Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-02, 15:43   #631
kashin
Raczkowanie

GG do kashin
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Ja mam Stamtąd tu przyszłam, to i niekiedy wracam na Biochemię
Popularyzujmy tu Babydream i HiPP - doskonałe i tanie kosmetyki dla dzieci (sprawdzone też dla dorosłych) o prostych składach, bez nadmiaru niepotrzebnych konserwantów, aromatów, mydeł silnie pieniących i innych alergenów

Dla dziewczyn poszukujących mzideł na rozstępy - podobno rossmannowska oliwka Babydream na rozstępy jest dobra.

A z tym myciem sutków to sama już nie wiem Doświadczone karmicielki, pomóżcie!
taaa, nawet przed chwilą tam kuknęłam i Cię widziałam
To wracając do popularyzacji - pomijając to, że prawie nie używam kosmetyków gotowych, tylko własnoręcznie ukręcone, to w mojej szafce można znaleźć właściwie tylko Hippa i Babydreama - oliwkę BD, krem do brodawek BD, którego używam do wszystkiego - rąk, stóp, ust, brodawek , fantastyczny szampon Hipp albo BD i balsam do ciała Hipp. A jeszcze do twarzy mam dzieciaczka Avenki więc gdyby mnie ktoś nie znał to by pomyślał że już mam dziecko Podbierałam mamie "dorosłe" kosmetyki kiedy byłam mała. Matylda nie będzie musiała podbierać. Będzie się wkurzać że mama jej podbiera

Aha, no i ujęło mnie jeszcze to, że są takie tanie!

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
O tak
Używam jej od około 11 tc i zero rozstępów
Jest też bardzo wydajna, bo opakowanie jeszcze się nie skończyło, ale na wszelki wypadek kupiłam już drugą
Noooooooo, a czasem tak jest że jak się czegoś długo używa i zejść nie chce to aż się dłuży, żeby się skończyło A ta oliwka jest naprawdę dobra. Tylko niektórym może przeszkadzać że się lepi do piżamki.

Edytowane przez kashin
Czas edycji: 2009-07-02 o 15:46
kashin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 16:10   #632
Nika1980
Zakorzenienie

wzięłam dłuuuugi chłodny prysznic i teraz jestem świeżutka i pachnąca i zrelaksowana...najchętnie j to bym się zdrzemnęła a tu o obiadku trzeba mysleć..
dziś rybka i warzywka...mąż nie będzie szczęśliwy hihihi

Cytat:
Napisane przez Irysowa Pokaż wiadomość
piekny fotel....i ciuszki wasze tez..... wszytskich dziewczyn....

bede czesciej wpqadac postram sie.....

witamy witamy>>>>

A u nas duchota...nie ma slonca ale jest okorpne duszmo....a do tego jeszcze jestem sama z Mikim.... a on lobuzuje... a maz dopiero o 18 przyjdzie......ehhh

Cytat:
Napisane przez kashin Pokaż wiadomość
taaa, nawet przed chwilą tam kuknęłam i Cię widziałam
To wracając do popularyzacji - pomijając to, że prawie nie używam kosmetyków gotowych, tylko własnoręcznie ukręcone, to w mojej szafce można znaleźć właściwie tylko Hippa i Babydreama - oliwkę BD, krem do brodawek BD, którego używam do wszystkiego - rąk, stóp, ust, brodawek , fantastyczny szampon Hipp albo BD i balsam do ciała Hipp. A jeszcze do twarzy mam dzieciaczka Avenki więc gdyby mnie ktoś nie znał to by pomyślał że już mam dziecko Podbierałam mamie "dorosłe" kosmetyki kiedy byłam mała. Matylda nie będzie musiała podbierać. Będzie się wkurzać że mama jej podbiera

Noooooooo, a czasem tak jest że jak się czegoś długo używa i zejść nie chce to aż się dłuży, żeby się skończyło A ta oliwka jest naprawdę dobra. Tylko niektórym może przeszkadzać że się lepi do piżamki.

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 16:28   #633
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja88 Pokaż wiadomość
Bardzo chętnie Ci ją oddam+grzmoty
No bez grzmotów to bym nie wzięła-kocham burze
Chyba nawet przylazła, bo ściemniło się trochę i grzmi co chwila

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
może jakąś firmę założę ( pie*p*rzona krewetka!) wiecie z takimi bardzo specjalnymi rzeczami dla przyszłych mamuś- wszytsko ręcznie robione, jedyne w swoim rodzaju....?
nieeee...ja mam powera do szycia tylko jak mam wenę, a wiadomo...wena bywa kapryśna...
ale jeszcze raz : cieszę się że fotelik robi takie pozytywne wrażenie
No chyba byś jej tak nie nazwała
A co do weny to całkowicie się zgadzam. Też mam tak, że jak mnie szał na coś napadnie to klękajcie narody, nie ma zmiłuj, wtedy od rana do wieczora mogła bym tylko to robić. Niestety nie zarobiłabym w ten sposób na życie bo na siłę raczej nie było by opcji, żebym coś robiła.
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 16:35   #634
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
No bez grzmotów to bym nie wzięła-kocham burze
Chyba nawet przylazła, bo ściemniło się trochę i grzmi co chwila

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

No chyba byś jej tak nie nazwała
A co do weny to całkowicie się zgadzam. Też mam tak, że jak mnie szał na coś napadnie to klękajcie narody, nie ma zmiłuj, wtedy od rana do wieczora mogła bym tylko to robić. Niestety nie zarobiłabym w ten sposób na życie bo na siłę raczej nie było by opcji, żebym coś robiła.

nie tak bym firmy nie nazwała tylko akurat w tedy mi znów ta krewetka wyskoczyła hahaha
niestety tak to z weną jest - raz jest a raz jej nie ma...

muszę robić obiad a jestem tak śpiąca że najchętniej to bym po prostu teraz zasnęła jak siedzę....wszystko przez tą pogodę...ale troszke wiaterku przyszło i mam troche cienia za domkiem...ale itak duszno

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 16:39   #635
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
Moja z kolei boi się odkurzacza, ale suszarki już nie. Dziwne to dla mnie, bo do odkurzacza od małego przyzwyczajona, a jak tylko wyciągam to ucieka. Do suszarki też przyzwyczajona, bo po każdej kąpieli ją suszę, więc ten zabieg nawet lubi
Moja też suszarki nie powinna się bać w końcu co dwa tygodnie przechodzi suszenie...ale , że to młode i głupiutkie jeszcze to jej wybaczam Chociaż wczoraj jej odpuściłam suszenie bo upał straszny więc wyschła sama. Ale za dwa tygodnie idziemy ją obciąć niech trochę odsapnie włochacz.
A co do małża to mój nie informatyk, ale dar ma pod tym względem więc od lat nie wiem co to reklamy na necie
Co do wyprawki to ja też nie konsultuje tylko kupuje bo jak bym miała czekać aż mój zaskoczy, że trzeba to w drodze na porodówkę przyszło by mi zakupy robić

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
zjadłabym placuszki ziemniaczane ze śmietanką....
Mnie małżonek w poniedziałek uraczył- zrobił własnoręcznie i podał pod nos tyle tylko, że ja jadam bez śmietany-jakoś mi się nie komponuje
Stary 2009-07-02, 16:41   #636
Kikunia81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Ja mam Stamtąd tu przyszłam, to i niekiedy wracam na Biochemię
Popularyzujmy tu Babydream i HiPP - doskonałe i tanie kosmetyki dla dzieci (sprawdzone też dla dorosłych) o prostych składach, bez nadmiaru niepotrzebnych konserwantów, aromatów, mydeł silnie pieniących i innych alergenów

Dla dziewczyn poszukujących mzideł na rozstępy - podobno rossmannowska oliwka Babydream na rozstępy jest dobra.
a ja u mam lipcowo sierpniowych wyczytałam, że z tej serii jest bardzo skuteczny krem chłodzący do stóp na obrzęki. Jutro mam w planie wybrać się do rossmana i zakupić to cudo Kupię od razu tą oliwkę skoro tak polecacie
Kikunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 16:50   #637
19martusia86
Zadomowienie

Pada
Stary 2009-07-02, 17:13   #638
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Pada
A u nas nie
Jedynie co to słońca już nie ma i się trochę ochłodziło

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 17:23   #639
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
cześć Mamusie
mogę dołączyć? (od razu przyznam że trafiłam tu dzięki Dianie )
na pewno Was nie nadrobię, ale widzę że wklejacie zakupowe zdobycze więc pewnie trochę pooglądam.

Ja mam termin na połowę września i czekamy na chłopaczka
Witaj Zuzaneczka

Cytat:
Napisane przez ja88 Pokaż wiadomość
Możecie mnie oświecić czy wynik 128 mg (po godzinie od wypicia tego paskudztwa-glukoza), to duzo, w normie czy za mało?? Bo ja jestem niekumata wizyte mam dopiero w poniedzialek, a chcialabym wiedziec juz wczesniej na jaką wypowiedz gienka mam sie szykowac..
Norma jest do 140. Ja miałam 142 i ginka wysłała mnie na 75g glukozy i ten wynik już miałam dobry Dziwne...

Cytat:
Widzę, że nie tylko ja mam na pieńku z tą krewetką Mam zablokowane popupy ale to dziadostwo jakoś się przedarło

Diana ja też chcę takiego świniaczka! Gdzie nabyłaś to cudo? Też w Smyku?

Aha, i jeszcze taki fotel bujany jak ma Nika. Koniecznie z takimi podusiami. Btw, fantastyczna z Ciebie krawcowa. Jak już będziesz miała wszystko poszyte to możesz się zabrać za szycie mamuśkom. Tylko zrób listę jak Nimitz na paputki

Sporo z Was było dzisiaj na zakupach. Też byłam, ale kupiłam jeno grapefruity i nektarynki. Coś mi się stało i muszę w siebie żarcie wmuszać. Na szczęście nie mam mdłości

Dobry pomysł! Może zajmę się czymś więcej niż tylko siedzeniem na forum...

Witam i gratuluję syneczka

No i znowu mam zgryz, bo słyszałam żeby piersi myć tylko raz dziennie, żeby naturalnej bariery lipidowej nie zmywać, bo to tylko zaszkodzi sutkom, zamiast im pomóc. Żeby po karmieniu tylko delikatnie wytrzeć resztkę mleka i koniec. A jeśli używacie naturalnych kosmetyków do brodawek to nic nie powinno się maluchowi stać. Wybrałam rossmannowski krem do brodawek Babydream - te kosmetyki są naprawdę dobre. Zachęcam do wejścia na Biochemię - tam jest bardzo dużo informacji o szkodliwości i składnikach kosmetyków. No tak, tylko kto jeszcze ma czas tam wchodzić, kiedy tu tyle czytania?

W Poznaniu też jakiś grzmot słyszałam, ale taki osamotniony jakiś. Pewnie znowu burza przejdzie obok. A ja uwielbiam burze z piorunami na pół nieba ja88, 19martusia86 a może by tak ją na pół podzielić....
Kurcze ja tych kosmetyków ni cholery nie mogę używać bo dla mnie maja zapach zdechłej myszy a szkoda bo też słyszałam o nich dużo dobrego

Jadę zaraz do sklepu po wiatrak
Stary 2009-07-02, 17:29   #640
kashin
Raczkowanie

GG do kashin

Cytat:
Pada
U nas już przestało. Ptice świergolą, przyjemnie chłodno jest teraz. A mi żołądek się wywraca, zjadłabym już obiad (czyżby nektarynka pobudzała apetyt? ) a tu kurcze TŻ musiał po pracy jeszcze gdzieś pójść i muszę czekać Tzn. nie muszę, ale taka kochana jestem

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Kurcze ja tych kosmetyków ni cholery nie mogę używać bo dla mnie maja zapach zdechłej myszy a szkoda bo też słyszałam o nich dużo dobrego
Stary 2009-07-02, 17:47   #641
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
U nas już przestało. Ptice świergolą, przyjemnie chłodno jest teraz. A mi żołądek się wywraca, zjadłabym już obiad (czyżby nektarynka pobudzała apetyt? ) a tu kurcze TŻ musiał po pracy jeszcze gdzieś pójść i muszę czekać Tzn. nie muszę, ale taka kochana jestem

U nas pada dalej chłodniutko się wreszcie zrobiło
Ja też zawsze czekam jak mój wróci. Kiedyś przez takie czekanie to światełko w tunelu zobaczę z głodu Ostatnio coś mi się apetyt mocno pobudził Trudno się mówi-najwyżej będę gruba (jak bym już nie była )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-02, 18:00   #642
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Uuu dziewczyny podziwiam Was z tym czekaniem - ja jem obiad jak zrobię - tak koło 15-15:20, a mąż wraca o 16:00 czasem trochę później
Nie dałabym rady chyba

Stary 2009-07-02, 18:24   #643
karamari
Rozeznanie

Cytat:

Jak ktoś nosi piżamkę
Hahahha, ja też mam już skompletowaną wprawkę kosmetyczną dla dziecka - z tych produktów, które sama używam Waham się odnośnie oliwek i zawartej w nich parafiny - i o tym ciągle szukam teraz informacji na Biochemii, a opinie są sprzeczne. Niektóre mamy z dziećmi z AZS polecają, a ja mam niechęć do olejów mineralnych i wszelkich substancji ropopochodnych... I już sama nie wiem, co myśleć

I zastanawiam się, czy te oleje organiczne, których sama używam, będą bezpieczne dla skóry niemowlęcia

I od kiedy zacząć z filtrem, bo obsesję mam niewąską Jak skończę aktualną Avenkę mineralną, to mam zamiar wypróbować dzieciaczkową Mustelę dla skór nietolerancyjnych

Poza tym, cenię Weledę. Nie stricte dziecięca, ale ma też produkty do pielęgnacji niemowląt. Trochę droższa, ale używają organicznych składników i nie dodają za dużo niepotrzebnych chemikaliów
karamari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 18:34   #644
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Ufff skończyłam układać rzeczy Grzesia w szafce - trochę się tego nazbierało
Aż mąż się zdziwił

Stary 2009-07-02, 19:00   #645
zuzaneczka
Zakorzenienie

ale wy tworzycie posty w zastraszającym tempie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Zarejestrowałam się nowej ginki na 20.07 - dzień po moich urodzinach
Ciekawe co ona mi powie
Cytat:
w dniu moich urodzin
dzień przed moimi urodzinami

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-02, 19:03   #646
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Wybaczcie mi moją nieobecność ale dzisiaj dzień pełen pracy mam. Zakładaliśmy roletę (co wiązało się z wierceniem w ścianach) a to skończyło się białą podłogą zakurzonymi meblami itd Więc przy okazji umyłam okna, parapet, podłogi i wreszcie uprałam pufy ... Wygląda już lepiej ... ale to jeszcze nie jest ten efekt końcowy, który chciałam uzyskać

Przez cały dzień jadłam tylko owoce, nektarynki, brzoskwienie, arbuza dopiero na kolacje wtranżoliłam ziemniaki i kotlecika, i też nie za wiele. Latam od rana w gaciach i staniku, bo tak gorąco, że nie da się wytrzymać.

Teraz na wieczór troszeczkę chłodniej, ale to jeszcze nie jest to czego bym oczekiwała wiatru nie ma, tyle że słońce gdzieś się schowało

Przechodząc obok lustra nie mogę nie spojrzeć na swoje paskudne odbicie zaczynam wyglądac strasznie. Nogi mi się telepią, jakby z galarety były, celullit widać gołym okiem, tyłek zorany przez rozstępy, brzuszysko ogromne ... ledwo w lustrze się mieszczę

Witaj Zuzaneczka

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 19:19   #647
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
Przechodząc obok lustra nie mogę nie spojrzeć na swoje paskudne odbicie zaczynam wyglądac strasznie. Nogi mi się telepią, jakby z galarety były, celullit widać gołym okiem, tyłek zorany przez rozstępy, brzuszysko ogromne ... ledwo w lustrze się mieszczę
Tak ciaza to najpieknieszy okres w zyciu kobiety
Nie martw sie , ja juz dawno temu przestalam patrzec w lustro

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-07-02 o 19:20
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 19:24   #648
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
To jest kwestia subiektywna. Ja nie miałam takiego problemu z Jumperem. Trzeba samemu obejrzeć wózek i się do niego przymierzyć. Widziałam dużo wózków i jedynie przy Jumperze nie mam żadnych wątpliwości.
Zgadza się, tak naprawdę wyprawa do sklepu zweryfikowała moją internetową listę wózków

Cytat:
właśnie to pokazuje jak indywidualną sprawą jest "wyczucie wózka".
ja swój wózek też podnoszę jedną ręką i jedną ręką mogę prowadzić, choć nie ma skrętnego koła ( a może właśnie dlatego?) .
I na co się zdecydujecie? trudny wybór?
CHyba jeszcze nigdy tak nie debatowaliśmy nad jakimś zakupem jak przy wyborze wózka w sklepach powinien być jeden model i nie byłoby problemu albo możliwość połączenia kilku i zamówienia tego idealnego modelu

Cytat:
Hmmm, po żelazie syntetycznym to raczej właśnie odwrotnie - trzeba się czasem mocno namęczyć i śliwek suszonych najeść żeby coś wyszło
Wylądowałam dzisiaj u gastrologa, faktycznie stweirdził, że to zbieg okoliczności z tym żelazem. Nie chciałam się faszerować lekami, ale jak trzeba to trzeba

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
W poniedziałek będąc na zakupach z Tż zakupiliśmy małemu kolejne trzy pary obuwia Jakby miał w tym chodzić po urodzeniu
To się pochwalę
Kozaczki - na zimę, ciepłe bamboszki - do chodzenia po domu w wieku 2 m-cy i adidaski - dla bajeru . Każda z tych par kosztowała w Smyku...uwaga... 9,90zł!!!

I jeszcze pokażę Wam pufkę którą kupiłam wczoraj pod nogi, bo strasznie mi puchną.
Świetne są te małe buciki, ale raczej się Wam nie przydadzą

Cytat:
No i znowu mam zgryz, bo słyszałam żeby piersi myć tylko raz dziennie, żeby naturalnej bariery lipidowej nie zmywać, bo to tylko zaszkodzi sutkom, zamiast im pomóc. Żeby po karmieniu tylko delikatnie wytrzeć resztkę mleka i koniec. A jeśli używacie naturalnych kosmetyków do brodawek to nic nie powinno się maluchowi stać. Wybrałam rossmannowski krem do brodawek Babydream - te kosmetyki są naprawdę dobre. Zachęcam do wejścia na Biochemię - tam jest bardzo dużo informacji o szkodliwości i składnikach kosmetyków. No tak, tylko kto jeszcze ma czas tam wchodzić, kiedy tu tyle czytania?
Ja kiedyś na "Polecamy - odradzamy" czytałąm, że o Alantanie nie trzeba myć brodawek do karmienia.
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 19:29   #649
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Kurczę, a ja dalej patrzę i napatrzeć się nie mogę Cera lepsza. Skóra nawilżona (przed ciążą pomimo stosowania balsamów nogi miałam w łuskach... ) i ogólnie czuję się super (pomijając ostatnie dni z upałami).
I nawet małż mi dzisiaj powiedział, że nie wyobraża sobie mnie bez tego brzuchola
Stary 2009-07-02, 19:30   #650
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
Nie jestem sama
Właśnie kończę tabliczkę czekolady

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-07-02, 19:35   #651
19martusia86
Zadomowienie

No i mi w głowie namieszałyście tym Hipp'em i Baby dream bo już w myślach miałam kosmetycznie wyprawkę wybraną a teraz rozmyślam od nowa.
Stary 2009-07-02, 19:39   #652
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Kurczę, a ja dalej patrzę i napatrzeć się nie mogę Cera lepsza. Skóra nawilżona (przed ciążą pomimo stosowania balsamów nogi miałam w łuskach... ) i ogólnie czuję się super (pomijając ostatnie dni z upałami).
I nawet małż mi dzisiaj powiedział, że nie wyobraża sobie mnie bez tego brzuchola
Tja mnie wysypalo pryszczami na calym ciele, popiersi zaczynaja do pepka siegac, o tylku i nogach nie wspomne z braku ruchu (przez upaly, siedze w domu ) robie sie okragltka
A TZ patrzy na mnie z przerazeniem

Cytat:
Nie jestem sama
Właśnie kończę tabliczkę czekolady
Nie, nie jestes sama, my o 20 00 jak zwykle zjedlismy obiado-kolacje zeberka w sosie z kartofelkami co bym napewno czasem nie schudla
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 19:39   #653
19martusia86
Zadomowienie

Udało mi się wydębić od paru firm produkujących karmy dla zwierząt próbki Jak przyjdą to zawieziemy do schroniska

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-02, 19:39   #654
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
ja też czuję się wspaniale i niezwykle atrakcyjnie
włosy przestały wypadać, paznokcie się wzmocniły, z cerą nie mam żadnych problemów.. zewsząd słyszę komplementy że świetnie wyglądam w ciąży

fakt że teraz w upały puchnę i brzuszek ciąży ale kurcze - cudownie jest!

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 19:49   #655
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Tja mnie wysypalo pryszczami na calym ciele, popiersi zaczynaja do pepka siegac, o tylku i nogach nie wspomne z braku ruchu (przez upaly, siedze w domu ) robie sie okragltka
A TZ patrzy na mnie z przerazeniem

Nie, nie jestes sama, my o 20 00 jak zwykle zjedlismy obiado-kolacje zeberka w sosie z kartofelkami co bym napewno czasem nie schudla
Bo o linie trzeba dbać Mój małż lubi w tych porach (w sensie czasowym ) frytki jadać... a ja się częstuję z jego talerza i pięknie mi 1,3 kg wskoczyło na wagę w przeciągu 3 tygodni

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
ja też czuję się wspaniale i niezwykle atrakcyjnie
włosy przestały wypadać, paznokcie się wzmocniły, z cerą nie mam żadnych problemów.. zewsząd słyszę komplementy że świetnie wyglądam w ciąży

fakt że teraz w upały puchnę i brzuszek ciąży ale kurcze - cudownie jest!
Ja nie puchnę na szczęście. Za to przed ciążą zdarzało mi się mieć nogi opuchnięte i bardzo się bałam co to będzie w te upały, ale póki co, odpukać, nic się nie dzieje.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Pędzę (hahaha, krok posuwisty to najwięcej na co mnie stać ) z psem na spacer (góra 5 minut, bo mokro, więc spacerować to mogę sobie sama) skorzystam z tego, że przestało padać, ptaszki świergolą i jest chłodno
Stary 2009-07-02, 19:51   #656
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

W końcu i u nas pada

Stary 2009-07-02, 20:03   #657
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
Bo o linie trzeba dbać Mój małż lubi w tych porach (w sensie czasowym ) frytki jadać... a ja się częstuję z jego talerza i pięknie mi 1,3 kg wskoczyło na wagę w przeciągu 3 tygodni

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Ja nie puchnę na szczęście. Za to przed ciążą zdarzało mi się mieć nogi opuchnięte i bardzo się bałam co to będzie w te upały, ale póki co, odpukać, nic się nie dzieje.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Pędzę (hahaha, krok posuwisty to najwięcej na co mnie stać ) z psem na spacer (góra 5 minut, bo mokro, więc spacerować to mogę sobie sama) skorzystam z tego, że przestało padać, ptaszki świergolą i jest chłodno
Kochana, co to jest??? o to jest 1,3 kg??? Mi w ciągu trzech tygodni przybyło 4 kg ... to był szok ale już się oswoiłam

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-07-02, 20:12   #658
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Kochana, co to jest??? o to jest 1,3 kg??? Mi w ciągu trzech tygodni przybyło 4 kg ... to był szok ale już się oswoiłam
Pewnie by mi więcej wskoczyło, ale skromnie się częstowałam
Stary 2009-07-02, 20:28   #659
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

a ja jutro robię placki ziemniaczane, to już postanowione
i to już chyba w okolicach 12, bo do przybycia męża nie wytrzymam
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 20:30   #660
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
One wszystkie są takie mięciutkie, więc czy nadają się do chodzenia to wątpię Bardziej gdzieś na wyjścia do znajomych?
Ale i tak się z nich cieszę, bo są słodkie
Słodkie to one są.

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
mi facet mówił że teraz są urlopy dlatego tak długo a mają dużo zamówień
Jak się w końcu dowiem, ile ten wózek kosztuje w innym miejscu, to będę wiedziała, gdzie go zamawiać. My i tak chcemy kupić wózek we wrześniu.

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
Malin, Ty to ale praktyczna do granic możliwości jesteś
Czasami trzeba kupić coś tylko dla przyjemności. A jak kosztuje 9,90 to nad czym się zastanawiać? Ja np planuję kupić jakiś fajny strój na gwiazdkę dla mojego malucha. Założy go tylko raz w życiu, ale jak pięknie będzie wyglądał na zdjęciach i jak miło będzie na niego patrzeć w święta
Moja "praktyczność" wynika z przeżyć związanych z niepotrzebnym wydawaniem pieniędzy, gdy zaczęłam pierwszą pracę po studiach (mnóstwo nietrafionych zakupów w szafie). Po roku wylądowałam na bezrobociu. Wtedy 5 razy się zastanowiłam, zanim coś kupiłam. Bardzo przydała mi się ta nauka.

Ja też chcę kupić jakiś bożonarodzeniowy strój dla brzdąca, dlatego szukać go będę w lumpeksach. Już kilka takich widziałam, ale trudno jest myśleć o Gwiazdce, gdy lato za oknem

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
zjadłabym placuszki ziemniaczane ze śmietanką....
Też bym zjadła, ale za gorąco jest na smażenie

Edytowane przez malin30
Czas edycji: 2009-07-02 o 20:32
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości