|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode = Żonki 2009 część XIII
Cytat:
w ciazy na milion procent nie jestem no chyba ze w 4 miesiacu ![]() ![]() ale serio ![]() : tak hmm kobieco![]() ![]() mnie tez ![]() kilka dni bylam cichutko i pisalam sporadycznie ale mialam urwanie glowy... ze zlych wiesci, pani od noclegow dzwonila ze pekla im rura zalalo caly domek, dzis jedziemy ogladac cos co daje nam w zzamian taniej.. zobaczymy... z dobrych... zaplacilismy juz za wesele.. placilismy organizatorowi 17470 plus 2 tys zaliczki.. w tym jest jedzenie dekoracje obluga kamera zespol ciasta torty kega piwa na 2 dzien napoje strzecha wiejska i moaja ukochana fontanna czekoladowa.. oraz dojazd i odwóz gosci i skrzypek w kosciele policzylismy ze za cale wesele (to-plus fotograf, ubrania bielizna, makijaz pazury fryzjer kwiaty, noclegoi i alko kosciol sprawy urzedowe ) czyli juz wszytko wyszko nas 29450 wiec nie jest zle liczylismy ze wiecej.. ale moglo byc tez mniej bo zaszalelismy na obraczkach i naszych strojach ![]() po wesleu jedziemy sie jeszcze raz rozliczyc bo jak zostana napoje to nam oddaje kase i np za odwozy gosci jak szybciej sie uwinie itd.. za tyydzien mamy przyjechac jesczze raz zeby ustalic po koleji co bedzie jak z podziekowaniami oczepinami ,al;e to juz bez rodzicow... narazie pochwale sie takimi sprawami_ mamy skrzypka za 250 zl wiec nieduzo, strzeche wiejska za 300 i fontanne z szaszlykami za 150, zrexzygnowalismy z grila bo ona nam doradzil ze to niepotrzebny wydatek a niejestmy w stanie przewidziec czy wszyscy beda i do ktorej.... ale bedzie keg piwa;D tort jest czkoladowo gruszkowy dekoracje calej sali tortu tak jak w naszym zamysle pomaranczowo zielone (nota bene ostatnio ta walnieta bratowa tz powiedziala przy mnie chyba zeby mnie wkurzyc ze robi soboie warkoczyki w tonacji rudo zielonej bo to takie wiesniackie kolory wiec teraz mamy z tego tytulu polewke![]() a teraz menu ![]() napoje kawa herbata ciasta(sernik jablecznik jakies z malinami i cos jeszcze ) to wiadomo![]() 1 dzieen rosól z makaronem rolada slaska, filet z piersi z kurczaka z brzoskwinia, zlocisty rydz(czyli schab faszerowany serem i grzybkami) salatki z modrej kapusty, surowka z pory, marchewka z chrzanem, warzywa z wody. kluski ciemne jasne ziemniaki sos pieczeniowy, jasny tradycyjny kompot polmiski wedlin rozne rodzaje deski serow miesa na zimno np pasztety, karczek pieczony, galantymna z drobiu, ryba po grecku, jajko w sosie sledz po japonsku z salatka jarzynowa tymbaliki z drobiu rulony z szynki z masa chranowa rulony z szynki z salatka jarzynowa pstrag w galarecie salatka gyrosowa, grecka i ser-szynka pora koreczki krakersy z pastami ogorki pomidory pieczarki papryka pieczywo maslo 1 goracy przerywnik - skrzydelka z cacykamii opiekane ziemniaki deser - lody z owocami i bita smietana 1 goraca kolacja kita płonąca (zadek swinki bedzie plonął) z sorowkami i ryzem 2 goraca kolacja kurczak faszerowany nalesnikiem i pieczarkami z frytkami i surowka 2 goracy przerywnik krokiet z barszczem dla wegetarian osobne jedzonko ![]() 2 dzien zupa chranowa karczek pieczony, filet z kurczaka i schab faszerowany (te 2 osotatni to takiej jak w 1 dniu ale na swiezo przygotowane) dodatki zimne plyty jak w pierwszym dniu kolacja szaszlyki z ryzem ![]() i to wszytko za 110 zl za 2 dni wowww i jak wam sie podoba?
