|
|
#3691 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część IV
Cytat:
Będę Ci dozgonnie wdzięczna, że pomogłaś mi ten nieszczęsny Code posłać w świat - wyjątkowo był dla mnie traumatyczny. To było dokładnie rok temu...![]() Cytat:
Ogromna w tym Twoja zasługa - gdyby nie Twoja mrówcza praca w wątku perełkowym, to wielu tych flakonów nie miałabym szansy upolować. Doceniam to i dziękujęCytat:
![]() Cytat:
A z której części mamy więcej wspólnego, tej "ludziowej", czy tej "fuj, ale cuchniesz spalenizną"?![]() ![]() Aliś, a czyich fanów miałaś na myśli? Pięknie dziękuję za ciepłe słowa![]() Cytat:
![]() Z tą różnicą, że u mnie z bardzo przyziemnych powodów nie ma całych serii (co jest moim marzeniem), tylko wybrane elementy. Ale może jak wygram w Totka... Bardzo się cieszę, że Ci się u mnie podobaStudentko, pięknie dziękuję Mikroskopijna ta moja Samsarka, ale może kiedyś dorobię się pełnowymiarowego flakonu EDP. To jeden z tych naprawdę WIELKICH zapachów, które chciałabym u siebie miećEdytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2009-07-09 o 08:38 |
|||||
|
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Całkiem hardcorowych fujów nie mam ![]() Ale wyspowiadam się ze wszystkiego: Mamy razem we flakonach: Cocona, Musta, Theosię, Miyako, Kashminę, Tumulte PH, Nu edp, Gucia PH, BC, Jaisalmera i Idola (zamówiłam wczoraj )Miałam: FdB i NM Z odlewek: Chene i Chergui zamówiłam na Wspólnych Lutkach , BdO czeka na mnie w domu, Etrę, OI i Opium PH mam we flakonach, Frapina TdS mam odlewkę, Safranka i Elixir w planach zakupowych ![]() I sporo z Twoich czarnych charakterów chętnie bym poznała |
|
|
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Wszystkie zapachy, które wymieniłaś (no może poza Frapinem) należą do moich ulubionych i zdecydowanie tych, które zbierają najwięcej komplementów. Jedynie Guccia PH choć lubię, noszę nieco rzadziej, dlatego, że moje oskrzela go nie tolerują i się niebezpiecznie kurczą Co do czarnych charakterków, to są do Twojej dyspozycji - jakbyś miała na coś ochotę napisz mi PW i zaraz zapakuję. Muszę tylko zamówić fiolki na All bo już wszystkie mi się pokończyły
|
|
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy wspolne 5 zapachow, a wiekszosci z Twojej kolecji nie znam Ale domyslam sie, ze w podobnym klimacie sa
|
|
|
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz absolutną rację - wszystkie zapachy są w podobnym stylu orientalno-drzewno-kadzidlanym. Jedyne wyjątki, gdzie jest więcej kwiatów to Amarige Mariage, Dolce Vita no i jest jeden świeżak - Ogródek Nilowy. Od kilku dni mam też odlewkę Chanel No5 Premiere, czyli coś, czego nigdy bym się u siebie nie spodziewała. Kto wie, może za kolejny rok królować u mnie będą właśnie Chanelki? Kobieta zmienną jest...
|
|
|
|
|
#3696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama nie wiem skąd sie ci "fani" wzięli . Miałam na myśli ZNAWCÓW chyba . Podziwiam od dawna niektóre wielkie kolekcje zapachów, których chyba nigdy nie będe trzymała w ręce, bo sa niszowe, niedostępne i (póki co, bo jak widać gusta sie zmieniają) nie w moim stylu. Kolekcje lekkie, słodkie i bliskie memu sercu tak jak Noska czy Princeski oglądam z uśmiechem i ciekawością, bo wiem, że jeśli znajdę tam jakiś zapach którego nie znam, to powinnam go poznać .Kolekcje fanek (o i tu mi to słowo pasuje ) mrocznej, dymnej niszy, szyprów, cięzkiego orientu, sa dla mnie tak odległe, że oglądam je jak posągi. Piękne i obce memu nosowi
Edytowane przez aliś Czas edycji: 2009-07-09 o 14:00 |
|
|
|
|
#3697 | ||||
|
Rozeznanie
|
oj bardzo miło, od dawna byłam ciekawa, co tam drzemie w Twojej kolekcji
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę, naprawdę ![]() Ale kobieco ![]() Cytat:
Gratuluję wszystkich kolekcji, ale wysyp ![]() Strasznie lubię oglądać Wasze kolekcje, małe czy duże - wszystkie są piękne
|
||||
|
|
|
#3698 |
|
Zadomowienie
|
Ekhem, to teraz ja. A co mi tam!
