|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Dzień dobry
Mój synio ostatnio jest bardzo ruchliwy z rana, czasem uda mi się przysnąć trochę i się uspokaja, ale dziś już odechciało mi się spać Wczoraj podczas oglądania Sopotu skakał w brzuchu, a mąż się śmiał, że nowy fan Budki Suflera rośnie ![]() Miłego dnia
|
#3812 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie mamuśki po weekendzie
![]() Miałam straszną noc. Jestem zmęczona, niewyspana, obolała, rozdrażniona (i mogłabym tak chyba wymieniać i wymieniać). Zaczynając od tego, że wczoraj koło 16 wróciłam z tej imprezy regionalnej (dwie godziny tylko chodziłam - a czułam się zmęczona, jakbym przynajmniej kilkanaście kilometrów zrobiła). Po powrocie do domu wzięłam prysznc, zjadłam obiad i położyłam się spać. Wstałam koło 20, kolacja i te sprawy, jakiś filmik. Pościelałam łozio i spowrotem chciałam spać. Lekko wyspana ciężko mi było zasnąć, ale poleżałam troche dłużej, pomodliłam się i w końcu zasnęłam. Nie na długo, bo o 23 obudziły mnie skurcze. Miałam tak twaqrde podbrzusze i okresowe bóle, że w pierwszej chwili pomyślałam, że chyba będę rodzić. Ale po 10 minutach ustąpiły. Od tamtej pory całą noc coś ze mnie płyneło. Zmieniałam kilka razy wkładkę i nawet gacie musiałam zmieniać. Non stop mokro. Co udało mi się zasnąć to budziła mnie albo powódz między nogami, albo skurcze ... Potem z telefonem siedziałam już i liczyłam czas twrania i odstępy między skurczami. Zazwyczaj ustępowały po kilku minutach i zaraz pojawiały się kolejne. Dopiero o 3 w nocy skończył się całkowicie, a byłam w stanie już pakować torbę do szpitala. Ale jak skończył się te skurcze, to zaczęły się te w łydkach, a potem doszedł ból bioder, jak leżałam na prawym boku to czułam, że to biodro zaraz wybuchnie, a jak na lewym to też nie mogłam wytrzymać. Ani na plecach, bo powietrza nie moge zlapac ... i wstawałam co pół godziny, spacer po pokoju, szklanka wody i znowu do tego cholernego łóżka. Niedawno znowu musiałam zmienić bielizne .... jak tak dalej pojdzie, to nie nadaze prać, albo bede chodzić w pampersach ... Ogólnie strasznie się czuje ... I zaraz chyba uciekam do apteki zaopatrzyć się w resztę potrzebnych rzeczy do szpitala ... bo mam wrazenie ze dzisiejsza noc to byl wstep przed tym co mnie czeka
|
#3813 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie, ja też nie miałam nocy za ciekawej, jak spię na boku to mnie wszystko boli, plecy brzuch a jak mam sie przekrecić to robie to w spowolnionym tepie bo jeszcze gorzej wszystko boli, budziłam się ze 20 razy. Mało tego sniło mi sie że urodziłam dwie dziewczynki bliźniaczki i miałam pretensjie do lekarza dlaczego mi nie powiedziała wcześniej skoro ja przygotowałam wyprawkę dla jednego dziecka, ale dziewczynki były sliczne takie maleńkie
![]() Fasoleczka ty dzwoń do lekarza, to nic innego ci nie ciekło jak wody płodowe, zapytaj się czy to jest normalne.
|
#3814 |
|
Zadomowienie
|
hejka
Buuuu o 11 00 mam ginka, a nie chce mi sie jechac ![]() Nie lubie lekarzy Maly szaleje coraz bardziej, chyba mu sie tam nudzi ![]() ![]() TZ juz w domku moze go ze mna wyciagne ![]() ![]() Fasoleczko pewna jestes, ze to nie wody ? Jak mialas taki potop to bym chyba do ginka dzwonila![]() Tez nie mam torby, dzis moze kupie jakies dwa staniki do karmienia do szpitala ) i kupie jeszczse dwa odpinane z przodu jakies ladniejsze![]() Bo nie usmiecha mi sie wydac na 4 staniki po 50-60eu za sztuke jesli po porodzie nie beda mi potrzebne |
|
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Fasoleczko, Ty dzwoń do lekarza! Taki potop to nie jest normalne
![]() Cytat:
|
|
#3816 |
|
Zadomowienie
|
I zaraz chyba uciekam do apteki zaopatrzyć się w resztę potrzebnych rzeczy do szpitala ... bo mam wrazenie ze dzisiejsza noc to byl wstep przed tym co mnie czeka
[/QUOTE]Hej ja się na tym nie znam ale ja również podejrzewam że to mogą być wody. Fasoleczka4 zadzwoń lepiej żebyś zadzwoniła jak najszybciej do lekarza. Wiem że są takie paski do sprawdzania wód płodowych czy wyciekają ale nie wiem czy można je tak kupić bez recepty. Słyszałam o tym jak byłam w szpitalu i oni tam takie coś robią ale czy samemu w domu to nie wiem. |
|
|
|
#3817 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam upławy, ale nie w takiej ilości, jak to opisałaś. Ale skoro gin mówi, że to normalne...
|
|
#3819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uciekam bo ma wpasc kolezanka z wizyta a ja mam nieposprzatane... |
|
|
|
|
#3820 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() wreszcie Was nadrobiłam, ale dośćpobieżnie, za co z góry przepraszam ![]() W piątek była u mnie teściowa i pół dnia oczywiście....sklepy i ciuszki dla małej...za to kupiłyśmy bardzo fajne rzeczy, np. kombinezonik na zimę z taką dziurką na pas w foteliku samochodowym ( ten który mam do wózka, jest dość duży , a kupiłysmy na 62/68) Kupiłam sobie jedną koszulkę niebieską do karmienia, taką bardzo zwykłą z kopertowym dekoltem i jedną piżamkę, śliczną, białą z czarną koronką i rozwiązywanym dekoltem ( też łątwo w niej karmić) po powrocie do domu zorientowałam się, żep rzed przeceną kosztowała....80 euro ... myslałam, że padnę...w Holandii w szpitalu można mieć pidżamkę a nie koszulę a poza tym pieluszki, prześcieradełka do kołyski, ochraniacze na materac, nowe żelazko i inne pierdoły... a weekend mieliśmy bardzo relaksujący... Cytat:
Cytat:
![]() Nika plotkowała z teściową i była na wielkich zakupach... Cytat:
Cytat:
co do spania z dzieckiem w jednym łóżku to na pewno nie. Cytat:
Cytat:
![]() widzę, że od Kashin nadal zero wieści.... ciekawe jak ona się trzyma.... Kaszel mam niestety nadal... W piątek dzowniliśmy do szpitala zapytać o badanie toksoplazmozy to pani omal nie załapała o co nam chodzi, i generalnie to oni tego nie robią często i muszą mieć papier od położnej a poza tym to mam się nie martwić tak bardzo... ja się już opanowałam ale teraz mój mąż się martwi.. ![]() Polecam film "The Reader" - wczoraj widzieliśmy i zrobił na nas ogromne wrażenie. film do myślenia.
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Najgorzej, że takie sytuacje stresowe tylko potęgują skurcze. Mnie tydzień temu męczyły bóle okresowe, bo miałam mieć badanie poziomu glukozy i wizytę u gina, a skończyły mi się tabletki z potasem i magnezem. Dopiero po wizycie u lekarza te skurcze minęły.
|
#3822 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Film widziałam, rewelacyjny. Człowiek może dostać schizofremii oglądając go. |
||
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
Fasoleczk - trzymaj się i uważaj na siebie
Ja bym chyba od razu do szpitala jechała w nocy, zresztą mąż nie pozwolił by mi pewnie w domu zostać w takim przypadku ![]() Ciekawe co u Kashin ![]() Przeczytałam opis dzisiejszej nocy Fasoleczk i uświadomiłam sobie, że to już 10 sierpień i niedługo zacznie się rozpakowywanie na wątku Ależ ten czas szybko leci.... ******************* Przypominam o przysyłaniu na PW numerów telefonów Lista jest w trakcie tworzenia – po ukończeniu lub uzupełnieniu większości podeślę ją tym, które będą chciały
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
Fasoleczko Ty to maszeruj do szpitala bądź lekarza, wody płodowe mogą się sączyć dużo przed porodem a to nie jest dobre dla dzidziusia
Moja przyjaciółka która jest w 2-3 miesiącu ciąży w piątek trafiła do szpitala, w nocy zaczęła krwawić niby z płodem jest wszystko OK, coś się jej naderwało ale i tak się martwię nie wiem na jak długo pozostanie w szpitalu.
|
#3825 |
|
Wtajemniczenie
|
Fasoleczko, tak ciężko uśmiechnąć się do zdjęcia?
![]() Aniago, piękne to zdjęcie w sepii witam z rana, coś kiepskie u mnie samopoczucie mam nadzieję że nie czeka mnie kolejny atak nie daj Boże, bo mąż idzie dziś o13 do pracy, i będzie do nocy, bo ma wdrożenie, a ja nie chcę go martwić i nic nie mówię, teraz kosi trawę na ogródku
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. Edytowane przez aliisanka Czas edycji: 2009-08-10 o 09:51 |
|
|
|
#3826 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do samego biustonosza i wkładek laktacyjnych to powiem wam ze bardzo przydatna rzecz wkładki, bynajmniej ja przy Werze mialm dużo pokarmu i chodzialbym non stop mokra , ale czym czlowiek staje sie coraz bardziej mobilny po porodzie to one kiepsko sie trzymają biustonoszy i uciekają na boki no i zong ja w koncu zaopatrzylam sie w 2 szt biustonoszy odpowiedniej wielkosci ale właśnie nie cienkich do karmienia tylko grubych tych "gabkowanych" i one stanowiły alternatywe do uciekąjacych wkladek zeby nie chodzic umoczona A mleko ucieka w najdziwniejszych stuacjach a bo juz minely 2 h od ostatniego karmienia i zegarki sie oddzywaja, a to wystarczylo ciepłe picie albo talerz cieplej zupy a ja juz mokra ehh Ja gleboko sie zastanawie teraz na zakupem biustonosza typowo do karmienia, napewno potrzebuje cos z odpiannymi ramiaczkami ewentulanie odpinany z przodu to wystarczajacy standard do karmienia jak dla mnie Te do karmienia wedlug mnie ani nie maja wygladu ani nie sa znowu tak wygodne i niezastapione jakby sie wydawalo![]() Cytat:
ja dla własnego spokoju zrobialbym to co dziewczyny radza, idź do apteki i dla wlasnego spokoju i zdroweczka Julitki zakup te paski i sprawdź czy to nie wody, bedziesz i my tu na wątku spokojniejsze![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-08-10 o 09:55 |
||
|
|
|
#3827 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
mam pytanko czy wasze brzuszki są bardziej napiete niż były wcześniej ?? jutro mam wizyte u gina, ale zauwazyłam, że brzuszek taki jest napiety - nic mnie nie boli, dlatego pytam, bo gdyby bolało to bym gnała do szpitala a tak jutro wizyta - tylko widzę zmianę, a wiecie im bliżej tym każda zmiana jest bardziej niepokojąca
|
|
#3828 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Zapowiada się u nas śliczny ale nie gorący dzień...fajnie
![]() Cytat:
Co do filmu- myślę, że pięknie uświadamia, że nie wszystko w zyciu jest czarno-białe, że pomiędzy czernią a bielą są tysiące odcieni szarości ( jeśli rozumiesz moją metaforę..) i dlatego czasem tak trudno oceniać, wydawać sądy itp...filmy o bliskości, która wykracza poza stereotypy i moralne osądy. mądry, porażający. Cytat:
wiem...zostało mi mniej niż dwa miesiące do porodu....szok...Cytat:
zaciskam kciuki za przyjaciółę, będzie dobrze Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jutro ide do gina takze bede spokojniejsza....
|
|
|
|
|
#3830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobra nie panikuje tylko jestem spokojna
|
|
|
#3831 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przecież chusteczek do przemywania pupy nikt nie podgrzewa co zresztą słusznie zauważyła Tysiak chyba....Cytat:
Najwyżej jak się ceratka nie sprawdzi to dokupimy takie 2w1....Zjadłam śniadanie i Mała dostała czkawki Ale powiem Wam szczerze ze nie lubię jak ma czkawkę. Mam wrażenie jakby mi wszystkie wnętrzności drgały. Dziwne uczucie....![]() Dziś na 15 wizyta u ginki. Już się zaczynam stresować bo pewnie znowu usłyszę że za dużo przytyłam Moj lekarz ma na tym punkcie "hopla"
|
|
#3832 |
|
Zadomowienie
|
No, Fasoleczko, jeszcze się okaże, że wysuniesz się na prowadzenie i rozpakujesz wątek
![]() A tak na serio - odpoczywaj, niech się nie zaczyna za wcześnie... Ja mam straszne kurcze w łydkach, wczoraj w nocy złapał mnie przeraźliwy ból, łzy jak grochy i krzyczę do męża "ratunku, skurcz", a on myślał, że zaczynam rodzić
|
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nasze brzuszki są takie napięte, bo dzieci w nich nam rosną. To taka konkretna piłeczka, a nie galaretowaty brzuch z mięśniem piwnym
![]() PS. Nie wiem, jak u Was, ale mój brzuch jest dodatkowo napięty, gdy brzdąc się wypina lub rozciąga nóżki, ale to z jednej strony (śmiesznie wygląda taki krzywy brzuszek )
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-08-10 o 10:29 |
|
|
|
#3834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio jak pojawia sie u mnie na twarzy grumas spowodowany jakis mocnym kopniakiem lub skurczem (podkreslam tylko grymas) a maz od razu : CO SIE DZIEJE?, CO BOLI? jak mu mowie ze to nic takiego to on "uff nie strasz mnie tak bardzo- juz myslalem ze to juz" |
|
|
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąż ilekroć się z nią bawi mówi do mnie: po tobie jest taka aktywna, bo na pewno nie po mnie... ![]() no i wszystko moja wina! dziś na szkole rodzenia mamy wieczór z mężami...będzie ubaw... chyba w tym tygodniu zacznę pranko... wiem , że wcześnie ale mam jakiś taki....przymus?
|
|
|
#3836 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Do porodu zostało mi 42 dni. Dzisiaj zaczynam 35 tydzień, w zasadzie jeszcze 3 tygodnie i synuś będzie donoszony. Chciałabym mieć już wszystko gotowe za te 3 tygodnie, by się nie stresować tym, co mi jeszcze brakuje. Ten ostatni czas zamierzam spędzić tylko i wyłącznie na lenieniu się i wyczekiwaniu maleństwa
|
||||
|
|
|
#3837 |
|
Raczkowanie
|
Witam wrześniowo - październikowe mamusie!
Dopiero teraz znalazłam Wasze forum ale lepiej późno niż wcale Ja mam termin na 22 września a z USG na 12 września. Będę miała najprawdopodobniej córeczkę. Czkawki to dla mnie tzw chleb powszedni bo zdażają się 5-7 razy dziennie, mam nadzieję że to nie wróży częstych czkawek po urodzeniu. Widzę że są tu tak jak i ja mamusie z Lublina, czy jest jakaś która planuje rodzić w szpitalu na Jaczewskiego? |
|
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozgość się i napisz coś więcej o sobie - czy to Twoja pierwsza ciąża ? Ja planuję rodzić na Jaczewskiego i Aniago też - mamy terminy w okolicach 20-22 października
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie ja tak już chyba pomału zacznę, bo wrzesień chciałabym leżeć i nic nie robić ![]() mam straszną ochotę na jajko na twardo....idę do sklepu....będzie jajo na lunch !
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-08-10 o 11:18 |
|
|
|
|
#3840 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam termin na 20 września ![]() Cytat:
Zaraz idę wstawić
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.

Wczoraj podczas oglądania Sopotu skakał w brzuchu, a mąż się śmiał, że nowy fan Budki Suflera rośnie