Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dzieci" - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-27, 06:46   #1381
frida110
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Chyba jednak nie zdążę wszystkiego sprzątnąc i się przygotować....

Odeszły mi wody!!!!
Panikuję, mimo, że to drugi poród....Trzymajcie kciuki, jedziemy do szpitala, tylko muszę się spakować, bo nic nawet nie mam przygotowane....

Wow. Unholy trzymam chociaż mam nadzieję, że już masz swoją dzidzię przy sobie

Svinecko rzeczywiście sporo zrzuciłaś

Dzień dobry Ale dobrze zapowiada się ten dzień Nasza lista rozpakowanych mamuś znów się powiększy
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 07:06   #1382
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz

Cześć kobiałki

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
aaa dziewczyny zapomnialam sie pochwalic - wczoraj weszlam na wage i od poprzedniego tygodnia spadly mi 4kg
Gratulacje

Cytat:

Odeszły mi wody!!!!
Panikuję, mimo, że to drugi poród....Trzymajcie kciuki, jedziemy do szpitala, tylko muszę się spakować, bo nic nawet nie mam przygotowane....
O matko , Ola trzymaj się

A mnie chyba zaczyna odchodzić czopik , doczekam do jutrzejszej wizyty, czy nie...

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 07:19   #1383
Tulipfever
Rozeznanie

Katarzynko nie ma to jak w domu! Coreczka przesliczna

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

A ja na prośbe Miramejka wklejam fotki 5- tygodniowego Kubusia
Cudny

Cytat:

Odeszły mi wody!!!!
Trzymaj sie kochana! Ciekawe, moze juz jestes po?

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

A mnie chyba zaczyna odchodzić czopik , doczekam do jutrzejszej wizyty, czy nie...
Widze, ze kolezanki nadaly tempa Trzymaj sie dzielnie

Dzien dobry wszystkim
Goraaaaco Tesknie za zima
Wczoraj zaczelam miec takie bole miesiaczkowe, o ktorych kilka z Was pisalo. Niesamowite, ze sie organizm tak sam przygotowuje.
Plany na dzis...hmm...dopakowac do konca torbe! Porobic ksiegowosc. Kupic lody
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 07:26   #1384
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Widze, ze kolezanki nadaly tempa Trzymaj sie dzielnie

Dzien dobry wszystkim
Goraaaaco Tesknie za zima
Wczoraj zaczelam miec takie bole miesiaczkowe, o ktorych kilka z Was pisalo. Niesamowite, ze sie organizm tak sam przygotowuje.
Staram się trzymać, ale normalnie uwierzyć nie mogę, że jak to, już ? teraz? (a wg OM zostały mi 2 dni do terminu )
I najpierw miałam kłucie, a potem bolało właśnie "miesiączkowo", tak więc Tuli nie znasz dnia, ani godziny

H. MacLeod

.
Stary 2009-07-27, 07:38   #1385
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Nie było mnie wczoraj cały dzień i dopiero dzisiaj odpaliłam komputer a tu czekała na mnie taaaka niespodzianka. - otóż moja koleżanka która stara się o dziecko od prawie pięciu lat (pięć minęło by we wrześniu) właśnie mi zostawiła informację, że zostanie mamą!!!!!!!!! : jupi: W końcu !!!!!!!!!
Uwielbiam takie informacje Aż sie łęzka w oku keci

Cytat:
Kochane, musze sie podzielic wielka radoscia- dzisiaj w nocy po super ekspresowym porodzie moja kochana siostra urodzila slicznego, zdrowego synka Witus od razu przyssal sie do piersi, podobno wyglada zupelnie jak brat Siostra czuje sie wspaniale- rozmawialam z Nia niecale 2 godziny po porodzie
Super! Gratuluje siostrze. I jak fajnie, bedziecie miały dzieciaczki w tym samym wieku

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Wiadomo, że z jednej nerki zeszło, a druga miedniczka jest poszerzona do 15mm. Niewiele powiększona jest sama nerka - o 2-4mm. Reszta UKM jest w porządku. Morfologia i mocz też. Za trzy tyg. jedziemy na usg do doktorka, któtry robił małemu usg w szpitalu. Za miesiąc do Centrum Zdrowia Dzicka do dr Gastoła - urologa od takich maluchów. Co tydzień muszę robić małemu badania moczu. Za jakiś miesiąc może będziemy wiedzieli jakie kroki przedsiewziąć.
A miałam pytać o nereki małego. Pamietasz u mojego Kuby tez były powiekszone ale usg po porodzie nic nie wykazało, wszystko wróciło do normy.
Nic sie nie martw, masz cudnego synka, zdrowego i napewno nic mu nie bedzie

Cytat:
magi co ubierałaś Małemu w szpitalu? Pajacyk i body, śpiochy z body (lub kaftanikiem)? Poratuj
Miramejku, ja nie Magi ale tez sie wypowiem
Mój mały w szpitalu miał body, na to kaftanik i śpiochy i leżal owinięty w beciku. Ale na salach było tak gorąco, że ciągle był spocony i od tego dostał potówek.
Także jesli moge cos doradzic to nie przegrzewajcie dzieci. Jest taka pora roku, że nie trzeba ich ubierac na cebulkę.

Cytat:
Planujecie po porodzie brac witaminy? Jesli tak to jakie? Bo kwasu foliowego chyba juz wtedy nie trzeba, prawda?
Takie same witaminy jak w ciąży bo one też są na okres karmienia piersią

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
No tutaj to już kawaler pełną parą Kochany Bobas

Cytat:
Ale Kubuś jest już duży , śliczny jest Wasz synek

Cytat:

Odeszły mi wody!!!!
OOoo to juz?
Trzymam mocno kciuki!

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Cass, kawaler przecudnej urody
Dziekujemy
A ja czekam na fotki Antosia

Cytat:
Cudny

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 07:40   #1386
kamilka
Zadomowienie

Cytat:

Odeszły mi wody!!!!
A miałyśmy iść razem POWODZENIA, mam nadzieję że wszystko idzie dobrze, albo już po wszystkim
Cytat:
Staram się trzymać, ale normalnie uwierzyć nie mogę, że jak to, już ? teraz? (a wg OM zostały mi 2 dni do terminu )
I najpierw miałam kłucie, a potem bolało właśnie "miesiączkowo", tak więc Tuli nie znasz dnia, ani godziny
Ja dziś kończę 38tc i chyba zaczynam mieć stresa, choć wiem że jeszcze 14 dni... to jakoś nie do końca zdawałam sobie do tej pory sprawę co to znaczy... A teraz się boję. Jeszcze jak Unholly nam wzięło... a była 2 dni po mnie...
Wczoraj kontrolowałam jak często mi się te twardnienia pojawiają...

Aha, dziewczyny którym odszedł czop (m.in. czekoladka) duże to galaretki były? W sensie ok 0,5cm? większe? mniejsze?
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 07:54   #1387
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

Porod...hmmm...brak slow zeby opisac.Emocje, strach, bol i inne uczucia towarzyszace na sali porodowej na ktorej spedzilam z Mężem 17godzin
Poród mialam indukowany.Startowalam od ok 2,5cm.
O wszystkim zapomnialam jak tylko zobaczylam córeczke.Pomoc Męża nieoceniona chociazby w tak prozaicznej sprawie jak wytarcie mnie po wyjsciu spod prysznica,zwilzenie ust czy pomoc przy zmianie pozycji podczas skurczu.

Wrócilam do mega wysprzatnego domku, naprawde sie spisal...Wszysto tak po mojemu poryczałam sie w swoim domku, tak tesknilam
wzielam prysznic,troche rozpakowalam torbe no i odwiedzilam wc...pierwszy raz po porodzie...rozumiecie
postanowilam zajrzec do was
zaraz wrzucam fotki
Witaj Kasiu stesknilysmy sie za toba Laurka jest przesliczna

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Ja jako Anna dziękuję za życzenia

katarzynko witamy witamy ponownie na wątku i z niecierpliwością czekamy na zdjecia
czyli sexik nic nie dal

Cytat:

Odeszły mi wody!!!!
o boze juz??

Cytat:

jak wiesz czop moze odchodzic powoli jak u mnie a moze jednorazowo, takze kilka godzin , dni lub tygodni przed porodem wiec nic wie wiadomo
mam nadzieje ze dotrwasz do jutra

ja mam wlasnie tak ze mocno mnie kluje w pipce a potem mam ten czopik i tak za kazdym razem

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
..

Aha, dziewczyny którym odszedł czop (m.in. czekoladka) duże to galaretki były? W sensie ok 0,5cm? większe? mniejsze?
roznie......raz wieksze kawalki raz mniejsze........dzisiaj tez mialam juz maly kawalek......

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 08:08   #1388
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Ojej, ale fajnie

Cytat:
Super! Gratuluje siostrze. I jak fajnie, bedziecie miały dzieciaczki w tym samym wieku
Dzieki Siostra juz chyba jutro wyjdzie, synek pieknie je, robi kupki, siusiu- maly prymus

Cytat:
A

I jak czesto masz te twardnienia?
Wlasnie, co do czopu, ciekawe, czy go w ogole zauwaze Niby za kazdym posiedzeniem kontroluje, ale ja wiem, czy ja to rozpoznam? Jak na razie widze tylko mnostwo sluzu, ale nie z krwia.
Uuu, exciting...
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 08:11   #1389
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mały w szpitalu miał body, na to kaftanik i śpiochy i leżal owinięty w beciku. Ale na salach było tak gorąco, że ciągle był spocony i od tego dostał potówek.
Także jesli moge cos doradzic to nie przegrzewajcie dzieci. Jest taka pora roku, że nie trzeba ich ubierac na cebulkę.
Cass bardzo dziękuję za odpowiedź , nawet mnie wydaje się, że body ze śpiochami i kaftanikiem to za dużo

Cytat:
Ja dziś kończę 38tc i chyba zaczynam mieć stresa, choć wiem że jeszcze 14 dni... to jakoś nie do końca zdawałam sobie do tej pory sprawę co to znaczy... A teraz się boję. Jeszcze jak Unholly nam wzięło... a była 2 dni po mnie...

kamilka ja wczoraj ciągle płakałam ze strachu , podziwiam mojego Małża za cierpliwość i wyrozumiałość
Mnie zaczyna dopiero odchodzić czop, ale nie było galaretki, tylko bardzo gęsty śluz podbarwiony krwią i jak do tej pory było tego troszeczkę wczoraj późnym wieczorem, a na razie cisza

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
jak wiesz czop moze odchodzic powoli jak u mnie a moze jednorazowo, takze kilka godzin , dni lub tygodni przed porodem wiec nic wie wiadomo
mam nadzieje ze dotrwasz do jutra

ja mam wlasnie tak ze mocno mnie kluje w pipce a potem mam ten czopik i tak za kazdym razem
No wiem, wiem

H. MacLeod

.
Stary 2009-07-27, 08:20   #1390
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Mnie zaczyna dopiero odchodzić czop, ale nie było galaretki, tylko bardzo gęsty śluz podbarwiony krwią i jak do tej pory było tego troszeczkę wczoraj późnym wieczorem, a na razie cisza
no widzisz a mi odchodzi ale narazie sladow krwi nie bylo w tym....

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-07-27, 08:27   #1391
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:

-no własnie, ja miewam wieczorem, wlasciwie od kilku dni codziennie
-kupić lody, dobrze ze mi przypomnialas

Cytat:

Wlasnie, co do czopu, ciekawe, czy go w ogole zauwaze Niby za kazdym posiedzeniem kontroluje, ale ja wiem, czy ja to rozpoznam? Jak na razie widze tylko mnostwo sluzu, ale nie z krwia.
Uuu, exciting...
- twardnienienia jak sądze tez mam, ale juz mam tyle roznych rzeczy, ze nie wiem czy to skurcz, zwykly bol, twardnienie
- z czopem mam podobnie szukam szukam, i nie widze a sluzu effff

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-27, 08:29   #1392
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512
Thumbs down Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz

Unholy

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 08:31   #1393
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
...
Ja wczoraj ostatecznie spakowałam torbę.

Cytat:
Cześć kobiałki

Gratulacje

O matko , Ola trzymaj się

Cześć A mi nic nie odchodzi

Cytat:
Ojej, ale fajnie

Uuu, exciting...
U mnie nawet śluzu nie ma za wiele

Idę robić karpatkę.
Stary 2009-07-27, 08:41   #1394
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Idę robić karpatkę.

ja wczoraj miałam jakieś mdłosci jak na początku ciąży......i wogole ostatnio jakos nie mam apetytu na nic-jem bo musze.....jedynie mam apetyt na slodycze

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

mamusie ktore juz maja swoje dzieciaczki:

czy mozna bobaskowi ktory ma nie wygojony jeszcze pepuszek zakladac body?? bo czytalam rozne sprzeczne opinie, ze niby lepsze body, bo koszulki podrazniaja pepek, indziej znowu ze body podraznia......

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-07-27, 09:03   #1395
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
W niedzielę ok.19 zobaczyłam, że coś się sączy i zadzwoniłam do szpitala, że chyba wody mi odchodzą....
Dzielna jestes! Super ze Mały zdrowy Jeszcze raz gratuluje !!!

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Mi gin powiedział, że jak będzie mnie bolało to brać znieczulenie i się nie męczyć.Skoro można sobie pomóc w taki sposób to trzeba to wykorzystać.
Ciekawe czy w moim szpitalu podaja od reki znieczulenie :conf used: Jak nie to przyjdzie sie pomeczyc kapeczke....

Cytat:
Odeszły mi wody!!!!
Trzymam kciuki, chociaz moze juz jest po. A mialam wlasnie pisac ze cos sie zastój jakis zrobil A mialam by przed Unholy...

A moja Malutka strasznie sie rozpycha. Wczoraj myslalam ze nie usne, wogole caly dzien mnie ak meczyła. Juz nie wiedzialam jak siedziec czy lezec... Ale z drugiej strony ciesze sie ze taka ruchliwa bo jakbym nic nie czuła to znowu stresik.
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 09:12   #1396
musicman
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

czy mozna bobaskowi ktory ma nie wygojony jeszcze pepuszek zakladac body?? bo czytalam rozne sprzeczne opinie, ze niby lepsze body, bo koszulki podrazniaja pepek, indziej znowu ze body podraznia......
my zakładaliśmy wszystko jak leci i nic się nie stało a kikutek dawno odpadł
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 09:18   #1397
katarzynka00
Zakorzenienie

Na poczatek mam zaszczyt oglosic nowine od Unholy:
Antos przyszedl na swiat SN o 8:40, wazy4100g i ma 59cm,,jestem padnieta ale szczesliwa.Obylo sie bez znieczulenia ale z lekkim nacieciem,buziaki dla was

Teraz podziekuje wam za cieple powitanie mnie

Mi czop odszedl tak na konkretnie po masowaniu sutkow pod ktg, ilość spora,podbarwiona krwia.
Cytat:
Katarzynko w końcu jesteś w domku Długo Cie nie było, stęskniłysmy się
Sama poprosiłaś o tabletki na wstrzymanie laktacji? Nie było sprzeciwów ze strony lekarzy i pielęgniarek? Jak zareagowali na Twoją decyzje?
zaraz po porodzie pediatra rozpisal mi dla niej mleczko.Porosilam o to swoja polozna zeby zaraz po porodzie sie tym zajela.Bylam na tyle "trzezwa" ze jak tylko mala pokazala sie na swiecie to resztka sił powiedzialam do niej "mleko" i ona juz sie reszta zajela.
Nie bylam umowiona co do tabletek, ale to chyba tak jest ze wstrzymuja kobiecie laktacje, bo na co mleko jak podjela decyzje.
Myslalam ze w domu sama postaram sie o tabletki a tu mile zaskoczenie
Pani od laktacji ktorej najbardziej sie balam okazalasie nadwyraz wyrozumiala, jedynie pediatra na obchodzie cos tam mruknela, bo probowala ode mnie wyciagnac powod a ja ją zbyłam odp ze "tak zadecydowalam" i nie chcilalamdalej ciagnac dyskusji.
Lekarze nic nie pytali, bo w karcie swojej mialam napisane "zalecone przez pediatre sztuczne karmienie"
Czasem siostry w ciagu calego tygodnia zapytaly ale odp byla taka sama jak do pediatry
Mala mialazoltaczke ktora szybciej zniosla dzieki sztucznemu mleku i dopajaniu glukoza, juz nie jest zolciutka.Gdybym karmila ja piersia jeszcze bylybysmy w szpitalu.
I ja mowilam jestem szczesliwa matka z butla

Cytat:
Witaj Kasiu
Jesteś bardzo dzielną kobietą, wiesz? Pięknie to wszystko napisałaś, o porodzie, Laurce i mężu

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
katarzynka00

tez z checia zobacze fotki ( bardzo ladne imie dla coreczki )
dzielna jestes i dobrze ze juz masz za soba!
wywnioskowalam, ze Ty musialas wziac tabletki? czy chcialas? boja sie przymierzam i chcialabym cos wiedziec na ten temat, gdybys miala czas napisac.
pozdrawiam Was serdecznie!
zaraz wysle tobie zaproszenie
butelka to byl moj swiadomy wybor
2x dzienie biore tabletke na zatrzyanie laktacji i to tyle
jak masz jakies pytanie smialo pytaj

Cytat:

ja mojej zakładam body bo kaftaniki za duze na nia no i jakos sie podciagaja.Jak ja biore zeby jej sie odbilo na pionowo to tez pewnie draznie pepuszek, ale to juz jest martwy kikut wiec mysle ze nie ma co sie szczypac
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 09:21   #1398
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Unholy 3mam kciuki

Svinecko życze sobie zeby u mnie z traceniem kg tez bylo jak u CiebieA laska to juz na pewno jestes a nie za miesiąc

Ale miałam ciezka noc, mały tak się wiercił że aż bolalo i nie dawal mi spac , do tego swedzial mnie brzuch-pewnie to rozstepy juz na mnie czychają...No i siku co godzine albo i czesciej.....
Stary 2009-07-27, 09:45   #1399
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
my zakładaliśmy wszystko jak leci i nic się nie stało a kikutek dawno odpadł
dzieki za odpowiedz

Cytat:
Antos przyszedl na swiat SN o 8:40, wazy4100g i ma 59cm,,jestem padnieta ale szczesliwa.Obylo sie bez znieczulenia ale z lekkim nacieciem,buziaki dla was

ja mojej zakładam body bo kaftaniki za duze na nia no i jakos sie podciagaja.Jak ja biore zeby jej sie odbilo na pionowo to tez pewnie draznie pepuszek, ale to juz jest martwy kikut wiec mysle ze nie ma co sie szczypac
ad. 1 Unholy gratulacje!! troszke sie Antoś pospieszył
ad. 2 i to mi sie podoba- twoje podejscie psychicznei mamusia i corusia zadowolone
ad.3

Dominika 04.11.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-27, 09:46   #1400
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj co 10 min, co któryś się trafił co 20. a dziś całkiem nieregularnie, 20, 10, 5 min...
Zaczynam się coraz bardziej obserwować, bo zaczynam się "inaczej" czuć. Nie mogę zasnąć. wcześniej się tylko położyłam i spałam. Dodatkowo jeszcze przez dzień 2-4h spałam... Jak wstanę z łóżka to idę jak Dzwonnik z Notre Dame... Już mąż się ze mnie śmieje... I daje mi czas do środy Do tego pies jakoś się zaczął dziwnie zachowywać przy mnie... Więc wszyscy stwierdzają że już czuje... AAAAAAAA!!!!!!
Cytat:
kamilka ja wczoraj ciągle płakałam ze strachu , podziwiam mojego Małża za cierpliwość i wyrozumiałość
ja właśnie od przedwczoraj mam na wkładce dość dużo białego gęstego śluzu. Bez krwi. Od tyg wkładkę muszę co najmniej 6 razy dziennie zmienić bo jest przemoczona a teraz jeszcze ten śluz... już sama nie wiem czy ja sobie coś wmawiam... czy coś się faktycznie dzieje...

Cytat:

GRATULACJE
No to dość szybko poszło... A jaki Antoś duży

Właśnie upiekłam pyszne drożdżówki z makiem... Jeszcze chwilka i zabieram się za jedzenie... bo na razie są jeszcze parzące
Stary 2009-07-27, 09:47   #1401
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
no widzisz a mi odchodzi ale narazie sladow krwi nie bylo w tym....
Bo pewnie czop czopowi nierówny

Cytat:
- twardnienienia jak sądze tez mam, ale juz mam tyle roznych rzeczy, ze nie wiem czy to skurcz, zwykly bol, twardnienie
- z czopem mam podobnie szukam szukam, i nie widze a sluzu effff
Nie jesteś sama, ja też nie wiem, czy miałam jakieś skurcze , czopa nie szukałam, sam się znalazł

Cytat:
Cześć A mi nic nie odchodzi
Mnie do wczoraj też nic nie odchodziło, zresztą na razie cisza, to był chyba jednorazowy wybryk

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
A moja Malutka strasznie sie rozpycha. Wczoraj myslalam ze nie usne, wogole caly dzien mnie ak meczyła. Juz nie wiedzialam jak siedziec czy lezec... Ale z drugiej strony ciesze sie ze taka ruchliwa bo jakbym nic nie czuła to znowu stresik.
Co prawda, to prawda

Cytat:
(...)
zaraz po porodzie pediatra rozpisal mi dla niej mleczko.Porosilam o to swoja polozna zeby zaraz po porodzie sie tym zajela.Bylam na tyle "trzezwa" ze jak tylko mala pokazala sie na swiecie to resztka sił powiedzialam do niej "mleko" i ona juz sie reszta zajela.
Nie bylam umowiona co do tabletek, ale to chyba tak jest ze wstrzymuja kobiecie laktacje, bo na co mleko jak podjela decyzje.
Pani od laktacji ktorej najbardziej sie balam okazalasie nadwyraz wyrozumiala, jedynie pediatra na obchodzie cos tam mruknela, bo probowala ode mnie wyciagnac powod a ja ją zbyłam odp ze "tak zadecydowalam" i nie chcilalamdalej ciagnac dyskusji.
Lekarze nic nie pytali, bo w karcie swojej mialam napisane "zalecone przez pediatre sztuczne karmienie"
Czasem siostry w ciagu calego tygodnia zapytaly ale odp byla taka sama jak do pediatry
Mala mialazoltaczke ktora szybciej zniosla dzieki sztucznemu mleku i dopajaniu glukoza, juz nie jest zolciutka.Gdybym karmila ja piersia jeszcze bylybysmy w szpitalu.
(...)
UnholyOne wielkie gratulacje , kawał chłopczyka z tego Antosia

I dobrze powiedziałaś
Dzięki za info o ubieraniu, każde takie dla mnie na wagę złota

H. MacLeod

.
Stary 2009-07-27, 09:49   #1402
magi77
Wtajemniczenie

Witajcie

Cass, katarzynko dzieciaczki przesłodkie

Cytat:

Odeszły mi wody!!!!
Jejku, już miałam trzymać kciuki, a tu czytam dalej, ze już po

Unholy gratulacje ale szybka akcja. Czekamy na Was !!!!

Cytat:
(...)
A miałam pytać o nereki małego. Pamietasz u mojego Kuby tez były powiekszone ale usg po porodzie nic nie wykazało, wszystko wróciło do normy.
Nic sie nie martw, masz cudnego synka, zdrowego i napewno nic mu nie bedzie

Dziękuję Cass Ja też myślę pozytywnie.

Do Miramejka
Ja małego ubierałam w pajaca lub body i śpiochy, do tego skarpetki. Przykrywałam kocykiem lub pieluszką flanelową. Tylko w pierwszej dobie mały ubrany był w body, pajac, skarpetki i czapkę, żeby dalej było mu jak w ulu czyli jak u mamy w brzuszku. Dodam, że na sali nie było gorąco, była lekka klima. Trzeba sprawdzać czy mały ma ciepły kark.

Cytat:

ja wczoraj miałam jakieś mdłosci jak na początku ciąży......i wogole ostatnio jakos nie mam apetytu na nic-jem bo musze.....jedynie mam apetyt na slodycze

Ja zakładałam wszystko i nic się z pępuszkiem ne działo. Najwygodniejsze są pajace

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 09:54   #1403
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:

zaraz wysle tobie zaproszenie
butelka to byl moj swiadomy wybor
2x dzienie biore tabletke na zatrzyanie laktacji i to tyle
jak masz jakies pytanie smialo pytaj

ale sie Unholy uwineła gratuluje

wlasciwie zawarlas odpowiedz, ja martwie sie tym, ze jak po porodzie powiem do personelu ze nie chce karmic to mnie zlinczuja... czy trzeba wziac wtedy swoje mleko? i jesli tak to jakie?
mam przed porodem poinformowac o decyzji 'butlowej' ?
raz tylko u gin odezwalam sie w polowie ciazy, ze prawdopodobnie nie bede karmic i uslyszalam: a niby dlaczego?! no wlasnie dlatego, ze tak postanowilam, wrrr, mam osobisty powod i skoro jest takie wyjscie to chyba mozna z niego skorzystac?
poradz mi czy obstawac twardo przy swoim i jak to zalatwic w szpitalu...

Sweet_21 mozna tak poprostu poprosic o znieczulenie przy SN? czy cos zle doczytalam? na czym ono polega?

dziewczyny jak sie nazywa to cos zamiast gruszki do nosa?

Edytowane przez groszkolino
Czas edycji: 2009-07-27 o 09:55
groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 09:57   #1404
katarzynka00
Zakorzenienie

przepraszam za moje chaotyczne opdpowiedzi, ze tak wpadam i dodaje cos ni z tego ni z owego, ale wcz nie potrafilam skupic mysli na raz i teraz tak dochodze do siebie
Mala byla ulozona twarzyczkowo, i na dodatek byla owinieta pepowinka.Ulozenie mialam tylne miednicowe.Podczas porodu polozna podjela probe odrocenia jej jeszcze wewnatrz mnie.... uuu jak bolało,ale niestety nie dalo rady.
Vacum nie takie straszne, tylko cala otoczka iprzygotowanie do tego napelnilo mnie obawa...
Nagle tak granatowo sie zrobilo na sali, tylu ludzi wpadlo,poloznych,lekarzy, salowe,jedne trzymaly mnie na nogi ,mąż za głowe lekarz gotowy by polozyc sie na mnie podczas skurczu,kolejny lekarz miedzy nogami czekajacy na akcje, a mi nagle skurcze przeszly.Ktg płaskie.Chyba org tak zareagowal, i sama siena siebie wsciekalam ze byly co minute a teraz nic, cisza.
Po porodzie straszniemnie gardlo bolalo, od oddychania buzia.Krzyczalamtylko 2x.Jak zakladali mi vacum i jak probowala mi mala obrócic we mnie.Pomimo ze mialam juz 10cm rozw. nie bylo to niczym przyjemnym.
Podczas ostatniej fazy pamietam jak pytalam polozna czy starczy mi na koniec sil zeby przec, aona ze spokojem mnie zapewniala ze starczy.
Teraz na spokojnie przypominaja mi sie urywki... jak np mąż mówil do mnie "pomóż jej kochanie, przyj" Naprawde mi to pomogło.
Znieczulenie dostawalam domiesniowo i dozylnie 3x, jak poprosilam o 4 to bylo juz za blisko konca i nie dostalam.
Korzystalam z pilki i prysznica.Robilam tez polprzysiady zeby pomoc malej zejsc nizej,lezalam na boku co by jej ulatwic wyjscie, a ze w kanale rodnym dlugo byla to jeszcze we mnie wykonali jej gazometrie.Cyli natlenowanie krwi, czy mala niejest niedotleniona.Pobierali kropelke krwi z czubeczka jej glowki takimi medykamentami.Po tym tylko kropeczke zaczerwieniona miala, po vacum sinaczka ale po 3dniach znacznie zszedl.
Wstawie kolejne fotki z czasem.

Stary 2009-07-27, 09:59   #1405
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

kurcze no zamecze was mamusie tymi pytaniami, ale to juz ostatnie

czy przed samym porodem czulyscie ruchy dzidzi??
wszedzie pisza ze po 37tc dziecko jest mniej ruchliwe, a moja mala caly czas sie intensywnie wierci......a przed samym porodem to podobno ruchow nie czuc, a jak to bylo u was??

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-07-27, 10:01   #1406
frida110
Zakorzenienie

Mamusie rozpakowane

Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) ----------------- 10.04.09 - (24 tc) CC - Leo(712 g, 31 cm)
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ---------------------- 26.05.09 - (31 tc) CC - Nataniel (1980 g, 45 cm)
mariolasl (Mariola, 34l, UK) ------------------------- 29.05.09 - (32 tc) CC - Antonio (1650 g, ?? cm)
Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) --------------- 20.06.09 - (38 tc) CC - Kubuś (4080 g, 56 cm)
marica5 (Marika, 23l, Chełmno) ----------------------- 23.06.09 - (39 tc) CC - Martynka(3570 g, 59 cm)
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) ----------------- 23.06.09 - (39 tc) SN - Amelka (2850 g, 53 cm)
Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) -------------- 26.06.09 - (40 tc) SN - Zuzia (3660 g, 53 cm)
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ---------------------------------- 29.06.09 - (40 tc) SN - Tomuś (3220 g, 54 cm)
jusali (Alicja, 20l, war.-mazurskie) ------------------- 01.07.09 - (39 tc) SN - Joachim (2870 g, 53 cm)
musicman (Małgosia, ?? l, łódzkie) ---------------- 01.07.09 - (39 tc) CC - Bianka(4300 g, 59 cm)
eleeri (Aśka, 31 l, małopolskie) ------------------------ 04.07.09 - (41 tc) SN - Mateusz (3500 g, 56 cm)
ainka (???,??,???) -------------------------------------06.07.09 - (39 tc) CC - Weronika (3000 g, 51 cm)
Truheart (Ola, 27 l, Łódź) ----------------------------- 07.07.09 - (40 tc) SN - Adaś (3620 g, 54 cm)
miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ------------------------ 08.07.09 - (39 tc) CC - Maja (2300 g, 47 cm)
Svinecka (Ania, 25 l, Szczecin) ---------------------- 09.07.09 - (39 tc) CC - Marcel (3320 g, 56 cm)
agga19851985 (Agnieszka, 24 l, ...) ----------------- 12.07.09 - (39 tc) CC - Alan (3500 g, 56 cm)
Ania0104 (Ania, 26 l, podkarpackie) ----------------- 15.07.09 - (40 tc) SN - Bartek (3000 g, 55 cm)
magi77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ----------------- 20.07.09 - (40 tc) CC - Maciek (3240 g, 52 cm)
skierka1981 (Teresa, 27l, Olsztyn) -------------------20.07.09 - (42 tc) SN - Amelka (3840 g, 57 cm)
katarzynka00 (Kasia, ??, ?) ------------------------21.07.09 - (40 tc) SN - Laura (3400 g, ?? cm)
UnholyOne (Ola, 29 l, mazowieckie) ----------------- 27.07.09 - (38 tc) SN - Antoś (4100 g, 59 cm)

FASOLOWE POLE LIPCOWE

FASOLOWE TYCZKI
14 sztuk mamy

aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) -------------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon / Michał
annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ------------------------------ t.p. 06.07.09 - Dawid / Sebastian
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ------------------------------ t.p. 15.07.09 - Igor / Wiktor
arinitti (???, 37l, Warszawa) --------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Marysia ................ Mikado Milano
AsssiiA (???, 22 l,Niemcy) -------------------------------------------t.p.19.07.09 - Julia
Finka09 (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 20.07.09 - ???
bibi23 (???, ?? l, ...) --------------------------------------------------- t.p. 22.07.09 - ??? lub ???
majka versace (Beata, 31l, Manchester) ---------------------- t.p. 25.07.09 - Adrianek ................. Mamas&Papas Skate
chrupcio (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 25.07.09 - Jagódka
mirika (Magda, 28l, Warszawa) ------------------------------------ t.p. 26.07.09 - Jaśmina
Wojtusia (Ania, 25l, lubelskie) ------------------------------------ t.p. 27.07.09 - Oliwia .................. Vektor Air
kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) ----------------------------- t.p. 27.07.09 - Andrzej
evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) --------------------------------------- t.p. 28.07.09 - Nelly
nastyeddy (???, 22l, Wlk Brytania) ------------------------------t.p. 31.07.09 - ??? i ???

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2009-07-27 o 11:54
Stary 2009-07-27, 10:02   #1407
kamilka
Zadomowienie

Cytat:

Sweet_21 mozna tak poprostu poprosic o znieczulenie przy SN? czy cos zle doczytalam? na czym ono polega?

ad. 1 mozesz poprosić. Każdej rodzącej się "należy" jeżeli tylko chce. Tyle że w szpitalu albo jest problem z anestezjologiem, i nie ma Ci kto podać, albo Mówią że jeszcze nie. Albo po prostu będą zwlekać jak najdłużej żeby ci go nie dać. Położna nie może ci go podać. Musi zostać zlecone przez dyżurnego ginekologa. I często ty chcesz, prosisz, a i tak g*** z tego...
ad.2 aspirator
Stary 2009-07-27, 10:02   #1408
frida110
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
29 sztuk mamy

czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) -------------------------------- t.p. 01.08.09 - Weronika .................. Tako Jumper X
frida110 (Aśka, 28 l, dolnośląskie) --------------------------------- t.p. 01.08.09 - Kinga ................... Roan Kortina
Miramej (Jola, 33l, 3-miasto) ------------------------------------- t.p. 02.08.09 - Kuba................... Emmaljunga Smart Duo Combi
anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) --------------------------------- t.p. 03.08.09 - ??? ...................... Mutsy Urban Rider
elita343 (Ela, 29l, Wrocław) --------------------------------------- t.p. 03.08.09 - Maja
czarnolaska(???, ?? l, ???) --------------------------------------- t.p. 06 .08.09 - ???
ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------------------------------- t.p. 10.08.09 - ???
kamilka (Kamila, 22l, małopolska) ------------------------------ t.p. 10.08.09 - Sebastian
mayaha (???, ?? l, podkarpacie) ---------------------------------- t.p. 10.08.09 - Zuzia
cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) ---------------------------- t.p. 11.08.09 - Natan / Ksawery
Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ----------------------------------- t.p. 12.08.09 - ???
AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ---------------------------------- t.p. 13.08.09 - Kalinka
lenusia25 (Marlena, 26l, Poznań) ------------------------------- t.p. 13.08.09 - Wiktoria
viki_22_83 (Ania, 25l, Świdnik) -------------------------------- t.p. 16 .08.09 - Gabriel
Ulcia2512 (Ula, 27l, UK) ------------------------------------------ t.p. 17.08.09 - Kuba .................... Graco Tour Elite
IwonkaAnna83(Iwona, ?? l, podkarpacie) ------------------ t.p. 18.08.09 - ??? lub ???
Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Maja ................... Mutsy Transporter
Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ---------------------------------- t.p. 19.08.09 - Bartuś
groszkolino(???, ?? l, ...) ---------------------------------------- t.p. 19.08.09 - ???
iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) ---------------------------- t.p. 20.08.09 - ???
Tulipfever (Maja, 29 l, Holandia) ------------------------------- t.p. 20.08.09 - ??? lub ??? .......... Bugaboo Cameleon
angy (Ania, 31l, ...) ---------------------------------------------------- t.p. 20.08.09 - Zosia .................. Jedo Bartatina) + Maxi Cosi
zioła (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------------- t.p. 22.08.09 - ???
WrednaAfrodyta (Irmina, 21l, Warszawa/Ostrołęka) ---- t.p. 25.08.09 - Adaś .................. Mikado Boston
marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ---------------------------------- t.p. 25.08.09 - Maja .................. Tako Jumper X
Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) --------------------------------- t.p. 27.08.09 - ???
aromatyzowana(???, ?? l, ???) ------------------------------ t.p. 29.08.09 - Lena
Puniax (Aneta, 27l, Radom) ------------------------------------ t.p. 29.08.09 - Lena
Anielka_ (???, 25 l, ???) ------------------------------------------- t.p. 30.08.09 - ???

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2009-07-28 o 07:43
Stary 2009-07-27, 10:03   #1409
mariolasl
Zakorzenienie

UnholyOne serdeczne gratulacje!!!

Miramejku, trzymaj sie i mysl pozytywnie mimo wszystko!
Stary 2009-07-27, 10:16   #1410
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
wlasciwie zawarlas odpowiedz, ja martwie sie tym, ze jak po porodzie powiem do personelu ze nie chce karmic to mnie zlinczuja... czy trzeba wziac wtedy swoje mleko? i jesli tak to jakie?
mam przed porodem poinformowac o decyzji 'butlowej' ?
raz tylko u gin odezwalam sie w polowie ciazy, ze prawdopodobnie nie bede karmic i uslyszalam: a niby dlaczego?! no wlasnie dlatego, ze tak postanowilam, wrrr, mam osobisty powod i skoro jest takie wyjscie to chyba mozna z niego skorzystac?
poradz mi czy obstawac twardo przy swoim i jak to zalatwic w szpitalu...

to do noska to frida aspirator
nie wiem jak to jest w innych szpitalach i jakie maja podejscie.Ja mialam placona polozna ktorej juz naswietlilam temat.I choc ona mnie odwodzila, a raczej starala sie odwiesc i powtarzala "zobaczymy jak to bedzie, spokojnie jeszcze czas, moze sie pani zmieni itp" to ja wiedzialam ze to sie nie zmieni.Musisz to powiedziec chyba na sali porodowej zanim pediatra zbada mala i ja oceni , bo musi to wpisac w karte.Rozpisac mleczko ml/dni, siostry na oddziale nie wydaja mleka kazdej matce tylko jada z listy.
Mleka swojego nie mozna brac Mi dawali dla malej bebiko rh cos tam-nie mozna go kupic.Gotowa mieszanka w malej szklanej butelce.Teraz daje jej bebiko 1.
Obstawaj twardo przy swoim.Przeciez to nie ich biust,nie ich mleko i nie ich decyzja ani dziecko i nie daj sie txt ze jestes zla matka

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
kurcze no zamecze was mamusie tymi pytaniami, ale to juz ostatnie

czy przed samym porodem czulyscie ruchy dzidzi??
wszedzie pisza ze po 37tc dziecko jest mniej ruchliwe, a moja mala caly czas sie intensywnie wierci......a przed samym porodem to podobno ruchow nie czuc, a jak to bylo u was??
ja moja czulam do samego konca, ale u mnie to inaczej ma ja mialam wywolywany bez naturalnych koleji natury
To ja jeszcze zapytam mamy rodzace juz jak dlugo goilo sie wam krocze? w sensie jak dlugo bolalo? w szpitalu prosilam o p.bolowe, a wcz chyba juz mi sie conieco wygoilo bo strasznie mnie draznily pętelki i mąż zabawil sie w poloznika i mi sie poucinał.Ulga niesamowita.Dzis czekamy na polozna i ona mi reszte wyciagnie.
Kola sobie nie kupilam ale jakdalej bede odczuwac to kupie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości