|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Hello! Ale u nas dziś popadało późnym popołudniem
![]() ![]() Byliśmy w supermarkecie na zakupach "proszkowych", no i mam w domu butlę Loveli do białego, butlę do kolorowego i butelkę płynu do płukania. Stwierdziłam, że najbardziej odpowiada mi zapach tej serii - jest taki neutralny, niedrażniący. Za to "Dzidziuś" odrzucił mnie momentalnie. Jedynie płyn do płukania jest do zaakceptowania, tylko że stosuje się go przy dzieciach od 3 roku życia. Naklejki biorę pod uwagę dopiero wtedy, gdy będziemy urządzać pokój dla dziecka, a to gdzieś za 1,5 roku.
#2342 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja tam jestem fanką małych brzuszków - chociaż sama mam już znacznie większy ![]() A ułożenia gratuluję ![]() ![]() Cytat:
![]() Poiwedziała, że dopiero przy różnicy powyżej 4 tygodni między datą ostatniej @ a wiekiem z USG kierują na badania do szpitala. Tysiak, dzięki za słowa pocieszenia! Nie dam się zwariować ![]() Ale cudne! ![]() Gratuluję talentu do dziergania! ![]() Już dzisiaj przed południem pisałam? ![]()
![]() |
#2343 |
Zakorzenienie
|
Wiem, ale ja też to napisałam zanim odpowiedziałaś
![]() Kręci mi się w głowie od nadmiaru wiadomości o pieluszkach ![]()
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-07-22 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2344 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja będzie miała równy rok odpoczynku i mam nadzieję, że tyle jej wystarczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Przez to, że nie czuję się w ciąży atrakcyjnie też zrezygnowałam z kupowania sobie na rzecz synusia ![]() ![]() Jak znajdziesz coś fajnego w c&a albo h&m to daj znać ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2345 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też na wszelki wypadek nie podliczam. Najpierw rozsądnie zsumowałam becikowe z ubezpieczeniem i zrobiłam 'budżet' - ile możemy wydać na ten cel i co może ile kosztować ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Teraz głosuję za Mikołajem, chociaż Sebastian też mi się bardzo podoba ![]() A co do hormonów - ja też brałam przez ponad 10 lat i jakoś mi się odwidziało ![]() ![]() Zobaczę, jak nam będzie szło z jednym dzieckiem, ale planujemy wstępnie niedlugo drugie - dlatego też spiralka na taką chwilę raczej odpada... Za prezerwatywą jakoś nie przepadam, w środki chemiczne nie wierzę... Pozostaje mi chyba NPR ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A pochwalisz się tym śpiworkiem? Bo też takiego szukam i znaleźć nie mogę ![]() Cytat:
![]() Też Bambo Nature http://www.naszedziecko.org/sklep/pr...roducts_id=285 chociaż nie przekonuje mnie do końca ich skład ![]() ![]() Kupiłam tam też tetrę Kikko i chociaż jeszcze nie używałam, to mi się podoba. Cytat:
![]() ![]() ![]() A ten Boob jest ekstra! Można na pewno przez kogoś zamówić, tylko szkoda, że nie można poprzymierzać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A przeciwko otulaniu nic nie mam, ale czemu akurat w te wszystkie pakudne rożki i beciki? ![]() Sama mam yamiar obwijać, a zwłaszcza chustą. Do tej pouch nie mam przekonania, bo ja wątłej budowy jestem i boję się, co by mnie jedno ramię nie bolało. Poza tym, wczoraj się naczytałam, że można od początku nosić w tkanej na 'fasolkę', a że mam taką właśnie upatrzoną, to tego się będę trzymać ![]() Co do nawilżaczy powietrza to nie wiem, bo nigdy nie stosowałam. Można w takich kominkach z wodą podgrzewanych ![]()
