|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode = Żonki 2009 część XIII
super
kilka doslownie potrzebuję ![]() zeby z bardzo nie mieszali
![]() |
![]() |
#3992 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy o takie coś chodzi, ale przepisze z nazwami, jakie tutaj mam
![]() ![]() Krupnik 1/2 l spirytusu 25 dag miodu 1/2 laski wanilii 1/2 laski cynamonu szzcypta gałki muszkatołowej szczypta ziela angielkisego szzcypta imbiru 1 łyzeczka otartej skórki z pomarańczy 2 goździki 250 ml wody Gorącą wodę wlewamy do rondelka, rozpuszzcamy w niej miód, dodajemy rozdrobnione przyprawy i gotujemy kilkam inut na wolnym ogniu. Odstawiamy do przestudzenia, przecedzamy i ponownie gotujemy. Napój wlewamy do dzbanka, dolewamy spirytus i mieszamy. podajemy na gorąco. Blue eyes 20 ml ginu 20 ml bialego wermutu 10 ml niebieskiego curacao 40 ml toniku plasterki cytryny i pomaranczy do dekoracji kilka kostek lodu Gin, wermut i curacao wlewamy do sgakera i potrzasamy energicznie ale z wyczuciem kilka razy. Do szklanki wrzucamy kilka kostek lodu i wlewamy drinka. uzupelniamy tonikiem i dekorujemy plasterkami cytryny i pomaranczy. Finlandia For You 40 ml czystej wódki 2 łyzki soku z cytryny 50 ml gazowanej wody mineralnej 1 łyzeczka cukru plasterek cytryny do dekoracji kilka kostek lodu Wódke i sok z cytryny wlewamy do shakera, dodajemy cukier, kilka kostek lodu i potzrsamy energocznie ale z wyczuciem kilka razy. Drinka przecedzamy do wysokiej szklanki, uzupelniamy woda mineralna i dekorujemy platerskiem cytryny. Czy moze byc cos takiego?bo to widze z tych alkoholi, ktore masz ![]() ![]() A zamiast shakera to chyba wystarczy zwykly mikser, tak mi sie wydaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3993 |
Zakorzenienie
|
super domiks
![]() |
![]() |
#3994 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Stawiam się już jako mężatka ![]() Dopiero teraz piszę, bo miałam full na głowie, ale wszystko będzie opisane, o ile wyrobie w tych pazurach ![]() W piątek miałam zabiegany dzień, bo około 15:30 wybieraliśmy się z Andrzejem po świadkową i przetransportować ją go Grębocina i powiedzieć co i jak, gdzie kierować gości, gdzie stoją - wchodziłam z moim tatą... Świadek dojechał bo czekał bidulek na nas 45 min, a my w korkach staliśmy w Toruniu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Potem na spokojnie koło 10 byliśmy w domku, spakowałam torebkę i suknię do samochodu i Andrzej wiózł mnie do Torunia na makijaż. Po drodze rzecz jasna wzieliśmy makijażystke także nie musiałam czekać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak usłyszałam w pokoju, że przyjechali, bo trąbili, to oczywiście, ja głupia wyjęłam balsam i chciałam posmarować ręce... spadło na suknie... byłam wściekła na siebie, mama szybko tam ze szmatką podziałała, ale nie było ponoć widać, nikt się tym nie przejmował tylko mnie podziwiał, a ja tam się tym podniecałam i byłam zła na siebie... ![]() ![]() ![]() ![]() Zrobił nam je teść, bo nie stać nas było na fotografa ani na kamerzystę, a teść odgrywał te 2 role ![]() ![]() ![]() ![]() Gdy wyjechaliśmy o 15:30 na spokojnie podpisaliśmy dokunenty, i ja czekałam z tatą przy wejściu do kościoła a goście i Andrzej byli przy krzesełkach i czekał na mnie ![]() c.d.n...
![]() |
#3995 |
Zakorzenienie
|
c.d :
Gdy szłam powolutku miałam łzy w oczach, ale dałam radę, nie spłynęła mi ani jedna, było kilka takich momentów w kościele. Na przysiędze prawie parsknęłam śmiechem jak zobaczyłam Andrzeja takiego poważnego i mówił "Ja Andrzej" ale szybko się uspokoiłam:P Dużo się uśmiechałam, goście byli zachwyceni proboszczem, i kazanie które do NAS mówił było cudne. Kościół udekorowała babeczka pięknie i też bardzo to chwalili. Po wyjściu z kościoła, gdy się ustawiliśmy po boku, żeby nie przeszkadzać tej drugiej parze - oczywiście złożyliśmy sobie życzenia na szybko i czekaliśmy na gości w ustalonym miejscu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Później poczęstunek chlebem i solą i mężulek wniósł mnie na salę... koło poszo mi całe do góry, ja trzymałam suknie jak mogłam, mam nadzieję, że nikt nie zauważył tego :P Orkiestra dała plamę na sto lat, ale przeprosili nas później, ja nie byłam nawet zła, bo takie rzeczy się zdarzają na żywo ![]() Jedzenie smakowało wszytkim, ja tam dużo nie pojadłam, ale nie byłam głodna ![]() ![]() ![]() ![]() Na oczepinach wtopa bo my składamy życzenia, orkiestra śpiewa "wspaniałych rodziców mam" a my składamy, dajemy róże, świadkowa daje szybko nasze księgi dla nich, jeszcze woda nakapała na nie... i się rozmazała.... byłam wściekła!!!! ale to było tak na szybko, że naet nie tańczyliśmy z nimi w kółko, a krzesła zostały nz oczepin i przeszkadzały w składaniu życzeń dla chrzestnych i babci... ehh i takich wpadek było dużo... ![]() No ale chyba się nie mam czym się przejmować, bo na żywo takie rzeczy się zdarzają, a jak czytałam wczoraj w nocy niektóre recenzje, to nie jestem sama? ![]() Pieniądze się nie wzróciły, jestemy w długach koło 6 tys... a ja na dodatek nie mam pracy.... ehh a tu jeszcze podróż poślubna, gdzie teść nam wygrał wycieczke w dowolnym miejscu w Polsce na 3 dni (3 dni opłacony nocleg, jedzenie we wlasnym zakresie) Ale lepsze to niż nic. Myślimy o górach, ale chyba będzie chłodno, nigdy tam nie byliśmy, korci nas, a mnie jeszcze korci Władysławowo... Nie wiem co wybrać. To chyba na tyle, jak coś mi się przypomni, to napiszę, bo jestem w głębokim szoku, że to tak szybko zleciało... dodam jeszcze kilka zdjęć. Ale to za chwilkę ![]()
![]() |
#3996 |
Zakorzenienie
|
I oto kilka zdjęć
![]()
![]() |
#3997 |
Zakorzenienie
|
Krwawa Mary
40 ml czystej wódki 120 ml soku pomidorowego 1 łyzeczka soku z cytryny 3 krople tabasco sól mielony pieprz kilka kostek lodu Wódkę, sok pomidorowy, sok z cytryny wlewamy do shakera. Przyprawiamy tabasco solą i pieprzem. Dokładnie i mocno wstrzasamy. Do wysokiej szklanki wrzucamy kilka kostek lodu i przecedzamy drinka. Koktajl tropikalny 40 ml ginu 20 ml soku z cytryny 20 ml syropu cukrowego 20 ml lemoniady ananas i mango do dekracji kilka kostek lodu Gin, sok z cytryny i syrop cukrowy wlewamy do shakera i mieszamy. Do wysokiej szklanki wrzucamy kilka kostek lodu, wlewamy drinka, uzupelniamy lemoniada i dekorujemy kawalkami ananasa i mango. Koktajl martini 40 ml ginu 20 ml martini 1 oliwka kilka kostek lodu Gin i martini wlewamy do shakera, dodajemy kilka kostek lodu i mieszamy. Drink przecedzamy do kieliszka koktajlowego i przybieramy oliwka. Gin z cytrynką 40 ml ginu 1 łyzeczka miodu sok z 1 cytryny kilka kostek lodu Do shaker wrzucamy kilka kostek lodu, wlewamy gin, sok z cytryny, dodajemy miód i dokladnie mieszamy. Koktajl przecedzamy do kieliszka koktajlowego. Błekitna laguna 25 ml ginu 25 ml blekitnego curacao 25 ml soku cytrynowego 1 plasterek cytryny kilka kostek lodu Skladniki wlewamy do shakera, dodajemy kilka kostek lodu i mieszamy. Drink przecedzamy do kieliszka koktajlowego i dekorujemy platerkiem cytyny. Tylko to sa na jeden drink (chyba) skladniki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3998 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3999 |
Zadomowienie
|
aGATEK - SUPER ZDJECIA I RELACJA
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tylko za bardzo nie zrozumialam skad woda spadla na ksiegi i co sie dokladnie rozmazalo? Jakie te ksiegi zrobiliscie? One byly dla rodzicow? Czy to xiegi gosci? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4000 |
Zakorzenienie
|
2 zdjęcia z poprawin
![]() 2 zdjęcia z oczepin, jak liczyliśmy pieniążki, oczywiście Andrzej uzbierał 100 zł więcej ode mnie, musiałam mu je oddać wszystkie, a później... kazali na kolanka do mnie podejść i oddać je wszystkie z dopiskiem: "pamiętaj bracie, tak ma być przy każdej wypłacie" ![]() A księgi były z papieru, jakoś świadkowa je wzięła, albo ja różą mokrą chlapnęłam, nie pamiętam, to się działo tak szybko... ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2009-09-15 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4001 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogę się napatrzyć na wasze zdjecia, po prostu brak mi słow, idealne po prostu. Zawsze mi się mażyły w wodzie zdjęcia ale ostatecznie nie robiliśmy, tylko na takim piachu jak wy macie. Ja też bym poprosiła linka na Pw Cytat:
![]() my 26 września 5 lat jesteśmy ze sobą mój mężulek znowu pracuje na nocki i mało się widujemy. już się przyzwyczaiłam i niechce się samemu spać. Dzisiaj mija miesiąc od ślubu ![]()
![]() |
![]() |
#4002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4003 |
Zakorzenienie
|
Agatek, relacja super (chyba tylko ja tak okrojona napisalam
![]() ![]() ![]() ![]() A ja dzis dostalam pare fotek na maila od fotografa. ![]() ![]() ![]()
Każdy z Nas jest "białym krukiem"! Współżyjesz = jesteś gotowy na potomstwo! A.A.B.-P. AV by jaga_2001 Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2009-09-15 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4004 |
Zakorzenienie
|
a mnie do nich zaliczasz...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4005 |
Zakorzenienie
|
Magialena, a nie?
![]()
![]() |
#4006 |
Zakorzenienie
|
Kasiaher gratuluje synka
siostra mojego Męża urodzila tydzien temu poprzez cesarkie 3 tygodnie przed terminem bo malemu spadalo tetno no i pepowina sie owinelo, wazyl tylko 1870 spadl z wagi do 1800 ale teraz zaczyna przybierac tez synek i bedzie mial na imie ADAŚ kurde moze znajde wiecej czasu zeby was tu poczytac :P stesknilam sie ![]() ![]() a tak apropos! piszcie mi tu szybko jakie macie pralki bo u mnie rmeont lazienki dopbiega konca ( nareszcie! ) no i musze kupic pralke 40 ma miec glebokosci piszcie jakie macie i czy jestescie zadowolone ![]() Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2009-09-15 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4007 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
p.s. o co chodzi z tą wiadomością na PW?? Ja nic nie dostałam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4008 |
Zakorzenienie
|
Jaga a ja dostanę foty czy nie?
![]() ja tez jestem ciekawa co to za wiadomość może mi ktoś napisze ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-09-15 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my też chcemy "użyc" imienia Adam. jak już będziemy mieli dzidziusia (co, mam nadzieję, nie nastąpi prędko) to chcemy dla chłopca - Kacper Adam a dla dziewczynki - Aleksandra Maria. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze sa w szpitalu, ale zostana tam troche bo maly musi osiagnac wage 2150 g mi sie podoba dla chlopca Aleksander ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4011 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4012 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, juz prosilam, byscie pisaly PW. Najlepiej z mailem.
![]()
![]() |
#4013 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki spadam na urlop
odezwe sie czasem jak sie w domu uda usiąść na chwile mam pietra i to ogromnego oby do doboty oby do soboty ps. o pw nie wiem co myslec...... dziwne to wszystko owiane tajemnicą jakąś szkoda gadac
![]() |
![]() |
#4014 |
Zakorzenienie
|
agus, ja mam pralke whirlpoola i sobie baaardzo chwale.
![]() anika, udanego urlopu i nie przejmu sie, bo wszystko wyjdzie idealnie. A nawet jesli nie to i tak ten dzien zapamietasz do konca zycia. ![]() ![]()
![]() |
#4015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4016 |
Zakorzenienie
|
nie nerwowo, nie obrażac się, uzo uśmiechu i nie reagowac od razu policzyc do 10 głeboki oddech i porozmawiac
![]() to zalecenia od księdza z nauk przedslubnych swoją drogą wiekowego ksiedza
![]() |
![]() |
#4017 |
Zakorzenienie
|
Te pierwsze N w NN i NO to stawiam na slowo "nie"
![]() ![]() Kaska,Tobie wyjatkowo wysle. ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- hehehe, zgadlam. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4018 | |
Zakorzenienie
|
oj... już zaraz napiszę.
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4019 | ||||||||
Raczkowanie
|
hej Piekne, witam
![]() ![]() ![]() aniu dziekuję za piosenkę Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() śliweńka znowu nie taka krótka ta relacja ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4020 |
Zakorzenienie
|
slicznie
![]() wszystkiego naj jeszcze raz ![]() milego wypoczynku zycze ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.