Na razie (podkreślam) u mnie się to sprawdza. Moja mama ma sporo rozstępów po dwóch ciążach, więc mam skłonności genetyczne do odziedziczenia takiej pamiątki. Zamierzam stosować tę metodę do 4 m-ca po porodzie. Zobaczymy co z tego wyjdzie. no w końcu najbardziej rozciągające 2 miesiące jeszcze przed nami
Wiesz, to było takie dziwne, bo na plecki za okrągłe, na kolanko za duże, stópki też nie, to było okrągłe - uczucie jakbym dotykała z góry główki dzieciątka, dlatego jestem niemalże pewna że to główka - nie wiem co te dziecko właśnie robiło, ale wrażenie było nieprzeciętne hihi Dodam że jeszcze mała nie obruciła się do pozycji porodowej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-02, 10:32   #560
sweetpinky
Zakorzenienie

hello
już jestem od rana na nogach i mam dość tej pogody
przez ciążę zacznę nienawidzieć lato
rozumiem, 20 stopni, 25 stopni ale nie ponad 30

co do kremów, ja teraz używam Mustellę na piersi i na zmianę albo farmaceris M albo Gerbera do reszty ciała, co do fissanu, czasami go stosowałam ale odkąd jest ciepło to już nie, drażni mnie zapach w połączeniu z potem nawet po nocy mam wrażenie, że strasznie śmierdzę

zarezerwowaliśmy sobie pobyt nad morzem a dokładnie w Ustroniu Morskim (jeszcze tam nie byłam) od 13 lipca na 2 tygodnie więc lada moment upragniona laba

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 10:40   #561
DianaM
Zadomowienie

Dzień dobry
Ale gorącooooo! Pospałam sobie do 9, poszłam po chlebek i oczywiście wróciłam z reklamówką słodyczy Zjazdłam dwa batony piankowe, dwie mega kanapy z serem i pomidorem, pół czekolady wedlowskiej truskawkowej i jeszcze zakończyłam jogurtem wiśniowym. Niech mnie ktoś pobije Czy ktoś zjada więcej niż ja???
Do tego kupiłam sobie torcik wedlowski - uwielbiam! I sama go zeżrę

Cytat:
Napisane przez eloteteie Pokaż wiadomość
Oj, o Fissanie słyszałam niedobre rzeczy, znam kilka przypadków brzuchów pooranych rozstępami pomimo stosowania Fissanu. Nie chcę Cię martwić, ale mi wszyscy odradzali Fissan, ale to pewnie nie reguła...

Ja stosuję Ziaję Mamma Mia i Vichy, oba są super!
Vichy co prawda kosztuje koło 90zł, ale Ziaja już tylko 13!
Nie ukrywam, że w ogóle o kremach pomyślałam po czytaniu Was i bardzo się napaliłam. Nie mam kompletnie wiedzy w tym kierunku i dlatego całkowicie zdałam się na tę dziewczynę w drogerii. Mądrze mówiła. Poleciła mi ten krem, ale jak już pisałam - chyba nie będę go używała, bo strasznie długo się wchłania. Jest tak tłusty, że jak się wieczorem w nim położyłam to wszystkie pyłki jakie były w okolicy miałam na sobie Sporo osób pozytywnie o nim mówi, więc z pewnością na każdego inaczej każdy krem działa

Cytat:
(...)
Ja używam Fissanu na noc od 4 miesiąca - najpierw rozgrzewam go w dłoniach, a potem masuję od ud po biust. Daje super poślizg do masażu i na ciało po kąpieli całkiem nieźle się wchłania. Może mam bardziej suchą skórę?
Na dzień faktycznie za bardzo przylepiał by mi się do ubrań i spływał w takie upały, więc stosuję naturalne oleje z witaminą E.
A wiesz, że coś w tym też może być Ja skóry suchej na ciele raczej nie mam, może dlatego u mnie jest taki megatłusty.

Cytat:
(...)
Co ta kobieta Ci naopowiadała?
Tak mnie zszokowałaś, ze aż zaczęłam się wczytywac w skład mojego kremiku przeciwko rozstępom (Perfecta mama).
Nie ma w nim ani kofeiny ani alkoholu. Dodatkowo chwalą się pozytywną opinią Instytutu Matki i Dziecka.
Zresztą po co kofeina w kremach na rozstępy? Ona pomaga zwalczyc cellulitis, ale rozstępy to chyba nie bardzo.
Ja naprawdę się na tym nie znam i nie będę z siebie robiła mądrzejszej niż jestem Ale wiem, że nie musi być alkohol podpisany "alkohol". Są różne tego typu mające swoje nazwy. Myślę, że trzeba byłoby zapytać jakąś farmaceutkę, że rozszyfrowałaby cały skład. W każdym bądz razie wystarczająco mnie przestraszyła, żeby poszukać czegoś innego.
Ale z tej serii kupię sobie żel na opuchnięte nogi, bo koleżanka ostatnio powiedziała, że przyjemnie chłodzi.

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
To jest kwestia subiektywna. Ja nie miałam takiego problemu z Jumperem. Trzeba samemu obejrzeć wózek i się do niego przymierzyć. Widziałam dużo wózków i jedynie przy Jumperze nie mam żadnych wątpliwości.

Jaki drogi! Ja za swój nie dałam 39 zł.

Zgoda, jeśli chodzi o wchłanialność - rewelacja!

(...).
A gdzie kupowałaś? Ja w sieciówce i zawsze mi się wydawało, że w tym sieciówkach jest najtaniej

Czy Wy mówicie o tym wózku http://allegro.pl/item668280738_tako...ylka_0_zl.html

Ile on może kosztować w sklepie?

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
I wzajemnie
Ja używam tylko oliwki ... oprócz rozstępów na piersiach i posladkach nie mam narazie nigdzie. Skórę mam z ogromną tendencją do rozstępów, więc prędzej czy póżniej, smarując czy nie smarując się pojawią ...
Zresztą patrzac na wszystkie moje koleżanki, które mają już dzieci, te co się smarowały i co się nie smarowały, każda ma rozstępy ...
Co dziwne, to zależy też od naszej skóry, trochę od genów ... moja mama nie ma nawet jednego rozstępu, nawet jeden kreski, czy to na piersiach, czy na brzuchu, udach, czy pośladkach ... a mnie przeorało już jak dorastałam

Rozstepy nie robią się tylko od rozciąganej skrówy, robią się też, gdy ta porozciągana skóra się kurczy! Wtedy powstają nawet częściej ...
Z pewnością rozstępy to sprawa genetyczna Jedna jest bardziej podatna lub nie, ale to, że mama miała rozstępy nie oznacza, że córka też musi je mieć. Poza tym teraz jest inna woda, inne jedzenie, inne kremy, inne możliwości... Kiedyś tego nie było.
Stary 2009-07-02, 10:49   #562
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Ufff wróciłam....
a na dworze wytrzymać się nie da

Dobrze, że u dentysty i w samochodzie jest klima

Oczywiście nie byłabym sobą jakbym czegoś dla Grzesia nie kupiła
jak zrobię fotki to wrzucę

Kupiłam sobie też zapas owocków - czereśnie, nektarynki i śliwki takie słodziachne

Ale póki co idę pod prysznic na odświeżenie

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 10:51   #563
kashin
Raczkowanie

GG do kashin

Cytat:
zarezerwowaliśmy sobie pobyt nad morzem a dokładnie w Ustroniu Morskim (jeszcze tam nie byłam) od 13 lipca na 2 tygodnie więc lada moment upragniona laba
Wakacje... Wyjazd... Pamiętam, jest coś takiego, i to jest miłe, ale nie co to dokładnie to już nie wiem... Baw się dobrze i odpoczywaj również za mnie. Tylko pamiętaj ile potem będziesz miała do czytania! Hihihihi

