|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Edytko, gratuluję Oliwki!!!
III78, wszystkiego najlepszego w dniu urodzin! Spełnienia marzeń i lekkiego porodu ![]() Tysiak, niechaj Wam się pięknie wiedzie w kolejnych latach!!! Więcej męża w domu, a może i dzieci? ![]() ![]() Cytat:
![]() Słyszałam, że dzieci potrafią się obrócić w ostatniej chwili, nawet podczas akcji porodowej - i to niekiedy z ułożenia główkowego w miednicowe... Ja wierzę, że zawsze warto próbować - wiele dziewczyn tu ćwiczyło i niektórym się dzidzie poobracały ![]() Trzymam kciuki, żeby mała jeszcze fiknęła koziołka ![]() Cytat:
Wyprawka gotowa, ale bałagan w domu olbrzymi - mąż rozgrzebał jakieś przeróbki, czekamy na montaż kuchni na koniec sierpnia, firanki się szyją... A potem trzeba będzie to wszystko ogarnąć, bo po moich cudownych porządkach lipcowych zostało się ino wspomnienie ![]() Ale dziecko to nie wojna i przy niej też sobie damy ze wszystkim radę ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Właśnie też się zastanawiałam, gdzie jest Malinka, bo mi jej postów od kilku dni brakuje... Przesyłam wirtualne uściski, kochana ![]() ![]()
![]() |
#4712 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4713 |
Rozeznanie
|
I jeszcze o rumianku chciałam dodać, że właśnie wszędzie jest polecany dla niemowląt jako hipoalergiczny i bezpieczny
![]() Herbatkę z rumianku można podawać do picia, w wielu kosmetykach jest obok lawendy jako bezpieczne zioło dla noworodków... Sama zaopatrzyłam się w rumianek do parzenia do przemywania w razie potrzeby oraz w olejek eteryczny (ale to po 3 mż) do masażu lub dodawania do kosmetyków ![]() Nie wiem, co myśleć o tym uczulaniu, ale widać wszystko może być potencjalnym alergenem ![]()
#4714 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Wielki Buziak dla Malin
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Młoda Dziewuszka jeszcze jesteś ![]() Też w większości widziałam prześcieradła 60x120. Za to kilka pościeli które mi się podobały były 70x140, a my mamy to mniejsze łóżeczko. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A tak wogóle to dużo moich koleżanek stosuje kilka porad i niektóre działają. Mi nie podoba się jedynie nagradzanie za np. sprzątanie pokoju czy pomoc w kuchni. Uważam, że to są pewne obowiązki które (oczywiście dostosowane do wieku) dziecko powinno wykonywać niezaleznie od tego czy dostanie za to nagrodę. Dla mnie to taki bardziej szantaż niż uczenie dziecka odpowiedzialności. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() W przyszłym tygodniu zaczynam 37 tc więc mam zamiar właśnie od poniedziałku zastosować tą kurację. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4715 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety to się często zdarza, że dziecko wraca do poprzedniej pozycji. polecam ćwiczonka natomiast. na czworaki, pupa , miednica do góry, a główka i perś wsparte na łokciachjak najniżej. albo połozyć się na plecach , nogi zgięte i bioderka do góry, trzymać w górze ile się da, oddychając spokojnie i powolutko na ziemię. i powtórzyć. Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
No z ta pościelą to jest tak, że kupiłam 2 komplety na 70x140, ale bez prześcieradeł, same poszewki i wypełnienia i ochraniacze, dopiero w domu zobaczyłam że sa bez prześcieradeł. Ale za bardzo sie nie przejmuję, bo z wyprawki brakuje mi TYLKO przescieradeł, a tak to juz wszystko mam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Wtajemniczenie
|
Witam po przerwie. Nie dam rady Was nadrobić, bo nie było mnie prawie dwa tygodnie. A i teraz czas mam na siedzenie przy komputerze, ale nie mogę az tyle siedzieć, mam leżeć. Więc po prostu sie spytam co sie większego działo w tym czasie na wątku? Jak widzę, żadna sie jeszcze nie rozpakowała?
Obchodzącym rocznicę ślubu gratuluję cierpliwości ![]() U mnie skurcze dalej częste i natrętne, ale do lekarza idę za tydzień. No, chybaże coś się pogorszy.Dziś jedziemy na sr, ale tylko posłuchać, bo ćwiczyć mi nie wolno. Poza tym po staremu. Czekamy na rozwój sytuacji. Na szczęście wszystko juz gotowe i można bez stresu czekać. Choć są momenty, kiedy uświadmiam sobie, że jeszcze nie dotarło do mnie do końca, że zostane mamą. Ale to chyba normalne...
#4719 | ||||
Zadomowienie
|
III78
żyj nam 100 lat i uśmiech miej na twarzy, niech życie Ci da, to wszystko o czym marzysz ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() kurcze, martwię się, gdzie ja to wszystko pomieszczę ![]() Cytat:
![]() ![]() A karanie ... no cóż ja trochę miękka jestem, ale będę musiała nauczyć się bycia konsekwentną wobec swoich dzieci, by mi na wredoty nie urosły ![]() Cytat:
![]() uff, trzy prania mam już za sobą, pasztecik z cukinii już od 30 minut siedzi sobie w piekarniku, zaraz zabiorę się za sprzątanie i 17:30 wybywamy do szwagra po darowiznę dla Wicia ![]() Ciekawam z czym my to wrócimy ![]() Oczywiście wypada nam kupić też coś dla 4 miesięcznej Sandry i 4 letniej Pauli - tylko nie wiem co ![]() Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-08-20 o 13:09 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() No już nie mogę się doczekać, kiedy wezmę w ramiona moją córeczkę ![]() Jeju niech te 35 dni zleci jak najszybciej ![]() Ja na allegro kupiłam bez problemu prześcieradła 7x140. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() chociaż moja mama ze mną ma podobnie. Na pierwszy obiad zjadłam makaron z serem, potem kopytka, a koło 16 jeszcze ziemniaki z kotletem, i kolacja koło 22 ... dobrze, ze to byly male porcje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ale moja ciocia bóle miała 72 godziny ... ![]() ![]() ![]() ![]() a znowu moja mama tylko 2 godziny i chlup na świecie byłam ja ... ![]() Odebralam zdjęcia ... tylko albumu nadal brak ![]() i zanim Was nadrobiłam to troszke czasu mi zajęło ![]()
![]() |
#4721 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oby wsio było ok A co do prześcieradeł, to ja zaopatrzyłam się w dwa nieprzemakalne antyalergiczne (te z ceratką). Ale chcę jeszcze dokupić, bo wychodzę z założenia, że warto mieć ich więcej niż mniej. Dla maniaczek prania w wysokich temperaturach oznajmiam, że śmiało można takie prześcieradła prać w 90 stopniach ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4722 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam tak samo, wydaje mi sie że Paula ma dupkę po lewej stronie, a stópki po prawej. Fajne jest jak chce wyprostować się, bo wtedy czuje ją w trzech miejscach - nad psitką główkę, w okolicy brzucha dupke i po prawej nad pepkiem stópki. Zreszta zobaczymy dzisiaj czy rzeczywiście tak jest ułozona |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zmęczona już jestem tym dzisiejszym domowym krzątaniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Raczkowanie
|
dziękuje za gratulacje.
właśnie do mnie dotarło ze jestem różowa teraz ![]() ![]() ![]() życzę wszystkiego fajnego dzisiejszym obchodzącym swoje święta ![]() ![]() ![]() ukrop mamy kobitki ze szok grrr... na szczęście w domku chłodno. byłam ostatnio u cioci mojego faceta, ona jest zeszłoroczna październikową mama i kupiliśmy dla malej Igi sukieneczkę z bolerkiem biało-zielona ku uciesze wujka bo on lechista ale największą uciecha była cioci bo w końcu to nie byl różowy ciuszek. powiedziała ze ma juz dość różowego heh |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | ||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A teraz to już pełen luz mam. Jak się zacznie to się zacznie-przecież nie stanę na głowie, żeby młody do środka wracał (chociaż jak bym umiała to kto wie), mimo wszystko jednak wolałabym przenosić (te nieszczęsne znaki zodiaku ![]() Torba spakowana w każdym razie czeka. Ja pomimo, że nastawiam się na tetrę to na początek mam: 1 małą paczkę Pampersów 2-5 1 paczkę Huggisów 3-6 1 paczkę Dada 3-6 i 1 paczkę Dada 4-9 z założeniem, że zanim całkiem przejdę na pieluchowanie tetrowe będę w tego większego pampersa upychać tetrę, co by się młody tyłek przyzwyczaił ![]() Zamierzam jeszcze złożyć zamówienie na ekologiczne z Higieco, ale to już jak młody będzie w domu. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
|
||||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
Normalnie urobiłam się po pachy...wariatka... taki upał a ja mam energie, kto by pomyślał...
mamy prawdziwe tropiki słuchajcie...pranie wyschło błyskawicznie... ![]() marzą mi się Wigry w taką pogodę... dobrze, że w domku na dole chłonie i przyjemnie, mąż rano pamietał i otworzył mi nad oknem od frontu ochraniacz od słonka więc mi nie wali w okno super. muszę się za ćwiczonka zabrać ![]()
![]() |
#4727 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki, chciałam sie przywitać
![]() Wróciłam cała i zdrowa ![]() ![]() nie wiem czy uda mi sie was nadrobić, bo jutro znowu wyjeżdżamy do teściów na weekend |
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kupiłam je, choć dokładnie wiedziałam, kto tam u mnie w brzuszku siedzi ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak na razie moje zakupy przede wszystkim wzięły się z tak zwanych okazji i jeszcze na dobre się nie rozkręciłam ![]() Ale rzeczywiście jak ma się mało miejsca w domu to lepiej nie szarżować ![]() Zmykam, w każdej chwili mój wróci z tyrki i trzeba obiadek podać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje w naszym wspolnych imieniu za życzenia
![]() ![]() ![]() III78 wszystkiego najlepszego ![]() ![]() A podziele sie z wami szczęsliwa nowiną, mam kolezanke z czasow nastoletnich (poznalyśmy sie w szpitalu lala temu w zabrzu) i tak sie milo sklada ze mamy corki z tego samego roku (ona ze stycznia co prawda a ja z grudnia, ale rok ten sam ![]() ![]() ![]() To was uracze relacją od niej : "Z ogromną radością mogę Wam się pochwalić, że 13 lipca o godzinie 7.45 urodził się nam Bartuś. Zrobił nam niespodziankę, bo termin porodu miałam na 18 sierpnia. Na szczęście wszystko jest w porządku. Dokładnie 12 lipca o godzinie 24.00 odeszły mi wody, mój lekarz prowadzący, który miał robić mi cesarkę był akurat na urlopie i nie odbierał telefonów. Więc spakowaliśmy się z TZ i pojechaliśmy do szpitala o którym rozmawialiśmy wcześniej z moim lekarzem jako tym "na wszelki wypadek". Na nieszczęście szpital ten nie przyjmował pacjentek z tak wczesną ciążą, bo nie było tam intensywnej opieki nad noworodkiem. Odesłano nas do Rudy Śląskiej. TZ w tym całym zamieszaniu jadąc ze mną (a pojawiły się już u mnie bóle) nie zatrzymał się na czerwonym świetle, no i zatrzymała nas policja. Policjant jak mnie zobaczył z tyłu rodzącą, bardzo się przejął i życzył nam dobrej drogi, chciał nas eskortować na sygnale ale podziękowaliśmy mu. Także to było nasze pierwsze miłe spotkanie z policjantami. Jak już dotarliśmy do szpitala od razu wzięto mnie na porodówkę i tu kolejne dla mnie zaskoczenie, kazano mi rodzić siłami natury, pomimo wskazań do cesarki. Zupełnie nie byłam na to przygotowana - ani fizycznie, ani psychicznie. Mało tego położne które były wtedy ze mną były tak nieprzyjemne, że nie wspominam miło porodu. Z Bartusiem zostałam jeszcze tydzień w szpitalu, ponieważ miał żółtaczkę poporodową. Obecnie cała nasza czwórka jest już razem w domu. Bartuś rośnie jak na drożdżach, ma wielki apetyt i najchętniej ssałby pierś 24 h na dobę. W ciągu 3 tygodni przybrał 0,5 kg i urósł - ma już 56 cm (kiedy się urodził miał 52 cm).Olusia natomiast bardzo przejęła się rolą starszej siostry. Nie opuszcza braciszka na krok. Pomaga mi w przewijaniu, kąpie go razem z tatą, kołysze itd.. Jest kochana. ..." Kurcia ale sie ciesze ![]() ![]() ![]() ... wiecie co i tak do mnie dotarło ze jak ja bym sie tak posypała wcześniej... ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-08-20 o 15:30 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale jestem sama dla siebie męcząca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jak masz lezec to słuchaj zaleceń i nie szalej ![]() Cytat:
![]() a panika przyszla i poszła - wiec w porządku - myślę, że to normalna reakcja, jak sobie myslisz - spoko jeszcze nie cale 5 tygodni, a lekarz mówi, ze moze być już ![]() Cytat:
a przy okazji koleżanka rodziła w tym szpitalu co ja będę rodzić ![]() Cytat:
![]() ale przechodzi i ja teraz prawie cały czas chodze z ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
BAN stały
|
[
III78 wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() witajcie ![]() ja dzis w lepszym humorku o wiele lepszym.... ![]() Mialm wczoraj powazna rozowe z TZ....gadlam i plakalam z 2 godziny... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tysiak07-gratulacje dla kolerzanki ja wlasnie dzis rano sobie pomsylam ze za miesac juz bede miec 2 dzieci.... ![]() pozdrawiam buzka ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4734 | ||
Rozeznanie
|
Hello DDosiek i joannah!!!
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje dla nowej całej rodzinki i dobrze wiedzieć, że teraz nawet miesiąc przed terminem wszystko kończy się dobrze ![]()
![]() |
#4735 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja tez jak mam cos do wyjasnienia to konczy sie u mnie placzem ![]() ![]() ![]() ............ o cholera - tak bieglam odebrac telefon ze zaczepilam sie o wlasny klapek na nodze i nadzialam sie na hokera ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Zadomowienie
|
III78 Wszystkiego Najlepszego z okazji Urodzin
![]() Ja też mam łóżeczko 70*140 i nie miałam problemu z kupnem prześcieradełka u mnie była nawet spory wybór. Tysiak życzę wam dużo szczęścia i miłości i żeby mąż jak najwięcej był z Wami ![]() Woman jak mój mąż kupił sobie różową koszulkę byłam w szoku ale teraz bardzo lubię jak w niej chodzi, ładnie mu w różu ![]() ![]()
#4737 | ||
Raczkowanie
|
Czyli które Ty świętujesz?
Cytat:
![]() Cytat:
No a teraz moja wizyta na USG Przede wszystkim, 31 tydzień to za późno na badania USG 4D ![]() potwierdzona na 100% płec, czyli zostaje Paulinka. cały czas zaslaniała buźke rękami, a w pewnym momencie na prośbę tatusia, żeby pokazała buzię, owszem pokazała, ale... środkowy palec. Waży 1610 gram, no i zaraz musze poszukac na Necie czy to dobrze. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4738 | |||
Wtajemniczenie
|
Zastanawiam się czy leki dla dziecka też trzeba kupić już teraz? Chodzi mi np. o Paracetamol czy leki na kolkę, Viburcol itp. Czy kupić dopiero jak zajdzie taka potrzeba?
Tysiak sms od Mężusia piękny ![]() Irysowa super, że już między Wami lepiej i oby tak zostało. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja mam nadzieje, że moje 33 dni będą leciały baaardzo powoli ![]() Cytat:
![]() W Realu są właśnie w promocji bardzo fajne śpiworki i kocyki polarkowe z serii Disney po 9,99 zł. Niestety u mnie nie było już ani jednego a dopiero od dzisiaj zaczęła się promocja ![]() Za to na pocieszenie kupiłam śliczne sztruksy szafirowe i białe haftowane na wyprzedaży za 10 zł ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4739 |
Zadomowienie
|
Witam mamuski
![]() wrzesien juz tuz tuz, ktora to jest pierwsza na kolejce? ![]() ![]() ![]() A moja najjjlepsza kolezanka z ktora chodzilam do podstawowki i gimnazjum, ciagle razem w jednej lawce i wszedzie razem zaszla w ciaze miesiac przede mna i wlasnie we wtorek urodzila.Matko jaki ten maly kochany ![]() ![]() Dalej jestem z wizazem do tylllu. nie ma szans zebym nadrobila zaleglosci,mam nadzieje ze nic "takiego " mnie nie ominelo ![]() Ps na plusie mam 11,5 kg ![]() ![]()
" If You find The Right Person Never let her go away" http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 23.09.2009r - ![]() ![]() 03.12.2009r. - ![]() ![]() Edytowane przez klaudiaaa86 Czas edycji: 2009-08-20 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4740 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też mam nadzieję, że te moje 25 dni będzie lecieć wolno ![]() Kurczaczek śpiworki mam już dwa, ale oferta nęcąca. Za to kocyk by się przydał jeszcze jeden... ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
![]() Powiem Ci, że z terminami to jest loteria-generalnie dziecko i tak się urodzi wtedy kiedy uzna za stosowne, ewentualnie jeśli lekarze uznają, że najwyższa pora przyśpieszyć akcje. Przecież dzieci nie rodzą się o takiej samej wadze i wymiarach. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.