|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
witam się z ranka
![]() własnie zajadam śniadanko, i piję kawkę
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3692 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
w ciągu dnia też chyba z tysiąc ruchów czuję.Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję
|
||||
|
|
|
#3693 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie, ja się dzisiaj wyspałam tylko mnie babcia rano telefonem obudziła, oj jak ja tego nie lubie ;/
Wczoraj późnym wieczorem dzwonił mój mąż a mała jak by jakiegoś napadu dostała, po całym brzuchu szalała, śmiałam sie do męża że może czuje że tatuś dzwoni skończylismy rozmawiac a w brzuchu cisza wczoraj mnie mąż pocieszył że pomimo że ma bilet na 3 października może uda mu się wcześniej wrócić bo sie boi że urodze bez niego Margolcia nawet jak bede karmiła bede miała bogatszy jadłospis niz teraz przy cukrzycy. W tym miesiącu to może bede miała 1kg na plusie i to nie wiem bo w szpitalu 1,5 kg schudłam . Dzisiaj mam dzień lenistwa, robię tylko pranie i prasowanie
|
#3694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Biedroneczkaolga powodzenia na badaniach, oby wszystko było dobrze
![]() Jakieś 3 tygodnie wcześniej. Ja mam termin na 23 wrzesień, ale torbę chcę mieć spakowaną w granicach 15-20 sierpień. Cytat:
Edytowane przez precious_81 Czas edycji: 2009-08-07 o 10:07 |
|
|
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za odzew
![]() Cytat:
|
|
#3696 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziś na obiad robię krokiety z mięskiem mielonym, grzybkami suszonymi i kapustą ![]() Cytat:
Ja się wczoraj rzuciłam z pięściami na mojego biednego męża a potem ryczałam przez dwie godziny i nie mogłam się opanować![]() Cytat:
tyle raz ich prosiłm żeby chociaż na chwilę go puszczali z tego łańcucha żeby się psina wylatał ale bezskutecznie. Czasami nad ranem spać się nie da bo psina tak wyje..... Cytat:
nie wiem czy sama dałabym radę wytrwać dla mnie dzień bez słodyczy to dzień stracony...![]() Dziś się zważyłam. 34 tydzień i 11 kg na plusie Ciekawe ile jeszcze przytyję.....
|
|
#3697 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wolno alkoholu, a mocno ograniczac trzeba tylko kofeinę i potrawy wzdymające. No cóż, ja wychodzę z założenia, ze w jakimś celu ten laktator zakupiłam. Mam zamiar mrozic pokarm i od czasu do czasu pozwalac sobie na "zakazane rzeczy" (no jak tu kapustki z grochem w święta nie wsunąc Na wszystko jest rada. A karmienie piersią powinno byc radością, nie katorgą. Nam mówiono, że dobrze się zacząc pakowac po skończonym 34 tc. Z drugiej jednak strony położna mówiła, że termin porodu a poród to tak +/- 3 tygodnie, więc myślę, że po skończonym 36 tc też będzie w sam raz... zresztą na razie nia mam możliwości pakowania się, dopiero od wtorku zamieszkam w domciu, a najpierw i tak sprzątanie nas czeka ![]() Cytat:
Podkłady to wiem... mam już ![]() A podpaski na razie sobie daruję zobaczę, jak będzie. Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-08-07 o 11:03 |
||
|
|
|
#3698 | |
|
Rozeznanie
|
Ufff... nadrobiłam
![]() Gaduły jedne ![]() Cytat:
![]() Kochana, a może Ty za dużo zimnego pijesz? Nie serwujesz sobie czasami napojów z lodem albo z lodówki przy tych upałach? Podczytuję sobie forum mam lipcowo sierpniowych i niestety odnoszę wrażenie, że w większości przypadków karmienie piersią jest katorgą
|
|
|
|
|
#3699 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja staram się odnajdować w szarej codzienności sytuacje choć błahe, to takie które będą mnie napędzać do dalszej walki i życia ... bo gdyby nie to to pewnie już dawno bym się poddała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a termin mam na 22 września Cytat:
Smacznego ![]() Ja już dwa śniadanka pochłonełam ... i zastanawiam się, co by zjeśćm bo chyba nie wytrzymam do obiadu do 15???
|
|
#3700 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Karamari te prześcieradełka nieprzemakalne, które kupiłaś działają na zasadzie jak takie podkłady http://motherhood.pl/produkt/podklad...scieradlo.html,
czyli wchłaniają wilgoś jak pieluszka i dziecko nie leży na mokrym prześcieradle czy tylko zapobiegają zalaniu materaca, ale prześcieradło jest mokre? Z opisu aukcji tych prześcieradeł nie mogę właśnie tego wywnioskować. Cytat:
Cytat:
biedni Ci faceci ![]() Cytat:
Nam też mówiła, żeby unikać np. kalafiora, brokułów, kapusty. Dała nam też kilka fajnych przepisów na obiadki i wyglądają całkiem smakowicie. No i podobnie jak w ciąży powiedziała, że nie trzeba całkowicie rezygnować z kawy czy słodyczy (tylko oczywiście z umiarem). Można pokarm zamrażać? To w jakiś specjalnych pojemniczkach czy jakiś zwykłych jednorazowych? Na jak długo? Cytat:
Podpaski można dokupić w każdej chwili, więc faktycznie nie trzeba ich kupować wcześniej. |
||||
|
|
|
#3701 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
juz z samego rana pojechalismy z mezem do sklepu bo jest taki upal ze ja nie bylabym w stanie wytoczyc sie z domu my w tym skwarze na ryneczku po świerze owoce i warzywa a siostra dzwonili i chwali sie ze jest na sopockiej plazy - myslalam ze pęknę z zazdrosci ![]() na to moj maz mowi zebym sie tak nie przejmowala ze nie doswiadcze w tym roku przyjemnosci kąpania sie w jakimkolwiek akwenie wodnym, ze kupi mi bezsenik taki dla dzieci, postawi u nas na dzialce i tam bede sie chlupac |
|
|
|
#3702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i myslę że dla mnie też tak będzie ale będę się starała jak tylko się da, i jestem dobrej myśli, bo podobno psychika to duża część sukcesu w tej dziedzinie ![]() jej, jestem dziś nie do życia leniwa, ospała, ale staram się coś robić, pozmywałam, posprzątałam łazienkę (mam fiołka na punkcie czystości w łazience denerwuje mnie kurz na umywalce czy kibelku i dlatego codziennie sprzątam, często myję kabinę.. to chyba choroba ale żartowniś chyba jest gorszym wariatem, bo nie wiem czy dobrze kojarzę, ale Ona codziennie zmienia piżamy zastanawiam się czym tutaj się zająć, bo na obiad muszę tylko ziemniaczki obrać.. zrobić jeszcze listę zakupów..odkurzę, bo to też chwilkę zajmie.. a potem może włączę koncert "Dirty Dancing" oglądał ktoś? rewelacja!kiedyś sprzedawali edycję specjalną tego filmu, czyli film + płyta z koncertem a może skuszę się po raz milionowy na na którąś część "lodów na patyku" mam cały box, 8 części, to też moja mania, uwielbiam te lata w których dzieje się akcja, i jeszcze dodatkowo piękny, gorący Izrael ![]() albo obejrzę koncert Celine Dion.. ![]() jestem chyba człowiekiem kina
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. Edytowane przez aliisanka Czas edycji: 2009-08-07 o 11:30 |
|
|
|
|
#3703 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() :rot fl:Grunt to pozytywne myslenie!
|
|
#3704 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie! Jestem trochę zalatana (muszę dokończyć dzidziusiowe zakupy) i nie mam czasu, żeby poczytać co tam u Was, ale jak się ze wszystkim uporam to wrócę i nadrobię !
|
|
|
|
#3705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Są specjalne pojemniki do mrożenia (wielorazowe) i woreczki(jednorazowe). Przy mrożeniu w temperaturze od -24 stopni w dół - okres przechowywania: 3 miesiące. Powyżej -24 stopni, lub jak nie zna się temperatury zamrażarki to 1 miesiąc. Ja też się powinnam pakowac. W nd skończę 35 tc ![]() A nic nie mam popranego nawet. Dobrze, że już kupione. O kolejne pytanie! Jaki płyn do higieny intymnej polecacie? |
|
|
|
|
#3706 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem może ja przez tą dietę na której byłam przed ciążą, mam taką manię, boję się przytyć, a tendencję do tycia mam niemałą ![]() jak przed ciążą mąż mi kibicował w diecie, tak teraz każe jeść a mnie ciężko odmawiać Cytat:
![]() mąż ma świetny pomysł coś dziś Malinka się nie pokazuje i Nika zamilknęła ![]() niech mnie ktoś kopnie w pupę, bym poszła coś robić pożytecznego
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
||
|
|
|
#3707 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
naszczeście udało mi się wrocic do normalnego jedzenia i moglam cieszyc sie smakiem roznych wspanialych potraw ... i teraz wykorzystuje fakt, ze moge zrec jesli potrzebuje, a skoro potrzebuje to znaczy ze dzidzia tez potrzebuje ![]() a odchudzaniem i cwiczeniami bede sie martwic po porodzie
|
|
#3708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do manii odchudzania... też miałam taki epizod kilka lat temu. Schudłam prawie 20 kg. Minimum miałam w ... 45 kg, przy wzroście 170 cm. Okres mi nie zanikł, ale wypadały mi włosy i chodziłam jak zombie. Mój mąż (wtedy jeszcze chłopak) pomógł mi z tego wyjśc. Do dziś tak naprawde nie wiem co mi do głowy strzeliło |
|
|
|
|
#3709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3710 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kochane! Musze wam sie czyms pochwalic! Wlasnie dowiedzialam sie ze moja kolezanka urodzila coreczke
Miala termin na 19 sierpnia a juz urodzila!!!!!!!!!!! Tak sie ciesze! Kurcze a jeszcze wczoraj z nia rozmawialam i nic na to nie wskazywalo, niesamowite!!!!!!!!!:roll eyes:
|
#3711 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak juz bedziesz znala przebieg porodu koniecznie napisz |
|
|
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostra cioteczna ma termin na 21 sierpnia - a tyle w niej spokoju, że hej ![]() Rozmawiałam z nią dwa dni temu i mówi, że torbęto może za tydzień spakuje, dopiero w środę zamówiła wózek na allegro i ogólnie luzik Ja to wolę być na wszystko wcześniej przygotowana - dlatego już powiedziałam małżowi, że na 1 października (tp 22 październik) mamy być gotowi i tylko spokojnie sobie czekać na rozwój sytuacji Siostra rodzi w tym szpitalu co ja planuję, więc taki plus, że wszystko powie co i jak Czytam wątek polecamy odradzamy - to jest pochłaniacz czasu
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-08-07 o 12:20 |
|
|
|
|
#3714 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak to dobrze jest nic nie robić
leże sobie z laptopem na łóżku, tylko troszkę głód mnie dopada, zaraz jakiś leciutki obiad zjem i dalej leniuchuje
|
#3715 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziekuje Ja dziś od rano mam jakąś energie juz posprzątałam, zmieniłam pościel a teraz bede prasować. Wczoraj poukładałam ciuszki małej i popisałam sobie ile czego mam i wyszło mi ze niektórych rzeczy mam za duzo a niektórych za mało |
||
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3717 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć mamusie
Cytat:
a z łockiami zapamiętałam Cytat:
Cytat:
mieta pieprzowa (czyli ta powszechnie dostępna tak) melisa tez a skrzyp nie wiem Cytat:
ściskam Was mocno i wracam do pracy
|
|
|
#3718 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
A miałyście tyle nie pisać...
Cytat:
nieutyta? daj mi szansę. mam leżeć, a na słodycze dalej mnie ciągnie. więc nabiorę jeszcze sporo ciałka. U nas właśnie mąż sobie Nadię wymyślił.Ja wolałam Dagmarę, ale może być i Nadia. A imprezować będziemy. Już dziewczyny jadą . Aktualnie są w Warszawie, będą o 18.00. A w domu sajgon na kółkach. Miałam posprzątać, ale nadrabiałam Was ponad godzinę. No i upał się robi i mi sie nie chce ruszyć. A jeszcze musze wcześniej wyjechać żeby zrobić zakupy na jutrzejszego grilla. Jak ja się wyrobię? Cytat:
Cytat:
U nas mąż wybrał w końcu imię, więc tak zostanie. Dobrze,że z Twoja Nadią wszystko dobrze i że jej żaden siusiak nie urósł Na wątku odchowalnianym będzie trzeba je opisywać N1 i N2, żeby było wiadomo, o której mowa. Cytat:
Cytat:
A podpaski zależnie od kobiety. Są takie, którym sączy się mniej krwi i takie, którym sie z krocza leje jak z zarżniętej świni. Sorki za porównanie dobitne. Ale tak mi opowiadały dziewczyny. Więc na początku podkłady, a potem czas pokaże. Cytat:
Cytat:
A co do sterylnego chowania to też jestem przeciwko. Ja też zjadałam różne dziwne rzeczy i żyję bez alergii i nie choruję. A mąż był zawsze ciepło ubierany i pilnowany i teraz w wieku 35 lat ma astmę i szybko sie przeziębia. Cytat:
Ale ja mam już wszystko poprane. Nawet w weekend spakuję torbę. Cytat:
A teraz relacja z mojej wizyty. Szyjka zamknięta, więc w miarę dobrze, bo krótka. Mała jest zdrowa, wszystkie przepływy i organy ok, tylko jest za mała o 2 tygodnie.I właściwie nie mam na to wpływu. Poprawiła mi się hemoglobina, ale nadal mam wtryniać kaszanki i szpinak. No i z gorszych wiadomości: mam leżeć. Jeśli przez 3 tygodnie będzie tak jak teraz (lub lepiej) to wizyta za 3 tygodnie i ozbaczymy co dalej. Jeśli się pogorszy(więcej skurczy, mocniejsze, akcja porodowa czy mniejsze lub niewyczuwalne ruchy) to doo lekarza. W każdym razie wyszło na to, że najprawdopodobniej wyjdzie poród wcześniaczy i będzie rozwiązany przez cc, żeby młodej nie męczyć, bo jest mała. Patrząc na jej wymiary to twermin się przesunął na kioniec września,ale dalej sie trzymamy połowy miesiąca, tak jak wg OM. Ale mam sie baaardzo oszczędzać przez te 2-3 tygodnie, żeby sie nic nie zaczeło, bo lekarz zasugerował, że mam być gotowa na wszystkie ewentualności. Czyli pakuję torbę ![]() Już trochę ochłonęłam, mała się rusza, więc jest ok. dziś jeszcze przelecę dom odkurzaczem i odbiorę mamę i siostrę z pkp i leżę i pachnę. a grilla przygotują jutro dziewczyny, a mąż pozmywa i posprząta. A w niedzielę będziemy wszystcy leżeć. Mąż na kacu z moja siostrą, mama na słońcu, bo lubi się opalać, a ja będę miałą wolne. Znikam, bo czas mi ucieka.
|
|
#3719 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Wiatjcie, mamuśki!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A to rzeczywiście straszne lenistwo ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() Z wyglądu jednak są to po prostu frotte czy welurowe prześcieradła jakby podgumowane od spodu, czyli raczej nie przepuszczają, a wchłaniają tyle, ile może wchłonąć frotte lub welur. Z opisu tego podkładu Motherhood wynika, że jest o wiele bardziej chłonny. Nie widziałam go na żywo, ale przypomina mi takie chłonne podkłady higieniczne, które kupiłam w sklepie medycznym - też 60x90 cm. Te z kolei wyglądają jak wielka podpaska z ceratką pod spodem. Tylko są jednorazowe, a to z Motherhood do prania. Fajnie to wygląda i może bym się skusiła, gdyby nie to, że planowałam już skończyć kupowanie i zamknąć budżet ![]() Cytat:
Wszystkiego dobrego dla Maluszka i Rodziców Cytat:
![]() Najpierw ją odkurzyłam, potem zebrałam ręcznie tę słomę z wierzchu ![]() Przydałoby się ją przetrzepać, ale na to nie miałam siły ![]() Wypłukałam więc ją pod prysznicem, namoczyłam w ciepłej wodzie z proszkiem, a potem szorowałam taką wielką szczotą ryżową z rączką - polewając przy tym strumieniem z prysznica, bo tak się lepiej pieniło ![]() Na koniec zmieniłam kilka razy wodę i dopłukałam strumieniem z prysznica. Jak wyschła, to przycięłam jeszcze wystające strąki wielkimi nożycami. Jest czysta, ale farbowany nadruk nieco zbladł - dobrze, że w korytarzu jest półmrok Po takiej akcji człowiek jest tak spacyfikowany, że w obliczu największej irytacji nawet już nie musi łokciem do zimnej wody sięgać
|
|
#3720 |
|
Zadomowienie
|
ot durna ze mnie baba- znowu sie nawpychalam jedzenia praktycznie za jednym zamachem, ale tak na maxa i to w dodatku same roznorodnosci- kanpka z szynka, zupka chinska (wiem wiem chemia ale nie moglam sie powstrzymac), banan, nektarynka i loda
blagam nich mi ktos w koncu przemowi do rozsadku jeszcze w dodatku zadzwila kolezanka i zapowiedziala sie na wizyte bo che zaprosic nas na wesele we wrzesniu- i to mnie jakos dodatkowo zdolowalo bo pomyslalam sobie ze jak jak tak bede sobie dalej jadla to ja do wrzesnia przez futryne sie nie przecisne a co dopiero pokazac sie wsrod ludzi, na weselu........
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

zobaczymy jak będzie dalej.
jakoś tragedie zwierząt bardziej mną wstrząsają niż tragedie ludzi. Sama niech się teraz uwiąże na łańcuchu stara baba, a nie psa.
dla mnie dzień bez słodyczy to dzień stracony...

normalnie podczas ciąży mam najpiękniejsze paznokcie z całego mojego życia

Nie wiem, czy to w ogóle byłoby potrzebne - może te podkłady i prześcieradła nieprzemakalne wystarczają
I miłego balowania z rodzinką!!