|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Kochane powiedzcie mi, czy jak dodam do ciasta mącznego podobnego do racuchowego łyżkę whisky i potem usmażę to ten alkohol nadal tam będzie ?
![]() bo pojęcia nie mam, a wiem że jak doda się alkohol to wtedy nie wsiąka oliwa.. ale jeśli ten alkohol nadal ma tam być to wolę już oliwę ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#3572 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do koszuli to nie dość, że nie mam żadnej jeszcze kupionej to nie pomyślałam o tym, żeby w dziecięcym proszku wyprać, a rzeczywiście może to mieć znaczenie Cytat:
|
|||
|
|
|
#3573 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wczoraj do łazienki naleciało tyle komarów jakby nalot jakiś idę spokojnie siusiu i tylko drzwi otworzyłam i zamknęłam- krążyły w niesamowitej ilości chyba z 30!! Włączyłam tam to ustrojstwo na jakieś 10 czy 15 minut i wszystkie na podłodze Generalnie jak włączam to w mieszkaniu 55M2 to wszystkie komarzyska jak pijane latają, nie są w stanie gryźć i tylko co chwila jakiś na podłogę spada- potem wystarczy zamieść Więc jesteśmy bezpiecznie
|
|
|
|
|
#3574 |
|
Zadomowienie
|
WItam
)Sweetpinky ja tez nie moglam spac i juz o 5 podczytywalam co tu wypisujecie,ale jak zwykle nie jestem w stanie nadrobic wszystkiego ![]() Malin30 czyli tez przytylas tyle co ja , juz 10 albo dopiero 10kg... Mnie juz jest coraz ciezej,mecze sie jak starka jakas,sa dni kiedy czuje sie super a teraz np odkurzylam mieszkanie i juz dusznosci jakies mam i brzuch boli ![]() Tez dzis ide do lekarza,tego "lepszego" nie do mojego, na wizyte czekalam 2 miesiace,dowiem sie ile szkrab wazy, mam nadzieje ze nie za wiele,zebym nie miala problemow z urodzeniem ![]() Kolezanka co chodzi na szkole rodzenia mowila ze polozna wspominala o szwach i norma jak juz sa to tak 10-15 szwow czy to prawda?? Orzeszek Ty sie wypowiedz... ze niby na zewnatrz zwykle a w srodku rozpuszczalne ehhm... Szczerze to chyba wolalabym cesarke,jak tak slucham to mi slabo... Jak mowia dziewczyny ile to bolu, przy schodzeniu z lozka, sikaniu itp a pozniej w domu ile trzeba posiwecic na higienie i dbac o to... matko![]() No nic,zycze milego dniaa.Odezwe sie jak wroce... PS kurde ja nie mam jeszcze wozka, Wy juz pewnie wszystkie pokupowane macie,a ja ani majtek specjalnych,ani pidzamki, wkladek poporodowych ciekawe kiedy sie obudze..... chyba po remoncie bo u nas dalej konca nie widac Ciao !