|
|
|
|
#1502 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim
tak czytam i czytam i widzę, że nasze 1-wszo sieprnióweczki dogrywają ostatnie szczegóły związane ze ślubem. Już sierpień, leci ten czas jak oszalały...My przez weekend byliśmy w Kielcach. Też udało nam się sporo załatwić. Rano pojechaliśmy do księdza, spisać protokół, koniec końców stanęło na tym, że wypełnił go za nas rozmawiając przez telefon i tłumacząc, że na poniedziałkową pielgrzymkę wszystkie miejsca są już zajęte...jak skończył rozmawiać przez telefon to czytał pytania na głos, coś na zasadzie stwierdzeń: "Jesteście pewni swojego zdrowia psychicznego...", "Nikt Was do ślubu nie zmusza..." itd. Pochwalił nas za zorganizowanie, dał karteczki do spowedzi (wykreślił pierwszą) i powiedział, że widzimy się tydzień przed ślubem ![]() Po kościele zrobiliśmy rundkę po kwiaciarniach i tu szczęka mi opadła. W pierwszej kwiaciarni babeczka mój bukiet i bukiet świadkowej wyceniła na 200 zł: 120 zł mój (10 kantadesek) i 80 zł świadkowej kantadeski i jeszcze jakieś inne kwiaty do tego. W drugiej kwiaciarni za identycznie wyglądający bukiet, składający się z tej samej ilości kwiatów, nawet w tym samym kolorze Pani powiedziała 320 zł w następnych kwiaciarniach ceny nie były już tak wygórowane, ale też było drogo. Zamówiliśmy wszystko w pierwszej kwiaciarni i tak za bukiet dla mnie, świadkowej, 2 butonierki, 2 kwiaty do włosów, strojenie samochodu mamy się zmieścić w granicach 350 zł Na 12 miałyśmy umówione próbne czesania, powiedziałyśmy jakie mamy wizje i tak też zostałyśmy uczesane. Ostatecznie i u mnie i u kuzynki (świadkowej) fryzurki będą wyglądać ciut ineczej. Wkleje Wam fotki próbnych. Prosto z fryzjera jechaliśmy do Jedrzejowa ( pisałam Wam, że zrezygonowałam z zamówionej wcześniej sukni) przymierzyłam tą suknie , która mi się podoba i w końcu to było to 1 sierpnia już w tą sobotę, a ludziska nie bardzow kwapią się do oddzwaniania póki co wykruszają nam się znajomi i to osoby, których byliśmy pewni na 110%...no nic zobaczymy jak będzieŻabciu ślicznie wyglądałaś moniqac ja takie same butki (fason) jak Monarika zamwiałam w internecie, z tej samej firmy ![]() Martuś tyle papu za 110 zł za dwa dni!!!!!!!!! przefullwypas jak dla mnie
Edytowane przez aniaaa84 Czas edycji: 2009-07-29 o 13:57 |
|
|
|
|
#1503 |
|
Raczkowanie
|
Ja wczoraj mialam ten sam problem, ale jako że żadna z wizażanek nie odpowiedziala na moje pytanie zrobilam to po swojemu. Tzn. w sekretariacie zostawilam zawiadomienie dla Kolezanek i kolegow , Prezesowi oddzielnie (zawiadamiam Prezesa XY) i oddzielnie do glowy mojego wydzialu (zawiadamiam Kolezani i kolegow). dzis rozdalam i wszyscy mowia ze dobrze z tego wybrnelam.
Edytowane przez liliputek Czas edycji: 2009-07-29 o 14:09 |
|
|
|
|
#1504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja będę miała bukiet z bordowych kalii taki ułożony w szyszkę. Śliczny ![]() Jutro jeszcze wynajęliśmy sobie salę, żeby pierwszy taniec przetańczyć. Robię jeszcze jutro żelowanie paznokci. A w piątek juz tylko spowiedź i zapłacenie dekoratorce. Potem kąpiel i relaks...
Edytowane przez Justyna33333 Czas edycji: 2009-07-29 o 14:20 |
||
|
|
|
|
#1505 | |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Cytat:
|
|
|
|
#1506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1507 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dalam pani dyr i mowilam ze na jej rece a ona przeszla z nim po wszytkoich pracownikach i wkleila w kronike przedszkolna i tyle
|
|
|
|
#1509 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jesteś niesamowita!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! pojade tam zaraz ![]() bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo bardzo Ci dziękuje! ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
dziewczyny, znalazłam je na stronie www, ale pokazane sa tylko srebrne... one są w kóncu jakie?! ps.... aniaaa84 - bardzo ładna fryzurka. serio
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2009-07-29 o 14:55 |
||
|
|
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tylko na chwile, zaczęło się małe latanie Byłam z mamą na mieście, kupiłyśmy naszym facetom koszule itd, to tu zajrzałyśmy to tu i 3 godziny zleciały. Byłam w salonie zapłacić trochę za suknię, bo mogłam sobie część kasy wpłacać wcześniej i pani zaprosiła mnie do przymiarki. W poniedziałek już odbieram kiecke. Troszkę mają mi ją zwęzić, była też za długa więc ją skrócą. generalnie zakochałam się w niej od nowa![]() Jak stałam na podeście już ubrana to przyszła jakaś kobieta z córkami, spojrzałam na tą panią a ona takie wystraszone oczy- mówi do mnie, matko myślałam, że tu manekin ubierają śmiesznie było
|
|
|
|
|
|
#1511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też właśnie patrzyłam na stronce i znalazłam takie tylko srebrne i chyba jeszcze czarne, a w sklepie były też białe...Nie wiem jak będzie w tych innych...
|
|
|
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obrączki też fajne, ale wolę zółte złoto ![]() A ja w sobotę będe się bawić na weselu i nareszcie sobie pojem i popiję i będe myślała o Was PM 01.08 |
|
|
|
|
|
#1513 |
|
Zadomowienie
|
znowu jestem moje kochane pm-ki
kliwia jak ja się stęskniłam ...ostatnio przgląałam twój profil na nka ![]() wyjeżdzam na miesiąc do niemiec do pracy wracam na dwa tygodnie przed slubem i jeszcze zamierzam rzucić palenie podczas pobytu tam . dzieki bogu mam prawie wszystko załatwione ...a zaraz wkleję wam fotki moich zaproszeń buziaki welonki (tak mówi na mnie Tż - WELONKA)
|
|
|
#1514 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
welonki! dobre
|
|
|
|
#1515 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Tż zawsze mówi że jakby by miał ciotkę to wysikałby ją. Spróbuj może działa. ![]() Cytat:
~~*~~ Złotko śliczne kolczyki Cytat:
![]() A ja schudłam Cytat:
Takie kosze możesz kupić w Pepko.I do nich dać np bombonierkę, cin & cin kawę albo herbatę michałki ciastka żeby nie robić przepychu. My tak zrobiliśmy z Tż Przesyłam zdjęcie do tego damy napisane podziękowania i jakąs sztuczny kwiatek i folią ozdobimy przezroczystą.A gdzie wyjeżdżacie?! Cytat:
Cytat:
Ja tam sram na to co ludzie mówią interesuje mnie tylko zdanie moje i TŻ. Reszta nie ma znaczenia, ewentualnie jak nie jestem czegoś pewna razem z Tż to wysłuchamy rad innych a tak to czytam opinie ale nie dopuszczam ich do siebie że moga coś zniszczyć. Cytat:
No wiecie, co?! CO za baba. Dobrze,że powiedziałaś o co chodzi! Co do zespołu i fotografa ja płace za całość, u mnie jest tak że zespół jest właścicielem restauracji w któej będę miała wesele to co przy zamówieniu menu powiem dla kamerzysty i fotografa po połowie?! Dziwnie mi by z tym było. Cytat:
Cdn, nadramiam
|
||||||||
|
|
|
|
#1516 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak już chcesz jakiś balsam to nie boisz się że na sukni zostanie?! Na słonko się opalać. Cytat:
Cytat:
MASAKRA OCZY MNIE JUZ SZCZYPIĄ OD CZYTANIA ![]() Zaraz ide na próbny makijaż. |
|||
|
|
|
|
#1517 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć gadułki!!
Cytat:
Cytat:
Zabciu, gratulacje!! Pięknie wyglądaliście!! Czekamy na więcej zdjęć ![]() Ja dzisiaj zrobiłam kilka zakupów weselnych na allegro, kupiłam: -złotą organzę na całą długość stołów -złote szklane koraliki na wypełnienie kieliszków od szampana (na nich bedą podgrzewacze) - belgijskie czekoladki z naszym zdjęciem dla gości ![]() -pończochy i T-shirty na oczepinowe zabawy Jutro jedziemy do hurtowni kupić takie pierdółki jak opakowania na ciasto, serwetki itp. W piątek jedziemy spotkac się z zespołem. |
||
|
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mn ie tez full wypas - a wogole to myslalam ze moj post yl za dlugi i nikomu sie niechcialo go czytac.. ale chociaz ty.
|
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
No to bylam na drugim probnym makijazu.
![]() Oto on ![]() ![]() ![]() i taki będzie na slubie rowniez Tylko troche mi oczy lzawią ![]() ps. nie zwracajcie uwagi na moja niewyrazna minę
|
|
|
|
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia nie gadam z Toba
![]() ale Ty jesteś piękniulka ja Cieeee ja tez chcę tak wyglądać na swoim slubie
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-07-29 o 18:56 |
|
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
kaska
![]() ![]() ![]() ![]() zabierz mi 10 kilo nadwagi to ja z Tobą będę gadac ![]() ![]() ![]() ![]() cc chanel no heja! trzeba było napisac na nk :P Trzymam kciuki za pracę welonka a to dobre ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1522 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
no durna jakaś!
Ty w sukni pięknie wyglądałaś lepiej niz modelka a już jak sobie wyobraziłam Ciebie na ślubie jaaaa! Twój TZ chyba z wrażenia
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-07-29 o 18:52 |
|
|
|
|
#1524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no moje buty przyszły, są bardzo ładne, starannie wykonane, mają super mięciutką wkładkę... ale niestety na mnie są za ciasne Ja mam jakąś taką dziwną szeroką stopę, że bardzo trudno jest mi znaleźć dobre buty i w tych też nie czuję się komfortowo a nie mogę sobie pozwolić na zaciskanie zębów na własnym weselu![]() kliwia prześliczny makijaż, ładniejszy niż poprzedni, wyglądasz bosko
|
|
|
|
#1525 |
|
Wtajemniczenie
|
Kliwia, masz takie dłuugaśne rzęsy czy przyklejałaś sztuczne??
|
|
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
kliwuś ty mi kobieto tylko nie mow ze to twoje naturalne rzęsy bo sie porycze
boooooooskie są zaneta nie o taki mi chodziło kosz ale juz znalazłam ten ktory mi chodziło
|
|
|
#1527 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję za opinię fryzki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mniam pyszne będziecie mieć jedzonko i do tego w takiej ilości, że nikt głodny nie wyjdzie - fajnie Wam się trafiło Fryzurkaaa hmmmmm sama już nie wiem co zrobić, moje włosy jak tylko mają okazję to się krecą i pudel się ze mnie robi, a taką okazją są wesela. Boję się, że po paru tańcach rozpuszczony tył się samoistnie skręci i będzie Cytat:
Motley mamy ten sam problem co do zakupu obuwia, moja noga jest strasznie szeroka w okolicach przedstopia :/ chcę zamówić buty na necie, ale boję się że nie będą pasować...mierzyłam dokładnie takie ale zanurzyć mi się udało jedynie 3 palce
Edytowane przez aniaaa84 Czas edycji: 2009-07-29 o 19:14 |
||||
|
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
Senkju
![]() Muszę was zmartwić to są moję naturalne rzęsy. Doczepionych mam po 4 kępki rzęs. które są tej samej długości by tylko zagęsic moje naturalne. Wizazystka powiedziala, ze mamm okropne rzesy do malowania, bo zyja swoim zyciem i sa nieusluchane. Potierdzam ![]() motley fajne masz te butki w ten fason moja stopa niestety nie wchodzi ![]() kaska bo się rumienię ![]() ania dziekuje
|
|
|
|
|
#1529 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
profesjonalna modelka, zwłaszcza na tych zdjęciach w welonie
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
no to ide ryczeć
małzowin moj przyszły własnie stwierdził ze moze bysmy sobie zabki wybielili lampami chyba sie ciesze
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.

pozniej zyczenia i do lokalu 

i będe myślała o Was PM 01.08

Świetny makijaż, chyba ładniejszy od tego pierwszego!! No i z tym welonem...jak zdjęcie ślubne!
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)