|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
dzieki dziewczyny
![]() Nie moge spac.Caly dom spi a ja nie potem bede nieprzytomna.Hustawke ktos nagle podbil.Nikt sie nią nie inrereswal a teraz sztuczny zamęt.Malo tego za przesylke duzo chce.Jak w ostatniej chwili mężowi nie uda sie jej wygrac podbijajac cene minimalnie to kupie jej taka ale nowa, bo roznica bedzie zaledwie 80zl a co nowe to nowe. Nie rozumiem tego...jak znajomi podbijaja oferty ...ehhh Mala kilka razy dzis kaszlnęła w nocy, a jak obudzila sie na mleczko to miala ropke w kącikach i na rzęsach...co to, kto wie?od czego?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
frida110@wp.plCytat:
A ja dzisiaj zaskoczona maksymalnie moim dzieckiem |
||
|
|
|
#1563 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do czkawki, Ania tez czka na potege. Podczas ciazy tez duzo czkala- moze jest tu jakies powiazanie. Acha, czkawka to raczej rozwijajacy sie uklad pokarmowy i nalykanie sie powietrza- nie sadze, zeby bralo sie to z zimna ![]() Dziekuje dziewczyny jeszcze raz za mile slowa! Uwaga, jest poniedzialek, maz juz w domu, ja sie syzbko ubralam, piorunem zjadlam sniadanie i uzbrojona w pelne piersi, sztuk dwie, czekam na moje dziecko, zeby sie obudzilo
|
|
#1564 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
, to chyba standardowa cena za chustę Cytat:
, co do samodzielnego zasypiania - ja odkładam do łóżeczka, czasem daję smoczek i Kubuś zasypia , chwilę się czasem pokręci, postęka, czasem muszę podać Mu smoczek, bo wypluje, czasem pogłaszczę po główce Synuś śliczny ![]() My mieliśmy potówki raz, zeszły po kąpieli w Emolium, no i teraz staram się nie ubierać Kubusia za ciepło. Cytat:
![]() Wydaje mi się, że nie Ty jedna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
, nie dowiesz się, czy Marcel się nim zainteresuje, póki nie sprawdzisz ![]() Cytat:
, wszystkiego dobrego dla Waszej trójki
|
|
|
#1565 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja takie zapiski prowadzę w zasadzie od przyjścia do domu ze szpitala, kiedy idziecie do lekarza? Może Mati po prostu nie potrzebuje tyle snu? A co robi, jak nie śpi?Wszystkiego najlepszego Cytat:
)---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
|
|
|
#1566 | |
|
celebriti
|
dziś zostałam sama. mój mąż poszedl do pracy pierwszy raz po porodzie. juz 2 razy plakalam.
znow w nocy dalam butle i znow potok
|
|
|
#1567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() pierwszy raz sie nie wyspalam ale z mojej winy bo sexu sie babie zachcialo ![]() Weronika ostatnio jakas glodna znowu mam wrazenie ze ona sie tym mlekiem nie najada- bo jak wczesniej w dzien pila co 3-4 godziny to teraz co 2 godziny chce i bardzo sie tego domaga krzyczac aaaaaa a w nocy jak spala zawsze po kapieli i budzila sie o 3 albo 4 to teraz wstaje juz po 1 i jak wstawala tylko raz to teraz 2 razy![]() jutro idziemy na szczepienie to zapytam pediatre Cytat:
nareszcie z twoich postow bije pozytywna energia a to znak ze z twoim samopoczuciem bedzie juz tylko lepiej---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
pamietam jak ja zostalam sama 1 raz z mala strasznie bylam nerwowa .....a potem juz bylo z gorki ![]() najgorzej bylo z kapaniem mojego glodomorka bo krzyczala ze chce mleko .....a teraz juz wie ze mleczko jest po kapieli i lezy w wanience zadowolona i oczka mruzy jak polewam ja woda denerwuje sie jak juz ja ubieram i za dlugo sie z ta ciemieniucha bawie
|
|
#1568 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Dziwi mnie tylko (i dlatego zapytałam) dlaczego tylko mnie podejrzewasz o jakieś problemy z psychiką skoro nie tylko ja narzekam na tym forum, co więcej prawie nie narzekałam w poczekalni bo ciążę miałam wręcz książkową i nie miałam z nią problemów. Co ja mogę powiedzieć o swojej psychice to raczej to że słaba to na nie jest, mimo tylu przeciwności i problemów oraz bólu nie zrezygnowałam z karmienia piersią, choć niejednokrotnie miałam ku temu okazję i dobre wytłumaczenie. Po prostu wiem, że potem bym za bardzo żałowała że tak szybko się poddałam. A co do narzekania to jest mi o wiele lżej jak sobie ponarzekam (i chyba nie tylko ja) więc narzekać będę dalej – jak będzie ku temu jakiś powód. I nie bój się o moją psychikę. Gratuluję rocznicy ![]() Cytat:
Dziękuję za wsparcie Cytat:
Mi moja mama na czkawkę poleciła dawanie cyca – i działa, więc myślałam że faktycznie jest z zimna ![]() To po co dajesz butlę ?
![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png Edytowane przez eleeri Czas edycji: 2009-09-14 o 10:21 |
|||
|
|
|
#1569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale na razie ODPUKAC jest niezle. Aneczka wstala po 8, dostala mleczko i spi do tej pory. Moja grzeczna dziewczynka
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
tylko mleczko ja uspakaja? nie zadowolilaby sie herbatka?Moze wiecej tego mleczka trzebaby sypnac ,albo cos.Mi polozna radzila w druga strone-gdyby okazala sie glodomorkiem.Wsypac mleka tyle samo ale wody wiecej
Laura dosc sporo pije herbatek.Potrafi w pol godziny po mleku wypic 50ml Ponad 100 w ciagu calego dnia wypija. Szykujemy sie do szybszego wyjscia bo kilka spraw trzeba zalatwic
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla męża, że pozwolił Ci odpocząćCytat:
Do lekarza może jutro, albo w czwartek, pójdziemy wszyscy razem bo ja też muszę iść. Mateusz jak nie śpi to se gada - szczególnie do karuzeli, bawi się rączkami – w sumie to potrafi zając się sobą. I niestety uwielbia być noszony na rękach ![]() Żeby nie było, że tylko narzekam to się pochwalę i może nie zapeszę, Mati spał od 21.30 do 24.15, potem od 24.30 do 4.15, potem niestety marudził do 6, ale jak zasnął to spał prawie do 9 Waży już 5,6 kg I mam teorię dlaczego nie spał w nocy i budził się co godzinę albo częściej, ale podzielę się nią jak będę pewna na 100%, choć po dzisiejszej nocy może jednak mam rację ![]() Zobaczę.
|
|
|
#1572 | |||
|
celebriti
|
Cytat:
![]() moja od 8 marudzi, myje wlosy na raty ![]() Twoja córa to moja imienniczka ![]() eleeri daje butle bo mam zalecenie na karmienie mieszane gdyby sie nie najadala a wlasnie dokladnie tak jest. do dziewczyn ze starszymi pociechami: kiedy warto kupic lezaczek lub mate? od kiedy wasze dzieci zaczely sie interesowac 'bajerami'? Kasia jakie dajesz herbatki? wyskoczylam wcz do auchan ale nie bylo nic z humany a hipp tylkood 4 miesiaca... chcialam kupic tę uspokajajaca na noc lub jakas dozwolona... ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() czy ktos ma podgrzewacz Mothercare? zostawilam na noc na 3 jak bylo napisane i niestety za gorąco... na lżejszych za chłodne mi sie zdaje. Taki biały jest zwyczajny.
|
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1574 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
sama tak czesto robie groszkolino - moj synus dopiero zaczal sie interesowac jak mial jakies 7-8 tygodni
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
witam!
widzę, że życie erotyczne szczęśliwych Mamuś kwitnie ![]() ja tez juz mam za sobą ten pierwszy raz - normalnie czułam się jakby to faktycznie był pierwszy raz ![]() my też kupiliśmy huśtawkę i jestem zachwycona - Tomasz też do tej pory w dzien spał krótko i płytko i był przez to marudny, bo niewyspany dodatkowo musiałam go lulać, a teraz jak widzę, ze oczka mu się kleją wkładam do huśtawki i ładnie zasypia i śpi aż sie wyśpi, więc budzi się z uśmiechem a nie z krzykiem jak do tej pory tylko muszę uważać, zeby nie przesadzić, bo jak go nauczę zasypiac w huśtawce to będę biedna ![]() póki co jest super - polecam mamom marudnych dzieci - takich jak mój Smyk słoneczko wyszło, więc zmykam na spacerek pozdrawiamy
|
|
#1576 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
majka doszedl mail - dziekuje bardzo
![]() a ja biore sie za sprzatanie mieszkania, obiadek - a potem jade na plac do mamy i tam ma mi przywiezc byly Eryka
|
|
#1577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo też chciałabym wiedzieć co może być przyczyną. Napisz koniecznie.Ja mam ten podgrzewacz. Narazie używam Aventa (pożyczonego) bo ten z Mothercare szedł z Ebaya długo. Ale już go wyczaiłam że na 2 jest dobra temperatura. Spróbuj. |
|
|
|
|
#1578 | |
|
celebriti
|
dzieki Majka
|
|
|
#1579 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie
![]() U nas dobrze, w nocy Tomuś wstaje 2-3 razy wypije mleczko , przebiore go i grzecznie idzie spac. Gorzej tak od godziny 7 bo zaczyna sie wypinac i nadymac widac ze go brzuszek boli i do 14 to spi to sie budzi. Niestey Tomus ma bardzo odparzona pupe Stosowalam juz chyba wszystko linomag, sudocrem, bepathen, tormentiol i nic. Teraz odstawilam chusteczki i przemywam rumiankiem i wata i posypuje mąką ziemniaczana i wydaje mi sie ze widze jakas poprawe.... A jak tam pupy waszych malenstw?
|
|
#1580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nam pomogła dopiero maść robiona w aptece, a teraz nie używam już chusteczek do pupy, tylko przemywam ją watą z wodą i smaruję bepanthenem. Dupcia jak marzenie, zero odparzeń, nawet jak dłużej posiedzi w pampersie.
|
|
|
#1582 |
|
Zadomowienie
|
ehh te pupcie maluszków sa takie delikatne....No narazie zostane przy tym sposobie i zobacze co dalej jak nie bedzie lepiej to chyba pojde do lekarza.....
Eleeri a ta masc to na recepte?
|
|
#1583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w każdym razie pediatra powiedziała, że można ją stosować na wszelkie wypryski
|
|
|
#1584 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A narzekaj, ile wlezie, zresztą ja tego tak nie odczuwam, większość z nas ma jakieś problemy przy dzidziach i coś od czasu do czasu smęci ![]() Mnie jeszcze w szpitalu też polecali dawanie cyca na czkawkę Cytat:
Trzymam kciuki za Waszą wizytę i czekam na wiadomości ![]() Kubuś, gdy nie śpi (a zwykle nie jest tego dużo ) rozgląda się wokół zaciekawiony, patrzy na naklejki na ścianie, na lampę albo na książeczkę Tiny Love.Cieszę się, że Mati ładnie dziś spał ![]() Podziel się tą teorią koniecznie, bo jestem bardzo ciekawa ![]() Mój Kubuś też już tyle waży, a jest młodszy o 3 tygodnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Pupcia Kubusia ma się dobrze (odpukać ), myję ją ciepłą wodą, osuszam i smaruję Linomagiem przy każdej zmianie pieluszki. Do tego staram się co drugi dzień ją wietrzyć przez około pół godziny
|
|
|
#1585 | |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co Weronika dzis jest zupelnie inna niz przez te dni kiedy dawalam jej to Clemastinum- nawet nie byla taka glodna co chwile tylko co 3-4 godziny i nie spala wcale -teraz dopiero zasnela po mleczku
![]() ale 3 godziny lezala na kanapie a ja siedzialam i do niej gadalam - boze jak ona sie fajnie smieje!! i dzisiaj byl 1 raz jak sie na glos zasmiala ![]() Cytat:
mala ma pupcie super zero odparzen a uzywam chusteczek pampers z alosesem i nawet nie zasypuje puderkiem-jedynie po kapieli
|
|
#1586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ta czkawka to mija sama ? Mój zazwyczaj się złości jak go tak czka i zaczyna po chwili jęczeć i płakać Dam znać w czwartek bo dopiero wtedy były wolne godziny ![]() Jak ja bym chciała wstawać w nocy tylko raz ![]() Może mój by ważył więcej ale robi około 10 kup na dobę, ale i tak nie jest źle bo wg. siatki centylowej tyle powinien ważyć w 3, 5 miesiącu Cytat:
Nagraj ją kiedyś Oho znowu kupa
|
|
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To będę zaglądała w czwartek z niecierpliwością ![]() Wiem, że fajnie nam się ułożyło z tym wstawaniem, i tylko się modlę, żeby się nic nie zmieniło ![]() No nie mów, że tyle powinien ważyć dzidź w 3,5 miesiącu , bo Kuba jutro kończy 7 tygodni. Ale kupka u nas raz na 2 dni, czasem rzadziej Niezły klocuszek mi rośnie , nie znam się na tych siatkach, muszę się nauczyć
|
|
|
#1588 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie
Dawno mnie tu nie było... ale czytam was regularnie. U nas hmmm wielki kłopot;( Maleńka ma podejrzenia poważnej choroby ja jestem załamana Nie umiem sobie z tym poradzić. Dziś byłam na powturzeniu badania i mam nadzieję, że to pomyłka. Bardzo Was proszę o mocne kciuki za moją kruszynkę.Mi pediatra też przepisał tą robioną maść w aptece. Ona się nazywa Maść pośladkowa i jak dla nas jest rewelqcyjna. O czkawce też rozmawiałam z laekrzem. Nie jest to wina zimna. To przepona się rozwija i podczas jedzenia dziecko łapie dużo powietza. Lekarka powiedziałą że jak mała ma czkawkę to szybko trzeba podać ciepłą perś, lub wodę z glukza. Nam perś pomaga.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20080607650113.html 21.08.2009 23.09.2013 Edytowane przez marysia_258 Czas edycji: 2009-09-14 o 17:35 |
|
|
|
#1589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my nie mamy klopotów z odparzoną pupą, ale Tomaszowi sie odparza pachwinka - tam gdzie się kończy pieluszka i jest ta foliowa falbanka - smaruję Sudokreme i jest o wiele lepiej, ale Tomasz wciąż fika nogami i sobie ściąga w pachwinki pieluchę i ściera warstwę kremu - na szczęście teraz bywa tylko troszkę zaczerwienione przy tym smarowaniu, bo na poczatku to mu nawet skórka tam schodziła
|
|
|
#1590 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć kobietki
My mamy dzisiaj straszliwie narudny dzień ... Bartek spał w sumie moze 2 godziny ... od 7 rano ![]() Teraz lezy w kołysce i stęka ... kwęka i gada po swojemu ![]() Dzisiaj pierwszy raz się zaśmiał ... tak z głosem ... piękne to było ![]() Cytat:
My wczoraj spróbowalismy i ... to było straszne ... oczywiście początek był super, a potem ... katastrofa jednym słowem ... juz nawet stwierdziłam, ze babka źle mnie zeszyła Cytat:
Bartek też ostatnio często kicha i czasem kaszle ...a niby nie ma katarku ![]() Cytat:
uwielbiam czytać Twoje hasełka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() podziel sie koniecznie ta teorią! Strasznie jestem ciekawa ![]() Cytat:
![]() Licytowalismy z małzem wannę /chyba 5 razy/.... i każdą aukcję wygrywała ta sama osoba ... oczywiście sprzedajacy nie miał od niej ani jednego komentarza ![]() Cytat:
![]() Dobrze że za tydzień idę do ginki to sprawdzi co ze mna jest nie tak ... jak rzeczywiście jestem źle pozszywana to |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

potem bede nieprzytomna.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

tez sobie kupilam w ccc

, to chyba standardowa cena za chustę
więc troche to irytujące jest że się biedny namęczy żeby zasnąć a potem go coś wybudza. No i budzi się co 3 godziny na jedzenie
Dziś kupiłam mu mleko dla "głodniejszych dzieci" i zamierzam dawać na noc, może chociaż troche dłużej pośpi...
Szybka reakcja mojego meza, karetka do szpitala, natychmiast antybiotyk i testy. Po kilku dniach izolacji okazalo sie, ze dostalam ostrego zapalenia pecherza, bakterie dostaly sie do nerek i bylam jedna noga na tamtym swiecie. Teraz juz jest ok, jestem wreszcie w domu i zaczynamy nowy rozdzial. Ania rosnie, codziennie uczy nas czegos nowego o sobie, coraz ladniej je- ogromnie sie ciesze, ze mimo mojej naglej choroby udalo nam sie podtrzymac karmienie piersia. Ma juz ponad 2 tygodnie i powoli wychodzi na jaw Jej slodki charakterek. Jest grzeczna i kochana dziewczynka, duma i radoscia nasza.
A co robi, jak nie śpi?

i czekam na wiadomości 
... oczywiście początek był super, a potem ... katastrofa jednym słowem ... juz nawet stwierdziłam, ze babka źle mnie zeszyła