|
|
#3575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a powiedz mi czy jezeli mieszkasz w domu (a nie bloku) to jak wygladaja takie moskitiery w tych drzwiach salonowych? bo my mamy ogromne trzy szyby (wyjscie na taras) i tak sie caly czas zastanawiam jak moskitiery wygladaja na takich ogromnych powierzchniach i jak sie je "obslugije"? szczerze powiedziawszy nie mialam do tej pory moskitier dlatego pytam
|
|
|
|
|
#3576 | ||||
|
Rozeznanie
|
Nareszcie ładnie
Sweetpinky, świetne zakupki!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajną pościel kupiliście i już nie mogę się doczekać zdjęć mebelków!!! Cytat:
Mam otulaczyk na pierwsze dni-tygodnie? O ile w ogólw się sprawdzi Oraz śpiworek 0-6 miesięcy, wg którego planuję może uszyć kolejną większą wersję, jeśli będzie się sprawdzałZ akcesoriów okołołóżeczkowych mam jeszcze 4 prześcieradełka i baldachim oraz flanelowe pieluszki pod głowę. Absolutnie nie odczuwam potrzeby kupowania kołdry ani zestawów pościeli, chociaż teściowa co 2 dni pyta TŻ 'co z kołderką? czy macie podusię?', jakby nie wierzyła, że dorośli ludzie są w stanie sami zadbać o swoje dziecko Nie wspominając, że jej dobre rady z podusią dla niemowlaka są nieco odmienne od moich wyobrażeń o kształtowaniu zdrowego kręgosłupa
|
|
#3577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#3578 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dzięki jesteście kochane
Cytat:
Przykro mi ![]() Z drugiej strony dobrze, że powiedzieli tak wcześnie, przynajmniej masz jeszcze trochę czasu, żeby się na to przygotować. QUOTE] Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzieki za Wasze slowa dziewczyny - musiałam sie wygadac pracy zaczne szukac pod koniec macierzynskiego taki mam plan , tak zeby jak sie umowa skonczy akurat cos znaleźć Malin zdąże się obronić jak wrócę po macierzyńskim i akurat mi się umowa skończy, wiec zostanę bezrobotną panią dr inż.
Zadziw świat - pochyli się w pokłonie Zmieniaj los - uskrzydli Cię Zanim czas pokona nas" Edytowane przez katarzinka Czas edycji: 2009-08-06 o 13:11 |
||||
|
|
|
#3579 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przyszła posciel, jest cudowna Zamówiłam taką serce- różowy http://www.allegro.pl/item699308499_...20_milpol.html Zastanawiam sie co uprać z tej pościeli napewno rożek i powłoczki na poduszke i kołderke, prześcieradełko, ale ochraniacza i wypełnienia nie bede prac żeby sie nie zniszczyło. a wy co pierzecie z poscieli??
|
||||
|
|
|
#3580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie, że się pokazałaś w wątku ![]() Powodzenia na wizycie
|
|
#3581 | |
|
Zadomowienie
|
strasznie zazdroszcze tym dziewczynom ktore sa dzisiaj w stanie cos zrobic (wyjsc, posprzatac, ugotowac itp). jaaaaaak ja dzisiaj fatalnie sie czuje
cholera nie wiem co mi jest- takie jakies ogolne oslabienie. i w dodatku lewa reka mnie jakos tak "kręci", tak jakby lekko dretwieje- trudno to opisac![]() dobrze ze maz juz wraca do domu i wiezie ze soba obiadzik- barszcz ukrainski i lazanie ![]() tak sobie caly czas leze z laptopem na nogach, brzuszek mam odkryty, a ten moj maly szkrabik non stop wystawia do mamy jak nie pupcie lub stópki- ja ja to kocham ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dużo się wtedy źródłami zakażenia interesowaliśmy i koty domowe niestety są ofiarą nagonki. Podejrzane są tylko te, które polują na gryzonie i je zjadają. Nasza kota z domku nie wychadza, gryzonia w życiu chyba nie widziała, a na pewno nie zjadła, biedaczka. Dodatkowo trzeby by mieć kontakt z kocimi odchodami, a tym się u nas zajmuje wyłącznie TŻ. Podaję za wikipedią: W obecnym stanie badań wynika, że główną przyczyną (70%) jest surowe lub niedogotowane mięso. Wstępnie badającym od 10 lat udało się ustalić, że po zamrożeniu go głęboko lub gotowaniu powyżej 20 minut w temp. 60 stopni Celsjusza pierwotniak zanika. Jeśli Cię to uspokoi, to może spróbuj jednak powalczyć o skierowanie na badanie u położnej. A może herbatka z melisy wystarczy
|
|
#3583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie mogę się zabrać za sprzątania....za gorąco i humor mam podły.
