Scent Bar X - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-29, 22:34   #841
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka
Dot.: Scent Bar X

Cytat:
Napisane przez LouLou25 Pokaż wiadomość
tak, solo sciagaja, a Physiogel jest akuratny do wszystkiego
Hoho, to może się w końcu skuszę kiedyś - i na te ekstrakty

Znowu się na mnie kwas hialuronowy "farfocluje"

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2009-08-29 o 22:36
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-29, 22:42   #842
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Hoho, to może się w końcu skuszę kiedyś - i na te ekstrakty

Znowu się na mnie kwas hialuronowy "farfocluje"
Skus sie skus zuzywam juz 3 tubke, lubie go bo moge sobie na nim bezkarnie eksperymentowac
Ha tez sie na mnie roluje i do tego sciaga dlatego zamienilam na algi.
Za to mojej mamie bardzo sluzy, pewnie przez efekt liftingujacy

Ogladam ta strone mazidel i ogladam i sie nie moge zdecydowac, za duzo nowosci przygarnela bym wiekszosc ale nie chce znowu zasmiecic lodowki

sure. fine. whatever.

LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-29, 23:01   #843
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Moja mama uzależniła się od serum 2xRenew. Ma już drugie opakowanie i oczywiście uwielbia żel hialuronowy. Na niej się nie wałkuje, a ma suchą cerę. Nic ją nie wysusza. Ja dodaję jeszcze do HA parę kropli NMF - wtedy aż tak nie ściąga.

Pamiętam jak się śmiała z tych moich olejków, hydrolatów, buteleczek A teraz sama wpadła i jest zadowolona z efektów

Mazidła czasem przeglądam ale dla mnie, jak już kiedyś pisałam, za dużo tam mierzenia, bełtania. Kupuję tylko hydrolaty ale teraz to i może skuszę się właśnie na ekstarkty skoro wiem z czym mieszać. Mam nadzieję, że tych ektraktów też nie trzeba odmierzać, ważyć?

To jest jeszcze fajne:
http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27

Odmierzałam na oko, odrobinę i dodawałam do ekpresowego serum. Z tym, że jak mi się za dużo odlało, to całość niestety stawała się lepiąca. Miałam taką lepką warstwę na skórze. Ale odrobina działa cuda

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Jeszcze pomęczę cię, LouLou

Jaka jest kolejność dodawania:

Algi do Physiogelu czy odwrotnie?

A co z ekstraktami w proszku ? Właśnie doczytałam, że nie rozpuszczają się w tłuszczach, czyli Physiogel odpada. Czyli w czym - w wodzie, hydrolacie?

Frank Zappa

Czas edycji: 2009-08-29 o 23:04
Stary 2009-08-29, 23:05   #844
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:

To jest jeszcze fajne:
http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27

Odmierzałam na oko, odrobinę i dodawałam do ekpresowego serum. Z tym, że jak mi się za dużo odlało, to całość niestety stawała się lepiąca. Miałam taką lepką warstwę na skórze. Ale odrobina działa cuda
fajne i najwazniejsze, ze mozna walic do wszystkiego wyobrazam sobie jak moze nawilzac z tyloma ceramidami, Physiogel ma tylko ceramide 3 a nawilzanie swietne

tez nie lubie sie przepracowywac, uwielbiam wszelkiego rodzaju ekspresowki, oleje solo okazaly sie zapychajace, wiec teraz stosuje wymiennie: P + algi, P + ekstrakty, P + kropla oleju lub serum i jestem strasznie zadowolona

algi do P, mniej wiecej 3/4 P 1/4 Alg
ekstrakty rozpuszczaja sie w fazie wodnej kremu, czyli w kazdym kremie sie rozpuszcza (przynajmniej te calkowicie rozpuszczalne w wodzie)

sure. fine. whatever.

Edytowane przez LouLou25
Czas edycji: 2009-08-29 o 23:08
Stary 2009-08-29, 23:09   #845
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Lou - dzięki

Frank Zappa

Stary 2009-08-30, 01:29   #846
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
...Chyba mamy wspólną przeszłość. Przynajmniej miejscami
"To Ty, to Ty jestes ta dziewczyna, ktora..." jest taka piosenka, ale nie pamietam, kto ja spiewa

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
...robienie prasówek z gazet niemieckich (!)
Oh jaaa, wunderschön!