![]() Miałam szczerą chęć nie przekroczyć 10 flaszeczek (jestem zatwardziałą minimalistką ), ale mi się ciut nie udało, a do końca roku mam zamiar spełnić jeszcze trzy maleńkie marzenia... no może cztery . Zatem moje chęci wyszły chyba na długi spacer i po drodze gdzieś się zgubiły Zdjęcia bez odlewek. (Dodam na marginesie, żeby uprzedzić, że ze mnie )
|
#3699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zdjęcia całkiem udane. A kolekcja prześliczna. Gratulacje!---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Nosku, prześlicznie! Prawie wszystko co uwielbiam!!! Jak wyjedziesz na wakacje, a nie bedzie miał kto zaopiekować się Twoimi " maleństwami" chętnie je przygarnę pod swój dach ![]() Gratuluję
|
|
|
|
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Ślicznie dziękuję![]() Cytat:
. A to co na fotkach ![]() Toż to same Perełeczki - moja wielka, niestety niespełniona jeszcze miłość Kasaneka, piękne Durbano, moje ulubione L'Artisany, Micallef, FdB, Koszmara, Lutek (a jaki to - zdradzisz? ) Encre Noire... Pięknie, naprawdę pięknie i tak bardzo w moim guście . Gratuluję wspaniałej kolekcji! ![]() PS. A zdradzisz mi co to za piękny flakonik ten z zielonym korkiem? Niestety nie znam
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2009-07-15 o 21:06 |
|
|
|
|
#3701 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() menarda nie znam , Lutek się schował-musisz zdradzic co to Kolekcja idealna jak dla mnie- ilościowo i jakościowo ja mam zamiar nie przekroczyć 15 flaszek ![]() piiijęknie, naprawde
|
|
|
#3702 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też chcę dowiedzieć się, jaki tam SL i parę słów o J.Ch. Brosseau Gratuluję
|
|
#3703 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3704 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Lutek to wielki postrach sratkowy A te zielone to Brosseau Jasmin-Lilas (idealny na upały i migreny )Cytat:
![]() Moja miała się zatrzymać na dziesięciu, ale nie wyszło A muszę mieć jeszcze Gaiaca... Wenge też by się przydało...Cytat:
Brosseau dla tych, co lubią delikatne kwiaty (w tym oczywiście jasmin), polecam. Nie jest męczący, no i mam z nim zwiazane miłe wspomnienia... Cytat:
Ale jak zacznę mieć większe chcice, to minimalistyczna być przestanie
|
|
#3705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę jestem pod wrażeniem, a tego Lutka nawet postaram się jak najszybciej przetestować, bo akurat jego nie znam. Rozbudziłaś moją ciekawość, więc zaraz jutro potuptam do BB na Jana. Nie ukrywam też, że zauważyłam piękny flakonik z Soir de Lune, ale udałam, że go tam nie ma . Chyba jeszcze nie dojrzałam do zapachów tej Klasy i bardzo tego żałuję .Cytat:
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2009-07-15 o 22:52 |
||
|
|
|
#3706 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Soir de Lune... to tylko maciupka miniaturka ![]() Cytat:
Ale wiesz... nie spieszy mi się (tak, wiem, sama się przestraszyłam tego, co napisałam).
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
sliczna kolekcja ( czy tylko ja w nim czuje chlor basenowy? )
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
Escorito, piękna kolekcja
Łączy nas tylko kamyczek BC, ale dwa kolejne zapachy mam w (dalszych na razie) planach ![]() I zazdroszczę umiejętności selekcji
|
|
|
|
#3710 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chlor basenowy? W Soir de Lune? Ja nie czuję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A jakie to zapachy planujesz?? ![]() Selekcja musi być, bo nadmiar mnie przytłacza... kurcze, ja wtedy panikuję Jedynie z książkami się nie ograniczam, bo nigdy nie odczuwam ich nadmiaru
|
|
#3711 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak myślałam, że mi się będzie u Ciebie podobać jak niedawno hurtem ujawniły się tu trzy macherki od ciemności czyli GothicA, BlackDee i Daff to pomyślałam sobie, że jeszcze brakuje mi tu Twojej kolekcji no i proszę - jest ![]() gratuluję i zapachów i talentu do selekcji |
|
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P.S. Zdjęcia są całkiem dobre
|
|
#3713 |
|
Rozeznanie
|
mój skromniutki zbiorek
30.04.2014 3:15
|
|
|
|
#3714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć czasem to przytłacza... A plany na przyszłość to Menard - Kasaneka i Safran Troublant |
|
|
|
|
#3715 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(się zaczerwieniłam) Dziękuję Ja nie wiem czy to talent - to chyba strach przed zakopaniem pod flachonikami Poza tym podoba mi się duuuużo zapachów, ale niewiele jest takich, które naprawdę chcę mieć.Cytat:
I oby te marzenia prędzej czy później się spełniły ![]() Cytat:
Nie zastanawiałabym się tygodniami, czy ja na pewno to coś chcę.Asia321 - skromniutki? Gdzie tam skromniutki Niestety, znam tylko dwa z Twoich zapachów
|
|
#3716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie staram od dawna cos takiego zrobic u siebie i jakos mi nie wychodzi a wrecz przeciwnie! Wcale nie taki skromniutki wiele w nim prawdziwych pieknosci Cytat:
Podoba mi sie bardzo buteleczka, ale zapach jakos dziwnie sie rozwija na mojej skorze. Troche miodu na poczatku, pozniej rzeczywiscie, czuje chlor, a na koniec jakos dziwnie kwasnieje, cytryna i nic wiecej
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#3717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Daff-mam wrażenie ,ze w Twojej kolekcji nic nie znalazło się przypadkiem-piękna jest
Gothic-jestem pod wrażeniem,u Ciebie to chyba zachłanna opętańcza i zaborcza miłość ![]() escritoro-również piękna kolekcja Zdałam sobie sprawę oglądając wasze kolekcje ,ze ja to mam zapachowy śmietnik.Miałam,bo to co ja pokazywałam jest już absolutnie nieaktualne ![]() asia321 i u Ciebie ślicznie
Edytowane przez skarbiatko Czas edycji: 2009-07-16 o 14:21 |
||
|
|
|
#3718 |
|
Zadomowienie
|
Wika28, Skarbiątko - dziękuję wam bardzo
|
#3719 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
cóz jeszcze mogę napisać? świetny gust gratuluje!
|
|
|
|
|
#3720 | ||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Co zaś do mojej odpowiedzialności za czarną część Twojej kolekcji - czuję się połechtana bardzo miło. Daleka jednak jestem od przeceniania swojej roli - może i jakąś ciekawośc budzę, ale przecież nie jestem w stanie sprawić, że spodobają Ci się zapachy "nie Twoje". Twoja kolekcja jest Twoja i basta. Zasługa jest Twoja w całości. Co to jest HW? Cytat:
![]() Cytat:
Chodziło mi o delikatność zmysłu powonienia, nie "niedojrzałość" upodobań. Nikt, ale to nikt mi nie wmówi, że zapach smoły drzewnej jest bardziej "dojrzały", niż zapach róży. Dlatego stanowczo protestuję przeciw uważaniu kadzideł za jakiś wyższy stopień wtajemniczenia, niż kwiaty. Ja do kwiatów nie dorosłam dla odmiany. ![]() Cytat:
![]() Wiesz, co ja robię z tymi olejkami z krajów arabskich? Mieszam z oliwką dla niemowląt i używam do masażu. Rewelacyjnie się sprawdzają. Cytat:
Jeśli chodzi o Idole - na mnie akurat rzeczywiście nie chciał się trzymać, podobnie jak nie chce na mnie żyć długo Gaica. Jak zwykle więc testy na własnej skórze polecam, bo to nie jest reguła. Podobno Idole potrafi być trwały. Cytat:
![]() Po drugie... Flaszki. Flaszki cudne masz! Osiem zapachów nas łączy, jak na kolekcję liczącą w sumie 13 flaszek to bardzo dużo. I wcale, ale to wcale nie jestem zdziwiona. ![]() Zazdraszczam flakonu Aoud - to moja perfumeryjna klątwa. Najpierw straciłam flakon, potem dorobiłam się cieknącej odlewki i aż boję się kupić ponownie. ![]() A tak przy okazji napiszę, że ogromnie cieszy mnie to, że zadomowiłaś się na Wizażu i że mogę Cię tu czytać, że mogłam Cię w ten sposób nieco bliżej poznać. Zawsze uśmiecham się widząc Twój nick i Twojego awatara. Wiesz dlaczego...
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

I kto by pomyślał, że zaczynałaś od flaszki Code.
Taka rewolucja, że ho ho... Gratuluję zbioru - piękny, chętnie bym w nim pobuszowała. 
Będę Ci dozgonnie wdzięczna, że pomogłaś mi ten nieszczęsny Code posłać w świat - wyjątkowo był dla mnie traumatyczny. To było dokładnie rok temu...
Chętnie spędziłabym cały dzień sam na sam z Twoimi zapachami i testowała, testowała....
Ślinię się już pół dnia i nie wiem co napisać...
w moich oczach to są samiutke perełki, cudności którymi moglabym pachniec co dziennie. Na Twoje skarby patrzy mi sie z takim samym sentymentem i rozczuleniem jak na moje wlasne

Co do czarnych charakterków, to są do Twojej dyspozycji - jakbyś miała na coś ochotę napisz mi PW i zaraz zapakuję. Muszę tylko zamówić fiolki na All bo już wszystkie mi się pokończyły
. Podziwiam od dawna niektóre wielkie kolekcje zapachów, których chyba nigdy nie będe trzymała w ręce, bo sa niszowe, niedostępne i (póki co, bo jak widać gusta sie zmieniają) nie w moim stylu. Kolekcje lekkie, słodkie i bliskie memu sercu tak jak Noska czy Princeski oglądam z uśmiechem i ciekawością, bo wiem, że jeśli znajdę tam jakiś zapach którego nie znam, to powinnam go poznać

. Gratuluję wspaniałej kolekcji! 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)