![]() |
#2346 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oj Kochana, nie mów hop, do zakonu się chyba nie wybierasz? ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2347 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203...enia_i_po.html http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203..._artykuly.html Generalnie Alles nie jest polecany jako bardzo rozciągliwy, ale może Tobie będzie jednak pasował. W tym przedziale cenowym można też kupić różne inne staniki ciążowe/do karmienia w dużej rozmiarówce, polecam trochę się poinspirować ![]() Cytat:
![]() A oleje dodaję właśnie np. do twarogu dodatkowo ze szczyptą chilli albo cazenne (ponoć poprawia przyswajanie, a dodatkowo maskuje smak ![]() ![]() A jak nie jem serka, to mieszam z daniem obiadowym - w chłodniejsze dni jedliśmy np. curry warzywne z ryżem albo pastę z brokułami - i jak polałam całość łyżką oleju, to nawet dało się zjeść. Dzisiaj wmieszałam do fasolki sszparagowej w sosie jogurtowo-estragonowym. Ale od czasu, jak nauczyłam się pić Zubra, to mi się wydaje, że już wszytsko jestem w stanie przełknąć ![]() Cytat:
Przez pieluszki przebijałam się przz miesiąc, więc wiem, co czujesz ![]() ![]() Teraz muszę się zorientować w chustach ![]() Cytat:
![]() ![]() Do tych koszulek porodowych mam podobne podejście - w domu w czymś takim nie mam zamiaru się lansować, a jako że do szpitala w ogóle nie mam chęci się wybierać lub ew. na chwilę, to ciężko mi inwestować jakieś pieniądze w taki zbytek ![]() Idę spać w końcu ![]() Dobrej nocki! ![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2348 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Ja też się zakręcona zrobiłam
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do włosów to kiedyś-owszem-jako nastolatka marzyłąm o kręconych. Teraz kocham swoje włosy-są idealnie proste więc nie muszę ich prostować, od czasu do czasu w ramach odmiany modeluję je i nic więcej przy nich nie muszę robić. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli faktycznie z tym sikaniem tak jest to dołączam do grona przyszłych mam sikających po pare kropel co pięć minut ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
![]() Z drugim imieniem dla chłopca za to nie mieliśmy najmniejszego problemu, będzie Andrzej po dziadkach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Co do wczorajszej wizyty melduję , że z młodym wszystko w porządku ![]() Psia też wreszcie obcięta, jak ją zobaczyłam to aż pożałowałam, że jej wcześniej do fryzjera nie zabrałam no i co najważniejsze upały już nam nie straszne (tzn. jej bo ze mną to różnie jest) no i obcinanko zniosła dzielnie ![]() Oczywiście cytowanko zeżarło mi połowę (co najmniej) postów więc nie odpowiedziałam na wszystkie które zamierzałam. Chyba jednak wrócę do cytowania po stronie. ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- O rzesz! Jeszcze tylko 53 dni... i wielki finał, no chyba, że się wcześniej wysypię. Do zobaczenia z rana czyt. nie wcześniej jak o 12, bo będę musiała nadrobić to nocne nadrabianie ![]() ![]() Protestuję przeciwko takiemu traktowaniu mojej osoby ![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Burza w nocy była konkretna, mały niespokojny aż w brzuchu się zrobił, a ja potem nie mogłam długo zasnąć ![]() A dziś ma być ponoć 34 stopnie ![]() Jadę do babci ![]() Pewnie jak wrócę to będę miała co czytać ![]() ![]()
#2350 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry! Ale u mnie dziś upał od rana, choć jak wstałam, to mgła niemiłosierna rozciągała się nad miastem. Dzisiaj idziemy na pierwsze zajęcia do szkoły rodzenia ![]()
![]() |
#2351 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja wlansie dzis rozpoczelam sezon prania malutkich ciuszkow!!! Zaraz ide powiesic pierwsze pranie, drugie rozwe wlasnie sie kreci. Jesli chodzi o ubieranie malucha na spacer w chlodniejsze dni ti ja zawsze stosowalam zasade ze jedna warstwe wiecej niz ja mam. Edytowane przez justyna-viola Czas edycji: 2009-07-23 o 07:43 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2352 |
Zadomowienie
|
Witajcie. U nas też ponoć ma być gorąco, więc nie wypuszczam się dziś na dwór. Dopiero po południu gdzieś wyjdziemy. Mam nadzieję, że jutro pogoda będzie znośniejsza, bo wyruszamy na krótki odpoczynek na mazury
![]()
#2353 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Zakorzenienie
|
Mięśnie Kegla będę ćwiczyła, ale wiadomego masażu nie będzie, bo po co, skoro w moim szpitalu i tak rutynowo nacinają krocze
![]()
#2355 |
Wtajemniczenie
|
dowiedziałam się jak to jest z tym PZU, więc dla tych co chcą wiedzieć, to jest tak, że wszystko zależy jakie dana firma wywalczy Sobie kwoty i warunki z PZU, im większa firma tym lepsze warunki
![]() mój mąż pracuje, w mega firmie, a mianowicie, energiapro, i dowiedział się, że za składkę 35 zł, dostaje się 1116 zł na osobę, więc weźmiemy 2232 zł, nie jest źle ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2356 |
Raczkowanie
|
witam z rana!
Dziewczyny, czerwienie sie, dziekuje za komplementy! Az mnie zachecilyscie do dalszego dziergania!! Ale w nocy burza byla ![]() ![]()
#2357 |
Wtajemniczenie
|
ja tam mam mięśnie kegla wyćwiczone, bo wiem do czego służą, i ile potrafią sprawić przyjemności mężowi
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Wtajemniczenie
|
uffff ....
cześć mamusie ![]() nadrobiłam troszkę zaległości i teraz ja mam mnóstwo pytań, bo w zasadzie, za zakupy zabieramy się dopiero teraz , gdyż dużo rzeczy dla dziziusia dostałam od koleżanek i musiałam nad tym jakoś zapanować. pierwsze pytanie - pieluchy, bo czytam i czytam i pytam i coraz większy zamęt mam- wydaje mi sie wiekszość z Was zdecydowała się na pieluchy wielorazowe?? drugie pytranie - rożek - dostalam, ale wydaje mi się maleńki i zastanawiam się jak długo posłuży i czy jak mam rożek to kupować też śpiworek? czy kołderka od razu po rożku? w ogóle pytań mam mnóstwo, ale jak chce zapytać to oczywiście pouciekały ![]() bede pytać stponiowo buziaki
![]() |
#2359 |
Wtajemniczenie
|
Katarzinko Kochana, co do pieluch, to każda ma Swoją definicję, tutaj nie można się kierować czyimś wyborem tylko tym co za Tobą bardziej przemawia
![]() ja osobiście będę jednorazowe pampersy stosować ![]() co do rożka to podobno najlepszy usztywniany, bo łatwiej nosić dzieciątko, zwłaszcza wtedy kiedy jeszcze malutkie i wiotkie jest ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2360 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!!!
dobry ale jakiś pochmurny ![]() wczoraj miałam gości i przyszły moje prezenty urodzinowe , najnowsza książka Zafona ![]() ![]() we wtorek mieliśmy spotkanie na szkole rodzenia z panią z kramzorgu ( tej opieki po porodzie) i bardzo wiele kwestii wyjaśniła i uspokoiła nas. na przykłąd nie muszę kupować laktatora- i tak nie wiadomo , czy się przyda, a pani z kramzorgu która przez 8 dni po porodzie będzie mi pomagać w domu zawsze ma laktator ze sobą- jeśli faktycznie będzie potrzeba to ona mi go użyczy( laktatory są nowe oczywiście) i wtedy musze go już od niej kupic, ale taniej niż w sklepie. a może się okazać, że się nie przyda. mówiła też o materacykach i innych rzeczach, ale jestem bardzo zadowolona z informacji, które nam przekazała. Cytat:
![]() Cytat:
![]() na pierwszy tydzień i tak zakupimy na wszelki wypadek pieluszki jednorazowe naty- zrobione z naturalnych tworzyw ![]() o olejkach też czytałam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
o proszę, fajnie brzmi ta wersja ekonomiczna, ale mi się też podobają te formowane pieluszki- takie ułatwienie na początek no i dla męża lepiej. wogóle zastanawiam się jaki jest najlepszy sposób formowania pieluszek, znaczy składania. widziałam jeden, ale był tak trudny i skomplikowany, że w zyciu bym tak pieluszki nie złożyła..... ze słodyczami mam tak samo ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
halo ! ![]() ![]() Cytat:
![]() czuję, że dziś będzie dzień lenia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2362 |
Zakorzenienie
|
właśnie pas jest super, a oni mają tyle wzorów, że wybierałam dwie godziny i teraz marzy mi się kolejny, a obiecałam, że nie będę już kasy na głupoty wydawać....
![]() deserek polecam- prosty do zrobienia i witaminowa bomba ![]()
![]() |
#2363 |
Zadomowienie
|
cześć Mamusie
![]() Wczoraj wróciłam znad morza. Podczytywałam Was ale pędzicie jak szalone więc mam bojowe zadanie - nadrabianie dlatego będę pisać na raty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2364 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moja przyjaciolka z ekonomicznego punktu widzenia miala zamiar stosowac tetre. stosowala tylko pare dni. dziciatko urodzilo sie zima i te wiecznie smierdzace i wiecznie piorace sie pieluchy doprowadzaly wszystkich do szalu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tylko tak sobie teraz myślę czy nie dokupić parę śpioszków na 56 r bo mam tylko dwa komplety w tym rozmiarze...... ![]() Cytat:
Ja też nie cierpię tabletek hormonalnych. Miałam po nich skrajne nastroje i dostałam uczulenia na słońce! Mimo że od tego czasu minęło bardzo dużo czasu alergia na słońce pozostała Nigdy więcej tego świństwa Pozostaje nam gumka albo plumkanie na zewnątrz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2366 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnie, że dni mijają pomalutku i spokojnie, w końcu to podobno jeden z najpiękniejszych okresów naszego życia ![]() Cytat:
![]() wiesz większość tutaj już się przesyciła zakupami a ja dopiero zaczynam i nie chce dać się zwariować Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2368 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wiedziałam, ze mozna na Was liczyć ![]() Malin czy mówiąc op chuście dla Maleństwa od urodzenia , miałaś na myśli coś takiego ??http://www.infant.com.pl/senda_infant.html
Zadziw świat - pochyli się w pokłonie Zmieniaj los - uskrzydli Cię Zanim czas pokona nas" Edytowane przez katarzinka Czas edycji: 2009-07-23 o 09:15 Powód: zapomniałam o chuście |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ale masz zgrabniutki brzuszek!!!! Moj to olbrzym w porownaniu z Twoim ![]() Sliczny pas ![]() ![]() Jesli chodzi o rozek to odpuscilabym sobie ten usztywnainy. Jak sie zawinie didzie w rozek to on sie robi dosc sztywny wiec bardzo latwo chwycic dzidzie. Jak zobaczylam w szpitalu jak poloze chwytaly te rozki a w nich pozawijane dzieci to bylam w szoku!! ![]() A przewijak polecam ten sztywny nakladany na lozeczko. Bardzo dlugo z niego korzytsalam. No i plecki przynjamniej nie dostaj w kosc przy przewijaniu. Ja musze tylko dokupic taki pokrowiec z frotty na niego bo mi sie narozniki podziurawialy wiec jakos to musi wygladac. Powiesilam pranie.....ale tego jest....szok...chyba z 40 minut powieszalam te malesntwa a wypralam dopiero 2 pralki a jeszcze tzrecia czeka w kolejce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.