|
|
|
#3584 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam zamiaru prać koszuli nocnej do karmienia w proszku dla dzieci. Takim tokiem rozumowania musiałabym prać wszystkie nasze rzeczy w takim proszku, bo w końcu będziemy nosić dziecko na rękach i przytulać. Wystarczy, że "dorosłe" ubrania piorę w proszkach sensitive. Cytat:
A o ranę po cesarce też trzeba dbać.Cytat:
![]() Ja wypiorę wszystko, bo nie dość, że śmierdzą chemią poprodukcyjną, to jeszcze papierosami, ktore ktoś palił w sklepie.
|
|
#3585 | |
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Pościel naprawde śliczna , ja mam zamiar wyprać wszystko właśnie począwszy od ochraniacza bo jak moje maleństwo dotknie go buźką i dostanie uczulenia? nie wiadomo gdzie oni to przetrzymuja , uważam że lepiej wyprać chociażby w 30 stopniach - na moim pisze zeby wyprać w 40 ale , wypiorę w 30 dla pewnośc i ustawię w pralce pranie reczne i juz
|
|
|
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasz kot właśnie wychodzi odkąd się przeprowadziliśmy- co jada jak go nie ma, nie wiem....a sprzątać kuwety nie musimy, bo załatwia się na wychodnym... w ogórdku grzebię zawsze w rękawiczkach... uważam z mięsem. zawsze gotującą wodą zalewam deskę i nóż po krojeniu mięcha, myję warzywka, ale ostatnio były te grille. niby mój mąż zawsze przygotowuje mięso i wiem, że zawsze jest "well done" , bo dba o to... nie wiem skąd mi się to wzięło, ten nagły strach...czy można to zwalić na hormony? też sobie mówię, że wszystko musi być dobrze. ale ostatnio kaszlę , z nosa mi cieknie ( ale to całą ciążę ) i zaraz pomyślałam, że przecież może... naprawdę teraz już idę sprzątać...
|
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Dobra, ja znikam. O 15 uciekam z pracy, więc trzeba trochę popracować Dzisiaj mam SR, więc pojawię się tu późnym wieczorem, jeśli oczywiście internet mi na to pozwoli, bo coś ostatnio szwankuje. A na SR mamy dzisiaj albo karmienie, albo pielęgnację maluszka
|
|
#3588 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieje ze przy porodzie sie nie zawiode i że sie urodzi dziewczynka Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja jeszcze pomysle z tym praniem bo tak jak piszecie ta pościel śmierdzi chemią i chyba też upiore wszystko, ale zostawiam pranie na przyszły tydzień. |
||||
|
|
|
#3589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Też mi to się przydarza średnio 3 razy dziennie i przed snem ![]() A ostra toksoplazmoza gorzej przebiega niż kaszel i katar, zapewniam - widziałam
|
|
#3590 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny czy oby to nie przesada z praniem wszystkiego co popadnie? nie neguje tego ale sama mam watpliwosci co robic by bylo dobrze. co zrobic zeby tez nie przesadzic
![]() przy tego typu kwestiach ciagle mam przed oczami kolezanke ktora tak bardzo byla i nadal jest nadopiekuncza i przeprazliwiona na punkcie swojej juz dzisiaj 6 letniej corki, ze chcac chronic od pierwszych chwil zycia tylko dziecku zaszkodzila (przed porodem prala doslownie wszystko co uprac mozna, od poczatku miala "oczyszczacze i nawilzacze" powietrza, sterylizowane bylo wszystko ci sie da, ukochany wieloletni pies zostal wywiziony na wies, mala nie moze dotykac zadnych zwierzat podworkowych, w piaskownicy osiedlowej tez bawic sie nie moze- tylko w osobistej piaskownicy u babci, mala odkad zaczela robic siusiu w nocniczek nauczona jets myc rece po kazym zalatwieniu sprawy, odkad nauczyla sie zalatwiac w nocniczek nauczona sie jest takze odpowiedniego podcierania i podmywania, w przedszkolu nie moze podzielic sie z przyjaciolka soczkiem ze slomka, wody z baniaka tez nie moze pic- ma swoja osobista, aha nawet mamusia kupila do przedszkola nową deske klozetowa , rozne deserki i zupki jedla tylko domowej roboty, nauczona jest ze w kosciele nie daje sie reki "na znak pokoju" obcym ludziom (bo na rekach moga byc zarazki), jak mala jest nawet leciutko przeziebiona natychmiast jest wizyta u lekarza, itp itd- moglabym jeszcze rozpisac sie na cala strone).no a efekt jest taki ze mala jest teraz na wszystko uczulona, lapie wszystkie infekcje, ciagle sie przeziebia, cos wiecznie jej dolega, zima miala raczki cale w ranach bo miala "sikawke na tle nerwowym- co 5 minut" i myla raczki za kazdym razem (mamusia bala sie ze pozwoli nie umyc to mala sie odzwyczai ), w przedszkolu przez caly rok byla doslownie pare razy bo wiecznie cos zalapywala, jest ogolnie niespokojnym i takim jakby przestraszonym dzieckiem...
|
|
|
|
#3591 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie zjadłam milion kalorii
![]() bagietkę z masełkiem czosnkowym z piekarnika.. niebo w buźce nie mogłam się powstrzymać!
|
|
|
#3592 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja musiałam proprac wszystko co dostałam dla MAleństwa, ale to były rzeczy używane , a uwazam, ze sa ludzie którzy przeginają tak jak z tym znakiem pokoju lub '... własnie opowiem Wam znacie to z czasów jak byłyscie małe i ktoś przychodzić z czymś do jedzenia i było daj gryza ?? i się wszyscy dzielili - a ostatnio widziałam taką akcję - dziecko przyszło z jakimś jabłkiem czy czymś tam inne chciało gryza i dostało, a na to trzecie "fuj zarazki" i nie chodzi mi o kwestie zarazek czy nie, ale o tekst rzucony przez dziecko, które siedzi w piaskownicy - kurcze ono nie wie co to są zarazki (nie mówiąc o tym, ze lopatka z piasku w buzi wylądowała parę razy )
|
|
|
#3593 | ||
|
Zadomowienie
|
Ale znów nastukałyście!!!
Cytat:
Miło się czyta, nawet jak się samemu nie wierzy, że nie wygląda się jak kula z małą główką na górnym końcu Mebelki pewnie gdzieś za tydzień, dwa uda się rozpakować i ustawić, jak juz po remoncie posprzątamy. Dobrze, że ma się ku końcowi. Zaczynam wierzyć, że istnieją normalne ekipy remontowe, a nie same takie jak ze skeczu Kabaretu Moralnego Niepokoju (będzie pan zadooowoooloonyyy). Co do komarów/much i innych latających wkurzaczy, to właśnie testuję lampę owadobójczą, którą koleżanka z pracy bardzo sobie chwaliła. Kupiliśmy na Allegro za 30 zł. Jutro się wypowiem na jej temat ![]() A i materac dziś odebraliśmy. Kokosowo - gryczany. On też ma piankę między kokosem a gryką Cytat:
Co do sterylizacji mam podobne zdanie do Twojego. Przesada jest nie na miejscu. Naprawdę jestem w wielkim szoku jak widzę mini - autoklawy do sterylizacji butelek a wszystko co chcą nam wcisnąc w sklepach życzliwe ekspedientki jest ogólnie mówiąc "anty". A to antybakteryjne, a to przeciwalergiczne... Nie podoba mi się to, nawet pomimo tego, że poniekąd z tego właśnie żyję...
|
||
|
|
|
#3594 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Matko, pół dnia i 3 strony...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A panie z MOPSu bym zwyzywała jak nic. Ostatnio sie nie szczypie z wygłaszaniem swoich opinii. Zwłaszcza jak ktoś jest tak bezczelny. To będą dwie Nadie na wątku? A jakie planujecie dla niej zdrobnienie? Bo my sie właśnie zastanawiamy. Też zobaczymy dzisiaj czy z Nadii nie zrobił sie czasem Mikołaj... ![]() Cytat:
Cytat:
Ok, uciekam sie szyskować do doktorka. Dzis usg, więc zobaczymy co tam u Małej. Stwierdziłam, że mam za duży mózg, bo przed wizytą mam milion złych myśli i sie nakręcam niepotrzebnie. Jakbym miała tego mózgu pół, to bym szła bez stresa (ale sobie dodałam )A jutro przyjeżdża moja mama i siostra i zostają do wtorku !!! Więc jeszcze do południa posiedze z Wami, a potem będę nadrabiac we wtorek milion stron... Napisze jutro co u nas po wizycie, bo wieczorem mam dziś sr. Bużka,.
|
|
#3595 |
|
Raczkowanie
|
Witojcie
Chcialam się pochwalić, że dzis odebralam prawo jazdy i zawiozłam mężulka do pracy i autko mam dla siebie.. z tym, ze nie mam gdzie jechac, a tak sie błąkac bez celu to mi sie nie chce ![]() Co do poscieli, to ja kupilam z takiej jak joannah (i również polecam ), tylko ze rózową z kotkiem na księzycu.. zrobilabym zdjęcie, ale aparat gdzies mi przepadl mam samą poszewke na kołderke i podusie, kołderke, podusie i ochraniacz jedyne 157 zl przewijak za 54 zl jednak nie zawsze na allegro jest taniej sumując razem z przesyłką... Fasoleczko nie martw się... ja przytylam juz 16 kg, a jestem dopiero w 30 tygodniu Rozstępy jak na razie pojawily mi się tylko na tyłku, do tego jeszcze fantastyczny celulit Co do toxo, to ja niby zarazilam sie na początku ciązy i mam brac antybiotyk do konca ciązy... tylko ze jak powtarzalam to badanie, to okazalo sie, ze jednak jest to stare przechorowanie.. i bądz tu mądry.. ale lekarz powiedzial, ze lepiej dmuchac na zimne i zebym i tak brala ten lek.
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 |
|
|
|
#3596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam toksoplazmozy , moje dziecko jest zdrowe nie mam toksoplazmozy , moje dziecko jest zdrowe nie mam toksoplazmozy , moje dziecko jest zdrowe nie mam toksoplazmozy , moje dziecko jest zdrowe to będzie teraz moja mantra... muszę się wziąść w garść. wszystko jest dobrze. Cytat:
![]() uwaga, zebrałam się do kupy i wdrażam sprzątanie! powoli to powoli ale jakoś idzie....na zewnątrz temperatura chyba z 30 stopni....ma sa kra....
|
|
|
#3597 |
|
Zadomowienie
|
Boze widzisz i nie grzmisz
![]() ![]() Widzialyscie http://www.tvn24.pl/12690,1565044,0,...wiadomosc.html Posluchajcie dobrze co pies dostal w "nagrode" za uratowanie zycia swojej pani ![]()
|
|
|
|
#3598 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wspolczuje matce tego dziecka, ze nie moze sie opanowac i jest po prostu przewrazliwiona. Cytat:
Czy dużo było tych kalorii w całej czekoladzie którą przed chwilą pochłonełam??? W dużej czekoladzie? Idę zrobić sobie kanapki narobiłaś mi smaka na bagietkę z piekarnika ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
#3600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten łańcuch... miałam nadzieję, że to już przeżytek i nie traktuje się w ten sposób zwierząt ![]() A biedny Tofik się cieszy na widok pana, bo nie zna innego życia |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

:eek : nie strasz. to jakim sposobem one sie dostaja do pomieszczenia?

Wczoraj do łazienki naleciało tyle komarów jakby nalot jakiś
Together forever
Zajadam sobie śliweczki i popijam soczkiem

i nawet nie wyglądam jak potwór ... no może bardziej przypominam bestię (z piękna i bestia

cholera nie wiem co mi jest- takie jakies ogolne oslabienie. i w dodatku lewa reka mnie jakos tak "kręci", tak jakby lekko dretwieje- trudno to opisac