Moja kolekcja perfum - część IV - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-09, 08:31   #3691
Daffodilka
Zakorzenienie

Dot.: Moja kolekcja perfum - część IV

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
I kto by pomyślał, że zaczynałaś od flaszki Code. Taka rewolucja, że ho ho... Gratuluję zbioru - piękny, chętnie bym w nim pobuszowała.
Kropko, pięknie dziękuję Będę Ci dozgonnie wdzięczna, że pomogłaś mi ten nieszczęsny Code posłać w świat - wyjątkowo był dla mnie traumatyczny. To było dokładnie rok temu... A do buszowania zapraszam - chętnie się swoimi skarbami podzielę
Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Daffodilko, pięknie prezentuje się Twoja kolekcja, wiele zapachów chętnie bym podkradła.
Blue, dziękuję serdecznie Ogromna w tym Twoja zasługa - gdyby nie Twoja mrówcza praca w wątku perełkowym, to wielu tych flakonów nie miałabym szansy upolować. Doceniam to i dziękuję

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość
Uwielbiam ten wątek
Powalający zbiór. prawie nic nie znam z Twojej kolekcji Chętnie spędziłabym cały dzień sam na sam z Twoimi zapachami i testowała, testowała....
Małgosiu, pięknie dziękuję za miłe słowa i serdecznie zapraszam na testy Może okazać się, że mamy więcej wspólnego niz nam sie teraz wydaje. Kto wie...

Cytat:
Napisane przez magdulenka Pokaż wiadomość
Daff, jejku, jejku.... Ślinię się już pół dnia i nie wiem co napisać...
Że większość przygarnęłabym bez mrugnięcia okiem
Że tyle moich masz... (10 sztuk obecnie, 2 to czas przeszły, 9 punktów wspólnych odlewkowych )
Co jeszcze... PIĘKNIE i MOJO Gratuluję!
Magdulenko, ogromnie się cieszę, że przybyła mi kolejna zapachowa SiostrzyczkaI dziękuję za słowa uznania A z której części mamy więcej wspólnego, tej "ludziowej", czy tej "fuj, ale cuchniesz spalenizną"?
Cytat:
Napisane przez aliś Pokaż wiadomość
Imponujące kolekcje fanów m.in Tezy, Ghotic i Daffodilki.
Aliś, a czyich fanów miałaś na myśli? Pięknie dziękuję za ciepłe słowa
Cytat:
Napisane przez GothicAristocrat Pokaż wiadomość
Daff- Ty wiesz doskonale co ja chce napisac. juz nieraz zachwycałam sie Twoim zbiorem.. w moich oczach to są samiutke perełki, cudności którymi moglabym pachniec co dziennie. Na Twoje skarby patrzy mi sie z takim samym sentymentem i rozczuleniem jak na moje wlasne
Gothic, wiem, wiem, jakby nie było jesteś moją jednojajową (żeby nie powiedzieć jednoflakonową) siostrą bliźniaczką . Dopiero co traciłam oddech z zachwytu oglądając Twoją nieziemnską kolekcję
Z tą różnicą, że u mnie z bardzo przyziemnych powodów nie ma całych serii (co jest moim marzeniem), tylko wybrane elementy. Ale może jak wygram w Totka... Bardzo się cieszę, że Ci się u mnie podoba

Cytat:
Napisane przez studentkaAM Pokaż wiadomość
Daff oj jak ja Ci zazdroszczę Samsary Gratuluję
Studentko, pięknie dziękuję Mikroskopijna ta moja Samsarka, ale może kiedyś dorobię się pełnowymiarowego flakonu EDP. To jeden z tych naprawdę WIELKICH zapachów, które chciałabym u siebie mieć

Edytowane przez Daffodilka
Czas edycji: 2009-07-09 o 08:38
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 09:09   #3692
magdulenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Magdulenko, ogromnie się cieszę, że przybyła mi kolejna zapachowa SiostrzyczkaI dziękuję za słowa uznania A z której części mamy więcej wspólnego, tej "ludziowej", czy tej "fuj, ale cuchniesz spalenizną"?
Daffodilko, nie wiem czy bardziel ludziowe, czy bardziej fujowe
Całkiem hardcorowych fujów nie mam

Ale wyspowiadam się ze wszystkiego:
Mamy razem we flakonach: Cocona, Musta, Theosię, Miyako, Kashminę, Tumulte PH, Nu edp, Gucia PH, BC, Jaisalmera i Idola (zamówiłam wczoraj )

Miałam: FdB i NM

Z odlewek: Chene i Chergui zamówiłam na Wspólnych Lutkach , BdO czeka na mnie w domu, Etrę, OI i Opium PH mam we flakonach, Frapina TdS mam odlewkę, Safranka i Elixir w planach zakupowych

I sporo z Twoich czarnych charakterów chętnie bym poznała

5269
magdulenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 09:29   #3693
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Daffodilko, nie wiem czy bardziel ludziowe, czy bardziej fujowe
Całkiem hardcorowych fujów nie mam

Ale wyspowiadam się ze wszystkiego:
Mamy razem we flakonach: Cocona, Musta, Theosię, Miyako, Kashminę, Tumulte PH, Nu edp, Gucia PH, BC, Jaisalmera i Idola (zamówiłam wczoraj )

Miałam: FdB i NM

Z odlewek: Chene i Chergui zamówiłam na Wspólnych Lutkach , BdO czeka na mnie w domu, Etrę, OI i Opium PH mam we flakonach, Frapina TdS mam odlewkę, Safranka i Elixir w planach zakupowych

I sporo z Twoich czarnych charakterów chętnie bym poznała
Magdulenko, z tego co widzę mamy naprawdę wiele wspólnego . Wszystkie zapachy, które wymieniłaś (no może poza Frapinem) należą do moich ulubionych i zdecydowanie tych, które zbierają najwięcej komplementów. Jedynie Guccia PH choć lubię, noszę nieco rzadziej, dlatego, że moje oskrzela go nie tolerują i się niebezpiecznie kurczą Co do czarnych charakterków, to są do Twojej dyspozycji - jakbyś miała na coś ochotę napisz mi PW i zaraz zapakuję. Muszę tylko zamówić fiolki na All bo już wszystkie mi się pokończyły
Stary 2009-07-09, 13:07   #3694
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
A to może przy okazji i ja pokażę moje flaszki, choć kilka moich zapachowych Siostrzyczek już je zna. Nie jest ich dużo i chyba dość dobrze je widać, więc opisywać nie będę W tej chwili mam tylko "moje"zapachy, których z przyjemnością używam (wszystkie inne powędrowały w świat), natomiast jest kilka, które chciałabym mieć dla samego posiadania, choćby wszystkie kadzidlane pięcioraczki CdG, czy Armani Prive Bois d'Encens. Może kiedyś... Jako, że odlewki są słabiej widoczne zamieszczam ich spis (sorki za błędy - coś nie mogę się dziś obudzić).
Odlewki:
CdG - Sequoia, CdG2 Man, Zagorsk, Avignon, Kyoto, Ouarzazate, Hinoki
Lutens - Chene, Chergui; Durbano - Jade, Rock Crystal; Etro - Shaal Nur, Etra, IHP -Burning Leaves, Memory of Kindness; Voluspa - Vervaine Olive Leaf, Burmese Rosewood, Baltic Amber, Eau d’Italie - Eau d’Italie, Bois d’Ombrie, Baume du Doge, LesNez - Let Me Play The Lion, Diptyque - Eau Lente, M.Micallef - Black Sea, Bond No9 - New Haarlem, L’Artisan Parfumeur - Safran Troublant, Heeley - Cardinal, Penhaligons - Elixir, Cristiano Fissore - Cashmere For Men, Demeter - Bonfire, Zara - Amber, L’Occitane - Amber, Givenchy - OI, Nina Ricci - Belle de Minuit, Frapin - Terre de Sarment, Donna Karan - Wenge, Must de Cartier, Ginestet Le Boise, YSL - Opium PH.
Wow, piekna kolekcja Mamy wspolne 5 zapachow, a wiekszosci z Twojej kolecji nie znam Ale domyslam sie, ze w podobnym klimacie sa
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 13:28   #3695
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Wow, piekna kolekcja Mamy wspolne 5 zapachow, a wiekszosci z Twojej kolecji nie znam Ale domyslam sie, ze w podobnym klimacie sa
Lynn, pięknie dziękuję Masz absolutną rację - wszystkie zapachy są w podobnym stylu orientalno-drzewno-kadzidlanym. Jedyne wyjątki, gdzie jest więcej kwiatów to Amarige Mariage, Dolce Vita no i jest jeden świeżak - Ogródek Nilowy. Od kilku dni mam też odlewkę Chanel No5 Premiere, czyli coś, czego nigdy bym się u siebie nie spodziewała. Kto wie, może za kolejny rok królować u mnie będą właśnie Chanelki? Kobieta zmienną jest...
Stary 2009-07-09, 13:59   #3696
aliś
Zadomowienie

Cytat:
Aliś, a czyich fanów miałaś na myśli? Pięknie dziękuję za ciepłe słowa
Sama nie wiem skąd sie ci "fani" wzięli. Miałam na myśli ZNAWCÓW chyba. Podziwiam od dawna niektóre wielkie kolekcje zapachów, których chyba nigdy nie będe trzymała w ręce, bo sa niszowe, niedostępne i (póki co, bo jak widać gusta sie zmieniają) nie w moim stylu. Kolekcje lekkie, słodkie i bliskie memu sercu tak jak Noska czy Princeski oglądam z uśmiechem i ciekawością, bo wiem, że jeśli znajdę tam jakiś zapach którego nie znam, to powinnam go poznać.
Kolekcje fanek (o i tu mi to słowo pasuje) mrocznej, dymnej niszy, szyprów, cięzkiego orientu, sa dla mnie tak odległe, że oglądam je jak posągi. Piękne i obce memu nosowi

Edytowane przez aliś
Czas edycji: 2009-07-09 o 14:00
aliś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 22:04   #3697
Estell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez GothicAristocrat Pokaż wiadomość
no to może teraz ja
mam nadzieję że sie miło oglada
oj bardzo miło, od dawna byłam ciekawa, co tam drzemie w Twojej kolekcji

Cytat:
Napisane przez BlackDee Pokaż wiadomość
Witam, jestem tu nowa, tzn. od jakiegoś czasu czytam wątek perfumeryjny
W chwili obecnej najbardziej kocham zapachy z tuberozą, kadzidlaki, przyprawy (kardamon, cynamon), moją miłością "forever & ever", niezależnie od pogody i pory roku jest słonik Kenzo.
Wejście smoka

Cytat:
Napisane przez teza20 Pokaż wiadomość
Gratuluje wszystkim pieknych i pachnacych kolekcjiSam bym co niektore flaszki wykradl
A teraz ja sie znow podziele swa skromna kolekcja lekko po faceliftingu
Jak to jest po liftingu to ja jestem ciekawa co było przed. Przepiękna kolekcja

Cytat:
Napisane przez dioneja Pokaż wiadomość
Ach tak oglądam i mam obawy czy pokazywać moją 'kolekcje' bo przy tych wszystkich wspaniałych zbiorach to mój wygląda ubogo.
Duża, czy mała, nieważne, jest piękna

Cytat:
A to może przy okazji i ja pokażę moje flaszki
Zazdroszczę, naprawdę

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
no to teraz ja, bo dawno nic nie wklejałam
Ale kobieco

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Aktualizacja czerwcowa
Avon Summer White
Yves Rocher Pur desir de Lilas
C-Thru Black Diamond
Puma I'm going
Gratuluję

Gratuluję wszystkich kolekcji, ale wysyp
Strasznie lubię oglądać Wasze kolekcje, małe czy duże - wszystkie są piękne
Estell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 20:01   #3698
escritora
Zadomowienie

Ekhem, to teraz ja. A co mi tam!
Miałam szczerą chęć nie przekroczyć 10 flaszeczek (jestem zatwardziałą minimalistką ), ale mi się ciut nie udało, a do końca roku mam zamiar spełnić jeszcze trzy maleńkie marzenia... no może cztery . Zatem moje chęci wyszły chyba na długi spacer i po drodze gdzieś się zgubiły
Zdjęcia bez odlewek.
(Dodam na marginesie, żeby uprzedzić, że ze mnie , a nie fotograf )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg perfumy1.jpg (156,7 KB, 342 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg perfumy2.jpg (156,6 KB, 275 załadowań)
Stary 2009-07-15, 20:38   #3699
fergieunia
Zadomowienie

GG do fergieunia

Cytat:
Napisane przez escritora Pokaż wiadomość
Miałam szczerą chęć nie przekroczyć 10 flaszeczek (jestem zatwardziałą minimalistką ), ale mi się ciut nie udało, a do końca roku mam zamiar spełnić jeszcze trzy maleńkie marzenia... no może cztery . Zatem moje chęci wyszły chyba na długi spacer i po drodze gdzieś się zgubiły
Zdjęcia bez odlewek.
Oj nie taka du*a zdjęcia całkiem udane. A kolekcja prześliczna. Gratulacje!

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
no to teraz ja, bo dawno nic nie wklejałam
Nosku, prześlicznie! Prawie wszystko co uwielbiam!!! Jak wyjedziesz na wakacje, a nie bedzie miał kto zaopiekować się Twoimi " maleństwami" chętnie je przygarnę pod swój dach Gratuluję
fergieunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 21:02   #3700
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Estell Pokaż wiadomość
Zazdroszczę, naprawdę
Ślicznie dziękuję

Cytat:
Zdjęcia bez odlewek.
Escritoro, ale z Ciebie kokietka - przecież fotki są super. A to co na fotkach Toż to same Perełeczki - moja wielka, niestety niespełniona jeszcze miłość Kasaneka, piękne Durbano, moje ulubione L'Artisany, Micallef, FdB, Koszmara, Lutek (a jaki to - zdradzisz?) Encre Noire... Pięknie, naprawdę pięknie i tak bardzo w moim guście. Gratuluję wspaniałej kolekcji!
PS. A zdradzisz mi co to za piękny flakonik ten z zielonym korkiem? Niestety nie znam

Czas edycji: 2009-07-15 o 21:06
Stary 2009-07-15, 21:31   #3701
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Zdjęcia bez odlewek.

menarda nie znam , Lutek się schował-musisz zdradzic co to
Kolekcja idealna jak dla mnie- ilościowo i jakościowo
ja mam zamiar nie przekroczyć 15 flaszek
piiijęknie, naprawde
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 21:33   #3702
BlackDee
Raczkowanie

Cytat:
Zdjęcia bez odlewek.
escritoro pięknie Też chcę dowiedzieć się, jaki tam SL i parę słów o J.Ch. Brosseau Gratuluję
Stary 2009-07-15, 21:34   #3703
zeldee
Raczkowanie

Cytat:
Zdjęcia bez odlewek.
Escorito, kolekcja może i minimalistyczna, ale za to z jaką klasą !!! Piękna kolekcja, gratuluję tej zdolności selekcjonowania! Piękne !

zeldee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 22:31   #3704
escritora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fergieunia Pokaż wiadomość
Oj nie taka du*a zdjęcia całkiem udane. A kolekcja prześliczna. Gratulacje!
Dziękuję

Cytat:
Escritoro, ale z Ciebie kokietka - przecież fotki są super. A to co na fotkach Toż to same Perełeczki - moja wielka, niestety niespełniona jeszcze miłość Kasaneka, piękne Durbano, moje ulubione L'Artisany, Micallef, FdB, Koszmara, Lutek (a jaki to - zdradzisz?) Encre Noire... Pięknie, naprawdę pięknie i tak bardzo w moim guście. Gratuluję wspaniałej kolekcji!
PS. A zdradzisz mi co to za piękny flakonik ten z zielonym korkiem? Niestety nie znam
Dziękuję bardzo Komplementy z Twoich ust (czyli klawiatury) znaczą dla mnie bardzo dużo
Lutek to wielki postrach sratkowy A la Nuit A te zielone to Brosseau Jasmin-Lilas (idealny na upały i migreny )

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość

menarda nie znam , Lutek się schował-musisz zdradzic co to
Kolekcja idealna jak dla mnie- ilościowo i jakościowo
ja mam zamiar nie przekroczyć 15 flaszek
piiijęknie, naprawde
Dziękuję Cieszę się, że Ci się podoba
Moja miała się zatrzymać na dziesięciu, ale nie wyszło A muszę mieć jeszcze Gaiaca... Wenge też by się przydało...

Cytat:
escritoro pięknie Też chcę dowiedzieć się, jaki tam SL i parę słów o J.Ch. Brosseau Gratuluję
Dziękuję bardzo
Brosseau dla tych, co lubią delikatne kwiaty (w tym oczywiście jasmin), polecam. Nie jest męczący, no i mam z nim zwiazane miłe wspomnienia...

Cytat:
Napisane przez zeldee Pokaż wiadomość
Escorito, kolekcja może i minimalistyczna, ale za to z jaką klasą !!! Piękna kolekcja, gratuluję tej zdolności selekcjonowania! Piękne !
Bardzo dziękuję Ale jak zacznę mieć większe chcice, to minimalistyczna być przestanie
Stary 2009-07-15, 22:51   #3705
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję bardzo Komplementy z Twoich ust (czyli klawiatury) znaczą dla mnie bardzo dużo
Lutek to wielki postrach sratkowy A la Nuit A te zielone to Brosseau Jasmin-Lilas (idealny na upały i migreny )
No coś Ty, nie zawstydzaj mnie proszę Naprawdę jestem pod wrażeniem, a tego Lutka nawet postaram się jak najszybciej przetestować, bo akurat jego nie znam. Rozbudziłaś moją ciekawość, więc zaraz jutro potuptam do BB na Jana. Nie ukrywam też, że zauważyłam piękny flakonik z Soir de Lune, ale udałam, że go tam nie ma. Chyba jeszcze nie dojrzałam do zapachów tej Klasy i bardzo tego żałuję.

Cytat:
Dziękuję Cieszę się, że Ci się podoba
Moja miała się zatrzymać na dziesięciu, ale nie wyszło A muszę mieć jeszcze Gaiaca... Wenge też by się przydało...
Oooo tak, Gaiac i Wenge będą stanowić idealne dopełnienie całości Nie miej wyrzutów sumienia - te zapachy po prostu MUSISZ mieć

Czas edycji: 2009-07-15 o 22:52
Stary 2009-07-15, 23:44   #3706
escritora
Zadomowienie

Cytat:
No coś Ty, nie zawstydzaj mnie proszę Naprawdę jestem pod wrażeniem, a tego Lutka nawet postaram się jak najszybciej przetestować, bo akurat jego nie znam. Rozbudziłaś moją ciekawość, więc zaraz jutro potuptam do BB na Jana. Nie ukrywam też, że zauważyłam piękny flakonik z Soir de Lune, ale udałam, że go tam nie ma. Chyba jeszcze nie dojrzałam do zapachów tej Klasy i bardzo tego żałuję.
Lutka testuj, jeżeli lubisz jaśmin na miodzie i odrobinę goździków. Niektórych zabija A Soir de Lune... to tylko maciupka miniaturka

Cytat:
Oooo tak, Gaiac i Wenge będą stanowić idealne dopełnienie całości Nie miej wyrzutów sumienia - te zapachy po prostu MUSISZ mieć
Nad obiema flaszeczkami pracuję Ale wiesz... nie spieszy mi się (tak, wiem, sama się przestraszyłam tego, co napisałam).
Stary 2009-07-15, 23:48   #3707
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
Ekhem, to teraz ja. )

sliczna kolekcja zazdraszczam wszystkiego! no moze oprocz Soir de Lune ( czy tylko ja w nim czuje chlor basenowy?)

sure. fine. whatever.

LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 08:36   #3708
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Zdjęcia bez odlewek.
Większości nie znam, ale prezentują się cudownie A za sztachnięcie opiewanym Black Cashmere dużo bym dała...
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 08:43   #3709
magdulenka
Zakorzenienie

Escorito, piękna kolekcja

Łączy nas tylko kamyczek BC,
ale dwa kolejne zapachy mam w (dalszych na razie) planach

I zazdroszczę umiejętności selekcji

5269
Stary 2009-07-16, 09:35   #3710
escritora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LouLou25 Pokaż wiadomość
sliczna kolekcja zazdraszczam wszystkiego! no moze oprocz Soir de Lune ( czy tylko ja w nim czuje chlor basenowy?)
Dziękuję
Chlor basenowy? W Soir de Lune? Ja nie czuję

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Większości nie znam, ale prezentują się cudownie A za sztachnięcie opiewanym Black Cashmere dużo bym dała...
Dziękuję To moje małe skarby. A Czarna Koszmara jest piękna

Cytat:
Escorito, piękna kolekcja

Łączy nas tylko kamyczek BC,
ale dwa kolejne zapachy mam w (dalszych na razie) planach

I zazdroszczę umiejętności selekcji
Dziękuję
A jakie to zapachy planujesz??
Selekcja musi być, bo nadmiar mnie przytłacza... kurcze, ja wtedy panikuję Jedynie z książkami się nie ograniczam, bo nigdy nie odczuwam ich nadmiaru
Stary 2009-07-16, 10:31   #3711
selya
Zadomowienie

Cytat:
escritora
tak myślałam, że mi się będzie u Ciebie podobać
jak niedawno hurtem ujawniły się tu trzy macherki od ciemności czyli GothicA, BlackDee i Daff to pomyślałam sobie, że jeszcze brakuje mi tu Twojej kolekcji
no i proszę - jest
gratuluję i zapachów i talentu do selekcji

dear darkness

selya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 10:58   #3712
KasiaxQ
Zakorzenienie

Cytat:
Zdjęcia bez odlewek.
Escritoro, Twoja kolekcja bardzo współgra z nickiem i av Piękna jest. Gratuluję! I życzę spełnienia marzeń
P.S. Zdjęcia są całkiem dobre

KasiaxQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 12:57   #3713
asia321
Rozeznanie

GG do asia321

mój skromniutki zbiorek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pefrum part1.jpg (29,7 KB, 214 załadowań)
30.04.2014 3:15
asia321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 13:07   #3714
magdulenka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję
A jakie to zapachy planujesz??
Selekcja musi być, bo nadmiar mnie przytłacza... kurcze, ja wtedy panikuję Jedynie z książkami się nie ograniczam, bo nigdy nie odczuwam ich nadmiaru
Ja z niczym się nie ograniczam
Choć czasem to przytłacza...

A plany na przyszłość to Menard - Kasaneka i Safran Troublant

5269
Stary 2009-07-16, 14:14   #3715
escritora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez selya Pokaż wiadomość
escritora
tak myślałam, że mi się będzie u Ciebie podobać
jak niedawno hurtem ujawniły się tu trzy macherki od ciemności czyli GothicA, BlackDee i Daff to pomyślałam sobie, że jeszcze brakuje mi tu Twojej kolekcji
no i proszę - jest
gratuluję i zapachów i talentu do selekcji
(się zaczerwieniłam) Dziękuję
Ja nie wiem czy to talent - to chyba strach przed zakopaniem pod flachonikami Poza tym podoba mi się duuuużo zapachów, ale niewiele jest takich, które naprawdę chcę mieć.

Cytat:
Napisane przez KasiaxQ Pokaż wiadomość
Escritoro, Twoja kolekcja bardzo współgra z nickiem i av Piękna jest. Gratuluję! I życzę spełnienia marzeń
P.S. Zdjęcia są całkiem dobre
Dziękuję Ci bardzo I oby te marzenia prędzej czy później się spełniły

Cytat:
Ja z niczym się nie ograniczam
Choć czasem to przytłacza...

A plany na przyszłość to Menard - Kasaneka i Safran Troublant
Czasem chciałabym być maksymalistką Nie zastanawiałabym się tygodniami, czy ja na pewno to coś chcę.

Asia321 - skromniutki? Gdzie tam skromniutki
Niestety, znam tylko dwa z Twoich zapachów
Stary 2009-07-16, 14:16   #3716
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczna kolekcja gratuluje. Znam tylko Black Cashmere i Soir de Lune, ale Twoj skarbiec robi wrazenie. No i gratuluje zdolnosci do selekcjonowania Ja sie staram od dawna cos takiego zrobic u siebie i jakos mi nie wychodzi a wrecz przeciwnie!

Cytat:
Napisane przez asia321 Pokaż wiadomość
mój skromniutki zbiorek
Wcale nie taki skromniutki wiele w nim prawdziwych pieknosci

Cytat:
Napisane przez LouLou25 Pokaż wiadomość
No wlasnie! Na mnie tez tak pachna Podoba mi sie bardzo buteleczka, ale zapach jakos dziwnie sie rozwija na mojej skorze. Troche miodu na poczatku, pozniej rzeczywiscie, czuje chlor, a na koniec jakos dziwnie kwasnieje, cytryna i nic wiecej
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 14:19   #3717
skarbiatko
Zakorzenienie

Daff-mam wrażenie ,ze w Twojej kolekcji nic nie znalazło się przypadkiem-piękna jest

Gothic-jestem pod wrażeniem,u Ciebie to chyba zachłanna opętańcza i zaborcza miłość

escritoro-również piękna kolekcja

Zdałam sobie sprawę oglądając wasze kolekcje ,ze ja to mam zapachowy śmietnik.Miałam,bo to co ja pokazywałam jest już absolutnie nieaktualne

asia321 i u Ciebie ślicznie

Edytowane przez skarbiatko
Czas edycji: 2009-07-16 o 14:21
skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 17:50   #3718
escritora
Zadomowienie

Wika28, Skarbiątko - dziękuję wam bardzo
Stary 2009-07-16, 23:49   #3719
GothicAristocrat
BAN stały

Cytat:
Zdjęcia bez odlewek.
piękne! podejrzewałam od dawna pokrewieństwo i jest! jest nastepna sis! cudna, minimalistyczna, ale jakże konkretna kolekcja. wybrane same perełki, wspaniałości, które pasują do Ciebie. zbiorek bardzo w moim stylu, łączy nas siedem flaszek, a dwie z tych co masz marzą mi się i myślę że za niedługo i one nas będą łączyć cóz jeszcze mogę napisać? świetny gust gratuluje!
GothicAristocrat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 00:59   #3720
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Sabb, wiesz, że dla mnie i podejrzewam, że dla wielu innych Wizażanek jesteś swoistym olfaktorycznym guru, tak, że kształt "czarnej" części mojej kolekcji to głównie zasługa Twoja i Twoich recenzji. Na bieżąco śledzę Twoje nowe fascynacje, bo zawsze istnieje duże prawdopodobieństwo, że mogą stać się i moimi. I przeważnie (z wyjątkiem BT, HS, HW, i Bois d'Ombrie) tak jest - stąd tyle wspólnych zapachów. Z niecierpliwością oczekuję też nowej odsłony Twojej kolekcji, bo podejrzewam, że zaszły tam istotne zmiany - bardzo jestem ich ciekawa.
Daff, kolekcja pewnie niedługo się pojawi. Minął rok od ostatniej odsłony, więc pora najwyższa. Dumam tylko, czy najpierw robić skok na le Labo, czy odpuścić tymczasowo i kleić bez...

Co zaś do mojej odpowiedzialności za czarną część Twojej kolekcji - czuję się połechtana bardzo miło.
Daleka jednak jestem od przeceniania swojej roli - może i jakąś ciekawośc budzę, ale przecież nie jestem w stanie sprawić, że spodobają Ci się zapachy "nie Twoje". Twoja kolekcja jest Twoja i basta. Zasługa jest Twoja w całości. A ja tylko cieszę się, że nie jestem jedynym, samotnym zapachowym dziwolągiem w galaktyce.

Co to jest HW?

Cytat:
A co do odlewek mam jotę w jotę tak samo. Podekscytowana czekam na kolejne przesyłki z odlewkami, drżącymi rękami walczę z bąblowymi kokonami, niecierpliwie psikam na nagdarstek, w skupieniu testuję zapach i...odkładam flaszeczkę do odlewkowej skrzyneczki. Te, które mnie nie zachwyciły idą do wymiany albo na All, pozostałe czasem wyjmuję, wącham, zachwycam się i z powrotem chowam. Chomik zawsze triumfuje Wyjątkowo wredna gadzina
Ano wredna. I nigdy nie śpi, jak licho jakieś... Następne wspólne zakupy to będzie trutka na chomicze potwory.
Cytat:
Sabbath, dziękuję faktycznie "perfumowo" raczej nie dorastam ciągle kwiatki-sratki i owocki
Aj, jakże można takie rzeczy pisać?
Chodziło mi o delikatność zmysłu powonienia, nie "niedojrzałość" upodobań.
Nikt, ale to nikt mi nie wmówi, że zapach smoły drzewnej jest bardziej "dojrzały", niż zapach róży. Dlatego stanowczo protestuję przeciw uważaniu kadzideł za jakiś wyższy stopień wtajemniczenia, niż kwiaty. Ja do kwiatów nie dorosłam dla odmiany.

Cytat:
Napisane przez dioneja Pokaż wiadomość
Coś na podobieństwo malinki Tylko dość intensywny i trochę boję się używać :P
dziękuję. Przywiezienie malinki nie przyszło mi do głowy.
Wiesz, co ja robię z tymi olejkami z krajów arabskich? Mieszam z oliwką dla niemowląt i używam do masażu. Rewelacyjnie się sprawdzają.
Cytat:
Sabbath naprawdę możesz być z siebie dumna Zgadzam się z Daff, dla wielu wizażanek jesteś autorytetem olfaktorycznym
Ale do dziś nie mogę zapomnieć mego rozczarowania, gdy w Twoim blogu przeczytałam, że mój wymarzony Idole prawie nie trzyma się skóry (A'propos zajrzałam teraz tam i okazuje się, że napisałaś to równo rok temu, 9 lipca ) Pomimo tego, nadal jest w mojej liście marzeń.

Z niecierpliwością czekam na fotki odnowionej kolekcji
Dziękuję Ci BlackDee. Bardzo mi miło i jednocześnie jestem zawstydzona.

Jeśli chodzi o Idole - na mnie akurat rzeczywiście nie chciał się trzymać, podobnie jak nie chce na mnie żyć długo Gaica. Jak zwykle więc testy na własnej skórze polecam, bo to nie jest reguła. Podobno Idole potrafi być trwały.

Cytat:
Zdjęcia bez odlewek.
Escorito, po pierwsze, jeśli taka sama z Ciebie , jak fotograf, to musi być z Ciebie nie lada laska (no dobra, wiem, że jesteś piękna, widziałam zdjęcia).

Po drugie... Flaszki.
Flaszki cudne masz! Osiem zapachów nas łączy, jak na kolekcję liczącą w sumie 13 flaszek to bardzo dużo. I wcale, ale to wcale nie jestem zdziwiona.

Zazdraszczam flakonu Aoud - to moja perfumeryjna klątwa. Najpierw straciłam flakon, potem dorobiłam się cieknącej odlewki i aż boję się kupić ponownie.

A tak przy okazji napiszę, że ogromnie cieszy mnie to, że zadomowiłaś się na Wizażu i że mogę Cię tu czytać, że mogłam Cię w ten sposób nieco bliżej poznać. Zawsze uśmiecham się widząc Twój nick i Twojego awatara. Wiesz dlaczego...
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości