|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - część 7 :)
ponawiam pytanie: czy przesyłka płatna rózni się, że tak to nazwię, jakością usługi od przesyłki bezpłatnej? chodzi mi o postepowanie kuriera ówczas, gdy nie zastanie nikogo w domu;
przesyłki bezpłatne - jak juz niektóre z Was pisały - niestety zdarza się zostawianie u sasiadów, bez uprzedniego kontaktu, a jak to jest z tym płatnym kurierem?? dzwoni on do Was jak nikogo nie zastanie i wtedy się 'umawiacie' na odbiór?? tak jak to zwykle bywa w przypadku zwykłych przesyłek??
|
#1832 |
|
Rozeznanie
|
Kat. 13 uznaję za udany - zebrałam zamówienie na niecałe 400 zł - jak dla mnie to dużo
U mnie tylko jedna osoba zamówiła wodę Spotlight - mi osobiście nie podoba się ten zapach, a przynajmniej nie za taką cenę Dla siebie wzięłam kilka rzeczy, w tym żel i balsam z nowego Planet Spa Z netto przychodzą cążki z minipilniczkiem i woda Tahitian Holiday. |
|
|
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale konsultanki niektóre też się zachowują, jakby wszystkie rozumy pozjadały... ja akurat staram się jak mogę moim dziewczynom pomagać, nie narzucam się czy cóś, ale kiedy jedna czy druga nawet na żadnego maila nie raczy odpisać, to niech potem nie liczą, że jak nagle sobie przypomną o moim istnieniu jak będą potrzebować pomocy, to ja będę miała ochotę im pomóc ![]() Takie olewanie swojego lidera na pełnej linii niestety też jest dość powszechne i chamskie ![]() Na moją kadrę 20 soób z 2 mam dobry kontakt... reszta, no comment
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym jak dla mnie to ona dzwoni zawsze kiedy, ja nie moge rozmawiać no a tak na marginesie powiem, ze jestem konsultantką prawie półtora roku i jakoś często nie dzwoniła, zeby się zapytać, jak idzie itp; tylko zawsze jak coś chce sama też tylko raz korzystałam z jej pomocy i tu muszę przyznać - stanęła na wysokosi zadania zaginęła mi paczka a ona ją odnalazła
|
|
#1836 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wszystko rozumiem, bede wyrozumiala i poczekam. dziewczyny ktore to skanuja sa wielkie!
|
|
|
|
|
#1837 |
|
Przyczajenie
|
Wow
A co do ktalogu 13 to mam zamówienie na ponad 500 zl tak jakoś sie uzbierało...ale nikt nie zamowił u mnie tych perfum ![]() A napiszcie prosze jak wygląda na zywo ta szkatułka na biżuterie godna uwagi? |
|
|
|
#1838 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
widzisz...zawsze warto sie odwoływac.... ![]() co do szkatułki mialam przypadek ze klient mi zwrócił ją bo strasznie śmierdziała-przepraszam za określenie sprawdziałam-prawda-zapach ropy
|
|
|
|
|
#1839 | |
|
Przyczajenie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;14229034]widzisz...zawsze warto sie odwoływac....
![]() co do szkatułki mialam przypadek ze klient mi zwrócił ją bo strasznie śmierdziała-przepraszam za określenie sprawdziałam-prawda-zapach ropy [/QUOTE]Ojej ![]() to szkoda ciekawe czy wszystkie smierdzą??Potrzebuje na bizuterie bo wszystko sie wala po domu...hehe Co mam zrobić/? ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() /Jak to mówia raz kozie śmierć |
|
|
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;14228193]
jak to mogą ci zostac zabrane?????? [/QUOTE]Jak konsultantka się przeprowadza i zmienia adres to automatycznie przechodzi pod inną liderkę jak jej nowy adres jest w innym okręgu.
|
#1841 | ||
|
Raczkowanie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;14228193]
jak to mogą ci zostac zabrane?????? [/QUOTE]Tak. Miałam taki przypadek ostatnio w K08/2009. Pewna wstrętna Liderka podstępnie zabrała mi Konsultanta: Mój Konsultant poszedł pierwszy raz do punktu odbioru paczek po paczkę i tam Liderka, która wydawała paczki powiedziała mu, że jeśli chce tu odbierać swoje zamówienia, to musi byc jej Konsultantem. Jemu zależało na odbieraniu paczek w tym właśnie miejscu, więc wyraził na to zgodę. ![]() On jest bardzo niezadowolony ze współpracy z ta panią, już kilka razy mnie za to przepraszał, i jest mu chyba głupio, bo kupił mi nawet na przeprosiny bluzeczkę dla mojej najmłodszej córeczki. Nadal utrzymuje ze mną kontakt. Jak czegoś potrzebuje, to dzwoni, albo pisze na GG. No ale cóż... Cytat:
Niektóre Konsultantki wręcz nie życzą sobie, aby do nich dzwonić. Zresztą nie wyobrażam sobie, abym miała obdzwaniać każdą i przekazywać im informacje o bieżących ofertach, bo przecież do wszystkiego jest łatwy dostęp w strefie Konsultantki, więc uważam, że nie ma potrzeby się powtarzać i narażać na dodatkowe koszty. Poza tym jakby Konsultantka coś źle zrozumiała, to byłyby problemy... Zresztą są i takie, które ani razu nie odebrały ode mnie telefonu, nie odpisały na sms'a, nie odpowiedziały na maile i inne wiadomosci. W związku z tym odpusciłam sobie i kontaktuje się z nimi tylko w ważnych sprawach. Cytat:
Często też ten kurier dzwonił do mnie i pytał czy może mi gdzieś zostawić paczke, bo musiał z moją paczką specjalnie jechać 30km. No więc czasami zostawiał mi paczki u męża w pracy, albo u mojej mamy. Edytowane przez SylwiaAVONn Czas edycji: 2009-09-14 o 10:53 |
||
|
|
|
#1842 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż wiadomośc niewesoła
|
|
#1844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sprawdziałam-prawda-zapach ropy [/QUOTE]to prawda, śmierdzą, ale jak jest już wyciągnięta z opakowania, to po jakimś czasie ten zapach się zmniejsza, aż przestaje być taki denerwujący, a szkatułka sama w sobie jest bardzo fajna mam dwie tzn mam te z takim białym wzorkiem na klapce ale one niewiele się od siebie różnią |
|
|
|
|
#1845 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem jak to bedzie. Gdyby nie wizaz to w ogole bym nic o avonie nie wiedziala
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój lider w ogóle się mną nie interesuje i za to jej nie znoszę.... głupia baba ![]() Po co piszę, bo im wysyłam różne informacje z wyprzedzeniem, bo zapraszam na różne spotkania, bo informuję o szkoleniach i innych rzeczach... nie mają czasu iść na szkolenie, na spotkanie, a może po prostu nie mają ochoty... jasne rozumiem to i nie czepiam się ich o to, ale mogą chociaż poinformować o tym... jakoś napisanie maila zajmuje 30 sekund, więc tłumacznie, że nie mają czasu odpisać, do mnie nie przemawia Jak bym do każdej wydzwaniała co kilka dni... oj, sama bym była wkurzona jak by ktoś mi tak robił, więc tego nie robię, ale jak raz na ruski rok wyślę im maila, to nie powiesz chyba, że to jakaś przesada ?
|
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1849 |
|
Konto usunięte
|
dziweczyny mam fakturę z 13/ I termin.. braki to;
31690 02139 KOLEKCJA BIZUTERII ANEW PORTFEL DAMSKI 35303 KOLEKCJA BIZUTERII NICKY tak że zamawić śmiało-i tak nie przyjdzie |
|
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolałabym już maile, na nie bym na pewno odpisała. Chociaż nawet jeśli nie to uważam, że nic w tym złego. Bo będąc liderką i np. informując 20 konsultantek o czymś też bym nie wymagała żeby odpisywały przecząco(jeśli to by była tylko informacja, że wtedy i wtedy jest szkolenie). Odpisałabym pewnie, że dziękuję za informację, ale nie mogę. Chociaż ile można. Bo ja np. sobie radzę jako konsultantka już trzeci rok i nie chcę chodzić na spotkania/szkolenia itp. Ale jednak jeśli bym potrzebowała pomocy to uważam, że taka liderka po to właśnie jest. I tak wiem przecież, że także dzięki mnie ona zarabia. Edytowane przez taka jedna Czas edycji: 2009-09-14 o 12:21 |
|
|
|
|
#1851 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale dodatkowo np. piszę, albo dzwonię do moich KK jak wymyslę dla nich jakiś wewnętrzy konkurs. Ostatnio wymyśliłam sobie, że każda NOWA Konsultantka, kóra podpisze ze mną umowę i złoży zamówienie za minimum 150 zł z trzech katalogów, to otrzyma do wyboru flakonik wody perfumowanej/toaletowej: LBD, Incandessence, Far Away, Treselle lub Celebre. Drugim warunkiem, który nalezy spełnić, to uregulować wszystkie zapłaty. Już rozdałam kilka tych upominków, Konsultanki sa zadowolone. Mam jednak pewną panią, która owszem spełniła pierwszy warunek, ale ten drugi przychodzi jej z wielkim trudem. Zostały jej już wysłane 2 wezwania do zapłaty. Kilka razy próbowałam się z nią skontaktować. Dzwoniłam do niej, pisałam sms'y, maile i wiadomości na GG. I co??? ZERO ODZEWU. Myślałam, że może cos sie stało, ale ostatnio udało mi sie dodzwonic na tel. stacjonarny. Odebrała starsza osoba, króta poprosiła ją do telefonu, ale ona udawała, że mnie nie słyszy. Czy to nie dziwne???
|
|
|
|
|
#1852 | |
|
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
![]() jestes su a co do baby która cie unika-coś tu czuję ze wziela kosmetyki i nie zamierza zaplacic ![]() ale to juz nie twoj problem |
|
|
|
|
#1853 |
|
Rozeznanie
|
A propos tematu liderek: liderka, która mnie zapisywała do avonu już od dłuższego czasu nie pełni tej funkcji więc ktoś inny jest teraz moją liderką, nie mam w ogóle, czy jak
![]() Odkąd jestem konsultantką większych problemów z niczym nie miałam, ale jeśli odpukać coś będzie nie tak to nie wiem do kogo się zgłosić
|
|
|
|
#1854 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1855 |
|
Rozeznanie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;14231435]Teraz jesteś pod liderką swojej liderki
[/QUOTE]Dzięki za odp |
|
|
|
#1856 | |
|
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1857 |
|
Wtajemniczenie
|
Liderka u której podpisywałam umowę, już Liderką nie jest, co więcej nie jest również konsultantką, ja z tego co się zorientowałam podlegam teraz bezpośrednio OMS, która też się w ostatnim czasie zmieniła, i o ile poprzednia była bardzo fajna, nie nagabywała a jedynie dzwoniła raz dwa razy w roku powiadamiając o ewentualnych spotkaniach czy szkoleniach, tak ta nowa po prostu zasypuje mnie mailami i smsami.. na maile nie odpowiadam mówiąc szczerze, bo do szału mnie doprowadza jedno i to samo w kółko, tzn oferty skopiowane ze strefy i informacja odnośnie poszukiwania "kogoś do pomocy przy rekrutowaniu konsultantek"...
na smsy odpisuję chociaż niechętnie, i osobiście nie odpowiada mi takie nagabywanie ![]() ps. tak btw klientka, która napaliła się na emulsję ze złotem stwierdziła "że narazie jej jednak nie chce" więc w sumie dobrze bo zdążę może zakupić próbki o ile zamówienie mi się uzbiera
|
|
|
|
#1858 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem liderzy w tej firmie zajmują się wyłącznie pozyskiwaniem konsultantek i czerpaniem z nich zysków ... a najbardziej boli własnie to że jak sie szuka pomocy to nie odpisują nieodbierają telefonów nie maja czasu a przecież im za to płacą .... |
|
|
|
|
#1859 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1860 |
|
Wtajemniczenie
|
Potwierdzam, z mini katalogu nie ma portfela 31690 PORTFEL DAMSKI , a takze 02139 KOLEKCJA BIZUTERII ANEW.
Jest natomiast zestaw 01800 BLACK SUEDE TOUCH ZESTAW , to są pewniaki, sprawdziłam fakturę internetową |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

U mnie tylko jedna osoba zamówiła wodę Spotlight - mi osobiście nie podoba się ten zapach, a przynajmniej nie za taką cenę
Dla siebie wzięłam kilka rzeczy, w tym żel i balsam z nowego Planet Spa

zaginęła mi paczka a ona ją odnalazła 

ciekawe czy wszystkie smierdzą??