Cytat:
Wiesz, to było takie dziwne, bo na plecki za okrągłe, na kolanko za duże, stópki też nie, to było okrągłe - uczucie jakbym dotykała z góry główki dzieciątka, dlatego jestem niemalże pewna że to główka - nie wiem co te dziecko właśnie robiło, ale wrażenie było nieprzeciętne hihi Dodam że jeszcze mała nie obruciła się do pozycji porodowej
Jej, może mi też kiedyś tak zrobi? Tylko jak ją do tego pobudzić? Ona tam w środku nieźle hasa, tylko że zazwyczaj robi mi żuczka - jakby była na czworakach, pleckami do mojej przepony a kończynami w stronę pęcherza. I tak majta. Albo przy kręgosłupie mi majstruje
Na youtubie są filmiki z ruszającymi się maleństwami i to jest niesamowite A czasem nawet troszkę przerażające...

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ufff wróciłam....
a na dworze wytrzymać się nie da

Dobrze, że u dentysty i w samochodzie jest klima

Oczywiście nie byłabym sobą jakbym czegoś dla Grzesia nie kupiła
jak zrobię fotki to wrzucę

Kupiłam sobie też zapas owocków - czereśnie, nektarynki i śliwki takie słodziachne

Ale póki co idę pod prysznic na odświeżenie
Dobra, wszystkie mówicie że taki upał to ja idę sprawdzić czy nie bujacie Nie żebym szła właśnie po te czereśnie, nektarynki, śliwki...
Stary 2009-07-02, 11:03   #564
Nika1980
Zakorzenienie

Melduję, że akcja "fotel bujany" zakończona!! poniżej efekt!
a więc jest już kołderka i poduszki na fotel, jeszcze zasłonki, ale to w nastepnym tygodniu... materiału mam oczywiście za dużo, pewnie coś jeszcze z tego zrobię...

Cytat:
Napisane przez Irysowa Pokaż wiadomość

Gratuluje.....co raz bliej do rozwiazania.......

Witajcie

przepraszam ze do was tak rzadko ostanio zagladam.....ale Mikuś łobuzuje....a pozatym ten upał..... w Krakowie od 3 dni jest goraco....a pod wieczor sa chmury ale zadnego deszczu burzy nie ma....:nie : A ja tak bym chciala....

Naszczecie mama super mamsusie....ktora...z checia pomoze mi przy malym..i teraz psozli na spacerek...a ja leniuchuje.....

Woogle to dzis moja corka jest nadruchliwa.....eheh tak sie rusza...ze mnie wszystko zaczyna bolec heheh..

Dzis jestem jakas taka...sflustrowana...cos ostatnio mnie maz....wkurza....:mu r: i to jak......
dziękuje, tak coraz bliżej.............:rolle yes:

wybaczamy, że tak rzadko wpadasz ale postaraj się cześciej

Cytat:
suszone morele zajadałam , jak sięstaraliśmy o dzidzię po poronieniu, na odbudowę endometrium... a teraz wcinam świeże
jutro kupię suszone hehehe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kussentjes 006.jpg (141,2 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kussentjes 005.jpg (140,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kussentjes 009.jpg (140,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kussentjes 010.jpg (138,3 KB, 20 załadowań)

Stary 2009-07-02, 11:06   #565
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Nika ślicznie to zrobiłaś
A i gratulacje z okazji studniówki

A to moje dzisiejsze łupy
Chyba dziś uporządkuję ciuszki już, bo tak kładę co raz na kupę i już nie wiem co mam
Ten śpiworek kosztował 1 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00437.jpg (104,7 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00438.jpg (95,1 KB, 33 załadowań)

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 11:14   #566
DianaM
Zadomowienie

Czy któraś z Was używała tego kalkulatora?
http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2008&bg=000

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
a więc jest już kołderka i poduszki na fotel, jeszcze zasłonki, ale to w nastepnym tygodniu... materiału mam oczywiście za dużo, pewnie coś jeszcze z tego zrobię...

suszone morele zajadałam , jak sięstaraliśmy o dzidzię po poronieniu, na odbudowę endometrium... a teraz wcinam świeże
Piękny fotelik!!!
Stary 2009-07-02, 11:36   #567
ja88
Raczkowanie

Cytat:

Do tego to naprawde trzeba mieć talenta! Pięknie zrobione, super się komponuje do tego uroczego fotelika

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:

Chyba dziś uporządkuję ciuszki już, bo tak kładę co raz na kupę i już nie wiem co mam
Jakie cuda!!!! A ja nic nie moge znaleść cieplejszego z długim rękawem... wszystko letnie....

21.10.2009r.
waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 MILENKA
ja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 11:38   #568
DianaM
Zadomowienie

W poniedziałek będąc na zakupach z Tż zakupiliśmy małemu kolejne trzy pary obuwia Jakby miał w tym chodzić po urodzeniu
To się pochwalę
Kozaczki - na zimę, ciepłe bamboszki - do chodzenia po domu w wieku 2 m-cy i adidaski - dla bajeru . Każda z tych par kosztowała w Smyku...uwaga... 9,90zł!!!

I jeszcze pokażę Wam pufkę którą kupiłam wczoraj pod nogi, bo strasznie mi puchną.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg photo1.jpg (50,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg photo2.jpg (71,2 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg photo3.jpg (63,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg photo4.jpg (68,1 KB, 30 załadowań)
Stary 2009-07-02, 11:39   #569
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość

Piękny fotelik!!!
Cytat:

Cytat:
Napisane przez ja88 Pokaż wiadomość
Do tego to naprawde trzeba mieć talenta! Pięknie zrobione, super się komponuje do tego uroczego fotelika

dziękuję kochane, cieszę się, że się Wam podoba nawet się sama nie spodziewałam, że materiał się tak ladnie skomponuje z drewnem...

miss hot, ciuszki przepiękne, jak zawsze ( ja jak widzicie trzymam się twardo na zakupowym odwyku )

........................

Lenka zaczęła mi znów przez pępek stópki wypychać ( aaaauuuu!) i wiecie co , przystawiłam jej głośnik do brzucha i puściłam nagrania gdzie mój mąż gra na gitarze i śpiewa. taaaaaaaka cisza się w brzuszku zrobiła...3 piosenek wysłuchała i chyba zasnęła a po 10 minutach jak już sobie wygodnie siadłam...stópka w pepku!

muzykalne dziecko mam po prostu...po tatusiu...

.......................
jem lunch i biorę się za porządki, muszęsię skupić na przyjęciu dla męża, a ja tylko bym szyła i szyła....mania jakaś...

Stary 2009-07-02, 11:57   #570
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Wakacje... Wyjazd... Pamiętam, jest coś takiego, i to jest miłe, ale nie co to dokładnie to już nie wiem... Baw się dobrze i odpoczywaj również za mnie. Tylko pamiętaj ile potem będziesz miała do czytania! Hihihihi

Jej, może mi też kiedyś tak zrobi? Tylko jak ją do tego pobudzić? Ona tam w środku nieźle hasa, tylko że zazwyczaj robi mi żuczka - jakby była na czworakach, pleckami do mojej przepony a kończynami w stronę pęcherza. I tak majta. Albo przy kręgosłupie mi majstruje
Na youtubie są filmiki z ruszającymi się maleństwami i to jest niesamowite A czasem nawet troszkę przerażające...

Dobra, wszystkie mówicie że taki upał to ja idę sprawdzić czy nie bujacie Nie żebym szła właśnie po te czereśnie, nektarynki, śliwki...
nie ma sprawy wypocznę za Was wszystkie
nie martw się wpuszczę przed wyjazdem Wam jakiegoś wirusa byście mogły mniej pisać

tak wogóle pędzę do Was z informacją.
Byłam właśnie w realu i na stoisku gdzie dają czasem rzeczy z Tchibo są świetne rzeczy dla maluchów kupiłam komplet 5 body za 50 zł, kocyk dwustronny za 40 coś i termometr kaczuchę za 39 zł słodkie i świetne w składzie te body i kocyk i nawet mnie zatkało bo można prać w 60 stopniach więc pewnie dobra bawełna

i przy okazji kupiliśmy z małżem wiatrak Zelmera elektryczny na nóżce i siem chłodzem

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości