Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-10, 20:26   #2851
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
Angel, faktycznie rewelacyjne te obniżki. Pewnie na Twoim miejscu sama bym się na coś skusiła. A że naruszyłaś trochę budżet.. Trudno się mówi.

Póki co mnie nie kusi kosmetycznie nic - zastanawiam się czy nie jestem chora czy coś. Za to łapię coraz większą motywację na ćwiczenia, trzymanie diety, regularne masaże i wcieranie w ciałko ujędrniaczy. Motywują mnie kilogramy, które gubię i wrześniowy wyjazd z TŻem w góry, a że wpadniemy podobno przy okazji do term to muszę się prezentować jakoś.
Czyżby w Bukowinie ??

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 20:29   #2852
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Czyżby w Bukowinie ??
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 20:34   #2853
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Moi rodzice czesto tam jeżdżą. Ja jeszcze nie byłam - nie lubię chodzić na basen Do Bukowiny mogłabym ewentualnie jechac bo tam nie trzeba czepka.

Instagram

Stary 2009-08-10, 20:46   #2854
fuksjaa

Cytat:
Moi rodzice czesto tam jeżdżą. Ja jeszcze nie byłam - nie lubię chodzić na basen Do Bukowiny mogłabym ewentualnie jechac bo tam nie trzeba czepka.
Ja za to wodę uwielbiam, TŻ tak samo. Więc w sumie fajny sposób na relaks.
Stary 2009-08-10, 20:50   #2855
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja za to wodę uwielbiam, TŻ tak samo. Więc w sumie fajny sposób na relaks.
Ja wodę tez lubię - ale raczej morze, jezioro czy rzekę. Sam basen tez w sumie ok, ale taki otwarty. Na krytym skutecznie mnie zniechęca tyle czasu zmarnowanego w szatni przed i po i samo to że trzeba cały czas siedzieć w wodzie, nie można usiąść, pogadać itp

Instagram

Stary 2009-08-10, 22:16   #2856
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość

Ja sobie teraz tak myślę, że szukam kiecki na wesele i marudzę a największy dylemat i tak przede mną: jak się uczesać, umalować i jaki kolor nałożyć na paznokcie? To będzie największy problem

EDIT: Co ja bym dała za takie włosy? http://lula.pl/lula/1,90104,6911542,..._fryzurze.html
Ja to największy problem mam: jakimi perfumami się popsikać?
A włoski piękne rzeczywiście, nigdy nie widziałam tak wspaniale i naturalnie ufarbowanych włosów!

Cytat:
Niedawno wróciłam z roweru - prawie 2 godziny jeździłam

No i kupiłam ciemną czerwień GW
Ja dziś pomalowałam stópki ciemną czerwienią GW-on jest taki krwisto-ciemnoczerwony!Super i świetnie się nakłada!

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Siostry, siostry, bardzo zgrzeszyłam... Zadajcie mi pokutę i odpuście grzechy, bo się zamęczę wyrzutami sumienia
Kupiłam po prostu niesamowite i cudowne rzeczy, ale naruszyłam budżet na czarną godzinę ...

Szukałam jakiegoś serum na końcówki i spray'u regenrującego i nabłyszczającego i w SP wpadła mi w oko nowość Waxa L'Biotici. Wprowadzili dwufazowe odżywki bez spłukiwania w spray'u Uzupełniłam więc moją blondynkową serię. Chyba zaraz polecę na fryzjerskie albo biochemiczne żeby znawczynie odszyfrowały mi skład, bo na moje laickie oko wyaje się naprawdę świetny. I pięknie pachnie waxowo. Do tego jeszcze jest saszetka maski. Cena to niecałe 22zł.
Jedwabie mi już wykupili i muszę czekać na dostawę

Potem polazłam do Sephory z myślą, że tylko pooglądam. Ale wtedy nogi poniosły mnie do półeczki z pielęgnacją Blissa i zaczęłam się niekontrolowanie ślinić Dziewczyny, co za kosmetyki i co za obniżki! Wzięłam Intensywnie Miętowy Peeling do ciała przeceniony ze 135zł ( ) na 42zł ( ). Pachnie jak miętowa guma do żucia Orbit i ma naprawdę solidne drobinki
Podeszłam skruszona do kasy a tam wystawiona poprzeceniana kolorówka - na mą zgubę. Zauważyłam sylikonowo-rozświetlające cudeńko na niedoskonałości (rozszerzone pory, zmarszczki) Abracadaume Perfect Illusion przeceniony z 229zł ( ) na 69zł ( ). Wklepałam na nos, zdziwiłam się gdzie podziały się moje pory i stwierdziłam, że muszę to mieć I kupiłam.

A przedtem jeszcze totalnie seksowną i uroczo-lolitkową piżamkę z Hello Kitty króliczkiem w Oysho Bo szykuje mi się pewien wyjazd i patrząc na siebie w lustrze przymierzalni doszłam do wniosku, że piżamka jedzie ze mną...
ojej wspaniałe zakupy! No ale coś w tym jest, że jak kupimy coś po tak okazyjnej cenie, to jakoś bardziej jesteśmy szczęśliwe i zadowolone z zakupu! Ja cię rozgrzeszam, bo też nie mam silnej woli!

Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
Angel rozgrzeszam Cię w ogóle aż mi się ręcę zatrzęsły na te dwufazowe odżywki Waxa. Jednak ja sobie obiecałam, że pokończę moje najpierw. Zużyłam odżywkę w spreju fructisa, a teraz mam jeszcze resztę gliss kur, no i całe 300 ml nowego kallosa w sprayu
tak samo na maski staram się nie patrzeć, bo przecież mam 2 litry kallosa i waxa dla blondynek.
Ja tez mam masek dużo za dużo, coś wolno mi schodzą, za to zaczynam wychodzić na prostą z szamponami. Teraz wyciągnęłam z zapasów Gliss Kura wygładzającego- tego fioletowego Asia coś tam i muszę przyznać że moim włoskom służy, no i pięknie pachnie!
A Bossy czy Kallos nie powoduje przetłuszczania się włosów? z tym, że ja mam inne włosy niż ty-ciemne i grube

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Angel zamorduję Cię muszę mieć dwufazowca L'Biotica, bo maski kocham

Poza tym wczoraj i tak zepsułam odwyk przez TŻ Poszliśmy do Sephory (chciałam przetestować Hypnose Senses) i wyszłam z trzema kremami pod prysznic w tubie Są przecenione na 9 zł, więc żal nie brać. Wzięłam czekoladę, monoi i miętę Ale TŻ mi jęczał, że fajne i tanie nooo ..

iiiiii odebrałam meteoryty Przesympatyczny Pan przywiózł mi je do pracy wieczorem wreszcie potestuję.
Zeby mój TŻ mi tak jęczał, żeby coś kupić kosmetycznego! No chociaż nie mogę narzekać, bo wczoraj kupił mi cień Artdeco!
Ja też chcę meteoryyytyyy

Tak piszecie o dietach i ćwiczeniach, że ja nabrałam ochoty. Dieta mi jest potrzebna, jak tylko schudłam ostatnio kilo, tak sobie od razu folguję i jem na co tylko mam ochotę- efekt taki, że znów ważę najwięcej w mojej karierze No i nie mogę się za nic zmobilizować do ćwiczeń-trochę tańczę w domu, co któryś tam dzień, bo ja to tylko z muzyką mogę ćwiczyć no ale nic mi się nie chce... Chciałabym uprawiać jakiś sport, ale w domu to nie ma warunków za bardzo, poza tym jak domownicy są to jakoś mi głupio no i wyjść też nie mam za bardzo gdzie, zeby ćwiczyć. Brat ma kupić piłkę do kosza, to moze wtedy chodzilibyśmy na boisko pograć... zazdroszczę wam wytrwałości w ćwiczeniach i diecie. ja to jestem taka słaba-nie ruszam się prawie wcale i sporo jem. A do przyszłego roku muszę trochę schudnąć. Jakieś rady dla początkującej o słabej silnej woli?
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 08:47   #2857
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Koshatka wieczorem odżywkę białkową.
A możesz zalinkować jaką masz? One mają różne składy więc sama nie wiem co wybrać. Chciałabym taką właśnie na wieczór żeby już nic nie jeść po ćwiczeniach.

Cytat:
Potem polazłam do Sephory z myślą, że tylko pooglądam. Ale wtedy nogi poniosły mnie do półeczki z pielęgnacją Blissa i zaczęłam się niekontrolowanie ślinić Dziewczyny, co za kosmetyki i co za obniżki! Wzięłam Intensywnie Miętowy Peeling do ciała przeceniony ze 135zł ( ) na 42zł ( ). Pachnie jak miętowa guma do żucia Orbit i ma naprawdę solidne drobinki
Podeszłam skruszona do kasy a tam wystawiona poprzeceniana kolorówka - na mą zgubę. Zauważyłam sylikonowo-rozświetlające cudeńko na niedoskonałości (rozszerzone pory, zmarszczki) Abracadaume Perfect Illusion przeceniony z 229zł ( ) na 69zł ( ). Wklepałam na nos, zdziwiłam się gdzie podziały się moje pory i stwierdziłam, że muszę to mieć I kupiłam.
Takie przeceny to aż grzech nie brać.

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
oo, bardzo lubię krem Monoi, może jutro zaciągnę TŻta do jakiegoś centrum handlowego
szamponów przypadkiem nie przecenili?
Przecenione są żele (9 zł) i balsamy w tubach (13 zł). Podobno wyprzedają całą serię. Wstyd się przyznać ale ja jak na razie kupiłam dwa żele i 7 balsamów. Ale warto za taką cenę. Posmarowałam się w sobotę jednym i potem TŻ stwierdził że ładnie pachną te moje nowe perfumy.
Stary 2009-08-11, 09:20   #2858
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Angel zamorduję Cię. muszę mieć dwufazowca L'Biotica, bo maski kocham.

Poza tym wczoraj i tak zepsułam odwyk przez TŻ. Poszliśmy do Sephory (chciałam przetestować Hypnose Senses) i wyszłam z trzema kremami pod prysznic w tubie. Są przecenione na 9 zł, więc żal nie brać. Wzięłam czekoladę, monoi i miętę. Ale TŻ mi jęczał, że fajne i tanie nooo ..

iiiiii odebrałam meteoryty. Przesympatyczny Pan przywiózł mi je do pracy. wieczorem wreszcie potestuję.
Dlaczego zamordujesz

I co myślisz o Hypnose Senses?
Hihi, niezły doping ze strony tż
Cytat:
Angel

Jejku ja coś czuję, że jutro dostanę oczopląsu na widok tych odżywek w sprayu L`biotici, bo mam zamiar być w SP. Na pewno wezmę Wax dla blondynek i przynajmniej 1 psikacz.
Weź, weź, weź! Waxy są fajne W szczególności dla blondynek.

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie.

Do tej pory farbowałam włosy jedynie całościowo (tzn. jeden kolor na głowie, jedynie z naturalnymi refleksami). Gdybym chciała uzyskać podobny efekt do Kim z linku który zamieściła Isa to musiałabym wybrać co? Tonowanie, baleyage, pasemka czy co?
Fuksjo, co się będziesz gimnastykować - weź fotkę i pokaż o co Ci chodzi
Cytat:
Napisane przez luskap
Ja cię rozgrzeszam, bo też nie mam silnej woli!
Jakieś rady dla początkującej o słabej silnej woli?
Luskap, Ty nie masz słanej silnej woli - wręcz przeciwnie .. Mam właśnie opis na gg - "Mam silną wolę. Robi ze mną co chce"

Co do Asia Straight Gliss Kura to też lubię. Podebrałam siostrze kilka razy odżywkę i serum do prostowania. Moich fal i tak tak łatwo nie rozprostuje, ale wygładza, dyscyplinuje i nabłyszcza
Szampon widziałam wczoraj przeceniony o parę złotych w SP

Cytat:
Napisane przez luskap
ojej wspaniałe zakupy! No ale coś w tym jest, że jak kupimy coś po tak okazyjnej cenie, to jakoś bardziej jesteśmy szczęśliwe i zadowolone z zakupu!
Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Takie przeceny to aż grzech nie brać.
Cytat:
Angel, faktycznie rewelacyjne te obniżki. Pewnie na Twoim miejscu sama bym się na coś skusiła. A że naruszyłaś trochę budżet.. Trudno się mówi.

W szczególności ceny regularne Blissa wprawiły mnie w osłupienie 250ml peeling cytrynowy albo miętowy za 135zł, masło bezzapachowe, waniliowe z bergamotką (wcale nie pachnie tak znowu apetycznie ) czy cytrynowe 250ml za 135zł To legendarne nowojorskie mazidła, ale nie sądziłam że aż tak zaszaleją z cenami. Doszłam do wniosku, że za 42zł (30% ceny!) to warto kupić

Abracadabaume też przecenione o 70% a od dawna chodziła mi po głowie jakaś baza wygładzająca.

Cytat:
Napisane przez Koshatka
Przecenione są żele (9 zł) i balsamy w tubach (13 zł). Podobno wyprzedają całą serię. Wstyd się przyznać ale ja jak na razie kupiłam dwa żele i 7 balsamów. Ale warto za taką cenę. Posmarowałam się w sobotę jednym i potem TŻ stwierdził że ładnie pachną te moje nowe perfumy.
Naprawdę wyprzedają?! Szkoda by była.
Stałam wczoraj przed półką i już prawie wrzucałam Czekoladkę i Kokos, ale udało mi się opanować, bo jeszcze mam ful żeli Na balsam się nie skuszę, bo ma za wiele chemii i nie chcę takiej tablicy mendelejewa wsmarowywać sobie w skórę
Stary 2009-08-11, 09:30   #2859
fuksjaa

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Tak piszecie o dietach i ćwiczeniach, że ja nabrałam ochoty. Dieta mi jest potrzebna, jak tylko schudłam ostatnio kilo, tak sobie od razu folguję i jem na co tylko mam ochotę- efekt taki, że znów ważę najwięcej w mojej karierze No i nie mogę się za nic zmobilizować do ćwiczeń-trochę tańczę w domu, co któryś tam dzień, bo ja to tylko z muzyką mogę ćwiczyć no ale nic mi się nie chce... Chciałabym uprawiać jakiś sport, ale w domu to nie ma warunków za bardzo, poza tym jak domownicy są to jakoś mi głupio no i wyjść też nie mam za bardzo gdzie, zeby ćwiczyć. Brat ma kupić piłkę do kosza, to moze wtedy chodzilibyśmy na boisko pograć... zazdroszczę wam wytrwałości w ćwiczeniach i diecie. ja to jestem taka słaba-nie ruszam się prawie wcale i sporo jem. A do przyszłego roku muszę trochę schudnąć. Jakieś rady dla początkującej o słabej silnej woli?
Postaraj się jeść regularnie, zdrowo i mimo wszystko trochę się poruszaj. Piszesz, że nie masz warunków w domu, a masz może gdzieś fitness club albo chociaż basen? Zrezygnuj, a przynajmniej ogranicz słodycze i wysokoprzetworzone jedzenie.
Będzie dobrze.

Wstałam dziś rano, patrzę za okno a tam leje. Zużyłam dziś rano dezodorant Nivea Energy Fresh. Muszę pójść na zakupy i uzupełnić braki. Podjadę jutro do Carrefour'a, bo muszę kupić więcej rzeczy - żel pod prysznic, jakiś treściwy krem na noc, dezodorant i może coś do ciała.

Ale kusicie tymi Sephorowymi żelami i balsamami.

Edytowane przez fuksjaa
Czas edycji: 2009-08-11 o 09:32
Stary 2009-08-11, 10:01   #2860
Hosenka*
Zakorzenienie

Luskap: ja dodam jeszcze: ogranicz lub całkiem zrezygnuj z chleba - brzuch od razu się spłaszczy. Zamiast niego jedz np. lekkie pieczywo z Chabra czy Wasy. Ja bardzo lubię je jeść z pastellą krewetkową lub jajeczną, do tego pomidorek Albo wafle ryżowe z nałożonym jogurtem i owocami.
Na śniadanie: np. musli, z dorzuconym słonecznikiem, rodzynkami, dynią, suszonymi morelami, wkrojonym bananem i z mlekiem oczywiście . Początkowo byłam głodna po miseczce takiego jedzenia, ale teraz jem mniej niż miseczkę bo mi starcza i całej nie jestem w stanie zjeść.
Nie jedz późno kolacji, ja staram się tak ok 18-19, ale różnie z tym bywa A na kolację np. serek wiejski (z piątnicy ) z dodaną kukurydzą, albo wkrojoną rzodkiewką, cebulką, ogórkiem + pieprz i odrobina soli.
Ogranicz cukier - też w herbacie czy kawie.
Ze sportów - fitness, rower, skakanka (choćby wyimaginowana, jak moja )

Instagram

Stary 2009-08-11, 10:05   #2861
fuksjaa

Hosenko, właśnie spojrzałam na Twój podpis, świetnie Ci idzie odwyk w tym miesiącu.
Stary 2009-08-11, 10:11   #2862
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hosenko, właśnie spojrzałam na Twój podpis, świetnie Ci idzie odwyk w tym miesiącu.
Dziękuje

Mam nadzieje, że pojdzie równie super jak w lipcu. Nie wiem czy się uda, bo mam mniej końcówek do wykończenia niż w tamtym miesiącu.

Instagram

Stary 2009-08-11, 10:29   #2863
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Luskap, Ty nie masz słanej silnej woli - wręcz przeciwnie .. Mam właśnie opis na gg - "Mam silną wolę. Robi ze mną co chce"
Angel, dokładnie!Mam identyczną wolę

fuksjaa, dzięki za radyMuszę się za siebie wziąć.

Cytat:
Luskap: ja dodam jeszcze: ogranicz lub całkiem zrezygnuj z chleba - brzuch od razu się spłaszczy. Zamiast niego jedz np. lekkie pieczywo z Chabra czy Wasy. Ja bardzo lubię je jeść z pastellą krewetkową lub jajeczną, do tego pomidorek Albo wafle ryżowe z nałożonym jogurtem i owocami.
Na śniadanie: np. musli, z dorzuconym słonecznikiem, rodzynkami, dynią, suszonymi morelami, wkrojonym bananem i z mlekiem oczywiście . Początkowo byłam głodna po miseczce takiego jedzenia, ale teraz jem mniej niż miseczkę bo mi starcza i całej nie jestem w stanie zjeść.
Nie jedz późno kolacji, ja staram się tak ok 18-19, ale różnie z tym bywa A na kolację np. serek wiejski (z piątnicy ) z dodaną kukurydzą, albo wkrojoną rzodkiewką, cebulką, ogórkiem + pieprz i odrobina soli.
Ogranicz cukier - też w herbacie czy kawie.
Ze sportów - fitness, rower, skakanka (choćby wyimaginowana, jak moja )
Właśnie ciężko mi jest zrezygnować z chleba, bo chleb uwielbiam, no i mam napady głodu właśnie wieczorem. Długo siedzę w nocy przed komputerem i jeść się chce.Co do warzywek, musli, serka wiejskiego to to wszystko jem i lubię. Ze słodyczy ostatnio to jem lody no a kawy czy herbaty to słodzę jakieś pół łyżeczki płaskiej, to chyba nie jest dużo. popijam też czerwoną czy zieloną, takich ziołowych herbat nie słodzę w ogóle. Rzadko jem jakieś fast-foody, bardzo rzadko. Ogolnie wydaje mi sie, że nie wyglądam źle, ale największym problemem jest brzuch, co w mojej rodzinie jest normą- wszyscy jak tyją mają brzuchy. Jak się najem, to wyglądam jak w 5 m-cu ciąży No i nie wiem, czy można coś z tym zrobić, jeśli są takie uwarunkowania genetyczne. No jak nie jem ze 3 dni, jak np jestem chora to brzuch jest w miarę płaski. Jak byłam u babci tydzień, jeździłam na rowerze, to nawet zeszczuplały mi nogi i to zauważalnie i się ujędrniły, tak więc myślę, że sport dużo by mi dał, tylko się nie chce. Najlepiej odpowiadałoby mi ćwiczyć w domu.

Edytowane przez luskap
Czas edycji: 2009-08-11 o 10:31
Stary 2009-08-11, 10:32   #2864
pakosta
Wtajemniczenie

Witam wakacyjnie acz deszczowo
Hosenka, przeczytałam Twoją "instrukcję"... 3 m-ce byłam na takiej diecie, i nawet mi to nie doskwierało... I w sumie zupełnie nie rozumiem, czemu zaprzestałam, skoro wyniki były świetne Połaczona z wysiłkiem fizycznym 2-3 razy w tyg i całkowicie mi się figura zmieniła, fajna sprawa!

A teraz co? Przytyłam 2 kilo i ramiona znów okrągłe, fe!

Kupiłam sobie rten przeceniony zestaw Clinique z Moisture Surge Extended Thirst Relief - mój boże, jakiż to doskonały kosmetyk! A sam zestaw? za 172 zł mam krem, scrub, cienie, róż, połowę tuszu i mini błyszczyk. Najlepsze, że kupiłam go tylko dla cieni, a w sumie są najmniej udanym kawałkiem zestawu

Wymiana
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 10:32   #2865
fuksjaa

Dziewczyny kupowałyście kiedyś coś od tego sprzedawcy?
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3307856

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-11, 10:45   #2866
Hosenka*
Zakorzenienie

Luskap: własnie chleb powoduje, że z brzucha jest balonik (nie, że jest tłusty, tylko wzdęty). Ja tez uwielbiam chleb, taki świeżutki, chrupiacy ale ... coś za coś W ciągu dnia może nic się nie stanie jak zjesz 1 kromkę, ale rano czy wieczorem lepiej zjeść coś innego. Zauwazysz różnicę.

Ja tez jestem leń, wiecznie nic mi się nie chce - w domu nie chce mi sie siedzieć, ale wyjść - tez mi sie nie chce
Warto jednak się zmobilizować i wskoczyć na rower - na początek na pół godziny, potem zwiększać.

Od czasu do czasu piję tez Figure (2 saszetki zalewam połową szklanki wody, bo robiona zgodnie z instrukcją na mnie nie działa), wyczyści jelita i od razu człowiek się lżej czuje Poza tym, co moze dziwne, ograniczenie jedzenia powoduje, że jelita lepiej się oczyszczają (przynajmniej moje ).

Vibesko: dawno Cię nie było

EDYCJA: ups miało być: Pakosto

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-08-11 o 13:15
Stary 2009-08-11, 11:02   #2867
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
"Mam silną wolę. Robi ze mną co chce"

Naprawdę wyprzedają?! Szkoda by była.
Stałam wczoraj przed półką i już prawie wrzucałam Czekoladkę i Kokos, ale udało mi się opanować, bo jeszcze mam ful żeli Na balsam się nie skuszę, bo ma za wiele chemii i nie chcę takiej tablicy mendelejewa wsmarowywać sobie w skórę
Dobre. To ja też mam bardzo silną wolę.

Dokładniej to zmieniają wygląd całej serii no ale nie wiadomo jakimi cenami później zarzucą. Na skład balsamu nawet nie patrzyłam. No ale mam zamiar go stosować czasami tylko dla zapachu to może mi nie wypali skóry.
Stary 2009-08-11, 11:41   #2868
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Dziewczyny kupowałyście kiedyś coś od tego sprzedawcy?
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3307856
Ja kupowałam, ale już dawno temu. Wszystko było ok i nieprzeterminowane

Kocham moją SILNĄ WOLĘ Po przeczytaniu fajnych rad dziewczyn dotyczących diety i ćwiczeń doszłam do wniosku, ze znowu rzucę chleb i nie będę jadła po 18. Poszłam na zakupy i kupiłam sobie ogromne ciastko na śniadanie Jestem żenująca
Na usprawiedliwienie mam to, że chodziło za mną od tygodnia a w dodatku mam okres i umarłabym bez jakiegoś ciasteczkowego akcentu poprawiającego humor

W markecie upolowałam Szampon Joanny nawilżająco-regenerujący z miodem i proteinami mlecznymi z Apteczki Babuni Ostatni był na półce, pięknie pachnie i pomyślałam "czemu nie" Zobaczym szto zacz.

Koshatko, ja już teraz się pilnuję z balsamami i kremami do ciała żeby były dobrej jakości i miały jak najmniej chemii. Moja skóra kaprysi na silnie perfumowane i mające w składzie glicerynę i sylikony mazidła Wypalić skóry nie wypali, ale pozapychane pory i krostki pojawią się u mnie bez wahania
Ale sephorowskie żele lubię
Stary 2009-08-11, 11:49   #2869
fuksjaa

Ja też miałam ochotę na coś słodkiego, zrobiłam sobie kakao i spryskałam wanilią z czekoladą z Sephory i tak mi teraz dobrze.. Chyba podjadę jutro albo w czwartek do Sephory po te żele. Chcę czekoladę, kokos i wanilię.
Stary 2009-08-11, 11:55   #2870
bossy
Zakorzenienie

Hosenko,
nie wprowadzaj dziewczyny w błąd. jak chce jeśc chleb to niech je właśnie rano. ale nie biały I nie zgodzę się z Tobą, że jedząc chleb się nie schudnie. Ja osobiście jadłam co 3 h bułkę z czymś i schudłam. jedząc bułki. I nie powiedziałabym, że na diecie mleko jest "oczywiste". Bo każdy wie, że mleko ma laktozę i na diecie wskazane nie jest Więc wniosek z tego taki, że można jesc to co się lubi w ograniczonych ilościach z przewagą zdrowego odżywiania.

W ogóle to byłam w aptece Kupiłam krem dermedic nawilżający i dla mamy age vital. do tego biodermę akn i na wypróbowanie micela iwostinu. dostałam duzo próbek i jestem zadowolona

.supergirls just fly.

Edytowane przez bossy
Czas edycji: 2009-08-11 o 11:57
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 12:02   #2871
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Kocham moją SILNĄ WOLĘ Po przeczytaniu fajnych rad dziewczyn dotyczących diety i ćwiczeń doszłam do wniosku, ze znowu rzucę chleb i nie będę jadła po 18.
Nie jedzenie po 18 to jedna z bardzo popularnych dietetycznych bzdur. Nic dobrego to nie daje. No chyba że chodzisz spać maksymalnie o 21.00. Ostatni posiłek powinno się jeść 2-3h przed pójściem spać.

Cytat:
Ja też miałam ochotę na coś słodkiego, zrobiłam sobie kakao i spryskałam wanilią z czekoladą z Sephory i tak mi teraz dobrze.. Chyba podjadę jutro albo w czwartek do Sephory po te żele. Chcę czekoladę, kokos i wanilię.
No i zaczyna się nowa mania i wykupowanie asortymentu z sephor. Zobacz sobie jak nie znasz cytrynę z imbirem (chyba nie pomyliłam nazwy ), bardzo energetyzująca.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Bossy podasz mi linka do Twojej odżywki?
Stary 2009-08-11, 12:08   #2872
bossy
Zakorzenienie

koshatka,
ja mam ostrowię. jest tania, a nie jestem kulturystą i nie jest mi potrzebne "lepsze jakosciowo" białko w serwatce po 60 min aminokwasiorki przechodzą do krwi, mnie się tam nie spieszy piję ją na noc.
a dziś robię ciasto low carb które można wcinac na diecie. białko kurze + orzechy + białko ostro + słodzik. na sfd w dziale kuchnia są swietne dietetyczne i smaczne przepisy.

.supergirls just fly.
Stary 2009-08-11, 12:33   #2873
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Hosenko,
nie wprowadzaj dziewczyny w błąd. jak chce jeśc chleb to niech je właśnie rano. ale nie biały I nie zgodzę się z Tobą, że jedząc chleb się nie schudnie. Ja osobiście jadłam co 3 h bułkę z czymś i schudłam. jedząc bułki. I nie powiedziałabym, że na diecie mleko jest "oczywiste". Bo każdy wie, że mleko ma laktozę i na diecie wskazane nie jest Więc wniosek z tego taki, że można jesc to co się lubi w ograniczonych ilościach z przewagą zdrowego odżywiania.

W ogóle to byłam w aptece Kupiłam krem dermedic nawilżający i dla mamy age vital. do tego biodermę akn i na wypróbowanie micela iwostinu. dostałam duzo próbek i jestem zadowolona
Wydaje mi się, że jedzenie chleba rano, nie jest złym pomysłem, bo zdąży się go spalić w ciągu całego dnia. A jakie jadłaś bułki, np.grahamki? Bo chyba nie białe
Kupię sobie chyba ciemny chleb z dużą ilością różnych ziaren, bo tego chrupkiego i styropianu nie cierpię!
Na mnie dobrze i oczyszczajaco działa kefir, nawet duże ilości, do tego ogórek, szczypiorek itp.
A jajka można jeść?Bo lubię

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Nie jedzenie po 18 to jedna z bardzo popularnych dietetycznych bzdur. Nic dobrego to nie daje. No chyba że chodzisz spać maksymalnie o 21.00. Ostatni posiłek powinno się jeść 2-3h przed pójściem spać.
Też tak słyszałam, ale jak siedzę przed kompem do 1.30 czy 2 w nocy, to raczej nie powinnam jeść o 22.30 czy 11, bo tylko siedząc tego nie spalę No ciężka sprawa, ale postaram się chociaż ograniczyć jedzenie i jeść takie lekkie rzeczy.
Stary 2009-08-11, 12:36   #2874
bossy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że jedzenie chleba rano, nie jest złym pomysłem, bo zdąży się go spalić w ciągu całego dnia. A jakie jadłaś bułki, np.grahamki? Bo chyba nie białe
Kupię sobie chyba ciemny chleb z dużą ilością różnych ziaren, bo tego chrupkiego i styropianu nie cierpię!
Na mnie dobrze i oczyszczajaco działa kefir, nawet duże ilości, do tego ogórek, szczypiorek itp.
A jajka można jeść?Bo lubię
żytnie z dynia można jajka

.supergirls just fly.
Stary 2009-08-11, 12:53   #2875
off-wietrzka
Rozeznanie

Cytat:
Mi się marzą Meteoryty Beige Chic.
i ja się dołączam do grona wielbicielek i polecaczek BC!! są po prostu RE-WE-LA-CYJ-NE!!!

Cytat:

Wczoraj przyszła mega paczucha z Avonu - a w niej dla mnie serum do stóp i kremy do rąk z Planet Spa Sake i Ryż. Krem już wypróbowałam i jest super Dłonie sa fajnie nawilżone, nie tłuste, nie klejące i nie suche
też sobie wzięłam to serum do stóp, użyłam już nawet kilka razy, ale jak na razie nie widzę mocnego efektu, jakiego się spodziewałam...

Cytat:
Siostry, siostry, bardzo zgrzeszyłam... Zadajcie mi pokutę i odpuście grzechy, bo się zamęczę wyrzutami sumienia
Kupiłam po prostu niesamowite i cudowne rzeczy, ale naruszyłam budżet na czarną godzinę ...

(...) Zauważyłam sylikonowo-rozświetlające cudeńko na niedoskonałości (rozszerzone pory, zmarszczki) Abracadaume Perfect Illusion przeceniony z 229zł ( ) na 69zł ( ). Wklepałam na nos, zdziwiłam się gdzie podziały się moje pory i stwierdziłam, że muszę to mieć I kupiłam.
rewelacyjne zakupy!!! napisz proszę jak się sprawuje to Abracadaume

ja wczoraj zakupiłam tylko mydło w płynie i dozodorant w kulce, bo mi się kończy... a chętnie zaszalałabym z czymś zupełnie niepotrzebnym...

i zgodnie z obietnicą wklepuję przepis na kapustę do słoika:

1kg kapusty (ja robiłam zarówno z białą, jak i z czerwoną)
300g marchwi
1 seler
50g rodzynek
50g orzechów laskowych lub włoskich (ja dałam słonecznik)
2 łyżki cukru
30g oleju
150ml octu winnego 6%

Kapustę drobno szatkujemy, marchew i seler obieramy i ścieramy na tarce do jarzyn. Rodzynki moczymy i osączamy. Orzechy grubo siekamy. Wszystko razem mieszamy z cukrem, octem i olejem. Układamy kapustę z dodatkami ciasno w słoikach i szczelnie zamykamy. Odstawiamy w chłodne miejsce.

A dziś zabieram się z Mamą za inne przetwory warzywne, bo rodzice byli w weekend na wsi u rodziny i przywieźli masę różnych warzywek i teraz musimy to jakoś przetworzyć na zimę
off-wietrzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 13:02   #2876
isa666
Zakorzenienie

Hej, wracam właśnie z Krakowa. Ale ulewa mnie dopadła Na szczęście już nadjeżdżał autobus.

Kupiłam kieckę na wesele W Orsayu(a jakże by inaczej) Jest z satyny, bez ramiączek, dopasowana, długa do kolan, ciemnogranatowa w czarny wzór imitujący koronkę Była ostatnia 38, wzięłam ją bez gadania i teraz mama mi ją zwęża, bo mi leci z biustu. Ale taki już mój urok, że zawsze takie kiecki mi w cycach odstają.
Kupiłam też srebrne kolczyki z kryształkami w H&M pasujące do tego koronkowego wzoru.
Wrzucę może potem fotki.
Jeszcze popatrzę niedługo za butami, ale jeśli nie znajdę jakichś fajnych to ubiorę moje czerwone peep-toe, pazurki też machnę na czerwono i będzie git

Cytat:
Weź, weź, weź! Waxy są fajne W szczególności dla blondynek.
Wzięłam Wax dla blondynek i spray też dla blondynek Mam teraz komplecik.
I jeszcze mały peeling gruszkowy Joanny sobie kupiłam.
Cudem oparłam się za to perfumom Sun Moon Stars Tak ładnie się do mnie uśmiechały z półeczki a sam zapach jest boski Może nieco za słodki, ale jednak boski.

Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
Witam wakacyjnie acz deszczowo
Hej pakosto! Kopę lat
Stary 2009-08-11, 13:12   #2877
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Cytat:
Hej, wracam właśnie z Krakowa. Ale ulewa mnie dopadła Na szczęście już nadjeżdżał autobus.

Kupiłam kieckę na wesele W Orsayu(a jakże by inaczej) Jest z satyny, bez ramiączek, dopasowana, długa do kolan, ciemnogranatowa w czarny wzór imitujący koronkę Była ostatnia 38, wzięłam ją bez gadania i teraz mama mi ją zwęża, bo mi leci z biustu. Ale taki już mój urok, że zawsze takie kiecki mi w cycach odstają.
Kupiłam też srebrne kolczyki z kryształkami w H&M pasujące do tego koronkowego wzoru.
Wrzucę może potem fotki.
Jeszcze popatrzę niedługo za butami, ale jeśli nie znajdę jakichś fajnych to ubiorę moje czerwone peep-toe, pazurki też machnę na czerwono i będzie git

Wzięłam Wax dla blondynek i spray też dla blondynek Mam teraz komplecik.
I jeszcze mały peeling gruszkowy Joanny sobie kupiłam.
Cudem oparłam się za to perfumom Sun Moon Stars Tak ładnie się do mnie uśmiechały z półeczki a sam zapach jest boski Może nieco za słodki, ale jednak boski.

Hej pakosto! Kopę lat
Pokaż fotki pokaż Chętnie zobaczę Twoje nowe nabytki
czytam o waszych zakupach i tylko się opieram, wczopra widziałam w Sephorze te balsamy i żele, ale się dzielnie oparłam bo mam tyyyyle żeli i balsamów że to już byłaby głupota

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-11, 13:20   #2878
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hosenko,
Wiadomo, że każdemu co innego może pomóc. Na mnie chleb (każdy) rano źle działa.

Co do mleka, to miałam na myśli, że nie samo musli, tylko z mlekiem, a nie w sensie "oczywiste na diecie"

Zresztą, ja o żadnej diecie nie pisałam bo się zwyczajnie na tym nie znam i się tym nie interesuję Pisałam co na mnie działa i po czym widze efekty.

Luskap: ja chrupkiego tez nei cierpię. Pisałam o "lekkim"

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-08-11 o 13:22
Stary 2009-08-11, 13:22   #2879
isa666
Zakorzenienie

Vibesiu oczywiście fotki pokażę jeszcze dziś
A ja dziś przechodziłam koło Sephory, ale nie lubię tej w G. Kazimierz a ochroniarz stojący w wejściu dodatkowo zniechęcił mnie do wejścia, bo miał minę jak zbity pies
Stary 2009-08-11, 13:49   #2880
bossy
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomo, że każdemu co innego może pomóc. Na mnie chleb (każdy) rano źle działa.

Co do mleka, to miałam na myśli, że nie samo musli, tylko z mlekiem, a nie w sensie "oczywiste na diecie"

Zresztą, ja o żadnej diecie nie pisałam bo się zwyczajnie na tym nie znam i się tym nie interesuję Pisałam co na mnie działa i po czym widze efekty.
aj noł, aj noł. mój post nie był chamski ani wiesz... ja biorę często z dystansem porady dietetyczne bo każdy jakoś inaczej reaguje. teraz układając jakos tam swoją "dietę" mam problem z tłuszczami. powinno ich byc ok 500 kcal, i mam problem bo:
- oliwy z oliwek nie trawie po prostu, nie lubię i strasznie boli mnie po niej brzuch (czasem zjem ale nie moge codziennie)
- orzechy itp - nie mogę zbyt dużo, bo mam uczulenie...
- białko - nie mogę za dużo jajek, bo zaraz mam uczulenie więc kupiłam odżywkę, niby mogę jeść kurze cycki, ale ja nie lubię no za dużo mięsa. i tak się zmuszam do jednego cyca dziennie. to już wystarczająco.

i klops ale jem juz tak, ze nie jestem glodna, na sniadanie owsianka, potem albo twarog + jakies warzywa (ogorki lub fasolka szparagowa) albo jajko + warzywa (i takie 2 posilki) miedzy nimi mam cyca kurzego z warzywami. a w domu zalezy czy jestem glodna jak jestem to makaron zytni z czyms tam a jak nie jestem glodna to twarog z zurawinami lub innymi owocami suszonymi, lub słodzikiem i 2 kostkami czekolady gorzkiej 90% (wolno!!! ).

.supergirls just fly.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości