...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana... - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-21, 09:05   #4051
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...

Ja miałam okazję zgrzeszyć, ale się trzymałam ostro Pomimo, ze jestem wielką fanką Desperadosa, to od czasu rozpoczecia Dukana nie wypiłam ani jednego
Póki co, z alkoholi to zgrzeszyłam tylko i wyłacznike 1 malibu, ale zrobiłam je z mlekiem 0,5%, wiec uznalam ze będzie to mała szkodliwość dietowa
Sonia a na weselu to podejrzewam ze bym strasznie nagrzeszyła ale mozesz sie wytańczyć i pozrzucać też trochę kcal
Co do słodzika, to właśnie wiele juz czytałam na ten temat...ale póki co pozostaję przy moim, bo w sumie to zjadam może 2, max 3. dropsy słodzikowe dziennie. Ale jak znajdziesz coś lepszego to proszę o cynk

Metatron, jeżeli nachodzi Cię ochota na coś słodkiego, to raczej proponuję jeden z pysznych deserków Dukana niż czekolade

Edytowane przez mądrala
Czas edycji: 2009-07-21 o 09:08
mądrala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 09:16   #4052
Evick
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulik Pokaż wiadomość
Evick , mi również przybyło trochę kg. A prawdę mowiąc nadrobiłam to co straciłam. JA bylam po 5 dniach samych protein czyli 1 fazy , wyjechalam i sie zaczeło...
Nie obżeralam się, ale tak jak mowisz- tu obiad, tu ciacho, goferek i proszę kg zgubione - wrociły jak bumerang.

Ja rowniez sadzę ze to woda
Tak, tak. Woda. Przed 2 tygodniowym wyjazdem było prawie 75 kg, wczoraj 76,6, a dzisiaj już 75,3 kg. Wow.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Sonia11 Pokaż wiadomość
Odnośnie słodzika - ja właśnie poczytałam o zgubnym wpływie Aspartamu na nasz ogranizm i mam zamiar poszukać innego, a Wy jaki stosujecie?
Z tymi słodzikami to nic nie wiadomo. O szkodliwości asparmamu dowodziły jakieś włoskie badania na szczurach, które potem zostały zakwestionowane (np. ilości słodziku podawane szczurom przekraczały wielokrotnie jakiekolwiek normy). No ale nie wiem. Ja sobie słodzę różnymi. Staram się nie dawać dzieciom (np. wypieków ze słodzikiem), bo im prędzej zaszkodzi.
jeszcze 0,3 kg do wagi sprzed 1 ciąży)
dieta od 29.04.2009 do 17.11.2009,
22.02.2010 zaczynam ciąg dalszy!
Evick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 09:35   #4053
ijklmn
Przyczajenie

AJKB- proszę, cieszę się że dotarło,

mój dół dietowy nadal trwa, dwa dni temu "wzbogaciłam" się o 0,2 kg, następnego dnia waga nic się nie ruszyła a dzisiaj ta wrednota pokazała znowu 0,2 kg więcej, najlepsze jest to że nie "grzeszyłam" od początku diety. zobaczę co się będzie działo w najbliższych dniach i najwyżej wtedy zacznę się martwić

co do słodziku to ja nie stosuję wcale, cukru też nie używa. jak robię sobie jakieś desery to po prostu nie dodaję nic żeby były słodkie. jak dla mnie są zjadliwe i nie narzekam

tak zachwalałyście wczoraj siemie lniane że aż się na nie skusiłam. dziś rano wypiła bez większych problemów i już tak jak było polecane przygotowałam sobie na wieczór. wypić nie zaszkodzi a możliwe że pomoże
ijklmn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 09:40   #4054
AJKB
Raczkowanie

Sonia co do wesela to nie zazdroszczę pokus...Chociaż ja miałam kilka tygodni temu i u mnie na weselu były pieczone ryby i kurczak w galarecie a także dużo warzyw...Ale zdjaę sobie sprawę że pozostałe elementy stanowią nie lada pokusę...W kazdym razie musisz mieć silne postanowienie zaostania królową tańca- każda piosenkę spędzaj na parkiecie-nie będziesz wtedy siedziala przy stole i patrzyła na jedzenie, a co kalorii spalisz to twoje
AJKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 09:54   #4055
metatron
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mądrala Pokaż wiadomość
Ja miałam okazję zgrzeszyć, ale się trzymałam ostro Pomimo, ze jestem wielką fanką Desperadosa, to od czasu rozpoczecia Dukana nie wypiłam ani jednego
Póki co, z alkoholi to zgrzeszyłam tylko i wyłacznike 1 malibu, ale zrobiłam je z mlekiem 0,5%, wiec uznalam ze będzie to mała szkodliwość dietowa
Sonia a na weselu to podejrzewam ze bym strasznie nagrzeszyła ale mozesz sie wytańczyć i pozrzucać też trochę kcal
Co do słodzika, to właśnie wiele juz czytałam na ten temat...ale póki co pozostaję przy moim, bo w sumie to zjadam może 2, max 3. dropsy słodzikowe dziennie. Ale jak znajdziesz coś lepszego to proszę o cynk

Metatron, jeżeli nachodzi Cię ochota na coś słodkiego, to raczej proponuję jeden z pysznych deserków Dukana niż czekolade
Ech, za leniwa jestem na desery Dukana. Maks moich możliwości to ryba w folii (najczęściej dorsz) + 1 cebulka. Poza tym żyję na puszkach (tuńczyk), chudych serach bez przetwarzania ich w jakieś wykwintne dania itp.
metatron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 10:05   #4056
Yoostynka
Raczkowanie

GG do Yoostynka

Wczoraj miałam czwarty dzień... i okazał się dniem wielkich grzeszków (owoce,bułki,ba! nawet czekolada!)
Dziś od początku uderzeniowa

Pytanie na dziś:
W przepisach na fazę uderzeniową jest omlet z tofu i papryką. No właśnie, można jeść paprykę w pierwszej fazie?
Yoostynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 10:14   #4057
Sonia11
Wtajemniczenie

Cytat:
Specjalnie tak zaczełam dietę żeby na wesele mieć proteiny+warzywa - bedzie mi lżej. Poza tym mam zamiar jeść schab w galerecie, pieczone czy grilowane mięsa - może dam radę. Najgorszy ten alkohol - może zostanę kierowcą to będzie z tego chociaz jakiś pożytek.

We wrześniu mam 3 kolejne wesela - cięzki okres na dietę.

Cytat:
Napisane przez Evick Pokaż wiadomość
Z tymi słodzikami to nic nie wiadomo. O szkodliwości asparmamu dowodziły jakieś włoskie badania na szczurach, które potem zostały zakwestionowane (np. ilości słodziku podawane szczurom przekraczały wielokrotnie jakiekolwiek normy). No ale nie wiem. Ja sobie słodzę różnymi. Staram się nie dawać dzieciom (np. wypieków ze słodzikiem), bo im prędzej zaszkodzi.
Ja też nie używam dużo słodzika - 2 tabletki dziennie, ale w coli ligh też jest. Podobno najgorsze w aspartamie jest to że nie wydala sie z ogranizu wiec ja poszukam coś innego.

Cytat:
Napisane przez AJKB Pokaż wiadomość
Sonia co do wesela to nie zazdroszczę pokus...Chociaż ja miałam kilka tygodni temu i u mnie na weselu były pieczone ryby i kurczak w galarecie a także dużo warzyw...Ale zdjaę sobie sprawę że pozostałe elementy stanowią nie lada pokusę...W kazdym razie musisz mieć silne postanowienie zaostania królową tańca- każda piosenkę spędzaj na parkiecie-nie będziesz wtedy siedziala przy stole i patrzyła na jedzenie, a co kalorii spalisz to twoje
Na początku będę miała co robić bo zabieram mojego rocznego szkraba - potem trzeba go uśpić a potem mogę tańczyć - najgorsze że na cieple dania orkistra robi przerwy

Cytat:
Napisane przez Yoostynka Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam czwarty dzień... i okazał się dniem wielkich grzeszków (owoce,bułki,ba! nawet czekolada!)
Dziś od początku uderzeniowa

Pytanie na dziś:
W przepisach na fazę uderzeniową jest omlet z tofu i papryką. No właśnie, można jeść paprykę w pierwszej fazie?
Ja nie jem żadnych warzyw
Sonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-21, 10:24   #4058
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez patioli Pokaż wiadomość
Zrzucam z 75 kg, przy wzroście 170 cm.
Pozdrawiam
to masz dokladnie jak ja 170 i spadamy z 75.6. Od kilku dni waga jak zaczarowana pokazuje mi jednak 70, chyba musze zaczac pic ten len bo od soboty zadnej "akcji" nie bylo.

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Wiolqn czy możesz mi polecić jakaś musztarde angielską nadajacą sie na I fazie.
nie mam pojecia. Ja stosuje glownie chrzanowa Kamisu bo udaje mi sie ja w tutejszym Tesco kupowac. Nawet jej nei zagladalam w papiery zeby sprawdzic ile ma cukru. Dodaje jej przeciez tylko odrobine do sosow. Mysle ze te angielskie to sporo cukru maja, bo w smaku inne.

dodalam w koncu te przepisy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336667 niektore juz byly wiec tylko dodalam do nich notke co mi wyszlo. Fotki moze wieczorkiem dorzuce jak nei pojde do kina.

Yoostyka nie ma grzeszenia w fazie uderzeniowej. Faze uderzeniowa mozna robic tylko raz, bo potem juz nei ma uderzeniowego efektu. Albo jestes na diecie albo nie. I warzywa sa zabronione. Nabial, mieso, ryby, jajka. Tyle. Baty ci sie naleza i juz

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 11:44   #4059
Yoostynka
Raczkowanie

GG do Yoostynka

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość

Yoostyka nie ma grzeszenia w fazie uderzeniowej. Faze uderzeniowa mozna robic tylko raz, bo potem juz nei ma uderzeniowego efektu. Albo jestes na diecie albo nie. I warzywa sa zabronione. Nabial, mieso, ryby, jajka. Tyle. Baty ci sie naleza i juz
AUĆ!
Ale ten omlet z papryką był w książce, którą Ty mi przysłałaś (str71)
Przyjmuję baty na kark i mimo wszystko, kontynuuję
Stary 2009-07-21, 19:01   #4060
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Halo, Dukanki... co tu taka cisza dzisiaj

Ja sobie zrobiłam na obiad pysznego kurczaka na grillu

P.S. Znacie jakieś sposoby na przyspieszenie @???

Stary 2009-07-21, 19:17   #4061
landi0909
Zakorzenienie

no wlasnie co tu taka cisza

ja dzisiaj nie mam jak zwykle apetytu, remont w domu, wszędzie syf, ale za to potem ładnie będzie

powoli szykuje sie juz do wyjazdu, coś czuję że w tej Norwegii cały czas ryby będę jadła hihihi

mądrala - niestety nie znam, a też by się przydało

wogóle, to wychodzi mi że dostanę okres akurat w piątek.. samolot 2 godziny, autem 7 godzin z Oslo, a potem godzina promem masakra
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 19:31   #4062
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość

ja dzisiaj nie mam jak zwykle apetytu, remont w domu, wszędzie syf, ale za to potem ładnie będzie

powoli szykuje sie juz do wyjazdu, coś czuję że w tej Norwegii cały czas ryby będę jadła hihihi

mądrala - niestety nie znam, a też by się przydało

wogóle, to wychodzi mi że dostanę okres akurat w piątek.. samolot 2 godziny, autem 7 godzin z Oslo, a potem godzina promem masakra
Oj landi współczuje remontu, bo ja wszystko zniose, ale tego sprzątania to NIGDY <leniuch>

Wiesz co, ja się już wczoraj naczytałam na necie o jakiś gorących kąpielach, moczeniu nóg w gorącej wodzie, aspirynie itp i nic

Stary 2009-07-21, 19:31   #4063
lewaloff
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to lewaloff

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
to ja zakłócę tę ciszę..... zrobiłam sobie test Dukana.... wyszło mi, że 68 kg to jak najbardziej waga dla mnie i wedle ich szacunków osiągnę ją uwaga ... 23/12/2009
Stary 2009-07-21, 19:45   #4064
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cytat:
Napisane przez lewaloff Pokaż wiadomość
to ja zakłócę tę ciszę..... zrobiłam sobie test Dukana.... wyszło mi, że 68 kg to jak najbardziej waga dla mnie i wedle ich szacunków osiągnę ją uwaga ... 23/12/2009
super... wręcz "optymistycznie: tak dzień przed Wigilią...
A co to za test????

Stary 2009-07-21, 21:06   #4065
ijklmn
Przyczajenie

Cytat:

ja też robiłam ten test tylko w pierwszym dniu diety, dla mnie też oszacowali 68,8 kg, przewidziany termin dla mnie to 19.11.2009 i tak mnie zastanowiła podobna liczba więc jeśli można to ile masz wzrostu? ja mam 178 cm

odnośnie tego test to mogę jak na razie powiedzieć że się nie sprawdza. w I fazie- proponowali mi 7 dni w czasie których miałam schudnąć 2,8 kg, ja wprawdzie przeciągnęłam ja na 9 dni, ale w ciągu 7 pozbyłam się 4,5 kg

mądrala jest to test zamieszczony na jakiejś francuskiej stronie, ma on przewidzieć dla ciebie rezultaty oraz w jakim czasie uda ci się je osiągnąć, test ten jest proponowany chyba przez dukana ale nie jestem już pewna. link do niego jest gdzieś na forum razem z tłumaczeniem pytań na które musisz odpowiedzieć. tłumaczenie jeśli mnie pamięć nie myli zamieszczała wiolqn wiec szukaj po postach które dodała
Stary 2009-07-21, 21:21   #4066
lewaloff
Rozeznanie

Cytat:
A co to za test????
test masz tutaj http://www.dukan.wu.pl/, a tłumaczenie do niego jest na tej samej stronie w dziale - ciekawostki, które warto znać czy jakoś tak

Cytat:
Napisane przez ijklmn Pokaż wiadomość
j ja mam 178 cm

odnośnie tego test to mogę jak na razie powiedzieć że się nie sprawdza. w I fazie- proponowali mi 7 dni w czasie których miałam schudnąć 2,8 kg, ja wprawdzie przeciągnęłam ja na 9 dni, ale w ciągu 7 pozbyłam się 4,5 kg
ja mam 174 cm

u mnie się też nie sprawdza - zapowiadał -2.8kg w 7 dni fazy uderzeniowej, a mi spadło 5kg w 10 dni.... mam nadzieję, że to oznacza, że te moje 68 kg docelowe też osiągnę wcześniej
Stary 2009-07-21, 21:29   #4067
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

OK, dziekuje
Może jak bede miała chwilke czasu (czyli pewnie jak już w końcu bede tym cholernym mgr ) to sobie zrobie ciekawe na kiedy mi obliczyli moje od niedawn wymarzone 55? na lipiec 2048?

Stary 2009-07-21, 21:34   #4068
ijklmn
Przyczajenie

Cytat:
ja mam 174 cm

u mnie się też nie sprawdza - zapowiadał -2.8kg w 7 dni fazy uderzeniowej, a mi spadło 5kg w 10 dni.... mam nadzieję, że to oznacza, że te moje 68 kg docelowe też osiągnę wcześniej
to widze że początek i koniec "przepowiedni" mam podobny, tylko daty końcowe różne

jeśli dobrze pamiętam to chyba zaczynałyśmy mniej więcej w tym samym czasie, i cele też chyba miałyśmy tak samo ambitne
Stary 2009-07-21, 21:43   #4069
lewaloff
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ijklmn Pokaż wiadomość
to widze że początek i koniec "przepowiedni" mam podobny, tylko daty końcowe różne

jeśli dobrze pamiętam to chyba zaczynałyśmy mniej więcej w tym samym czasie, i cele też chyba miałyśmy tak samo ambitne
najważniejsze, żebyśmy wyniki miały tak samo rewelacyjne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-21, 21:55   #4070
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Spokojnie, spokojnie... świetnie Wam idzie więc Wasze efekty zdumiałyby nawet samego mistrza Dukana A moze to określenie czasu osiągnięcia wagi zawiera w sobie również 3.faze?

Dobrze, ja już sie na dzisiaj żegnam. Ide spać bo mam zlansowanym mózg i obolałe oczy po calusieńkim dniu przed kompem... Dobranoc

Edytowane przez mądrala
Czas edycji: 2009-07-21 o 21:56
Stary 2009-07-21, 22:01   #4071
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Mi wyszlo ze 64kg bede miec 2 wrzesnia co calkiem mi pasuje.
znalezione na francuskim forum:

ALA MAJONEZ BEZ OLEJU
dobry do salatek
200g jogurtu naturalnego
zoltko
lyzeczka musztardy
sol, pieprz
kilka kropel z cytryny

Zoltko utrzec z musztarda, dodacsoli pieprz. Powoli dolewac jogurt ciagle mieszajac,na koniec dodac sok z cytryny. Mozna dodac ziol. Wyszedl dosc rzadki ale do salatek bedzie w sam raz. Amoze do jutra zgestnieje?

Wlasnie mi sie nowi wspollokatorzy wprowadzaja. Parka,ciekawe o ktorej wstaja bo jak o 7 to ryfa.

Pobiegalam dzisiaj i pocwiczylam Pilatesa z obrecza i nawet hulahopem pokrecilam. Az jestem z siebie dumna.A teraz dalej potero-maraton. Jestesmy juz przy czarze ognia. Ja Harrye'go uwielbiam, ksiazki moglabym czytac na okraglo (slucham sobie audiobookow po angielsku caly czas, bo lektor jst swietny a poza tym swietnie robia na rozumienie ze sluchu) a TaZ nie ogladal wszystkich czesci jeszcze. Tak go przygotowuje do pojscia do kina na Ksiecia Polkrwi

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-07-21, 22:21   #4072
lewaloff
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
A teraz dalej potero-maraton. Jestesmy juz przy czarze ognia. Ja Harrye'go uwielbiam, ksiazki moglabym czytac na okraglo (slucham sobie audiobookow po angielsku caly czas, bo lektor jst swietny a poza tym swietnie robia na rozumienie ze sluchu) a TaZ nie ogladal wszystkich czesci jeszcze. Tak go przygotowuje do pojscia do kina na Ksiecia Polkrwi
trochę off-topic, ale mi Harry nie podchodzi zupełnie. Natomiast Pratchett.... tyle, że strasznie jest ciężki do czytania po angielsku
Stary 2009-07-21, 23:14   #4073
Yoostynka
Raczkowanie

GG do Yoostynka

Ja robiłam przed chwilka ten test i wyszło, że 3.września będę ważyła 59,6kg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-22, 08:15   #4074
Sonia11
Wtajemniczenie

Ja testu nie robiłam - nie chce mi się.

Dziś ostatni dzień fazy uderzeniowej, od jutra warzywka
Nie wiem ile straciłam bo dalej nie mam wagi, ale dziś założyłam przyciasne spodnie które przestały być przyciasne
Sonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 09:17   #4075
AJKB
Raczkowanie

Za waszą bierną namową zrobiłam sobei test Dukana i wyszło mi, że moja wymyślona waga jest jak najbardziej dla mnie odpowiednia i osiągalna Tylko, że zalecano mi 3-dniową kurację uderzeniową. Troche krótka nie uważacie? Czy ktoraś z was tez miała takie zalecenia? I co z tym zrobiłyście? a Wagę mam uzyskać 4.10.2009 r - nie tak źle...
Dziś po pracy ide kupić wagę ( bo na moim mieszkaniu jeszcze się jej nie dorobiła-po co za każdym razem jak wchodziłam do łazienki miałam sobie psuć chumor, ja jak Kubuś Puchatk- jak nie widzę problemu to znaczy że go nei ma ), i proteinki. Potem wypije ostatnie piwko i może lamkę winka A od jutra ran dołączam do waszego grona nie tylko myślami ale i uczynkami...
Miłego dnia Panieny!

Yoostynka a co dotej papryki w omlecie - może ona była w proszku? Można stosowac paprykę w proszku jako przyprawę?

Edytowane przez AJKB
Czas edycji: 2009-07-22 o 09:19
Stary 2009-07-22, 09:47   #4076
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

gratulejszyn Sonia

U mnie dzis cala micha salatki tunczykowo-jajecznej na obiadek bo nie dowierzam stolowce. Znowu rzuca rozgotowany makaron i ziemniaki i bede sie slinic do szyby.

Mowilam wam ze szefunio wczoraj byl wyslany do domu bo jego dzieciak zlapal swinska grype? Nafaszerowalam sie czosnkiem i witamina C i wyszorowalam biuro antywirusowymi sciereczkami

AJKB mi tez pokazywalo 3 dni na uderzeniowa a zrobilam sobei 5 i na dobre mi wyszlo. Papryke - przyprawe mozna

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-07-22, 10:18   #4077
patioli
Przyczajenie

wiolqn, będę śledzić Twoje postępy.To mi pokaże, że się da
A ja dzisiaj byłam na wizycie u komendanta policji i dali mi kawę z mlekiem "niewiemjakim". A pytać ani odrzucić poczęstunku się nie dało. Wrrrrrrrr, u mnie to tak zawsze.
patioli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 10:22   #4078
Yoostynka
Raczkowanie

GG do Yoostynka

Cytat:
Napisane przez AJKB Pokaż wiadomość
Yoostynka a co dotej papryki w omlecie - może ona była w proszku? Można stosowac paprykę w proszku jako przyprawę?
To ten przepis:
Stary 2009-07-22, 10:35   #4079
AJKB
Raczkowanie

No faktycznie, nie w praszku
Stary 2009-07-22, 11:25   #4080
kajdek4
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny. Mam znów kilka pytań. Mianowicie
1 W jaki sposób można grilować kurczaka jeśli nie ma grilla? Są na to jakieś zamienne sposoby?
2. Czy można podjeść czasem chrupki kukurydziane? Mam często napady na coś słodkiegi i tak sobie myślę, że jeśli często w przepisach pojawia się mąka kukurydziana to może mogę zjeść kikla chrupek?
3. Czy przyprawa typu curry jest dozwolona?
4. Ilu procentowe mleko pijecie?

Pozdrawiam Was wszystkie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości