|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. III - w oczekiwaniu na cud mobilizacji
Naprawdę? To ja nie wiedziałam, bo niestety nie mam czasu czytać na bieżąco Waszych postów
. Ehh... A u Was nauczyciele też są ta niedoinformowani? Nasza nauczycielka od ang. właśnie dzisiaj zapisywała sobie kto zdaje jaki poziom z pisemnego i z ustnego. I nie mówiła nam, że musi być jednakowy. Zresztą o tym, że wszyscy muszą pisać podstawę jako obowiązkową, a rozszerzenie dopiero później też my jej powiedzieliśmy i jeszcze nam nie wierzyła ;/
Edytowane przez paulincia77 Czas edycji: 2009-09-11 o 20:56 |
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
wybrałam 35 tematów
każdy ma coś w sobie co mi się podoba i mnie interesuje. -.- jak ja lubię takie coś.oglądam film o WTC.
|
#2493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapisywała tylko jeden poziom, a jak ktoś napisał jej tylko R to pytała jaki język zdaje na podstawie. Masakra. Przygotowuje sobie notatki z antyku. Jestem już przy 26/30 pytań. Głowa mi pęka. |
|
|
|
|
#2495 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wkurzyłam się i to bardzo, głównie na tę moją beznadziejną szkołę, o niczym nam nie powiedzą, tylko ciągle straszą i zniechęcają
|
|
|
#2496 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem czy powinnaś rezygnować z angola, rozszerzony jest prostszy niż podstawowy:p
a masz cały rok żeby ogarnąc parę tematów które zawsze się powtarzają |
|
|
|
#2497 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ustny czy pisemny? Bo ja ustnego się boję, nie umiem rozmawiać tak biegle po angielsku.
|
|
|
#2498 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A dzień wcześniej mama jazdy i pewnie będę w domu po 23, to sobie odeśpię w tym autobusie ![]() Właśnie wszystko takie bazarkowe... Czyli kroje nie na mnie + jakieś duperelki, świecidełka. Nie lubię tego [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14193286] no i powstał dylemat ![]() kurcze ja bym sie nie czuła na angielski R tym bardziej ze ustny bym musiala zdac tez R. ale mozna sprobowac polozylam sie po poludniu spac i jakos zasnełam. ide teraz odmyc naczynia , bede pozniej [/QUOTE]Ale pisemny R to ja od dawna wiedziałam, że zdaję. Tylko nie wiem, czy ten ustny jest dużo trudniejszy bo skoro i tak się będę przygotowywać do pisemnego...Ja dzisiaj twardo postanowiłam, że nie śpię w dzień ![]() Cytat:
mama nadzieję, że już po deklaracjach będą zorientowani...Cytat:
u mnie wyszli z takiego założenia, każdemu zleży tylko na pisemnym
|
||||
|
|
|
#2499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są te struktury leksykalno - gramatyczne. Długą rozprawkę się pisze, słuchanka trudniejsza. A w ustnym to się trzeba nagadać. |
|
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina - strzeż się zdjęć na tym SM
![]() Przeglądam i właśnie znalazłam na jednym z tamtego roku swoją babkę od angola i trzy uczennice
|
|
|
|
#2502 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tu się zastnawiacie Czy zdawać P czy R a ja się zastnawiam jak ja mam nadrobić 2 lata bimbania tej chcemi
Ona mnie na serio przeraża
|
#2504 |
|
Raczkowanie
|
Chemia??Też będę miała z nią problem...Pewnie większy od Ciebie(to na pocieszenie)
A co do angola pisemny na pewno łatwiejszy...Z ustnym to tyle co można mieć stresa...Ale naprawdę tak oklepane te temaciki prezentacji są... I przepraszam, że się tak wtryniłam Wam w rozmowę ni z gruchy ni z pietruchy
|
|
|
|
#2505 |
|
Zadomowienie
|
I jak tam drogie Maturzystki?
![]() Ja pożyczyłam wczoraj od koleżanki pełno testów, z WOSu, polskiego i niemca. No nic tylko ćwiczyć! Hehe ![]() Myślicie, że testy, arkusze mat.z poprzednich lat i ks. "Wiedza o Społeczeństwie" wyd. PWN (z.podst. i rozsz.) wystarczą mi do nauki? Czy konieczne jest zakupienie Vademecum? Bo ta ks.którą wymieniłam powyżej jest dość rozbudowana, ma takie działy jak: człowiek w społ., obywatel i polityka, państwo, prawo, świat" i 380str. Obszerne są te działy, podzielone na różne tematy. No i sama nie wiem, te wszystkie pomoce dadzą radę na podst. WOS? ![]() Poradźcie, proszę ![]()
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział: - Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... ![]() |
|
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po za tym jestem nawet zadowolona z tych kierunków co wybrałam na poszczeg. uczelniach. Np. na zarządzanie zdając WOS dodają mi 20%. O ile dobrze rozumiem (poprawcie mnie jeśli nie) to np. zdam maturę na 60% to będę miała 80% tak jakby??
|
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu większy od Ciebie??
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Największe zaległości to chyba II półrocze 1 klasy i drugiej. W pierwszym to mi jakoś szło. |
|
|
|
|
#2509 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko trzeba to poczytać...a dużo tego jak widzę ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- btw z czegosię chemii uczycie? i podst czy rozszerzenie zdajecie? |
|
|
|
|
#2510 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14193286] jesli chodzi o prezenty to ja nigdy niewiem co kupic teraz jestem na etapie wymyslania prezentu dla mojego chrzesniaka kochanego na urodzinki. znalazłam tak fajna strone, gdzie robia bukiety ze spioszkow fajna sprawa. u mnie poloneza moga tanczyc wszyscy [/QUOTE] rzeczywiście fajne u mnie też Cytat:
![]() wróciłam z korków, babka mi uświadomiła jak bardzo jestem w lesie z materiałem muszę się wziąć za siebie
|
||
|
|
|
#2511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mniej więcej wiesz Zresztą ja sama nie wiem, bo to skomplikowane jest...Nie, niech mi tak nie mówi, bo ja się nastawię, że zdam i znowu się rozczaruję Tak: ehem: A potrzebny Ci ten angielski? Tak bardzo, bardzo ?[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14193286]Beata jestes normalnie moim wzorcem jesli chodzi o nauke musze sie tez w koncu porzadnie zmobilizowac.[/QUOTE] ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Plany maturalne są w pierwszym poście jeśli chciałabyś przejrzeć ![]() A czego się uczymy? Ja póki co na lekcje się uczę, a za tydzień zaczynamy powtórki, więc wszystko będzie w szkole Sama bym zaczęła powtarzać, ale czasu brak
|
|
|
#2512 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() tez chcialam zobaczyc ten film ale zapomnialam ze leci ;] Cytat:
![]() heh ja w tygodniu staram sie nie spac po poludniu tez bo pozniej jestem przymulona , ale w weekendy jak najbardziej ![]() Cytat:
![]() spłam po poludniu ale dalej chce mi sie spac. wiecie co ? szybko mi zleciał ten tydzien. i kurcze naprawde musze sie wziazc do roboty gegra i angielski przede wszystkim.
|
|||
|
|
|
#2513 |
|
Raczkowanie
|
ja mogę liczyć tylko na siebie i moją motywację do nauki, a z nią kiepsko
|
|
|
|
#2514 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry dziewczyny, nie witam się dziś z wami mięsnie ani inaczej potrawowo, bo mi niedobrze, nie mogę myśleć o jedzeniu
![]() walcze z uzaleznieniem, wczoraj wlaczylam komputer, ale nie weszłam na wizaz! ale juz za pozno bylo, śmierdzaloby ![]() pocytuje dziś niestety niewiele, a chcialam nadrobić was, bo tylko 4 strony , ale coz, czuje sie jak wyru.chany zając... ![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14161435]korzystac z zycia nie w sensie ze upijac sie na imprezach , pozniej nie pamietac co sie robilo i z kim nie zbyt ciekawe mam zwiazku za soba, gdzie facet mnie mocno ograniczal ,stad moze moje podejscie.w ogole słuchajac kolezanek jak im chłopacy wszystkiego zabraniaja , to zastanawiam sie czy istnieja normalni faceci.decydowac sie nie chce teraz na zwiazek na cale zycie. uwazam podobnie ze najpierw trzeba sie dobrze poznac, a nie brac slub bo wypada albo bo jestem w ciazy, a pozniej tyle rozwodow. Dobranoc tez juz uciekam . do jutra [/QUOTE] tak myślalam, ze chodzi Ci o te ograniczenia, ale uwierz, nie każdy taki jest, i mysle ze polowa sukcesu to uświadomienie tego przyszłemu/obecnemu (choc to juz okazac sie na tyle pozno, ze dlugo trzeba go bedzie uswiadamiac...) w kazdym razie tez zauwazam dosc często taką tendencję, ech. mam na szczescie kolezanki, ktore walcza o swoje z reszta, kazdy lubi co innego i nie musi miec ochoty na staly zwiazek czy teraz, czy w ogole w zyciu ![]() Cytat:
![]() haha ![]() O jaa. o 21-2 to ja juz w lozku :p o matko, taaaki leń ze mnie :loL: ej, w tej kwestii wolę się lenić ![]() tez mialam ten problem ze zaden nie rozumial moich wizji, albo zawsze mial swoje, albo cos tam, w kazdym razie zawsze byly złe zakończenia ![]() a teraz chyba mi sie wizje pokrywaja z wizjami fryzjerki. szkoda ze za tyle kasy, ale coz, juz nie ufam fryzjerom za 30 zł a tacy tez moga byc dobrzy, tyle ze takich sie niestety boję, bo ich wiekszosc dobra nie jest ![]() nie zauwazylam ;( Cytat:
![]() noo, ale co my Ci tu młode dupy będziemy radzić ![]() Cytat:
![]() też mam tak z chemią... o ja o maluchu nie marzę teraz mam manię na punkcie mazdy 2... <3 ![]() dobra koleżanka... i to jeszcze PANIA DYREKTOR! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
arachnofobia ![]() ja też hm, mój by nie wpadł na taki pomysł...ja mam kilka informatorów z łódzkiego bo u nas też było kilka łódzkich uczelni. chyba politechnika i akademia medyczna. ale nie mam siły teraz sprawdzić ![]() i przy okazji dziewczyny, jeśli u którejś będą Z GDAŃSKA informatory to pliiiiz weźcie na te biologiczne i chemiczne kierunki ![]() Cytat:
ED: poczytam resztę jutro, a teraz spadam i życzę dobranoc i miłego weekendu ;* Edytowane przez blue_apple Czas edycji: 2009-09-11 o 22:25 |
||||||
|
|
|
#2515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To podeślij mi majla na pw. ![]() No co ty, taki miłe zwierzątka . Żartuje, nie przepadam za nimi. |
|
|
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
MartaEdit: Sory za spam, ale ...
Edytowane przez BeaS Czas edycji: 2009-09-11 o 22:35 |
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
reg mam to samo. Czuję, że czasem mi mózg pęknie od tego wszystkiego, ciągle mam wrażenie, że tylee mam na głowie -.-' a jak nic nie robię to mam wyrzuty bla bla bla. Dobranoc ;*
Karolina pewnie, że fajne, a szczególnie te z dużym włochatym odwłokiem *klik* obrzydzę Was trochę
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2009-09-11 o 22:40 |
|
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Czemu ja tego nie zauważyłam od razu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2519 |
|
Zadomowienie
|
Dużo, dużo, ale już 2 działy mam za sobą, bo to przede wszystkim moja ks. szkolna do WOSu, nie taka ot tylko do matury kupiona
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział: - Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

. 
każdy ma coś w sobie co mi się podoba i mnie interesuje. -.- jak ja lubię takie coś.
Ale ustny czy pisemny? Bo ja ustnego się boję, nie umiem rozmawiać tak biegle po angielsku.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

mama nadzieję, że już po deklaracjach będą zorientowani...

Ona mnie na serio przeraża 

wstępnie chciałam zrobić tak, że niemiecki zdam jako obowiązkowy, a angielski wezmę jako dodatkowy pisemny R, a ustny P. Ale teraz jak można jednak zdawać 6 przedmiotów, to zastanawiam się, czy nie zdać jako obowiązkowego angola i dodatkowo go wziąć na R i jeszcze wziąć P z niemieckiego. Bo wtedy bym się nie bała tych obowiązkowych, a przy niemieckim jednak trochę tak, na dobre się go uczę od dwóch lat. A skoro będę się uczyła na pisemny angielski R, to nie zrobi mi różnicy ustny.
Tak bardzo, bardzo ?
Sama bym zaczęła powtarzać, ale czasu brak