|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar X
Hoho, to może się w końcu skuszę kiedyś - i na te ekstrakty
Znowu się na mnie kwas hialuronowy "farfocluje"
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-08-29 o 22:36 |
|
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zuzywam juz 3 tubke, lubie go bo moge sobie na nim bezkarnie eksperymentowac ![]() Ha tez sie na mnie roluje i do tego sciaga dlatego zamienilam na algi.Za to mojej mamie bardzo sluzy, pewnie przez efekt liftingujacy ![]() Ogladam ta strone mazidel i ogladam i sie nie moge zdecydowac, za duzo nowosci ![]() przygarnela bym wiekszosc ale nie chce znowu zasmiecic lodowki
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama uzależniła się od serum 2xRenew. Ma już drugie opakowanie i oczywiście uwielbia żel hialuronowy. Na niej się nie wałkuje, a ma suchą cerę. Nic ją nie wysusza. Ja dodaję jeszcze do HA parę kropli NMF - wtedy aż tak nie ściąga.
Pamiętam jak się śmiała z tych moich olejków, hydrolatów, buteleczek A teraz sama wpadła i jest zadowolona z efektów![]() Mazidła czasem przeglądam ale dla mnie, jak już kiedyś pisałam, za dużo tam mierzenia, bełtania. Kupuję tylko hydrolaty ale teraz to i może skuszę się właśnie na ekstarkty skoro wiem z czym mieszać. Mam nadzieję, że tych ektraktów też nie trzeba odmierzać, ważyć? To jest jeszcze fajne: http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27 Odmierzałam na oko, odrobinę i dodawałam do ekpresowego serum. Z tym, że jak mi się za dużo odlało, to całość niestety stawała się lepiąca. Miałam taką lepką warstwę na skórze. Ale odrobina działa cuda ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Jeszcze pomęczę cię, LouLou ![]() Jaka jest kolejność dodawania: Algi do Physiogelu czy odwrotnie? A co z ekstraktami w proszku ? Właśnie doczytałam, że nie rozpuszczają się w tłuszczach, czyli Physiogel odpada. Czyli w czym - w wodzie, hydrolacie?
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-08-29 o 23:04 |
|
|
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyobrazam sobie jak moze nawilzac z tyloma ceramidami, Physiogel ma tylko ceramide 3 a nawilzanie swietne tez nie lubie sie przepracowywac, uwielbiam wszelkiego rodzaju ekspresowki, oleje solo okazaly sie zapychajace, wiec teraz stosuje wymiennie: P + algi, P + ekstrakty, P + kropla oleju lub serum i jestem strasznie zadowolona ![]() algi do P, mniej wiecej 3/4 P 1/4 Alg ekstrakty rozpuszczaja sie w fazie wodnej kremu, czyli w kazdym kremie sie rozpuszcza (przynajmniej te calkowicie rozpuszczalne w wodzie)
sure. fine. whatever. Edytowane przez LouLou25 Czas edycji: 2009-08-29 o 23:08 |
|
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
Lou - dzięki
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#846 | ||
|
BAN stały
|
"To Ty, to Ty jestes ta dziewczyna, ktora..." jest taka piosenka, ale nie pamietam, kto ja spiewa
Oh jaaa, wunderschön! ![]() Cytat:
![]() Jestes okropna Co?! Jak!? Kiedy!? ![]() Cytat:
![]() --- Ciesze sie, ze jest juz niedziela (chyba pierwszy raz w zyciu) Wieczorem: szef oznajmil mi, ze: "Jedzenie o wpol do szostej", gdy zastal mnie przed 19 na spozywaniu knedla (tak to sie odmienia?) z sosem i surowka (nie wazne, ze akurat byl luz i przez poprzedni miesiac jadlem rowniez tez o tej porze) O wpol do szostej zaczynam w ogole prace po przerwie, wiec nie widze tu zadnej logiki Pozniej opieprzyl kucharzy o cos, czego do konca nie zrozumialem (ale na pewno chodzilo o "logistyke i wydajnosc"), atmosfera zrobila sie nieciekawa. Piec minut pozniej zmywarka obslugiwana przeze mnie zaczela wydawac straszliwe odglosy i stalo sie jasne, ze jest kaputt Przeszlismy wiec na zmywanie reczne, gdy po pieciu minutach wypadla mi z rak i rozbila sie w drobiazgi szklana miska. To juz trzecia moja ofiara (po dekielku od porcelanowego dzbanka i pucharku do lodow) Koniec koncow, przybyli na miejsce spece naprawili "Sebastiana" (na moja czesc ta nazwa, pfff... ze niby sie op... ociagam dobrze, ze z tym imieniem zwiazany emocjonalnie nie jestem ). I to by bylo po krotce.Musialem sie odstresowac przy Birnen-Schnäpsle
|
||
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w niedzielny poranek
U mnie zapowiada się słoneczny dzień.Dlaczego weekendy tak szybko lecą Dziewczyny, tak opowiadacie o tych kosmetykach z BU że i mi się zachciało czegoś kupić ale kompletnie nie wiem z czym to wszystko się je Chyba czeka mnie długa lektura
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najbardziej podobał mi się chyba jej wystep na Grammy 2007 PS. Coś mi się wydaje, że niedługo twój szef będzie musiał zamknąć interes
|
|
|
|
|
#849 |
|
To ja :)
|
Witam końcowołikendowo! Wpadłam w Dieta.pl -od kilku dni regularnie wypełniam tamtejsze dzienniki kalorii i spalania
I muszę powiedzieć, że to bardzo dyscyplinuje.A w ogóle, to TŻ mnie ciągnie na giełdę komputerową -strasznie mi się nie chce... No ale może w drodze powrotnej zajedziemy do Wola Parku -wymienić wyschnięty tusz w Sephorze Myślicie, że jeszcze je mają??
|
#850 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też tak planuję zastanawiałam się nad nim, ale po takiej rekomendacji się skuszę. Ten w tubce brać, czy ten typowo do twarzy? Cytat:
I wciąż mi mało ![]() Cytat:
ten pan to się nazywa Niemen, Słońce A potem jeszcze tekst się przewijał w którejś Kobranocce.Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2009-08-30 o 10:35 |
|||||
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzięki Wam - kliknęłam właśnie sobie moje pierwsze w życiu zamówienie z BU
![]() Zobaczymy czy będę umiała sobie zrobić ten olejek
|
|
|
|
#852 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby wzięli kotka ja zawsze marzyłam o kotku ale mój pies by go zjadł (nie lubi konkurencji )Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
) Jak na razie zamawiałam tylko hydrolaty (bo proste w użyciu są ) Dziś tak jakby już jesień w powietrzu ale ponoć w przyszłym tygodniu znów ma być ciepło
|
||||
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
Kociak jednak nadal u nas
Tzn. smutno mi bo chciałabyśmy znaleźć mu jednak jakiś fajny dom.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam ten w tubce, tego drugiego chyba nawet nie ma na KWC i nie mozna skladu oblukac
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#857 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ja piłam reedsa u mnie słonecznie ale wieje i zimno ogólnie.... na wieczór pewnie znowu jakiś film zapodam.... |
|
|
|
|
#858 | |||
|
Zakorzenienie
|
Tylko jednemu, ale widocznie ostrzegł resztę. Ooo tak, płacz kąpanego kota to zadziwiające dźwięki
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Madziku, trzymam kciuki za znalezienie domu oberwańcowi Niedawno dziecko z sąsiedztwa nas odwiedziło z małym kotkiem i w domu wszystko było poobrażane, Halina strzeliła focha i schowała się pod łóżko, a Ed (oaza spokoju) warczał na małego. Poczuły chyba oddech konkurencji na plecach ![]() Ja też szukałam domu dla kotki przez Wizooż (tak tu zreszta trafiłam ). Ktoś się zgłosił, ale już wtedy tak byliśmy do niej przywiązani, że została ![]() U mnie też wczoraj wieczór filmowy, ale przy drugim filmie wymiękliśmy, za długie sobie wybraliśmy okazy (Amelia i Pożegnanie z Afryką).
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2009-08-30 o 15:36 |
|||
|
|
|
#859 |
|
|
Fakt, nie jest to sprawiedliwe, że weekendy są takie krótkie... W sobotę człowiek sprząta, a w niedzielę się stresuje, że już jutro do pracy... Jeszcze jeden dzień wolny i by było ok...
Wróciłąm z Factory cała szczęśliwa W sklepie Hannah mają wyprzedaż polarków -po 39 zł chodzą, więc kupiliśmy sobie już na październikowe wykopaliska w Egipcie
|
#860 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za rady - póki co szukam mu domu w bezpośrednim otoczeniu. Moje dwie koty..... utworzyły wspólny front przeciwko małemu
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-08-30 o 16:22 |
|
|
|
#862 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
A ja właśnie zrobiłam gofry i umieram z przejedzenia
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#863 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie ciekawa, dla innych - niekoniecznie
Jestem redaktorem i między innymi "podkręcam" horrory, powieści gotyckie i takie tam Tylko z tego wszystkiego nie mam czasu na to, żeby napisać coś swojego niestety ale może w końcu przysiądę na tyłku i spiszę to, co w głowie siedzi
|
#864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozpoczelam intensywne poszukiwania mieszkania do wynajecia. I za zadnym razem, a to juz 4-ty nie bylo tak ciezko. Studenci popsuli rynek (uczelnia bezplatna) i kazdy kto ma powyzej 32 m kwadr. chce na nich upchnac jak najwiecej osob. Dzis ogladalam przepiekny apartament, cale pietro w domu w szeregowej zabudowie, ponad 80m. Z zastrzezeniem, ze "nie dla studentow" Dom nowy, okolica przepiekna, cena niezawyzona, bo 2-3 pokoje w bloku tyle samo kosztuja. ALE boje sie kosztow ogrzewania, bo beda jako dodatkowe. Jest ogrzewane gazem, piec ma sterownik temperatury i chyba sonde na zewnatrz. Nie wiem jakich rachunkow moge sie spodziewac...Po 18-tej ide ogladac nastepne, mniejsze, tansze, w bloku i niestety umeblowane i za bardzo dla mnie wyposazone....
|
|
#865 |
|
BAN stały
|
A mnie znowu boli głowa
chyba idę zrobic jutro morfologię. Dziewczynki nie wiecie czy estrogen można badać w dowolnym dniu cyklu? |
|
|
|
#866 | |
|
|
Cytat:
|
|
#867 |
|
Zadomowienie
|
Ja też lubię
A praca fajna, ale czasem i po 16 godzin na dobę przed komputerem spędzam i soboty, i niedziele, i święta...Zuziunia, koniecznie to sprawdź! Bólu głowy nie można ignorować! Mnie bez przerwy 2 tygodnie bolała i ostatecznie skończyłam w szpitalu (ale miałam też sporo innych dziwnych dolegliwości)
|
#868 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mój polar już jest do wymiany, przydałaby się taka promocja Cytat:
Część znajomych jest zadowolona, część narzeka,że zimno, tak więc zdania są podzielone. Troszkę informacji można znaleźć na tym forum http://www.forumbudowlane.pl/viewtopic.php?p=78886 Zrobiłam drożdżowe według wyjątkowo prostego przepisu i jest pyszne. Smacznego
Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2009-08-30 o 21:08 |
||||
|
|
|
#869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przekopalam juz internet i gdyby przypadkiem to byly te gorne kwoty to bym sie wkopala... Ale orientacyjnie wypytywalam wlascicielke o wysokosc faktur z sezonu grzewczego i byly takie do przyjecia. Ale to pieterko takie do kochania jest... i dostepne na kilka lat. Drugie mieszkanko male ale znosne... Jutro dostane wymiary pokoi to sobie rozplanuje swoje sprzety SweetHomem ![]() Moze nikt mi go nie sprzatnie wczesniej.... Cytat:
Moze mam co trzeba w domu...
|
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W bloku rachunki też przecież potrafią zaskoczyć. ![]() Proste drożdżowe Składniki: kostka drożdży (10dag) szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1/3 szklanki mleka 4 roztrzepane jajka szklanka oleju 4 szklanki mąki szczypta soli Sposób wykonania: Do miski wrzucić pokruszone drożdże, a na to po kolei resztę składników-cukry,mleko, jajka,olej mąkę i sól. Przykryć ściereczką. Zostawić na 2-3 godziny. Po tym czasie zamieszać,żeby składniki się połączyły i wyłożyć na natłuszczoną blachę. Można dać owoce i posypać kruszonką (ok.szklankę mąki wymieszać z 1/2 szklanki cukru. Zalać to 1/3roztopionej kostki masła. Wymieszać.) Ciasto piec ok. godziny w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Ciasto mocno rośnie w piekarniku. Smacznego! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

dlatego zamienilam na algi.

przygarnela bym wiekszosc ale nie chce znowu zasmiecic lodowki
A teraz sama wpadła i jest zadowolona z efektów

Wieczorem: szef oznajmil mi, ze: "Jedzenie o wpol do szostej", gdy zastal mnie przed 19 na spozywaniu knedla (tak to sie odmienia?) z sosem i surowka (nie wazne, ze akurat byl luz i przez poprzedni miesiac jadlem rowniez tez o tej porze)
Pozniej opieprzyl kucharzy o cos, czego do konca nie zrozumialem (ale na pewno chodzilo o "logistyke i wydajnosc"), atmosfera zrobila sie nieciekawa. Piec minut pozniej zmywarka obslugiwana przeze mnie zaczela wydawac straszliwe odglosy i stalo sie jasne, ze jest kaputt 

(nie lubi konkurencji

niestety