Cytat:
Jaki ja mam do niej sentyment, ach... Tu się z Tobą zgadzam
O! A tego sie nie spodziewalem

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
...może nastoletnie pokemony mają zacząć słuchać Behemotha
Jestes okropna

Cytat:
...Kurczę lato minęło
Co?! Jak!? Kiedy!?

Cytat:
Uff, korzystam z przerwy, że tymczasowo "nasz" nowy 3 kot śpi...
To piekne z waszej strony...

---

Ciesze sie, ze jest juz niedziela (chyba pierwszy raz w zyciu) Wieczorem: szef oznajmil mi, ze: "Jedzenie o wpol do szostej", gdy zastal mnie przed 19 na spozywaniu knedla (tak to sie odmienia?) z sosem i surowka (nie wazne, ze akurat byl luz i przez poprzedni miesiac jadlem rowniez tez o tej porze) O wpol do szostej zaczynam w ogole prace po przerwie, wiec nie widze tu zadnej logiki Pozniej opieprzyl kucharzy o cos, czego do konca nie zrozumialem (ale na pewno chodzilo o "logistyke i wydajnosc"), atmosfera zrobila sie nieciekawa. Piec minut pozniej zmywarka obslugiwana przeze mnie zaczela wydawac straszliwe odglosy i stalo sie jasne, ze jest kaputt Przeszlismy wiec na zmywanie reczne, gdy po pieciu minutach wypadla mi z rak i rozbila sie w drobiazgi szklana miska. To juz trzecia moja ofiara (po dekielku od porcelanowego dzbanka i pucharku do lodow) Koniec koncow, przybyli na miejsce spece naprawili "Sebastiana" (na moja czesc ta nazwa, pfff... ze niby sie op... ociagam dobrze, ze z tym imieniem zwiazany emocjonalnie nie jestem ). I to by bylo po krotce.

Musialem sie odstresowac przy Birnen-Schnäpsle
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-30, 08:01   #847
MoniaK
Zakorzenienie

Witam w niedzielny poranek U mnie zapowiada się słoneczny dzień.

Dlaczego weekendy tak szybko lecą Wczoraj mieliśmy z małżem wieczór filmowy, objadłam się czipsami i wypiłam Karmi bezalkoholowe

Dziewczyny, tak opowiadacie o tych kosmetykach z BU że i mi się zachciało czegoś kupić ale kompletnie nie wiem z czym to wszystko się je Chyba czeka mnie długa lektura
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-30, 09:28   #848
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Oh jaaa, wunderschön!

O! A tego sie nie spodziewalem

Ciesze sie, ze jest juz niedziela (chyba pierwszy raz w zyciu) Wieczorem: szef oznajmil mi, ze: "Jedzenie o wpol do szostej", gdy zastal mnie przed 19 na spozywaniu knedla (tak to sie odmienia?) z sosem i surowka (nie wazne, ze akurat byl luz i przez poprzedni miesiac jadlem rowniez tez o tej porze) O wpol do szostej zaczynam w ogole prace po przerwie, wiec nie widze tu zadnej logiki Pozniej opieprzyl kucharzy o cos, czego do konca nie zrozumialem (ale na pewno chodzilo o "logistyke i wydajnosc"), atmosfera zrobila sie nieciekawa. Piec minut pozniej zmywarka obslugiwana przeze mnie zaczela wydawac straszliwe odglosy i stalo sie jasne, ze jest kaputt Przeszlismy wiec na zmywanie reczne, gdy po pieciu minutach wypadla mi z rak i rozbila sie w drobiazgi szklana miska. To juz trzecia moja ofiara (po dekielku od porcelanowego dzbanka i pucharku do lodow) Koniec koncow, przybyli na miejsce spece naprawili "Sebastiana" (na moja czesc ta nazwa, pfff... ze niby sie op... ociagam dobrze, ze z tym imieniem zwiazany emocjonalnie nie jestem ). I to by bylo po krotce.

Taaa, wunderschon... mam nadzieję, że mają tam dobre słowniki...

Najbardziej podobał mi się chyba jej wystep na Grammy 2007

PS. Coś mi się wydaje, że niedługo twój szef będzie musiał zamknąć interes
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-30, 10:19   #849
Murszafka
To ja :)

Witam końcowołikendowo! Wpadłam w Dieta.pl -od kilku dni regularnie wypełniam tamtejsze dzienniki kalorii i spalania I muszę powiedzieć, że to bardzo dyscyplinuje.
A w ogóle, to TŻ mnie ciągnie na giełdę komputerową -strasznie mi się nie chce... No ale może w drodze powrotnej zajedziemy do Wola Parku -wymienić wyschnięty tusz w Sephorze Myślicie, że jeszcze je mają??

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-30, 10:33   #850
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Na poczatku bylo ok, fajny zapach, pory mniejsze ale pozniej wyskoczyly naczynka tam gdzie mam najciensza skore, na bank od tego
Przezyje na samym L-mlekowym, moze nie jest az tak bakteriobojczy ale dziala ok

Teraz dumam nad zakupem paru nowosci z mazidel, szczegolnie ekstraktow - roza, guarana na dupsko No i algi bioferment - ladnie rozswietlaja skore
Uwielbiam Lemon, ale będę obserwować, bo skłonność do naczynek to ja mam. A teraz, dzięki Tobie siedzę na mazidłach i prawie wszystko chcę

Cytat:
Po różanym planuję jakieś inne serum. Chyba wezmę któreś z wit. C
też tak planuję

Cytat:
tak, solo sciagaja, a Physiogel jest akuratny do wszystkiego
zastanawiałam się nad nim, ale po takiej rekomendacji się skuszę. Ten w tubce brać, czy ten typowo do twarzy?

Cytat:

Ogladam ta strone mazidel i ogladam i sie nie moge zdecydowac, za duzo nowosci przygarnela bym wiekszosc ale nie chce znowu zasmiecic lodowki
Ja mam w lodówce chyba więcej mazideł niż jedzenia I wciąż mi mało

Cytat:
"To Ty, to Ty jestes ta dziewczyna, ktora..." jest taka piosenka, ale nie pamietam, kto ja spiewa
taaaaa..... i ...Od moich listów pachniało w sieni, gdyś wracał zdyszany ze szkoły....
ten pan to się nazywa Niemen, Słońce A potem jeszcze tekst się przewijał w którejś Kobranocce.

Cytat:

pomyśl o tym autokarze wymagających menszczysnóf, "Sebastian" może znowu kaputtnąć z wysiłku

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak opowiadacie o tych kosmetykach z BU że i mi się zachciało czegoś kupić ale kompletnie nie wiem z czym to wszystko się je Chyba czeka mnie długa lektura
Warto poczytać i się z nimi zaprzyjaźnić. Są wydajne, a przede wszystkim skuteczne. I wiesz co jest w środku

Edytowane przez vesenka
Czas edycji: 2009-08-30 o 10:35
vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-30, 11:57   #851
Madzikon85
Zakorzenienie

Dziewczyny dzięki Wam - kliknęłam właśnie sobie moje pierwsze w życiu zamówienie z BU

Zobaczymy czy będę umiała sobie zrobić ten olejek
Madzikon85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-30, 12:07   #852
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Ewo - jutro przyjeżdża brat mamy z dziewczyną, może ona go będzie chciała Jej rodzina i ona uwielbia zwierzaki, mają dom, ogród. A po tym kociaku widać, że ciągnie go w świat, że lubi biegać, zwiedzać. Nie wiem ile on ma - ale wygląda na 2- 3miesiące, może już trochę świata zwiedził
o to supr oby wzięli kotka
ja zawsze marzyłam o kotku ale mój pies by go zjadł (nie lubi konkurencji )

Cytat:
Najbardziej chce mi się śmiać z młodszej koty - do tej pory to ona dominowała, a teraz jest zdezorientowana, smutna i lekko przerażona obecnością małego. Starsza całkowicie go olała - nie reaguje na niego. Młodsza ma minę jakby się rozpłakać miała i chodzi cały czas koło mnie i się łasi Na co dzień bardzo rzadko to robi
biedna... czuje się zagrożona

Cytat:

toż to kuchenny Armagedon prawie

Cytat:

ja też tak podczytuję jednym okiem i udaję ze wcale mnie to nie interesuje (bo jak się wciągnę to co będzie ) Jak na razie zamawiałam tylko hydrolaty (bo proste w użyciu są )

Dziś tak jakby już jesień w powietrzu ale ponoć w przyszłym tygodniu znów ma być ciepło

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-30, 12:53   #853
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Kociak jednak nadal u nas Tzn. smutno mi bo chciałabyśmy znaleźć mu jednak jakiś fajny dom.

Frank Zappa

Stary 2009-08-30, 13:48   #854
Madzikon85
Zakorzenienie

Cytat:
Kociak jednak nadal u nas Tzn. smutno mi bo chciałabyśmy znaleźć mu jednak jakiś fajny dom.

Nie martw się - to kwestia czasu - z siostrą wyadoptowałyśmy już 6 kotów a obecnie mam w domu 5
Madzikon85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-30, 15:06   #855
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
zastanawiałam się nad nim, ale po takiej rekomendacji się skuszę. Ten w tubce brać, czy ten typowo do twarzy?
ja mam ten w tubce, tego drugiego chyba nawet nie ma na KWC i nie mozna skladu oblukac

sure. fine. whatever.

Stary 2009-08-30, 15:16   #856
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
na pewno się ktoś znajdzie ... może daj ogłoszenie na WiZooż

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-30, 15:26   #857
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Dlaczego weekendy tak szybko lecą Wczoraj mieliśmy z małżem wieczór filmowy, objadłam się czipsami i wypiłam Karmi bezalkoholowe
Ja wczoraj tez wieczór filmowy i poranek dzisiaj też

ja piłam reedsa

u mnie słonecznie ale wieje i zimno ogólnie....

na wieczór pewnie znowu jakiś film zapodam....
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-30, 15:33   #858
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez porzeczki Pokaż wiadomość
Może kiedyś została im zaaplikowana kąpiel w łazience
Tylko jednemu, ale widocznie ostrzegł resztę. Ooo tak, płacz kąpanego kota to zadziwiające dźwięki

Cytat:
Napisane przez selya Pokaż wiadomość
agnysko - Runnig up that hill -

Cytat:
Fiennes - też choć to łagodniejsza nisza
Znowu coś dla mnie

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
Agnysko, jakbys chciała, to mogę Ci więcej takich perełek podesłać
A chętnie

Cytat:
Chyba mi się mój upadek na tyłek przełożył wprost proporcjonalnie na długość wypowiedzi
No i czy teraz mam życzyć lubianej koleżance częstszych upadków i stłuczeń? Bo dłuższe jej wypowiedzi jak najbardziej pożądane

Cytat:
Napisane przez escritora Pokaż wiadomość
Witam wszystkich
Ale tu wczoraj mroczno i horrorowato było Kiedyś oglądałam mnóstwo horrorów i wiele ich czytałam... a teraz nad horrorami-książkami zdarza mi się pracować Czyli do pracy jestem "przygotowana"
A cóż Ty masz za ciekawą pracę?

Madziku, trzymam kciuki za znalezienie domu oberwańcowi
Niedawno dziecko z sąsiedztwa nas odwiedziło z małym kotkiem i w domu wszystko było poobrażane, Halina strzeliła focha i schowała się pod łóżko, a Ed (oaza spokoju) warczał na małego. Poczuły chyba oddech konkurencji na plecach

Ja też szukałam domu dla kotki przez Wizooż (tak tu zreszta trafiłam ). Ktoś się zgłosił, ale już wtedy tak byliśmy do niej przywiązani, że została

U mnie też wczoraj wieczór filmowy, ale przy drugim filmie wymiękliśmy, za długie sobie wybraliśmy okazy (Amelia i Pożegnanie z Afryką).

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2009-08-30 o 15:36
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-30, 15:34   #859
Murszafka

Fakt, nie jest to sprawiedliwe, że weekendy są takie krótkie... W sobotę człowiek sprząta, a w niedzielę się stresuje, że już jutro do pracy... Jeszcze jeden dzień wolny i by było ok...
Wróciłąm z Factory cała szczęśliwa W sklepie Hannah mają wyprzedaż polarków -po 39 zł chodzą, więc kupiliśmy sobie już na październikowe wykopaliska w Egipcie

Stary 2009-08-30, 15:51   #860
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Wróciłąm z Factory cała szczęśliwa W sklepie Hannah mają wyprzedaż polarków -po 39 zł chodzą, więc kupiliśmy sobie już na październikowe wykopaliska w Egipcie
Aaaa a tez chcę polarek z hannah
Stary 2009-08-30, 16:21   #861
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Dzięki za rady - póki co szukam mu domu w bezpośrednim otoczeniu. Moje dwie koty..... utworzyły wspólny front przeciwko małemuNienawiść zbliżaWarczą na niego jednocześnie, muszę go mieć na oku, żeby go po dupce nie sprały, bo musi mu się dobrze zagoić. Mały nie przejmuje się nic a nic, wręcz przeciwnie, ochoczo do nich podchodzi i chce się z nimi bawić. Energia go rozsadzadza, urządza dzikie gonitwy, wszystko gryzie i atakuje. Już zapomniałam trochę, co taki mały kociak może wyrabiać

Frank Zappa

Czas edycji: 2009-08-30 o 16:22
Stary 2009-08-30, 16:22   #862
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

A ja właśnie zrobiłam gofry i umieram z przejedzenia

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-30, 16:37   #863
escritora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

A cóż Ty masz za ciekawą pracę?
Dla mnie ciekawa, dla innych - niekoniecznie Jestem redaktorem i między innymi "podkręcam" horrory, powieści gotyckie i takie tam Tylko z tego wszystkiego nie mam czasu na to, żeby napisać coś swojego niestety ale może w końcu przysiądę na tyłku i spiszę to, co w głowie siedzi
Stary 2009-08-30, 17:12   #864
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Betty, to Ty w avku?? Śliczna jesteś!!
Dzieki, ale roznie z tym bywa. A przy tym cholernie niefotogeniczna i walcze z ta fobia.

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
A ja się w te wakacje nauczyłam nowego rozwinięcia tego stwierdzenia, ale nie wiem, czy chcesz je poznać - jest naprawdę okropne
I chcialabym, i sie boje... no ale dawaj...

Rozpoczelam intensywne poszukiwania mieszkania do wynajecia. I za zadnym razem, a to juz 4-ty nie bylo tak ciezko. Studenci popsuli rynek (uczelnia bezplatna) i kazdy kto ma powyzej 32 m kwadr. chce na nich upchnac jak najwiecej osob. Dzis ogladalam przepiekny apartament, cale pietro w domu w szeregowej zabudowie, ponad 80m. Z zastrzezeniem, ze "nie dla studentow" Dom nowy, okolica przepiekna, cena niezawyzona, bo 2-3 pokoje w bloku tyle samo kosztuja. ALE boje sie kosztow ogrzewania, bo beda jako dodatkowe. Jest ogrzewane gazem, piec ma sterownik temperatury i chyba sonde na zewnatrz. Nie wiem jakich rachunkow moge sie spodziewac...

Po 18-tej ide ogladac nastepne, mniejsze, tansze, w bloku i niestety umeblowane i za bardzo dla mnie wyposazone....
Stary 2009-08-30, 19:08   #865
Zuziunia
BAN stały

A mnie znowu boli głowa masakrycznie...

chyba idę zrobic jutro morfologię.

Dziewczynki nie wiecie czy estrogen można badać w dowolnym dniu cyklu?
Stary 2009-08-30, 19:56   #866
Murszafka

Cytat:
Napisane przez escritora Pokaż wiadomość
Dla mnie ciekawa, dla innych - niekoniecznie Jestem redaktorem i między innymi "podkręcam" horrory, powieści gotyckie i takie tam Tylko z tego wszystkiego nie mam czasu na to, żeby napisać coś swojego niestety ale może w końcu przysiądę na tyłku i spiszę to, co w głowie siedzi
Uwielbiam wszelkiej maści horrory, kryminały itp... Super praca!!

Stary 2009-08-30, 20:05   #867
escritora
Zadomowienie

Cytat:
Uwielbiam wszelkiej maści horrory, kryminały itp... Super praca!!
Ja też lubię A praca fajna, ale czasem i po 16 godzin na dobę przed komputerem spędzam i soboty, i niedziele, i święta...

Zuziunia, koniecznie to sprawdź! Bólu głowy nie można ignorować!
Mnie bez przerwy 2 tygodnie bolała i ostatecznie skończyłam w szpitalu (ale miałam też sporo innych dziwnych dolegliwości)
Stary 2009-08-30, 21:06   #868
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam ten w tubce, tego drugiego chyba nawet nie ma na KWC i nie mozna skladu oblukac
kupię ten w tubce

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
No i czy teraz mam życzyć lubianej koleżance częstszych upadków i stłuczeń? Bo dłuższe jej wypowiedzi jak najbardziej pożądane

Cytat:
jakie tanie Mój polar już jest do wymiany, przydałaby się taka promocja

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
Rozpoczelam intensywne poszukiwania mieszkania do wynajecia. I za zadnym razem, a to juz 4-ty nie bylo tak ciezko. Studenci popsuli rynek (uczelnia bezplatna) i kazdy kto ma powyzej 32 m kwadr. chce na nich upchnac jak najwiecej osob. Dzis ogladalam przepiekny apartament, cale pietro w domu w szeregowej zabudowie, ponad 80m. Z zastrzezeniem, ze "nie dla studentow" Dom nowy, okolica przepiekna, cena niezawyzona, bo 2-3 pokoje w bloku tyle samo kosztuja. ALE boje sie kosztow ogrzewania, bo beda jako dodatkowe. Jest ogrzewane gazem, piec ma sterownik temperatury i chyba sonde na zewnatrz. Nie wiem jakich rachunkow moge sie spodziewac...

Po 18-tej ide ogladac nastepne, mniejsze, tansze, w bloku i niestety umeblowane i za bardzo dla mnie wyposazone....
Przy gazowym ogrzewaniu dużo zależy od izolacji, okien, zabezpieczenia mostków termicznych itd.
Część znajomych jest zadowolona, część narzeka,że zimno, tak więc zdania są podzielone.
Troszkę informacji można znaleźć na tym forum http://www.forumbudowlane.pl/viewtopic.php?p=78886

Zrobiłam drożdżowe według wyjątkowo prostego przepisu i jest pyszne. Smacznego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg drozdzowe.jpg (41,0 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez vesenka
Czas edycji: 2009-08-30 o 21:08
Stary 2009-08-30, 21:32   #869
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:

Przy gazowym ogrzewaniu dużo zależy od izolacji, okien, zabezpieczenia mostków termicznych itd.
Część znajomych jest zadowolona, część narzeka,że zimno, tak więc zdania są podzielone.
Troszkę informacji można znaleźć na tym forum http://www.forumbudowlane.pl/viewtopic.php?p=78886
No wlasnie roznie gadaja...
Przekopalam juz internet i gdyby przypadkiem to byly te gorne kwoty to bym sie wkopala...
Ale orientacyjnie wypytywalam wlascicielke o wysokosc faktur z sezonu grzewczego i byly takie do przyjecia.
Ale to pieterko takie do kochania jest... i dostepne na kilka lat.

Drugie mieszkanko male ale znosne...
Jutro dostane wymiary pokoi to sobie rozplanuje swoje sprzety SweetHomem
Moze nikt mi go nie sprzatnie wczesniej....

Cytat:
Zrobiłam drożdżowe według wyjątkowo prostego przepisu i jest pyszne. Smacznego
Mniam!! A co to za wyjatkowo prosty przepis?
Moze mam co trzeba w domu...
Stary 2009-08-30, 21:43   #870
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
No wlasnie roznie gadaja...
Przekopalam juz internet i gdyby przypadkiem to byly te gorne kwoty to bym sie wkopala...
Ale orientacyjnie wypytywalam wlascicielke o wysokosc faktur z sezonu grzewczego i byly takie do przyjecia.
Ale to pieterko takie do kochania jest... i dostepne na kilka lat.

Drugie mieszkanko male ale znosne...
Jutro dostane wymiary pokoi to sobie rozplanuje swoje sprzety SweetHomem
Moze nikt mi go nie sprzatnie wczesniej....

Mniam!! A co to za wyjatkowo prosty przepis?
Moze mam co trzeba w domu...
To może lepiej brać to pięterko? Jeśli ładniejsze, przytulniejsze i w fajniejszej okolicy?
W bloku rachunki też przecież potrafią zaskoczyć.

Proste drożdżowe
Składniki:

kostka drożdży (10dag)
szklanka cukru
1 cukier waniliowy
1/3 szklanki mleka
4 roztrzepane jajka
szklanka oleju
4 szklanki mąki
szczypta soli

Sposób wykonania:

Do miski wrzucić pokruszone drożdże, a na to po kolei resztę składników-cukry,mleko, jajka,olej mąkę i sól. Przykryć ściereczką. Zostawić na 2-3 godziny. Po tym czasie zamieszać,żeby składniki się połączyły i wyłożyć na natłuszczoną blachę. Można dać owoce i posypać kruszonką (ok.szklankę mąki wymieszać z 1/2 szklanki cukru. Zalać to 1/3roztopionej kostki masła. Wymieszać.)
Ciasto piec ok. godziny w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Ciasto mocno rośnie w piekarniku.
Smacznego!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości